Dat valt eruit, zoiets hecht zich na het bakken niet meer aan het oppervlak van het koekie.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:45 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Kun je dan wanneer ze nog zacht zijn er nog van alles indrukken? Nootjes, of brokjes chocola ofzo? Zonder mee te bakken dus. Of valt dat er dan uit?
Ja tuiles ben ik bekend mee, nog nooit zelf gemaakt maar ik ken het idee. Ik heb dezelfde techniek wel toegepast met 'tuiles' van kaas.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:49 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat valt eruit, zoiets hecht zich na het bakken niet meer aan het oppervlak van het koekie.
De korte periode waarin een koekie nog zacht is kun je wel goed gebruiken om er een vormpje aan te geven, indien dunne koekjes/tuiles
[ afbeelding ]
Volgens mij kan dat wel, ik zag namelijk ook een variant met vanille er doorheen.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:49 schreef Holyme het volgende:
[..]
Dat klinkt lekker! Denk dat ik morgen dat recept 'ns probeer wat Grutsk heeft gepost, heb nog wat vanillestokjes, misschien dat er doorheen, Zou dat wat zijn, of is dat deeg misschien niet zoet genoeg?
Vind bakken superleuk, maar weinig ervaring, met mijn combi-magnetron wil dat niet zo (die temp van dat ding klopt volgens mij echt voor geen meter). Muffins type 'oh dit kan er ook nog wel doorheen' en koekjes durf ik nog wel aan maar van de week eigenwijs toch weer wat anders geprobeerd... mislukte kladdkaka was nog redelijk eetbaar maar veel te hard en zag er niet uit
Ik vind 'm er lekker uit zienquote:Op zaterdag 10 mei 2014 17:45 schreef Grutsk het volgende:
Hier het resultaat. Niet extreem mooi (suiker had wel wat egaler gestrooid mogen worden), maar ik ben heel blij met het feit dat de figuurtjes niet uitgezakt zijn.
[ afbeelding ]
Ze zien eruit alsof ze zo bij de ICA in 't schap hadden kunnen liggenquote:Op zondag 11 mei 2014 02:13 schreef Molo het volgende:
Vanavond Zweedse "kardemommabullar" gemaakt. Soort kardemom variant van cinnamon rolls in de vorm van een knoopje, die minder zoet en minder vet is. Lekkerrrrr en ik vind ze goed gelukt
[ afbeelding ]
Ze zijn gelukt met het recept wat jij had gepost Liggen nog af te koelen, dus of ze heel blijven en of ze smaken weet ik nog niet, dat mag m'n moeder testen, maar de afdruk is in ieder geval niet uitgelopen. Heb er verse vanille doorheen gedaan en wat rozijntjes, en suiker op de onderkant. Nog steeds erg basic (ik ben zelf meer van de goedgevulde koeken) maar wou eerst kijken of het zou lukkenquote:Op zaterdag 10 mei 2014 16:06 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Volgens mij kan dat wel, ik zag namelijk ook een variant met vanille er doorheen.
Hier: http://www.laurasbakery.nl/vanille-shortbread-koekjes/
Hij is leuk geworden! Heeft de jarige er lekker van gesmikkeld?quote:Op zondag 11 mei 2014 13:21 schreef Tinuviel het volgende:
Ik ben best trots op deze taart. De botercreme was door de creamcheese lekker fris en de frambozencreme vulling was ook erg lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik krijg meteen dit liedje in mijn hoofdquote:Op zondag 11 mei 2014 13:21 schreef Tinuviel het volgende:
Ik ben best trots op deze taart. De botercreme was door de creamcheese lekker fris en de frambozencreme vulling was ook erg lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ken alleen de NL-versie.quote:Op zondag 11 mei 2014 20:24 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik krijg meteen dit liedje in mijn hoofd
En geen dank iedereen dat dit liedje nu in ieders hoofd zit
Dan heb jij dus nu "Onder de zeeeeee, onder de zeeee" in je hoofd.quote:
Fijn Ik heb dit receptje zelf ook puur gemaakt om te kijken of ik op deze manier figuurtjes kon maken. Ik wil er binnenkort wat meer mee gaan experimenteren!quote:Op zondag 11 mei 2014 14:51 schreef Holyme het volgende:
[..]
Ze zijn gelukt met het recept wat jij had gepost Liggen nog af te koelen, dus of ze heel blijven en of ze smaken weet ik nog niet, dat mag m'n moeder testen, maar de afdruk is in ieder geval niet uitgelopen. Heb er verse vanille doorheen gedaan en wat rozijntjes, en suiker op de onderkant. Nog steeds erg basic (ik ben zelf meer van de goedgevulde koeken) maar wou eerst kijken of het zou lukken
Ziet er goed uit, heerlijk rustiek!quote:Op zondag 11 mei 2014 02:13 schreef Molo het volgende:
Vanavond Zweedse "kardemommabullar" gemaakt. Soort kardemom variant van cinnamon rolls in de vorm van een knoopje, die minder zoet en minder vet is. Lekkerrrrr en ik vind ze goed gelukt
[ afbeelding ]
That escalated quicklyquote:Op zondag 11 mei 2014 21:32 schreef killerkip69 het volgende:ruikt 'n beetje naar sperma altijd he..dat beslag
Diep in de zeequote:Op zondag 11 mei 2014 20:26 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Dan heb jij dus nu "Onder de zeeeeee, onder de zeeee" in je hoofd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |