abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 8 december 2012 @ 11:01:27 #201
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120068888
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2012 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Truffel en doodsimpel?
ja joh. ze hebben gewoon goeie truffeltapenade in potjes. smaakt goed, geeft toch wat bijzonders aan je ragout (zeker bij champignon natuurlijk lekker. Ik maak geen champignonnensoep zonder). En het is gewoon een half lepeltje erdoor roeren en klaar. natuurlikk niet half zo goed als grotemensentruffel, maar ik denk niet dat er veel mensen op foodlovers bedrijfspartijtje zijn die het verschil merken
Laffe huichelaar
  zaterdag 8 december 2012 @ 11:06:30 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120068972
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2012 11:01 schreef timmmmm het volgende:

[..]

ja joh. ze hebben gewoon goeie truffeltapenade in potjes. smaakt goed, geeft toch wat bijzonders aan je ragout (zeker bij champignon natuurlijk lekker. Ik maak geen champignonnensoep zonder). En het is gewoon een half lepeltje erdoor roeren en klaar. natuurlikk niet half zo goed als grotemensentruffel, maar ik denk niet dat er veel mensen op foodlovers bedrijfspartijtje zijn die het verschil merken
Oh, truffelaroma, daar krijg ik altijd het zuur van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120074492
Nee van die fijngehakte paddestoelen met een heel klein beetje truffel zijn het meestal;)
  zaterdag 8 december 2012 @ 15:48:02 #204
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120076043
Piet en anderen, ik heb een recept voor kwarktaart waarbij magere kwark en 4-5(!) wordt gebruikt.
Omdat ik geen margarinesmerende huisvrouw ben gebruik ik natuurlijk volle kwark, maar moeten er nu minderen eieren in omdat hij vetter is? Andere recepten spreken namelijk over minder eieren.

Edit, eerst even naar de supermarkt om te kijken of ze daar nog creamcheese hebben.

[ Bericht 13% gewijzigd door Erasmo op 08-12-2012 16:11:42 ]
  zaterdag 8 december 2012 @ 16:18:50 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120076886
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 15:48 schreef Erasmo het volgende:
Piet en anderen, ik heb een recept voor kwarktaart waarbij magere kwark en 4-5(!) wordt gebruikt.
Omdat ik geen margarinesmerende huisvrouw ben gebruik ik natuurlijk volle kwark, maar moeten er nu minderen eieren in omdat hij vetter is? Andere recepten spreken namelijk over minder eieren.

Edit, eerst even naar de supermarkt om te kijken of ze daar nog creamcheese hebben.
Neuh, volgens mij niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 december 2012 @ 18:58:27 #206
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120081490
Ok. Ik vind het vrij veel maar waarschijnlijk rijst ie anders niet mooi.
pi_120095690
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2012 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oh, truffelaroma, daar krijg ik altijd het zuur van.
Ik heb truffeltapenades staan met toch wel degelijk echte truffels. Van zwarte truffel, witte truffel en eentje met meen ik zwarte truffel en knoflook. Komen hier vandaan, van de zomer geweest. Daar moet ik toch wel iets leuks mee kunnen doen?
  zondag 9 december 2012 @ 09:52:12 #208
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_120100340
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2012 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oh, truffelaroma, daar krijg ik altijd het zuur van.
Ik kan truffel sowieso niet verdragen :'(
pi_120117351
Piet (en anderen!),

Ik heb een vraag:

Mag in het weekend graag kluiven op voeder van de slager. Spareribs, kip, karbonaadjes etc. Nu ben ik nogal een carnivoor, en hou dus altijd een berg bot / merg / vet en ook kleine stukjes vlees over. (Heb nooit echt goed geleerd om te kluiven...).

Wat kan ik met deze restjes doen? Heb bijvoorbeeld vandaag drie stevige schouderkarbonades op, en hou dan toch het eea over. Kan ik hier nog iets mee?

Bvd!
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
  zondag 9 december 2012 @ 19:09:20 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120117496
Invriezen en opsparen voor als je eens bouillon (voor jezelf!) gaat trekken.
  zondag 9 december 2012 @ 19:19:12 #211
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120117909
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2012 09:52 schreef Holy_Goat het volgende:

[..]

Ik kan truffel sowieso niet verdragen :'(
Dan heb ik echt medelijden met je. Truffel. O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 9 december 2012 @ 21:49:10 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120126563
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Invriezen en opsparen voor als je eens bouillon (voor jezelf!) gaat trekken.
Dit dus, invriezen en als je er genoeg van heb bouillon trekken of fond maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120127395
Hoi Piet. ik heb een pond onbewerkte vliesamandelen die ik wil gaan roken. Omdat die dingen lang nodig schijnen te hebben ga ik dat niet binnen doen, maar buiten in de Weber. Nu wil ik zeker 40 tot 60 minuten warm roken met appel- of kersenhout en afhankelijk van het tussenresultaat misschien nog wel langer. Normaal gesproken rook ik met mot, maar dat is te snel op dus ik ga chips (geweekt) gebruiken. De vragen zijn: hoe zorg ik dat er genoeg hout is voor de hele rooktijd, en hoe controleer ik de temperatuur het beste, en wat is de goede temperatuur voor amandelen? Mijn internetbronnen spreken elkaar nogal tegen.
  zondag 9 december 2012 @ 22:06:09 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120127722
Ik ben geen rook expert, maar er zijn er hier op cul wel een paar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120128486
Hopelijk lezen ze mee :7
  maandag 10 december 2012 @ 08:08:22 #216
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120139344
Ik denk dat deze vraag beter op zijn plek is in het BBQ-topic.
pi_120140458
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 22:01 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Hoi Piet. ik heb een pond onbewerkte vliesamandelen die ik wil gaan roken. Omdat die dingen lang nodig schijnen te hebben ga ik dat niet binnen doen, maar buiten in de Weber. Nu wil ik zeker 40 tot 60 minuten warm roken met appel- of kersenhout en afhankelijk van het tussenresultaat misschien nog wel langer. Normaal gesproken rook ik met mot, maar dat is te snel op dus ik ga chips (geweekt) gebruiken. De vragen zijn: hoe zorg ik dat er genoeg hout is voor de hele rooktijd, en hoe controleer ik de temperatuur het beste, en wat is de goede temperatuur voor amandelen? Mijn internetbronnen spreken elkaar nogal tegen.
Als ik noten ga roken (pinda's, ceshew, pistache, noem maar op...) meng ik wat gesmolten boter, suiker (of honing, ahornsiroop, stroop), kruiden naar keuze door de noten. Vervolgens spreid ik de noten uit in een schaal. Daarna indirect roosteren op de BBQ (150 C) met wat rookhout. Ik gebruik meestel 2 handen geweekte rooksnippers. Op het begin 1 hand, zodra die is uitgewerkt de 2de lading houtsnippers. Tussendoor de noten omscheppen. Bij die 'omschep momenten' proef ik altijd. Zodra ik ze goed vind (meestal na zo'n 45 min.) laat ik ze afkoelen en schep ik ze in luchtdichte potten. Heerlijk!! Moet snel weer een voorraadje aanleggen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Nikos1986 op 10-12-2012 10:06:44 ]
  maandag 10 december 2012 @ 11:34:24 #218
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120143188
Het weken van snippers is een beetje onzin, dit kan je rustig laten. Hoeveel water denk je dat hardhout nou helemaal opneemt?
Siesta & Fiesta!
pi_120144096
Geweekte snippers roken langzamer en 'schoner' dan ongeweekte snippers. Mijn voorkeur gaat echter uit naar houtblokken (formaat vuist). Houtblokken weken heeft inderdaad geen enkele zin.
pi_120145397
Kan ik met een bakje kookroom een vrij pittig geworden soepje dimmen of zijn er betere opties Piet? (paprika/tomaat soepje met 1 peper er door heen die te heet is uitgevallen voor mijn collega eters)
pi_120145916
Ik zoek een recept voor spinazietaart :). Iemand suggesties?
I would date the hell out of me.
  maandag 10 december 2012 @ 13:05:00 #222
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120146019
Ik maakte vroeger altijd spinaziequiche met feta. Gewoon met bladerdeeg en dan een mengsel van (uitgelekte) diepvriesspinazie, flink wat feta en een stuk of wat eieren. Al jaren niet gemaakt maar vond het toen altijd wel lekker.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120147196
Ik had er pas een van AH met gekookte eieren. Even zoeken.

Edit: oh ja, ik had hem uit mijn Ah recepten gekickt omdat ie niet lekker genoeg was. Succes :P
Spoilers!
pi_120147798
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 13:01 schreef Wanderlust. het volgende:
Ik zoek een recept voor spinazietaart :). Iemand suggesties?
Deze van Twinky is erg lekker. Volgende keer vervang ik wel de rookworst door ham. Het was nogal machtig CUL / [FOK!-kookboek] Ovengerechten
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  maandag 10 december 2012 @ 14:56:35 #225
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120149727
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 12:02 schreef Nikos1986 het volgende:
Geweekte snippers roken langzamer en 'schoner' dan ongeweekte snippers. Mijn voorkeur gaat echter uit naar houtblokken (formaat vuist). Houtblokken weken heeft inderdaad geen enkele zin.
Ik zou zeggen, weeg het hout voor het weken en weeg het erna. Maakt echt bijna geen ruk uit. Schoner roken dat mag je me uitleggen want ik heb geen idee wat je daarmee bedoelt. Als je langzame rook wil kan je beter je snippers in een pakketje van alufolie doen (met een paar gaten erin). Weing zuurstof = langzaam roken.

Ik gebruik ook blokken voor warm roken, praktisch en goedkoop.
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')