Leuk!! Heb je die allemaal zelf gemaakt? Dat eist wel een strakke planning of niet?quote:Op zondag 11 mei 2014 22:26 schreef SV-tje het volgende:
Gisteren hapjes voor n baby shower en 'n taart gemaakt
[ afbeelding ]
Met pasen ook zweeds kaneelbollen (met kardemom) gemaakt
[ afbeelding ]
als je het met 6 cm botercreme in vet aan alle kanten valt het wel mee.quote:Op zondag 11 mei 2014 23:11 schreef Puckzzz het volgende:
Ik snap iets niet. Ik zit nu naar Amazing Wedding Cakes te kijken. Zijn ze een taart/biscuit aan het samenstellen en glaceren en ondertussen wordt er gezegd 'nog 3 dagen te gaan'
Eh...dan is die taart toch allang verlept?
Ja, de Americano druipt er vanafquote:Op zondag 11 mei 2014 23:19 schreef Molo het volgende:
[..]
als je het met 6 cm botercreme in vet aan alle kanten valt het wel mee.
Bovendien is dat programma super nep, vooral al die "stress" met last minute taart opdrachten
En toch kijk ik het
En zit ik me kapot te ergeren aan lelijk gemaakte kitsch kuttaarten
die "Perzische" taart die ze nu maken he.... ik wil er bijna van huilenquote:
sjalalalalala wee oh wee, je krijgt een reuze spijt als je geen vin verroertquote:Op zondag 11 mei 2014 22:17 schreef djkoelkast het volgende:
Geen kinderen, wel een nichtje en 2 neefjes, maar die kijken maar lekker thuis naar de kleine zeemeermin. Al ken ik zowat de hele tekst nog van vroeger
Ik heb een erg goed geheugen voor dingen die er niet toe doen, heel handig.
Ik kijk dat programma ook. Ik vind met name leuk om te zien wat voor taarten zij bedenken te maken, hoe zij die decoreren (heel gek hoe zij bepaalde elementen uit de losse pols maken), maar ook laten zien als er iets mis gaat (zoals gisteren die grassprieten).quote:Op zondag 11 mei 2014 23:11 schreef Puckzzz het volgende:
Ik snap iets niet. Ik zit nu naar Amazing Wedding Cakes te kijken. Zijn ze een taart/biscuit aan het samenstellen en glaceren en ondertussen wordt er gezegd 'nog 3 dagen te gaan'
Eh...dan is die taart toch allang verlept?
De hapjes hebben we 's ochtends in een paar uur gemaakt, maar ik had wel hulp van een aantal buurvrouwen. Had geen tijd om eerder al voorbereidingen te treffen, maar een aantal basis zaken (zoals deeg en vulling) lagen al wel kant en klaar in de diepvries.quote:Op zondag 11 mei 2014 22:31 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Leuk!! Heb je die allemaal zelf gemaakt? Dat eist wel een strakke planning of niet?
Zo gaat dat nu eenmaalquote:Op maandag 12 mei 2014 03:58 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
sjalalalalala wee oh wee, je krijgt een reuze spijt als je geen vin verroert
Al die hersencapaciteit die voor veel zinnigere dingen kan worden gebruikt
Kun je een receptje hiervan geven? Lijkt me lekker.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 10:40 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb afgelopen woensdag wat overgebleven appels ingemaakt in een suikersiroop met citroen en kruiden. Ze smaken na twee dagen al superlekker.
tof!quote:Op maandag 12 mei 2014 15:04 schreef Muck het volgende:
Ik heb deze aardbeientaart gemaakt voor moederdag:
[ afbeelding ]
Een kleintje voor mijn schoonmoeder (die zijn maar met zijn tweetjes) en een grotere voor mijn moeder (wij zijn met veel )
Het is een recept van Rutger, de winnaar van Heel Holland Bakt
Thanks!quote:Op maandag 12 mei 2014 15:12 schreef Molo het volgende:
[..]
tof!
Hoe heb je de roze bovenlaag gemaakt?
quote:Op zondag 11 mei 2014 21:19 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Fijn Ik heb dit receptje zelf ook puur gemaakt om te kijken of ik op deze manier figuurtjes kon maken. Ik wil er binnenkort wat meer mee gaan experimenteren!
Mooi strak, ziet er lekker uit!quote:Op maandag 12 mei 2014 15:04 schreef Muck het volgende:
Ik heb deze aardbeientaart gemaakt voor moederdag:
[ afbeelding ]
Een kleintje voor mijn schoonmoeder (die zijn maar met zijn tweetjes) en een grotere voor mijn moeder (wij zijn met veel )
Het is een recept van Rutger, de winnaar van Heel Holland Bakt
ik zat al te denken aan dun laagje witte chocolade met roze kleuring erdoor ofzo. Ziet er strak uit zeg! Knap gedaan!quote:Op maandag 12 mei 2014 15:18 schreef Muck het volgende:
[..]
Thanks!
Dat is een heel dun uitgerold laagje marsepein
wel écht duidelijk zelfgemaakte (lekkere!) koekjes. En de tekst van de stempel klopt ook goed toch?quote:Op maandag 12 mei 2014 15:19 schreef Holyme het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Nog niet echt perfect strak, rozijntjes + het deeg was idd wat kruimelig (had de extra tip van meer boter ook gedaan) dus wat lastiger om mee te werken dan vorig deeg, maar ik vond ze toch goed gelukt Mijn oven klopt alleen geen bal van, deze moesten langer dan aangegeven, terwijl m'n kladdkaka van de week weer veels te hard ging
Thanks! En ja, dat sowiesoquote:Op maandag 12 mei 2014 15:27 schreef Molo het volgende:
[..]
wel écht duidelijk zelfgemaakte (lekkere!) koekjes. En de tekst van de stempel klopt ook goed toch?
Ben ik met je eens hoor, en ik geef meestal ook echt de voorkeur aan wat rustieker zeg maar. Maar ik heb die megastrakke sneeuwvlok-koekjes in m'n hoofd die sommigen hier maken En dat soort dingen hoop ik ook nog ooit te kunnen maken, dus een goed excuus om vaker te oefenenquote:Op maandag 12 mei 2014 15:35 schreef djkoelkast het volgende:
Als je strakke koekjes wil moet je gewoon een pak koek uit de supermarkt halen Dit is toch veel toffer.
Je hebt zeker een punt hoor, het is ook tof om ècht mooi spul te maken, maar er zit maar een héél kleine foutmarge in. Als je iets echt mooi probeert te maken en het is het net niet dan ziet het er knullig uit, terwijl als je het zo 'rustiek' maakt je veel meer mogelijkheden hebt.quote:Op maandag 12 mei 2014 15:41 schreef Holyme het volgende:
[..]
Thanks! En ja, dat sowieso
[..]
Ben ik met je eens hoor, en ik geef meestal ook echt de voorkeur aan wat rustieker zeg maar. Maar ik heb die megastrakke sneeuwvlok-koekjes in m'n hoofd die sommigen hier maken En dat soort dingen hoop ik ook nog ooit te kunnen maken, dus een goed excuus om vaker te oefenen
Yep, en ik vraag me af of het met mijn eigenwijze combi-magnetron uberhaubt gaat lukken, tis elke keer weer gokken Ik kan soms ook gewoon te kieskeurig zijn bij m'n eigen dingen hoor, en dan zie ik voornamelijk wat er scheef is, terwijl als ik dan wat van een afstandje kijk, ze er prima eetbaar uitzien. En inderdaad niet zoals je beschrijft, dat het het nét niet is (wat er soms ook helemaal niet lekker meer uit ziet). Ik denk dat als ik zulke strakke dingen zou willen maken, ik de ladingen net-niet-koekjes ook gewoon niet zou laten zien, haha.quote:Op maandag 12 mei 2014 15:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je hebt zeker een punt hoor, het is ook tof om ècht mooi spul te maken, maar er zit maar een héél kleine foutmarge in. Als je iets echt mooi probeert te maken en het is het net niet dan ziet het er knullig uit, terwijl als je het zo 'rustiek' maakt je veel meer mogelijkheden hebt.
Je ziet het wel eens in van die bakprogramma's: dat ze het heel mooi proberen te maken, maar dat dat dan nèt niet lukt, dan ziet het er niet uit
Ik ben een perfecionist als het op smaak aankomt, hoe het er uit ziet kan mij minder bekoren, ik denk dat je inderdaad wel heel veel moet oefenen voor je zoiets perfect krijgt.
combi-magnetrons zijn gewoon bitches als het op temperatuur aan komtquote:Op maandag 12 mei 2014 15:55 schreef Holyme het volgende:
[..]
Yep, en ik vraag me af of het met mijn eigenwijze combi-magnetron uberhaubt gaat lukken, tis elke keer weer gokken Ik kan soms ook gewoon te kieskeurig zijn bij m'n eigen dingen hoor, en dan zie ik voornamelijk wat er scheef is, terwijl als ik dan wat van een afstandje kijk, ze er prima eetbaar uitzien. En inderdaad niet zoals je beschrijft, dat het het nét niet is (wat er soms ook helemaal niet lekker meer uit ziet). Ik denk dat als ik zulke strakke dingen zou willen maken, ik de ladingen net-niet-koekjes ook gewoon niet zou laten zien, haha.
Dit is echt smeerkaas ben ik bang. Dat lijkt me niet hetzelfde, toch?quote:Op maandag 12 mei 2014 16:13 schreef lady-wrb het volgende:
verse roomkaas ziet er volgens mij uit als monchou
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |