abonnement Unibet Coolblue
pi_134812443


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 39 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
Somebody that I used to know
pi_134812474
Waarom was er nog geen nieuw deel geopend? }:|

;)
Somebody that I used to know
pi_134812938
Ik las: hoe maak ik haar klaar.
5 Ferrari's op videoband!
pi_134817732
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 00:56 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik las: hoe maak ik haar klaar.
Verwacht wel dat er dan niet Piet gestaan had. Alhoewel hij is meestal behoorlijk stellig over zaken, dus daar misschien ook wel over.
  zondag 29 december 2013 @ 10:44:46 #5
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134818771
quote:
99s.gif Op zondag 29 december 2013 00:45 schreef Postbus100 het volgende:
Waarom was er nog geen nieuw deel geopend? }:|

;)
Omdat Piet dat het liefst zelf doet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 december 2013 @ 10:48:14 #6
3185 Adelante
To let it go now
pi_134818852
quote:
1s.gif Op zondag 29 december 2013 10:44 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Omdat Piet dat het liefst zelf doet.
Leest ook makkelijker, scan je alleen de blauwe posts :7
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  zondag 29 december 2013 @ 11:36:45 #7
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134819997
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 10:48 schreef Adelante het volgende:

[..]

Leest ook makkelijker, scan je alleen de blauwe posts :7
Idd! :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134820125
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 10:48 schreef Adelante het volgende:

[..]

Leest ook makkelijker, scan je alleen de blauwe posts :7
:o
Sorry :@
Somebody that I used to know
pi_134821056
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 december 2013 23:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wild Konijn, zou de haasjes als biefstukjes eten, en de poten tot een stoofpotje verwerken
Er zaten mooie flinke poten aan en niet gruwelijk weinig vet. Het was een flink konijntje. Maar eens kijken naar goede stoofpotjes.
  zondag 29 december 2013 @ 20:42:47 #10
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_134844601
Meneer piet, ik wil morgen even stoofpeertjes gaan maken, ik heb 2 kilo gieser van de Lidl en een pak wijn van 1,5 liter (ook van de lidl, fruitige wijn)
Ik had de vorige keer droge wijn, kruidnagel kaneel vanille, citroensap en suiker gebruikt.. Vond het toen iets te 'droog' geworden.

Dus dit keer alleen wijn, peertjes, suiker en kaneel? Is dat voldoende? En in welke hoeveelheid?
Thanks
  zondag 29 december 2013 @ 22:11:26 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134851339
Citroensap weglaten, alleen rasp gebruiken van de citroen.
Wijn, kaneel, peren, suiker en rasp, ongeveer een pond suiker nemen, 1 stokje kaneel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 december 2013 @ 22:21:51 #12
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_134852118
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Citroensap weglaten, alleen rasp gebruiken van de citroen.
Wijn, kaneel, peren, suiker en rasp, ongeveer een pond suiker nemen, 1 stokje kaneel
Dus:
-2 kilo peren, heel met steeltje er nog aan (kontje eruit)
-1,5 liter wijn
-500 gram suiker
-1 stokje kaneel
-citroenrasp?

Moet het koken of niet? Zo nee, welke temperatuur moet ik aanhouden?

Sinds jouw stoofpeertjes vind ik trouwens iedereens stoofpeertjes flauw/saai. Dit recept is echt hemels.
pi_134861817
Ik gooi er altijd een paar kruidnagels bij.
pi_134861878
quote:
99s.gif Op zondag 29 december 2013 22:21 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Dus:
-2 kilo peren, heel met steeltje er nog aan (kontje eruit)
-1,5 liter wijn
-500 gram suiker
-1 stokje kaneel
-citroenrasp?

Moet het koken of niet? Zo nee, welke temperatuur moet ik aanhouden?

Sinds jouw stoofpeertjes vind ik trouwens iedereens stoofpeertjes flauw/saai. Dit recept is echt hemels.
Stoven, niet koken ;-)
hardcoholic
  maandag 30 december 2013 @ 10:06:17 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134865408
quote:
99s.gif Op zondag 29 december 2013 22:21 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Dus:
-2 kilo peren, heel met steeltje er nog aan (kontje eruit)
-1,5 liter wijn
-500 gram suiker
-1 stokje kaneel
-citroenrasp?

Moet het koken of niet? Zo nee, welke temperatuur moet ik aanhouden?

Sinds jouw stoofpeertjes vind ik trouwens iedereens stoofpeertjes flauw/saai. Dit recept is echt hemels.
Tegen de kook aanhouden, en als de peren gaar zijn ze eruit halen, dan het sap inkoken tot een olieachtige dikvloeibare siroop (geen bindmiddel gebruiken).
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 december 2013 @ 10:08:17 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134865465

En cassia is geen kaneel.
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134866244
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2013 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
En cassia is geen kaneel.
:-)
_O- Cassia is gewoon kaneel hoor, de kwaliteit is alleen een stuk minder.
eten!!!
pi_134866740
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2013 10:43 schreef janatwork het volgende:

[..]

_O- Cassia is gewoon kaneel hoor, de kwaliteit is alleen een stuk minder.
Het zijn 2verschillende bomen.
  maandag 30 december 2013 @ 11:04:04 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134866807
Een golden deliciousboom is ook anders dan een goudrenettenboom, toch groeien er aan beide appels. ;)
  maandag 30 december 2013 @ 11:40:04 #20
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_134867878
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2013 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
En cassia is geen kaneel.
:-)
even naar de toko dus
  maandag 30 december 2013 @ 11:45:07 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134868068
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2013 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Een golden deliciousboom is ook anders dan een goudrenettenboom, toch groeien er aan beide appels. ;)
Appels en Peren, lijken op elkaar, je kan ze zelfs enten op elkaar, maar peren zijn geen appels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 december 2013 @ 11:49:59 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134868212
Verkeerde vergelijking dus.
  maandag 30 december 2013 @ 11:52:47 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134868304
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2013 11:49 schreef RobinOok het volgende:
Verkeerde vergelijking dus.
Paprika en rode peper?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134868459
:D

* LeeHarveyOswald gaat vanavond even de inhoud van de potjes cassiakaneel en de ceylonkaneel omruilen.

Die heb ik dus al jaren verkeerd om in de potjes zitten :')
  maandag 30 december 2013 @ 11:58:44 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134868512
quote:
1s.gif Op maandag 30 december 2013 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paprika en rode peper?
Beter! Allebei capsicum, verschillende smaken.
Alleen noemt niemand het capsicum.
Dus nooooogggg beter was om te zeggen: chilipeper.
Een rawit groeit aan een andere plant dan de Mdm Jeanette en toch is het allebei chilipeper.

:P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')