abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 31 mei 2015 @ 11:25:00 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153121482
Oh, ouwe foto weer, zie ik. Met kwastvegen. :D
  zondag 31 mei 2015 @ 11:27:26 #27
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153121544
Vraagje voor mezelf. Hoe moet je voorbewerken voor je 'm op de bbq mikt? :9

Ooit gevraagd in Griekenland aan de meneer die het ging klaar maken maar dat werd een heel ander verhaal dan een antwoord op de vraag die ik stelde :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 11:32:38 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153121679
Ik zou de hele octopus zachtjes gaar koken. En dan de tentakels later op de bbq grillen.
Ik denk dat rauwe octopus op de bbq bereiden tricky is, maar het zal vast kunnen.
  zondag 31 mei 2015 @ 11:33:31 #29
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153121700
Zou gewoon 'rauw' erop mikken ook kunnen?
Lijkt me zo taaiig anders.

Nog nooit zelf gemaakt, altijd besteld :@

Edit- oh, zie nu je edit :+

Ik ga het gewoon eens bij Schmidt vragen, ken daar iemand dus dat komt goed :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 11:46:20 #30
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153122021
Even zitten lezen maar rauw op bbq mikken wordt overal sterk afgeraden.

Binnenkort eens proberen met voor garen dan.

Zo lekker dat :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 12:28:39 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153123035
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:10 schreef StefDeStuntpiloot het volgende:
Wow, inmiddels adresjes genoeg, ik ga eens rondneuzen. Weet ik in ieder geval waar ik er aan kan komen. Thanks allen. :Y)

Maare, sites met goede instructies (of videos) hoe je een hele octopus schoon- en klaarmaakt zijn welkom. Is het echt zo dat je alleen de poten/tentakels kunt eten en je met de hele kop niks kunt? En zo ja, tot hoe ver naar het lijf/het hoofd de tentakels afsnijden?

Inktvis bak ik overigens op hoog vuur maar enkele minuutjes in een pan, net totdat het gaat 'krullen' zeg maar. Hoe bak je octopus het beste? Op de Canarische eilanden vond ik hem tot nu toe het lekkerst, de foto van Griebus hierboven komt heel erg in de buurt. ;)
Het achterlijf en de poten kan je eten, wel even de troep eruit halen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 mei 2015 @ 12:58:58 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153123755
Achterlijf? Wat is het achterlijf van een octopus? :?
  zondag 31 mei 2015 @ 13:04:39 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_153123906
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:58 schreef RobinOok het volgende:
Achterlijf? Wat is het achterlijf van een octopus? :?
Waar z'n billetjes zitten. :P
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 mei 2015 @ 13:05:58 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153123928
Oh, de octopusbiefstuk! Lekker! :)
  zondag 31 mei 2015 @ 13:06:57 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153123948
Maar ik heb liever octopushaasje.
pi_153125688
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:33 schreef Molo het volgende:
Zou gewoon 'rauw' erop mikken ook kunnen?
Lijkt me zo taaiig anders.

Nog nooit zelf gemaakt, altijd besteld :@

Edit- oh, zie nu je edit :+

Ik ga het gewoon eens bij Schmidt vragen, ken daar iemand dus dat komt goed :)

de octopus dient langzaam bereid te worden, anders wordt hij taai. dus rauw op de BBQ werkt niet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_153125949
Geen idee waar in Limburg je woont, maar mijn vader bereidt geregeld octopus en haalt die meestal op de markt in Eygelshoven. Soms ook in Geleen, maar daar is de octopus vaak op.

Wat betreft die taaiheid: voor het koken slaat hij stevig met de octopus op het aanrecht en tijdens het koken gooit hij een kurk bij het water. Het lijkt te helpen want ik heb hem nog nooit taai gegeten :P

Oh en recept: http://www.nrcnext.nl/koken/2006/05/08/polpi-di-scolgio/

[ Bericht 30% gewijzigd door #ANONIEM op 31-05-2015 14:32:43 ]
  zondag 31 mei 2015 @ 14:42:23 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_153126560
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 14:20 schreef J.B. het volgende:
tijdens het koken gooit hij een kurk bij het water. Het lijkt te helpen want ik heb hem nog nooit taai gegeten :P

Categorie bijgeloof en kookfabels:
quote:
Dat de meeste keukentrucs zijn uitgevonden om juist onheil te voorkómen viel me vorige week op bij het grasduinen door octopusrecepten. Vaak was een rol weggelegd voor een kurk, die moest meekoken omdat het vlees anders taai zou worden. De scheikundige onderbouwing van dit verband ontbrak telkens. De onvolprezen Harold McGee, Amerikaanse voedselschrijver, zocht het ooit uit, maar hij had vele kilo’s octopus later geen mals makend effect kunnen ontdekken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 mei 2015 @ 14:43:32 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153126589
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 14:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Categorie bijgeloof en kookfabels:

[..]

Jep, net als zilveren lepels in champagneflessen of ongestelde vrouwen die de soep zuur maken
Dat is hooguit waar voor de topics waar ze posten

[ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 31-05-2015 15:28:20 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 mei 2015 @ 14:44:10 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153126609
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:58 schreef RobinOok het volgende:
Achterlijf? Wat is het achterlijf van een octopus? :?
het deel achter de kop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 mei 2015 @ 15:25:06 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153127855
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 14:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

de octopus dient langzaam bereid te worden, anders wordt hij taai. dus rauw op de BBQ werkt niet.
Ja ik las het en heb me er maar bij neergelegd :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153318631
Toevallig gekeken waar je octopus kan eten

pi_153322616
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 14:42 schreef golfer het volgende:

Categorie bijgeloof en kookfabels:
In Galicie moet je hem ook drie keer met de tentakels in het kokende water dippen zodat die omkrullen voordat je hem onderdompelt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 7 juni 2015 @ 11:52:27 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153322680
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 11:49 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

In Galicie moet je hem ook drie keer met de tentakels in het kokende water dippen zodat die omkrullen voordat je hem onderdompelt.
Dat doen ze op meerdere plekken, niet zozeer bijgeloof, maar ze krullen dan mooi om, ziet er mooi uit bij het serveren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153322767
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat doen ze op meerdere plekken, niet zozeer bijgeloof, maar ze krullen dan mooi om, ziet er mooi uit bij het serveren
Ja, maar als 4 keer verboden is begint het toch verdomd veel op een ritueel te lijken. Sowieso moet je Galiciers altijd van bijgeloof verdenken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 7 juni 2015 @ 12:21:41 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153323280
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 11:56 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar als 4 keer verboden is begint het toch verdomd veel op een ritueel te lijken. Sowieso moet je Galiciers altijd van bijgeloof verdenken.
Oh, op die manier, tja, dat is natuurlijk bijgeloof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153323782
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 02:10 schreef Yiwei het volgende:
Toevallig gekeken waar je octopus kan eten

Dit is ook onzin, zodra er een mes in gaat is het dood. Het beweegt nog door de zenuwprikkels die het krijgt. Sojasaus en dergelijke versterken die prikkels.
pi_153324315
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 11:56 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar als 4 keer verboden is begint het toch verdomd veel op een ritueel te lijken. Sowieso moet je Galiciers altijd van bijgeloof verdenken.
`Koken is ook een vorm van cultuur uiting. In heel veel culturen moet je bepaalde combinaties maken, mogen bepaalde combinaties niet, moet je bepaalde dingen op een bepaalde manier snijden etc. Ik vind dat geen 'bijgeloof' maar simpelweg een vorm van cultuur.

Ik snijd bijvoorbeeld mijn snijbonen altijd in de vorm van kleine ruitjes/diamantjes (schuin dus). Ik zou niet weten waarom maar bij ons thuis deden we dat ook altijd, in mijn hoofd 'hoort' het dan gewoon zo dus dan doe ik dat lekker gewoon.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_153326021
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 13:09 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

`Koken is ook een vorm van cultuur uiting. In heel veel culturen moet je bepaalde combinaties maken, mogen bepaalde combinaties niet, moet je bepaalde dingen op een bepaalde manier snijden etc. Ik vind dat geen 'bijgeloof' maar simpelweg een vorm van cultuur.
Bijgeloof hoort ook bij cultuur. Degene die voor mij voor het eerst octupus bereidde spotte met haar volksgebruiken als het lopen van 7 rondjes om de kerk met 3 eieren en een ui om de een of andere vloek ongedaan te maken, maar dan wel 3 keer die pulpo dippen en echt geen 4 keer.... Het 'waarom eigenlijk?' zit dan toch niet zo in de cultuur, ondanks het afstand nemen van concrete bijgelovigheden blijft de gevoeligheid ervoor.

quote:
Ik snijd bijvoorbeeld mijn snijbonen altijd in de vorm van kleine ruitjes/diamantjes (schuin dus). Ik zou niet weten waarom maar bij ons thuis deden we dat ook altijd, in mijn hoofd 'hoort' het dan gewoon zo dus dan doe ik dat lekker gewoon.
Er zat vroeger zo'n taaie streng in, die is eruit gekweekt en je zou ze nu heel kunnen eten. Toevallig had ik het laatst zelf gemaakt en toen had ik ze iets te grof gesneden. Er is voor veel producten nou eenmaal een grootte die goed past bij de structuur. Als je ratatouille maakt moet je ook op bepaalde grootte snijden op de juiste garing te krijgen van ingredienten die je evenlang verwarmt. Ik heb juist het idee dat ik beter ga koken door me af te vragen welk effect ik waarmee bereik.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 7 juni 2015 @ 15:35:34 #50
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153327462
Diamantjes snijbonen hier ook O+

Ik hou van die soorten kook rituelen hoor :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')