Edit 2quote:Op woensdag 18 september 2013 16:42 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik heb Linzensoep gemaakt, voor het eerst van mijn leven ik had geen idee hoe linzen smaakte.
Ik heb gewoon maar deze gebruikt voor de eerst keer http://www.bonduelle.nl/product/linzen
het blikje van 425 ml
Volgens mij staat het recept al ergens in het vorige topic, maar ik heb het toch een beetje aangepast
dus ik zet het wel even opnieuw neer.
1 blikje linzen (goed afgespoeld met water)
1 pond rijpe tomaten gepureerd
1 pakje Heinz gezeefde tomaten
800 ml water
1 grote ui gesnipperd
250 ml olijfolie
2 laurierblaadjes
3 teentjes knoflook gesnipperd
zout en grof gemalen peper
Oregano en Basilicum naar smaak
(helaas had ik geen verse Basilicum in huis dus ik heb voor deze keer maar gedroogde genomen)
Je kan ook andere kruiden nemen natuurlijk, dit was de eerste keer voor mij dus ik heb me wel
redelijk aan het recept gehouden.
Tomaten in de blender met water, daarna in de pan.
Aan de kook brengen. uien, knoflook, gezeefde tomaten, olijfolie, laurierblaadjes peper en zou erbij.
Lekker een half uurtje á drie kwartier laten pruttelen, dan naar smaak oregano en basilicum erbij,
en daarna de linzen, 3 minuten verwarmen, niet koken, wel roeren, (zo staat het op het blikje) dus
dat heb ik dan maar gedaan.
Ik moet eerlijk zeggen het is zéker niet vies maar ik moet wel even aan de linzen smaak wennen,
het smaakt eigenlijk een beetje naar tomatensoep, de linzen zelf hebben niet zo veel smaak, dus ik
vraag me af of het anders zou smaken met groene linzen, ik ken het verschil in smaak niet dus dat moet ik dan proberen.
Ik ga het straks eten, met speltbrood, ja ja, heb je háár weer maar goed ik denk dat je dan
wel van een maaltijdsoep kan spreken, ik herinner me nog dat iemand dat vroeg toen ik het
recept voor de eerste keer postte, ik weet alleen niet meer wie dat was.
Nou, dit is het resultaat...
Om heel eerlijk te zijn vind ik mijn oude vertrouwde witte bonensoep lekkerder maar voor de variatie ga ik toch wat meer experimenten, dus volgende keer iets met groene linzen.
En minilot dat ziet er wél héél lekker uit! ook wel de moeite waard om eens te proberen
edit: biertje op de foto is alcholholvrij hoor ik was een beetje dorstig
Goed idee! Een Flex(ibel) topicquote:Op donderdag 19 september 2013 10:23 schreef minilot het volgende:
Idee: wellicht kunnen we het volgende topic in de reeks wel hernoemen naar 'Vegetarisch en veganistisch eten'?
Aparte veganisme-topics bloeden op CUL altijd snel dood en ik krijg de indruk dat bij de vaste posters in deze reeks behoorlijk wat interesse is voor een (deels) plantaardig dieet.
quote:Op donderdag 19 september 2013 10:27 schreef minilot het volgende:
Ik maak trouwens vanavond een recept van de fameuze Post Punk Kitchen :
Mushroom Hot Pot.
Ik hoef daarvoor namelijk geen boodschappen te doen, dus dat is makkelijk.
Het zou kunnen dat ik er voor mijn lief nog een stuk kabeljauw in pocheer, maar voor mezelf hou ik het gewoon vegan.
Aangezien er bij mij nog nooit een Post Punk Kitchen-recept is mislukt heb ik er alle vertrouwen in dat het lekker wordt.
Linzen zijn lekker hoor!quote:Op woensdag 18 september 2013 17:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Eigenlijk is het héél lekker!!
Zo snel geef ik het niet op hoor, was de eerste keer en als tomatensoep smaakte het niet eensquote:Op donderdag 19 september 2013 10:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Linzen zijn lekker hoor!
Ik maakte laatst van rode linzen trouwens een soort hummus (recept van Oh She Glows) en dat smaakte bijzonder goed, dus mocht je nog linzen over hebben..
Overigens zit er erg veel verschil in de diverse soorten. De Franse Le Puy-linzen gelden een beetje als de kaviaar onder het linzenaanbod: indien goed klaargemaakt weet je écht niet wat je proeft, zo lekker.
Ja ga ik doen de eerste hap van mijn soepje had ik ook al iets van ah bah neeeequote:Op donderdag 19 september 2013 10:39 schreef minilot het volgende:
maar als je een smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon wilt krijgen dan is het nu wel echt het moment om over je 'lusiknie'-fase heen te groeien. Dat lijk je wel van plan te zijn, dus:
Maar als aanstormend vegan is dat ook echt belangrijk.
Goed idee!quote:Op donderdag 19 september 2013 10:23 schreef minilot het volgende:
Idee: wellicht kunnen we het volgende topic in de reeks wel hernoemen naar 'Vegetarisch en veganistisch eten'?
Aparte veganisme-topics bloeden op CUL altijd snel dood en ik krijg de indruk dat bij de vaste posters in deze reeks behoorlijk wat interesse is voor een (deels) plantaardig dieet.
Linzen zijn geweldig!quote:Op woensdag 18 september 2013 17:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Edit 2
Eigenlijk is het héél lekker!!
Ik kan het nu pas echt goed proeven omdat het niet meer zo heet is, volgende keer geen basilicum (stond ook niet in het recept had ik er zelf bij bedacht ) en dan is het perfect, maar door het pakje Heinz gezeefde tomaten kan je het beter Tomaten-Linzen soep noemen
laatste edit:
Ik heb een filmpje gekregen met de juiste manier. zo had ik het moeten doen...
http://www.dailymotion.co(...)-www-diytv-gr_people
Er wordt Grieks gesproken, maar het is allemaal makkelijk te volgen..
quote:Op donderdag 19 september 2013 17:38 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
tomatendinges ja da's lekker
Ik heb mijn allerlaatste eitjes aan Pannenkoeken besteed voor de volgende Pannenkoeken
zal ik dus zonder eitjes moeten maken.
http://www.veganchallenge.nl/pannenkoeken/
Ga ik doen, ik doe bijna niets anders meer dan recepten zoeken op dit momentquote:Op donderdag 19 september 2013 17:38 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Linzen zijn geweldig!
Maak eens eens iets simpelers zodat je ze beter proeft, is mijn tip.
Megadarra of dahl bijvoorbeeld.
Aha! Dat is inderdaad lekkerquote:Op donderdag 19 september 2013 17:39 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Bruscetta ik weet 't weer.
Een jaar in het klooster dat is pas écht een uitdaging!quote:Op donderdag 19 september 2013 17:47 schreef rijsttafel het volgende:
Ik heb ook een word document met recepten die ik lekker vind. Wel zo cryptisch opgeschreven dat alleen ik het begrijp. Ik vetrek binnenkort voor een jaar naar het buitenland om daar in een boeddhistisch klooster te wonen en onder andere voor de gemeenschap te koken. En dan is het wel handig om zo een lijstje te hebben ter inspiratie. Was helaas wel m'n oude kwijt dus ben onlangs weer opnieuw begonnen.
In een aangesloten retraite-gebouw iets verderop is wel internet als het goed is. Maar ik ben niet van plan vanaf daar actief te gaan fokken. Maar ik ben nu nog wel 2 maandjes hier hoor.quote:Op donderdag 19 september 2013 17:49 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Een jaar in het klooster dat is pas écht een uitdaging!
Wat spannend, heb je daar wel internet? Zal wel niet toch?
Ze zullen wel geen WiFi hebben dus dan zien we je pas over een jaar terug hier
Oké, lijkt me een hele ervaring en dan Veganistisch koken voor de hele clup of Vegetarisch?quote:Op donderdag 19 september 2013 17:51 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
In een aangesloten retraite-gebouw iets verderop is wel internet als het goed is. Maar ik ben niet van plan vanaf daar actief te gaan fokken.
Maar ik ben nu nog wel 2 maandjes hier hoor.
In het klooster waar ik eerder kookte was er heeeel soms vis, maar in de praktijk is vrijwel alles vegetarisch. En dan is automatisch ook veel veganistisch. Maar ze aten wel echt heel veel ei, dat vond ik wel een beetje spijtig. Ik was niet de enige die kookte, dus ik had het ook niet allemaal in de hand. Met drie man maakten we elke dag van alles. Meestal een of twee eigen gerechten en dan nog een paar dingen samen. Was heel gezellig. Af en toe kwam er iemand anders langs om mee te helpen.quote:Op donderdag 19 september 2013 17:53 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Oké, lijkt me een hele ervaring en dan Veganistisch koken voor de hele clup of Vegetarisch?
Die site ga ik ook eens checken, misschien ook wel iets voor mij!quote:Op donderdag 19 september 2013 17:57 schreef minilot het volgende:
Klooster!
Ik hou mijn dit-wil-ik-nog-eens-maken-recepten overigens online bij, zodat ik er overal vandaan bij kan (op http://delicious.com ). Ik geeft elk online recept een hele berg tags mee, zodat ik simpelweg op "vegan", "asperges", "koreaans" of "dadels" kan zoeken, net waar ik behoefte aan heb. Reuze makkelijk.
Ik heb onlangs een grote opruiming gehouden en alles verwijderd wat ik al gemaakt heb of waar ik bij nader inzien toch niet zo'n zin in had, en nu zijn er nog.. even kijken.. 1107 linkjes over naar dingen die ik nog eens wil maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |