Misschien ben ik heel verwend met mijn groenteboer en kaasboer, maar die hebben dat ook en voor niet al te gekke prijzen. We hebben sinds kort een hele goede bakker aan de overkant die heerlijke desembroden bakt, daar was ik anders misschien wel heel enthousiast over geworden... Maar ik vond bijvoorbeeld het kruidenkraampje echt een hele grote tegenvaller, had het idee dat ze bussen uit de Sligro in presenteerbakken hadden uitgeschud, echt niks speciaals.quote:Op zondag 30 november 2014 13:56 schreef RobinOok het volgende:
Dat kan ik me ook best voorstellen. Ik had eigenlijk het tegenovergestelde, ik dacht "het zal wel niks zijn" en als je er rondloopt om gewoon wat rond te lopen, dan kun je nog steeds denken "nou, is dit het nou?". Maar stiekem kun je er er dus echt heel veel lekkere dingen kopen. Ik had zaterdag eigenlijk maar 1 specifiek ding nodig dat ze alleen daar verkopen. En vond het eigenlijk onzin om voor dat ene ding helemaal daar naartoe te gaan. Maar ja, ik kan er ook gewoon de rest van de boodschappen halen, dus dan is het eigenlijk geen moeite meer.
En dan loop je daar en zie je prachtige winterpostelein. En van die nieuwe spruitjes. En lekkere kazen. En meer en meer en meer. En dan krijg je vanzelf ook zin om te gaan koken.
Oh ja, sorry, ik was even met twee dingen tegelijk bezig die bedoel ik ja, viel me echt tegen.quote:Op zondag 30 november 2014 21:33 schreef RobinOok het volgende:
Je bedoelt de specerijenkraam?
De verse kruiden zijn juist perfect, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het.
bronquote:Kou jaagt klanten weg uit Markthal
ROTTERDAM - De kou in de Markthal zorgt voor teruglopende klandizie. Om de kou te verdrijven, overweegt de directie om extra deuren te maken in de grote glaswanden aan de voor- en achterkant.
Kou jaagt klanten weg uit Markthal
De kou begint zijn tol te eisen, meldt het AD. Ondernemers zien de klandizie teruglopen en sturen zelfs personeel naar huis. 'Ik heb vanochtend vroeg de temperatuur in de hal gemeten. Die was 2,7 graden', zegt één van de ondernemers.
Boosdoener
De tocht door de openschuivende deuren is de grote boosdoener. Vandaar dat - naast het plaatsen van heaters - nu aan meer onorthodoxe maatregelen wordt gedacht. Er zijn verschillende opties. 'Om de Markthal weer behaaglijk te krijgen, moet bij de entrees een luchtgordijn worden geïnstalleerd,' vindt Henk Schellen, universitair hoofddocent aan de TU in Eindhoven.
Koude lucht
Zo'n installatie zorgt er volgens Schellen voor dat de koude lucht van buiten wordt opgewarmd. Het systeem wordt veel in winkels gebruikt Een andere optie is een sluissysteem, waarbij de buitendeur pas open gaat als de binnendeur is gesloten.
Goh, je zou maar op de buiten markt werken.quote:
Ik ben er nog nooit geweest. Ik komt uit Amsterdam. Toch zonde als dit project mislukt. Er zal toch wel een oplossing komen?quote:Op zondag 7 december 2014 15:02 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Goh, je zou maar op de buiten markt werken.
De bedoeling was dat de temperatuur gelijk zou zijn aan de buitentemperatuur, en nu is dat zo en dan gaan ze mekkeren.quote:Op zondag 7 december 2014 15:11 schreef Mylene het volgende:
[..]
Ik ben er nog nooit geweest. Ik komt uit Amsterdam. Toch zonde als dit project mislukt. Er zal toch wel een oplossing komen?
Ja, het voorjaar.quote:Op zondag 7 december 2014 15:11 schreef Mylene het volgende:
[..]
Ik ben er nog nooit geweest. Ik komt uit Amsterdam. Toch zonde als dit project mislukt. Er zal toch wel een oplossing komen?
Gemeenschapsgeld?quote:Op zondag 7 december 2014 16:39 schreef SuperFood het volgende:
ik vind het mooi altijd om te zien met hoeveel overgave gemeenschapsgeld over de balk wordt gesmeten.
Hierbij een link naar het artikel (AD) waarin de ondernemer zijn idee geeft over de toekomst van de Markthal. Ik vraag mij wel af in hoeverre het ook voor de overige standhouders geldt. Wellicht is hij gewoon gepikeerd over de magere omzetten van zijn zaak, wie weet..quote:Op dinsdag 16 december 2014 21:20 schreef Molo het volgende:
Heeft lekker veel met dit topic te maken ook
Niet eens een luchtgordijn? Hoe dom ben je dan hahahahaha.quote:
Ik weet de achtergrond niet, kun je er meer over vertellen?quote:Op woensdag 17 december 2014 00:35 schreef n0a het volgende:
In het artikel wordt Arq ook genoemd, maar die wil zelf juist blijven. Omdat de organisatie (exploitant, eigenaar of weet ik hoe het heet) hun concept niet snapt moeten ze er uit.
Ik weet alleen wat ze op hun eigen FB er over hebben gezegd: https://www.facebook.com/ilovearq/posts/715215151901851quote:Op woensdag 17 december 2014 06:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik weet de achtergrond niet, kun je er meer over vertellen?
quote:Vegetarisch, laat staan veganistisch blijft toch eng voor sommige mensen. Vanochtend gehoord dat Corio (de uiteindelijke eigenaar) mijn 'concept niet begrijpt' en dat betekent dus dat de pop-up per 31-12 ophoudt Markthal #arqmarkthal
Komt dus allen zo lang het nog kan .
Die vond ik inderdaad ook erg smakelijk ja Daarvoor ga ik nog eens terug.quote:Op woensdag 17 december 2014 11:00 schreef n0a het volgende:
De weedburger is erg lekker. Hebben deze van hun normale vestiging wel eens gehad. Helaas wel erg wisselvallig in kwaliteit/zorg voor het eten.
Als ik het goed begrijp is het inderdaad vooral afhaal en eventueel iets opgewarmd in de Markthal. Dat beperkt zo'n stand toch wel. Mogelijk gaan ze verder op een andere plek met andere inrichting.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)uro-voor-kraam.dhtmlquote:Slager Joey Kemp van slagerij J&S heeft op Marktplaats een bod gekregen van 170.000 euro op zijn kraam in de Rotterdamse Markthal. ,,Degene die dat bod heeft gedaan, is serieus. Ik ga met hem in gesprek. En het is toevallig nog een slager ook,'' zegt hij
© anp.
Kemp zette recent zijn unit op de veilingsite, omdat de kraamhouder op langere termijn geen brood ziet in de Markthal. Dat leidde tot een hausse aan reacties én volop interesse voor zijn verkooppunt. ,,Op een gegeven moment heb ik mijn telefoon niet meer aangenomen. Toen ik weer keek, had ik 114 gemiste oproepen.''
Inmiddels is de Marktplaats-advertentie verwijderd. ,,Ik blijf tot 30 maart en ga in gesprek met exploitant Corio en verhuurder Provast.''
Stoppen
Markthal-directeur Maarten van Lier heeft Kemp dinsdagavond vriendelijk verzocht om te stoppen met de Marktplaats-actie. ,,We kijken nu wat we voor elkaar kunnen doen,'' luidt zijn reactie. Of de kandidaat-koper van J&S kans maakt, laat hij in het midden. ,,We kijken heel zorgvuldig welke formule past bij deze plek.''
Ze gebruiken waarschijnlijk van die mobiele pinautomaten. Die hebben meestal geen vaste plek op de balie.quote:Op donderdag 18 december 2014 09:10 schreef mash_ het volgende:
Ik loop er best vaak door heen. (om naar de ah te gaan daar beneden) Maar valt mij op dat er bij veel kraampjes geen pin automaten staan. Klopt dit? Of kan je wel gewoon overal pinnen,
ik vind ze vooral onwijs aan de prijs, laatst verkochten ze voorverpakte minibakjes (50g ofzo) salades met ik geloof quinoa ofzo voor acht euro.. Dat wil gewoon niet als je wat nieuws aan de man wil brengenquote:Op woensdag 17 december 2014 10:55 schreef minilot het volgende:
Er wordt in de comments gesuggereerd dat het ook een beetje met de uitstraling van de kraam te maken zou hebben, en die hoge balie met die plastic bakjes vind ik zelf nou ook niet echt aantrekkelijk, terwijl ik een zwak heb voor alle dingen vegan!
Maar goed, dat lijkt me iets waarover je vooral met de standhouder in overleg kunt gaan.
quote:Jamie Olivers restaurant Jamie’s Italian komt naar Nederland
In 2008 opende Jamie Oliver zijn Jamie’s Italian restaurant in Oxford. Inmiddels is het stoere eetconcept geliefd over de hele wereld, met vestigingen in Australië, Rusland, Singapore en Zweden. En binnenkort is Nederland aan de beurt!
Het restaurant zal in het najaar van 2015 openen in de Rotterdamse Markthal. Het idee van Jamie’s Italian is een ‘neighbourhood’ restaurant, geïnspireerd op de Italiaanse tafel, waar mensen relaxen, delen en genieten van elkaars gezelschap. Betaalbaar en toegankelijk, waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Deze ‘casual dining experience’ is gebaseerd op het bieden van smakelijk en simpel Italiaans eten, gemaakt van de beste verse ingrediënten.
http://www.culy.nl/inspir(...)komt-naar-nederland/
Ik denk dat je bij Bask Kitchen goed kunt eten, maar ik weet het niet zeker. Wij hadden gereserveerd voor een zaterdagavond met 4 personen. We moesten een kwartier wachten op onze tafel, nog een kwartier op een drankopname. 45 Minuten voor ons eten werd opgenomen. Na 1,5 uur hadden we nog niets en zijn we naar onze andere afspraak gegaan, we hoefden de drankjes niet af te rekenen. Onderweg hadden we zo'n honger dat we kwijlend langs fastfoodketens en benzinepompen reden.quote:Op vrijdag 17 april 2015 01:23 schreef k_man het volgende:
Dit topic gaat vooral over lekkere ingrediënten kopen om zelf mee te koken, maar kun je in de Markthal ook ergens lekker eten? Iets wat dus al voor je klaargemaakt is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |