Het was een schone regenton die na 2 dagen ging stinken.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 17:42 schreef Elleska het volgende:
[..]
kan je dan niet beter zoeken waar de stank weg komt ipv zeep toevoegen?
stank komt meestal doordat er iets ligt te rotten in het water, dat lost een beetje zeep niet op.
Gebruikt wijnvat of een plastic ton?quote:Op vrijdag 3 juli 2015 18:53 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Het was een schone regenton die na 2 dagen ging stinken.
Gedroogd? Wij eten ze gewoon als normale bonen... t ras is neckarkönigin. Erg lekker, geen draden en hoge opbrengst. Je zou ze eventueel ook kunnen snipperen als snijbonen.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 00:10 schreef derLudolf het volgende:
Wat doet iedereen met die stokbonen? In het Noorden worden die bonen vaak gedroogd, voor verse consumptie worden ze zover ik weet niet gebruikt.
http://www.peulvruchten-b(...)oegt-bohnen-300gram/
Vorig jaar kon ik er ongeveer elke week van eten met zn drieën. Nu heb ik het dubbele staan en staan ze beter, dus hopen wij zeker 2 x per wel boontjes te kunnen eten. Ons kind van 3 is er gek op!quote:Op zaterdag 4 juli 2015 00:23 schreef Erasmo het volgende:
Plukken en koken
Met een paar maaltjes is de plant toch wel weer leeg.
Aha, daar verbouwde mijn opa altijd 'gewone' bonen voor. Stokbonen waren voor het drogen.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 00:23 schreef Erasmo het volgende:
Plukken en koken
Met een paar maaltjes is de plant toch wel weer leeg.
Ben je niet in de war met stambonen? Van die spikkel bonen? Die laat je drogen inderdaad en eet je bijvoorbeeld als bruine bonen... stokbonen worden alleen gedroogd voor pootgoed.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 00:26 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Aha, daar verbouwde mijn opa altijd 'gewone' bonen voor. Stokbonen waren voor het drogen.
Dacht al dat vast niet iedereen dat zou doen, want het is een echt streekproduct.
Ja geel laten worden aan de plant en dan binnen op kranten verder laten drogen.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 00:24 schreef Redster1984 het volgende:
[..]
Gedroogd? Wij eten ze gewoon als normale bonen... t ras is neckarkönigin. Erg lekker, geen draden en hoge opbrengst. Je zou ze eventueel ook kunnen snipperen als snijbonen.
Haha ik denk dat je dan inderdaad stambonen bedoelt. Wat er gedroogd uit komt is wat op een bruine boon lijkt. Die laten we eerst wellen inderdaad :-)quote:Op zaterdag 4 juli 2015 00:30 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja geel laten worden aan de plant en dan binnen op kranten verder laten drogen.
Als je ze gaat eten eerst tijd laten weken en dan met een varkenspoot aan de kook brengen. Ik vind het niet lekker trouwens
Zou best meer soorten bonen willen hebben, maar ze moeten 15 meter uit elkaar in verband met kruisbestuiving geloof ik. Denk dat ik volgend jaar elders in de tuin nog een strook open trek. Ff wat meer variatie.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 00:51 schreef Elleska het volgende:
Droogbonen heb je zowel stam als stok.
sperziebonen zijn er ook zowel stam als stok. dus het kan allemaal.
ik heb stokbonen omdat dat minder grondruimte inneemt..
Ik doe er helemaal niks mee, daarom vroeg ik hier om tips Ze krijgen elke dag water, twee van de planten zijn een jaar of vijf, zes oud en heb nog een pot met stekjes daarvan en sinds een paar weken nog een nieuwe plant. Ik haal de dode bladeren weg en kijk elke dag of er geen aardbeien naar binnen op de grond vallen ipv dat ze over de rand hangen, meer doe ik eigenlijk nietquote:Op vrijdag 3 juli 2015 17:31 schreef fs180 het volgende:
[..]
hoe oud is ie?
wat voor pot/grond/ruimte (maw hoe staat het met de wortels)
houd je ze bij?
Kruisbestuiving heb je alleen last van als je je eigen zaaigoed wil kweken. Als je de bonen gewoon wil opeten mag je rassen desnoods door elkaar zetten.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 00:56 schreef Redster1984 het volgende:
[..]
Zou best meer soorten bonen willen hebben, maar ze moeten 15 meter uit elkaar in verband met kruisbestuiving geloof ik. Denk dat ik volgend jaar elders in de tuin nog een strook open trek. Ff wat meer variatie.
plasticquote:
quote:Op zaterdag 4 juli 2015 00:56 schreef Redster1984 het volgende:
[..]
Zou best meer soorten bonen willen hebben, maar ze moeten 15 meter uit elkaar in verband met kruisbestuiving geloof ik. Denk dat ik volgend jaar elders in de tuin nog een strook open trek. Ff wat meer variatie.
Dit: voor voedingsgebruik gewoon lekker mixen. Ik heb hier ook meerdere rassen doorelkaar, ziet er ook leuk uit in de pan (witte en groene e.d.)quote:Op zaterdag 4 juli 2015 12:16 schreef sigme het volgende:
[..]
Kruisbestuiving heb je alleen last van als je je eigen zaaigoed wil kweken. Als je de bonen gewoon wil opeten mag je rassen desnoods door elkaar zetten.
ligt eraan welke bonen. de zaden worden gevormd door van kruisbestuiving, de rest komt van de moederplant. bij bijvoorbeeld droogbonen eet je de 'zaden' zelf dan zou je in theorie wel verschil kunnen merken.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 12:16 schreef sigme het volgende:
[..]
Kruisbestuiving heb je alleen last van als je je eigen zaaigoed wil kweken. Als je de bonen gewoon wil opeten mag je rassen desnoods door elkaar zetten.
Klopt, maar ik win mijn eigen pootbonen, dus dan wil ik niet riskeren dat ze gaan kruizen.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 13:36 schreef fietsie het volgende:
[..]
[..]
Dit: voor voedingsgebruik gewoon lekker mixen. Ik heb hier ook meerdere rassen doorelkaar, ziet er ook leuk uit in de pan (witte en groene e.d.)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |