Misschien ben ik heel verwend met mijn groenteboer en kaasboer, maar die hebben dat ook en voor niet al te gekke prijzen. We hebben sinds kort een hele goede bakker aan de overkant die heerlijke desembroden bakt, daar was ik anders misschien wel heel enthousiast over geworden... Maar ik vond bijvoorbeeld het kruidenkraampje echt een hele grote tegenvaller, had het idee dat ze bussen uit de Sligro in presenteerbakken hadden uitgeschud, echt niks speciaals.quote:Op zondag 30 november 2014 13:56 schreef RobinOok het volgende:
Dat kan ik me ook best voorstellen. Ik had eigenlijk het tegenovergestelde, ik dacht "het zal wel niks zijn" en als je er rondloopt om gewoon wat rond te lopen, dan kun je nog steeds denken "nou, is dit het nou?". Maar stiekem kun je er er dus echt heel veel lekkere dingen kopen. Ik had zaterdag eigenlijk maar 1 specifiek ding nodig dat ze alleen daar verkopen. En vond het eigenlijk onzin om voor dat ene ding helemaal daar naartoe te gaan. Maar ja, ik kan er ook gewoon de rest van de boodschappen halen, dus dan is het eigenlijk geen moeite meer.
En dan loop je daar en zie je prachtige winterpostelein. En van die nieuwe spruitjes. En lekkere kazen. En meer en meer en meer. En dan krijg je vanzelf ook zin om te gaan koken.
Oh ja, sorry, ik was even met twee dingen tegelijk bezig die bedoel ik ja, viel me echt tegen.quote:Op zondag 30 november 2014 21:33 schreef RobinOok het volgende:
Je bedoelt de specerijenkraam?
De verse kruiden zijn juist perfect, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het.
bronquote:Kou jaagt klanten weg uit Markthal
ROTTERDAM - De kou in de Markthal zorgt voor teruglopende klandizie. Om de kou te verdrijven, overweegt de directie om extra deuren te maken in de grote glaswanden aan de voor- en achterkant.
Kou jaagt klanten weg uit Markthal
De kou begint zijn tol te eisen, meldt het AD. Ondernemers zien de klandizie teruglopen en sturen zelfs personeel naar huis. 'Ik heb vanochtend vroeg de temperatuur in de hal gemeten. Die was 2,7 graden', zegt één van de ondernemers.
Boosdoener
De tocht door de openschuivende deuren is de grote boosdoener. Vandaar dat - naast het plaatsen van heaters - nu aan meer onorthodoxe maatregelen wordt gedacht. Er zijn verschillende opties. 'Om de Markthal weer behaaglijk te krijgen, moet bij de entrees een luchtgordijn worden geïnstalleerd,' vindt Henk Schellen, universitair hoofddocent aan de TU in Eindhoven.
Koude lucht
Zo'n installatie zorgt er volgens Schellen voor dat de koude lucht van buiten wordt opgewarmd. Het systeem wordt veel in winkels gebruikt Een andere optie is een sluissysteem, waarbij de buitendeur pas open gaat als de binnendeur is gesloten.
Goh, je zou maar op de buiten markt werken.quote:
Ik ben er nog nooit geweest. Ik komt uit Amsterdam. Toch zonde als dit project mislukt. Er zal toch wel een oplossing komen?quote:Op zondag 7 december 2014 15:02 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Goh, je zou maar op de buiten markt werken.
De bedoeling was dat de temperatuur gelijk zou zijn aan de buitentemperatuur, en nu is dat zo en dan gaan ze mekkeren.quote:Op zondag 7 december 2014 15:11 schreef Mylene het volgende:
[..]
Ik ben er nog nooit geweest. Ik komt uit Amsterdam. Toch zonde als dit project mislukt. Er zal toch wel een oplossing komen?
Ja, het voorjaar.quote:Op zondag 7 december 2014 15:11 schreef Mylene het volgende:
[..]
Ik ben er nog nooit geweest. Ik komt uit Amsterdam. Toch zonde als dit project mislukt. Er zal toch wel een oplossing komen?
Gemeenschapsgeld?quote:Op zondag 7 december 2014 16:39 schreef SuperFood het volgende:
ik vind het mooi altijd om te zien met hoeveel overgave gemeenschapsgeld over de balk wordt gesmeten.
Hierbij een link naar het artikel (AD) waarin de ondernemer zijn idee geeft over de toekomst van de Markthal. Ik vraag mij wel af in hoeverre het ook voor de overige standhouders geldt. Wellicht is hij gewoon gepikeerd over de magere omzetten van zijn zaak, wie weet..quote:Op dinsdag 16 december 2014 21:20 schreef Molo het volgende:
Heeft lekker veel met dit topic te maken ook
Niet eens een luchtgordijn? Hoe dom ben je dan hahahahaha.quote:
Ik weet de achtergrond niet, kun je er meer over vertellen?quote:Op woensdag 17 december 2014 00:35 schreef n0a het volgende:
In het artikel wordt Arq ook genoemd, maar die wil zelf juist blijven. Omdat de organisatie (exploitant, eigenaar of weet ik hoe het heet) hun concept niet snapt moeten ze er uit.
Ik weet alleen wat ze op hun eigen FB er over hebben gezegd: https://www.facebook.com/ilovearq/posts/715215151901851quote:Op woensdag 17 december 2014 06:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik weet de achtergrond niet, kun je er meer over vertellen?
quote:Vegetarisch, laat staan veganistisch blijft toch eng voor sommige mensen. Vanochtend gehoord dat Corio (de uiteindelijke eigenaar) mijn 'concept niet begrijpt' en dat betekent dus dat de pop-up per 31-12 ophoudt Markthal #arqmarkthal
Komt dus allen zo lang het nog kan .
Die vond ik inderdaad ook erg smakelijk ja Daarvoor ga ik nog eens terug.quote:Op woensdag 17 december 2014 11:00 schreef n0a het volgende:
De weedburger is erg lekker. Hebben deze van hun normale vestiging wel eens gehad. Helaas wel erg wisselvallig in kwaliteit/zorg voor het eten.
Als ik het goed begrijp is het inderdaad vooral afhaal en eventueel iets opgewarmd in de Markthal. Dat beperkt zo'n stand toch wel. Mogelijk gaan ze verder op een andere plek met andere inrichting.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)uro-voor-kraam.dhtmlquote:Slager Joey Kemp van slagerij J&S heeft op Marktplaats een bod gekregen van 170.000 euro op zijn kraam in de Rotterdamse Markthal. ,,Degene die dat bod heeft gedaan, is serieus. Ik ga met hem in gesprek. En het is toevallig nog een slager ook,'' zegt hij
© anp.
Kemp zette recent zijn unit op de veilingsite, omdat de kraamhouder op langere termijn geen brood ziet in de Markthal. Dat leidde tot een hausse aan reacties én volop interesse voor zijn verkooppunt. ,,Op een gegeven moment heb ik mijn telefoon niet meer aangenomen. Toen ik weer keek, had ik 114 gemiste oproepen.''
Inmiddels is de Marktplaats-advertentie verwijderd. ,,Ik blijf tot 30 maart en ga in gesprek met exploitant Corio en verhuurder Provast.''
Stoppen
Markthal-directeur Maarten van Lier heeft Kemp dinsdagavond vriendelijk verzocht om te stoppen met de Marktplaats-actie. ,,We kijken nu wat we voor elkaar kunnen doen,'' luidt zijn reactie. Of de kandidaat-koper van J&S kans maakt, laat hij in het midden. ,,We kijken heel zorgvuldig welke formule past bij deze plek.''
Ze gebruiken waarschijnlijk van die mobiele pinautomaten. Die hebben meestal geen vaste plek op de balie.quote:Op donderdag 18 december 2014 09:10 schreef mash_ het volgende:
Ik loop er best vaak door heen. (om naar de ah te gaan daar beneden) Maar valt mij op dat er bij veel kraampjes geen pin automaten staan. Klopt dit? Of kan je wel gewoon overal pinnen,
ik vind ze vooral onwijs aan de prijs, laatst verkochten ze voorverpakte minibakjes (50g ofzo) salades met ik geloof quinoa ofzo voor acht euro.. Dat wil gewoon niet als je wat nieuws aan de man wil brengenquote:Op woensdag 17 december 2014 10:55 schreef minilot het volgende:
Er wordt in de comments gesuggereerd dat het ook een beetje met de uitstraling van de kraam te maken zou hebben, en die hoge balie met die plastic bakjes vind ik zelf nou ook niet echt aantrekkelijk, terwijl ik een zwak heb voor alle dingen vegan!
Maar goed, dat lijkt me iets waarover je vooral met de standhouder in overleg kunt gaan.
quote:Jamie Olivers restaurant Jamie’s Italian komt naar Nederland
In 2008 opende Jamie Oliver zijn Jamie’s Italian restaurant in Oxford. Inmiddels is het stoere eetconcept geliefd over de hele wereld, met vestigingen in Australië, Rusland, Singapore en Zweden. En binnenkort is Nederland aan de beurt!
Het restaurant zal in het najaar van 2015 openen in de Rotterdamse Markthal. Het idee van Jamie’s Italian is een ‘neighbourhood’ restaurant, geïnspireerd op de Italiaanse tafel, waar mensen relaxen, delen en genieten van elkaars gezelschap. Betaalbaar en toegankelijk, waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Deze ‘casual dining experience’ is gebaseerd op het bieden van smakelijk en simpel Italiaans eten, gemaakt van de beste verse ingrediënten.
http://www.culy.nl/inspir(...)komt-naar-nederland/
Ik denk dat je bij Bask Kitchen goed kunt eten, maar ik weet het niet zeker. Wij hadden gereserveerd voor een zaterdagavond met 4 personen. We moesten een kwartier wachten op onze tafel, nog een kwartier op een drankopname. 45 Minuten voor ons eten werd opgenomen. Na 1,5 uur hadden we nog niets en zijn we naar onze andere afspraak gegaan, we hoefden de drankjes niet af te rekenen. Onderweg hadden we zo'n honger dat we kwijlend langs fastfoodketens en benzinepompen reden.quote:Op vrijdag 17 april 2015 01:23 schreef k_man het volgende:
Dit topic gaat vooral over lekkere ingrediënten kopen om zelf mee te koken, maar kun je in de Markthal ook ergens lekker eten? Iets wat dus al voor je klaargemaakt is.
Is dat niet die kraam die laatst voor de tweede keer in brand is gestoken?quote:Op zondag 26 april 2015 15:07 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Watskeburt?
[ link | afbeelding ]
Weet iemand dat? Ik heb gegoogled en lees dat ze vorige maand wegens een explosie/brand gesloten zijn, maar komen ze nog terug? Zitten ze in een andere kraam? Wat?
Vond het wel een fijne kraam!
Ja, ze zijn bang dat de 3e aanslag wel succesvol zal zijn.quote:Op zondag 26 april 2015 16:46 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
Is dat niet die kraam die laatst voor de tweede keer in brand is gestoken?
Alles is een stuk duurder dan in de meeste andere winkels ja. Maar dan blijft het nog leuk om alles een keer gezien te hebben. En een broodje of patatje met een drankje is nog steeds goed te doen.quote:Op maandag 27 april 2015 23:28 schreef Jirdo het volgende:
Ik was van plan om binnenkort te gaan kijken in de Markthal. Ben wel benieuwd, alleen jammer dat het ver weg is. Alles is er zeker wel duur of niet?
Hmm. Een echte high tea in de Markthal zal lastig worden. Je kunt natuurlijk wel zelf je high tea samenstellen door van kraam naar kraam te gaan en allerlei hapjes te nemen. En anders even door naar Hotel New York of zo.quote:Op zondag 10 mei 2015 12:31 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik krijg binnenkort visite die wil high tea'en en naar de markthal wil iemand enig idee waar dit tegelijkertijd zou kunnen?
Dit is toch wel een nadeel van deze markthal. Met dit weer zit ik ook liever op een terrasje of doe ik boodschappen in een lekker koele supermarkt. Dit terwijl sommige kraampjes in de markthal juist met dit weer een mooie omzet zouden kunnen behalen.quote:Marktkooplui en verkopers puffen in bloedhete Markthal
De extreme hitte leidt ook tot problemen in de Markthal. Vooral op de terrassen is het bloedheet en het personeel staat te puffen in de kramen. Mobiele airco's en ventilatoren worden aangerukt om de warmte te temperen. ,,Het is behelpen.''
Twee klanten kloppen aan bij de horecakraam van 21 Pinchos Tapasbar in de Markthal en maken aanstalten de trap op te gaan naar het terras. Medewerker Jeffrey grijpt in. ,,Boven wilt u niet zitten, want daar is het veel te warm. Echt niet te harden'', luidt zijn dringende advies.
Folie
De unit bevindt zich pal naast de enorme raampartij aan de oostzijde van de hal, de kant waar de zon de eerste uren van de dag z'n volle kracht op loslaat. ,,Voordat we 's ochtends open kunnen, ben ik al doorweekt van het zweet'', klinkt het. ,,Misschien dat ze iets van folie op dat glas kunnen plakken, want het is hier zeer, zeer benauwd.''
En hij is niet de enige die staat te zweten in het complex in hartje stad. Ook chef-kok Igor van pastabar Sicily heeft het warm, en ziet dat de toeloop van klanten afneemt. ,,Door de hittegolf blijven ze weg. Normaal staan we met acht man personeel, nu kunnen we het met z'n drieën af.''
Twee staande ventilatoren zorgen voor verkoeling op het terras, waar rond het middaguur één stelletje zit te eten. Ook elders is het rustig. ,,Er is geen wind, geen airco, niets'', zegt medewerkster Sandra van Délifrance. ,,Of het uit te houden is. Nou, het móet wel.''
Koelkast
Een slager moest zijn ham en worst weghalen, want het vet droop er uit. Verkopers van bloemen en chocola improviseren. Net als verkoopster Marieke van kaaszaak De Rotterdamsche Oude. Haar kleding wappert door een woest blazende airco.
,,Je moet roeien met de riemen die je hebt,'' zegt ze. ,,Dus heeft m'n baas een verrijdbare airco neergezet. En we hebben een koelkast achter, zodat we de kazen continu kunnen wisselen. Natuurlijk, het is rustiger, maar dat is altijd in de zomer.''
Verkoopster Els van frozen yoghurtzaak Amy's draait echter top: ,,We zijn seizoensgebonden en hebben het van de winter stiller gehad. Maar nu gaat het als een tierelier. En door de ventilator is het prima uit te houden.''
Directeur Maarten van Lier van de Markthal zegt dat permanente maatregelen zoals folie op de ramen of een airco in de hal er niet zullen komen. Wél is er extra personeel om 's ochtends vroeg de deuren tegen elkaar open te zetten. ,,Want dan is de lucht nog koel, en dat scheelt een paar graden overdag.''
Als je er dicht bij zit geeft het wel verkoeling.quote:Op zondag 5 juli 2015 00:56 schreef Prego het volgende:
Mobiele airco's? Is dat überhaupt nuttig in zo'n grote ruimte? Of zeg ik nu iets stoms?
Right...quote:Op zondag 5 juli 2015 15:49 schreef Zelfscanner het volgende:
Toch maar een systeemplafond erin met airco. Daarboven op een grote tuin.
Is het kouprobleem helemaal opgelost ja? Want in het begin van de winter zaten ze met fleecedekens en kachels...quote:Op zondag 5 juli 2015 15:59 schreef Isegrim het volgende:
Dit is natuurlijk extreem. Zo vaak komt dat niet voor. In de winter hebben ze weer niks te klagen. En 21 pinchos zit altijd vol.
Dat is puur verwachtingsmanagement. Mensen denken 'binnen' te zitten, maar zo is het niet bedoeld.quote:Op zondag 5 juli 2015 16:18 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Is het kouprobleem helemaal opgelost ja? Want in het begin van de winter zaten ze met fleecedekens en kachels...
Voor zover ik me herinner zijn er wel maatregelen genomen hoor, anders dan alleen verwachtingsmanagement. Een tochtwand geloof ik, maar dat was ook maar tijdelijk, ze wilden naar betere oplossingen kijken.quote:Op zondag 5 juli 2015 16:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat is puur verwachtingsmanagement. Mensen denken 'binnen' te zitten, maar zo is het niet bedoeld.
Ik bedoel meer dat de klachten ontstaan doordat mensen verkeerde verwachtingen hebben ervan.quote:Op zondag 5 juli 2015 16:42 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Voor zover ik me herinner zijn er wel maatregelen genomen hoor, anders dan alleen verwachtingsmanagement. Een tochtwand geloof ik, maar dat was ook maar tijdelijk, ze wilden naar betere oplossingen kijken.
Precies. Het is bedoeld als een overdekte markt, maar overdekt wil niet zeggen dat er een binnenklimaat heerst. Als het buiten koud is, is het dat binnen ook. Ze mogen blij zijn dat het binnen niet regent.quote:Op zondag 5 juli 2015 16:45 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik bedoel meer dat de klachten ontstaan doordat mensen verkeerde verwachtingen hebben ervan.
Ik kom er dagelijks langs en loop zo nu en dan ook naar binnen. Maar ik koop er wel steeds minder.quote:Op vrijdag 4 september 2015 20:16 schreef Susi het volgende:
Kick!
Over drie weken ga ik een paar dagen naar Rotterdam en ik wil de markthal zeker gaan bezoeken.
Gaan er nog regelmatig FOK!kers heen?
Hoe komt dat? Is de nieuwigheid er af? Is het te duur?quote:Op vrijdag 4 september 2015 22:08 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik kom er dagelijks langs en loop zo nu en dan ook naar binnen. Maar ik koop er wel steeds minder.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)en-geluksvogel.dhtmlquote:Slager verlaat de Markthal: Ik ben een geluksvogel
BEWAAR
Tweet
REACTIES 0
Marcel Potters
11-9-15 - 18:05
Markthal-ondernemer Joey Kemp van slagerij J&S vertrekt uit de Markthal. De winkelier is er in geslaagd om zijn kraam over te doen aan een collega-slager, die het nog vier jaar doorlopende huurcontract van hem overneemt. ,,Ik ben een geluksvogel,'' zegt Kemp over zijn vertrek. Hij baarde eerder opzien door zijn onderneming in de koopkathedraal op Marktplaats aan te bieden.
De ene ondernemer wil graag aan de slag, de ander wil weg, en dat lukt
Maarten van Lier
Die actie werd niet op prijs gesteld door exploitant Corio, waarna de unit van de on-line verkoopsite werd gehaald. ,,Ik heb meerdere kandidaat-kopers voorgedragen,'' vertelt hij nu. ,,Ze vonden dat die niet op deze plek pasten. Mijn opvolger is een Turkse slager, en ik hoop dat hij top gaat draaien.''
Kemp betaalde 3300 euro per maand voor zijn verkooppunt in de Markthal. ,,Het liep niet naar mijn zin. Dat heb ik ook bij Corio aangekaart, maar die wilde me niet laten gaan. Maar ik heb me altijd aan de regels gehouden, nooit problemen veroorzaakt en altijd m'n huur betaald. Nu zijn ze akkoord.''
Etalage
J&S is de tweede slager die de Markthal de rug toe keert. In mei gaf kwaliteitsslager Chateaubriand er de brui aan. ,,Je ziet dat er steeds minder mensen naar de Markthal komen om boodschappen te doen,'' zei eigenaar Jan van Schaik toen.
Markthal-directeur Maarten van Lier noemt de oplossing 'goed nieuws'. ,,Hier zijn we blij mee. De ene ondernemer wil graag aan de slag, de ander wil weg, en dat lukt. Zo zijn ze allebei gelukkig. De nieuwe slager is van harte welkom.''
Aan de bak
Hij bestrijdt dat de versaanbieders het moeilijk hebben in de Markthal. ,,Als je in de Markthal een unit hebt, zul je aan de bak moeten. Zo simpel is het. Als je denkt dat je in een paar maanden tijd een klantenkring opbouwt, dat kun je schudden. Je moet er hier kei- en keihard aan trekken.''
De nieuwe ondernemer Ahmet Tutkun hoopt volgend weekend al te starten met zijn zaak Lezzet Halal Meat. ,,We gaan er voor en kijken er naar uit,'' luidt zijn reactie.
Bronquote:Parkeergarage Markthal is beste nieuwkomer in Europa
De parkeergelegenheid onder de Markthal in Rotterdam heeft in Berlijn de award voor beste nieuwe parkeergarage gewonnen.
Dat meldt de uitbater van de parkeergarage, Interparking.
Bij de tweejaarlijkse uitreikingen van de European Parking Awards mocht het bedrijf woensdagavond de prijs in ontvangst nemen. De parkeergarage werd door een vakjury beoordeeld op onder meer locatie, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en veiligheid.
Op een aantal van deze punten wordt Interparking geholpen door diverse moderne technieken, waaronder een systeem dat automobilisten zo snel mogelijk naar een vrije plaats moet begeleiden.
Eco Parking
Volgens Interparking onderscheidt de parkeergarage zich ook met het feit dat het als enige in Europa 'Eco Parking' aanbiedt. Dit houdt in dat het parkeren van milieuvriendelijke auto's 0,20 euro per uur goedkoper is dan het parkeren van milieuonvriendelijke auto’s.
Directeur Johan Tol van Interparking is blij met de erkenning. "Er is een groeiende toestroom van toeristen die we in Rotterdam gastvrij willen ontvangen. De stad kan gewoon niet zonder moderne, klantgerichte parkeervoorzieningen zoals deze", aldus Tol.
Ja, gewoon een parkeergarage die extreem duur is.quote:Op donderdag 24 september 2015 09:55 schreef Susi het volgende:
Overigens, iemand ooit geparkeerd bij de Markthal?
Bron
Zei diegene die geen auto heeft.quote:Op donderdag 24 september 2015 12:29 schreef Isegrim het volgende:
Voor Randstedelijke begrippen vind ik het nog best meevallen.
Nee, maar wel familielieden die daar minimaal eens per maand een dag parkeren wegens inkopen.quote:Op donderdag 24 september 2015 12:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Zei diegene die geen auto heeft.
3, 40 ¤ per uur vind ik ook voor de Randstad te duur.
De prijzen zijn er normaal voor de producten die je er kan krijgen.quote:Op zaterdag 12 september 2015 02:15 schreef CrashO het volgende:
3300 euro p/m voor een verkapte overdekte marktkraam lijkt mij dan ook krankzinnig veel geld? Verklaard wel de prijzen daar..
SNEL MET ZN ALLEN !!!quote:Op vrijdag 13 november 2015 16:17 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Topkok Jamie Oliver verrast Markthal met stiekem bezoek
He has entered the building! De bekende Britse tv-chef Jamie Oliver is zojuist gearriveerd in Rotterdam. Hij bezoekt voor het eerst Jamie's Italian in de Markthal. Zijn bezoek is geheim gehouden uit angst dat de hoeveelheid toegestroomde fans niet te handhaven zou zijn.
[ afbeelding ]
De topkok wordt bij de Markthal met gejuich ontvangen door het personeel. ,,Hey, guys,'' groet hij een klein groepje fans dat buiten smachtend op hem staat te wachten. Oliver maakt een rondje langs de gasten die beneden in het restaurant zitten. Vervolgens verdwijnt hij naar een afgesloten deel van de zaak.
Het restaurant dat vorige maand opende draagt weliswaar de naam van de Britse ster, maar is eigendom van Willem Tieleman en Souâd El Hamdaoui, directeur van de Euromast. Toch is Oliver niet weg te denken in hun franchise-zaak: zijn gezicht prijkt overal - ook op de servetten - en het keukenteam is bij hem in Engeland opgeleid.
Voor Nederland is het de eerste Jamies Italian-vestiging, voor de bekende kok een schakel in zijn miljoenenimperium. Van alleen al zijn Italiaanse keten zijn wereldwijd meer dan vijftig vestigingen.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)stiekem-bezoek.dhtml
bronquote:Markthal-ondernemers ongerust over de toekomst
Markthal staat voor een uittocht van kooplieden, als er geen rigoureuze beleidswijziging komt. “De versmarkt waarvoor dit gebouw eigenlijk is gebouwd, is volledig mislukt”, stelt een woordvoerder van het Collectief Ondernemersbelangen Markthal (COM) in het Algemeen Dagblad.
Het collectief werd begin dit jaar opgericht als antwoord op het beleid van eigenaar Klépierre. Die erkent volgens de woordvoerder namelijk niet het probleem dat Rotterdammers niet naar de Markthal komen voor hun boodschappen. De aanbieders van groente, fruit, brood, vlees en vis hebben weinig aan de vele toeristen, zegt hij. “Terwijl de gemeente juist voor de Rotterdammers een overdekte versmarkt wilde hebben en daarvoor samen met ontwikkelaar Provast een uitgekiende branchering heeft vastgelegd voor dit gebouw.”
De Markthal is volgens het COM niet het gewenste verlengstuk van de buitenmarkt geworden. Bovendien hebben de aangesloten ondernemers kritiek op de hoge huren en servicekosten. “Veel ondernemers die een contract voor twee jaar hebben, gaan afhaken”, denkt de woordvoerder.
dat zal wel meevallen denk ik. Het zal wel meer en meer een luxe/delicatesse plek wordenquote:Op vrijdag 20 mei 2016 14:18 schreef Zelfscanner het volgende:
Die hal gaat binnen een paar jaar ook onderuit.
Van wat ik hier lees is het dat van begin af aan al.quote:Op zaterdag 21 mei 2016 17:21 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
dat zal wel meevallen denk ik. Het zal wel meer en meer een luxe/delicatesse plek worden
er zijn ook gewoon visboeren,notenboeren en groentenboeren al hebben die het steeds moeilijker omdat die ook twee dagen in de week de concurrentie van de buitenmarkt, die veel goedkoper is omdat ze de megahuur van de hal niet hoeft op te hoesten.quote:Op zaterdag 21 mei 2016 18:17 schreef silverhill het volgende:
[..]
Van wat ik hier lees is het dat van begin af aan al.
Wat een zuur gedoe weer zeg. Die delicatessenzaak van pintxos zat er nog maar net en ik dacht dat dat was als opvulling. Hun restaurant, waar ze naar verwijzen in dit stuk, zit daarnaast (en inderdaad al vanaf het begin).quote:Op vrijdag 30 september 2016 14:11 schreef borisz het volgende:
Het Handelsblad over twee jaar Markthal
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)ren-4478759-a1524107
Na Nieuwsuur op NL2. http://www.npo.nl/2doc/05-10-2016/KN_1684475quote:Kaasboer Hans, visbakster Carla en groente- en fruitverkoopster Ayfer staan al hun hele leven op de markt in Rotterdam. De komst van de nieuwe markthal zet hun plaats op de markt en hun inkomsten onder druk. De documentaire laat zien hoe deze drie marktkooplieden omgaan met deze ingrijpende veranderingen. De marktkooplui werken sinds generaties op de langste markt van Europa en willen hun manier van leven en tradities behouden. Maar de gemeente Rotterdam wil de markt toekomstbestendig maken. Door de komst van de prestigieuze hal verdwijnt een groot aantal kramen. Ze moeten inschikken, slikken of stikken. Ze mogen hun kraam inruilen voor een eigentijdse versunit. Dan moet je zeven dagen per week open en megahuur betalen. De één strijd tegen het systeem, de ander probeert mee te gaan met zijn tijd. Het is de strijd van een wel heel kleine David tegen een kapitaalkrachtige Goliath. De vrije markt is de debuutdocumentaire van regisseuse Marleine van der Werf. De film gaat in première op het Nederlands Filmfestival 2016, en is geselecteerd voor de debuutcompetitie.
Onzin, het is sinds de markthal er staat drukker op de markt ook. Het is een toeristentrekpleister. Vind het wel jammer dat een paar speciaalzaken uit de markthal zijn verdwenen. Kan me wel voorstellen waarom maar denk ook dat uiteindelijk het publiek wel zal kopen ipv alleen komen kijken en een broodje eten of koffie oid.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 07:09 schreef borisz het volgende:
Nog maar een berichtje. Vanavond 2Doc: De Vrije Markt
[..]
Na Nieuwsuur op NL2. http://www.npo.nl/2doc/05-10-2016/KN_1684475
Je hebt de documentaire niet gezien?quote:Op vrijdag 7 oktober 2016 12:00 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Onzin, het is sinds de markthal er staat drukker op de markt ook. Het is een toeristentrekpleister. Vind het wel jammer dat een paar speciaalzaken uit de markthal zijn verdwenen. Kan me wel voorstellen waarom maar denk ook dat uiteindelijk het publiek wel zal kopen ipv alleen komen kijken en een broodje eten of koffie oid.
Je hebt zeker niet gekeken?quote:Op vrijdag 7 oktober 2016 12:00 schreef kaasplankje het volgende:
Onzin, het is sinds de markthal er staat drukker op de markt ook. Het is een toeristentrekpleister. Vind het wel jammer dat een paar speciaalzaken uit de markthal zijn verdwenen. Kan me wel voorstellen waarom maar denk ook dat uiteindelijk het publiek wel zal kopen ipv alleen komen kijken en een broodje eten of koffie oid.
Nee ik roep altijd wat en ga daarna pas lezen.quote:Op vrijdag 7 oktober 2016 12:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Je hebt zeker niet gekeken?
En jij kan in de portemonnee van de marktlieden kijken?
Dat dacht ik al.quote:Op vrijdag 7 oktober 2016 12:28 schreef kaasplankje het volgende:
Nee ik roep altijd wat en ga daarna pas lezen.
Ik heb vorige week heerlijk gegeten bij Elliniko the all day Greek. Voor een tientje per persoon krijg je een schaal vol met diverse Griekse lekkernijen. De schaal staat voor de deur gepresenteerd, ze hebben ook andere varianten op de kaart.quote:Op woensdag 9 november 2016 11:58 schreef Bleie het volgende:
Ik ga morgen eindelijk voor het eerst naar de markthal, met mijn moeder. Plan is om daar te lunchen en verder wat rond te kijken. Tips?
quote:De conflicten over de Markthal Rotterdam duren voort. Nu wil Provast, het bedrijf dat de Markthal in Rotterdam ontwikkelde, af van Klépierre, de huidige eigenaar van de hal. De ruzie tussen beide bedrijven is zo hoog opgelopen dat beide partijen inmiddels voor de rechter staan.
In de rechtbank zei directeur Hans de Jong van Provast dat als Klépierre nog langer zo doorgaat dat de Markthal over 5 jaar een tennishal zal zijn, zo tekende het Algemeen Dagblad tijdens de rechtszitting op.
Volgens Provast rekent Klépierre onder meer veel te hoge servicekosten. De eigenaar zet daarmee de toekomst van de Markthal op het spel, aldus de bedenker van de hal omdat daardoor steeds meer huurders afhaken. Provast wees in dat verband op de toenemende leegstand in de Markthal.
Beide bedrijven liggen al sinds de oplevering van de Markthal met elkaar in de clinch. Volgens Klépierre vertoonde de hal ‘ernstige bouwkundige gebreken en was de klimaatbeheersing beroerd’. Dat laatste verwijt hoort de eigenaar ook uit mond van de huurders.
Deze zomer pleitten betrokken al voor ingrijpen van Burgemeester Aboutaleb omdat Klépierre de Markthal zou verwaarlozen.
Nou..wishful thinking want de meesten komen er alleen maar omdat het nieuw is en men er geweest moet zijn. Dus veel fotograferen en kijken en weer terug de bus in.quote:Op vrijdag 7 oktober 2016 12:00 schreef kaasplankje het volgende:
Onzin, het is sinds de markthal er staat drukker op de markt ook. Het is een toeristentrekpleister. ............... maar denk ook dat uiteindelijk het publiek wel zal kopen ipv alleen komen kijken en een broodje eten of koffie oid.
Wat men in de Markthal verkoopt komt zelden overeen met wat men op marktdagen op het plein verkoopt. Overlapt het elkaar toch, dan zal het 3 tot 5 keer zo duur zijn binnen.quote:Op maandag 5 december 2016 17:46 schreef sirdanilot het volgende:
Als ik daar zou wonen zou ik ook gewoon mijn spullen op de markt halen ipv in die markthal. Want het kan niet anders dat het duurder is om daar te huren ipv gewoon een normale marktkraam op straat. En dat de producten dus ook duurder zijn.
Net als dat ik niet naar de visboer ga met een vaste winkel, maar alleen op de markt haal.
bronquote:‘Leegstand in de Markthal naar recordhoogte’
Zeker tien kramen in de Rotterdamse Markthal staan momenteel leeg. Niet eerder was de leegstand zo hoog, schrijft RTV Rijnmond.
Vooral versverkopers, zoals bloemisten en vlees- en groentekramen, hebben moeite het hoofd boven water te houden. Rotterdammers zouden de Markthal niet bezoeken voor hun dagelijkse boodschappen. Bloemenverkopers hebben daarnaast last van het klimaat in de hal, dat afhankelijk van het seizoen te warm of te koud is voor veel planten.
Volgens betrokken wordt achter de schermen ‘hard gewerkt aan een oplossing’. De Rotterdamse VVD-fractie hoopt dat kraamhouders in de Markthal meer vrijheid krijgen. “Ondernemers hebben aangegeven dat ze graag ook horeca bij hun versunits zouden willen, maar daar hebben ze geen vergunning voor”, zegt raadslid Jan-Willem Verheij. Hij hoopt dat het college met een voorstel komt om het bestemmingsplan aan te passen. Horecaondernemers zouden juist wel goede zaken doen in de hal.
Markthal-eigenaar Klépierre wil niet reageren op de problemen. Zowel ontwikkelaar Provast als ondernemers hebben herhaaldelijk kritiek op de eigenaar geuit, met name vanwege de hoge servicekosten en de klimaatbeheersing.
Wat haal je er dan wekelijks?quote:Op zaterdag 6 mei 2017 09:27 schreef klaasweetalles het volgende:
Ik kom er wekelijks
Het is nog wel redelijk druk vooral als het weer slecht is. Je ziet wel dat er een aantal kraampjes leeg staan.
Ik vind de Markhal top
Ik ben voor mijn werk dagelijks in de stad.quote:Op zaterdag 6 mei 2017 09:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Wat haal je er dan wekelijks?
Ikzelf kom er misschien nog 1x per maand voor hele specifieke producten die ik niet zo snel elders kan vinden. Terwijl ik er toch dagelijks langs loop of fiets.
bronquote:Markthal verliest opnieuw ‘gezichtsbepalende speler’
Fresh Food Friends heeft op Tweede Pinksterdag zijn kraam in de Rotterdamse Markthal gesloten. Een gezonde exploitatie in de vershal bleek niet mogelijk, zegt eigenaar Pascal Martens van het concept in het Algemeen Dagblad.
Fresh Food Friends verkocht onder meer vis en gevogelte van versspecialisten als Schmidt Zeevis en Treuren Wild. Martens wijt de sluiting aan het ‘afbrokkelen van de versbeleving’ in de Markthal. “In de afgelopen tweeënhalf jaar heb ik gemerkt dat steeds meer Rotterdammers de Markthal links laten liggen.”
De stichting COM, het collectief van ondernemers in de Rotterdamse vershal, zegt het te betreuren dat ‘een gezichtsbepalende speler van het eerste uur’ zijn deuren sluit. “Met De Wereld van Smaak en Fresh Food Friends zijn de twee belangrijkste pijlers van het oorspronkelijke Markthal-concept weggevallen”, zegt een woordvoerder.
De ‘proef- en smaakbelevenis’ De Wereld van Smaak werd vorige maand failliet verklaard. COM spreekt al langer zijn zorgen uit over de toekomst van de Markthal, onder meer vanwege de toenemende leegstand. De Rotterdamse hal won vorige maand nog de Viva Best of the Best Award, een prijs voor het beste winkelcentrum ter wereld.
Ja muizen zijn daar toch echt niet tegen te houden, alleen al wegens AH in de kelder...quote:Op vrijdag 9 juni 2017 21:58 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vond het ook allemaal wat tegenvallen. Die worstenkerel had wel leuke spullen, verder vooral veel horeca en ik zag muizen (bah)
Ja. Jammer zo.quote:Op maandag 28 augustus 2017 16:15 schreef borisz het volgende:
http://www.ad.nl/rotterda(...)ndernemers~ab0dd1ce/
Rechtszaak op komst.
https://www.nvwa.nl/nieuw(...)dingen-geconstateerdquote:Maandag 29 januari hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in de Markthal in Rotterdam een controleactie uitgevoerd. In totaal zijn 76 levensmiddelenbedrijven die bederfelijke levensmiddelen verhandelen in de Markthal aan een inspectie onderworpen. Aanleiding was een recente spoedsluiting na muizenoverlast van een bedrijf en meerdere signalen en constateringen van vooral plaagdierenoverlast.
Er werden tijdens de controle 36 overtredingen geconstateerd. In 23 gevallen heeft dat geleid tot een directe waarschuwing. In 13 gevallen was de overtreding ernstiger of was er sprake van herhaalde overtreding. In die gevallen zijn zogenoemde rapporten van bevindingen opgemaakt; die zullen leiden tot een boete of andere sanctie.
Van de 36 geconstateerde overtredingen zijn er 19 direct gerelateerd aan de aanwezigheid van ongedierte. De overige overtredingen hebben te maken met het niet nauw nemen met de hygiënevoorschriften.
Goh... Toevalligquote:Op vrijdag 9 juni 2017 21:58 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vond het ook allemaal wat tegenvallen. Die worstenkerel had wel leuke spullen, verder vooral veel horeca en ik zag muizen (bah)
http://www.missethoreca.n(...)BA4A33B7A19082BCBYI4quote:Ruim twintig huurders van de Markthal in Rotterdam hebben gelijk gekregen van de rechter. Markthal-eigenaar Klépierre rekent te veel servicekosten en moet deze kosten deels terugbetalen of kwijtschelden.
De rechter oordeelde dat Klépierre, de eigenaar van de Markthal, inderdaad te veel servicekosten heeft gerekend. De organisatie moet deze kosten, die twee keer zo hoog waren dan voorgespiegeld, nu deels terugbetalen of kwijtschelden aan de ondernemers. De servicekosten bedroegen bij de opening in 2014 op ruim 6000 euro per unit per jaar.
Meer bezoekers in Markthal dan verwacht
Volgens de kantonrechter heeft Klépierre huurders verkeerd voorgelicht over de servicekosten. Deze waren variabel, maar dat was niet verteld. Het Franse bedrijf zegt veel meer geld dan voorzien uit te geven aan schoonmaak en beveiliging, omdat er veel meer bezoekers komen dan verwacht.
De ondernemers eisten dat de verhoging beperkt zou blijven tot maximaal 105 procent van het voorschot. De rechter heeft het percentage dat zij moeten betalen vastgesteld op 150 procent van het voorschot. Het gaat hierbij om de periode van de start tot en met 2017.
Dat krijg je als je zo'n opvallend ding bouwtquote:Op donderdag 15 februari 2018 17:35 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben er nu alweer een hele lange tijd niet geweest en zie het ook steeds meer als een "toeristending" en niet specifiek iets voor Rotterdammers om er gezellig even in te gaan.
Ik parkeer er idd vaak als ik in de buurt wil zijn. Doe dan wel een rondje nootjes, toko, worstjes, soms een donut of wat fruit. En dan weer weg.quote:Op zondag 15 april 2018 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik was er laatst en was toch wel een beetje verdrietig. Alle kramen waar ik ooit voor kwam zijn er niet meer. Maar goed, snap het ook wel, want ik kwam bijna nooit. Maar toch! Nu helemaal geen reden meer. Of het moet zijn omdat je er goed kunt parkeren en je er je gewone boodschappen plus tokoboodschappen kunt doen.
De meer exclusieve tentjes zijn inderdaad vervangen door snoepkramen en zoete hapjes. Erg jammer, maar begrijpelijk. Gelukkig zit ons kleine sushitentje er nog (niet Shabu Shabu) en klein voordeel is dat aan het begin (voor ons aan het eind) een tentje staat met allerlei cressjes; leuk voor mijn hobbykokerijen.quote:Op zondag 15 april 2018 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik was er laatst en was toch wel een beetje verdrietig. Alle kramen waar ik ooit voor kwam zijn er niet meer. Maar goed, snap het ook wel, want ik kwam bijna nooit. Maar toch! Nu helemaal geen reden meer. Of het moet zijn omdat je er goed kunt parkeren en je er je gewone boodschappen plus tokoboodschappen kunt doen.
Dat is zo'n beetje het enige nog ja.quote:Op zondag 15 april 2018 15:06 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
en klein voordeel is dat aan het begin (voor ons aan het eind) een tentje staat met allerlei cressjes; leuk voor mijn hobbykokerijen.
quote:ROTTERDAM - Het Rotterdamse stadsbestuur moet er bij de verhuurder Klépierre van de Markthal op aandringen om de huren van de door de coronacrisis geplaagde ondernemers te verlagen. Volgens de raadsleden Dennis Tak (PvdA) en René Segers (CDA) is het dringende beroep op huurverlaging nodig om faillissementen - en verdere leegstand van het iconische gebouw - te voorkomen.
(...)
Huren in 6 jaar tijd met 35% gestegen! Ze dachten dat de bomen zeker tot de hemel groeiden?quote:Op woensdag 14 oktober 2020 13:51 schreef borisz het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)uperen-25-staat-leeg
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |