abonnement Unibet Coolblue
pi_134357258
Dank! Juist vanwege die pounds en zo zou ik liever Nederlands willen, maar goed, het is niet anders. Hamelman is wel ook een optie dan.
pi_134357333
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 10:33 schreef Bleie het volgende:
Dank! Juist vanwege die pounds en zo zou ik liever Nederlands willen, maar goed, het is niet anders. Hamelman is wel ook een optie dan.
mijn weegschaal kan allebei aan. Sommige recepten van hamelman, die ik veel gebruik heb ik omgerekend naar grammen, maar voor andere recepten verander ik m'n weegschaal naar pounds. Moet ik wel steeds nadenken dat er 15 kleinere hoeveelheden zijn voor ik naar een lb ga (hoe heten die?), maar dat leer ik steeds beter.
  † In Memoriam † dinsdag 17 december 2013 @ 10:37:41 #78
91830 MaximusTG
pi_134357381
tip: bestel (of laat bestellen :+ ) bij Amazon.de, daar is ie maar 32,70 euro met gratis verzending naar Nederland.

@Jagärtrut; lbs en oz. bedoel je? (pounds & ounces).
pi_134357467
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 10:37 schreef MaximusTG het volgende:
tip: bestel (of laat bestellen :+ ) bij Amazon.de, daar is ie maar 32,70 euro met gratis verzending naar Nederland.

@Jagärtrut; lbs en oz. bedoel je? (pounds & ounces).
ja, dat zocht ik. Ik had geen zin om te googelen! Ik ben echt blij met het boek van hamelman, staan toffe recepten in...
pi_134359401
Wat is nog leuk voor en brunch te bakken?
Behalve een kerststol (want allergisch voor amandelen. De rest niet maar nouja haha).
En brioche is nogal lastig om precies lekker te krijgen. Vorige keer smaakte die een beetje gistig/zuur :( .
Iemand nog ideeen?
pi_134359832
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:50 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Wat is nog leuk voor en brunch te bakken?
Behalve een kerststol (want allergisch voor amandelen. De rest niet maar nouja haha).
En brioche is nogal lastig om precies lekker te krijgen. Vorige keer smaakte die een beetje gistig/zuur :( .
Iemand nog ideeen?
Kerststol zonder spijs?

Kaneelbroodjes
  † In Memoriam † dinsdag 17 december 2013 @ 12:08:01 #82
91830 MaximusTG
pi_134365745
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:50 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Wat is nog leuk voor en brunch te bakken?
Behalve een kerststol (want allergisch voor amandelen. De rest niet maar nouja haha).
En brioche is nogal lastig om precies lekker te krijgen. Vorige keer smaakte die een beetje gistig/zuur :( .
Iemand nog ideeen?
Scones, of hartige dingen als kaas-uienbrood vind ik zelf ook vaak wel lekker bij een brunch.
pi_134368340
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 10:37 schreef MaximusTG het volgende:
tip: bestel (of laat bestellen :+ ) bij Amazon.de, daar is ie maar 32,70 euro met gratis verzending naar Nederland.

Goede tip, maar mijn moeder gaat nog naar een fysieke winkel, dus ik hoop maar dat ze daar iets fatsoenslijks hebben (wel een goede boekwinkel hoor, maar toch).

En ik zal eens kijken of mijn weegschaal ook in pounds en ounces kan, dat zou handig zijn. Voor cups en zo heb ik wel maatbekers/-schepjes.
pi_134389387
Een vraagje aan alle zelfbakkers: snijden jullie het brood recht of schuin?
Ik heb hierover namelijk een ernstig meningsverschil met mijn man. :P
Een van ons vindt dat de boterhammen precies haaks moeten worden afgesneden (zoals de bakker het met de machine doet), de ander vindt juist dat brood dat je zelf snijdt, best een beetje schuin afgesneden mag worden (zoals je stokbrood snijdt).




Graag jullie mening, want zulke dingen kunnen hoog oplopen :P
  woensdag 18 december 2013 @ 00:05:16 #86
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134390608
Haaks.
pi_134391071
Inderdaad, haaks. Anders worden de boterhammen te groot
  † In Memoriam † woensdag 18 december 2013 @ 00:23:03 #88
91830 MaximusTG
pi_134391229
Poe, wat een discussie zeg :P. Maar ik ken dat soort argumenten wel :P. Ik moet me toch helaas bij Erasmo (en je man?) aansluiten ;).
pi_134391276
Haaks wordt lastig met een rond brood :+ .
Meesten doen hier 'wild' bakken dus krijgen soms de raarste vormen er uit.
Zo'n lange plak is inderdaad wel erg vervelend soms.
pi_134413682
dag 3 van mijn desemstarter, hij gaat goed. En dat voor de eerste keer! *O*
pi_134652369

Enigszins de pan uit gerezen, maar toch redelijk tevreden. :) :9
pi_134654127
Mooi cafca!

Hier staat deeg te rijzen voor een Norwich, straks de koelkast in, morgen bakken, en dan 's avonds mee voor het voorafje. :9~
pi_134654192
Twee maal kerstbrood en een groot suikerbrood gebakken, morgen en overmorgen ontbijt! En foto's
pi_134654461
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 16:04 schreef Bleie het volgende:
Mooi cafca!

Hier staat deeg te rijzen voor een Norwich, straks de koelkast in, morgen bakken, en dan 's avonds mee voor het voorafje. :9~
Boehoe, hij rijst echt helemaal niet. Staat al ruim anderhalf uur, en er is echt nog niets gebeurd. Gaat dat nog goedkomen?
  dinsdag 24 december 2013 @ 16:24:05 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134654767
Deeg weer in de mengkom en extra gist toevoegen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 24 december 2013 @ 16:40:06 #96
91830 MaximusTG
pi_134655392
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 16:15 schreef Bleie het volgende:

[..]

Boehoe, hij rijst echt helemaal niet. Staat al ruim anderhalf uur, en er is echt nog niets gebeurd. Gaat dat nog goedkomen?
En je desem was wel goed actief? Misschien te koud water gebruikt in je deeg? Anders zou ik het gewoon wat meer tijd geven hoor.
Warmere plek?
pi_134655903
Desem was redelijk actief, maar ik denk wel al over zijn hoogtepunt heen, dus misschien is dat het. Ik laat hem nog wat langer staan, en anders maak ik vanavond nog even een poolish en doe ik het daarmee.
  † In Memoriam † woensdag 25 december 2013 @ 12:10:27 #98
91830 MaximusTG
pi_134680832
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 16:59 schreef Bleie het volgende:
Desem was redelijk actief, maar ik denk wel al over zijn hoogtepunt heen, dus misschien is dat het. Ik laat hem nog wat langer staan, en anders maak ik vanavond nog even een poolish en doe ik het daarmee.
En, is het nog goed gekomen?
pi_134683171

Kerstbrood


Suikerbrood

Lekker!!

:9
pi_134737340
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 13:25 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Kerstbrood

[ afbeelding ]
Suikerbrood [ afbeelding ]

Lekker!!

:9
:9~ :9~

quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 12:10 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

En, is het nog goed gekomen?
Ja, zowaar! Nog een hele tijd laten rijzen op kamertemperatuur, en daarna de hele nacht in de koelkast. Was wel redelijk massief, maar de smaak was prima.



abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')