abonnement Unibet Coolblue
pi_151775410
Ela wat mooi!!

Goede berichten ook!

Oh help, die bijt 'incidenten' lijkt me zo erg... Zijn er ook kindjes die die behoefte niet hebben :{ :X ik kan dat echt niet volhouden als hij gaat bijten
pi_151775901
Ik denk ook dat internet er veel mee te maken heeft, het is zoveel makkelijker om informatie te vinden. En de opkomst van lactatiekundigen wellicht ook?!

Er is een poos best wel ondermijnend gedaan over borstvoeding, de waarde ervan.
Toen ik werd geboren stond er bijvoorbeeld diezelfde week in de krant dat borstvoeding slecht was omdat er bepaalde stoffen in zaten... Mijn moeder trok zich daar niets van aan, maar het zegt wel iets over de tendens die er toen heerste. Inmiddels is het wel weer duidelijk geworden (logischerwijs) dat borstvoeding toch wel erg goed is voor je baby ;) (Hee, die natuur is zo achterlijk nog niet hoor!) En die informatie kun je ook nog eens veel makkelijker zelf vinden. Waar je vroeger afhankelijk was van wat je moeder of een hulpverlener je vertelde, of een boek uit de bibliotheek, kun je nu zo snel allerlei andere kanten, feiten, meningen en verhalen vinden.

Over bijtende kindjes:
Hier een kindje dat niet heeft gebeten. Nou ja, 2 of 3x maar ik denk dat dat te maken had met gevoelens in haar mond (tandjes, dan wilde ze heel graag op dingen bijten en ik vermoed ook echt per ongeluk in m'n tepel). En bij mij was dat zo gevoelig, dat ik dan onmiddellijk moest afkoppelen en ze pas een paar uur later weer mocht drinken, ik denk dat ze dat ook wel aanvoelde :)

De fase van het bijten, of eigenlijk dat ik zelf het gevoel had dat ik niet kon inschatten wanneer ze dat eventueel zou doen, vond ik ook maar best kort. Op een gegeven moment is er minder behoefte aan bijten vanwege tandjes, en dan is er ook geen noodzaak verder. Ze begrijpen al best wel snel dat een tepel niet is om te bijten maar om uit te drinken, het is één van de primaire levensbehoeften, eten bij je mama.
Ik denk dus dat het best kan helpen om, als je kindje bijt, af te koppelen en even te wachten met verder drinken. In de tussentijd kun je uitleggen (hoe klein je kindje ook is) dat het pijn doet en dat je even moet bijkomen. Intussen is de situatie ook meteen 'gereset' en kun je het opnieuw proberen. Ik denk dat de meeste kindjes niet expres doorgaan met bijten als ze merken dat dat een averechts effect heeft, bijv. dat je dan (tijdelijk) geen drinken/eten krijgt bij mama. Wellicht bijten ze een paar keer, maar hopelijk voelen ze dan aan dat dat niet de bedoeling is (voor zowel hun mama, waarbij het pijn doet, als voor zichzelf).
  vrijdag 17 april 2015 @ 15:57:12 #53
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_151775960
Even een tegengeluid.
In de afgelopen 5 jaar heeft mijn dochter mij welgeteld 1 keer gebeten. Maar toen was ze ook bezig met een soepstengel, dus dat was een vergissing.
Sindsdien mocht ze ook geen eten meer in haar hand hebben als ze dronk. ;)
Ja, en soms liet ze wat onhandif los waardoor de boventanden de tepel iets teveel raken, maar dat is geen bijten.
Het kan dus anders. :)
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_151780565
Ik ga er ook absoluut van uit dat het fases zijn dat bijten.
Moest daar alleen een maand geleden even zelf doorheen, was toen echt in staat te stoppen ermee want werd er gek van.
Maar gelukkig peptalkje gehad en tanden op elkaar :') bij mezelf en ik kon er weer tegenaan. En het kwam goed, en is nu weer even een ding.

Wat mij op de been hield was ook, waarom zou ik stoppen met de bv om bijten terwijl er duizenden kids zijn die ook tandjes hebben en die kunnen wel door met bv.
En ik ben nog zo niet klaar met voeden en vind het nog te fijn verder O+
pi_151806976
Vraag.
Mijn dochter van 6 weken heeft weer de geelgroenige poep van het begin van de bv periode ipv de mostergele die ze daarna had. Volgens de kraam kwam dit door te weinig achtermelk ofzo. Ik denk dus dat ik overproductie heb. Dit denk ik omdat de borst altijd supervol voelt voordat ik ga voeden en er altijd nog wat uitkomt als ik (als ze niet meer wil) wat stimuleer na afloop.

Op borstvoeding.nl staat dat je dan de eerste borst twee keer aanbied met boertje tussendoor en dan daarna de tweede twee keer. Maar ze wil gewoon echt niet meer na die eerste keer. Zit alleen maar een beetje op de tepel te sabbelen en duwt hem dan met een frons haar mond uit met de tong. Ik heb ook het idee dat ze last heeft van de poep. Ze gilt af en toe ineens tijdens het drinken en gaat dan wel weer gewoon verder. Ook zie ik haar soms persen zonder resultaat. Daar wordt ze dan gefrustreerd van. Als ze er nou geen last van had, zou ik het laten zo, maar dat is dus niet.

Heeft er iemand tips? Zou een kolf helpen? Dat ik het eerst voorkolf ofzo, voormelk er al uit, zodat ze het wel leeg kan drinken en meer achtermelk krijgt... Of zou dat alleen maar meer overproductie geven. Of moet ik het advies van borstvoeding.nl volgen en blijven proberen met aanbieden..
pi_151807212
https://www.lalecheleague(...)l-melk-overproductie

Hier herken ik alles in. Snelle tsr en stromen als een gek, veel lucht in de maag, baby laat flinke boeren. Krampjes en vaak loslaten (waarna ik haar dus onderspuit)

Op deze site wordt (bijna) leegkolven aangeraden. Dat werkt misschien beter voor ons. Is een handkolf daar goed genoeg voor? Want ik ben een thuisblijfmoeder en heb aan een voorraadje ook niks, dus heb ik geen zin een dure elektrische aan te schaffen als een handkolf genoeg is voor de af en toe kolf momenten...

Het blokvoeden zal ik sowieso proberen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Risu op 18-04-2015 20:11:36 ]
pi_151808282
Na meerdere websites gelezen te hebben, kom ik tot de conclusie dat een lk inschakelen wel handig kan zijn als het probleem blijft bestaan. Voor dit weekend ga ik iig voor het voeden een deel in een doekje spuiten tot het niet meer zo heftig komt. Dan kan ze iig rustiger drinken en krijgt ze misschien al betere melk.
Veel sites geven andere adviezen, maar de algemene draad is toch dat het zichzelf gaat regelen ook na een tijdje. Dus wie weet roep ik wel te snel dat het een probleem is. Ik ben ook pas 6 weken bezig.
'S nachts kan ik niet blokvoeden, dan komt ze om de 4 uur. Overdag maar eens kijken wat ze nou eigenlijk doet. hoeveel tijd er nou werkelijk tussen zit enzo.
  zaterdag 18 april 2015 @ 20:37:13 #58
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151808303
Risu, ik heb geen ervaring met overproductie maar kan als mede-thuisblijfmoeder een kolf toch wel aanbevelen. Handkolf of een goedkope elektrische, dan kan je iig nog eens een keer een avondje weg of uitslapen ;).
KuikenGuppy
  zaterdag 18 april 2015 @ 21:17:12 #59
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_151809471
Risu, heb je nu wel een kolF in huis? Ik zou nu 1x beide kanten leegkolven als ik jou was. Dan heb je de boel als hetware "gereset". En dan gaan blokvoeden. elke 3 uur 1 borst (dus, om 11 uur 1 borst, wil ze om 1 uur weer, dezelfde borst aanbieden, wil ze om 3 uur weer, de andere borst aanbieden, en die andere aanbieden als ze tot 6 uur weer een keer komt). Je zult zien dat als ze een keer uitsluitend achtermelk krijgt de krampjes zeer snel minder worden.
Bij mijn oudste kreeg ik ook met 6 weken een overproductie. Erg irritant!

Edit, kan prima met een handkolf.
Edit 2: Met 6 weken denk ik dat blokken van 4 uur beter zijn
pi_151809582
Maar het is toch niet gek dat de poep telkens verandert?! Volgens mij is het helemaal niet gek om groenige poep te hebben :)

Ik denk dat als je gewoon normaal doorvoed, dat je kindje de borstvoeding vanzelf zelf goed regelt. Pas als ze zelf merkbaar ontevreden is of misselijk of hongerig vlak na het drinken, dan lijkt me dat er iets aan de hand is, of als jij zelf last hebt van stuwing vlak na een voeding. Zelf zou ik niet zomaar gaan kolven, want dan geef je je borsten toch juist een verkeerd signaal? Die gaan dan meer produceren?

-edit-
Ik lees nu dat ze ook last heeft van krampjes. Gebruik je een draagdoek? Dat kan veel helpen bij je kindje, maar doordat ze dichtbij je zit helpt het ook om je productie actief te reguleren :)

Een LK kan waarschijnlijk het best beoordelen :) Ik heb alleen zelf ervaring met m'n eigen kindje ;)
pi_151810223
Bedankt voor de reacties.
Ze had net eindelijk een echte poepluier (de hele dag steeds maar van die halve, meer natte scheetluiers) en het was alweer iets geler. Ook geen gepiep en het kwam er netjes uit (met de bekende spuitgeluiden, dat wel c_/ ). Wie weet toch te snel paniek, maar ja, jonge moeder en nul ervaring he. Ik hou het iig in de gaten de komende tijd.
Kolf lijkt me zelf ook wel handig voor je weet maar nooit, momentje weg enzo, maar wilde even kijken hoe het loopt. Het had ook compleet kut kunnen gaan, heb je weer een kolf voor niks gekocht. Even kijken wat ik aan bonnen ed krijg op kraamfeestje.
pi_151810550
:) Je doet het hartstikke goed zo te lezen Risu! En je meisje ook <3 Rustig aan en hier lezen van ervaringen helpt ook altijd! Als je twijfelt kun je altijd een LK bellen!
pi_151819430
Links lijkt getemd, rechts moet nog even kijken. Links is nu gewoon altijd zacht (en dan zit er dus nog ruim voldoende in) rechts heeft nog harde plekken.
Maar vannacht dus weg laten lopen.. Zeg maar spuiten. Resultaat was 2 doorweekte spuugdoekjes, een nat dekbed en een natte pyjamabroek.. Woops. En ik heb niet eens moeite moeten doen om het eruit te krijgen. Nat dekbed kwam omdat ik het doekje pakte en de telefoon om even te kijken met licht (want het was te donker) en toen was ie al bezig. :') natte broek omdat het niet alleen spoot, maar ook naar bneden stroomde en dat had ik niet in de gaten tot ik het doekje weghaalde.

Maar toen ik haar aanlegde was het geen slikken of stikken meer. Het ging veel rustiger en volgens mij dronk ze ook langer, maar ik time niet meer. Vanmorgen was de poep weer geler. *O* en ze gilde of huilde niet meer.
Vandaag ook maar zo door gaan denk ik. Dan komt het misschien toch vanzelf ook weer goed.
  zondag 19 april 2015 @ 11:53:49 #64
335643 faptist
Maakt fouten
pi_151820237
Klinkt goed, risu. Ik denk dat je het helemaal goed hebt aangepakt!

Zouden jullie een kolf van iemand overnemen die 3,5 jaar gebruikt is?
Het gaat om een medela freestyle.
Ik heb niet zo'n groot budget en ze vraagt hier 75 euro voor. Geen idee of dit oké is.
De andere zijn stukken nieuwer op Mp en gaan weg rond de 130/150.
130 is wel mijn max trouwens..
Anders kan ik geen draagdoek meer aanschaffen.:-p
pi_151820485
Ik was laatst met mijn Ameda (ander segment kolf) bij de winkel omdat ik dacht dat ie stuk was en degene die m nakeek kon duidelijk zien dat ie veel gebruikt werd en raadde aan bij een volgende toch een nieuwe aan te schaffen.
En toen was de kolf 6mnd oud en wordt gemiddeld 4 dagen per week 2x per dag gebruikt.

Dus ik zou nagaan hoeveel gebruikt en of voor deze 'jaargang' nog wel spullen verkrijgbaar zijn.
Beetje jammer bij bijvoorbeeld lekke slang en dan niet een nieuwe kunnen kopen .
  zondag 19 april 2015 @ 12:11:20 #66
335643 faptist
Maakt fouten
pi_151820598
Maar de slangetjes kun je gewoon bij een dierenwinkel kopen natuurlijk.
Nee hoor. Snap meteen wat je bedoelt.
Ik denk dat het ook goedkoop/duurkoop wordt op deze manier.
pi_151820671
Even mosterd, maar Risu, ik heb ook overproductie en Ellie heeft nog relatief lang met tussenpozen groene poep gehad. Ook heb ik ondanks dat ik thuiswerkmama ben wel een kolf in huis, om idd eens in de zoveel tijd te 'resetten'.
Maar bij goede overproductie kan ik je overleg met een lk echt aanraden - het is wellicht een luxeprobleem, maar kan toch knap vervelend zijn!

Edit: krampjes kunnen daarvan komen, maar kan er ook los van staan. Sneu hè?
Home is where the O+ is...
pi_151820694
Bij de dierenwinkel :D ):O
pi_151820700
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 12:06 schreef BlueEyes het volgende:
Ik was laatst met mijn Ameda (ander segment kolf) bij de winkel omdat ik dacht dat ie stuk was en degene die m nakeek kon duidelijk zien dat ie veel gebruikt werd en raadde aan bij een volgende toch een nieuwe aan te schaffen.
En toen was de kolf 6mnd oud en wordt gemiddeld 4 dagen per week 2x per dag gebruikt.

Dus ik zou nagaan hoeveel gebruikt en of voor deze 'jaargang' nog wel spullen verkrijgbaar zijn.
Beetje jammer bij bijvoorbeeld lekke slang en dan niet een nieuwe kunnen kopen .
Hmm, die persoon die jouw aanraadde een nieuwe kolf te kopen, heeft die daar voordeel bij? Een half jaar gebruiken lijkt me nog vrij minimaal, eigenlijk, zelfs met jouw frequentie. Ik was er niet bij, maar het riekt naar "koop maar een nieuwe, bij mij in de winkel".
Professioneel gifmenger.
  zondag 19 april 2015 @ 12:49:43 #70
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_151821410
ik heb een ardo calypso (toch nog maar niet verkocht omdat er misschien ooit wel een tweede komt) en die telt zelf de gebruiksuren. je hebt garantie tot 450 klokuren gebruiksduur. maakt niet uit hoe oud, en ook overdraagbaar met t originele garantiebewijs :Y
Kwak
  zondag 19 april 2015 @ 14:21:07 #71
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_151823956
Omdat O+ prachtige borstvoedingsfoto's O+

http://pulptastic.com/pho(...)o-normalize-nursing/

Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_151825598
(zet m zo ook in V&A)
Vriendin van me heeft geen bv kunnen geven maar had al wel een kokf gekocht. Hij is uit de doos geweest (om te bekijken) maar niet gebruikt.
Medela afkolfset (enkel).
17,50 incl verzenden.

Reacties graag via pm/dm

[ Bericht 2% gewijzigd door Zoë23 op 19-04-2015 15:33:58 ]
  zondag 19 april 2015 @ 15:27:25 #73
149959 SQ
snelle trees
pi_151825878
Dat is toch geen kolf, dat is toch een setje wat je aan een huurkolf kan hangen?
disclaimer
pi_151826057
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 15:27 schreef Stormqueen het volgende:
Dat is toch geen kolf, dat is toch een setje wat je aan een huurkolf kan hangen?
Ik ken het merk/de inhoud zelf niet sorry. Heb zelf altijd avent gehad.

Op internet zie ik het inderdaad staan. Sorry!

Die verkoopt ze dus :)
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 19 april 2015 @ 19:28:54 #75
147316 crew  DJMO
#trut
pi_151834767
Risu: als je het idee hebt dat ze de melkstroom niet aankan als je begint met voeden zou je ook tegen de zwaartekracht in kunnen voeden. Dan moet ze er moeite voor doen ipv dat ze er bijna stikt in de melkstroom
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')