Met PP ga je tot ongeveer 90 graden kerntemperatuur. Je marinade zal dus zeker niet koken.quote:Op maandag 10 juni 2013 12:02 schreef Xlarge het volgende:
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
Wat Coelho zegt; door de eindtemperatuur van rond de 190 Fahrenheit (ongeveer 88 graden Celcius) zal de marinade nooit het kookpunt bereikenquote:Op maandag 10 juni 2013 12:02 schreef Xlarge het volgende:
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten?quote:Op donderdag 13 juni 2013 07:28 schreef macferret het volgende:
Dat zijn betaalbare prijzen, en het is hier lastig om een picnic of boston te krijgen, kan niet wachten tot oktober, dan ga ik in tennessee eens kijken wat ze allemaal in de supermarkt hebben liggen.
Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken.quote:Op maandag 10 juni 2013 05:19 schreef uniekhoorn het volgende:
Dat krijg ik nu als ontbijt ook wel weg
Ik zit in Canada.. hier is kip stervensduur, wij hebben hier plofvarkens De picnic was in de aanbieding, normaal is het duurder, als je het überhaupt al kan vinden.quote:Op donderdag 13 juni 2013 09:12 schreef Coelho het volgende:
[..]
$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten?
Ben ik niet de enige !quote:Op donderdag 13 juni 2013 09:13 schreef Murdera het volgende:
[..]
Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken.
Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruikenquote:Op dinsdag 16 juli 2013 13:20 schreef Den_Haag het volgende:
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
Eet niet genoeg ijsjesquote:Op dinsdag 16 juli 2013 14:32 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruiken
Die zijn van cederhout
Trakteer je de hele wijk toch op ijsquote:
In (vis) hengel winkels kan je dat kopen, kookwinkels ook maar dan heb je van die trendy potjes van 8 euroquote:Op dinsdag 16 juli 2013 13:20 schreef Den_Haag het volgende:
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
Het is wel een Weber... Maar ik heb mijn Weber OTP57 toentertijd voor ¤ 190,00 nieuw in doos op marktplaats gekocht. Misschien een idee om daar even rond te kijken. Toen was de 57 nog wel wat duurder dan nu, toen was hij in webshops vaak ook nog ¤ 260 - 270.quote:Op woensdag 17 juli 2013 00:08 schreef Wisheh het volgende:
Binnenkort (31 juli) hebben we een nieuw huis en daar moet nog wel even een bbq komen voordat het winter is. Nu vroeg ik me af zijn er naast Weber nog meer bbq merken waar ik naar moet kijken? Ik had ongeveer een bedrag van max ¤200,- in gedachten voor een bbq.
Dat zijn voornamelijk gassers. Wisheh vroeg om een BBQ, niet om een kooktoestel. Dan is m.i. voor ¤200,- Weber de enige kwalitatieve oplossingquote:
Voordeel van een 57 is dat je meer ruimte hebt als je een indirecte zone wil maken voor bijvoorbeeld spareribs, pulled pork of andere grote stukken vlees. Bij een 47 heb je al snel bijna de helft van je rooster boven direct vuur, bij een 57 lever je minder oppervlak in (deze is nl. ruim 1.5 zo groot in oppervlak dan de 47).quote:Op woensdag 17 juli 2013 12:28 schreef Catch22- het volgende:
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij
Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij
Dit dus, daarom heb ik voor de 57 gekozen.quote:Op woensdag 17 juli 2013 14:13 schreef Coelho het volgende:
[..]
Voordeel van een 57 is dat je meer ruimte hebt als je een indirecte zone wil maken voor bijvoorbeeld spareribs, pulled pork of andere grote stukken vlees. Bij een 47 heb je al snel bijna de helft van je rooster boven direct vuur, bij een 57 lever je minder oppervlak in (deze is nl. ruim 1.5 zo groot in oppervlak dan de 47).
Waar?quote:Op woensdag 17 juli 2013 12:28 schreef Catch22- het volgende:
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij
Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij
zie ik wel eens als aanbieding voorbij komen.quote:
Potverdikkeme, ik wil hem daarom vroeg ik het ook. Laagste prijs is nu 250 voor die set inclusief starter.quote:Op woensdag 17 juli 2013 16:12 schreef Catch22- het volgende:
[..]
zie ik wel eens als aanbieding voorbij komen.
Je zou ook eens Ecobrasa cocosbriketten kunnen proberen. Mijn ervaring is dat die nog beter zijn. Branden langer en heter, zijn bovendien vierkant waardoor ze netjes in een doos passen ipv een grote zak.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 09:50 schreef Catch22- het volgende:
Morgen mijn Iberico rib van 1.7kg volgens de 3-2-1 methode klaarmaken ben benieuwd.
Heb wel even weberbriketten gehaald, die blijven toch iets beter dan de goedkope briketten.
ga ik doen.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 16:31 schreef Coelho het volgende:
[..]
Je zou ook eens Ecobrasa cocosbriketten kunnen proberen. Mijn ervaring is dat die nog beter zijn. Branden langer en heter, zijn bovendien vierkant waardoor ze netjes in een doos passen ipv een grote zak.
De temperatuur in je deksel is niet perse de temperatuur bij je vlees.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 14:07 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt?
die dingen hebben meestal een pin die naar t rooster steekt toch?quote:Op zaterdag 20 juli 2013 17:20 schreef The_stranger het volgende:
[..]
De temperatuur in je deksel is niet perse de temperatuur bij je vlees.
Die pin is, voor zover ik weet, maar een cm of twee/drie lang? Of we hebben het over verschillende producten. Zelf heb ik gewoon een probe in een kurk of aardappel naast het vlees op het rooster liggen, draadje onder de deksel door (of je maakt een mooi gaatje).quote:Op zaterdag 20 juli 2013 17:34 schreef Catch22- het volgende:
[..]
die dingen hebben meestal een pin die naar t rooster steekt toch?
Wel lastig om t allemaal goed aan te houden, maar oefening baart kunst. Toch maar die ecobrasas proberen volgende keer. Ben de kolen nu aan t opstoken voor t laatste uur
Boven moet altijd volledig open, met onder regel je de temperatuur. Die stuur je dus op de temperatuur (thermo is noodzakelijk)quote:Op donderdag 25 juli 2013 11:13 schreef Erasmo het volgende:
Vraag voor het low en slow maken van ribs op een Weber smokey joe, moeten beide gaten open?
Ik zou iets met een lichte, frisse smaak nemen, zwaardvis heeft een vrij heftige smaak. (ik heb geen idee wat chermoula is )quote:Op donderdag 25 juli 2013 10:29 schreef Gripper het volgende:
Mijn uitdaging: zwaardvis filets, wat zou daar voor bijgerecht bij kunnen? Ik heb nu een recept gevonden voor een aardappelsalade met chermoula, en dan wordt het iets Noord-afrikaans achtigs.
Check, t is fris en een zuurtje.quote:Op donderdag 25 juli 2013 11:19 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Ik zou iets met een lichte, frisse smaak nemen, zwaardvis heeft een vrij heftige smaak. (ik heb geen idee wat chermoula is )
Ga je de zwaardvis in bananenblad maken (Steve Raichlen recept)?quote:Op donderdag 25 juli 2013 12:59 schreef Gripper het volgende:
[..]
Check, t is fris en een zuurtje.
Chermoula is een kruidenmengsel van citroen, koriander, peterselie, olie. Wordt veel gebruikt in de marokkaanse keuken, je kunt het zowel als marinade en als dressing gebruiken.
Door een beetje van het chermoula mengsel door de aardappel te mengen wordt het een soort andijvie stamppot. Maar het lijkt me bijna zo gewoontjes...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |