Bingoquote:Op donderdag 16 mei 2013 21:45 schreef Snowglobe het volgende:
[..]
Het bevat minder calorieėn, maar het is vooral goedkoper voor hun denk ik..
Niet bij de groothandel, daar scheelt frietsaus een euro of 5-10 per 10L emmer tov echte mayoquote:Op vrijdag 17 mei 2013 12:57 schreef lyolyrc het volgende:
Gisteren had ik na de uitzending nog even op de website van AH gekeken wat er voor de mayonaise en de frietsauzen van Remia gevraagd wordt. De frietsauzen zijn duurder.
Ik kom er zelden maar vraag me af of het bij "elke" snackbar zo is.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 12:58 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Bij elke snackbar staat er gewoon mayonaise. Als dat geen mayonaise is mag je het niet zo verkopen. Ik vind dat nogal schandalig eigenlijk. Waarom worden de snackbars niet aangepakt?
Bij elke snackbar waar ik kom.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 13:12 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Ik kom er zelden maar vraag me af of het bij "elke" snackbar zo is.
Hoezo? JE maakt een saus waar weinig vet in zit want daar is vraag naar. Dan ga je toch niet zeiken dat ze het vervangen hebben met water? Waar hadden ze de saus dan op moeten basseren? Lucht? Ik snap niet waarom het een probleem is dat een saus een emulsie is in water in plaats van in olie.quote:
Prima, maar dan moet je het geen mayonaise noemen, net zoals je margarine geen boter moet noemen en cacaofantasie geen chocolade.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 15:45 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Hoezo? JE maakt een saus waar weinig vet in zit want daar is vraag naar. Dan ga je toch niet zeiken dat ze het vervangen hebben met water? Waar hadden ze de saus dan op moeten basseren? Lucht? Ik snap niet waarom het een probleem is dat een saus een emulsie is in water in plaats van in olie.
Hij komt me veel te dichtbij in mijn comfortzone als ie met je spreekt.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit de aflevering nu te kijken, Pierre Wind is echt een held
Vind het het ook een nare man. Die marijn is in deze uitzending ook net een klein kind.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 16:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij komt me veel te dichtbij in mijn comfortzone als ie met je spreekt.
Moeite met mensen die je aanraken?quote:Op vrijdag 17 mei 2013 16:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij komt me veel te dichtbij in mijn comfortzone als ie met je spreekt.
Ja dat toontje van haar, gruwelquote:Op vrijdag 17 mei 2013 16:51 schreef fotostarter het volgende:
. Die marijn is in deze uitzending ook net een klein kind
Nee, met mensen die zich ongevraagd aan mij opdringen wel.quote:
Ik heb pierre wind een paar keer ontmoet, hij is er in your face, zo is hij gewoon, komt dichterbij dan Nederlanders. Hij dringt zich niet opquote:Op vrijdag 17 mei 2013 17:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, met mensen die zich ongevraagd aan mij opdringen wel.
Ik vind hem heel erg .. hoe zeg ik dat.... aanwezig.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb pierre wind een paar keer ontmoet, hij is er in your face, zo is hij gewoon, komt dichterbij dan Nederlanders. Hij dringt zich niet op
Marijn heeft haar stem ook niet echt mee.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 16:51 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Vind het het ook een nare man. Die marijn is in deze uitzending ook net een klein kind.
Verder leuke aflevering
Op Tv is het een zeer irritante acteur, die bovendien gewoon totaal niet leuk of grappig is. Nog nepper als fritessaus die als mayonaise verkocht wordt.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb pierre wind een paar keer ontmoet, hij is er in your face, zo is hij gewoon, komt dichterbij dan Nederlanders. Hij dringt zich niet op
Mwa.. andere afleveringen is er niks mis mee. Ze deed nu gewoon anders.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 18:35 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Marijn heeft haar stem ook niet echt mee.
Ja ja.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 19:22 schreef fotostarter het volgende:
Mwa.. andere afleveringen is er niks mis mee. Ze deed nu gewoon anders.
Als je niet weet wat het verschil is, is het toch hetzelfde?quote:Op vrijdag 17 mei 2013 19:26 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja ja.
Dat zei ze ook een paar keer op een wat vervelende toon.
Er is overigens niets mis met fritessaus voor de mensen die niet zoveel vet willen eten, maar wel een saus voor bij de patat willen. Alleen nu deden ze of het product de mensen nept of zo, maar op de flessen Remia staat echt niet het woord 'mayonaise'. Het enige neppe er aan is dat mensen in een snackbar denken mayonaise te krijgen en dat niet krijgen. En ik vond het wel slecht van iemand die zei dat bij hun fritessaus en mayonaise hetzelfde waren, maar geen flauw idee had wat het verschil was.
Zo moelijk is het toch niet, gewoon handmixer en rustig olie erbij schenken ?quote:Op vrijdag 17 mei 2013 11:17 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Zelfgemaakte mayo ben ik helaas ook geen ster in. Mijn Vlaamse schoonzus neemt regelmatig potten mayonaise uit Belgiė mee en die mayo vind ik veel lekkerder dan in Nederland. Zuriger, niet volgestopt met suikers om het zoet te laten smaken.
Het is ook niet moeilijk, ik vind die van mijzelf gewoon echt niet lekker. Misschien heb ik niet de juiste olie gebruikt oid.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 00:31 schreef ddx het volgende:
Zo moelijk is het toch niet, gewoon handmixer en rustig olie erbij schenken ?
Welke heb je gebruikt dan?quote:Op zaterdag 18 mei 2013 13:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is ook niet moeilijk, ik vind die van mijzelf gewoon echt niet lekker. Misschien heb ik niet de juiste olie gebruikt oid.
Dat weet ik niet meer hoor Waarschijnlijk wat voor handen was (olijfolie, koolzaadolie, zonnebloemolie...geen idee)quote:
Pierre Wind zei nog heel duidelijk in het programma dat je geen olijfolie voor mayonaise moet gebruiken, omdat dat niet te hachelen is.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 14:31 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat weet ik niet meer hoor Waarschijnlijk wat voor handen was (olijfolie, koolzaadolie, zonnebloemolie...geen idee)
Gebruik een zo neutraal mogelijke olie, zoals distelolie, druivenpit of arachideolie.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 13:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is ook niet moeilijk, ik vind die van mijzelf gewoon echt niet lekker. Misschien heb ik niet de juiste olie gebruikt oid.
Dit ja, niet olijfolie ofzo gebruikenquote:Op zaterdag 18 mei 2013 15:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik een zo neutraal mogelijke olie, zoals distelolie, druivenpit of arachideolie.
Absoluutquote:Op donderdag 23 mei 2013 18:39 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
wel leuk om te proberen, majo van 100% olijfolie. dat is zo fucking ranzig
Valt mij de afgelopen wel vaker op.quote:
EN helemaal in gedekt, maar geen handschoentjes aan ....quote:
Ja ik heb ook altijd medelijden met die mensen aan de lopende bandquote:Op donderdag 23 mei 2013 20:47 schreef NoCigar het volgende:
Wat een vreselijk werk. Ik heb wel eens een dagje kaas en spek op bladerdeeg gelegd, dat werd net zo opgerold als die sushi, maar dat was vreselijk.
Je zal er maar op 1e kerstdag moeten werken.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:47 schreef NoCigar het volgende:
Wat een vreselijk werk. Ik heb wel eens een dagje kaas en spek op bladerdeeg gelegd, dat werd net zo opgerold als die sushi, maar dat was vreselijk.
Als je geen voldoening uit je werk haalt, dan geniet je meer van de dingen die je daarbuiten doet. Misschien. Ik weet het ook niet.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:48 schreef alors het volgende:
[..]
Ja ik heb ook altijd medelijden met die mensen aan de lopende band
Nee, helaas.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:49 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Als je geen voldoening uit je werk haalt, dan geniet je meer van de dingen die je daarbuiten doet. Misschien. Ik weet het ook niet.
Precies. Je zou verwachten dat er een vreselijke belangrijke onthulling zou worden gedaan, maar het is gewoon allemaal dik in orde.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:52 schreef InTrePidIvity het volgende:
Waarom werd er hier nou zo uitgekeken naar Sushi, Part II?
Het hele onderzoek sloeg nergens op, want het ging over sushi niet over te hoge waarden in sushiquote:Op vrijdag 24 mei 2013 09:36 schreef Bravebart het volgende:
Ik vond z'n reactie toen hij gebeld werd met de uitslag wel zó raar dat ik de uitkomst dat er niks gevonden was bijna wantrouw
Ja, maar op t eind die rare toespeling, Marijn krijgt telefoontje uit Nederland, heel raar.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Het laat zien dat ze willen rellen, ook al is er niets om over te rellen.
Maak gewoon een leuk programma over sushi.
Daar hou ik ook helemaal niet van Gewoon objectieve tv maken, dan sensatie tv willen maken.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Het laat zien dat ze willen rellen, ook al is er niets om over te rellen.
Maak gewoon een leuk programma over sushi.
quote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:53 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik zou wel eens een tandpasta aflevering willen zien trouwens, die maken vaak van die rare claims
Mint vind ik dan weer niet zo boeiend... de andere meuk die ze er in stoppen.. op het werk loopt iedereen te miepen over SDS en het zit gewoon in een vrij hoge concentratie in bijna alle tandpastaquote:
Begon mij ook al op te vallen! Ik vond het juist zo leuk omdat ze zich als 'nieuwsgierige consument' opstelden en nu lijkt het meer of ze graag de misstanden willen vinden en als die er niet zijn dan is dat duidelijk jammer.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:52 schreef Bosbeetle het volgende:
Heb het wel gehad met dkvw... was een erg leuk programma totdat ze naar de avro gingen (of iig die andere omroep)
nu is het sensatie tv geworden veelal ongegrond.
Ja, terwijl dit gewoon een mooi 2 luik over sushi had kunnen zijnquote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Begon mij ook al op te vallen! Ik vond het juist zo leuk omdat ze zich als 'nieuwsgierige consument' opstelden en nu lijkt het meer of ze graag de misstanden willen vinden en als die er niet zijn dan is dat duidelijk jammer.
Staan er nu op. Leuk om oude afleveringen terug te kijken.quote:Op donderdag 23 mei 2013 18:32 schreef Tourniquet het volgende:
Tof, de oudere seizoenen komen weer beschikbaar via de site, inmiddels staat seizoen 2005 online: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2005
Hopelijk komt de rest ook snel, het eerste seizoen (2003) heb ik volgens mij niet alles van gezien dus ben benieuwd!
SDS?quote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:57 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Mint vind ik dan weer niet zo boeiend... de andere meuk die ze er in stoppen.. op het werk loopt iedereen te miepen over SDS en het zit gewoon in een vrij hoge concentratie in bijna alle tandpasta
Mooiste was dat geblazen glas, dat kon toch niet, kon dus welquote:Op vrijdag 24 mei 2013 12:13 schreef Igen het volgende:
Ze hebben toch altijd al graag een beetje sensatie-tv willen maken? Als ik zo terugdenk aan de afleveringen over de cornflakes, over de mandarijnenpartjes in blik, aan de `blanke´ rozijnen... Destijds werd in dit topic juist geklaagd als er eens een keer géén vermeende misstand aan de kaak werd gesteld.
Maar wat dat betreft heb ik idd liever zo'n programma als De Wilde Keuken ofzo.
En wat is daar het probleem mee?quote:Op vrijdag 24 mei 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Natriumdodecylsulfaat
Weet ik het, ik geef alleen aan waar SDS voor staat.quote:
Het is een stof die eiwitten (gedeeltelijk) ontvouwt, het word veel in laboratoria gebruikt en daar zitten er nogal wat veiligheidseisen aan het gebruik. Afwegen in een zuurkast, niet in aanraking met huid laten komen, etc. En we stoppen dat gewoon massaal in onze mond. Ik snap het wel het helpt waarschijnlijk de hechting van bacterien aan de tand wat loskomen, maar toch is het wel appart dat die veiligheidseisen alleen in labs gelden. Ik verdenk SDS er ook de reden van te zijn dat we tandpasta niet door mogen slikken trouwens.quote:
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:00 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Het is een stof die eiwitten (gedeeltelijk) ontvouwt, het word veel in laboratoria gebruikt en daar zitten er nogal wat veiligheidseisen aan het gebruik. Afwegen in een zuurkast, niet in aanraking met huid laten komen, etc. En we stoppen dat gewoon massaal in onze mond. Ik snap het wel het helpt waarschijnlijk de hechting van bacterien aan de tand wat loskomen, maar toch is het wel appart dat die veiligheidseisen alleen in labs gelden. Ik verdenk SDS er ook de reden van te zijn dat we tandpasta niet door mogen slikken trouwens.
Vandaar dat boulimia patienten zichzelf kapotkotsenquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.
Na, vooral dat ze hun gebit naar de tering helpen, junks trouwens ookquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:25 schreef Stefan het volgende:
[..]
Vandaar dat boulimia patienten zichzelf kapotkotsen
Alles draait om concentraties natuurlijk, zuurstof is ook gevaarlijk in hoge concentratiesquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.
Natronloog is ook geen fijn spul, maar zoute stengels en bretzel kan je niet maken zonder.
En wat te denken van dihydrogeniummonoxide, een industrieel koelmiddel, in dampvorm veroorzaakt het verschrikkelijke verbrandingen, maar het zit ook in bijna alle levensmiddelen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
ja dat besef ik wel, ik vind het gewoon grappig dat tandpasta bijna puur sds is en niet in een andere vorm of andere concetratie. Het houdt onze tanden wel schoon dat is het belangrijkste natuurlijkquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.
Natronloog is ook geen fijn spul, maar zoute stengels en bretzel kan je niet maken zonder.
En wat te denken van dihydrogeniummonoxide, een industrieel koelmiddel, in dampvorm veroorzaakt het verschrikkelijke verbrandingen, maar het zit ook in bijna alle levensmiddelen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
U gaat door voor de koelkast.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:29 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Alles draait om concentraties natuurlijk, zuurstof is ook gevaarlijk in hoge concentraties
Waar haal je deze onzin vandaan? Tandpasta is vooral water, vulmiddel en bindmiddel. Van sds heb je maar heel weinig nodigquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:30 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
ja dat besef ik wel, ik vind het gewoon grappig dat tandpasta bijna puur sds is en niet in een andere vorm of andere concetratie. Het houdt onze tanden wel schoon dat is het belangrijkste natuurlijk
Vandaar ook mijn vragen over SDSquote:
Dan is het mijn fout, de laatste keer dat ik op mijn tandpasta tube keek stond daar een concetratie ongeveer gelijk aan een gebruikers oplossing in een lab. Maar ik kan het mis hebben. Weinig boeiend dus.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar haal je deze onzin vandaan? Tandpasta is vooral water, vulmiddel en bindmiddel. Van sds heb je maar heel weinig nodig
Sinds wanneer zetten fabrikanten de exacte hoeveelheden van alle ingredienten op de verpakking?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:35 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dan is het mijn fout, de laatste keer dat ik op mijn tandpasta tube keek stond daar een concetratie ongeveer gelijk aan een gebruikers oplossing in een lab. Maar ik kan het mis hebben. Weinig boeiend dus.
Volgende onderwerp.
dan zal ik het wel gedroomd hebbenquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sinds wanneer zetten fabrikanten de exacte hoeveelheden van alle ingredienten op de verpakking?
Je kan ook gewoon zout gebruiken, of wat kalk, of dat prettig is, is een tweede.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:46 schreef Bosbeetle het volgende:
Op de tandpasta wiki geven ze het aan als detergentia wat ik zowiezo al niet zo fijn vind om in mijn mond te stoppen Maar ik denk dat je gelijk hebt en dat het om zulke lage concentraties gaat dat er niets aan de hand is.
Ik begrijp heel goed wat SDS doet en ik heb er ook geen angst voor, ik snap alleen de discrepantie niet tussen het in je mond stoppen en er mee werken. Ik gebruik het dagelijks en zie er vaak het nut niet van in om er zo panisch mee om te gaan, maar dat moet wel volgens de regels.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan ook gewoon zout gebruiken, of wat kalk, of dat prettig is, is een tweede.
Waarom hebben mensen zulke angsten voor zaken die ze niet begrijpen en doen ze zo weinig moeite zaken te begrijpen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |