Erg lekker!!quote:Op dinsdag 28 juni 2016 17:49 schreef fietsie het volgende:
[..]
ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Thanks! Doe mijn best..quote:Op dinsdag 28 juni 2016 18:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Wat een prachtige! Perfect rond, korst mooi gerezen en gelukt om ze niet te royaal te beleggen! Krijg er heel veel trek van
Lijkt me heel ranzig, mede vanwege dat ik een absolute grafhekel heb aan bloemkoolquote:Op dinsdag 28 juni 2016 17:49 schreef fietsie het volgende:
[..]
ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Nee, geen specifieke reden.quote:Op zondag 3 juli 2016 21:15 schreef Myraela het volgende:
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
In deze oven bak je een prima pizza in 4a5 minuten tijd. 'Probleem' met dit soort oventjes is dat wanneer je de klep opent je de intense hitte verliest, en enkel nog op stralingswarmte van het bovenspiraal bakt. Al dit soort oventjes hebben te weinig vermogen om in relatief korte tijd (2min) de bovenkant goed te bruinen.quote:Op maandag 4 juli 2016 23:17 schreef mytec het volgende:
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
De normale oven heeft nog veel grotere problemen krijg die niet makkelijk boven de 160.. Ik zag trouwens dat er ook nog een andere Ferrari G3 was? de Napoletana? Die heeft twee stenen (boven en onder, zou dat de warmte beter vasthouden of is dit niet handig?quote:Op woensdag 6 juli 2016 19:07 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
In deze oven bak je een prima pizza in 4a5 minuten tijd. 'Probleem' met dit soort oventjes is dat wanneer je de klep opent je de intense hitte verliest, en enkel nog op stralingswarmte van het bovenspiraal bakt. Al dit soort oventjes hebben te weinig vermogen om in relatief korte tijd (2min) de bovenkant goed te bruinen.
Maar dit heb je ook in een normale oven. De hitte van de steen is geen probleem. Alleen de intense hitte van boven heb je niet.
Enkel door wat aanpassingen te doen aan deze oventjes kun je wat winst behalen. Enkele jaren geleden zijn deze ovens door een EU regel- wetgeving beperkt in capaciteit/ vermogen. Ik heb nog een oud model Bestron van voor deze regeling. Lastiger te controleren, maar icm een IR thermometer en wat oefening is dit voor mij nu de methode om thuis pizza's te bakken.
Is maar net waar je genoegen mee neemt.
Ik heb dit dus (al twee jaar) volkomen gemist. Door je opmerking ben ik eens terug gaan bladeren.quote:Op maandag 4 juli 2016 23:17 schreef mytec het volgende:
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
Pizzacrustquote:Op zondag 3 juli 2016 21:15 schreef Myraela het volgende:
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
Oh, dat kan dan inderdaad wel even rauw op je dak vallen...quote:Op woensdag 6 juli 2016 19:59 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Ik heb dit dus (al twee jaar) volkomen gemist. Door je opmerking ben ik eens terug gaan bladeren.
Wat triest Ik gebruik zijn recept nog altijd, blijft de beste voor mij.
Dan is de keus snel gemaakt! Ik zou marktplaats een tijdje in de gaten houden. Veel mensen die t product niet begrijpen en/of het te veel moeite vinden om hiermee in de weer te zijn.quote:Op woensdag 6 juli 2016 19:58 schreef mytec het volgende:
[..]
De normale oven heeft nog veel grotere problemen krijg die niet makkelijk boven de 160.. Ik zag trouwens dat er ook nog een andere Ferrari G3 was? de Napoletana? Die heeft twee stenen (boven en onder, zou dat de warmte beter vasthouden of is dit niet handig?
En dan maar hopen dat er niet met dde pellets is gesjoemeld..quote:Op woensdag 6 juli 2016 20:20 schreef emil23 het volgende:
Ik heb thuis een pelletkachel. En in mij zoektocht naar houtpellets kwam ik dit apparaatje tegen:
http://www.green-forest.nl/uuni-pizzaovens.html
Zou dit iets zijn?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |