abonnement Unibet Coolblue
pi_131649029
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:39 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen.

Water en boter versus melk en boter maakt ook verschil wb knapperigheid van het eindresultaat. Weet alleen niet met welke knapperige/harder worden.

Ik gebruik altijd water en boter en ze zijn me nog nooit mislukt behalve één keer toen ik ze in haast te kort had gebakken...
Ik ga zo mn beslag op nieuw maken,
heb 1x 2 op 200 graden gebakken en 1x 2 op 220
maar beide werden wel goudbruinvan buiten maar nog te nat van binenn dus ik denk dat mn beslag dan toch niet goed was...
pi_131651194
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:48 schreef casper019 het volgende:

[..]

Ik ga zo mn beslag op nieuw maken,
heb 1x 2 op 200 graden gebakken en 1x 2 op 220
maar beide werden wel goudbruinvan buiten maar nog te nat van binenn dus ik denk dat mn beslag dan toch niet goed was...
kijk even aan het begin van het topic,daar staan ook tips, ze mislukten toen ook bij iemand.
pi_131651411
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:39 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen.

Water en boter versus melk en boter maakt ook verschil wb knapperigheid van het eindresultaat. Weet alleen niet met welke knapperige/harder worden.

Ik gebruik altijd water en boter en ze zijn me nog nooit mislukt behalve één keer toen ik ze in haast te kort had gebakken...
Water maakt stevig en knapperig. Melk maak ze zachter, maar (persoonlijk) vaak wel lekkerder.
pi_131651719
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:42 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Dat verschilt volgens mij per bakker. Ik heb nog maar één keer een doorgesneden exemplaar gekregen toen ik om een moorkop vroeg.

Mmmmmm moorkoppen... Hier staat een kaneelswirl cake in de oven. Vriendje viert en feestje vanavond. De swirl lukte alleen niet zo goed deze keer dus het is meer gemengd dan vorige keer denk ik...
Ligt dan aan de bakker ;)
Officieel is dit een moorkop:


en dit een bossche bol


En heb je jet recept van die cake van jou? Die lijkt mij namelijk ook wel lekker voor volgende week :Y
  Redactie Frontpage zaterdag 28 september 2013 @ 20:13:07 #80
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131653582
In wat voor beslagkom mixen jullie? Ik heb geen keukenmachine, maar een handmixer. De meringues heb ik gemixed in een roestvrijstalen kom van de Ikea, maar die is nu goed beschadigd van binnen :P dus ik vraag me af of dat niet/minder snel gebeurd bij bijvoorbeeld een Brabantia-schaal. Of misschien kan ik beter een glazen/stenen schaal kopen?
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_131654670
Ik heb pyrex schalen, die gebruik ik ook al bakvorm.
mama van 3 kids!
pi_131654707
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 20:13 schreef Etcetera het volgende:
In wat voor beslagkom mixen jullie? Ik heb geen keukenmachine, maar een handmixer. De meringues heb ik gemixed in een roestvrijstalen kom van de Ikea, maar die is nu goed beschadigd van binnen :P dus ik vraag me af of dat niet/minder snel gebeurd bij bijvoorbeeld een Brabantia-schaal. Of misschien kan ik beter een glazen/stenen schaal kopen?
Verschillend, ik heb een paar roestvrijstalen kommen, die beschadigingen die horen er voor mij gewoon bij ;) Verder een plastic kom waarin in meng/mix
  Redactie Frontpage zaterdag 28 september 2013 @ 20:44:58 #83
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131654788
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 20:42 schreef Popples het volgende:
Ik heb pyrex schalen, die gebruik ik ook al bakvorm.
pyrex, dat is wel een goed idee eigenlijk ^O^
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 20:42 schreef kvd het volgende:

[..]

Verschillend, ik heb een paar roestvrijstalen kommen, die beschadigingen die horen er voor mij gewoon bij ;) Verder een plastic kom waarin in meng/mix
ik heb me er nog niet bij neergelegd :P
Ik heb ook plastic kommen (3 formaten) maar als iets vetvrij moet zijn, dan gebruik ik dat niet :)

Als ik weer eens ga kijken dan ga ik even bij pyrex kijken denk ik :Y
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_131654813
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 20:44 schreef Etcetera het volgende:

[..]

pyrex, dat is wel een goed idee eigenlijk ^O^

[..]

ik heb me er nog niet bij neergelegd :P
Ik heb ook plastic kommen (3 formaten) maar als iets vetvrij moet zijn, dan gebruik ik dat niet :)

Als ik weer eens ga kijken dan ga ik even bij pyrex kijken denk ik :Y
Beetje citroen en het is vetvrij :Y
  Redactie Frontpage zaterdag 28 september 2013 @ 20:46:59 #85
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131654864
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 20:45 schreef kvd het volgende:

[..]

Beetje citroen en het is vetvrij :Y
bij plastic kommen? ik had altijd begrepen dat je dat niet goed vetvrij kunt krijgen :) kan het in elk geval een keer proberen.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_131656737
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 20:46 schreef Etcetera het volgende:

[..]

bij plastic kommen? ik had altijd begrepen dat je dat niet goed vetvrij kunt krijgen :) kan het in elk geval een keer proberen.
Het lukte hier meerdere keren wel. Terwijl ik die kom best wel misbruik ;)
  Moderator / Redactie Sport / Devops zaterdag 28 september 2013 @ 22:28:23 #87
176766 crew  zoem
zoemt
pi_131658971
Boterkoek gemaakt met het recept van djkoelkast als uitgangspunt. Ik had de hoeveelheden met ~20% opgehoogd, omdat het anders een net iets te dunne koek zou worden met een bakblik van 24cm. Staat nu af te koelen :9

130928_176766_20130928_221444_resize.jpg
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 29 september 2013 @ 04:12:32 #88
39237 crew  H_T
2733
pi_131665479
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 20:46 schreef Etcetera het volgende:

[..]

bij plastic kommen? ik had altijd begrepen dat je dat niet goed vetvrij kunt krijgen :) kan het in elk geval een keer proberen.
Waarom zou je als je toch al een kom hebt waarmee het zeker weten lukt?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_131668087
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 19:18 schreef kvd het volgende:

[..]

Ligt dan aan de bakker ;)
Officieel is dit een moorkop:
[ afbeelding ]

en dit een bossche bol
[ afbeelding ]

En heb je jet recept van die cake van jou? Die lijkt mij namelijk ook wel lekker voor volgende week :Y
supermakkelijk!

Recept Kaneelswirlcake uit kwakz0r's losse pols

1. basiscakemengsel maken (ik had 250 gr ei/suiker/meel/boter + een vanillestokje en een schepje bakpoeder. ik geloof dat ik eigenlijk minder ei had moeten doen, maar dat besefte ik pas later).

2. helft van t cakebeslag in je vorm doen (vorm maakt niet uit, maar ik had een springvorm want door de suikerswirl lost hij niet zo makkelijk uit de vorm)

3. dan ongeveer een cup bruine suiker (donkerbruin) mengen met een teaspoon kaneel of naar smaak. de suiker moet goed naar kaneel ruiken. (ik had deze keer wat meer kaneel en ook wat speculaaskruiden gedaan).

4. de heft van t suikermengsel over de eerste laag cake heen doen, en dan een beetje erdoorheen swirlen zoals je ook met marmercake doet

5. de tweede helft van t cakebeslag eroverheen, en daarop de rest van t suikermengsel, weer swirlen/beetje erdoorheen scheppen. Niet teveel mengen want die kleffe strepen kaneel maken t lekker tegenover gewone luchtige vanillecake.

6. bakken tot t gaar is op ca. 160 graden afh. van je oven en je vorm hoe lang en hoe heet.

7. lekker met wat poedersuiker/water glazuur eroverheen. t is een soort cinamonroll in cakevorm dan... nomnom!

Het is overigens wel best lastig inschatten wanneer het gaar is, maar gelukkig issie eigenlijk wel lekker als hij klef is. de taart wordt wat natter en zwaarder door de kaneelsuiker, en die blijft natuurlijk ook nat, dus t is ook lastiger prikken om te testen. mijn springvorm van 20 cm duurde gisteren dik een uur (45 min 160 op hete lucht, daarna 140 nog een half uur extra) voor t een beetje gaar was. hij stortte ook een beetje in (ik denk doordat t toch niet helemaal gaar genoeg was uiteindelijk....)

maarrrrr iedereen was dolenthousiast en hij was op voor ik een foto kon maken :P
Kwak
pi_131668428
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 11:52 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

supermakkelijk!

Recept Kaneelswirlcake uit kwakz0r's losse pols

1. basiscakemengsel maken (ik had 250 gr ei/suiker/meel/boter + een vanillestokje en een schepje bakpoeder. ik geloof dat ik eigenlijk minder ei had moeten doen, maar dat besefte ik pas later).

2. helft van t cakebeslag in je vorm doen (vorm maakt niet uit, maar ik had een springvorm want door de suikerswirl lost hij niet zo makkelijk uit de vorm)

3. dan ongeveer een cup bruine suiker (donkerbruin) mengen met een teaspoon kaneel of naar smaak. de suiker moet goed naar kaneel ruiken. (ik had deze keer wat meer kaneel en ook wat speculaaskruiden gedaan).

4. de heft van t suikermengsel over de eerste laag cake heen doen, en dan een beetje erdoorheen swirlen zoals je ook met marmercake doet

5. de tweede helft van t cakebeslag eroverheen, en daarop de rest van t suikermengsel, weer swirlen/beetje erdoorheen scheppen. Niet teveel mengen want die kleffe strepen kaneel maken t lekker tegenover gewone luchtige vanillecake.

6. bakken tot t gaar is op ca. 160 graden afh. van je oven en je vorm hoe lang en hoe heet.

7. lekker met wat poedersuiker/water glazuur eroverheen. t is een soort cinamonroll in cakevorm dan... nomnom!

Het is overigens wel best lastig inschatten wanneer het gaar is, maar gelukkig issie eigenlijk wel lekker als hij klef is. de taart wordt wat natter en zwaarder door de kaneelsuiker, en die blijft natuurlijk ook nat, dus t is ook lastiger prikken om te testen. mijn springvorm van 20 cm duurde gisteren dik een uur (45 min 160 op hete lucht, daarna 140 nog een half uur extra) voor t een beetje gaar was. hij stortte ook een beetje in (ik denk doordat t toch niet helemaal gaar genoeg was uiteindelijk....)

maarrrrr iedereen was dolenthousiast en hij was op voor ik een foto kon maken :P
owww...ik heb eigenlijk speculaasjes op het bakprogramma staan (beloof ik vriend al 3 weken en net speculaaskruiden van de markt gehaald die ik wil proberen). maar dit klinkt eigenlijk wel heel lekker en vermoed dat het ook best met de speculaaskruiden kan :Y
pi_131668465
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:48 schreef casper019 het volgende:

[..]

Ik ga zo mn beslag op nieuw maken,
heb 1x 2 op 200 graden gebakken en 1x 2 op 220
maar beide werden wel goudbruinvan buiten maar nog te nat van binenn dus ik denk dat mn beslag dan toch niet goed was...
hoe is het met de moorkoppen afgelopen?
  zondag 29 september 2013 @ 14:32:39 #92
3185 Adelante
To let it go now
pi_131672831


Geen schoonheidsprijs, maar o zo lekker: pastel de nata :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_131673189
quote:
6s.gif Op zondag 29 september 2013 14:32 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Geen schoonheidsprijs, maar o zo lekker: pastel de nata :9
Dat zijn inderdaad idioot lekkere dingen! :Y Welk recept heb je precies gebruikt?
Let me see you stripped down to the bone
pi_131674616
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:29 schreef Dragonberry het volgende:
Tijd voor foto's!
[ afbeelding ]
Magic custard cake
Ik ben dit nu ook aan het maken, maar volgens mij mislukt het helemaal. ;(

De cake is aan de bovenkant al aan het barsten. En de eiwitten waren goed stijf, maar ik kreeg ze niet mooi in het beslag, ze zitten er in klontjes in. Ik wilde niet harder roeren en alles kapot slaan. :') Erg benieuwd.
  zondag 29 september 2013 @ 16:01:03 #95
3185 Adelante
To let it go now
pi_131675844
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 14:44 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat zijn inderdaad idioot lekkere dingen! :Y Welk recept heb je precies gebruikt?
http://koken.vtm.be/recept/pasteis-de-nata

van d'n Belg :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_131676379
Oh, hij is wel gelukt. :D Fucking lekker. Foto's komen vanavond als ik hem ga opdienen.
pi_131678656
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2013 12:07 schreef kvd het volgende:

[..]

hoe is het met de moorkoppen afgelopen?
Uitendelijk igster mn 4e poging lukte er 4 te bakken!
heb ze gisteravond gedipt in choco en vanmorgen gevult!
Bedacht me alleen te laat een foto van ze allemaal te maken, maar net voor dat we ze gingen eten toch gauw een foto gemaakt!



en lekker!!!!!!!

Weet iemand trouwens waar je volkoren BLOEM kan kopen? Heb bij de appie en deen gekeken maar daar heb je allen volkoren meel, of tarwe bloem maar geen volkoren bloem...
pi_131679225
Bloem is meel gemaakt van tarwe. Tarwebloem= bloem, en in principe is volkorenmeel dus ook een soort bloem ( al gebruik je de naam bloem vooral of misschien zelfs officieel alleen voor witmeel).

Bedoel je volkorentarwemeel? Probeer eens een molenwinkel!
Kwak
pi_131679338
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2013 17:29 schreef kwakz0r het volgende:
Bloem is meel gemaakt van tarwe. Tarwebloem= bloem, en in principe is volkorenmeel dus ook een soort bloem ( al gebruik je de naam bloem vooral of misschien zelfs officieel alleen voor witmeel).

Bedoel je volkorentarwemeel? Probeer eens een molenwinkel!
100 g volkorenbloem
heb ik nodig...

Maar ik kan dat nergens vinden.. heb wel gezein '' volkorenmeel' of ''tarwebloem'' maar dat beide weer wat anders ? Of is tarwebloem wel t zelfde als volkoren?

want op de molenwinkelsite staat t ookniet:
http://www.molenwinkelnat(...)20,meel-en-bloem-eco
pi_131679463
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 17:31 schreef casper019 het volgende:

[..]

100 g volkorenbloem
heb ik nodig...

Maar ik kan dat nergens vinden.. heb wel gezein '' volkorenmeel' of ''tarwebloem'' maar dat beide weer wat anders ? Of is tarwebloem wel t zelfde als volkoren?
Tarwe is een graan.

Daar kun je meel van maken.

Meel met tarwekiemen er nog in is volkoren.

Meel zonder tarwekiemen is witmeel, vaak bloem genoemd. Tarwemeel is in principe ook witmeel als je alleen dat als naam leest.

Volkorenbloem is dus volkorenmeel.

Tarwebrood is een onhandige naam voor brood dat half wit meel half volkoren meel is. Maar wittebrood en volkorenbrood zijn allebei eigenlijk ook tarwebrood want gemaakt van tarwe.
Kwak
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')