abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 29 mei 2015 @ 17:01:58 #1
421920 StefDeStuntpiloot
Vlieg toch op joh
pi_153077133
Inmiddels al heel wat viskramen op alle markten hier in de buurt afgegaan, maar ze hebben het helaas nooit: octopus. Al zeggen de marktkramers wel elke keer dat ze het 'meestal' wel hebben en dat het toevallig die dag is uitverkocht. :')

In Mediterraanse landen eet ik me soms helemaal suf aan deze lekkernij en ik wil het graag zelf eens leren schoon- en klaarmaken. Vorig jaar heb ik een kookcursus gehad waarbij ik heb geleerd hoe je (pijl)inktvis schoonmaakt, en sindsdien doe ik dat thuis regelmatig. Ik haal ze altijd bij de Aziatische supermarkt (Toko). Daar komen ze weliswaar uit de diepvries, maar je moet ze nog helemaal zelf schoonmaken. Voor mij goed genoeg. :)

Iemand tips? Bij voorkeur in Limburg. :)
  vrijdag 29 mei 2015 @ 17:06:18 #2
6468 zuigmarmot
Kratjes kunnen nu ook voorin
pi_153077281
Op de Albert Cuijp vaak genoeg gezien,
Bij de markt bij de A'damse poort ook

Nu begrijp ik dat dat niet in Limburg ligt, maar dat was om aan te geven dat het wel te verkrijgen moet zijn.

Anders is Noord-Frankrijk niet voor jouw te doen ?
Reverend John Hicks: No. Those creatures were demons, creatures of
Satan inhabiting the bodies of our dead. And the demons are still
loose in this world, and the dead must be spiked.
pi_153077493
Hier ligt het er wel eens, maar vaak ook niet. Het zal wel bijvangst zijn, is het niet op de boot dan wel bij de afslag. Het zijn er vaak ook maar een paar en er wonen nogal wat Spanjaarden hier. Ik neem het wel eens mee als het er ligt. Het moet toch ingevroren worden, anders moet je zo'n ding mals slaan op de rotsen. Pijlinktvis haal ik ook bij de toko, ik ben sowieso helemaal niet tegen ingevroren vis, maar de structuur van pijlinktvis kan het heel goed hebben.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 29 mei 2015 @ 17:16:05 #4
414785 sirdanilot
pi_153077618
Zowel Octopus als Inktvis wel gezien op de viskraam. Inktvis uit de toko nooit geprobeerd is dat goedkoper dan vers?

Ik denk dat het probleem is dat jij in Limburg woont, en dus ver van de zee en eventuele bronnen van octopus. Dan zul je denk ik wel meerdere producten, die wat minder 'gewoon' zijn, lastig kunnen vinden op de viskraam. Je zal het wellicht kunnen bestellen bij de betere visboer, even bellen dus.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 29 mei 2015 @ 20:22:16 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_153083343
Het schijnt je toch gelukt te zijn om ze te vinden?
CUL / Wat eten en drinken we vandaag #330 Heeerlijk!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_153083413
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 20:22 schreef golfer het volgende:
Het schijnt je toch gelukt te zijn om ze te vinden?
CUL / Wat eten en drinken we vandaag #330 Heeerlijk!
Denk dat dat ingevroren waren,
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  vrijdag 29 mei 2015 @ 20:25:38 #7
421920 StefDeStuntpiloot
Vlieg toch op joh
pi_153083479
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 20:22 schreef golfer het volgende:
Het schijnt je toch gelukt te zijn om ze te vinden?
CUL / Wat eten en drinken we vandaag #330 Heeerlijk!
Dat is inktvis, geen octopus. :D
  vrijdag 29 mei 2015 @ 23:29:53 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153090808
Hanos heeft ze in de diepvries liggen. Anders ff de grens over wippen, REAL heeft ze regelmatig ook in de vriezer liggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 mei 2015 @ 23:31:02 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153090835
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Hier ligt het er wel eens, maar vaak ook niet. Het zal wel bijvangst zijn, is het niet op de boot dan wel bij de afslag. Het zijn er vaak ook maar een paar en er wonen nogal wat Spanjaarden hier. Ik neem het wel eens mee als het er ligt. Het moet toch ingevroren worden, anders moet je zo'n ding mals slaan op de rotsen. Pijlinktvis haal ik ook bij de toko, ik ben sowieso helemaal niet tegen ingevroren vis, maar de structuur van pijlinktvis kan het heel goed hebben.
Alleen wordt de inkt korrelig van invriezen en kan je ze daar niet meer in bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 mei 2015 @ 23:48:26 #11
421920 StefDeStuntpiloot
Vlieg toch op joh
pi_153091371
quote:
Kijk, hier heb ik wat aan. Staat gewoon alles op. ^O^

quote:
1s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 23:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Hanos heeft ze in de diepvries liggen. Anders ff de grens over wippen, REAL heeft ze regelmatig ook in de vriezer liggen.
De Hanos, serieus? :D Kom er regelmatig maar nog nooit in me opgekomen om het daar te zoeken. :')
pi_153092733
Bij de albert heijn xl in kerkrade verkopen ze voorgekookte octopus tentakel. Ligt bij de vis. Vacum verpakt
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  zaterdag 30 mei 2015 @ 07:40:29 #13
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153094350
Online bij Schmidt Zeevis uit Rotterdam *O*

http://www.schmidtzeevis.nl/webwinkel/index.php?hoofdcat=1

Zowel octopus als (kleine) inktvis :)

Is echt een fijne winkel, duur, maar wel retegoeie vis O+ :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153094727
In Nederlandse wateren leeft geen octopus. Komt meestal uit de mediterrane rotskurotskust.
Whatever...
pi_153095153
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 23:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alleen wordt de inkt korrelig van invriezen en kan je ze daar niet meer in bakken
Dat is toch bij zeekat enzo? Bij gewone pijlinktvis gooi je dat toch weg?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 30 mei 2015 @ 09:50:19 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153095264
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 09:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat is toch bij zeekat enzo? Bij gewone pijlinktvis gooi je dat toch weg?
Zeekat heeft nog meer inkt idd, daar kan je bv risotto in koken, verschrikkelijk lekker. Maar verse pijlstaart in eigen inkt gebakken is ook erg lekker. Kleintjes hebben trouwens nauwelijks inkt, grote wel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153095542
Sligro. ;)
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  zaterdag 30 mei 2015 @ 10:16:38 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153095577
Heb ze op vorige vakanties in Kroatie nog gevangen, als je ze beetpakt, pakken ze jou helemaal beet, hun armen om je hand/arm geslagen. Als je ze dan in een krat doet klimmen ze er uit en proberen ze hem te smeren. Zijn erg intelligent.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153096651
In Venlo bij de 2Bruder
Daar kun je een hele octopus kopen
pi_153108530
Opgeschoond. Nu graag over lekkere octopus en waar te krijgen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 30 mei 2015 @ 19:50:06 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153109163
Octopus schoonmaken is trouwens een eitje. Makkelijker dan pijlstaart of zeekat.
Ik maak er meestal een salade mee, citroensap, kappertjes, wat verse peper, petereselie, gedroogde tomaten in olie, olijfolie. Nachtje laten trekken.
Jum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 mei 2015 @ 09:13:15 #22
234189 Griebus
eindbaas
pi_153119620
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Hier ligt het er wel eens, maar vaak ook niet. Het zal wel bijvangst zijn, is het niet op de boot dan wel bij de afslag. Het zijn er vaak ook maar een paar en er wonen nogal wat Spanjaarden hier. Ik neem het wel eens mee als het er ligt. Het moet toch ingevroren worden, anders moet je zo'n ding mals slaan op de rotsen. Pijlinktvis haal ik ook bij de toko, ik ben sowieso helemaal niet tegen ingevroren vis, maar de structuur van pijlinktvis kan het heel goed hebben.
Hier gewoon vers bij de visboer op de markt. Paar uur in de slowcooker op low en heeerlijk zacht!
En dan lekker op Spaanse wijze bereiden:
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
  zondag 31 mei 2015 @ 09:14:58 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153119635
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 09:13 schreef Griebus het volgende:

[..]

Hier gewoon vers ontdooid bij de visboer op de markt. Paar uur in de slowcooker op low en heeerlijk zacht!
En dan lekker op Spaanse wijze bereiden:
[ afbeelding ]
Sorry dat ik je illusies neem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 mei 2015 @ 11:10:34 #24
421920 StefDeStuntpiloot
Vlieg toch op joh
pi_153121169
Wow, inmiddels adresjes genoeg, ik ga eens rondneuzen. Weet ik in ieder geval waar ik er aan kan komen. Thanks allen. :Y)

Maare, sites met goede instructies (of videos) hoe je een hele octopus schoon- en klaarmaakt zijn welkom. Is het echt zo dat je alleen de poten/tentakels kunt eten en je met de hele kop niks kunt? En zo ja, tot hoe ver naar het lijf/het hoofd de tentakels afsnijden?

Inktvis bak ik overigens op hoog vuur maar enkele minuutjes in een pan, net totdat het gaat 'krullen' zeg maar. Hoe bak je octopus het beste? Op de Canarische eilanden vond ik hem tot nu toe het lekkerst, de foto van Griebus hierboven komt heel erg in de buurt. ;)
  zondag 31 mei 2015 @ 11:24:23 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153121461
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:10 schreef StefDeStuntpiloot het volgende:
Maare, sites met goede instructies (of videos) hoe je een hele octopus schoon- en klaarmaakt zijn welkom. Is het echt zo dat je alleen de poten/tentakels kunt eten en je met de hele kop niks kunt? En zo ja, tot hoe ver naar het lijf/het hoofd de tentakels afsnijden?
Ik dacht dat Schmidt een vestiging in Maastricht had, maar dat is nog alleen een lunchcorner?
Ik denk dat je bij een visboer op de markt vast wel een octupus kunt bestellen. Toch?
Hier in Rotterdam liggen ze soms op de markt, maar het zijn er nooit veel. Dus ik zou er nooit op rekenen. Gelukkig is invriezen sowieso een goed plan (invriezen is het nieuwe slaan) dus kun je 'm ook gewoon een keer kopen als je 'm toevallig tegen komt.

Over schoonmaken enzo, zie: http://www.aziatische-ingredienten.nl/octopus/


Octopus
  zondag 31 mei 2015 @ 11:25:00 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153121482
Oh, ouwe foto weer, zie ik. Met kwastvegen. :D
  zondag 31 mei 2015 @ 11:27:26 #27
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153121544
Vraagje voor mezelf. Hoe moet je voorbewerken voor je 'm op de bbq mikt? :9

Ooit gevraagd in Griekenland aan de meneer die het ging klaar maken maar dat werd een heel ander verhaal dan een antwoord op de vraag die ik stelde :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 11:32:38 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153121679
Ik zou de hele octopus zachtjes gaar koken. En dan de tentakels later op de bbq grillen.
Ik denk dat rauwe octopus op de bbq bereiden tricky is, maar het zal vast kunnen.
  zondag 31 mei 2015 @ 11:33:31 #29
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153121700
Zou gewoon 'rauw' erop mikken ook kunnen?
Lijkt me zo taaiig anders.

Nog nooit zelf gemaakt, altijd besteld :@

Edit- oh, zie nu je edit :+

Ik ga het gewoon eens bij Schmidt vragen, ken daar iemand dus dat komt goed :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 11:46:20 #30
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153122021
Even zitten lezen maar rauw op bbq mikken wordt overal sterk afgeraden.

Binnenkort eens proberen met voor garen dan.

Zo lekker dat :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 12:28:39 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153123035
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:10 schreef StefDeStuntpiloot het volgende:
Wow, inmiddels adresjes genoeg, ik ga eens rondneuzen. Weet ik in ieder geval waar ik er aan kan komen. Thanks allen. :Y)

Maare, sites met goede instructies (of videos) hoe je een hele octopus schoon- en klaarmaakt zijn welkom. Is het echt zo dat je alleen de poten/tentakels kunt eten en je met de hele kop niks kunt? En zo ja, tot hoe ver naar het lijf/het hoofd de tentakels afsnijden?

Inktvis bak ik overigens op hoog vuur maar enkele minuutjes in een pan, net totdat het gaat 'krullen' zeg maar. Hoe bak je octopus het beste? Op de Canarische eilanden vond ik hem tot nu toe het lekkerst, de foto van Griebus hierboven komt heel erg in de buurt. ;)
Het achterlijf en de poten kan je eten, wel even de troep eruit halen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 mei 2015 @ 12:58:58 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153123755
Achterlijf? Wat is het achterlijf van een octopus? :?
  zondag 31 mei 2015 @ 13:04:39 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_153123906
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:58 schreef RobinOok het volgende:
Achterlijf? Wat is het achterlijf van een octopus? :?
Waar z'n billetjes zitten. :P
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 mei 2015 @ 13:05:58 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153123928
Oh, de octopusbiefstuk! Lekker! :)
  zondag 31 mei 2015 @ 13:06:57 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153123948
Maar ik heb liever octopushaasje.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 31 mei 2015 @ 14:10:30 #36
414785 sirdanilot
pi_153125688
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:33 schreef Molo het volgende:
Zou gewoon 'rauw' erop mikken ook kunnen?
Lijkt me zo taaiig anders.

Nog nooit zelf gemaakt, altijd besteld :@

Edit- oh, zie nu je edit :+

Ik ga het gewoon eens bij Schmidt vragen, ken daar iemand dus dat komt goed :)

de octopus dient langzaam bereid te worden, anders wordt hij taai. dus rauw op de BBQ werkt niet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_153125949
Geen idee waar in Limburg je woont, maar mijn vader bereidt geregeld octopus en haalt die meestal op de markt in Eygelshoven. Soms ook in Geleen, maar daar is de octopus vaak op.

Wat betreft die taaiheid: voor het koken slaat hij stevig met de octopus op het aanrecht en tijdens het koken gooit hij een kurk bij het water. Het lijkt te helpen want ik heb hem nog nooit taai gegeten :P

Oh en recept: http://www.nrcnext.nl/koken/2006/05/08/polpi-di-scolgio/

[ Bericht 30% gewijzigd door J.B. op 31-05-2015 14:32:43 ]
  zondag 31 mei 2015 @ 14:42:23 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_153126560
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 14:20 schreef J.B. het volgende:
tijdens het koken gooit hij een kurk bij het water. Het lijkt te helpen want ik heb hem nog nooit taai gegeten :P

Categorie bijgeloof en kookfabels:
quote:
Dat de meeste keukentrucs zijn uitgevonden om juist onheil te voorkómen viel me vorige week op bij het grasduinen door octopusrecepten. Vaak was een rol weggelegd voor een kurk, die moest meekoken omdat het vlees anders taai zou worden. De scheikundige onderbouwing van dit verband ontbrak telkens. De onvolprezen Harold McGee, Amerikaanse voedselschrijver, zocht het ooit uit, maar hij had vele kilo’s octopus later geen mals makend effect kunnen ontdekken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 mei 2015 @ 14:43:32 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153126589
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 14:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Categorie bijgeloof en kookfabels:

[..]

Jep, net als zilveren lepels in champagneflessen of ongestelde vrouwen die de soep zuur maken
Dat is hooguit waar voor de topics waar ze posten

[ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 31-05-2015 15:28:20 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 mei 2015 @ 14:44:10 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153126609
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:58 schreef RobinOok het volgende:
Achterlijf? Wat is het achterlijf van een octopus? :?
het deel achter de kop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 mei 2015 @ 15:25:06 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153127855
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 14:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

de octopus dient langzaam bereid te worden, anders wordt hij taai. dus rauw op de BBQ werkt niet.
Ja ik las het en heb me er maar bij neergelegd :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153318631
Toevallig gekeken waar je octopus kan eten

pi_153322616
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 14:42 schreef golfer het volgende:

Categorie bijgeloof en kookfabels:
In Galicie moet je hem ook drie keer met de tentakels in het kokende water dippen zodat die omkrullen voordat je hem onderdompelt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 7 juni 2015 @ 11:52:27 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153322680
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 11:49 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

In Galicie moet je hem ook drie keer met de tentakels in het kokende water dippen zodat die omkrullen voordat je hem onderdompelt.
Dat doen ze op meerdere plekken, niet zozeer bijgeloof, maar ze krullen dan mooi om, ziet er mooi uit bij het serveren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153322767
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat doen ze op meerdere plekken, niet zozeer bijgeloof, maar ze krullen dan mooi om, ziet er mooi uit bij het serveren
Ja, maar als 4 keer verboden is begint het toch verdomd veel op een ritueel te lijken. Sowieso moet je Galiciers altijd van bijgeloof verdenken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 7 juni 2015 @ 12:21:41 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153323280
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 11:56 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar als 4 keer verboden is begint het toch verdomd veel op een ritueel te lijken. Sowieso moet je Galiciers altijd van bijgeloof verdenken.
Oh, op die manier, tja, dat is natuurlijk bijgeloof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153323782
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 02:10 schreef Yiwei het volgende:
Toevallig gekeken waar je octopus kan eten

Dit is ook onzin, zodra er een mes in gaat is het dood. Het beweegt nog door de zenuwprikkels die het krijgt. Sojasaus en dergelijke versterken die prikkels.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 7 juni 2015 @ 13:09:14 #48
414785 sirdanilot
pi_153324315
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 11:56 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar als 4 keer verboden is begint het toch verdomd veel op een ritueel te lijken. Sowieso moet je Galiciers altijd van bijgeloof verdenken.
`Koken is ook een vorm van cultuur uiting. In heel veel culturen moet je bepaalde combinaties maken, mogen bepaalde combinaties niet, moet je bepaalde dingen op een bepaalde manier snijden etc. Ik vind dat geen 'bijgeloof' maar simpelweg een vorm van cultuur.

Ik snijd bijvoorbeeld mijn snijbonen altijd in de vorm van kleine ruitjes/diamantjes (schuin dus). Ik zou niet weten waarom maar bij ons thuis deden we dat ook altijd, in mijn hoofd 'hoort' het dan gewoon zo dus dan doe ik dat lekker gewoon.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_153326021
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 13:09 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

`Koken is ook een vorm van cultuur uiting. In heel veel culturen moet je bepaalde combinaties maken, mogen bepaalde combinaties niet, moet je bepaalde dingen op een bepaalde manier snijden etc. Ik vind dat geen 'bijgeloof' maar simpelweg een vorm van cultuur.
Bijgeloof hoort ook bij cultuur. Degene die voor mij voor het eerst octupus bereidde spotte met haar volksgebruiken als het lopen van 7 rondjes om de kerk met 3 eieren en een ui om de een of andere vloek ongedaan te maken, maar dan wel 3 keer die pulpo dippen en echt geen 4 keer.... Het 'waarom eigenlijk?' zit dan toch niet zo in de cultuur, ondanks het afstand nemen van concrete bijgelovigheden blijft de gevoeligheid ervoor.

quote:
Ik snijd bijvoorbeeld mijn snijbonen altijd in de vorm van kleine ruitjes/diamantjes (schuin dus). Ik zou niet weten waarom maar bij ons thuis deden we dat ook altijd, in mijn hoofd 'hoort' het dan gewoon zo dus dan doe ik dat lekker gewoon.
Er zat vroeger zo'n taaie streng in, die is eruit gekweekt en je zou ze nu heel kunnen eten. Toevallig had ik het laatst zelf gemaakt en toen had ik ze iets te grof gesneden. Er is voor veel producten nou eenmaal een grootte die goed past bij de structuur. Als je ratatouille maakt moet je ook op bepaalde grootte snijden op de juiste garing te krijgen van ingredienten die je evenlang verwarmt. Ik heb juist het idee dat ik beter ga koken door me af te vragen welk effect ik waarmee bereik.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 7 juni 2015 @ 15:35:34 #50
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153327462
Diamantjes snijbonen hier ook O+

Ik hou van die soorten kook rituelen hoor :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 juni 2015 @ 15:37:00 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153327490
Diamantjes zien er gewoon leuk uit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 juni 2015 @ 15:38:03 #52
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153327517
Precies :Y

Dat moet je behouden, de eerder genoemde 'soep wordt vies als je ongesteld bent' rituelen moet je overboord gooien ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 juni 2015 @ 15:40:36 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153327582
dingen die zo moeten en hoe ze ontstaan

Een jong echtpaar kwam net terug van de huwelijksreis. De vrouw vroeg aan hem, waar kan ik je mee verwennen. Een gebraden ham zei hij. Ze kocht een ham en voordat ze hem in de oven stopte sneed ze er aan beide zijden een stuk vanaf.
- Waarom doe je dat, vroeg de man?
Luister zei ze, je gaat me toch niet vertellen hoe ik moet koken?
- Nee schat, maar vroeg me gewoon af wat de reden daarvan is.
Zo heb ik dat van mijn moeder geleerd!
- Dat kan zijn, maar, wat is de reden ervoor
Geen idee, bel mams ff op
> Dat heb ik zo van mijn moeder geleerd, sprak mams
Het echtpaar vroeg Oma en die zei dat ze het zo van haar moeder had geleerd.
Telefonisch was overgroot moeder niet te bereiken, het verpleeghuis vertelde dat als ze haar wilden spreken ze langs moesten komen, maar niet te lang wachten, want het loopt af met haar.
In de auto gesneld was men net op tijd. Op haar sterfbed stelde ze de vraag, waarop beide stukken van de ham af snijden?
Overgrootmoeder keek hun verbaasd aan. Wel, sprak ze met krakende stem, dat was de enige manier waarop ik zo een ham in die kutbraadslee kon krijgen die ik voor mijn huwelijk had gehad, dat kreng was veel te klein!

Zo is het met veel zaken in het leven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 juni 2015 @ 15:43:22 #54
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153327661
Ja precies :D
Toffe verhalen zijn dat toch he O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 juni 2015 @ 15:48:04 #55
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_153327788
Annekedote Piet. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 juni 2015 @ 15:54:21 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153327919
quote:
14s.gif Op zondag 7 juni 2015 15:48 schreef golfer het volgende:
Annekedote Piet. ^O^
Dank je, maar het is een parabel, geen anekdote
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153328064
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
dingen die zo moeten en hoe ze ontstaan

Een jong echtpaar kwam net terug van de huwelijksreis. De vrouw vroeg aan hem, waar kan ik je mee verwennen. Een gebraden ham zei hij. Ze kocht een ham en voordat ze hem in de oven stopte sneed ze er aan beide zijden een stuk vanaf.
- Waarom doe je dat, vroeg de man?
Luister zei ze, je gaat me toch niet vertellen hoe ik moet koken?
- Nee schat, maar vroeg me gewoon af wat de reden daarvan is.
Zo heb ik dat van mijn moeder geleerd!
- Dat kan zijn, maar, wat is de reden ervoor
Geen idee, bel mams ff op
> Dat heb ik zo van mijn moeder geleerd, sprak mams
Het echtpaar vroeg Oma en die zei dat ze het zo van haar moeder had geleerd.
Telefonisch was overgroot moeder niet te bereiken, het verpleeghuis vertelde dat als ze haar wilden spreken ze langs moesten komen, maar niet te lang wachten, want het loopt af met haar.
In de auto gesneld was men net op tijd. Op haar sterfbed stelde ze de vraag, waarop beide stukken van de ham af snijden?
Overgrootmoeder keek hun verbaasd aan. Wel, sprak ze met krakende stem, dat was de enige manier waarop ik zo een ham in die kutbraadslee kon krijgen die ik voor mijn huwelijk had gehad, dat kreng was veel te klein!

Zo is het met veel zaken in het leven.
_O_ _O_
  zondag 7 juni 2015 @ 16:03:01 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153328109
Het is een mooie parabel om mensen aan het denken te zetten waarom ze op een bepaalde manier zaken doen, hun werk doen, etc.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 juni 2015 @ 13:01:05 #59
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_153350598
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 11:56 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar als 4 keer verboden is begint het toch verdomd veel op een ritueel te lijken. Sowieso moet je Galiciers altijd van bijgeloof verdenken.
:Y

Verder zei de moeder van een vriend van mij dat het in een koperen pan gekookt moet worden of anders in een pan met koperen muntjes. Dat maakt ook geen reet uit.
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 juni 2015 @ 13:15:26 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153350942
Octopus heeft bloed dat op koper baseert, niet op ijzer, daarom is het blauw ipv rood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 juni 2015 @ 13:34:49 #61
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_153351491
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 13:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Octopus heeft bloed dat op koper baseert, niet op ijzer, daarom is het blauw ipv rood.
Interessant, moet ik hier iets uit concluderen of is het gewoon info. Ik ben vandaag nogal sloom.
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 juni 2015 @ 13:36:26 #62
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_153351553
Kun je dat niet gewoon bestellen bij de viswinkel?
  maandag 8 juni 2015 @ 13:39:02 #63
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_153351648
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
dingen die zo moeten en hoe ze ontstaan

Een jong echtpaar kwam net terug van de huwelijksreis. De vrouw vroeg aan hem, waar kan ik je mee verwennen. Een gebraden ham zei hij. Ze kocht een ham en voordat ze hem in de oven stopte sneed ze er aan beide zijden een stuk vanaf.
- Waarom doe je dat, vroeg de man?
Luister zei ze, je gaat me toch niet vertellen hoe ik moet koken?
- Nee schat, maar vroeg me gewoon af wat de reden daarvan is.
Zo heb ik dat van mijn moeder geleerd!
- Dat kan zijn, maar, wat is de reden ervoor
Geen idee, bel mams ff op
> Dat heb ik zo van mijn moeder geleerd, sprak mams
Het echtpaar vroeg Oma en die zei dat ze het zo van haar moeder had geleerd.
Telefonisch was overgroot moeder niet te bereiken, het verpleeghuis vertelde dat als ze haar wilden spreken ze langs moesten komen, maar niet te lang wachten, want het loopt af met haar.
In de auto gesneld was men net op tijd. Op haar sterfbed stelde ze de vraag, waarop beide stukken van de ham af snijden?
Overgrootmoeder keek hun verbaasd aan. Wel, sprak ze met krakende stem, dat was de enige manier waarop ik zo een ham in die kutbraadslee kon krijgen die ik voor mijn huwelijk had gehad, dat kreng was veel te klein!

Zo is het met veel zaken in het leven.
Dat kan ook echt alleen een apha overkomen. Iedereen met technisch inzicht had kunnen bedenken dat het geen reet uitmaakt, sterker nog, de ham zal uitdrogen.
  zaterdag 13 juni 2015 @ 22:09:23 #64
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_153507661
Octopus, woon in de buurt van Limburg en vind het heel erg lekker. Ik kan het krijgen in Venlo (zwei brüder), Mönchengladbach (afrikaanse toko bij het station en Handelshof) en Krefeld op de städtische großmarkt. Vast meer, dit zijn de beste adressen. Bij de toko in gladbach is hij diepgevroren, maar compleet. Tevens spotgoedkoop. Ik kook hem bijna altijd, grillen is veel moeilijker en niet lekkerder.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')