mijn weegschaal kan allebei aan. Sommige recepten van hamelman, die ik veel gebruik heb ik omgerekend naar grammen, maar voor andere recepten verander ik m'n weegschaal naar pounds. Moet ik wel steeds nadenken dat er 15 kleinere hoeveelheden zijn voor ik naar een lb ga (hoe heten die?), maar dat leer ik steeds beter.quote:Op dinsdag 17 december 2013 10:33 schreef Bleie het volgende:
Dank! Juist vanwege die pounds en zo zou ik liever Nederlands willen, maar goed, het is niet anders. Hamelman is wel ook een optie dan.
ja, dat zocht ik. Ik had geen zin om te googelen! Ik ben echt blij met het boek van hamelman, staan toffe recepten in...quote:Op dinsdag 17 december 2013 10:37 schreef MaximusTG het volgende:
tip: bestel (of laat bestellen ) bij Amazon.de, daar is ie maar 32,70 euro met gratis verzending naar Nederland.
@Jagärtrut; lbs en oz. bedoel je? (pounds & ounces).
Kerststol zonder spijs?quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:50 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Wat is nog leuk voor en brunch te bakken?
Behalve een kerststol (want allergisch voor amandelen. De rest niet maar nouja haha).
En brioche is nogal lastig om precies lekker te krijgen. Vorige keer smaakte die een beetje gistig/zuur .
Iemand nog ideeen?
Scones, of hartige dingen als kaas-uienbrood vind ik zelf ook vaak wel lekker bij een brunch.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:50 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Wat is nog leuk voor en brunch te bakken?
Behalve een kerststol (want allergisch voor amandelen. De rest niet maar nouja haha).
En brioche is nogal lastig om precies lekker te krijgen. Vorige keer smaakte die een beetje gistig/zuur .
Iemand nog ideeen?
Goede tip, maar mijn moeder gaat nog naar een fysieke winkel, dus ik hoop maar dat ze daar iets fatsoenslijks hebben (wel een goede boekwinkel hoor, maar toch).quote:Op dinsdag 17 december 2013 10:37 schreef MaximusTG het volgende:
tip: bestel (of laat bestellen ) bij Amazon.de, daar is ie maar 32,70 euro met gratis verzending naar Nederland.
Boehoe, hij rijst echt helemaal niet. Staat al ruim anderhalf uur, en er is echt nog niets gebeurd. Gaat dat nog goedkomen?quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:04 schreef Bleie het volgende:
Mooi cafca!
Hier staat deeg te rijzen voor een Norwich, straks de koelkast in, morgen bakken, en dan 's avonds mee voor het voorafje.
En je desem was wel goed actief? Misschien te koud water gebruikt in je deeg? Anders zou ik het gewoon wat meer tijd geven hoor.quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:15 schreef Bleie het volgende:
[..]
Boehoe, hij rijst echt helemaal niet. Staat al ruim anderhalf uur, en er is echt nog niets gebeurd. Gaat dat nog goedkomen?
En, is het nog goed gekomen?quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:59 schreef Bleie het volgende:
Desem was redelijk actief, maar ik denk wel al over zijn hoogtepunt heen, dus misschien is dat het. Ik laat hem nog wat langer staan, en anders maak ik vanavond nog even een poolish en doe ik het daarmee.
quote:Op woensdag 25 december 2013 13:25 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Kerstbrood
[ afbeelding ]
Suikerbrood [ afbeelding ]
Lekker!!
Ja, zowaar! Nog een hele tijd laten rijzen op kamertemperatuur, en daarna de hele nacht in de koelkast. Was wel redelijk massief, maar de smaak was prima.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |