abonnement Unibet Coolblue
pi_131317859
edit

[ Bericht 98% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 18-09-2013 23:26:17 ]
pi_131319770
quote:
12s.gif Op woensdag 18 september 2013 16:42 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:


Ik heb Linzensoep gemaakt, voor het eerst van mijn leven :D ik had geen idee hoe linzen smaakte.

Ik heb gewoon maar deze gebruikt voor de eerst keer http://www.bonduelle.nl/product/linzen
het blikje van 425 ml

Volgens mij staat het recept al ergens in het vorige topic, maar ik heb het toch een beetje aangepast
dus ik zet het wel even opnieuw neer.

1 blikje linzen (goed afgespoeld met water)
1 pond rijpe tomaten gepureerd
1 pakje Heinz gezeefde tomaten
800 ml water
1 grote ui gesnipperd
250 ml olijfolie
2 laurierblaadjes
3 teentjes knoflook gesnipperd
zout en grof gemalen peper
Oregano en Basilicum naar smaak
(helaas had ik geen verse Basilicum in huis dus ik heb voor deze keer maar gedroogde genomen)
Je kan ook andere kruiden nemen natuurlijk, dit was de eerste keer voor mij dus ik heb me wel
redelijk aan het recept gehouden.


Tomaten in de blender met water, daarna in de pan.
Aan de kook brengen. uien, knoflook, gezeefde tomaten, olijfolie, laurierblaadjes peper en zou erbij.
Lekker een half uurtje á drie kwartier laten pruttelen, dan naar smaak oregano en basilicum erbij,
en daarna de linzen, 3 minuten verwarmen, niet koken, wel roeren, (zo staat het op het blikje) dus
dat heb ik dan maar gedaan.

Ik moet eerlijk zeggen het is zéker niet vies :P maar ik moet wel even aan de linzen smaak wennen,
het smaakt eigenlijk een beetje naar tomatensoep, de linzen zelf hebben niet zo veel smaak, dus ik
vraag me af of het anders zou smaken met groene linzen, ik ken het verschil in smaak niet dus dat moet ik dan proberen.

Ik ga het straks eten, met speltbrood, ja ja, heb je háár weer :') maar goed ik denk dat je dan
wel van een maaltijdsoep kan spreken, ik herinner me nog dat iemand dat vroeg toen ik het
recept voor de eerste keer postte, ik weet alleen niet meer wie dat was.

Nou, dit is het resultaat...



Om heel eerlijk te zijn vind ik mijn oude vertrouwde witte bonensoep lekkerder :@ maar voor de variatie ga ik toch wat meer experimenten, dus volgende keer iets met groene linzen.

En minilot dat ziet er wél héél lekker uit! :D ook wel de moeite waard om eens te proberen :9

edit: biertje op de foto is alcholholvrij hoor oO< ik was een beetje dorstig :P
Edit 2

Eigenlijk is het héél lekker!!
Ik kan het nu pas echt goed proeven omdat het niet meer zo heet is, volgende keer geen basilicum (stond ook niet in het recept had ik er zelf bij bedacht :@ ) en dan is het perfect, maar door het pakje Heinz gezeefde tomaten kan je het beter Tomaten-Linzen soep noemen :+

laatste edit:

Ik heb een filmpje gekregen met de juiste manier. zo had ik het moeten doen...

http://www.dailymotion.co(...)-www-diytv-gr_people

Er wordt Grieks gesproken, maar het is allemaal makkelijk te volgen..

[ Bericht 5% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 18-09-2013 23:29:06 ]
pi_131320185
Dit is nieuw volgens mij, hele lekkere recepten!

https://www.facebook.com/WakkerDier/app_193123774159917

Vegetarisch én Veganistisch zo te zien, zat in mijn mailbox :@ misschien heb ik
me wel ergens voor opgegeven, weet ik niet meer :')

Wel de moeite waard! :Y
pi_131341107
Idee: wellicht kunnen we het volgende topic in de reeks wel hernoemen naar 'Vegetarisch en veganistisch eten'?

Aparte veganisme-topics bloeden op CUL altijd snel dood en ik krijg de indruk dat bij de vaste posters in deze reeks behoorlijk wat interesse is voor een (deels) plantaardig dieet.
Let me see you stripped down to the bone
pi_131341179
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 10:23 schreef minilot het volgende:
Idee: wellicht kunnen we het volgende topic in de reeks wel hernoemen naar 'Vegetarisch en veganistisch eten'?

Aparte veganisme-topics bloeden op CUL altijd snel dood en ik krijg de indruk dat bij de vaste posters in deze reeks behoorlijk wat interesse is voor een (deels) plantaardig dieet.
Goed idee! Een Flex(ibel) topic :+
pi_131341198
Ik maak trouwens vanavond een recept van de fameuze O+ Post Punk Kitchen O+ :
Mushroom Hot Pot.
Ik hoef daarvoor namelijk geen boodschappen te doen, dus dat is makkelijk. *O*
Het zou kunnen dat ik er voor mijn lief nog een stuk kabeljauw in pocheer, maar voor mezelf hou ik het gewoon vegan.

Aangezien er bij mij nog nooit een Post Punk Kitchen-recept is mislukt heb ik er alle vertrouwen in dat het lekker wordt. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_131341288
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 10:27 schreef minilot het volgende:
Ik maak trouwens vanavond een recept van de fameuze O+ Post Punk Kitchen O+ :
Mushroom Hot Pot.
Ik hoef daarvoor namelijk geen boodschappen te doen, dus dat is makkelijk. *O*
Het zou kunnen dat ik er voor mijn lief nog een stuk kabeljauw in pocheer, maar voor mezelf hou ik het gewoon vegan.

Aangezien er bij mij nog nooit een Post Punk Kitchen-recept is mislukt heb ik er alle vertrouwen in dat het lekker wordt. :9


ziet er beter uit dan mijn soepje in elk geval :D
pi_131341328
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 17:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

Eigenlijk is het héél lekker!!

Linzen zijn lekker hoor! :Y

Ik maakte laatst van rode linzen trouwens een soort hummus (recept van Oh She Glows) en dat smaakte bijzonder goed, dus mocht je nog linzen over hebben..

Overigens zit er erg veel verschil in de diverse soorten. De Franse Le Puy-linzen gelden een beetje als de kaviaar onder het linzenaanbod: indien goed klaargemaakt weet je écht niet wat je proeft, zo lekker. O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_131341431
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 10:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Linzen zijn lekker hoor! :Y

Ik maakte laatst van rode linzen trouwens een soort hummus (recept van Oh She Glows) en dat smaakte bijzonder goed, dus mocht je nog linzen over hebben..

Overigens zit er erg veel verschil in de diverse soorten. De Franse Le Puy-linzen gelden een beetje als de kaviaar onder het linzenaanbod: indien goed klaargemaakt weet je écht niet wat je proeft, zo lekker. O+
Zo snel geef ik het niet op hoor, was de eerste keer en als tomatensoep smaakte het niet eens
slecht, beter dan een pakje of een blikje in ieder geval :+ dus ik ga gewoon meer proberen en
andere recepten, is altijd even zoeken, maar dat is niet zo erg, best leuk eigenlijk :P
pi_131341464
Sowieso Fann, als je van plan bent om wat meer van vegetarisch naar veganistisch te verschuiven dan loont het serieus de moeite om veel meer ingrediënten te leren kennen en waarderen.

Je hebt wel eens aangegeven dat je een beetje een moeilijke eter bent (en dan laat je je ook nog eens, door nota bene CNN, onnodig bangmaken voor aardbeien en bliktomaten ;)) maar als je een smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon wilt ontwikkelen dan is het nu wel echt het moment om totaal over je 'lusiknie'-fase heen te groeien. Dat lijk je wel van plan te zijn, dus: ^O^

Maar als aanstormend vegan is dat ook echt belangrijk.
Let me see you stripped down to the bone
pi_131341532
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 10:39 schreef minilot het volgende:
maar als je een smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon wilt krijgen dan is het nu wel echt het moment om over je 'lusiknie'-fase heen te groeien. Dat lijk je wel van plan te zijn, dus: ^O^

Maar als aanstormend vegan is dat ook echt belangrijk.
:Y Ja ga ik doen :D de eerste hap van mijn soepje had ik ook al iets van ah bah neeee :')
maar daarna begon ik het lekkerder te vinden en ik heb nog een kop staan voor vanmiddag of
vanavond, hoe het uitkomt... en die ga ik opeten ook :P
pi_131353418
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 10:23 schreef minilot het volgende:
Idee: wellicht kunnen we het volgende topic in de reeks wel hernoemen naar 'Vegetarisch en veganistisch eten'?

Aparte veganisme-topics bloeden op CUL altijd snel dood en ik krijg de indruk dat bij de vaste posters in deze reeks behoorlijk wat interesse is voor een (deels) plantaardig dieet.
Goed idee!

Gister veganistisch gekookt samen met m'n liever-geen-groenten-maar-vlees-broer voor m'n AVG-moeder.

Ze vonden het erg lekker en willen het recept weten. :P
Was gewoon simpel stokbrood met tomatendinges (hoe heet dat ookalweer?), en ratatoulle met gebakken aardappels, want ze zijn geen makkelijke eters.

Vandaag weer veganistisch voor mezelf, maar dan "iets" meer spicy. :P Groentencurry. O+ Bijna tot een puree gestampt.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131353728
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 17:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Edit 2

Eigenlijk is het héél lekker!!
Ik kan het nu pas echt goed proeven omdat het niet meer zo heet is, volgende keer geen basilicum (stond ook niet in het recept had ik er zelf bij bedacht :@ ) en dan is het perfect, maar door het pakje Heinz gezeefde tomaten kan je het beter Tomaten-Linzen soep noemen :+

laatste edit:

Ik heb een filmpje gekregen met de juiste manier. zo had ik het moeten doen...

http://www.dailymotion.co(...)-www-diytv-gr_people

Er wordt Grieks gesproken, maar het is allemaal makkelijk te volgen..
Linzen zijn geweldig!

Maak eens eens iets simpelers zodat je ze beter proeft, is mijn tip.

Megadarra O+ of dahl bijvoorbeeld.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131353729
tomatendinges O+ ja da's lekker :+

Ik heb mijn allerlaatste eitjes aan Pannenkoeken besteed de volgende Pannenkoeken
zal ik dus zonder eitjes moeten maken.

http://www.veganchallenge.nl/pannenkoeken/

[ Bericht 0% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 19-09-2013 17:44:10 ]
pi_131353751
quote:
10s.gif Op donderdag 19 september 2013 17:38 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
tomatendinges O+ ja da's lekker :+

Ik heb mijn allerlaatste eitjes aan Pannenkoeken besteed voor de volgende Pannenkoeken
zal ik dus zonder eitjes moeten maken.

http://www.veganchallenge.nl/pannenkoeken/
:') :P

Bruscetta ik weet 't weer.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131353791
quote:
7s.gif Op donderdag 19 september 2013 17:38 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Linzen zijn geweldig!

Maak eens eens iets simpelers zodat je ze beter proeft, is mijn tip.

Megadarra O+ of dahl bijvoorbeeld.
:Y Ga ik doen, ik doe bijna niets anders meer dan recepten zoeken op dit moment :D

Ik ga gewoon een eigen boek maken, met alles wat we hier lekker vinden en dat valt reuze mee
hoor :+
pi_131353847
quote:
7s.gif Op donderdag 19 september 2013 17:39 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

:') :P

Bruscetta ik weet 't weer.
Aha! Dat is inderdaad lekker :D

http://www.simplyrecipes.(...)th_tomato_and_basil/
pi_131353961
Ik heb ook een word document met recepten die ik lekker vind. Wel zo cryptisch opgeschreven dat alleen ik het begrijp. :') Ik vetrek binnenkort voor een jaar naar het buitenland om daar in een boeddhistisch klooster te wonen en onder andere voor de gemeenschap te koken. En dan is het wel handig om zo een lijstje te hebben ter inspiratie. Was helaas wel m'n oude kwijt dus ben onlangs weer opnieuw begonnen.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131354018
quote:
7s.gif Op donderdag 19 september 2013 17:47 schreef rijsttafel het volgende:
Ik heb ook een word document met recepten die ik lekker vind. Wel zo cryptisch opgeschreven dat alleen ik het begrijp. :') Ik vetrek binnenkort voor een jaar naar het buitenland om daar in een boeddhistisch klooster te wonen en onder andere voor de gemeenschap te koken. En dan is het wel handig om zo een lijstje te hebben ter inspiratie. Was helaas wel m'n oude kwijt dus ben onlangs weer opnieuw begonnen.
Een jaar in het klooster :o dat is pas écht een uitdaging! :D
Wat spannend, heb je daar wel internet? :@ Zal wel niet toch?
Ze zullen wel geen WiFi hebben :') dus dan zien we je pas over een jaar terug hier :D
pi_131354053
quote:
11s.gif Op donderdag 19 september 2013 17:49 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Een jaar in het klooster :o dat is pas écht een uitdaging! :D
Wat spannend, heb je daar wel internet? :@ Zal wel niet toch?
Ze zullen wel geen WiFi hebben :') dus dan zien we je pas over een jaar terug hier :D
In een aangesloten retraite-gebouw iets verderop is wel internet als het goed is. Maar ik ben niet van plan vanaf daar actief te gaan fokken. :P Maar ik ben nu nog wel 2 maandjes hier hoor. :D

Ben overigens al een keer eerder 40 dagen in een klooster geweest. En daar bijna elke dag gekookt (vegetarisch). Dat was wel tof om te doen! Elke dag een stuk of 10 gerechten. :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131354102
quote:
7s.gif Op donderdag 19 september 2013 17:51 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

In een aangesloten retraite-gebouw iets verderop is wel internet als het goed is. Maar ik ben niet van plan vanaf daar actief te gaan fokken. :P

Maar ik ben nu nog wel 2 maandjes hier hoor. :D
Oké, lijkt me een hele ervaring :D en dan Veganistisch koken voor de hele clup of Vegetarisch?

ah.. ik zie je edit, vegetarisch dus :Y dat is weer ietsje eenvoudiger, maar nog steeds niet niks.
Neu.. je kan wel een jaartje zonder FOK denk ik :P zal geen probleem moeten zijn.

Oké nog 2 maandjes, dan hoef ik je nog geen gedag te zeggen dus.
pi_131354214
Wauw elke dag 10 gerechten :D Ik ben altijd al blij als er eentje lukt :+
pi_131354222
Klooster! ^O^

Ik hou mijn dit-wil-ik-nog-eens-maken-recepten overigens online bij, zodat ik er overal vandaan bij kan (op http://delicious.com ). Ik geeft elk online recept een hele berg tags mee, zodat ik simpelweg op "vegan", "asperges", "koreaans" of "dadels" kan zoeken, net waar ik behoefte aan heb. Reuze makkelijk.

Ik heb onlangs een grote opruiming gehouden en alles verwijderd wat ik al gemaakt heb of waar ik bij nader inzien toch niet zo'n zin in had, en nu zijn er nog.. even kijken.. 1107 linkjes over naar dingen die ik nog eens wil maken. *)
In plaats van zo'n vierduizend.
Let me see you stripped down to the bone
pi_131354238
quote:
14s.gif Op donderdag 19 september 2013 17:53 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Oké, lijkt me een hele ervaring :D en dan Veganistisch koken voor de hele clup of Vegetarisch?
In het klooster waar ik eerder kookte was er heeeel soms vis, maar in de praktijk is vrijwel alles vegetarisch. En dan is automatisch ook veel veganistisch. Maar ze aten wel echt heel veel ei, dat vond ik wel een beetje spijtig. :P Ik was niet de enige die kookte, dus ik had het ook niet allemaal in de hand. ;) Met drie man maakten we elke dag van alles. Meestal een of twee eigen gerechten en dan nog een paar dingen samen. Was heel gezellig. Af en toe kwam er iemand anders langs om mee te helpen.

Maar ik ga nu naar een andere plek, dus het kan daar wel wat anders gaan.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131354276
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 17:57 schreef minilot het volgende:
Klooster! ^O^

Ik hou mijn dit-wil-ik-nog-eens-maken-recepten overigens online bij, zodat ik er overal vandaan bij kan (op http://delicious.com ). Ik geeft elk online recept een hele berg tags mee, zodat ik simpelweg op "vegan", "asperges", "koreaans" of "dadels" kan zoeken, net waar ik behoefte aan heb. Reuze makkelijk.

Ik heb onlangs een grote opruiming gehouden en alles verwijderd wat ik al gemaakt heb of waar ik bij nader inzien toch niet zo'n zin in had, en nu zijn er nog.. even kijken.. 1107 linkjes over naar dingen die ik nog eens wil maken. >:)
Die site ga ik ook eens checken, misschien ook wel iets voor mij!

Thanks!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')