abonnement Unibet Coolblue
pi_149706786
De mijne staat rustig de hele nacht op mijn houten werkblad.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149708910
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 20:31 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dit heb ik ook geconstateerd en het is rete-irritant.
De volgende keer dat ik iets maak doe ik de vleesthermometer erin om eens te kijken hoeveel te hard het gaat. Maar op low is ie m.i. een graadje of 15 te heet.
Ik ga eens kijken voor een tweak om dat te repareren.
Ik heb zelf dit gevonden: http://www.codlo.com/ (alhoewel ik het ding aardig aan de prijs vind, voor een 'temperatuur regelaar'), is alleen te gebruiken op analoge slowcookers btw.
Ik heb mijn slowcooker vandaag voor de 2e keer gebruikt (vorig weekend voor het eerst) en beide gerechten zijn niet mislukt door de te heet wordende slowcooker (it's a feature, not a bug! :+ ).
Maar ik kan me wel voorstellen dat als je zuivel producten gebruikt, of kokosmelk e.d., dat dit zou kunnen gaan schiften, als gevolg hiervan.
Hoe dan ook, vond ik het eigenlijk ook best een vervelende constatering :{ .
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149708979
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 20:33 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Bij mij op het toilet. :) Maar serieus?
Badkamer is de enige ruimte waar de katten niet komen. Als het ding overdag aanstaat dan gewoon op t aanrecht, ook als ik even weg ben.
We have far more in common than that which devides us..
pi_149709647
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 21:34 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Ik heb zelf dit gevonden: http://www.codlo.com/ (alhoewel ik het ding aardig aan de prijs vind, voor een 'temperatuur regelaar'), is alleen te gebruiken op analoge slowcookers btw.
Ik heb mijn slowcooker vandaag voor de 2e keer gebruikt (vorig weekend voor het eerst) en beide gerechten zijn niet mislukt door de te heet wordende slowcooker (it's a feature, not a bug! :+ ).
Maar ik kan me wel voorstellen dat als je zuivel producten gebruikt, of kokosmelk e.d., dat dit zou kunnen gaan schiften, als gevolg hiervan.
Hoe dan ook, vond ik het eigenlijk ook best een vervelende constatering :{ .
Mijn eerste indruk is dat dat een bullshit-ding is. Met z'n kekke display :D
Die informatie kan ie helemaal niet weten, toch?
Maar de elektronica voor temperatuurregeling in een slowcooker is heel eenvoudig en het gaat me wel lukken om dit aan te passen denk ik. Hij moet wel open, dus "don't try this at home".

Edit: de Codlo heeft zo te zien een temperatuursensor. Dan zou het kunnen werken, maar dus helaas w.s. niet bij "digitale" apparaten zoals je al zei.

En het grote nadeel van de te hoge temperaturen is dat je hem dan niet met de volle "peace of mind" zijn ding kan laten doen, terwijl je afwezig bent. Dat is mijn grootste teleurstelling.

[ Bericht 5% gewijzigd door Bart2002 op 15-02-2015 21:55:45 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149710611
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 21:34 schreef KillerBee4ever het volgende:
Maar ik kan me wel voorstellen dat als je zuivel producten gebruikt, of kokosmelk e.d., dat dit zou kunnen gaan schiften, als gevolg hiervan.
Vandaag rendang in mijn crock gemaakt met kokosmelk en had nergens last van. Misschien heb ik nog zo'n "oude" dan (hij bubbelde ook amper, zoals gewenst). Als is hij pas iets van een jaar oud.

Ik had hem eerst 2 uur op high, daarna een uur of 5 op low. En daarna het deksel eraf gehaald en nog 3 uur op high gezet.

Smaakte en ging prima :)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2015 22:06:27 ]
pi_149717778
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 21:48 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

En het grote nadeel van de te hoge temperaturen is dat je hem dan niet met de volle "peace of mind" zijn ding kan laten doen, terwijl je afwezig bent. Dat is mijn grootste teleurstelling.
Sinds ik las over plotseling brekende keramieken potten bij sommige modellen van Crockpot, durf ik dit ook niet meer :o . Maar ikzelf vind dit niet heel onoverkomelijk, ik ben meestal toch thuis als ie aanstaat en vind het toch ook wat eng om apparaten aan te laten staan, als er niemand thuis is.

@CrashO: gelukkig maar! :)
Het is wel zo dat (heb ikzelf ook ondervonden), met het deksel eraf, om bijv. overmatig vocht in te laten koken, het bubbelen een heel stuk minder wordt.
Het harder bubbelen begint bij mij na zo'n 5 a 6 uur, met het deksel er dus continue op.

Maar wellicht verschilt de temperatuur afstelling van de div. slowcookers wel wat (misschien zit er zelfs verschil bij cookers van hetzelfde model, qua temp.).
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  maandag 16 februari 2015 @ 06:31:40 #157
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149717799
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 14:12 schreef KillerBee4ever het volgende:
Nu, na een kleine 6 uur in gebruik, vind ik het 'bubbelen' toch ook wel wat heftig gaan.
Toch maar eens op gegoogled en vond (o.a.) dit: http://chowhound.chow.com/topics/927379?page=3 (in Engels, lees ook vooral alle reacties eronder).
Het blijkt dus dat de temperaturen van nieuwere slowcookers (gefabriceerd vanaf ± 2010) zijn aangepast (verhoogd) aan nieuwe regels omtrent voedselveiligheid. Mja, hierdoor gaan ze wel compleet voorbij aan het nut van het concept slow cooken... .
Ik zie dat je een originele crockpot hebt. Ik vraag me af of dit probleem ook geldt voor niet-Amerikaanse slow cookers. Ik heb zelf de ervaring niet bij mijn Engelse slow cooker.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149717809
Brekende keramieken potten? Bij welke modellen?

Ik heb een kleinere gekocht bij mijn echte crockpot. Nog even wachten op een stekker van UK naar de onze en dan kan ik checken of die beter is.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  maandag 16 februari 2015 @ 06:41:23 #159
92279 N.icka
Windforce 11
pi_149717832
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker :')
ja ik. zeker twee keer per week gooi ik er smorgens van alles in en als ik dan thuis kom kan ik gelijk eten. Vind het een werelduitvinding
pi_149720006
Vandaag testje doen, ik ben thuis.
Heel koud spul in de 5,7 liter, goed vol (veel water want bouillon).
Na 2u op high is ie volgens mijn ikeathermometer 67 graden. Opwarmen is dus in elk geval redelijk slow. Nu op low gezet, kijken hoe het verder gaat.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149721400
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 10:13 schreef Vanyel het volgende:
Vandaag testje doen, ik ben thuis.
Heel koud spul in de 5,7 liter, goed vol (veel water want bouillon).
Na 2u op high is ie volgens mijn ikeathermometer 67 graden. Opwarmen is dus in elk geval redelijk slow. Nu op low gezet, kijken hoe het verder gaat.
Ik ben wel erg benieuwd naar de stabiele temperaturen op high, low, warm. Hoop dat er ergens 80 graden is, beste temp voor stoofvlees.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149733233
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 06:31 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik zie dat je een originele crockpot hebt. Ik vraag me af of dit probleem ook geldt voor niet-Amerikaanse slow cookers. Ik heb zelf de ervaring niet bij mijn Engelse slow cooker.
Ik heb idd een Crockpot. Ik heb bij enkele modellen van dit merk reviews gelezen (o.a. op Amazon.co.uk en .com), waarbij dit voor kan komen, helaas ook bij het model dat ik heb (nextgen 5,7L).
Toch denk ik dat dit voornamelijk veroorzaakt wordt door plotselinge grote temperatuurverschillen, bijv. van koelkast in oven (ook al haal je de pot een halfuur eerder uit de koelkast, voordat je 'm in de oven zet, dan nóg kan de pot te koud zijn). Daarom gebruik ik de pot ook alleen in de crock :P , ik zal 'm nooit in de koelkast en/of in de oven zetten, met deze wetenschap in het achterhoofd.

Ik heb voor deze slowcooker, middels een flinke korting, zo weinig betaald, dat ik eraan denk om er een kleiner formaat bij te kopen. Ik denk dat ik dan ook voor een Engels merk ga (ik denk een Russell Hobbs). Ik ben dan natuurlijk vooral benieuwd hoe hard (of zacht) deze dan bubbelt :)
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149733335
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:25 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]
Ik heb voor deze slowcooker, middels een flinke korting, zo weinig betaald, dat ik eraan denk om er een kleiner formaat bij te kopen. Ik denk dat ik dan ook voor een Engels merk ga (ik denk een Russell Hobbs). Ik ben dan natuurlijk vooral benieuwd hoe hard (of zacht) deze dan bubbelt :)
In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149733361
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 10:13 schreef Vanyel het volgende:
Vandaag testje doen, ik ben thuis.
Heel koud spul in de 5,7 liter, goed vol (veel water want bouillon).
Na 2u op high is ie volgens mijn ikeathermometer 67 graden. Opwarmen is dus in elk geval redelijk slow. Nu op low gezet, kijken hoe het verder gaat.
En? Al resultaten?
Ik wil je niet opjagen...
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  maandag 16 februari 2015 @ 18:33:35 #165
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149733493
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.
Heb jij ook klachten dan, over die van jou? Ik herken dat iig nig niet, dat hij op de kage stand te hard gaat.

Overigens warm ik hem voor en gaan de spullen er warm in. Volgens mij heb je 'm dan sneller op de gewenste temperatuur.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149733983
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Heb jij ook klachten dan, over die van jou? Ik herken dat iig nig niet, dat hij op de kage stand te hard gaat.

Overigens warm ik hem voor en gaan de spullen er warm in. Volgens mij heb je 'm dan sneller op de gewenste temperatuur.
Nou ja klachten. Ik heb chili gemaakt en die was uitstekend. Maar ja dat gaat met gehakt, daar is weinig aan te verpesten. Het stoofvlees was te droog omdat de stand low (pot +- 70% vol) volgens mij veel harder gaat dan de ideale 80 graden. Misschien dat de stand warm dat wel doet, daarom ben ik benieuwd naar de metingen van Vanyel.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  maandag 16 februari 2015 @ 18:48:28 #167
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149734043
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:46 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Nou ja klachten. Ik heb chili gemaakt en die was uitstekend. Maar ja dat gaat met gehakt, daar is weinig aan te verpesten. Het stoofvlees was te droog omdat de stand low (pot +- 70% vol) volgens mij veel harder gaat dan de ideale 80 graden. Misschien dat de stand warm dat wel doet, daarom ben ik benieuwd naar de metingen van Vanyel.
Hebben jullie dezelfde?
The love you take is equal to the love you make.
pi_149734127
Volgens mij wel.
http://www.kookwinkel.nl/(...)GD58MCFTDHtAod9w0AsQ
Ze zegt dat ook in #116.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  maandag 16 februari 2015 @ 18:54:13 #169
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149734271
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:50 schreef Bart2002 het volgende:
Volgens mij wel.
http://www.kookwinkel.nl/(...)GD58MCFTDHtAod9w0AsQ
Ze zegt dat ook in #116.
Ik maak nog geen aantekeningen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149734688
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.
Euh, bedoel je dan analoog? :@ In dat geval ben ik dat idd ook van plan :)

quote:
6s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:54 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik maak nog geen aantekeningen.
:D
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149735107
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 19:03 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Euh, bedoel je dan analoog? :@ In dat geval ben ik dat idd ook van plan :)

[..]

:D
Dat maakt me niet uit. Als ie maar precies op 80 graden ingesteld kan worden.
Stoofvlees wordt gegarandeerd droog (ook afhankelijk van het vetpercentage) boven die temperatuur.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149735169
quote:
6s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:54 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik maak nog geen aantekeningen.
:D Had hem even teruggezocht. Ik wist het niet zeker meer.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149735318
Voor a.s. woensdag heb ik een stuk procureur in de aanslag liggen om pulled pork van te maken, hier zit behoorlijk wat vet in (haal ik er naderhand zoveel mogelijk uit), dus ik hoop dat m'n crock dit niet verkloot }:|
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149735640
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 19:14 schreef KillerBee4ever het volgende:
Voor a.s. woensdag heb ik een stuk procureur in de aanslag liggen om pulled pork van te maken, hier zit behoorlijk wat vet in (haal ik er naderhand zoveel mogelijk uit), dus ik hoop dat m'n crock dit niet verkloot }:|
Het stoofvlees was verder geweldig hoor en ik geef nu de schuld aan de te hoge temperatuur, maar helemaal zeker is dat niet. Je kan gewoon pech hebben met stoofvlees. Maar stoofvlees moet af en toe een "blubje" geven. Ook nog een tijdje op warm geprobeerd maar dat ging m.i. weer te langzaam.
Maar meten is weten. Volgende keer doe ik er een vleesthermometer in.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149740102
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:29 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

En? Al resultaten?
Ik wil je niet opjagen...
Niet zo netjes onderzocht als jij zou willen, ik probeerde ook nog mijn eten goed te krijgen. En volgens mij is de thermometer een beetje dol. Maar:
H 2u: 67
L 1u: 78
L 1u: 95
L 1u: 95 maar dan met ontzettend veel bubbels en bellen, dus klopt ws niet
W 1u: 90
W 1u: 85

Toen heb ik m weer op L gezet omdat ik niet wilde dat ie nog veel meer zou zakken voor de bouillon.

Ik heb er rendang en butter chicken in gehad die allebei te hard gingen dus regelmatig geroerd werden, maar wel allebei knettermals werden. Dus wel irritant, niet taai.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')