abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 25 december 2013 @ 08:42:27 #276
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_134677774
Fijn kerstfeest allemaal! ~:)

Piet, wat kan ik eens bij mijn kip in de braadzak stoppen? We eten er krielaardappeltjes uit de oven bij (met schil :9 ). Met rozemarijn en zeezout :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 25 december 2013 @ 09:27:03 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134678055
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 08:42 schreef Rewimo het volgende:
Fijn kerstfeest allemaal! ~:)

Piet, wat kan ik eens bij mijn kip in de braadzak stoppen? We eten er krielaardappeltjes uit de oven bij (met schil :9 ). Met rozemarijn en zeezout :)
Volgens mij is het lekkerder de kip aan stukken te snijden, te kruiden en bij de aardappels te leggen, zodat het kippenvet lekker in de aardappels trekt. Maar bij de kip in de braadszak? Knoflook, peen, limoen, citroengras, laurierblad, je kan ook een zure appel erbij doen, kip met appel en sherry is heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 25 december 2013 @ 09:33:37 #278
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_134678097
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:

Volgens mij is het lekkerder de kip aan stukken te snijden, te kruiden en bij de aardappels te leggen, zodat het kippenvet lekker in de aardappels trekt. Maar bij de kip in de braadszak? Knoflook, peen, limoen, citroengras, laurierblad, je kan ook een zure appel erbij doen, kip met appel en sherry is heerlijk
Klinkt goed, ik ga eens in mijn kasten graven :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 25 december 2013 @ 12:03:39 #279
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134680634
Piet ten eerste welkom terug :W

Deze kerst doe ik het lekker makkelijk met een voorgevulde eend uit de vriezert. Ik heb hem gisteren al uit de vriezer gehaald om te ontdooien in de koelkast maar ik zie nu dat de verpakking er van uitgaat dat je het ding bevroren in de oven dondert.

Op de verpakking staat 150 minuten op 140 graden en daarna 30 minuten op 200 graden. Kun jij advies geven over de tijd/temperatuur bij een ontdooide unit?
  woensdag 25 december 2013 @ 12:05:16 #280
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_134680682
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_134682462
quote:
Ha, zoals in de eerste helft van het filmpje die dude kroepoek maakt is ook precies hoe ik het heb gedaan. :Y En ik was ook net zo blij verrast als hij toen het lukte. :') *)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 25 december 2013 @ 14:09:19 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134684826
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 12:03 schreef Erasmo het volgende:
Piet ten eerste welkom terug :W

Deze kerst doe ik het lekker makkelijk met een voorgevulde eend uit de vriezert. Ik heb hem gisteren al uit de vriezer gehaald om te ontdooien in de koelkast maar ik zie nu dat de verpakking er van uitgaat dat je het ding bevroren in de oven dondert.

Op de verpakking staat 150 minuten op 140 graden en daarna 30 minuten op 200 graden. Kun jij advies geven over de tijd/temperatuur bij een ontdooide unit?
Hoe zwaar is hij?
Stop hem in de oven bij 200 graden en als je er met een sate prikker in prikt mag het sap niet meer rose zijn, dan is hij gaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 december 2013 @ 14:16:24 #283
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134685064
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe zwaar is hij?
Stop hem in de oven bij 200 graden en als je er met een sate prikker in prikt mag het sap niet meer rose zijn, dan is hij gaar
2 kilo. Dus die eerste periode van 140 graden is puur voor het ontdooien?
Ik zal er voor de zekerheid maar een kernthermometer in doen(in de file neem ik aan?).
  woensdag 25 december 2013 @ 14:21:35 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134685214
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 14:16 schreef Erasmo het volgende:

[..]

2 kilo. Dus die eerste periode van 140 graden is puur voor het ontdooien?
Ik zal er voor de zekerheid maar een kernthermometer in doen(in de file neem ik aan?).
Ja.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134707963
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gekochte fond is waardeloos. Maak een bouillon van een paar kippenpoten, ui, prei, peperkorrel, foelie, laurierblad etc maar geen zout, paar uur trekken, zeven, inkoken.
Afkoelen en in ijsblokjes zakjes in de vriezer, je wilt nooit meer zonder zitten
Ik heb dit met de kwartelskeletten gedaan! Zonder zout, is dat om het beter te laten invriezen of om een andere reden?
  donderdag 26 december 2013 @ 10:35:07 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134708122
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 10:24 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Ik heb dit met de kwartelskeletten gedaan! Zonder zout, is dat om het beter te laten invriezen of om een andere reden?
Nee, omdat je zout altijd kan toevoegen, maar er niet uit kan halen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134710878
Vanavond wil ik bij het voorgerecht de saus opschuimen. Echter is zojuist mijn staafmixer overleden. Hebben jullie tips om alsnog het gewenste effect te krijgen?
pi_134711477
Handmixer of met een garde gebruiken. Een staafmixer gebruik ik normaal alleen om te pureren.
  donderdag 26 december 2013 @ 15:24:23 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134716853
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 12:45 schreef Oceanonix het volgende:
Handmixer of met een garde gebruiken. Een staafmixer gebruik ik normaal alleen om te pureren.
Dit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 26 december 2013 @ 17:07:20 #290
414785 sirdanilot
pi_134719789
Klopt, laatst probeerde iemand eiwit te kloppen met de staafmixer, maar dat lukt gewoon niet. Een staafmixer kan dingen pureren, maar het vervangt geen handmixer.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 26 december 2013 @ 17:13:34 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134720037
Toch is een staafmixer eerste keus om sauzen op te schuimen.
pi_134748281
Hier maar even, bij een gebrek aan een recent wijntopic. Ik heb hier nog twee oorspronkelijk best aardige Chardonnays uit 2004 liggen. Kan ik die mijn gasten nog voorzetten, of moet ik die bewaren voor gasten met weinig onderscheidend vermogen, of kan ik ze beter meteen door de gootsteen spoelen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 27 december 2013 @ 16:04:46 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134748963
Openmaken, proeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134749481
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Openmaken, proeven
OK, back-up regelen dus.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134749736
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 17:18 schreef Bluurgh het volgende:
Piet, ik heb voor morgen 6 stukken rendierbiefstuk die ik sous-vide wil bereiden, elk stuk is apart verpakt en zo'n 150 tot 175 gram. Met een beetje zoeken kwam ik al uit dat het water zo'n 49 graden moet zijn, maar qua tijdsduur gaat het van 3 kwartier tot enkele uren. Wat is nou het 'beste'? :)
Hoe lang heb je ze uiteindelijk gedaan? :) Als je ze langer doet, breekt er meer bindweefsel af, en is je vlees zachter van structuur :)
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 27 december 2013 @ 17:05:54 #296
414785 sirdanilot
pi_134751608
Wij hadden een keer witte wijn uit de jaren 90 of zo gevonden. Hij was vergeeld en smaakte geoxideerd (dus niet bedorven/azijn geworden maar een beetje rozijn-achtig). Mijn vader vond dat juist lekker en zoop zo een paar flessen op :')

Overigens is dit nog niet eens zo gek: vin jaune is ook een wijn die enigszins geoxideerd is. De wijn zag er precies zo uit.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134778937
Hee Piet, ik ga straks met een bevriende jager een geschoten konijn uitbenen en krijg het vlees dan mee naar huis. Hij heeft een mooi jachtgebied dus zal nog wel eens mee gaan drijven :) Heb jij nog interessante gerechten met konijn er in?
  zaterdag 28 december 2013 @ 23:25:21 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134808641
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2013 11:29 schreef Molleman het volgende:
Hee Piet, ik ga straks met een bevriende jager een geschoten konijn uitbenen en krijg het vlees dan mee naar huis. Hij heeft een mooi jachtgebied dus zal nog wel eens mee gaan drijven :) Heb jij nog interessante gerechten met konijn er in?
Wild Konijn, zou de haasjes als biefstukjes eten, en de poten tot een stoofpotje verwerken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 december 2013 @ 23:51:17 #299
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134809931
Ik heb één keer wild konijn gehad maar ik vond er verrekte weinig vlees aan zitten. Ben dol op wild in het algemeen, maar konijn mag van mij gewoon rond blijven huppelen. Dan liever haas.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 december 2013 @ 00:10:57 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134810752
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2013 23:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb één keer wild konijn gehad maar ik vond er verrekte weinig vlees aan zitten. Ben dol op wild in het algemeen, maar konijn mag van mij gewoon rond blijven huppelen. Dan liever haas.
Het vlees is zo mager dat je als je alleen maar wild konijn eet, in onbegrensde hoeveelheid, je aan ondervoeding dood gaat uiteindelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')