Er stonden trouwens ook een paar andere tips op die website, misschien is dat iets voor jou?quote:Op zaterdag 21 september 2013 13:46 schreef Young_David het volgende:
[..]
Vegetarische slager begin ik niet aan. Ik vind het concept van geen vlees willen eten, maar wel willen doen alsof zo absurd.Net zoals vegaburgers. Beetje doen alsof je een vleeseter bent.
De maiskolf en gepofte aarddappeltjes zou ik ook niet afslaanquote:Op zaterdag 21 september 2013 14:01 schreef Young_David het volgende:
Ja, ben aan het kijken, bedankt Beetje lijstje aan het maken en dan zo de markt op. Ben gefascineerd door die watermeloen.
Tof! Ik laat de kruiden enzo even weg want dat maakt voor de structuur weinig uit lijkt me.quote:Op zaterdag 21 september 2013 12:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Kun je het recept 'ns doorgeven? Ik heb de afgelopen jaren zoveel zeer geslaagde niet-uit-elkaar-vallende bonenburgers gemaakt dat ik op basis van de ingrediënten in je burgers vast wel een tip kan geven
Ik vind koken leuk en weet graag zelf wat er in m'n eten zit. Zoveel gedoe is het nu ook niet. Het langste duurt alsnog het bakken.quote:Op zaterdag 21 september 2013 09:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Misschien kan ik het beter bij mijn spelburgers houden dan?
Die vind ik écht lekker en er zit geen ei in.
Ingrediënten
Tofu 70% (Water; Sojabonen*; Verdikkingsmiddelen (Nigari; Calcium sulfaat)), Wortel*, Speltbloem* 6.6%, Zonnebloemolie*, Zonnebloempitten*, Aardappelen*, Groentebouillon (Zeezout; Gistextract; Aardappelzetmeel*; Prei*; Wortel*; Zonnebloemolie*; Nootmuskaat*; Peterselie*; Selderij*), Ui*, Appel cider*, Sojasaus (Water; Sojabonen*; Tarwe*; Zeezout), Prei*, Basilicum*, Peper*, Peterselie*, Knoflook*, Nootmuskaat*, Gerookt op beukenhout, * = Biologisch
http://www.houvanjelijfsh(...)burger-200-gram.html
Scheelt een hoop gedoe ook en bonen eet ik toch wel
Ja. Als het wat meer bij elkaar blijft ga ik het zeker vaker maken.quote:Op zaterdag 21 september 2013 07:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
dat had ik laatst met mijn zwarte bonen chili burgers: heerlijk van smaak, maar vielen heel makkelijk uit elkaar. Zat ook geen ei in, maar moest wel een beetje agar agar in en ook dat hielp dus niet echt.
En lot, heb je nog wat tips?quote:Op zaterdag 21 september 2013 12:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Kun je het recept 'ns doorgeven? Ik heb de afgelopen jaren zoveel zeer geslaagde niet-uit-elkaar-vallende bonenburgers gemaakt dat ik op basis van de ingrediënten in je burgers vast wel een tip kan geven
Ik heet geen lot maar ik moest even aan jou denken toen ik dit zag, ik kreeg die link van Noekquote:
Misschien is dat iets? Ik heb geen idee hoor, maar ik denk er over om in één keer een grotequote:Super functionerende ei-vervanger voor taarten, sauzen, pannenkoeken en nog veel meer. Niet zozeer qua smaak, maar qua eigenschappen. Voor de smaak raden wij Kala Namak zout aan (!), en voor de kleur Vegan Eigeel, beide verkrijgbaar bij Veggiedeli.
De inhoud van de verpakking vervangt 66 eieren. Gebruik 1 eetlepel No Egg op 2 eetlepels water ter vervanging van 1 ei.
No Egg is goed op te slaan met een mixer en kan dus ook als een substituut voor opgeslagen eiwit gebruikt worden in recepten. Meng daarvoor 1 volle theelepel No Egg met 2 eetlepels water en mix dat.
Ook als bindmiddel voor jus en gerechten.
Inhoud: 200g (66 'eieren')
Je kan het hier ook bij de Biowinkel kopen, maar heb ik niet gedaan, ik denk niet dat ik zelf burgersquote:Op dinsdag 24 september 2013 14:10 schreef rijsttafel het volgende:
Heej, nou m'n kikkererwten- en linzenburgers/ballen blijven wel altijd bij elkaar zonder ei. Dus op de 1 of andere manier moet ik het met bonen ook wel voor elkaar kunnen krijgen. Ik denk dat ik het volgende week nog een keer ga proberen. Kan anders ook met ei.
Zoiets zocht ik een tijd terug ook, al dan voor vegetarisch eten. Het liefst wilde ik dat zo een site wekelijks een menu aanbood, met keuze uit 3 opties per maaltijd, en een boodschappenlijst aan het einde.quote:Op vrijdag 27 september 2013 14:54 schreef rijsttafel het volgende:
Iemand nog goede websites/boeken over veganistisch eten? Niet qua recepten zozeer, maar hoe je dat gezond doet en dergelijke? Zit daar toch steeds vaker over na te denken.
Spanakopita?quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:12 schreef Gray het volgende:
[..]
weet iemand nog iets lekkers met bladerdeeg? Heb namelijk nog wat van die vierkantjes liggen, maar weet niet wat erop te doen... Kaas en uitgelekte spinazie?
Hummus is een goeie eiwittenbron!quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:27 schreef mascara-klodder het volgende:
Het duurde even maar gisteren eindelijk voor het eerst bewust vegetarisch gegeten *0*
Ga het nu doorzetten. Ik bak wel vleesch/vis apart voor mijn dochter als ze dat echt wilt.
Echt gesmuld gisteren. Had pompoensoep met rode linzen met fijngehakte koriander en peterselie en schapenkaas erin. Daarbij had ik nog hummus en auberginepuree met yoghurt en knoflook gemaakt en Turkse broodjes
Ah, dat ziet er lekker uit.quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Spanakopita?
http://www.smulweb.nl/recepten/1387131/Spanakopita
Én lekker!quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Hummus is een goeie eiwittenbron!
De info is over héél internet verspreid. ik zou niet zo één twee drie 1 website specifiek weten.quote:Op vrijdag 27 september 2013 14:54 schreef rijsttafel het volgende:
Iemand nog goede websites/boeken over veganistisch eten? Niet qua recepten zozeer, maar hoe je dat gezond doet en dergelijke? Zit daar toch steeds vaker over na te denken.
En ohzo lekker! Heb de Surinamer/ondankbare speklappen vretert een dikke doei gezegd en kook alleen nog maar voor mensen die het waarderen.quote:
Op vrijdag 27
september 2013 15:29 schreef
FANNvanhetlaatsteuur
het volgende:
[..]
Hummus is een goeie eiwittenbron!
Whut? Heb je je verkering uitgemaakt? of bedoel je dat niet?quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:40 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
En ohzo lekker! Heb de Surinamer/ondankbare speklappen vretert een dikke doei gezegd en kook alleen nog maar voor mensen die het waarderen.
Oké!quote:Op vrijdag 27 september 2013 16:47 schreef mascara-klodder het volgende:
Ja Was hem al langer zat maar ik vond het zo sneu om zijn kinderen alleen bij hem te laten dus ik heb gewacht tot de vakantie voorbij was en ze weer naar hun moeder gingen Dat ene maandje kon er ook nog wel bij
Zelfde weekend iemand anders leren kennen die gewoon heerlijk smult van wat ik hem voorschotel.
Is geen spam dus daarom zet ik er maar geen link bij, je kan het dus net als humus op brood etenquote:Zoet broodbeleg van seasam pulp met hoge voedingswaarde. Verkrijgbaar met vanilla, cacao of pistachenoot smaak.De Grieken eten het ook bij de koffie of thee.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |