abonnement Unibet Coolblue
  maandag 10 februari 2014 @ 15:01:14 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136548946
LOL
Kom er net ook achter dat het pretpunkbandje de Boegies met 4 albums op amazon staan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 februari 2014 @ 15:04:04 #127
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_136549138
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:01 schreef Pietverdriet het volgende:
LOL
Kom er net ook achter dat het pretpunkbandje de Boegies met 4 albums op amazon staan.
:D Ooit, eind jaren '80, heb ik ze eens zien spelen. Was erg leuk!
  Moderator maandag 10 februari 2014 @ 15:04:21 #128
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136549155
quote:
14s.gif Op maandag 10 februari 2014 14:59 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Hehe heel herkenbaar dit. :D Maar de mensen in dit topic zijn toch wel bakfanaten, ben ook wel benieuwd naar je recept eigk.
Ik zal hem vanavond even uittikken. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld altijd ongeraffineerde rietsuiker, palmsuiker en ik maak mijn eigen vanillesuiker (alle vanillestokjes die ik gebruikt heb in een luchtdichte voorraadbus vol met rietsuiker, als hij dan voor 1/3 leeg is bijvullen met nieuwe suiker en stokjes blijven toevoegen. Is vrijwel onbeperkt houdbaar).
Maar je kunt natuurlijk ook "gewoon" suiker gebruiken in de plaats.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_136549225
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:04 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik zal hem vanavond even uittikken. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld altijd ongeraffineerde rietsuiker, palmsuiker en ik maak mijn eigen vanillesuiker
3 x idem. *O*
Al gebruik ik in sommige bakrecepten wél gewoon witte suiker omdat dat af en toe een specifiek resultaat oplevert waar ik dan de voorkeur aangeef. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_136549269
O, en ik hou ook wel van kokosbloesemsuiker. :Y)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 10 februari 2014 @ 15:07:51 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136549307
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:04 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

:D Ooit, eind jaren '80, heb ik ze eens zien spelen. Was erg leuk!
Ja, de boegies waren grappig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 10 februari 2014 @ 15:08:43 #132
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136549360
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:06 schreef minilot het volgende:

[..]

3 x idem. *O*
Al gebruik ik in sommige bakrecepten wél gewoon witte suiker omdat dat af en toe een specifiek resultaat oplevert waar ik dan de voorkeur aangeef. :)
Ik heb al jaren geen witte suiker meer, altijd ongeraffineerde rietsuiker. Soms in combinatie met suikerbietenstroop (uit de biowinkel, die glazen potten) of rijststroop of gerstemoutstroop of gewoon melasse.
Ik heb ook suikeramandelen gemaakt met de ongeraffineerde rietsuiker (wat niet zou kunnen) en nog meer van die experimenten. Zoet is maar gewoon zoet, ik wil er een beetje extra smaak aan hebben :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 10 februari 2014 @ 15:09:13 #133
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136549380
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:07 schreef minilot het volgende:
O, en ik hou ook wel van kokosbloesemsuiker. :Y)
Die heb ik nog niet op, tot nog toe te duur gevonden :P
Palmsuiker en oersuiker (sucranat) zijn wel een succes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 10 februari 2014 @ 15:10:08 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136549419
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:07 schreef minilot het volgende:
O, en ik hou ook wel van kokosbloesemsuiker. :Y)
Adoe Gula Java, Lekkerrrr
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 februari 2014 @ 15:11:34 #135
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_136549493
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 14:36 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Als ik recepten neerzet dan krijg ik "oh te moeilijk" en dan heb ik een half uur voor niks lopen typen :P Ben daar niet zo'n fan van eigenlijk. Maar als je het ècht graag wil (hij is wel ècht lekker!) zal ik het binnenkort doen.
[..]
Inscannen of een foto gaat sneller.
The love you take is equal to the love you make.
pi_136549518
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:08 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik heb al jaren geen witte suiker meer, altijd ongeraffineerde rietsuiker. Soms in combinatie met suikerbietenstroop (uit de biowinkel, die glazen potten) of rijststroop of gerstemoutstroop of gewoon melasse.
Ik heb ook suikeramandelen gemaakt met de ongeraffineerde rietsuiker (wat niet zou kunnen) en nog meer van die experimenten. Zoet is maar gewoon zoet, ik wil er een beetje extra smaak aan hebben :9
Helemaal mee eens hoor, maar soms heb ik een bui en wil ik één of ander supergeraffineerd, delicaat Frans patisseriedingetje maken en dan is fijne, witte kristalsuiker wel zo prettig voor het eindresultaat.
Ik heb sowieso weinig tegen witte suiker, op z'n tijd. Ik maak toch altijd alles zelf, koop vrijwel nooit iets voorverpakts, dus over verborgen suikers (en zout, en vet) hoef ik me simpelweg niet druk te maken. :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator maandag 10 februari 2014 @ 15:12:38 #137
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136549575
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:11 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Inscannen of een foto gaat sneller.
Ik heb deze nog niet uitgeschreven, maar komt goed ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 10 februari 2014 @ 15:13:30 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136549625
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:08 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik heb al jaren geen witte suiker meer, altijd ongeraffineerde rietsuiker. Soms in combinatie met suikerbietenstroop (uit de biowinkel, die glazen potten) of rijststroop of gerstemoutstroop of gewoon melasse.
Ik heb ook suikeramandelen gemaakt met de ongeraffineerde rietsuiker (wat niet zou kunnen) en nog meer van die experimenten. Zoet is maar gewoon zoet, ik wil er een beetje extra smaak aan hebben :9
Vruchtensiropen, jams, etc maak ik met witte suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136549675
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vruchtensiropen, jams, etc maak ik met witte suiker
O ja, ook dat. Op dit moment zelfs, want er staat kumquatmarmelade te borrelen op mijn fornuis. *)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 10 februari 2014 @ 15:18:03 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136549852
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:14 schreef minilot het volgende:

[..]

O ja, ook dat. Op dit moment zelfs, want er staat kumquatmarmelade te borrelen op mijn fornuis. *)
Heb recent aardbeien en frambozen tot limonadesiropen verwerkt, heb nog vanille siroop en granaatappelsiroop ook.
Zou dus zelf ook rode grenadine kunnen maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136551015


Hartige muffins _O_
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  Moderator maandag 10 februari 2014 @ 15:52:14 #142
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136551209
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2014 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vruchtensiropen, jams, etc maak ik met witte suiker
Ik heb dat nog nooit gemaakt, misschien deze zomer. Vorig jaar pas aardbeien geplant die als het goed is dit jaar flink vruchten gaan geven. Voor die tijd hadden we geen echte tuin, dus hopelijk dit jaar een goede oogst :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_136565531
Geen foto, maar ik heb gisteren die scherven brengen geluktaart gemaakt. Poeh, wat is die heftig zeg! Bijna té.
  Moderator dinsdag 11 februari 2014 @ 19:11:39 #144
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136596953
Recept voor Belgische chocoladecake

Ik heb een springvorm gebruikt.

Nodig:

6 eieren (of: 300g ei als je een afwijkende maat gebruikt)
150g (riet/palm)suiker, verdeeld in 1x 45g en 1x 105g
90g zachte boter
75g speltbloem
45g einkornmeel
30g maizena
45g cacaopoeder
3g kaneel
halve theelepel gemalen kruidnagel
halve theelepel wijnsteenbakpoeder
snufje zout
2 eetlepels goede whiskey, cognac, bruine rum, cointreaux of andere drank naar keuze*
* gebruik je liever geen drank neem dan dan 2 eetlepels vers sinaasappelsap of 2 eetlepels melk

Voor de afwerking:

Suiker naar keuze + water voor een glazuur
Gemalen amandelen/hazelnoten

NB: theelepels etc. zijn bij mij echt die maatlepetjes.
NB 2: alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn voor je begint

Oven: 180 graden Celcius (hetelucht 160)
Oventijd: +/- 45 minuten

======================================================

Springvorm beboteren en daarna met meel bestuiven.

-- In een behoorlijk grote kom:

Scheid de eieren en roer de eierdooiers met 45g suiker schumig
Als dit goed schumig is voeg je de boter in één keer toe, de boter moet heel zacht zijn (eventueel even in de magnetron) maar nog niet helemaal gesmolten. Goed doormixen tot het een geheel is.

In een andere kom (alles goed ontvet, gebruik een glazen of metalen kom) de eiwitten stijf slaan. De resterende 105g suiker er bij beetjes in voegen. Elke keer een lepel en dan laten mixen, dan weer een lepel en laten mixen.

Voeg de stijfgeklopte eiwitten in de kom met het eigeelmengsel.

Voeg alle droge ingrediënten die over zijn (melen, zout, bakpoeder, cacao, kruiden) samen en zeef ze voorzichtig op het eiwit wat op zijn beurt op het eigeel ligt. Voeg de drank toe (of melk/sinaasappelsap).
Spatel nu alles heel voorzichtig en heel langzaam door elkaar. Je moet het beslag vouwen, maar doe het rustig, de in de eiwitten geslagen lucht moet er in blijven.
Blijf vouwen tot alles goed gemengd is.
Voorzichtig in de springvorm en direct bakken.

Zoals altijd met cakes:

Oven niet tussentijds openen
Prikken met een satéprikker of de cake gaar is
Paar minuten laten afkoelen voor je de rand van de vorm verwijdert
Glazuur + noten er op als de cake is afgekoeld

Viel spass!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_136597477
ik dacht; nu komt er een super ingewikkeld recept, maar het moeilijkste is denk ik nog de ingrediënten verzamelen
  Moderator dinsdag 11 februari 2014 @ 20:01:28 #146
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136599360
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 19:23 schreef loecje het volgende:
ik dacht; nu komt er een super ingewikkeld recept, maar het moeilijkste is denk ik nog de ingrediënten verzamelen
Je kunt er ook tarwebloem in mikken, maar da's een beetje saai :P
Je kunt ook alleen spelt gebruiken of speltbloem en speltmeel, je kunt er best wel mee klooien.

Ik heb laatst een ander recept uitgetypt en toen kreeg ik meteen "veel te moeilijk" reacties terwijl het naar mijn idee nog behoorlijk basic was :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_136611065
Ik heb palmsuiker in blokken die zal ik dan eerst fijn moeten malen lijkt mij ?
pi_136615074
Alleen wat is wijnsteenbakpoeder? Daarvan heb ik nog nooit gehoord. Waar koop je dat?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_136624102
wijnsteenbakpoeder kun je in potjes of zakjes kopen bij een toko.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_136624193
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2014 13:56 schreef sieske het volgende:
wijnsteenbakpoeder kun je in potjes of zakjes kopen bij een toko.
... Serieus? Volgens mij heb ik laatst alle recepten weggegooid waar dat in zou zitten omdat ik dacht dat dat niet te krijgen was :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')