Kaatje1 | zaterdag 25 april 2015 @ 22:44 |
dat had ik nog niet eerder gedaan een topic sluiten 0s.gif Op zaterdag 25 april 2015 22:23 schreef Sorella het volgende: Als die pan in 8 uur net zoveel energie verbruikt als inductie in 8 uur dan blijf ik gewoon alles in mijn pan gooien en bespaar ik me eurootjes, maar is het energie verbruik veel minder dan is het iets om over na te denken Hoe het met inductie zit weet ik niet, maar een tijdje geleden heb ik een artikel gelezen dat 1 uur oven qua energieverbruik gelijk stond aan 8 uur slowcooker. Ik heb 2 cookers, een grote die ook op gas en in de oven kan en een kleinere die dat niet kan. Mocht je bruining nodig hebben kan je iets altijd even onder de grill doen of vooraf aanbraden. Op facebook is een groep van slowcookers, waar ook recepten en tips langskomen, zo heb ik laatst in de cooker een stoommandje gedaan met gekruide kippendijen zodat ze niet gaarden in het eigen vet. Heerlijk! | |
Molo | zaterdag 25 april 2015 @ 22:46 |
Modje al gevraagd te reeksen? | |
Kaatje1 | zaterdag 25 april 2015 @ 22:48 |
Nog nooit gedaan, ik ga even zoeken 😉 | |
Sorella | zaterdag 25 april 2015 @ 22:55 |
Niet gezien dat jij er ook al een had geopend, er stond nog open nieuw deel. Kan die van mij wel gesloten worden | |
Sorella | zaterdag 25 april 2015 @ 22:58 |
Deze leek mij wel wat: Crock Pot Sauté Slowcooker 4,7 L CR7500, Oven, Elektrisch, Gas, Keramisch, Magnetron staat erbij maar geen inductie. Moet ik alsnog een pan vies maken om alles aan te bakken, voor mij houdt het dan op. | |
Molo | zaterdag 25 april 2015 @ 23:00 |
Andere merken al bekeken? | |
Sorella | zaterdag 25 april 2015 @ 23:11 |
Cuisinart heeft er 1 waar in je kan bakken, stomen en 3 standen sudderen maar die is te groot. | |
Molo | zaterdag 25 april 2015 @ 23:14 |
Al in Duitsland, Engeland of de VS gekeken? Daar kennen ze de slowcooker al veel langer namelijk, dus is er ook meer verkrijgbaar | |
Kaatje1 | zaterdag 25 april 2015 @ 23:17 |
Volgens mij heb ik ooit nog maar 1x iets aangebraden, puur voor de kleur, dat was sucade. Maar de keren daarna niet gedaan en ook niet gedacht "had ik moeten doen". | |
Kaatje1 | zaterdag 25 april 2015 @ 23:21 |
http://www.crock-pot.com/home Belachelijk veel soorten hebben ze in de VS. Zelfs een met een roerfunctie! | |
Molo | zaterdag 25 april 2015 @ 23:22 |
Tuurlijk, weet je hoeveel moeite dat is man | |
Sorella | zaterdag 25 april 2015 @ 23:23 |
Engeland en duitsland zou ik kunnen kijken. VS sla ik even over i.v.m. verzend en douanekosten | |
Molo | zaterdag 25 april 2015 @ 23:24 |
Ja is ook zo, kan duur grapje worden anders | |
Sorella | zaterdag 25 april 2015 @ 23:34 |
De crockpot site verwijst naar een dealer/importeur in nederland. Het idee was leuk maar ik ga er nog eens hard over nadenken of ik hem wel echt nodig heb nu ik niets aan een binnenpan heb Terug naar de recepten | |
Kaatje1 | zaterdag 25 april 2015 @ 23:39 |
De kijkshop heeft een russell hobbs vooe 35 euro. Binnenpan kan niet in oven of op fornuis, maar dat is bij de meeste recepten ook niet nodig. | |
KillerBee4ever | zondag 26 april 2015 @ 08:27 |
Het gaat eerder om het feit dat je de deksel er niet voor hoeft te openen , als je namelijk de deksel eraf haalt om even te roeren (ook al duurt dit maar 10 seconden), moet je een 15-20 minuten extra kooktijd erbij rekenen. Dus eigenlijk is zo'n roerding juist best heel handig In the US of A hebben ze trouwens ook een variant die je op afstand, met een app, kan bedienen | |
Molo | zondag 26 april 2015 @ 08:32 |
Mooie doorontwikkel puntjes, maar voor mij de moeite niet waard zo'n roerding. Die app bediening vind ik dan wel weer briljant | |
Kaatje1 | zondag 26 april 2015 @ 09:24 |
Ja, om de deksel niet meer open te hoeven doen is het best handig. Maar een heel leuk hebbeding, de minislowcooker, eten erin doen, op je werk aanzetten en je hebt na een paar uur een warme lunch. Die vond ik wel erg leuk. Maar om nou een cooker te hebben met een logo van je favo voetbalclub is nou net weer wat te veel 😉 | |
yvonne | vrijdag 14 augustus 2015 @ 17:45 |
Gereekst en een schopje omhoog. | |
Lienekien | vrijdag 14 augustus 2015 @ 18:02 |
Wil je ook slowcooken, yvonne? Van de week weer de rendang gemaakt naar RobinOoks onvolprezen recept. Leek me eerst niks voor dit weer, maar toen bedacht ik me dat het in Indonesië vaak nog warmer is. | |
yvonne | vrijdag 14 augustus 2015 @ 18:07 |
Ja, nu nog een goede uitzoeken | |
Kaatje1 | vrijdag 14 augustus 2015 @ 18:41 |
Dank je wel 😄 ik zit ook weer te kijken wat ik nu wil maken, maar eerst eens de vriezers leegeten, ontdooien en schoonmaken. Dan kan ik (of de cooker) weer aan t werk. | |
KillerBee4ever | vrijdag 14 augustus 2015 @ 18:45 |
De pittige satéstoof is hier inmiddels één van de favorieten . Met kippendijen vinden we dit gerecht net even iets lekkerder dan met rundvlees (in het originele recept). | |
PdeHoog | vrijdag 14 augustus 2015 @ 19:09 |
Receptje? | |
KillerBee4ever | vrijdag 14 augustus 2015 @ 19:23 |
Het recept staat in de bestanden van de Facebook groep De Slowcookers. Ik zou me hier zeker aanmelden, want er staan daar heel veel heerlijke slowcooker recepten. Daarnaast worden er ook handige tips e.d. uitgewisseld | |
PdeHoog | vrijdag 14 augustus 2015 @ 19:24 |
Ah, daar ben ik al lid van Ik ga zoeken | |
Sorella | zondag 10 januari 2016 @ 15:50 |
Ik heb me eigen gisteren aangemeld op de fb groep de slowcookers en de koe bij de horens gevat en deze: Andrew James 5 Litre Premium Digital Red Slow Cooker gekocht bij amazone uk. Ik heb erg lopen twijfelen tussen de Crock-Pot Slowcooker - 4,7 l - zwart en dit merk maar deze kwam er iets beter uit. Nu een weekje wachten, een stekker eraan zetten, plekje zoeken in de keuken en dan uitproberen. Heb er wel zin in | |
Pindasoepje | zondag 10 januari 2016 @ 15:59 |
Deze wil ik ook wel. Was er veel prijsverschil met Duitsland? | |
Kaatje1 | zondag 10 januari 2016 @ 17:23 |
c Ga je geen spijt van krijgen. Ik merkte wel dat ik in de zomer meer bouillons, pastasaus etc maakte en nu wat meer vullend eten zoals chili's, erwtensoep en andere maaltijd soepen. Een prima boekje is de 500 slowcooker gerechten. Goede basis recepten en veel variaties daarop. | |
THEFXR | zondag 10 januari 2016 @ 17:28 |
die andrew james is niet in NL te koop. | |
Sorella | zondag 10 januari 2016 @ 18:07 |
Met duitsland weet ik niet maar met engeland scheelde het 30 euro voor de crockpot inc, de bezorgkosten. Boekje met die 500 recepten ga ik ook nog bestellen. | |
Lienekien | zondag 10 januari 2016 @ 18:19 |
Ik googelde 'm. Niet zo duur! (Kwam trouwens eerst bij de 6,5 liter, waar tot mijn verbazing bij staat: 'Perfect for small families, couples and individuals'. ) | |
Kaatje1 | zondag 10 januari 2016 @ 18:37 |
Die is prima voor individuals...kan je twee weken hetzelfde eten, makkelijk als je snel je eten op je bord wilt 😄. Vraag me wel af hoe groot dan een sc moet zijn voor een groter gezin | |
Sorella | zondag 10 januari 2016 @ 19:09 |
Ik ga er vanuit dat 5 liter genoeg is voor 3 personen en ook voor 5 als we eters krijgen. Ik heb trouwens het kookboek van nigella (simply nigella) gekregen en daar staan ook een paar slowcook recepten in. Ik ga voor de cubaanse zwarte bonen en de bonen gooi ik er zo in hoeven niet geweekt te worden zegt het recept. | |
THEFXR | zondag 10 januari 2016 @ 19:17 |
Hier een aantal slowcooker twitters met recepten, weet niet of die in de OP kunnen? https://twitter.com/fitslowcooker https://twitter.com/SlowcookCentral https://twitter.com/SassySlowcooker en nog een blog: http://www.slowcookersoci(...)r-roast-recipe-ever/ [ Bericht 18% gewijzigd door THEFXR op 10-01-2016 19:29:01 ] | |
Pindasoepje | zondag 10 januari 2016 @ 22:55 |
Weet ik. Diegene heeft hem toch in de uk gekocht? Ik bedoelde dat prijsverschil.. | |
THEFXR | woensdag 13 januari 2016 @ 17:49 |
Iemand weleens kipsate gemaakt?(zonder stokjes) graag voor de marinade een pakjes, satesaus wil ik wel zelf maken. | |
THEFXR | woensdag 13 januari 2016 @ 17:50 |
een 8 liter pot. | |
Molo | woensdag 13 januari 2016 @ 17:52 |
Sateh rooster je, dat stoof je niet | |
THEFXR | woensdag 13 januari 2016 @ 18:00 |
en nu? | |
Lienekien | woensdag 13 januari 2016 @ 18:02 |
Waarom vragen om een recept voor sate in een topic voor slowcookerrecepten? | |
THEFXR | woensdag 13 januari 2016 @ 18:03 |
ja, ik dacht de kip een beetje aanbraden en dan met de saus de slowcooker in. | |
Lienekien | woensdag 13 januari 2016 @ 18:04 |
Lijkt me een matig plan. | |
Molo | woensdag 13 januari 2016 @ 18:14 |
Dit ja Bovendien is kiosateh is zó klaar | |
Sorella | woensdag 13 januari 2016 @ 19:53 |
Kip met satesaus 4 kipfilets 2 el cajunkruiden 2 el plantaardige olie 1 zoete aardappel in kleine blokjes versgemalen zwarte peper 1 grote ui, grof gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 2 tl gemalen komijn 2 tl gemalen koriander 1 tl milde chilipeper 4 el pindakaas 1,2 dl kokosmelk 3 el sojasuas 1,2 dl water 1 el citroensap el is eetlepel, tl is theelepel Bestrooi de kipfilets met de cajun kruiden, verhit de olie en een koekenpan opmiddelhoog tot hoog vuur en braad de filets aan tot ze goudbruin zijn. Doe ze over in de slowcooker en voeg de zoete aardappel plus zwarte peper toe. Zet het vuur lager en fruit de ui en knoflook in 5 minuten zacht. Voeg de komijn, koriander en chilipoeder roe en bak 1 minuut mee. Doe in de slowcooker. Doe de pindakaas in een middel grote kom en roer de kokosmelk er beetje bij beetje door. Roer de sojasaus, citroensap en water erdoor en doe de saus in de slowcooker, meng alles nog eens goed door elkaar. Zet de cooker op de laagste stand en stel de timer in op 4 uur. Voeg vlak voor het opdienen eventueel wat zout en peper naar smaak toe. Uit het boek 500 slowcooker gerechten van carol beckerman | |
Sorella | woensdag 13 januari 2016 @ 19:58 |
Vanmiddag de cooker binnen gekregen een dag eerder als dat dpd aangaf dus de cooker is aan de overkant 10 huizen verder terecht gekomen. Dus op de fiets gestapt een adapter gehaald en runderbraadlappen voor de goulash morgen. Alles gesneden, vlees, uien, knoflook aangebraden en ook in de cooker gegooid, morgenochtend nog wat aardappels er bij doen en aanzetten kruiden, groente, vlees, bouillon, alles zit er al in. Ik zie me s,morgens vroeg nu niet echt alles snijden etc. dus ik heb beda8 om het de avond tevoren te gaan doen. | |
Kaatje1 | woensdag 13 januari 2016 @ 20:19 |
Ook een heerlijk kiprecept is deze, eet je je vingers bijna bij op 😉 http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/ | |
THEFXR | woensdag 13 januari 2016 @ 21:10 |
thanks | |
habitue | vrijdag 15 januari 2016 @ 20:29 |
Wat is het verschil tussen een slowcooker recept en een stoofpotrecept? | |
Lienekien | vrijdag 15 januari 2016 @ 20:34 |
Ik denk dat vrijwel alle stoofpotrecepten wel in een slowcooker kunnen. Maar niet alle slowcookerrecepten zijn stoofpotrecepten. Mensen maken er de gekste dingen in klaar. Ook zoetigheid. | |
habitue | vrijdag 15 januari 2016 @ 20:36 |
Aha, dat wist ik niet! Vond het raar dat er 2 aparte topics voor waren. | |
THEFXR | zaterdag 16 januari 2016 @ 14:14 |
Op dit moment ligt er een beenham in de slowcooker, iemand een idee hoeveel uur deze moet? | |
Kaatje1 | zaterdag 16 januari 2016 @ 17:08 |
Op facebook las ik, 1 uur high 3 uur low. Als je 'm sinds 14uur op low heb zou ik m om 19 uur eruit halen | |
THEFXR | zaterdag 16 januari 2016 @ 17:16 |
ik had hem het eerst uur op high gezet,omdat die kom zo langzaam op temp komt, 2de uur ook op high en nu op low, ik kijk elk uur even hoe het er voor staat, heeft wel vocht verloren onderin. | |
tralalala | zondag 17 januari 2016 @ 14:11 |
Hoeveel seroendeng doe jij erin? Staat niet in het recept vermeld. | |
KillerBee4ever | zondag 17 januari 2016 @ 14:39 |
Oh, ik doe dit nooit in de pan erbij, maar ik strooi seroendeng altijd achteraf (op het bord) erop, gewoon zo veel (of weinig) als je wil | |
tralalala | zondag 17 januari 2016 @ 15:09 |
Oké, binnenkort maar eens proberen. | |
Pietverdriet | zondag 17 januari 2016 @ 22:36 |
De 6,5 liter Andrew James is afgeprijst, kost nu net zoveel als de 5 liter http://www.amazon.co.uk/d(...)1483eab772e3d85aaf_S | |
Pindasoepje | zondag 17 januari 2016 @ 22:49 |
Hij hoort langzaam op gang te komen Ik doe trouwens bijna alles op high. Erwtensoep, pulled pork, pompoensoep, fudge | |
Kaatje1 | zondag 17 januari 2016 @ 22:52 |
Leuke aanbieding, maar welke hollebolle gijs bedenkt dat een 6,5 liter pan ideaal is voor oa individuals, van pastasaus uit de 3,5 eet ik al 5x | |
THEFXR | zondag 17 januari 2016 @ 22:57 |
achteraf gezien had ik hem moeten aanbraden, nu is de beenham wat droog. | |
THEFXR | zondag 17 januari 2016 @ 23:00 |
wel jammer van die 18 pond verzendingskosten. | |
THEFXR | zondag 17 januari 2016 @ 23:01 |
Om een hele kip in garen. dat recept zie ik vaak voorbij komen nl. | |
Pindasoepje | zondag 17 januari 2016 @ 23:54 |
Jammer, maar dan weet je het voor de volgende keer. Op fb is een slowcooker pagina in de bestanden staan pdf files met recepten op categorie. Neem daar anders eens een kijkje | |
Pindasoepje | zondag 17 januari 2016 @ 23:55 |
Maar dan nog us 50pond incl verzenden heel goedkoop toch | |
THEFXR | maandag 18 januari 2016 @ 00:20 |
In duitsland http://www.amazon.de/Andr(...)%93+6%2C5L+Digitaler 46+11=57 euro, maar weet niet op dit duurder of goedkoper is dan 50 Pond? | |
Molo | maandag 18 januari 2016 @ 00:29 |
Zo, net lekker stoofvlees in de slowcooker gemikt, morgen met patat en salade of appelcompote eten | |
Sorella | maandag 18 januari 2016 @ 12:49 |
50 pond komt op 68 euro + een adapter stekker is 75 euro, duitsland is goedkoper | |
THEFXR | donderdag 21 januari 2016 @ 22:01 |
weten jullie of abrikozen/ananas jam hier verkrijgbaar is?, ivm dit recept http://www.slowcookersoci(...)sour-chicken-recipe/ | |
Lienekien | donderdag 21 januari 2016 @ 22:29 |
Abrikozenjam sowieso. | |
Sorella | donderdag 21 januari 2016 @ 22:43 |
Ananas jam heb ik ook weleens gezien, volgens mij bij de deka. | |
THEFXR | dinsdag 26 januari 2016 @ 13:20 |
Ik zag hier een recept voor aardappelpuree te maken, inclusief tutorial. http://www.slowcookersoci(...)otatoes-recipe-ever/ | |
roos85 | dinsdag 26 januari 2016 @ 23:34 |
Hero heeft ananasjam (volgens de appie) | |
Sorella | woensdag 27 januari 2016 @ 21:59 |
Ik ben er achter gekomen dat mijn 5 liter slowcooker ideaal is voor 1 pans gerechten en soep maar niet voor alleen een groente of vlees gerecht dus toen d8 ik okee en kwam deze tegen op amazone de. Andrew James 3.5L Sizzle To Simmer 2-in-1 Digital Slow Cooker In Brushed Stainless Steel With Removable Aluminium Frying Pot. Is roestvrij staal net zo goed als keramiek wat slowcooking betreft ? Mijn kip dhansak is klaar om morgen de slowcooker in te gaan (staat nu in de koelkast) | |
THEFXR | woensdag 27 januari 2016 @ 22:05 |
heb je een link daarvan? | |
Sorella | woensdag 27 januari 2016 @ 22:48 |
Van de kip of de cooker ? | |
THEFXR | donderdag 28 januari 2016 @ 00:09 |
van de cooker | |
tralalala | donderdag 28 januari 2016 @ 00:38 |
Ik heb pas Indo Pulled Pork gemaakt die zo vaak genoemd wordt in die facebookgroep, viel toch een beetje tegen en er valt weinig fout aan te doen. Smaken verschillen blijkbaar. (volgende keer zonder steranijs?) | |
Lienekien | donderdag 28 januari 2016 @ 00:58 |
Het is leuker als je het recept ook geeft. | |
tralalala | donderdag 28 januari 2016 @ 01:00 |
http://www.eetspiratie.nl/indo-pulled-pork/ | |
Lienekien | donderdag 28 januari 2016 @ 01:13 |
Bedankt! Ziet er wel uit als iets om te proberen. | |
KillerBee4ever | donderdag 28 januari 2016 @ 05:41 |
De meesten zijn heel enthousiast idd over dit recept, maar het kon mij ook niet echt bekoren. De steranijs (ik heb er maar eentje in gedaan) is zeker wat té overheersend, mocht ik dit recept nog eens proberen, laat ik de steranijs weg (er zit tenslotte ook wat steranijs in 5 spice kruiden). Maar ik denk ook dat de Conimex sojasaus (die ik gebruikte) gewoon niet zo lekker is voor dit gerecht. Ik wil dit recept t.z.t. nog wel eens proberen, maar dan met een ander merk sojasaus (en ook eentje waar wat minder zout in zit). | |
Sorella | donderdag 28 januari 2016 @ 07:40 |
http://www.amazon.de/Andr(...)+Digital+Slow+Cooker | |
Lienekien | donderdag 28 januari 2016 @ 07:46 |
Had je dan ketjap medja of ketjap asin? | |
THEFXR | donderdag 28 januari 2016 @ 13:32 |
dus, als ik het goed begrijp wil je een tweede slowcooker aanschaffen omdat het in de grote niet lukt met vlees en groente? persoonlijk zou ik dat niet doen, hebben hier meer mensen moeite mee, met dezelfde cooker? | |
Sorella | donderdag 28 januari 2016 @ 13:37 |
Als 1 pans gerecht en voor soep is het ideaal en groot genoeg voor ons drieen (de 5 liter slowcooker) Maar als ik alleen een groentegerecht of een vleesgerecht maak dan is de 5 liter te groot aangezien de cooker minimaal tot de helft gevuld moet zijn voor optimaal resultaat dus vandaar dat ik op zoek ben naar een met een kleinere inhoud. Hoop dat het nu wat duidelijker is | |
THEFXR | donderdag 28 januari 2016 @ 13:39 |
aah, ik dacht dat het in de grote cooker mislukte, ik heb dat ook met mijn 3.5 liter, die is ook te groot voor die gerechten alleen voor een hele kip is hij weer te klein. | |
Sorella | donderdag 28 januari 2016 @ 14:12 |
Kip Dhansak 10 tot 12 kipkarbonades ontveld en ontbeend (rot karwei vooral het ontbenen maar vanavond kippensoep maken) 2 el kerrie 2 el plantaardige olie 2 rode uien, gesnipperd 3 teentkes knoflook, geperst 2 tl kurkuma 2 tl gemalen koriander 1 tl chilipoeder 1 tl gemalen komijn 1 tl suiker 400 gr blokjes tomaat uit blik 1 el sojasaus (ik heb de donkere gebruikt maar misschien had het de lichte wel moeten zijn staat er niet bij) 75 gr gedroogde linzen, afgespoeld (was ik vergeten) 1.8 dl. kippenbouillon 1 rode spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden handjevol versgehakte koriander (lust ik niet dus laat ik weg) Snijd zoveel mogelijk vet van de kip, controleer op botresten, snij door midden en bestrooi ze met kerrie. Verhit olie in de pan en bak de kip rondom bruin. Leg ze op een schoon bord. Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan voor 5 minuten, voeg kurkuma, koriander, chilipoeder, komijn en suiker toe, bak 2 minuten mee. Blijf roeren en voeg de sojasaus en tomatenblokjes toe, doe alles in de slowcooker. Breng de linzen in ruim water aan de kook en laat 10 minuten pruttelen, doe de uitgelekte linzen in de slowcooker samen met de kippenbouillon en de kip. Roer alles door elkaar en laat op stand laag 5 tot 6 uur pruttelen. Voeg vlak voor het opdienen de koriander en spaanse peper toe el is eetlepel tl is theelepel Ik heb er zelf nog wat diepvriesdoperwtjes, blokjes (winter)wortel en in blokjes gesneden zoete aardappel bij gedaan. Dit is voor 6 personen maar vanwege de extra groente hoop ik dat het een 1 pansmaaltijd is geworden voor 3 personen, we gaan het zien vanavond (Komt uit het boek 500 slowcooker gerechten) Voor herhaling vatbaar, was erg lekker, kippenbouillon staat te pruttelen nu Maar iemand ervaring met een slowcooker met een aluminium pan inplaats van keramiek ? [ Bericht 2% gewijzigd door Sorella op 28-01-2016 19:00:00 ] | |
KillerBee4ever | donderdag 28 januari 2016 @ 18:17 |
Ik gebruikte ketjap manis (ik heb hierbij het recept aangehouden). | |
Lienekien | donderdag 28 januari 2016 @ 19:00 |
Die zou toch niet zo zout moeten zijn. | |
KillerBee4ever | donderdag 28 januari 2016 @ 19:25 |
Dit viel idd wel mee, maar het gaat mij om de hoeveelheid ketjap die in het gerecht gaat, da's geen klein scheutje , en -ook al proef je het niet- dan gaat er toch vrij veel zout in zitten. Vanwege hoge bloeddruk, gebruik ik liever een minder zoute variant. | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 20:20 |
Heeft iemand een goeie tip voor een slowcooker van ongeveer 3 liter mét een timer? Ik zie door de bomen het bos niet meer | |
Lienekien | donderdag 28 januari 2016 @ 20:21 |
Wel 3,5 zonder timer. De Russel Hobbs. | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 20:24 |
Is zonder timer niet héél erg lastig of kan dat ook best? Ik las op een site dat je daar juist vooral op moest letten, maar als dat niet zo is, kan ik er dus ook best eentje zonder timer nemen? Is het deze Lien? https://www.artencraft.be(...)2dzcoCFasEwwodYtMHog Gelukkig niet zo héél duur | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 20:51 |
hmmm volgens mij is dat een rijstkoker, bedoel je deze misschien Lien? https://www.bol.com/nl/p/(...)er/9200000011028686/ | |
Sorella | donderdag 28 januari 2016 @ 21:09 |
Ik heb net de slowcooker van de link een paar post,s hierboven besteld, 3.5 liter met timer en deze kan op het gas. Ik vind de timer belangrijk en dit was 1 van de weinige met deze inhoud die het heeft, de sautee is een bonus. Nog geen 51 euro op amazone.de | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 21:35 |
Deze? http://www.amazon.de/Andr(...)scsubtag=07005rh23af Is het 51 euro inclusief verzendkosten dan? Zit inderdaad wél een timer op ik googel me gek maar nérgens in Nederland een 3,5 mét timer te vinden .... Maar als het niet héél erg veel uitmaakt kan zonder timer ook wel toch? Ik heb er verder geen bal verstand van, daarom vraag ik het aan de mensen die zo'n ding al in gebruik hebben | |
Lienekien | donderdag 28 januari 2016 @ 21:38 |
Ja, die! Kijkshop had hem het goedkoopst, volgens mij. | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 21:40 |
Klopt, maar daar was hij niet meer te bestellen http://www.kijkshop.nl/pr(...)OuzcoCFVEYGwodbeYDzA Misschien is hij nog wel in de winkel verkrijgbaar, ik ga wel kijken | |
THEFXR | donderdag 28 januari 2016 @ 21:43 |
je kan een stekker timer kopen voor een paar euro en ja, die is incl verzendkosten. | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 21:44 |
Een stekker timer? Dus die kan dan ook op die cooker van Lien? Ik heb al gegoogeld ik koop er gewoon een stekkertimer bij dus | |
THEFXR | donderdag 28 januari 2016 @ 21:45 |
op elk app | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 21:46 |
Ah... zie boven! Bedankt voor de tip, probleem opgelost | |
Sorella | donderdag 28 januari 2016 @ 21:51 |
Inc. verzendkosten. Als ik om 8 uur wegga en het recept zegt 6 uur slowen dan eet ik om 2 uur, dan is de timer dus ideaal want dan laat ik hem gewoon 3 uur later beginnen. | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 22:03 |
Ik moet dat even gaan uitzoeken of ik daar dan die stekker timer ook voor kan gebruiken, want dat is allemaal nieuw voor mij, moet ik dus een timer hebben die ik bijvoorbeeld op 4 uurtjes kan zetten (of 5 of meer) en dat hij dan vanzelf uitgaat, ik kan niet goed op die foto zien tot hoeveel uur zo'n stekker timer gaat, zo te zien tot 24 uur, maar misschien heb ik dat helemaal mis? | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 22:14 |
Oké, dank je wel voor je tip ga ik erbij kopen want ik ben als de dood dat ik gewoon vergeet dat dat ding aanstaat of in slaap val | |
Lienekien | donderdag 28 januari 2016 @ 22:26 |
Maar liggen je ingrediënten dan gewoon een beetje drie uur op kamertemperatuur te liggen? Ik zou dat niet willen. | |
Sorella | donderdag 28 januari 2016 @ 22:33 |
Ik kan de cooker moeilijk ik de koelkast zetten Ik heb niet eens zover ged8 moet ik bekennen. Het zal wel meevallen alle ingrediënten komen uit de koelkast dus zijn aardig koud maar als het weer warmer wordt dan hou ik het wel in gedachten nu. | |
Lienekien | donderdag 28 januari 2016 @ 22:48 |
Ook wel een dingetje voor FANN. De cooker laten uitschakelen en het dan nog een tijd zo laten staan, lijkt me ook niet bevorderlijk. | |
Sorella | donderdag 28 januari 2016 @ 23:03 |
Dat is ook een voordeel van de timer hij gaat automatisch naar warm houden toe als de tijd afgelopen is, ik weet niet of een normale dat ook doet ? | |
Lienekien | donderdag 28 januari 2016 @ 23:04 |
Nee, hoe zou dat kunnen, als er geen klok op zit? | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 23:13 |
Gelukkig blijf ik nu meelezen, dus ik heb het gezien Lien ik zal er aan denken, maar die timer is meer als voorzorgsmaatregel, voor áls ik het per ongeluk vergeet of in slaap val het zóu kunnen gebeuren en alleen bij die gedachte krijg ik al de zenuwen maar het is wél de bedoeling dat ik het normaal gesproken niet vergeet of in slaap val natuurlijk Maar ik zal er aan denken | |
Lienekien | donderdag 28 januari 2016 @ 23:16 |
Er gaat meestal niks fout als hij een of een paar uur langer aanstaat dan je had gepland. Hij kookt niet droog. Hooguit wordt je eten te gaar. Zou je niet beter een wekker kunnen zetten, bijv. op je telefoon, zodat je niet vergeet dat hij uit moet? | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 23:19 |
Dat kan ook! Of allebei voor de zekerheid ik ben daar zo'n schijterd in | |
FANN | zondag 31 januari 2016 @ 13:45 |
Lien, ik kwam deze ook nog tegen, die is kleiner, misschien meer geschikt voor een tweepersoonshuishouden, anders zit ik met zo'n enorme pan Crock.Pot slowcooker, 2.4 liter Heeft ook veel goede recencies overal én ik vond dit artikel erover http://www.ohmyfoodness.n(...)er-een-musthave-niet Klinkt toch ook goed of niet? Hij ziet er ook wel leuk uit, moet je eigenlijk niet op letten, maar viel me wel meteen op | |
Lienekien | zondag 31 januari 2016 @ 13:54 |
Hoe duur is deze? Ik heb een van 3,5 l, dan kun je er met zijn tweeën twee keer goed van eten (of een keer van eten en de andere porties invriezen voor later). Dat vind ik ook wel goed te doen voor een tweepersoons huishouden. 2,4 l is denk ik ruim voldoende voor twee, om een of misschien twee keer van te eten. | |
FANN | zondag 31 januari 2016 @ 13:56 |
deze is 2,4 Ltr en kost 49 euro | |
Lienekien | zondag 31 januari 2016 @ 13:57 |
Wat houdt je tegen? | |
FANN | zondag 31 januari 2016 @ 13:58 |
Ja deze wordt het dus! Komt goed | |
THEFXR | zondag 31 januari 2016 @ 15:30 |
ik heb er een van 3.5 en die vind ik nog te klein, omdat er geen hele kip in kan,maar ja net 4 kippendijen. | |
FANN | zondag 31 januari 2016 @ 15:31 |
Oh... dat is niet zo'n probleem voor mij | |
#ANONIEM | zondag 31 januari 2016 @ 15:43 |
Die crock van 2.4L heb ik ook. Is genoeg voor 2 a 3 man om uit te eten. Ik eet vrij royaal kwa porties en houdt meestal genoeg over om in te vriezen voor een 2e keer. Er past ook zo'n 1,5KG aan sucadelappen in als ik stoof maak. Dus ruim zat lijkt me [ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 31-01-2016 15:44:26 ] | |
Niesl | zondag 31 januari 2016 @ 16:35 |
Ik heb deze besteld, even wachten totdat die er is, maar lijkt mij de beste deal. Ik heb ook een boekje besteld: | |
FANN | zondag 31 januari 2016 @ 16:45 |
Boekjes, ja die ga ik later ook nog zoeken ! | |
THEFXR | zondag 31 januari 2016 @ 17:29 |
http://www.slowcookersoci(...)ow-cooker-delicious/ | |
Niesl | woensdag 3 februari 2016 @ 19:54 |
Het is een leuk boekje! Vanmiddag de Slow Cooker binnengekregen, dus ik heb wat te doen van het weekend | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 21:31 |
Ja kan je lekker oefenen ik ga wel vast rondkijken voor boekjes, maar ik heb ze wel liever Nederlandstalig en ik moet de slowcooker nog bestellen ik ben nog niet zover gekomen, maar komt goed | |
Niesl | woensdag 3 februari 2016 @ 21:36 |
Boekje wat ik noemde is nederlandstalig. | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 21:38 |
ow... als ik op die link klik die je gaf krijg ik de index van Bol.com https://www.bol.com/nl/index.html Maar ik kom er wel uit | |
Kaatje1 | woensdag 3 februari 2016 @ 21:51 |
Op de slowcooker pagina op facebook staat een een russel te koop. Ze vond t niet fijn werken, een idee misschien? | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 21:52 |
ik heb geen FB en ik wil de crockpot | |
Kaatje1 | woensdag 3 februari 2016 @ 22:05 |
Bij het eerste had ik kunnen helpen maar bij het tweede niet 😄 | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 22:16 |
| |
Lienekien | zaterdag 6 februari 2016 @ 09:53 |
Deze staat nu op. Ik heb de steranijs achterwege gelaten. | |
Ondskapt | zondag 7 februari 2016 @ 16:47 |
Ik heb deze, kan je rijst mee koken eten stomen, stoven, aanbakken, reheat... zit ook een do it yourself programma op, kan je de temperatuur en tijd mee instellen (slowcooken) leuk dingetje | |
Sorella | zondag 7 februari 2016 @ 19:07 |
Die heb ik gisteren op een broodje met coleslaw gegeten, errug lekker en het restant ligt in de vriezer voor iets als babi ketjap. Ik heb wel de steranijs erin gedaan maar de kleinste die ik kon vinden en er halverwege uitgehaald. | |
Lienekien | zondag 7 februari 2016 @ 20:52 |
Ik was niet heel enthousiast. Smaakte vooral naar ketjap. De amerikaanse versie viel beter in de smaak. | |
THEFXR | zondag 7 februari 2016 @ 21:16 |
die Amerikanen gaan hiervoor | |
roos85 | zondag 7 februari 2016 @ 21:47 |
Ik wil ook een SC aanschaffen. Twijfel nog tussen de 3,5 en 5 liter. Op dit moment een eenpersoonshuishouden, maar je weet maar nooit hoe het er in de toekomst eruit komt te zien Zal hem (vermoedelijk) voornamelijk gaan gebruiken voor sauzen, stoofpotten, zaken als pulled pork, spareribs enz als er eters komen en/of om flinke porties te maken om in te vriezen. Wat raden jullie aan? | |
THEFXR | zondag 7 februari 2016 @ 22:01 |
3,5 LITER, tenzij je een hele kip wil stoven, dan de 5 liter. | |
Kaatje1 | zondag 7 februari 2016 @ 22:02 |
Dan zou ik voor de 3,5 gaan. Je kunt er alles in maken wat je wilt, ervan eten en dan ook nog wel wat invriezen, afhankelijk wat je maakt natuurlijk, maar 1x pastasaus maken en je bent een flinke tijd onder de pannen. | |
Sorella | zondag 7 februari 2016 @ 23:31 |
Ik heb de 5 liter en de 3,5 liter, voor 3 personen, om eerlijk te zijn gebruik ik de 3,5 liter meer. Een kleine kip past ook in de 3,5 liter, ik zou de 3,5 liter nemen als ik jou was die is groot genoeg. | |
Sorella | zondag 7 februari 2016 @ 23:33 |
De amerikaanse moet ik nog uit proberen. Mischien heb je er teveel ketjap er in gedaan ? ik vond het wel meevallen maar ik ben fan van babi ketjap dus wat voor mij lekker is kan voor een ander teveel zijn | |
Lienekien | zondag 7 februari 2016 @ 23:50 |
Ik heb natuurlijk het recept gevolgd. | |
roos85 | maandag 8 februari 2016 @ 10:49 |
Zie mezelf niet zo snel een hele kip stoven. Eerder bouten, drumsticks enz. Bedankt voor de adviezen! Van de week op Amazon neuzen. Nu nog beslissen of ik wel of geen timer erop neem. | |
Kaatje1 | maandag 8 februari 2016 @ 11:12 |
Naar een met timer zou ik niet zoeken, je kunt er net zo makkelijk een tijdschakelaar tussen zetten. Op facebook is er een leuke groep (meestal leuk) de slowcookers met veel tips en recepten. | |
THEFXR | woensdag 10 februari 2016 @ 19:46 |
Easy Italian Chicken http://fitslowcookerqueen.com/slow-cooker-italian-chicken/ | |
Kaatje1 | woensdag 10 februari 2016 @ 20:25 |
Was t net zo lekker als t eruit ziet? | |
THEFXR | woensdag 10 februari 2016 @ 20:57 |
heb het zelf nog niet geprobeerd, ik dacht, ik deel het | |
Lienekien | woensdag 10 februari 2016 @ 21:01 |
Dan kun je wel aan de gang blijven. | |
THEFXR | woensdag 10 februari 2016 @ 21:02 |
daarom is het beter als iedereen mee post. | |
Lienekien | woensdag 10 februari 2016 @ 21:11 |
Met recepten die je probeert/geprobeerd hebt. Ja, ben ik helemaal voor. | |
Sorella | donderdag 11 februari 2016 @ 19:39 |
Kip Marrakesh uit de slowcooker (volgens mij van allrecepies) Ingrediënten Porties: 8 • 1 ui, fijngesneden • 2 teentjes knoflook, fijngehakt • 2 grote wortels, geschild en in blokjes gesneden • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden • 1 blik (van ong. 400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt • 900 gr kipfilet, in blokjes gesneden van ong. 5 cm • 1/2 theelepel komijnpoeder • 1/2 theelepel kurkumapoeder • 1/4 theelepel kaneel • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper • 1 theelepel gedroogde peterselie • 1 theelepel zout • 1 blik (van ong. 400 gr) tomatenblokjes Bereidingswijze Voorbereiding: 25min › Bereiding: 4uur › Klaar in:4uur25min 1. Leg de ui, knoflook, wortels, zoete aardappelen, kikkererwten en stukjes kipfilet in een slow cooker. Pak een kom, en meng het komijnpoeder, kurkumapoeder, kaneel, zwarte peper, peterselie en zout. Strooi dit kruidenmengsel over de kip en groenten. Giet de tomatenblokjes over de kip, en roer alles goed door elkaar in de slowcooker. 2. Dek de pan af, stel de slowcooker in op een hoge stand, en stoof tot de zoete aardappelen gaar zijn en de saus is ingedikt, 4 tot 5 uur. Gemaakt in mijn 3,5 liter sl met 600 gr kip inplaats van 900. Mijn zoon en ik vonden het lekker mijn man niet zo, Het is zoetig van smaak en daar moet je van houden. Oja het is zo goed als opgegaan dus die 8 pers. zou ik met een korreltje zout nemen. Ik heb er voor de rest niets bijgedaan maar als 1 pans maaltijd gegeten. | |
THEFXR | donderdag 11 februari 2016 @ 20:21 |
waar halen jullie toch die zeldzame kruiden?, die vind ik niet in de super | |
Lienekien | donderdag 11 februari 2016 @ 20:25 |
Welke bedoel je specifiek? | |
THEFXR | donderdag 11 februari 2016 @ 20:26 |
deze: kurkumapoeder | |
Molo | donderdag 11 februari 2016 @ 20:27 |
Turkse supermarkt | |
Lienekien | donderdag 11 februari 2016 @ 20:27 |
Dat is koenjit of geelwortel. Als het niet bij de kruidenafdeling staat, dan staat het meestal wel bij de Conimexproducten. | |
THEFXR | donderdag 11 februari 2016 @ 20:29 |
aah, dan even daar kijken, turkse super hebben we hier niet. | |
Molo | donderdag 11 februari 2016 @ 20:33 |
Ook geen toko? En anders online. Supermarkt betaal je vaak erg veel ervoor. | |
Sorella | donderdag 11 februari 2016 @ 21:15 |
Online zit je hoogstwaarschijnlijk met bestelkosten, ah, deka, vomar etc. verkopen kurkuma/koenjit. | |
roos85 | vrijdag 12 februari 2016 @ 11:13 |
Twijfel tussen deze twee: http://www.amazon.de/Synt(...)&keywords=slowcooker en http://www.amazon.de/Andr(...)&keywords=slowcooker iemand hier ervaring met een van deze SC? | |
Kaatje1 | vrijdag 12 februari 2016 @ 11:40 |
Volgens mij kan de AJ wel op een fornuis gebruikt worden om bv iets eerst even aan te braden, of om later op te warmen (is wel heel fijn) | |
Sorella | vrijdag 12 februari 2016 @ 14:09 |
Ik heb die aj ook alleen nog niet gebruikt op het gas. | |
roos85 | vrijdag 12 februari 2016 @ 14:12 |
Hoe bevalt hij? | |
Sorella | vrijdag 12 februari 2016 @ 14:24 |
Goed, doet wat het moet doen en de service is ook goed van ze. De andere 5 liter sl die ik van ze heb daar is het deksel te klein (dus een kier), een ander deksel is onderweg. Als je geduld hebt kan ik je zondag meer vertellen over het op het gas zetten dan maak ik varkensnek (procureur) met zoete saus. In het recept staat wel niet aanbraden maar ik doe het toch | |
roos85 | vrijdag 12 februari 2016 @ 21:02 |
Oke En qua instelling van de tijd? begreep vanuit de co.uk site dat het afhankelijk is van de stand die je gebruikt. Wat voor stekker adapter heb jij erbij? | |
Sorella | vrijdag 12 februari 2016 @ 21:07 |
Als je hem via amazone.de besteld zit er een aparte stekker bij bestel je hem via amazone.uk dan moet je die zelf kopen of er een stekker aanzetten + bezorgkosten bij uk zijn hoger dus ben je duurder uit. Instelling van de tijd hm, ik heb begrepen dat 4 uur high 8 uur low is (zo ongeveer), is de tijd verstreken dan gaat het automatisch over op de warmhoud stand. Maar ik heb ze net 3 weken dus ben nog aan het oefenen [ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 12-02-2016 21:21:56 ] | |
Sorella | zondag 14 februari 2016 @ 18:33 |
Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus (van smulweb geplukt) INGREDIENTEN 6 personen 1 tot 1,5 kg varkensvlees - procureur, haaskarbonade of wat er in de aanbieding is. 2 gesnipperde uien 2 el abricozenjam 1/2 flesje bbq saus 4 el chilli saus 2 tl sambal, of meer naar eigen smaak gerookt paprikapoeder peper en zout Heel makkelijk zonder omkijken te maken - super mals varkensvlees in een pittige zoete saus. Lekker met stampot of rijst/sla Voorbereiding 1. vlees inwrijven met peper, zout en gerookte paprikapoeder 2. ui, chilli saus, sambal, bbq saus, jam; goed mengen 3. slowcoocker aanzetten op gewenste stand 4. vlees met saus in de pan, zorg dat vlees goed door saus gewenteld is. 5. evt. na helft vd bereidingstijd vlees omroeren, voorzichtig vlees heel laten Bereidingswijze Slowcoocker op low 6-8 uur of high 3-4 uur Wij vonden het errug lekker gegeten met gefrituurde aardappeltjes omdat ik te lui was om aardappel puree te maken en een bak sla van de supermarkt (weer te lui om zelf salade te maken). Aanbraden ging goed maar er zitten nu wel wat vlekjes in de pan, Het gas heb ik trouwens niet voluit gezet maat de pan rustig heet laten worden. P.s. Lienekien ik vond deze nog lekkerder als de indo pulled pork | |
Lienekien | zondag 14 februari 2016 @ 18:56 |
Had je het vlees aan één stuk, of...? | |
Sorella | zondag 14 februari 2016 @ 19:42 |
Ja, het werd ook het pulled pork idee dus losse stukken kan ook. | |
THEFXR | zondag 14 februari 2016 @ 21:21 |
heb echt geen idee wat gerookte paprika kruiden zijn of waar je het kan halen, er zit altijd wel een ingrediënt bij wat afwijkt van de standaard kruiden. | |
roos85 | zondag 14 februari 2016 @ 21:38 |
Je kan prima gewoon paprikapoeder gebruiken. | |
Molo | zondag 14 februari 2016 @ 22:00 |
In de grotere supermarkten kun je dat halen, smaakt heel anders en veel sterker dan gewone paprika poeder. Dus niet zo maar te vervangen door gewone paprikapoeder. Ja het kán wel, maar smaakt echt heel anders. Vaak zit het in blikjes zoals deze Maar Verstegen heeft het tegenwoordig ook. | |
Kaatje1 | zondag 14 februari 2016 @ 23:50 |
Dille en kamille heeft pimenton standaard in de collectie en ik zag 't laatst ook bij AH. Het heeft een andere smaak dan paprika. Ik moet altijd denken aan paprikachips als ik het blikje openmaak. En ik heb 't ooit eens gebruikt ipv normale paprikapoeder, dat doe ik nooit weer (heel heel heet). | |
Molo | zondag 14 februari 2016 @ 23:51 |
Chorizo doet het mij aan denken | |
Kaatje1 | maandag 15 februari 2016 @ 09:56 |
Ja, dat ook! (heerlijk) | |
THEFXR | dinsdag 16 februari 2016 @ 12:39 |
Kan ook cake in de slowcooker maken of is de temp niet heet genoeg? | |
Kaatje1 | dinsdag 16 februari 2016 @ 14:09 |
Ik zag op fb iets langskomen, moet je een theedoek tussen pan en deksel doen, 2,5 uur op high. Maar waarom zou je dit willen? SC is toch voornamelijk een stoof/sudder gebeuren op lage termperatuur. Tenzij je warme cake wilt als je thuiskomt. | |
Sorella | dinsdag 16 februari 2016 @ 14:27 |
Het kan wel maar dan moet de springvorm wel van de bodem af zijn dus op een soort van rooster staan o.i.d.. Is wel leuk om het een keer uit te proberen maar in de oven gaat het een stuk sneller Ik heb een recept van choco-karamelkwarktaart die mij lekker lijkt dus die ga ik een keer uit proberen. De theedoek is om te voorkomen dat het vocht weer terug druppelt op je cake. | |
Dragonberry | woensdag 17 februari 2016 @ 14:54 |
Ik heb weleens recepten gezien voor cake en zelfs voor brood. In Amerika maken ze echt vanalles in de slowcooker, maar dat soort dingen lijken me toch echt veel lekkerder uit de oven. Hier zit nu Chili con carne in de slowcooker en gisteren maakte ik stoofpeertjes. | |
Lienekien | vrijdag 19 februari 2016 @ 16:20 |
Voor het eerst kippensoep. Ik volg grotendeels dit recept: http://www.smulweb.nl/rec(...)la-louiseslowcookgas | |
roos85 | vrijdag 19 februari 2016 @ 16:46 |
Gisteren een slowcooker besteld bij Amazon. Vandaag mailtje dat ie onderweg is. Wordt tussen 23-2 en 1-3 bezorgd. | |
Sorella | vrijdag 19 februari 2016 @ 19:03 |
Ik w8 nog steeds op mijn nieuwe deksel, de tiende een mailtje gekregen van andrew james dat het met 3 tot 5 dagen via royal mail bezorgd zou worden, we zijn nu 9 dagen verder Welke heb je besteld roos85. | |
THEFXR | vrijdag 19 februari 2016 @ 19:06 |
royal mail heeft altijd vertraging, soms is Asia nog sneller. | |
Sorella | vrijdag 19 februari 2016 @ 19:09 |
Hm, ga ze maandag wel even mailen of ze mijn adres wel hebben Wie weet zit er nu iemand in tietsjerkeradeel met veel verbazing naar een deksel te kijken | |
Dragonberry | vrijdag 19 februari 2016 @ 19:13 |
leuk! Welke krijg je? | |
roos85 | vrijdag 19 februari 2016 @ 20:09 |
Uiteindelijk is het deze geworden: http://www.amazon.de/Andr(...)cooker+andrew+jamers | |
tralalala | vrijdag 19 februari 2016 @ 20:30 |
Nog maar een keer Indo Pulled pork gemaakt maar nu zonder steranijs en met Ketjap Medja en Badjak ipv Oelek. Was echt lekker op een broodje met wat sla en komkommer. | |
Sorella | vrijdag 19 februari 2016 @ 20:41 |
lekker pannetje badjak is sambal badjak ? wat is het verschil tussen ketjap medja en manis/asin ? | |
Bloesem. | zondag 21 februari 2016 @ 14:29 |
Hoi slowcookers Mijn vader en ook ik zijn van plan een slowcooker aan te schaffen, maar zien allebei door de bomen het bos niet meer, dus wil mijn vragen graag aan jullie (experts) voorleggen. Die vragen hebben voornamelijk te maken met de inhoud van de cooker, daar kom ik namelijk echt niet uit. Ik woon samen met vriend (hij eet voor twee) en baby. Vrij regelmatig eten er 1 of 2 mensen mee en soms eet mijn ouderlijk gezin mee, dan komen er 6 mensen bij en zijn we dus met 8 en een baby. Gerechten die ik nu graag zou maken zijn stoofvlees, hele kip, pulled pork, soepen, sauzen en groenten (als bijgerecht). Ik heb geen enorme vriezerinhoud en kan dus niet altijd veel invriezen, maar vind het niet erg om later in de week nog een of twee keer hetzelfde te eten. Ook luncht mijn vriend graag warm, dus elke keer een extra portie is geen probleem. Dan mijn vader. Heeft een gezin van 5 personen. Regelmatig (zeker vier keer per week) eten er mensen mee en zijn ze met 8-10 personen. Hij zoekt iets waarin je allerlei gerechten, soepen en sauzen kunt maken. Hij had een römertopf, maar vond die onhandig, omdat smaken teveel in elkaar overliepen. Hij kan gemakkelijk iets invriezen als er iets overblijft. Suggesties? Alvast bedankt | |
Lienekien | zondag 21 februari 2016 @ 14:33 |
Voor 8-10 personen moet je wel denken aan minstens 6 liter. Op de Duitse Amazon is het aanbod vrij groot. Als je vader er niet van houdt dat smaken in elkaar overlopen zoals in een römertopf, dan vraag ik me af of hij eten uit een slowcooker wel lekker vindt, want dat komt op hetzelfde neer. | |
Bloesem. | zondag 21 februari 2016 @ 14:38 |
Zes liter moet dan voor hem voldoende zijn. Gaan we daar naar kijken. Hij is er gek op, maar de kinderen zijn erg kieskeurig Hij dacht dat hij ergens een slowcooker had gezien met de mogelijkheid om dingen te scheiden, verschillende niveaus of compartimenten. Ik vind 't voor bij mij thuis lastig, omdat ik eigenlijk zowel kleinere als grotere hoeveelheden moet kunnen maken. Twijfel over 3.5l.. | |
Lienekien | zondag 21 februari 2016 @ 14:43 |
Dat is dan een stoomkoker, geen slowcooker. Echt een wezenlijk verschil. | |
THEFXR | zondag 21 februari 2016 @ 14:45 |
dan zou ik deze nemen, 8 liter voor zoveel personen, is maar 32 euro op amazon http://www.amazon.de/Andr(...)s=slowcooker+8+liter | |
Bloesem. | zondag 21 februari 2016 @ 14:51 |
Nee, het was zeker weten een slowcooker. Hij zegt nu dat de bakken naast elkaar zaten in één slowcooker. Goed, ik ga nog wel eens googlen. Thanks THEFXR, dat lijkt me voor hem een goed formaat! Ik ga 't doorgeven, thanks Zou voor mijn gezin de 3.5l een goede maat zijn? Heb de topics al doorgespit naar de recepten die jullie maken (😍) maar vind 't nog steeds lastig beslissen. Vooral die hele kip zit me dwars, die lijkt in 3.5l net niet te passen. Maar bij 5l is het minimum wat je kunt maken weer vrij veel. Nou ja, ik ga weer googlen. Bedankt iig | |
THEFXR | zondag 21 februari 2016 @ 14:54 |
Zelf heb ik een 3.5 liter en daar gaat geen hele kip in, alleen net 4 dijen of 8 drumsticks. voor jouw piekbezetting van 8 personen zou ik toch de 6.5 of ook de 8.0 liter aanraden. denk dat je vader deze heeft gezien de duo crockpot | |
Lienekien | zondag 21 februari 2016 @ 15:03 |
Ja, dat klopt, twee of drie bakken naast elkaar. Maar dan nog is het principe dat je eenpans stoofgerechten maakt, zoals in een römertopf. | |
Kaatje1 | zondag 21 februari 2016 @ 16:25 |
Als je googled op Slowcooker with compartments en dan afbeeldingen zie je er heel veel. En vaak gewoon te bestellen, evt een andere stekker eraan en je hebt een deelbaar apparaat. | |
Sorella | zondag 21 februari 2016 @ 16:53 |
Waarom geen 3.5 liter en een 5.0 liter nemen, met zijn drieën pak je de 3,5 liter, ben je met meer de 5.0 liter en ben je met nog meer gebruik je ze alle twee | |
Bloesem. | maandag 22 februari 2016 @ 21:28 |
Besteld! Ik 6,5L en papa 8L. We dachten: go big or go home Ben ontzettend benieuwd! Binnenkort hopelijk meeschrijven over lekkere dingen hier. | |
THEFXR | maandag 22 februari 2016 @ 22:45 |
nice, ik hoop dat je ze snel binnen hebt. | |
SnoepTomaatje | vrijdag 26 februari 2016 @ 17:19 |
Ik heb vandaag een crockpot op de kop getikt in de kringloop! Helemaal blij, wilde al jaren zoiets. Nu nog op zoek naar een leuk, simpel recept om uit te proberen, ik zat te denken aan iets met rundvlees. | |
Lienekien | vrijdag 26 februari 2016 @ 17:49 |
Wat is het voor één? En wat kostte hij? | |
Sorella | vrijdag 26 februari 2016 @ 18:12 |
Veel plezier met de slowcookers bloesem en snoeptomaatje. Nog steeds geen deksel, aj weer gemaild en het is de 10de verstuurd mailde ze terug, delivery ongeveer 10 dagen, we zijn nu 16 dagen verder | |
Lienekien | vrijdag 26 februari 2016 @ 18:16 |
SnoepTomaatje | vrijdag 26 februari 2016 @ 18:43 |
Als ik het goed heb onthouden (hij ligt nu in de keuken) een Rival crockpot, een ovalen vorm zeg maar. Hij was 7,50. | |
Lienekien | vrijdag 26 februari 2016 @ 19:30 |
http://www.rivalproducts.com/safety-recall.html | |
FANN | vrijdag 26 februari 2016 @ 19:41 |
oeps.... | |
Lienekien | vrijdag 26 februari 2016 @ 19:44 |
Ik kom er toevallig op, maar aangezien Snoeptomaatje 'm tweedehands heeft gekocht, misschien toch even controleren? | |
SnoepTomaatje | vrijdag 26 februari 2016 @ 20:34 |
Dank je! Meteen even gecontroleerd, maar ik heb Model: 37401, dus ik zit kennelijk goed | |
SnoepTomaatje | vrijdag 26 februari 2016 @ 20:37 |
Valt niet mee om de juiste manual te vinden, de meeste blijken toch van andere types te zijn | |
Lienekien | vrijdag 26 februari 2016 @ 20:44 |
Meestal heb je uit - low - high - warmhoudstand. | |
SnoepTomaatje | vrijdag 26 februari 2016 @ 20:47 |
Ik heb er 1 gevonden! Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om hem te gebruiken hoor (had ik zelf ook al uitgevogeld) Ging me meer om de tijdsverschillen tussen 'low' en 'high', qua kookduur. Morgen dat ding maar even goed soppen. | |
Bloesem. | zaterdag 27 februari 2016 @ 22:50 |
Hij is er Vandaag kip teriyaki gemaakt. Was wel okee, maar nog niet top (daarom ook nog geen recept ) Hij is wel fors, had twee porties over, maar die komen wel ergens terecht | |
THEFXR | zaterdag 27 februari 2016 @ 22:51 |
wow, das echt snel, was van amazon duitsland toch? | |
Bloesem. | zaterdag 27 februari 2016 @ 22:55 |
Ja supersnel! Dinsdag besteld, gisteren binnen | |
Lienekien | donderdag 3 maart 2016 @ 10:08 |
http://www.koksinfrankrij(...)jam-smoor-djawa.html Deze onlangs gemaakt. Erg lekker. Vocht gebonden met tapioca tot een lekkere saus. Ik heb hem op low gedaan en drie tot vier uur lijkt ruim voldoende. Het viel zo van de botten en was mals en smakelijk. Ga het misschien ook nog eens doen met botloze dijen)*. Lijkt me ook een heerlijke pulled chicken indostyle opleveren. )* kippendijfilets [ Bericht 3% gewijzigd door Lienekien op 03-03-2016 10:18:12 ] | |
Sorella | donderdag 3 maart 2016 @ 22:39 |
Slow Cooker Lasagna Ingredients 1. 1/2 pond gehakt 2. 1/2 pond italiaanse worst 3. 1 1/2 tl zout 4. 1/2 tl peper 5. 1 grote ui fijn gehakt 6. 1 tl italiaanse kruiden 7. 2 el peterselie 8. 2 tl knoflook poeder 9. 2 el worchestershire saus 10. 1 blikje tomaten pasta 11 1 pak tomaten saus 12. 2 el suiker 13. 2 1/2 cup water 14. 1 pak lasagna bladeren 15. 2 bolletjes mozarella 16. cottage cheese ? 17. parmezaanse kaas Instructions Zet een pan op medium vuur en bak de gehakt, ui en worst tot het vlees licht bruin gekleurd is. Voeg de zout, peper, italiaanse kruiden, peterselie, knoflook poeder, worchestershire saus, tomatenpast, tomaten saus, suiker en water, roer en sudder voor 20 minuten. Roer de cottage cheese, mozarella en parmesaanse kaas door elkaar Doe 1 vierde van de saus op de bodem van de cooker, leg de lasagna bladeren er boven op en daar boven op het kaasmengsel,herhaal dit tweemaal en eindig met de saus als 4de laag en kaas als je dat nodig vind. Laat 4 tot 5 uur sudderen op low. Volgens mij van printerest vandaan Gemaakt in mijn 3.5 l aj en het was te weinig voor ons drieën nu had ik er voor de rest ook niets bij geen salade ofzo. maar was wel lekker. Oja en alleen mozarella gebruikt, manlief houdt niet echt van kaas in/over zijn eten. Oja 2: geen italiaanse worst gebruikt maar 1 pond half om half gehakt. Deksel is er nog steeds niet, weer mailtje gestuurd en vandaag bericht dat het nu opgestuurd wordt met yodel, zegt aj. Voor het italiaanse kruiden mengsel heb ik dit gemaakt: - 3 lepels basilicum - 2 lepels oregano - 2 lepels peterselie - 1 lepel rozemarijn - 1 lepel marjoraan of marjolein - 1 lepel salie - 1 lepel tijm - 1 lepel gedroogde uienvlokken (kon ik niet vinden dus uienpoeder genomen) - 0,5 lepel knoflookpoeder - 0,5 lepel paprikapoeder Meng de kruiden en specerijen en bewaar ze in een afgesloten pot. De kruidenmix is zeker een jaar houdbaar. Schud de pot even door voor gebruik want de poeder zakt naar beneden. [ Bericht 2% gewijzigd door Sorella op 03-03-2016 23:46:52 ] | |
Lienekien | donderdag 3 maart 2016 @ 22:56 |
Waren de lasagnebladen niet te ver doorgegaard? Die timing lijkt me lastig. Ik heb vorige week lasagne gemaakt. Het recept was dat je niks van tevoren aanbakte, dus gehakt en groenten rauw erin. Het was maar net te eten. Dus die maken we niet meer! Ik geef jouw recept meer kans op een eetbaar eindresultaat. | |
Sorella | donderdag 3 maart 2016 @ 23:45 |
Ik had hem zelf op 4,5 uur gezet maar ik denk dat 3,5 uur ook voldoende is. op sommige vellen zaten wat zwarte randjes maar ik beschouwde dat maar als de crunch Ik kwam niet verder als de 3de laag saus toen was het op en ik kom er net achter dat ik maar 1 cup water heb gebruik inplaats van 2 1/2 dus het was een beetje droog. p.s. ik heb jouw ajam smoor opgeslagen | |
PdeHoog | vrijdag 4 maart 2016 @ 18:08 |
Van de week kip in mosterdsaus gemaakt 2 kg kipdijfilet, 1 kg champignons, 1 liter kookroom en 2 hele potten grove zaanse mosterd 8 uur op low. Die kip was echt mooi zacht Geserveerd met aardappelpuree en sperziebonen | |
Lienekien | vrijdag 4 maart 2016 @ 18:10 |
Hoeveel porties haal je daaruit? Is het met kookroom wel goed in te vriezen? | |
roos85 | vrijdag 4 maart 2016 @ 18:23 |
Klinkt goed! Wat is de inhoud van je SC? | |
PdeHoog | zaterdag 5 maart 2016 @ 09:03 |
De SC is 5.6 liter en ik haal er 8 porties uit. Qua invriezen: we gaan het meemaken | |
Sorella | zaterdag 5 maart 2016 @ 18:40 |
Bloemkool/zoete aardappel soep 1 bloemkool 1 kg zoete aardappelen 1 liter groentebouillon 4 bosuitjes 2 uien 5 tenen knoflook 1tl gedroogde tijm 1tl paprikapoeder 0.5-1tl cayennepeper eventueel zout en peper 250 ml kookroom 5 uur op high Vervolgens 250 ml kookroom toevoegen en pureren met de staafmixer. Toppings: gebakken spekjes, hamreepjes, geraspte kaas en gesneden bosuitje. Gemaakt in de 5 liter cooker. Invriezen doe ik niet vanwege de kookroom dus de buren boffen en morgen het restant opeten [ Bericht 2% gewijzigd door Sorella op 06-03-2016 11:57:07 ] | |
wiskundenoob | maandag 7 maart 2016 @ 22:42 |
Wat vinden jullie van deze: http://www.amazon.de/gp/a(...)pbm6bK2qL&ref=plSrch En is zonder timer wel veilig als je bijv. een keer vergeet uit te zetten voor een dag? | |
Lienekien | maandag 7 maart 2016 @ 22:44 |
Die is prima. Heb ik ook. Waarom zou je vergeten om 'm uit te zetten? | |
Kaatje1 | maandag 7 maart 2016 @ 22:46 |
die heb ik ook (en volgens mij lienekien ook). Prima ding. Gewoon een losse tijdschakelaar ertussen zetten, net zo handig, kun je 'm ook uitgesteld aanzetten. | |
Lienekien | maandag 7 maart 2016 @ 22:51 |
Ja, dat doe ik dus echt niet. | |
Kaatje1 | maandag 7 maart 2016 @ 23:05 |
Uitgestelde start heb ik ook nog nooit gedaan, maar wel de timer ertussen als ik 'm 's nachts aan heb. Met een sc is het ook niet zo spannend als het ding een half uurtje langer aanstaat, 't is geen cake 😉 | |
Lienekien | maandag 7 maart 2016 @ 23:09 |
Bedoel je dat je 'm hooguit een half uurtje uitgeschakeld zou laten staan? Als ik de sc zou 'vergeten' en ook zou vergeten dat de tijdschakelaar hem heeft uitgezet, weet ik niet of ik nog graag de inhoud zou eten. Maar goed, ik wil het niet en het gebeurt ook niet. | |
Kaatje1 | maandag 7 maart 2016 @ 23:22 |
Ik bedoel meer, als je bv bouillon maakt, maakt een half uur of zo niet uit, zelfs 2 uur niet denk ik. Maar ik zet m nog wel eens 's nachts in het weekend aan en dan zet ik geen wekker, dus laat ik m wel op een bepaalde tijd uitgaan, bv om 7 uur en hoef ik m'n bed niet uit | |
Lienekien | maandag 7 maart 2016 @ 23:26 |
Ik wil de discussie die hier al eens was niet herhalen, maar dat zou ik ivm op den duur welig tierende bacteriën niet willen. Ik ben echt strikt met tijdig terugkoelen en in de koelkast/vrieskast doen. | |
wiskundenoob | maandag 7 maart 2016 @ 23:29 |
En als je 2 uur te lang doorkookt brandt het dan aan? | |
wiskundenoob | maandag 7 maart 2016 @ 23:33 |
Nou niet per se vergeten, maar als ik niet thuis bent om het uit te zetten dan ben ik de pineut. Als ik 12 uur zonder problemen weg kan blijven is dan een timer wel handig? AH, s avonds koken had ik niet aan gedacht. | |
Kaatje1 | maandag 7 maart 2016 @ 23:35 |
Aanbrandenzal niet snel gebeuren, tenzij je zoals ik een keer, het recept van risotto niet goed leest, te lang en te hoog. En ja, terugkoelen doe ik met soepen ook snel,mmaar dat mag van mij best langer pruttelen. | |
Lienekien | maandag 7 maart 2016 @ 23:39 |
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken. Het is wel goed om je te bedenken of zo'n apparaat wel in je ritme is in te passen. | |
#ANONIEM | maandag 7 maart 2016 @ 23:40 |
Riblappen zitten er hier makkelijk 14 tot 16 uur in (op Low). Sucade is meestal na een uurtje of 10 al goed. | |
Lienekien | maandag 7 maart 2016 @ 23:41 |
Als ik dat zo lang zou doen, valt alles helemaal en totaal in draadjes uit elkaar. | |
wiskundenoob | maandag 7 maart 2016 @ 23:45 |
Ik verwoordde me verkeerd. Stel je wilt sochtends een stoofpot met een bereidingstijd van 8 uur bereiden maar je bent pas na 10-12 uur thuis dan heb je een probleem toch? | |
Lienekien | maandag 7 maart 2016 @ 23:46 |
Ja, een probleem met je planning. | |
wiskundenoob | maandag 7 maart 2016 @ 23:51 |
Jep idd. En ik heb nog een vraag. Kan je ook gewoon olie in je slowcooker doen en dan langzaam braden of kan dat totaal niet? | |
Lienekien | maandag 7 maart 2016 @ 23:52 |
Nee, daar wordt een slowcooker niet heet genoeg voor. Het kan wel in een zgn. Multicooker, maar die zijn meestal wel een stuk duurder. | |
Lienekien | maandag 7 maart 2016 @ 23:57 |
Voor het idee: https://www.kookwinkel.nl(...)bVr8sCFdUW0wodtDIBYQ (willekeurige webwinkel) Deze kan dat ('sauté') maar heeft als mogelijk nadeel de grotere inhoud. | |
#ANONIEM | maandag 7 maart 2016 @ 23:58 |
Garen gaat trouwens wel prima met een beetje olie. Maar krokant oid wordt het inderdaad niet Ik marineer vaak kipreepjes met ongeveer een eetlepel ketjap en olijfolie en dan wat kruiden. En gooi dit gewoon op de bodem van de slowcooker. Laagje groenten eroverheen en klaar. Verder geen kookvocht oid Kip blijft er ook prima mals van. Soort stoomkip maar dan anders Ideaal om daarna door de rijst te gooien als het allemaal gaar is. Kippenpoten (zonder vel) gaan ook prima in een droge cooker met wat bollen alu-folie op de bodem (zodat ze niet in hun eigen vet zompig worden). [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 08-03-2016 00:00:43 ] | |
Lienekien | maandag 7 maart 2016 @ 23:59 |
En deze kan echt veel: https://www.bol.com/nl/p/(...)884-9200000051603319 Maar ik vind dat best een apparaat voor gevorderden. | |
wiskundenoob | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:12 |
Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot? | |
THEFXR | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:17 |
ze dachten zoveel apparaten in 1, we tellen dan ook de prijs bij elkaar op? | |
THEFXR | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:18 |
zo ziet het uit | |
wiskundenoob | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:21 |
Maar die is dus wel gebruint? | |
THEFXR | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:22 |
yep | |
#ANONIEM | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:28 |
Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip. Meestal gooi ik de velletjes dan ook altijd los in de koekenpan en bak ze krokant [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 08-03-2016 00:29:05 ] | |
wiskundenoob | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:42 |
Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven. | |
Lienekien | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:45 |
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen. De vergelijking met de oven gaat ook maar tot zekere hoogte (temperatuur) op. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:54 |
En de warmte komt (in geval van mijn crock iig) vooral van de zijkanten en minder van onder. Dus niet te vergelijken met een pit. | |
wiskundenoob | dinsdag 8 maart 2016 @ 00:59 |
Lol ik weet niet eens wat die dingen zijn. Tot voor kort dacht ik altijd dat een kleine kookpit minder warm werd dan een groter kookpit, wat natuurlijk onzin is xD. En ik had geen enkel notie wat temperaturen inhouden bij het bereiden van voedsel. 100 graden kookpunt van water wist ik wel :p | |
#ANONIEM | dinsdag 8 maart 2016 @ 01:05 |
Metalen (holle) plaat voor onder je pan. Zodat je bodem geen direct contact krijgt met je vuur. Perfect voor langzaam sudderen. | |
oh-oh | zondag 13 maart 2016 @ 19:47 |
Oh dat ik dit topic nu pas vind! Ik heb sinds november een slowcooker en ik slowcook me suf | |
Lienekien | zondag 13 maart 2016 @ 20:05 |
Beproefde recepten zijn welkom! | |
-Peach | zondag 13 maart 2016 @ 20:12 |
Ik heb er sinds kort ook een, wat een uitvinding! Ben vooral fan van pulled chickenachtige dingen Laatst een Thaise linzencurry gemaakt (met rode linzen i.p.v. groene), zeer geslaagd! | |
Kaatje1 | zondag 13 maart 2016 @ 20:27 |
Ken je ook de slowcookers op facebook. Daar zijn ze ook fanatiek aan het slowcooken. | |
Kaatje1 | zondag 13 maart 2016 @ 20:28 |
Kan er op de tablet niet bij, maar Hoisin pulled chicken is erg lekker. | |
oh-oh | zondag 13 maart 2016 @ 20:29 |
Ja daar ben ik ook lid Favorieten hier zijn krabbetjes, pulled pork, roti, vissoep, zuurvlees, ajam opor, en aardappeltjes met spek en kaas [ Bericht 0% gewijzigd door oh-oh op 13-03-2016 20:35:20 ] | |
Sorella | woensdag 16 maart 2016 @ 16:46 |
Heb je een link of recept van die aardappeltjes met kaas en spek oh-oh | |
Vanyel | woensdag 16 maart 2016 @ 16:52 |
Hier gaat t op werkdagen gewoon aan tot max een uur voor thuiskomen, dan op warmhouden. Ongeacht hoe lang dat eerste deel is. | |
emil23 | woensdag 30 maart 2016 @ 12:59 |
Ik heb vandaag ook een slowcooker besteld. Wel een grote, 6,5 liter, maar ik bereidt graag grote stukken vlees en we hebben ook regelmatig eters (Daarnaast kon ik deze voor 40,- incl verzenden kopen, nieuw). Ik ben gek op stoofpotjes e.d., dus ik ben erg benieuwd hoe dit apparaat zal bevallen. | |
oh-oh | woensdag 30 maart 2016 @ 13:05 |
Sorry ik zie het nu pas. Ik had dit recept gevonden en ik doe er gewoon kruiden op ipv die dressing, en ik gebruik zoete of gewone aardappelen http://damndelicious.net/(...)on-ranch-potatoes/?m | |
Lienekien | woensdag 30 maart 2016 @ 13:07 |
Zeg maar gerust stoofpotten, met zo'n grote slowcooker. Ideaal om in te vriezen. | |
THEFXR | woensdag 30 maart 2016 @ 16:59 |
is dit topic al een reeks? en kan deze de volgende keer in de OP? https://sites.google.com/site/slowcookersnl/home | |
Lienekien | woensdag 30 maart 2016 @ 17:01 |
Ik persoonlijk niet zo kapot van die verzameling. Staat heel veel tussen dat ik echt nooit zou willen maken. | |
THEFXR | woensdag 30 maart 2016 @ 17:05 |
en de facebook groep? | |
Lienekien | woensdag 30 maart 2016 @ 17:12 |
Daar kun je toch gewoon lid van worden als je dat wilt? | |
THEFXR | woensdag 30 maart 2016 @ 18:15 |
ja, klopt, ik bedoelde die dan in de OP zetten, als dit een reeks wordt. | |
emil23 | woensdag 30 maart 2016 @ 21:10 |
Had ik beter 20 euro meer kunnen betalen voor een 3,5 liter? | |
THEFXR | woensdag 30 maart 2016 @ 21:16 |
was het deze? http://www.amazon.de/Andr(...)rds=slowcooker+6%2C5 | |
emil23 | donderdag 31 maart 2016 @ 07:09 |
Deze http://www.electronic-sta(...)00w-rood_i220840.htm | |
emil23 | donderdag 31 maart 2016 @ 07:12 |
Deze http://www.electronic-sta(...)00w-rood_i220840.htm Verdorie, t is exact dezelfde tegen een nog betere prijs! | |
Lienekien | donderdag 31 maart 2016 @ 08:14 |
Daar zei ik het niet om, hoor. | |
Memento-Mori | donderdag 31 maart 2016 @ 08:44 |
Ik heb vd week deze multicooker gekocht : voor 49,50 bij de personeelswinkel van P hilips in de sale had 'n sc maar deze heeft meer opties en uitgestelde start en automatisch warmhouden etc en ja sc functie is sneller dan van losse sc maar ivm ruimtegebrek kan ik niet beiden houden :p ben er iig blij mee | |
roos85 | donderdag 31 maart 2016 @ 09:35 |
Die curry ziet er heerlijk uit | |
Kaatje1 | donderdag 31 maart 2016 @ 10:12 |
Zo he, daar zitten veel mooie opties bij. En zeker als je geen ruimte hebt is dit een stuk handiger, scheelt een aantal pannen om op te bergen. Ben benieuwd hoe die bevalt, hoor het graag! | |
emil23 | donderdag 31 maart 2016 @ 12:00 |
Haha, die had ik ook op het oog, ook uit het personeelskrantje van Philips. Maar ondanks dat ik 40 uur per week werk voor Philips, ben ik niet in dienst van Philips (Philips is mijn klant). Dus kom ik niet in aanmerking voor de personeelsaanbiedingen.... | |
Memento-Mori | donderdag 31 maart 2016 @ 17:06 |
raar, heb t idee dat ze nooit zo moeilijk doen dus gek dat jij niet in aanmerking komt maar ook ex-medewerkers etc mogen er altijd kopen tijdens de sale (ik werk zelf niet voor ze maar heb geluk tijdens de personeelswinkel sale, mogen wij als buren op vertoon van onze werkpas ook meeprofiteren) | |
Sorella | donderdag 31 maart 2016 @ 18:44 |
Mooie pan momento, kan je lekker dit recept maken Mostersoep met spekjes 1.7 L. water 1 kipfilet 1 kippebouillon tablet (verkruimeld) 300 gr. zaanse mosterd (ik heb denk 100 gr. minder gebruikt) 5 lenteuien in (fijne ringen) of prei 1 tl peper uit de molen 150 gr. gerookte spekreepjes 100 gr. creme fraice 100 gr. kruiden creme kaas ¼ deel bosje peterselie (fijn gesneden) 200 gr. katen spek (fijn gesneden) 5 uur op high in de slowcooker of 9 uur low Kipfilet uit de pan halen, in stukjes snijden/trekken en terug doen Serveren met fijn gesneden peterselie Van een lid van slowcookers op fb | |
emil23 | donderdag 31 maart 2016 @ 19:25 |
Bij de Philips-vestiging waar ik vaak ben is het echt uitgesloten dat een niet-philipsmedewerker daar iets koopt. | |
soapie | zondag 3 april 2016 @ 19:34 |
Hee, was dit topic kwijt.... | |
THEFXR | zondag 3 april 2016 @ 19:41 |
zijn er ook mensen die hem voor het werk op 1 zetten en dan als ze thuiskomen uit? | |
soapie | zondag 3 april 2016 @ 19:42 |
Ik durf het niet aan om aan te zetten als ik niet thuis ben..... | |
THEFXR | zondag 3 april 2016 @ 19:43 |
ik vermoed dat het dus voor iedereen geldt, terwijl ze het in de USA allemaal doen | |
oh-oh | zondag 3 april 2016 @ 19:57 |
Oh ik heb m dus wel juist aan als ik niet thuis ben, wat kan er gebeuren? In het ergste geval slaat je stop door of zo. | |
Lienekien | zondag 3 april 2016 @ 20:00 |
Ik durf heus het huis wel uit als hij aan staat. | |
Dragonberry | zondag 3 april 2016 @ 20:15 |
Paar dagen terug nog gedaan. Tijdschakelaar ertussen omdat het anders te lang zou zijn. Ging prima. De kans op kortsluiting is zo klein en zou bij elke stekker kunnen gebeuren. Je koelkast laat je ook gewoon aan staan als je weg gaat. | |
#ANONIEM | zondag 3 april 2016 @ 20:16 |
Ik laat hem ook gewoon aan als hij aanstaat. Wel met een omgekeerde stenen ovenschaal eronder (heb een houten tafelblad, en die crock wordt nogal heet van onderen ) [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 03-04-2016 20:16:21 ] | |
Buurpoes | zondag 3 april 2016 @ 20:16 |
Waarom met kipfilet en niet met een poot of dijstuk? Meer smaak en het wordt toch wel gaar. | |
Sorella | zondag 3 april 2016 @ 20:25 |
Omdat er geen bot in zit dus makkelijker om het in stukjes te snijden of eigenlijk meer getrokken wordt ?. Ik hou je niet tegen om een poot of dijstuk te gebruiken , ik ga het hoogstwaarschijnlijk ook doen de volgende keer. Ik zet hem aan en ga dan ook gewoon het huis uit. | |
Buurpoes | zondag 3 april 2016 @ 20:28 |
Een poot die zo lang gestoofd is, schuif je vrij eenvoudig uit elkaar. Het vlees ligt dan los van het bot. Maar misschien speelt mijn kipfiletaversie wel teveel op. | |
Sorella | zondag 3 april 2016 @ 20:29 |
Ik gebruikte heel vaak kipfilet dus voor mij is het omschakelen van kipfilet gebruik naar dij en poot gebruik erg wennen | |
Buurpoes | zondag 3 april 2016 @ 20:31 |
Ik kan mij niet heugen wanneer ik voor het laatst kipfilet heb gekocht. Hooguit gerookte, die haal ik eens per drie jaar ofzo. | |
Books1 | zondag 3 april 2016 @ 22:17 |
Hier staat hij altijd aan als ik of de rest niet thuis zijn. Makkelijk en net wat de rest zegt je zet de wasmachine toch ook aan? | |
roos85 | zondag 10 april 2016 @ 12:28 |
Op naar deel 3 |