Omdat de red velvet ook al iets van chocolade weg heeft weet ik niet of dat iets té is. Koffie zou wel kunnen, maar koffiebotercreme is ook wel weer redelijk zoet.quote:
Dat klinkt wel lekker! Misschien met nog wat vruchtjes erinquote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:10 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou voor red velvet toch echt een cream cheese botercreme maken
Ik gebruik vaak een marhsmallow-cream cheese culling, maar die is wel zoetquote:Op dinsdag 18 maart 2014 20:14 schreef Audreyoot het volgende:
Vulling advies gevraagd!
Ga een red velvet cake maken en deze afsmeren met icing (dus geen botercreme). Icing is echt heel zoet, welke vulling is lekker om het zoete een beetje te temperen en ook nog eens bij de smaak van red velvet past?
Is ook wat zoet, niet lang houdbaar en weet niet of dat goed gaat met de icing (ik ben een cursus icing spuiten en smeren het volgen, en heb het zaterdag nodig, is fijner als ik hem al een paar dagen van te voren kan klaarmaken)quote:
Ja, maar het ging zich vooral voor de houdbaarheid. En ik wilde graag een ander smaakje dan niet zoete slagroom.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 23:05 schreef djkoelkast het volgende:
Geklopte slagroom is zo zoet als je het zelf maakt
Ok, maar dan moet je niet zeggen dat het te zoet isquote:Op woensdag 19 maart 2014 09:28 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ja, maar het ging zich vooral voor de houdbaarheid. En ik wilde graag een ander smaakje dan niet zoete slagroom.
Ja oké, maar totaal ongezoete slagroom vind ik ook niet echt lekker, dan zijn er betere alternatievenquote:Op woensdag 19 maart 2014 10:48 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ok, maar dan moet je niet zeggen dat het te zoet is
quote:Op zondag 16 maart 2014 22:58 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het boek 'Koekje' van Cees Holtkamp en Kees Raat dubbel. Is er iemand die dat tegen vergoeding van de verzendkosten graag zou willen hebben?
Ziet er goed uit! Is het een moeilijk recept (voor een noob )?quote:
mooooi!quote:
Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:quote:Op zondag 23 maart 2014 09:29 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! Is het een moeilijk recept (voor een noob )?
Niemand die het verschil proeft tot je het zelf zegt Net zoals die ene Engelsman in London, opende een pizzeria en nodigde culinaire journalisten uit om zijn pizza uit te proberen, die ie gewoon bij de supermarkt had gehaald en ze dus gewoon Dr. Oetker voorschoteldequote:
Dank! (Pssst, je vergat het bakpoeder..)quote:Op zondag 23 maart 2014 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:
180 g zachte boter
120 g witte basterdsuiker
Geraspte schil 1/2 citroen
3 g zout
10 g melk
250 g bloem
100 g krenten of dode vliegen
Oeps! Heb het bakpoeder erbij gezet. Erg spannend zijn ze niet maar vond ze toch wel lekkerquote:Op zondag 23 maart 2014 15:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Dank! (Pssst, je vergat het bakpoeder..)
Ik heb ze net ook gebakken. In ruitjesvorm, want mijn ronde uitsteker zat net in de vaatwasser na het maken van mini-gyozavelletjes.
[ afbeelding ]
Eerlijk: ik vond ze een tikkie saaiig. Nou moet ik zeggen dat ik zandkoekjes altijd wat vind tegenvallen. Droog, een beetje alsof je er ook echt een mond vol zand mee krijgt. Krenten en flink wat citroenrasp vond ik wel lekker zo samen, maar ik denk dat ik die eerdaags samen in een ander soort koekje ga stoppen.
Je weet, ik deel je liefde voor alternatieve ingrediënten zeer zeker, maar zoals ook eerder gezegd: dingen op basis van roomboter, witte suiker en witte bloem kunnen ook hartstikke goed en perfect zijn. Omdat het hier ging om een boekje van Cees Holtkamp had ik geen zin om aan het recept te gaan morrelen. Ik was vooral benieuwd naar dit recept, en dan maak ik een andere keer wel weer iets met kamut en agavesiroop en moerbeien.quote:Op zondag 23 maart 2014 17:11 schreef djkoelkast het volgende:
Maak ze dan spannender. Bijvoorbeeld met speltbloem of met zelfgemaakte vanillesuiker, rietsuiker, palmsuiker, dat soort dingen Maak je echt zo veel meer smaak mee.
Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-fructosestroop.quote:Op zondag 23 maart 2014 17:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Je weet, ik deel je liefde voor alternatieve ingrediënten zeer zeker, maar zoals ook eerder gezegd: dingen op basis van roomboter, witte suiker en witte bloem kunnen ook hartstikke goed en perfect zijn. Omdat het hier ging om een boekje van Cees Holtkamp had ik geen zin om aan het recept te gaan morrelen. Ik was vooral benieuwd naar dit recept, en dan maak ik een andere keer wel weer iets met kamut en agavesiroop en moerbeien.
quote:Op zondag 23 maart 2014 17:39 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-
ik heb onlangs een flesje ahornsiroop aangeschaft. mag dat wel? en waar kan ik het nu eens voor gebruiken?quote:Op zondag 23 maart 2014 17:39 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-fructosestroop.
Ik reageerde op de reactie boven me "erg spannend zijn ze niet".
Ik gebruik helemaal geen tarwebloem meer, alles is spelt, ik heb ook gewoon witte spelt naast de volkorenspelt
Oh lady, keuzes te over! Ahornsiroop is verschrikkelijk lekker.quote:Op zondag 23 maart 2014 18:30 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik heb onlangs een flesje ahornsiroop aangeschaft. mag dat wel? en waar kan ik het nu eens voor gebruiken?
Dank! Ik ga ze binnenkort eens proberen.quote:Op zondag 23 maart 2014 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:
180 g zachte boter
120 g witte basterdsuiker
Geraspte schil 1/2 citroen
3 g zout
10 g melk
250 g bloem
3 g bakpoeder
100 g krenten of dode vliegen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |