abonnement Unibet Coolblue
pi_127499196
Hier een nieuw topic voor de aankomende tijd.
Hier de laatste foto's van BenD






Hier de sparerib tutorial , voor de liefhebbers. :)

CUL / BBQ Topic 2010/2011 #4 It doesn't hurt if you get sauce on your shirt
  zondag 9 juni 2013 @ 06:15:43 #2
369821 BenD
in Canada
pi_127574481
Varkensschouder was in de aanbieding dus Pulled Pork maken!!


$8,90 voor 3,4 kg, goedkoper ga je het niet vinden :)

Een mooi stukje vlees, maar de huid en het vet moet er toch af

Bijna klaar...

Iemand nog vel nodig?

Een beetje vet mag erop blijven voor de smaak.

De rub erop.

Ingepakt in folie en nu de koelkast in waar de smaak van de rub lekker het vlees in kan trekken

Het resultaat volgt morgen.... c_/
pi_127575175
Oef krijg er honger van.
pi_127581051
OOh nice! kan niet wachten tot ik mijn grill dinsdag kan halen! LEKKAH!
  maandag 10 juni 2013 @ 04:13:08 #5
369821 BenD
in Canada
pi_127609272
Deel 2...

Na een nachtje in de koelkast

Marinade om te injecteren in het midden van het vlees voor nog meer smaak

Op de barbecue

Een mix van hickory en maple wood chips voor het roken

Na vijf uur bij 250 Fahrenheit in de folie ermee

Na 3 uur ingepakt bij 250 Fahrenheit


Na het ''pullen'' en toevoeging van de saus

Het eindresultaat

Het was smullen, en nog genoeg restjes voor nog 3 porties c_/
  maandag 10 juni 2013 @ 05:19:08 #6
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_127609333
Dat krijg ik nu als ontbijt ook wel weg :9~
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_127610985
Damn, heb wel weer eens zin in pulled pork... Kost zoveel tijd alleen. Misschien eerst maar weer eens een gerecht doen wat wat minder tijd kost om te maken :P
  † In Memoriam † maandag 10 juni 2013 @ 09:54:26 #8
91830 MaximusTG
pi_127614225
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
  maandag 10 juni 2013 @ 12:58:51 #10
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_127615834
quote:
7s.gif Op maandag 10 juni 2013 12:02 schreef Xlarge het volgende:
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
Met PP ga je tot ongeveer 90 graden kerntemperatuur. Je marinade zal dus zeker niet koken.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 15:36:47 #11
369821 BenD
in Canada
pi_127666400
quote:
7s.gif Op maandag 10 juni 2013 12:02 schreef Xlarge het volgende:
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
Wat Coelho zegt; door de eindtemperatuur van rond de 190 Fahrenheit (ongeveer 88 graden Celcius) zal de marinade nooit het kookpunt bereiken
  donderdag 13 juni 2013 @ 07:28:16 #12
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_127738527
Dat zijn betaalbare prijzen, en het is hier lastig om een picnic of boston te krijgen, kan niet wachten tot oktober, dan ga ik in tennessee eens kijken wat ze allemaal in de supermarkt hebben liggen.
  donderdag 13 juni 2013 @ 09:12:02 #13
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_127739872
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 07:28 schreef macferret het volgende:
Dat zijn betaalbare prijzen, en het is hier lastig om een picnic of boston te krijgen, kan niet wachten tot oktober, dan ga ik in tennessee eens kijken wat ze allemaal in de supermarkt hebben liggen.
$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten?
pi_127739923
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 05:19 schreef uniekhoorn het volgende:
Dat krijg ik nu als ontbijt ook wel weg :9~
Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 01:18:26 #15
369821 BenD
in Canada
pi_127776943
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 09:12 schreef Coelho het volgende:

[..]

$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten?
Ik zit in Canada.. hier is kip stervensduur, wij hebben hier plofvarkens ;) De picnic was in de aanbieding, normaal is het duurder, als je het überhaupt al kan vinden.
  roze vrijdag 14 juni 2013 @ 03:59:59 #16
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_127777955
quote:
14s.gif Op donderdag 13 juni 2013 09:13 schreef Murdera het volgende:

[..]

Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken.
Ben ik niet de enige :')!
Your beauty never ever scared me.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 05:12:32 #17
369821 BenD
in Canada
pi_127778039
*maakt nog maar een broodje pulled pork met de leftovers bij het lezen van de reacties :Y)
pi_129003225
Wat is het rustig hier. Is iedereen druk met bbq-en maar geen tijd om te posten.

Ik zoek eigenlijk een draadloze kernthermometer. Iemand tips hiervoor?
pi_129003358
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen O+
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
pi_129006162
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 13:20 schreef Den_Haag het volgende:
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen O+
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruiken ;)

Die zijn van cederhout :7
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_129007525
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 14:32 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

[..]

Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruiken ;)

Die zijn van cederhout :7
Eet niet genoeg ijsjes -O-
pi_129008845
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 15:12 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Eet niet genoeg ijsjes -O-
Trakteer je de hele wijk toch op ijs :P
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_129022302
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 13:20 schreef Den_Haag het volgende:
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen O+
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
In (vis) hengel winkels kan je dat kopen, kookwinkels ook maar dan heb je van die trendy potjes van 8 euro
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_129029796
Binnenkort (31 juli) hebben we een nieuw huis en daar moet nog wel even een bbq komen voordat het winter is. Nu vroeg ik me af zijn er naast Weber nog meer bbq merken waar ik naar moet kijken? Ik had ongeveer een bedrag van max ¤200,- in gedachten voor een bbq.
pi_129034865
Brinkmann :)
pi_129035037
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 00:08 schreef Wisheh het volgende:
Binnenkort (31 juli) hebben we een nieuw huis en daar moet nog wel even een bbq komen voordat het winter is. Nu vroeg ik me af zijn er naast Weber nog meer bbq merken waar ik naar moet kijken? Ik had ongeveer een bedrag van max ¤200,- in gedachten voor een bbq.
Het is wel een Weber... Maar ik heb mijn Weber OTP57 toentertijd voor ¤ 190,00 nieuw in doos op marktplaats gekocht. Misschien een idee om daar even rond te kijken. Toen was de 57 nog wel wat duurder dan nu, toen was hij in webshops vaak ook nog ¤ 260 - 270.
  woensdag 17 juli 2013 @ 10:05:32 #27
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129035738
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 09:14 schreef Den_Haag het volgende:
Brinkmann :)
Dat zijn voornamelijk gassers. Wisheh vroeg om een BBQ, niet om een kooktoestel. Dan is m.i. voor ¤200,- Weber de enige kwalitatieve oplossing :)
pi_129036048
Als je bij de ING zit en je hebt rentepunten koop je voor 137,95,- en 6900 rentepunten een Weber One-Touch Premium 57 cm. Ik heb die van mij daar ook vandaan.
pi_129037546
De Weber OTP57 had ik inderdaad zelf ook al gezien en lijkt mij een mooie BBQ. Zit ik trouwens met mijn budget een beetje goed? Geef er liever wat meer geld aan uit dat het een top ding is die lang mee gaat etc. dan een net niet BBQ.
pi_129039707
Met een Webet OTP57 zit je goed! Gaat de rest van je leven mee.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  woensdag 17 juli 2013 @ 12:28:49 #31
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129039800
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij

Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 17 juli 2013 @ 14:13:03 #32
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129043409
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2013 12:28 schreef Catch22- het volgende:
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij

Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij
Voordeel van een 57 is dat je meer ruimte hebt als je een indirecte zone wil maken voor bijvoorbeeld spareribs, pulled pork of andere grote stukken vlees. Bij een 47 heb je al snel bijna de helft van je rooster boven direct vuur, bij een 57 lever je minder oppervlak in (deze is nl. ruim 1.5 zo groot in oppervlak dan de 47).
pi_129046067
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 14:13 schreef Coelho het volgende:

[..]

Voordeel van een 57 is dat je meer ruimte hebt als je een indirecte zone wil maken voor bijvoorbeeld spareribs, pulled pork of andere grote stukken vlees. Bij een 47 heb je al snel bijna de helft van je rooster boven direct vuur, bij een 57 lever je minder oppervlak in (deze is nl. ruim 1.5 zo groot in oppervlak dan de 47).
Dit dus, daarom heb ik voor de 57 gekozen.
  woensdag 17 juli 2013 @ 15:31:42 #34
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_129046401
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2013 12:28 schreef Catch22- het volgende:
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij

Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij
Waar?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  woensdag 17 juli 2013 @ 16:12:40 #35
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129048060
quote:
5s.gif Op woensdag 17 juli 2013 15:31 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Waar?
zie ik wel eens als aanbieding voorbij komen.

Iemand een tip voor een thermometer trouwens? Liefst in nl dat ik hem in t weekend kan hebben :) Voor de pot, niet voor het vlees.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 17 juli 2013 @ 16:22:07 #36
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_129048451
quote:
11s.gif Op woensdag 17 juli 2013 16:12 schreef Catch22- het volgende:

[..]

zie ik wel eens als aanbieding voorbij komen.

Potverdikkeme, ik wil hem :P daarom vroeg ik het ook. Laagste prijs is nu 250 voor die set inclusief starter.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_129056190
Ik heb via marktplaats een otp57 voor 80 gekocht en een otp47 voor 75.
  vrijdag 19 juli 2013 @ 09:50:21 #38
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129113046
Morgen mijn Iberico rib van 1.7kg volgens de 3-2-1 methode klaarmaken :9 ben benieuwd.

Heb wel even weberbriketten gehaald, die blijven toch iets beter dan de goedkope briketten.

[ Bericht 22% gewijzigd door Catch22- op 19-07-2013 10:46:08 ]
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 19 juli 2013 @ 16:31:49 #39
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129126262
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 juli 2013 09:50 schreef Catch22- het volgende:
Morgen mijn Iberico rib van 1.7kg volgens de 3-2-1 methode klaarmaken :9 ben benieuwd.

Heb wel even weberbriketten gehaald, die blijven toch iets beter dan de goedkope briketten.
Je zou ook eens Ecobrasa cocosbriketten kunnen proberen. Mijn ervaring is dat die nog beter zijn. Branden langer en heter, zijn bovendien vierkant waardoor ze netjes in een doos passen ipv een grote zak.
  zaterdag 20 juli 2013 @ 14:07:58 #40
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129152744
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juli 2013 16:31 schreef Coelho het volgende:

[..]

Je zou ook eens Ecobrasa cocosbriketten kunnen proberen. Mijn ervaring is dat die nog beter zijn. Branden langer en heter, zijn bovendien vierkant waardoor ze netjes in een doos passen ipv een grote zak.
ga ik doen.

Heb nu een ibericorib erop. Lastig om hem op temperatuur te houden. Maargoed, lekker zal hij wel worden.

Update: ik MOET echt een goede thermometer hebben. Probeer t nu met mijn ikea thermo in de gaten te houden, maar dat is geklooi. Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt?

[ Bericht 12% gewijzigd door Catch22- op 20-07-2013 16:22:10 ]
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_129159021
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 14:07 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt?
De temperatuur in je deksel is niet perse de temperatuur bij je vlees.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 20 juli 2013 @ 17:34:35 #42
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129159574
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 17:20 schreef The_stranger het volgende:

[..]

De temperatuur in je deksel is niet perse de temperatuur bij je vlees.
die dingen hebben meestal een pin die naar t rooster steekt toch?

Wel lastig om t allemaal goed aan te houden, maar oefening baart kunst. Toch maar die ecobrasas proberen volgende keer. Ben de kolen nu aan t opstoken voor t laatste uur
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_129159742
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 17:34 schreef Catch22- het volgende:

[..]

die dingen hebben meestal een pin die naar t rooster steekt toch?

Wel lastig om t allemaal goed aan te houden, maar oefening baart kunst. Toch maar die ecobrasas proberen volgende keer. Ben de kolen nu aan t opstoken voor t laatste uur
Die pin is, voor zover ik weet, maar een cm of twee/drie lang? Of we hebben het over verschillende producten. Zelf heb ik gewoon een probe in een kurk of aardappel naast het vlees op het rooster liggen, draadje onder de deksel door (of je maakt een mooi gaatje).

Ecobrasa of andere goede briketten zijn ook beter in het gelijkmatiger branden, dus minder temperatuurwijzigingen...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_129221376
BBQ was weer geslaagd gister. Heb de helft van de BBQ voor direct vuur en de andere helft indirect. Indirecte helft wel bij het rookkanaal voor wat extra warmte circulatie er langs.
pi_129321754
Mijn zwager heeft voor een maat van mij, die met zijn team South West BBQ Dreams meedoet aan verschillende wedstrijden een rooster gemaakt.
Gisteren hebben we hem even op zijn 67" gepast.
De functionaliteit moet zich nog uitwijzen, het is igg een blikvanger.

Wellicht kunnen we eens een megaburger proberen, en kijken of we de grillmarks er in krijgen :)



[ Bericht 0% gewijzigd door Xlarge op 25-07-2013 10:34:41 ]
pi_129322132
Zaterdag een "culi-BBQ" met wat vrienden, iedereen ontfermt zich over een gang+bijgerechtje+bijpassende wijn. En we zijn met zn achten, dus dat wordt een lange avond :9

Mijn uitdaging: zwaardvis filets, wat zou daar voor bijgerecht bij kunnen? Ik heb nu een recept gevonden voor een aardappelsalade met chermoula, en dan wordt het iets Noord-afrikaans achtigs.
Iemand nog andere tips?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 25 juli 2013 @ 11:13:19 #47
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129323302
Vraag voor het low en slow maken van ribs op een Weber smokey joe, moeten beide gaten open?
  donderdag 25 juli 2013 @ 11:19:18 #48
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129323494
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 11:13 schreef Erasmo het volgende:
Vraag voor het low en slow maken van ribs op een Weber smokey joe, moeten beide gaten open?
Boven moet altijd volledig open, met onder regel je de temperatuur. Die stuur je dus op de temperatuur (thermo is noodzakelijk)
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 10:29 schreef Gripper het volgende:
Mijn uitdaging: zwaardvis filets, wat zou daar voor bijgerecht bij kunnen? Ik heb nu een recept gevonden voor een aardappelsalade met chermoula, en dan wordt het iets Noord-afrikaans achtigs.

Ik zou iets met een lichte, frisse smaak nemen, zwaardvis heeft een vrij heftige smaak. (ik heb geen idee wat chermoula is :P)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_129326726
quote:
11s.gif Op donderdag 25 juli 2013 11:19 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik zou iets met een lichte, frisse smaak nemen, zwaardvis heeft een vrij heftige smaak. (ik heb geen idee wat chermoula is :P)
Check, t is fris en een zuurtje.
Chermoula is een kruidenmengsel van citroen, koriander, peterselie, olie. Wordt veel gebruikt in de marokkaanse keuken, je kunt het zowel als marinade en als dressing gebruiken.
Door een beetje van het chermoula mengsel door de aardappel te mengen wordt het een soort andijvie stamppot. Maar het lijkt me bijna zo gewoontjes...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 25 juli 2013 @ 13:10:35 #50
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129327079
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 12:59 schreef Gripper het volgende:

[..]

Check, t is fris en een zuurtje.
Chermoula is een kruidenmengsel van citroen, koriander, peterselie, olie. Wordt veel gebruikt in de marokkaanse keuken, je kunt het zowel als marinade en als dressing gebruiken.
Door een beetje van het chermoula mengsel door de aardappel te mengen wordt het een soort andijvie stamppot. Maar het lijkt me bijna zo gewoontjes...
Ga je de zwaardvis in bananenblad maken (Steve Raichlen recept)?

Wellicht kun je je aardappelen vervangen door couscous, evt. met jouw chermoula smaak. Net wat anders. Een mooie combinatie hierbij is de wortel-met-mango http://www.kayotic.nl/blog/carrots-mango . Kies wel voor rijpe mango's (ikzelf ga altijd voor de 'gevlogen' mango's bij de Hanos, die zijn rijp van de boom gehaald en per vliegtuig getransporteerd, in tegenstelling tot de mangos in de supermarkt die onrijp in een boot worden gegooid en vervolgens verscheept worden).,

Ik durf overigens niet te zeggen hoe beide gerechten met zwaardvis combineren, aangezien ik zelf geen vis eet (ik bereid het wel voor mijn gasten, maar daar is alles mee gezegd...)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')