abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † vrijdag 26 september 2014 @ 15:16:27 #126
37843 lady-wrb
kortaf
pi_144925938
Oh my god :o Die afbak laugenbrezeln zijn echt verrukkelijk. Vooral met obazter :Y)
Spoilers!
  † In Memoriam † vrijdag 26 september 2014 @ 15:29:31 #128
37843 lady-wrb
kortaf
pi_144926087
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 september 2014 15:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh my god :o Die afbak laugenbrezeln zijn echt verrukkelijk. Vooral met obazter :Y)
wat? waar liggen die?
  vrijdag 26 september 2014 @ 15:31:28 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144926154
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 15:29 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat? waar liggen die?
Diepvries
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 26 september 2014 @ 15:32:21 #130
37843 lady-wrb
kortaf
pi_144926173
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 september 2014 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Diepvries
o daar kijk ik dus eigenlijk nooit
ik heb wel vandaag die grote brezeln in doos meegenomen.
mijn kind vind die zo lekker (ik vind ze voornamelijk duur :( )
pi_144930059
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 18:55 schreef bepklep82 het volgende:

[..]

wilde ik laatst ook meenemen. Maar weet niet of het de moeite is.
Als ze allemaal hetzelfde smaken hoeft het voor mij niet.
Smaken wel anders vond ik
Worry is a misuse of imagination
pi_144936341
quote:
Het mag toch? Maar dan moet het op het etiket staan...
  vrijdag 26 september 2014 @ 22:36:37 #134
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144941380
quote:
Uit je eerste bron:

[Quote]
2. Aan kip mag water worden toegevoegd als op de verpakking wordt vermeld dat het geen 'vers' maar een 'bereid kipproduct' is. Voor de Engelse markt gebeurt dit vaak. Het is alleen illegaal als 'bereid' voor 'vers' wordt verkocht. Dat lijkt in Engeland nogal eens te gebeuren met Nederlandse kip. Het is dan ook belangrijk dat vast te kunnen stellen [\quote]

Dit bedoelde ik dus. Wordt met gemarineerde en diepgevroren vleesproducten veel gedaan, zeker ook bij Lidl. Dat je het ervaart als 'sappig, niet droog' vlees is voor hun natuurlijk mooi meegenomen.
Ik ga er vanuit dat dat komt omdat de kip/vleesstructuur gewoon vrijwel weg is en je een sappige hap semi-vleesmoes eet.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144949466
Heeft iemand toevallig een zak koffiebonen uit de aanbieding gehaald deze week? Tot wanneer zijn deze houdbaar? Wil van de kerst een koffieboon apparaat halen, ben bijna door mijn capsulekoffie heen en ik schrik eigenlijk nu pas van de omgerekende kiloprijs :P De koffiebonen stijgen ook alleen maar in prijs, nu 7,35 per kilo, dat was 5 nog wat een paar maanden geleden...

Uiteraard bedenk ik me dit pas op de laatste aanbiedingdag.
  zaterdag 27 september 2014 @ 11:41:44 #136
428175 bepklep82
Ik ben géén vent jongűh!
pi_144950836
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 10:03 schreef Deezertje het volgende:
Heeft iemand toevallig een zak koffiebonen uit de aanbieding gehaald deze week? Tot wanneer zijn deze houdbaar? Wil van de kerst een koffieboon apparaat halen, ben bijna door mijn capsulekoffie heen en ik schrik eigenlijk nu pas van de omgerekende kiloprijs :P De koffiebonen stijgen ook alleen maar in prijs, nu 7,35 per kilo, dat was 5 nog wat een paar maanden geleden...

Uiteraard bedenk ik me dit pas op de laatste aanbiedingdag.
Wij hebben altijd de espresso bonen en dat zijn tot nu toe de lekkerste bonen die we hebben gehad.
pi_144952976
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 september 2014 15:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh my god :o Die afbak laugenbrezeln zijn echt verrukkelijk. Vooral met obazter :Y)
Uhh, de wat met wat????
pi_144953160
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 18:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik ben nu wat toastjes aan het eten met obazter, smeerbare camembert met ui en kummel. Echt heel lekker :Y
Laugenbrezeln = van die grote pretzels.
Spoilers!
pi_144953209
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2014 13:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Laugenbrezeln = van die grote pretzels.
Ah oke, nooit van gehoord maar klinkt lekker..
pi_144955302
Met de gedachte dat de hummus vd Lidl erg lekker is dacht ik dat die vd Aldi ook prima zou zijn.
Wat een teleurstelling :'(
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_144955662
Toch maar die koffiebonen gehaald. Waren goed tot december 2015 (!).
De prijs van koffie gaat als het goed is nog meer stijgen (nu al 7,35 bij Lidl normaal) dus 2 voor 10 euro is een koopje en duurt waarschijnlijk weer ff voordat ie terugkomt! :) Volgens mij kopen de meeste supermarkten tot een jaar koffie vooruit voor een vaste prijs.

Vraag me wel af hoe 'vers' ze blijven met zo'n lange houdbaarheidsdatum en ik ze gewoon dicht in een donkere kast gooi...

En de zuurkool is er weer! :) Helaas nog geen boerenkool gezien.

Volgende week stromen de pepernoten de winkel in! ;)
  zaterdag 27 september 2014 @ 16:05:16 #142
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144956989
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 15:04 schreef Deezertje het volgende:
Toch maar die koffiebonen gehaald. Waren goed tot december 2015 (!).
De prijs van koffie gaat als het goed is nog meer stijgen (nu al 7,35 bij Lidl normaal) dus 2 voor 10 euro is een koopje en duurt waarschijnlijk weer ff voordat ie terugkomt! :) Volgens mij kopen de meeste supermarkten tot een jaar koffie vooruit voor een vaste prijs.

Vraag me wel af hoe 'vers' ze blijven met zo'n lange houdbaarheidsdatum en ik ze gewoon dicht in een donkere kast gooi...

En de zuurkool is er weer! :) Helaas nog geen boerenkool gezien.

Volgende week stromen de pepernoten de winkel in! ;)
Koffie kun je het beste in de vriezer bewaren.

Uit de oktoberfest-folder:



Ja u leest het goed, huisgemaakte mosterd in de supermarkt :')
pi_144957224
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 16:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Koffie kun je het beste in de vriezer bewaren.

Uit de oktoberfest-folder:

[ afbeelding ]

Ja u leest het goed, huisgemaakte mosterd in de supermarkt :')
Dat hausmacher heeft niks met huisgemaakt te maken. Is meer om aan te geven wat voor soort mosterd het is. Een zoete dus ;)
Hetzelfde geldt voor de overbekende hausmacher-leverworst. Om aan te duiden wat voor soort leverworst het is.

Dus niet zo letterlijk vertalen naar het Nederlands.

Weet niet of ik het goed/duidelijk omschreven/uitgelegd heb. Anders mag Piet me verbeteren :Y
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zaterdag 27 september 2014 @ 16:41:33 #144
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144957718
De titel kwam niet lekker mee vanaf de site :P

  † In Memoriam † zaterdag 27 september 2014 @ 16:53:46 #145
37843 lady-wrb
kortaf
pi_144958004
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 13:25 schreef soapie het volgende:

[..]

Ah oke, nooit van gehoord maar klinkt lekker..
met een laagje loog
pi_144964438
Die apfelstrudel chips smaken eigenlijk best oké. Alleen had er wel iets meer appelsmaak gemogen.
pi_144967900
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 16:41 schreef Erasmo het volgende:
De titel kwam niet lekker mee vanaf de site :P

[ afbeelding ]
:D
Oh wat een armoe zeg dat het zo in de folder staat. :D :')
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_144977161
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 16:53 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

met een laagje loog
Uhhh, nu klinkt het al een stuk minder....
  zondag 28 september 2014 @ 11:50:20 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144977428
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 11:37 schreef soapie het volgende:

[..]

Uhhh, nu klinkt het al een stuk minder....
Wiki over bretzel, slechte google translate vertaling maar geeft wel wat info.
Die dingen zijn heerlijk, heeft een taaiig kruim net als bagels, maar dan met een lekkerder korstje en zachtere binnenkant, lekker man :9~
Ik haal er altijd wel eentje als ik aan kom in Zwitserland bij de Brezelkönig O+
Van de 'enge' chemische stoffen en reacties die gebruikt worden proef je niks meer, en gevaarlijk of ongezond is het ook echt niet.

"De typische krakeling-variant is de zachte pretzel. Een pretzel bestaat traditioneel uit tarwemeel , mout , zout , gist en water . In sommige regio's is ook vet, meestal reuzel toegevoegd. Versies zijn beschikbaar van volkoren, spelt of gemengde meel. Uitstrooien van de uitgeloogde deeg lichaam vóór het bakken bakker gebruikt het zout in verschillende korrelgrootte of karwijzaad of oliezaden zoals sesamzaad . De werkwijze deeg van pretzel deeg door de lange werktijd, in tegenstelling tot andere gist deeg , gewoonlijk zeer stevig en koel. De absorptiesnelheid is in dit geval ongeveer 140e

De pretzel is voor het bakken gedurende enkele seconden 3-5% natriumhydroxideoplossing ( 524 E ), ( pH ondergedompeld 13-14). Bakken responsieve natriumhydroxide onder invloed van warmte met het deeg op het oppervlak van de biscuit. De hydrolyse , die de afbraak van eiwitten in het deeg en bevordert versnelde Maillard reactie (bruiningsreactie). De krakeling krijgt dit voor pretzels typische bruine kleur en zijn bijzondere smaak.

In het ideale geval de in symmetrisch verweven heeft deegstreng van krakeling krokante buitenkant een leerachtige zout korst en de binnenkant van een lichaam zacht deeg is op de zacht gezwollen buik en sprong iets sappig, krokant in de dunne Teigarmen, maar niet droog. De afmetingen is ongeveer 15 cm in diameter van het gedeelte biscuit, een diameter van de deegstreng van slechts 1-4 centimeter.

In particuliere huishoudens, de natronloog is vaak een minder gevaarlijk en gemakkelijker te verkrijgen, dus soda natriumcarbonaat -oplossing vervangt (E 500). Dit kan door het koken van een oplossing van zuiveringszout (NaHCO 3 worden bereid in water), met CO 2 ontsnapt"


Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144977570
Ik ga morgen maar eens terug naar de Lidl om te kijken of die brezeln er nog zijn.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')