abonnement Unibet Coolblue
pi_148217838
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 15:45 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
kaneelbroodjes naar recept van Levine. Ze lijken wat donker op de foto maar dat valt in het echt reuze mee.
Lekker! Die moet ik ook nog eens maken.
pi_148230210
Zo, vandaag mijn 3e brood gebakken. Ditmaal van Bio tarwemeel met een handje tarwezemelen en een handje gemixte zaden.

Ditmaal ook een rijsmandje gebruikt waardoor de vorm veel beter is!

Echter is het brood wel gescheurd tijdens het bakken. Had ik het deeg een langere 2e rijs moeten geven??

Het brood:


Binnenin, veel minder compact dan mijn eerste twee broden!:
  donderdag 1 januari 2015 @ 22:21:43 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148230284
Mooi brood hoor, en tegen dat scheuren kan je het brood insnijden met een scheermesje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148230701
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mooi brood hoor, en tegen dat scheuren kan je het brood insnijden met een scheermesje
Ik had het deeg dus al ingesneden (groot kruis) maar nog scheurde het brood helemaal tot aan beneden.

Is het deeg dan te strak gespannen of is het teveel gerezen in de oven door een te korte 2e rijs?
  donderdag 1 januari 2015 @ 23:10:34 #280
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148231721
Niet diep genoeg ingesneden. Mag echt behoorlijk diep.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_148233031
En in dit geval ook verder doorsnijden naar de zijkanten.
pi_148236750
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 23:10 schreef Isegrim het volgende:
Niet diep genoeg ingesneden. Mag echt behoorlijk diep.
Geeft insnijden uiteindelijk het zelfde resultaat als openscheuren, alleen iets mooier?
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 08:53:13 #283
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148236752
Wat is het voordeel van een rijsmandje?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148237188
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 08:53 schreef Rewimo het volgende:
Wat is het voordeel van een rijsmandje?
Brood blijft beter in vorm, makkelijker als je tweede rijs in de koelkast wilt doen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 09:49:16 #285
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148237289
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:39 schreef Bleie het volgende:

Brood blijft beter in vorm, makkelijker als je tweede rijs in de koelkast wilt doen.
Thanks :) Wij gebruiken een beslagkom, dat werkt tot nu toe prima. Ik dacht dat zo'n rijsmandje misschien magische deegverbetereigenschappen bezat ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 2 januari 2015 @ 09:50:31 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148237302
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:49 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Thanks :) Wij gebruiken een beslagkom, dat werkt tot nu toe prima. Ik dacht dat zo'n rijsmandje misschien magische deegverbetereigenschappen bezat ;)
Deeg plakt niet aan een rijsmandje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148237323
Neuh een rijsmandje is inderdaad voor de vorm. Neemt wel ook lichtjes vocht op waardoor de buitenkant vh deeg minder plakt en dus beter hanteerbaar (zegt men..).

Volgend brood ga ik dieper en verder insnijden!

Nu staat er een no knead deeg te rijzen, ben benieuwd!
pi_148237353
Dit weekend no knead broodjes maken, weet alleen niet of ik dat allemaal met gewone bloem ga doen of een combi volkeren spelt / gewone bloem ga maken.
  vrijdag 2 januari 2015 @ 10:32:44 #289
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148237829
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 08:52 schreef computergirl het volgende:

[..]

Geeft insnijden uiteindelijk het zelfde resultaat als openscheuren, alleen iets mooier?
Yep! :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:33:30 #290
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148237840
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:

Deeg plakt niet aan een rijsmandje
Aha, dat is dan wel weer handig ^O^

Weet jij de Duitse naam voor zo'n ding?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148237912
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:33 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Aha, dat is dan wel weer handig ^O^

Weet jij de Duitse naam voor zo'n ding?
Reisekorbchen?
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:40:05 #292
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148237939
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:38 schreef computergirl het volgende:

Reisekorbchen?
Dan kom je denk ik met een reismand thuis :D Ik weet niet of reizen en rijzen hetzelfde zijn in het Duits.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator vrijdag 2 januari 2015 @ 10:40:14 #293
5428 crew  miss_sly
pi_148237941
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 2 januari 2015 @ 10:42:38 #294
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148237989
Brotform. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 2 januari 2015 @ 10:43:22 #295
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148238004
Dit zijn de beste:

http://www.brotformen24.de
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 2 januari 2015 @ 10:43:33 #296
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_148238013
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Ken je deze website: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/?m=1

Hele fijne goed uitgewerkte recepten met duidelijke tijdsindicatie (het is uiteindelijk altijd afhankelijk van temperatuur, activiteit gist, soort deeg etc hoe lang het precies duurt) ze heeft duidelijke beschrijvingen over alles rondom bakken.

Ze heeft ook een boek sinds kort trwns, gekregen met kerst :D wil er morgen voor t eerst uit bakken
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:43:38 #297
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148238015
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Je kunt een no knead bread proberen, dat kan vrijwel niet mislukken maar dat kost wel veel rijstijd. Zijn diverse filmpjes van maar ik heb er zo snel geen bij de hand. Zal even zoeken voor je.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:44:13 #298
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148238027
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:43 schreef Isegrim het volgende:
Dit zijn de beste:

http://www.brotformen24.de
Dank je wel, eens even kijken :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 2 januari 2015 @ 10:45:45 #299
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148238053
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Dat hangt helemaal af van wat voor brood je wilt. Je kunt eens beginnen met de no knead-broodjes die minilot vaak maakt. Die zijn aardig foolproof en makkelijk om mee te beginnen. :Y

Stelregel: hoe langer een deeg rijst, hoe smakelijker het brood.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 2 januari 2015 @ 10:46:27 #300
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_148238068
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:44 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dank je wel, eens even kijken :)
Ik heb mijn rijsmandjes van weekend bakery http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/ ook top! Vind rijsmandjes en het brood eruit ook zo mooi :@
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')