wat praat je elke keer onzin?quote:
Een Surinamer op de Albert Cuyp gok ik.quote:Op donderdag 17 april 2014 00:02 schreef golfer het volgende:
Ben nog steeds benieuwd welke uitbater van een restaurant z'n vieze keuken beschikbaar stelde voor dit.
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.quote:Op woensdag 16 april 2014 22:59 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
wat praat je elke keer onzin?
In parts of southern China, it is used as an ingredient for soups and casseroles.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fish_sauce
Precies mijn eerste gedachte !quote:Op donderdag 17 april 2014 00:13 schreef Specularium het volgende:
Ik snap die handschoen wel, uit zo'n keuken wil je niks oplopen.
Helemaal mee eens. Mainstream chinees gebruikt geen vissaus. En in de Canto keuken is het niet standaard. En zeker niet bij iets normaals als gebakken rijst. Als ik aan vissaus denk, denk ik aan Thais.quote:Op donderdag 17 april 2014 07:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.
Zal ik je nog iets vertellen wat verder irrelevant is voor dit onderwerp: vissaus is sowieso een Chinese uitvinding. Overgenomen in Thailand en Vietnam, daar groot geworden en de wereld over verspreid en ondertussen in China vergeten. De woorden ketchup en ketjap komen van die originele, Chinese vissaus. En nu, nu is de Thaise vissaus weer terug naar China gegaan en heeft het daar een andere naam dan hoe het eeuwen terug heette toen het naar Thailand ging en is de cirkel rond.
Je kunt er lang en kort over lullen, maar in China doet helemaal niemand vissaus door de nasi. En in Nederlands Chinese restaurants ook niet. Punt.
Ditquote:Op dinsdag 15 april 2014 19:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind alles goed hoor, maar geen nasi zonder trassi!
quote:Op donderdag 17 april 2014 04:04 schreef Nafi het volgende:
Ziet er gewoon lekker uit hoor, wat is jullie probleem?
Je reist altijd heel Rotterdam door zie ik Iwanius, probeer eens de nasi van Palloe's afhaal op Nieuwe Binneweg. Ben benieuwd wat je daarvan vindt. 2,50 voor een heel bakje, ik vind het in ieder geval heerlijk.
http://www.iens.nl/restau(...)taanse-afhaalcentrum
Oh wtf, ik was er gister toevalligquote:
het ging om de eerste instantie om de sesamolie voor de chinese fried ricequote:Op donderdag 17 april 2014 07:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.
Zal ik je nog iets vertellen wat verder irrelevant is voor dit onderwerp: vissaus is sowieso een Chinese uitvinding. Overgenomen in Thailand en Vietnam, daar groot geworden en de wereld over verspreid en ondertussen in China vergeten. De woorden ketchup en ketjap komen van die originele, Chinese vissaus. En nu, nu is de Thaise vissaus weer terug naar China gegaan en heeft het daar een andere naam dan hoe het eeuwen terug heette toen het naar Thailand ging en is de cirkel rond.
Je kunt er lang en kort over lullen, maar in China doet helemaal niemand vissaus door de nasi. En in Nederlands Chinese restaurants ook niet. Punt.
Nee, meestal van sardinesquote:Op donderdag 17 april 2014 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij komt vissaus van de romeinen ( Garum )
Yeah, sure. En daarom kwam je met een kwoot over vissaus en een link naar wikipedia/fishsauce/quote:Op donderdag 17 april 2014 16:54 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
het ging om de eerste instantie om de sesamolie voor de chinese fried rice
maar goed jij bent blijkbaar de orientaalse expert hier, leuk voor je/ braveau
jezus man, beetje geobsedeerd door nasi?quote:Op donderdag 17 april 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Yeah, sure. En daarom kwam je met een kwoot over vissaus en een link naar wikipedia/fishsauce/
Pffffffff
Nee, vrouw en bezeten van de Aziatische keuken.quote:Op donderdag 17 april 2014 20:20 schreef AMAR420 het volgende:
jezus man, beetje geobsedeerd door nasi?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |