Wow! Dank!quote:Op maandag 27 mei 2013 09:58 schreef MaximusTG het volgende:
Daar had ik voor dat brood een google drive gedeelde spreadsheet voor gemaakt:
https://docs.google.com/s(...)zV192cWc&usp=sharing
Kan je gewenste totale deeggewicht invullen. Alleen omdat google docs geen breuken ondersteund staat gist en zout in grammen en in procenten van een hele teaspoon. Dus 10% tsp bij gist is dus 1/10 teaspoon gist.
Geen dank! Als je de percentages van de zaden en pitten op 0 zet dan rekent die ook niet mee voor het totaalquote:
Poolish done! 0.24 gram gist is nog even moeilijk met mijn keukenweegschaal. Hopelijk heb ik er niet te veel in gedaan.... And now we wait.quote:Op maandag 27 mei 2013 10:05 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Geen dank! Als je de percentages van de zaden en pitten op 0 zet dan rekent die ook niet mee voor het totaal
Dit soort dingen ook bij de OP voegenquote:Op maandag 27 mei 2013 09:58 schreef MaximusTG het volgende:
Daar had ik voor dat brood een google drive gedeelde spreadsheet voor gemaakt:
https://docs.google.com/s(...)zV192cWc&usp=sharing
Kan je gewenste totale deeggewicht invullen. Alleen omdat google docs geen breuken ondersteund staat gist en zout in grammen en in procenten van een hele teaspoon. Dus 10% tsp bij gist is dus 1/10 teaspoon gist.
Echt authentiek is het pas als je de naan tegen de wanden van je oven aanplaktquote:Op maandag 27 mei 2013 11:17 schreef MaximusTG het volgende:
Ik maak idd ook wel eens naan, gebruik meestal dit recept:
http://www.manjulaskitchen.com/2007/05/22/naan-bread/
In hoeverre dat authentiek is weet ik niet, maar het filmpje is iig van een Indiase vrouw .
Post wat foto's als je het de volgende keer maakt. Ben wel benieuwdquote:Op maandag 27 mei 2013 11:17 schreef MaximusTG het volgende:
Ik maak idd ook wel eens naan, gebruik meestal dit recept:
http://www.manjulaskitchen.com/2007/05/22/naan-bread/
In hoeverre dat authentiek is weet ik niet, maar het filmpje is iig van een Indiase vrouw .
Blijkbaar, heb het van googlequote:Op maandag 27 mei 2013 11:34 schreef MaximusTG het volgende:
Dat ziet er wel gaaf uit ja, wel wat lastig in huis . Maar is dat wel echt naan? Want het komt van deze pagina:
http://jchevy.wordpress.com/?s=naan&searchsubmit=Find+%C2%BB
Koerdische bakkerij?
Naan wordt in een tandoor gebakken, dit is in elk geval hoe ik het kenquote:Op maandag 27 mei 2013 11:34 schreef MaximusTG het volgende:
Dat ziet er wel gaaf uit ja, wel wat lastig in huis . Maar is dat wel echt naan? Want het komt van deze pagina:
http://jchevy.wordpress.com/?s=naan&searchsubmit=Find+%C2%BB
Koerdische bakkerij?
Heb hier nog wel een foto van een keer toen ik naan had gebakken:
https://dl.dropboxusercon(...)aanbrood110312_5.jpg
Heb al mn broodfoto's in mn dropbox staan, van de meeste inclusief thumbnail om hier te posten, en dat is samen meer dan 400 foto's .
Er verandert nog helemaal niets Moet het ondertussen niets bubbeltjes hebben oid?quote:Op maandag 27 mei 2013 10:17 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, ja, das wel heel weinig he. 1/10 teaspoon. Maar goed, een uurtje of 8 verandert veel.
Overigens, zorg wel dat je altijd netjes alles in je kom naar beneden toe werkt, met een spatel oid. Vaak zitten de randen van een kom helemaal vol met deegresten na mengen/kneden/roeren. Zeker bij kleine hoeveelheden kan het "verlies" aan deeg flink oplopen als je dat niet doet.
Ga je in een vorm laten rijzen voor de tweede rijs? Oh, en probeer wat stoom in je oven te krijgen als je het brood erin doet!
Nog een klein beetje gist erbij gedaan. Het had wel iets gedaan merkte ik toen ik het mengde. We wachten het nog even af. Het is toch altijd net een science projectquote:Op maandag 27 mei 2013 15:32 schreef MaximusTG het volgende:
Pff, moeilijk hoor, ik heb nooit gekeken hoe het er halverwege uitzag, ik meng het meestal voor het slapengaan om 12.00 snachts of zo, en dan volgende ochtend was het bubbelig.
Doe er maar nog wat doorheen ja, dat kan niet echt kwaad hoor, is ie alleen misschien wat sneller bij de volgende twee rijsstappen.
Oh, ik zie trouwens wel dat er nog wat meer zout in het deeg mag, doe er bij jou straks maar 8 gram zout bij, dat is een bakkerspercentage van ongeveer 2%.
En, wil het nog een beetje?quote:Op maandag 27 mei 2013 15:36 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Nog een klein beetje gist erbij gedaan. Het had wel iets gedaan merkte ik toen ik het mengde. We wachten het nog even af. Het is toch altijd net een science project
Ik ga eens even op zoekquote:Op maandag 27 mei 2013 11:10 schreef MaximusTG het volgende:
Poeeeee, tja, ligt er aan wat voor brood je wil bakken natuurlijk. Maar voor de meer Franse (of Duitse), rustieke broden;
Rijsmandjes
Deegkom
Spatel
Deegsteker
Grootverpakking gist
Goede kwaliteit, maar ook met genoeg gluten, bloem en/of meel
Verschillende zaden en pitten
Mesje om in te snijden (lame)
Canvas mat om losse broden op te laten rijzen (couche)
Steen voor in de oven
Schieter
Denk dat ik het dan wel grotendeels heb. Maar je kan natuurlijk een heleboel van die dingen vervangen door andere dingen, die er misschien niet specifiek voor bedoeld zijn.
Er kwamen bubbels! Niet helemaal zoveel als ik had gewild, maar ik wil er ook geen nachtwerk van maken. Ik had alleen even niet in de gaten hoe nat het deeg was toen ik heel enthousiast met mijn handjes aan het kneden sloeg. Nu zit er dus wel een beetje meer bloem in om het te kunnen handelen. Heb er ook nog een klein beetje gist bij gedaan (echt heel weinig) en het staat nu voor de eerste rijs. Het staat nu een goed uur en er is nog bar weinig gegroeid en gerezen moet ik zeggen. Gisteren heb ik nog een brood met dit gist gebakken dus het leeft. Misschien toch te weinig gist?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |