abonnement Unibet Coolblue
pi_137897993
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 20:26 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

pure chocolade of koffie?
Omdat de red velvet ook al iets van chocolade weg heeft weet ik niet of dat iets té is. Koffie zou wel kunnen, maar koffiebotercreme is ook wel weer redelijk zoet.
pi_137900468
Ik zou voor red velvet toch echt een cream cheese botercreme maken :9
pi_137901075
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 21:10 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou voor red velvet toch echt een cream cheese botercreme maken :9
Dat klinkt wel lekker! Misschien met nog wat vruchtjes erin :)
pi_137901798
quote:
17s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 20:14 schreef Audreyoot het volgende:
Vulling advies gevraagd!

Ga een red velvet cake maken en deze afsmeren met icing (dus geen botercreme). Icing is echt heel zoet, welke vulling is lekker om het zoete een beetje te temperen en ook nog eens bij de smaak van red velvet past?
Ik gebruik vaak een marhsmallow-cream cheese culling, maar die is wel zoet ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 18 maart 2014 @ 22:14:16 #80
414785 sirdanilot
pi_137904449
Doodgewone geklopte slagroom?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137904605
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 22:14 schreef sirdanilot het volgende:
Doodgewone geklopte slagroom?
Is ook wat zoet, niet lang houdbaar en weet niet of dat goed gaat met de icing :) (ik ben een cursus icing spuiten en smeren het volgen, en heb het zaterdag nodig, is fijner als ik hem al een paar dagen van te voren kan klaarmaken)

Ik heb een recept van blueberry cheasecream gevonden, denk dat ik die ga proberen!
  Moderator dinsdag 18 maart 2014 @ 23:05:52 #82
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137907312
Geklopte slagroom is zo zoet als je het zelf maakt :?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137914387
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 23:05 schreef djkoelkast het volgende:
Geklopte slagroom is zo zoet als je het zelf maakt :?
Ja, maar het ging zich vooral voor de houdbaarheid. En ik wilde graag een ander smaakje dan niet zoete slagroom.
  Moderator woensdag 19 maart 2014 @ 10:48:57 #84
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137916672
quote:
17s.gif Op woensdag 19 maart 2014 09:28 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Ja, maar het ging zich vooral voor de houdbaarheid. En ik wilde graag een ander smaakje dan niet zoete slagroom.
Ok, maar dan moet je niet zeggen dat het te zoet is :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137924868
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 10:48 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ok, maar dan moet je niet zeggen dat het te zoet is :P
Ja oké, maar totaal ongezoete slagroom vind ik ook niet echt lekker, dan zijn er betere alternatieven :)
pi_138042002
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 22:58 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het boek 'Koekje' van Cees Holtkamp en Kees Raat dubbel. Is er iemand die dat tegen vergoeding van de verzendkosten graag zou willen hebben? :)



*O* dankjewel!
  zondag 23 maart 2014 @ 09:07:57 #87
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138065903
Wow, bijna identiek aan het plaatje in het boek. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_138066105
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 15:12 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

[ afbeelding ]


*O* dankjewel!
Ziet er goed uit! Is het een moeilijk recept (voor een noob :+ )?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_138066484
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 15:12 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

[ afbeelding ]


*O* dankjewel!
mooooi!
En dodevliegkoekjes _O- _O_

[ Bericht 0% gewijzigd door tombolafan op 23-03-2014 11:24:35 ]
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zondag 23 maart 2014 @ 10:48:11 #90
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_138067072
quote:
1s.gif Op zondag 23 maart 2014 09:29 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ziet er goed uit! Is het een moeilijk recept (voor een noob :+ )?
Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:

180 g zachte boter
120 g witte basterdsuiker
Geraspte schil 1/2 citroen
3 g zout
10 g melk
250 g bloem
3 g bakpoeder
100 g krenten of dode vliegen :+

[ Bericht 1% gewijzigd door Zo-is-dat op 23-03-2014 16:34:57 ]
pi_138071287
quote:
1s.gif Op zondag 23 maart 2014 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
100 g krenten of dode vliegen :+
Niemand die het verschil proeft tot je het zelf zegt :P Net zoals die ene Engelsman in London, opende een pizzeria en nodigde culinaire journalisten uit om zijn pizza uit te proberen, die ie gewoon bij de supermarkt had gehaald en ze dus gewoon Dr. Oetker voorschotelde :+
mag het weten
pi_138075885
quote:
1s.gif Op zondag 23 maart 2014 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:

180 g zachte boter
120 g witte basterdsuiker
Geraspte schil 1/2 citroen
3 g zout
10 g melk
250 g bloem
100 g krenten of dode vliegen :+
Dank! :) (Pssst, je vergat het bakpoeder..)

Ik heb ze net ook gebakken. In ruitjesvorm, want mijn ronde uitsteker zat net in de vaatwasser na het maken van mini-gyozavelletjes. *)



Eerlijk: ik vond ze een tikkie saaiig. Nou moet ik zeggen dat ik zandkoekjes altijd wat vind tegenvallen. Droog, een beetje alsof je er ook echt een mond vol zand mee krijgt. Krenten en flink wat citroenrasp vond ik wel lekker zo samen, maar ik denk dat ik die eerdaags samen in een ander soort koekje ga stoppen.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 23 maart 2014 @ 16:36:23 #93
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_138077492
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 15:55 schreef minilot het volgende:

[..]

Dank! :) (Pssst, je vergat het bakpoeder..)

Ik heb ze net ook gebakken. In ruitjesvorm, want mijn ronde uitsteker zat net in de vaatwasser na het maken van mini-gyozavelletjes. *)

[ afbeelding ]

Eerlijk: ik vond ze een tikkie saaiig. Nou moet ik zeggen dat ik zandkoekjes altijd wat vind tegenvallen. Droog, een beetje alsof je er ook echt een mond vol zand mee krijgt. Krenten en flink wat citroenrasp vond ik wel lekker zo samen, maar ik denk dat ik die eerdaags samen in een ander soort koekje ga stoppen.
Oeps! Heb het bakpoeder erbij gezet. Erg spannend zijn ze niet maar vond ze toch wel lekker :)
  Moderator zondag 23 maart 2014 @ 17:11:21 #94
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138078923
Maak ze dan spannender. Bijvoorbeeld met speltbloem of met zelfgemaakte vanillesuiker, rietsuiker, palmsuiker, dat soort dingen ;) Maak je echt zo veel meer smaak mee.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138079295
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 17:11 schreef djkoelkast het volgende:
Maak ze dan spannender. Bijvoorbeeld met speltbloem of met zelfgemaakte vanillesuiker, rietsuiker, palmsuiker, dat soort dingen ;) Maak je echt zo veel meer smaak mee.
Je weet, ik deel je liefde voor alternatieve ingrediënten zeer zeker, maar zoals ook eerder gezegd: dingen op basis van roomboter, witte suiker en witte bloem kunnen ook hartstikke goed en perfect zijn. Omdat het hier ging om een boekje van Cees Holtkamp had ik geen zin om aan het recept te gaan morrelen. Ik was vooral benieuwd naar dit recept, en dan maak ik een andere keer wel weer iets met kamut en agavesiroop en moerbeien. :P
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zondag 23 maart 2014 @ 17:39:07 #96
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138079802
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 17:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Je weet, ik deel je liefde voor alternatieve ingrediënten zeer zeker, maar zoals ook eerder gezegd: dingen op basis van roomboter, witte suiker en witte bloem kunnen ook hartstikke goed en perfect zijn. Omdat het hier ging om een boekje van Cees Holtkamp had ik geen zin om aan het recept te gaan morrelen. Ik was vooral benieuwd naar dit recept, en dan maak ik een andere keer wel weer iets met kamut en agavesiroop en moerbeien. :P
Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-fructosestroop.
Ik reageerde op de reactie boven me "erg spannend zijn ze niet".
Ik gebruik helemaal geen tarwebloem meer, alles is spelt, ik heb ook gewoon witte spelt naast de volkorenspelt ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138081295
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 17:39 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-
:O
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † zondag 23 maart 2014 @ 18:30:44 #98
37843 lady-wrb
kortaf
pi_138081726
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 17:39 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-fructosestroop.
Ik reageerde op de reactie boven me "erg spannend zijn ze niet".
Ik gebruik helemaal geen tarwebloem meer, alles is spelt, ik heb ook gewoon witte spelt naast de volkorenspelt ;)
ik heb onlangs een flesje ahornsiroop aangeschaft. mag dat wel? en waar kan ik het nu eens voor gebruiken?
pi_138081811
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 18:30 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb onlangs een flesje ahornsiroop aangeschaft. mag dat wel? en waar kan ik het nu eens voor gebruiken?
Oh lady, keuzes te over! Ahornsiroop is verschrikkelijk lekker. :9

Inspiratie:
http://foodgawker.com/?s=maple+syrup
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 23 maart 2014 @ 19:07:34 #100
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_138083099
quote:
1s.gif Op zondag 23 maart 2014 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:

180 g zachte boter
120 g witte basterdsuiker
Geraspte schil 1/2 citroen
3 g zout
10 g melk
250 g bloem
3 g bakpoeder
100 g krenten of dode vliegen :+
Dank! Ik ga ze binnenkort eens proberen.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')