Maak je toch een klein stolletje alleen voor jezelf met spijsquote:Op woensdag 4 december 2013 12:42 schreef MaximusTG het volgende:
Lekker ja, met spijs, doe ik zelf meestal niet, doe er niet zoveel mensen plezier mee.
Juist, daarom dacht ik erover om de kleintjes misschien in een aparte sessie te bakkenquote:Op zaterdag 7 december 2013 19:30 schreef douche-eendje het volgende:
Ik denk dat je de kleintjes wel mee kunt bakken, maar hou er rekening mee dat de baktijd korter zal zijn en het te vaak openen van je ovendeur tijdens het bakken ook niet ten goede komt van de baksels in de oven.
Ziet er goed uit, is dat een soort zuurdesem?quote:Hier staat de norwich more sourdough flink te rijzen, hij heeft al een mooie bolle onderkant. Nog zo'n anderhalf uur en dan mag hij de oven in![]()
[ afbeelding ]
Is misschien dan wel verstandiger om te doen voor je stolletjes.quote:Op zaterdag 7 december 2013 19:57 schreef cafca het volgende:
[..]
Juist, daarom dacht ik erover om de kleintjes misschien in een aparte sessie te bakken
[..]
Ziet er goed uit, is dat een soort zuurdesem?
Tevens werkt het in duitsland volgens mij weer anders. Op het pak staat bio-weizenmehl type 1050. Dit is gewoon wit meel, normaal zou type 1050 volkoren betekenen maar nu denk ik niet. Want ik heb uit duitsland ook weizenvollkorenmehl. En dit is echt wel iets bruiner/beiger als het witte meel. En je hebt ook nog dunkelmehl, dit is nog wat bruiner en ja bij rogge zit je dan op het echte bruine.quote:405: patentbloem
550: bakmeel
630: witte bloem
1050: volkorenmeel
610: roggebloem
1150:roggemeel
1800: roggemeel
Geen idee waar hier een molenaar zou zitten, denk helemaal nergens heb ik het idee.quote:Op zondag 8 december 2013 22:28 schreef cafca het volgende:
Ik koop mijn meel altijd bij de molen, daar doen ze niet aan nummertjes, kun je alleen kiezen uit tarwevolkoren, tarwebloem, spelt, of roggemeel en de biovarianten daarvan.
De enige nummers die er hier opstaan zijn die voor de kassa, molen is onderdeel van een stichting waar mensen met een beperking werkenquote:Op zondag 8 december 2013 22:28 schreef cafca het volgende:
Ik koop mijn meel altijd bij de molen, daar doen ze niet aan nummertjes, kun je alleen kiezen uit tarwevolkoren, tarwebloem, spelt, of roggemeel en de biovarianten daarvan.
Vraag het eens rond in je omgeving, misschien een grutterij of iemand die toevallig wat kentquote:Op zondag 8 december 2013 22:51 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Geen idee waar hier een molenaar zou zitten, denk helemaal nergens heb ik het idee.
Same here.quote:Op zondag 8 december 2013 22:54 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
De enige nummers die er hier opstaan zijn die voor de kassa, molen is onderdeel van een stichting waar mensen met een beperking werken
[..]
mijn weegschaal kan allebei aan. Sommige recepten van hamelman, die ik veel gebruik heb ik omgerekend naar grammen, maar voor andere recepten verander ik m'n weegschaal naar pounds. Moet ik wel steeds nadenken dat er 15 kleinere hoeveelheden zijn voor ik naar een lb ga (hoe heten die?), maar dat leer ik steeds beter.quote:Op dinsdag 17 december 2013 10:33 schreef Bleie het volgende:
Dank! Juist vanwege die pounds en zo zou ik liever Nederlands willen, maar goed, het is niet anders. Hamelman is wel ook een optie dan.
ja, dat zocht ik. Ik had geen zin om te googelen! Ik ben echt blij met het boek van hamelman, staan toffe recepten in...quote:Op dinsdag 17 december 2013 10:37 schreef MaximusTG het volgende:
tip: bestel (of laat bestellen) bij Amazon.de, daar is ie maar 32,70 euro met gratis verzending naar Nederland.
@Jagärtrut; lbs en oz. bedoel je? (pounds & ounces).
Kerststol zonder spijs?quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:50 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Wat is nog leuk voor en brunch te bakken?
Behalve een kerststol (want allergisch voor amandelen. De rest niet maar nouja haha).
En brioche is nogal lastig om precies lekker te krijgen. Vorige keer smaakte die een beetje gistig/zuur.
Iemand nog ideeen?
Scones, of hartige dingen als kaas-uienbrood vind ik zelf ook vaak wel lekker bij een brunch.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:50 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Wat is nog leuk voor en brunch te bakken?
Behalve een kerststol (want allergisch voor amandelen. De rest niet maar nouja haha).
En brioche is nogal lastig om precies lekker te krijgen. Vorige keer smaakte die een beetje gistig/zuur.
Iemand nog ideeen?
Goede tip, maar mijn moeder gaat nog naar een fysieke winkel, dus ik hoop maar dat ze daar iets fatsoenslijks hebben (wel een goede boekwinkel hoor, maar toch).quote:Op dinsdag 17 december 2013 10:37 schreef MaximusTG het volgende:
tip: bestel (of laat bestellen) bij Amazon.de, daar is ie maar 32,70 euro met gratis verzending naar Nederland.
Boehoe, hij rijst echt helemaal niet. Staat al ruim anderhalf uur, en er is echt nog niets gebeurd. Gaat dat nog goedkomen?quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:04 schreef Bleie het volgende:
Mooi cafca!
Hier staat deeg te rijzen voor een Norwich, straks de koelkast in, morgen bakken, en dan 's avonds mee voor het voorafje.
En je desem was wel goed actief? Misschien te koud water gebruikt in je deeg? Anders zou ik het gewoon wat meer tijd geven hoor.quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:15 schreef Bleie het volgende:
[..]
Boehoe, hij rijst echt helemaal niet. Staat al ruim anderhalf uur, en er is echt nog niets gebeurd. Gaat dat nog goedkomen?
En, is het nog goed gekomen?quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:59 schreef Bleie het volgende:
Desem was redelijk actief, maar ik denk wel al over zijn hoogtepunt heen, dus misschien is dat het. Ik laat hem nog wat langer staan, en anders maak ik vanavond nog even een poolish en doe ik het daarmee.
quote:Op woensdag 25 december 2013 13:25 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Kerstbrood
[ afbeelding ]
Suikerbrood [ afbeelding ]
Lekker!!
Ja, zowaar! Nog een hele tijd laten rijzen op kamertemperatuur, en daarna de hele nacht in de koelkast. Was wel redelijk massief, maar de smaak was prima.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |