ja joh. ze hebben gewoon goeie truffeltapenade in potjes. smaakt goed, geeft toch wat bijzonders aan je ragout (zeker bij champignon natuurlijk lekker. Ik maak geen champignonnensoep zonder). En het is gewoon een half lepeltje erdoor roeren en klaar. natuurlikk niet half zo goed als grotemensentruffel, maar ik denk niet dat er veel mensen op foodlovers bedrijfspartijtje zijn die het verschil merkenquote:
Oh, truffelaroma, daar krijg ik altijd het zuur van.quote:Op zaterdag 8 december 2012 11:01 schreef timmmmm het volgende:
[..]
ja joh. ze hebben gewoon goeie truffeltapenade in potjes. smaakt goed, geeft toch wat bijzonders aan je ragout (zeker bij champignon natuurlijk lekker. Ik maak geen champignonnensoep zonder). En het is gewoon een half lepeltje erdoor roeren en klaar. natuurlikk niet half zo goed als grotemensentruffel, maar ik denk niet dat er veel mensen op foodlovers bedrijfspartijtje zijn die het verschil merken
Neuh, volgens mij niet.quote:Op zaterdag 8 december 2012 15:48 schreef Erasmo het volgende:
Piet en anderen, ik heb een recept voor kwarktaart waarbij magere kwark en 4-5(!) wordt gebruikt.
Omdat ik geen margarinesmerende huisvrouw ben gebruik ik natuurlijk volle kwark, maar moeten er nu minderen eieren in omdat hij vetter is? Andere recepten spreken namelijk over minder eieren.
Edit, eerst even naar de supermarkt om te kijken of ze daar nog creamcheese hebben.
Ik heb truffeltapenades staan met toch wel degelijk echte truffels. Van zwarte truffel, witte truffel en eentje met meen ik zwarte truffel en knoflook. Komen hier vandaan, van de zomer geweest. Daar moet ik toch wel iets leuks mee kunnen doen?quote:Op zaterdag 8 december 2012 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh, truffelaroma, daar krijg ik altijd het zuur van.
Ik kan truffel sowieso niet verdragenquote:Op zaterdag 8 december 2012 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh, truffelaroma, daar krijg ik altijd het zuur van.
Dan heb ik echt medelijden met je. Truffel.quote:Op zondag 9 december 2012 09:52 schreef Holy_Goat het volgende:
[..]
Ik kan truffel sowieso niet verdragen
Dit dus, invriezen en als je er genoeg van heb bouillon trekken of fond maken.quote:Op zondag 9 december 2012 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Invriezen en opsparen voor als je eens bouillon (voor jezelf!) gaat trekken.
Als ik noten ga roken (pinda's, ceshew, pistache, noem maar op...) meng ik wat gesmolten boter, suiker (of honing, ahornsiroop, stroop), kruiden naar keuze door de noten. Vervolgens spreid ik de noten uit in een schaal. Daarna indirect roosteren op de BBQ (150 C) met wat rookhout. Ik gebruik meestel 2 handen geweekte rooksnippers. Op het begin 1 hand, zodra die is uitgewerkt de 2de lading houtsnippers. Tussendoor de noten omscheppen. Bij die 'omschep momenten' proef ik altijd. Zodra ik ze goed vind (meestal na zo'n 45 min.) laat ik ze afkoelen en schep ik ze in luchtdichte potten. Heerlijk!! Moet snel weer een voorraadje aanleggen.quote:Op zondag 9 december 2012 22:01 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Hoi Piet. ik heb een pond onbewerkte vliesamandelen die ik wil gaan roken. Omdat die dingen lang nodig schijnen te hebben ga ik dat niet binnen doen, maar buiten in de Weber. Nu wil ik zeker 40 tot 60 minuten warm roken met appel- of kersenhout en afhankelijk van het tussenresultaat misschien nog wel langer. Normaal gesproken rook ik met mot, maar dat is te snel op dus ik ga chips (geweekt) gebruiken. De vragen zijn: hoe zorg ik dat er genoeg hout is voor de hele rooktijd, en hoe controleer ik de temperatuur het beste, en wat is de goede temperatuur voor amandelen? Mijn internetbronnen spreken elkaar nogal tegen.
Deze van Twinky is erg lekker. Volgende keer vervang ik wel de rookworst door ham. Het was nogal machtig CUL / [FOK!-kookboek] Ovengerechtenquote:Op maandag 10 december 2012 13:01 schreef Wanderlust. het volgende:
Ik zoek een recept voor spinazietaart . Iemand suggesties?
Ik zou zeggen, weeg het hout voor het weken en weeg het erna. Maakt echt bijna geen ruk uit. Schoner roken dat mag je me uitleggen want ik heb geen idee wat je daarmee bedoelt. Als je langzame rook wil kan je beter je snippers in een pakketje van alufolie doen (met een paar gaten erin). Weing zuurstof = langzaam roken.quote:Op maandag 10 december 2012 12:02 schreef Nikos1986 het volgende:
Geweekte snippers roken langzamer en 'schoner' dan ongeweekte snippers. Mijn voorkeur gaat echter uit naar houtblokken (formaat vuist). Houtblokken weken heeft inderdaad geen enkele zin.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |