FOK!forum / Sport Algemeen / Skeeleren/skaten *deel 6* WeSkate Rotterdam!
Lindstrøm.woensdag 18 juli 2012 @ 16:39
hvCJl.jpg

Welkom bij het skeeler- en skatetopic van FoK!, het leukste topic over de mooiste sport, inline skaten!

Historie
SPOILER
Reeds rond 1700 werd door een onbekende Nederlander de skeeler bedacht om in de zomer te kunnen schaatsen. Dit was niet meer dan een schaats waarvan de ijzers waren vervangen door een frame met houten cilinders, waarop gereden kon worden. In 1760 kwam Joseph Merlin op een feest met een eigen creatie van schoenen met ijzeren wielen. Zijn beoogde spectaculaire entree kreeg hij wel, maar de schoenen werden snel weer vergeten. Pas in1818 werden voor het eerst inlineskates gebruikt, en wel bij een balletuitvoering in Berlijn, om de illusie te wekken dat de ballerina's over ijs gleden. Een jaar later werd het eerste patent voor een rolschaats met 2 of 4 wielen in lijn aangevraagd door een zekere Petibledin. Enkele jaren later, in 1824, werden inlineskates met vijf wielen gepatenteerd.[1]
Door de jaren heen werden de inlineskates verbeterd, met als hoogtepunt de toepassing van het lager in 1884. In de jaren '60 en '70 werden de kunststofwielen toegepast, waarmee vooral het comfort wordt verhoogd.
Pas in 1979 ontstond de huidige skate, uitgevonden door twee broers (Scott en Brennan Olson). Zij bouwden een oude rolschaats om tot een ijshockeyschaats op 4 wielen, om zo in de zomer te kunnen trainen voor het ijshockey. Op hetzelfde moment ontwikkelde de firma Zandstra haar skates met 5 wielen en bedacht daarvoor de naam "skeelers" om deze inliners te onderscheiden van "skates".
Vanaf 2007 worden er bijna geen vijfwielers meer gemaakt. Wedstrijdrijders bleken sneller te zijn op vier wielen, mits die wielen dan wel veel groter zijn: een diameter van 100 tot 110 mm in een lang frame. Vier grote wielen worden nu ook steeds vaker door toertocht-skaters gekozen omdat ze comfortabeler rijden: een hobbeltje, takje of steentje van enkele millimeters geeft veel weerstand op kleine wielen en veel minder op de grotere.
Ondanks dat de vijfwielers uit de mode raken, zullen de woorden "skeelers" en "skeeleren" waarschijnlijk niet in vergetelheid raken; een skate met een lang frame zal, ongeacht hoeveel wieltjes erin zitten, een skeeler worden genoemd.
Skeeleren, skaten, hoe moet ik het nu noemen?
SPOILER
Skeeleren is een term die in het nederlands nogal ingebakken zit. Deze is afgeleid van een oude inline skate variant, die gebruik maakt van 5 wieltjes in een lijn.
In het geval van 2 wielen/banden wordt het Nordic Skating genoemd. Hier staat de kenmerkende ‘hard boot’ van het inline skaten tussen twee lucht banden.
Als er 3 of 4 wielen gebruikt wordt, wordt er gesproken van inline skaten.
Dit laatste wordt onderverdeeld in recreational/fitness, urban, aggressive en inline speed skating.
Welke skates moet ik nemen?
SPOILER
Als eerste moet je besluiten wat je wilt, wil ik snelheid of behendigheid. Het beste kan je skates in 3 categorieen verdelen. Zodra je een categorie hebt gekozen kan je jezelf verder verdiepen in wielformaten en hardheid van wielen om zo voor jou de beste keuze te maken.

Stunt/Aggressive skates (52-84mm)
Hebben kleine harde wieltjes harde stevige schoenen en randen om mee te ‘’grinden’ en de meest fantastische sprongen te maken. Wanneer je vooral aan behendigheid en stunten wilt doen zijn dit de skates voor jou.

Fitnesskates (72-90mm)
De meest bekende variant van skates, herkenbaar aan de hielrem en de stevige ‘soft boot’ schoenen. Wanneer je grotere afstanden op deze skates wilt gaan afleggen is het verstandig een grotere wielformaat te pakken of zelfs uit te kijken naar race skates.

Raceskates (84-110mm)
Skates die slechts gericht zijn op brute snelheid. Oudere modellen hebben vaak 5 maal 84 mm wielen(skeelers), de nieuwere hebben vrijwel altijd 4 maal 100/110mm. De schoenen zijn vaak van thermoplast materiaal gemaakt zodat de skates naar jouw voet gevormd kunnen worden. Wil je langere afstanden en veel snelheid dan zijn dit de skates voor jou.

Wielformaten
Welk wielformaat je het beste kan nemen is heel erg persoonlijk. Maar hier zijn enkele handvatten die jou kunnen helpen in je beslissing.
Ruw gezegd: Klein=Meer behendigheid Groot=meer snelheid.
Grotere wielen geven betere demping en rollen makkelijker over oneffenheden
Grotere wielen vereisen een betere techniek en meer kracht. Als je groter dan 90mm wilt gaan rijden heb je een gevorderde techniek nodig.

Hardheid wielen
De hardheid van een wiel wordt altijd aangegeven met de letter A en varieert van 72A (tamelijk zacht) tot 105A (erg hard). Wanneer je afstanden wilt gaan rijden zal ik altijd tussen de 80A-85A blijven zitten. Als je sneller wilt zal je wat meer van je comfort moeten inleveren en meer richting de 85A moeten gaan.

Mensen die aan agressive skating doen (stunten) gebruiken over het algemeen een hardheid tussen de 85A en de 101A.
Skate termen (Materiaal)
SPOILER
Kogellager/ABEC 3,5,7,9 en ZZ-608:
Codering die de tolerantie van lagers aangeeft hoe hoger het cijfer hoe exacter en beter de lagers.
Wat een heleboel mensen echter niet weten, is dat het om duizendsten van milimeters winst per meter gaat. Een hogere ABEC gradatie inhoudt houdt in dat je een paar duizendste van een milimeter meer aflegt per afzet.
Wat echter belangrijker is, is het merk van de lager. Deze zorgen voor het langer meegaan, of het meer bestendig zijn tegen het spreekwoordelijke misbruik.

Liner:
De binnenschoen van de skate.
Cuff:
Skate(Schoen) gedeelte boven de enkel.
Buckle:
De klip waarmee je de Cuff vast zet en zorgt dat de skate ook goed je enkels ondersteund.
Frame:
Het onderstel, hierin worden de wieltjes opgehangen.
Spacers:
De bus tussen de lagers. Deze beschermen je kogellagers tegen verkeerde axiale krachten, waardoor je wielen uieindelijk stabieler onder je skate komen te staan.
Thermoplast:
Schoenen die na verwarmen in een oven naar jouw voet gevormd kunnen worden
Skate termen (Techniek)
SPOILER
Double Push: Een techniek waarbij je standbeen ook gebruikt wordt om af te zetten om zo meer snelheid te kunnen bereiken.
Afzetbeen/Standbeen: Het spreekt voor zich, maar toch heel belangrijk dit verschil benoemd word tijdens uitleggen van techniek.
Pootje over: Een Techniek om bochten te rijden.
Techniek
SPOILER
Inline
Zorg dat de benen goed gebogen zijn. Compenseer niet met je bovenlichaam, maar probeer de buiging tot je benen te beperken.
Je zwaartepunt moet rond je heupen/middel zitten. Dit zwaartepunt zal ook altijd boven je standskate hangen.
Durf goed diep te zitten, niet alleen voorover maar vooral een zo’n diep mogelijke kniehoek.
Houd je schouders horizontaal je benen moeten het werk doen. (dit voorkomt ook grote rugpijn)
Til je skates niet te hoog op, een goede oefening is tijdens het bijhalen het voorste wieltje aan de grond te houden. Dit zorgt er ook voor dat je voet goed ontspannen is tijdens het bijhalen.
Hang naar binnen tijdens pootje over, vooral voor beginners is dit veel verder dan je zal vermoeden.
Mocht je in onbalans komen, probeer niet overeind te komen, of jezelf op te rechten, dit leidt vaak alleen maar tot een hardere val.
Probeer eerder je zwaartepunt laag te houden en het op deze manier op te lossen. Mocht je dan alsnog vallen, val je niet snel te hard.
Wees ook niet bang om te vallen.
Filmpjes
SPOILER
Double push uitgelegd

Opa legt uit deel ½
Agressive skating op zijn best
Freerolling/Urban roller/Freeriding op zijn best

Freerolling 2 door Charles-Alexandre Nantel
Handige tips

• Last van je bovenvoet?
Je skates hoeven alleen maar heel strak bij je enkels en je tenen. Bovenop hoeven ze niet persé tot het maximale te worden dichtgetrokken.

• Last van tintelende voeten, of een brandend gevoel?
Kijk of dit na een aantal keer nog steeds het geval is. Het kan zijn dat je voeten nog moeten wennen aan de skate.Mocht het echter aanhouden, kijk dan of een inleg/steunzooltje een uitbrengst kan zijn.

• Oefen een keer in het gras lopen! Dit kan een uitstekende noodstop zijn wanneer je dit eerder hebt gedaan heb je een goed reflex.

• Wees niet bang om te vallen, ooit val je toch wel! ;)

Handige links

Skate Lifestyle sites
www.powerblading.org
www.rollernews.com
www.be-mag.com
www.oneblademag.com

Shops
www.skatepro.nl
www.skate-dump.nl
www.thisissoul.com
www.futurumshop.nl

Weer
www.hetweeractueel.nl
www.buienradar.nl

Locaties
www.geoskating.com
www.vmgv.nl/asfalt/kaart.html

De OP kan je hier vinden http://goo.gl/sA6KF
laiveneertiekjewoensdag 18 juli 2012 @ 16:42
Het moet toch deel 6 zijn?
Nezhiwoensdag 18 juli 2012 @ 16:50
Ja, ik denk dat hij over het stukje "het nummer is al aangepast" heeft gelezen :P
n00cL30nwoensdag 18 juli 2012 @ 22:31
Ah, hoer zijn we geblijven. ;)
Quotidienwoensdag 18 juli 2012 @ 22:39
quote:
99s.gif Op woensdag 18 juli 2012 22:31 schreef n00cL30n het volgende:
Ah, hoer zijn we geblijven. ;)
_O-
n00cL30ndonderdag 19 juli 2012 @ 11:10
Ik kan wel merken dat ik klaar was om naar bed te gaan op dat moment. :')
Ganzzdonderdag 19 juli 2012 @ 22:14
Damn, (beginnende)scheuren in mijn carbon schoenen van mijn nieuwe skates... Bij beide voeten, zijn 4x 100mm wielen skates dus geen stunt dingen. Ik heb ze nu 3 maanden. Dat wordt contact opnemen met de winkel, met mijn vorige skates heb ik 5 jaar gedaan. :(
n00cL30nvrijdag 20 juli 2012 @ 00:12
Pff, naar man. Maar als dit geen garantie zaakje is, dan weet ik het niet meer.

Succes iig!
Kandijfijnvrijdag 20 juli 2012 @ 02:59
Vandaag een vrouw op de binnenbaan op de baan :r. Wat denkt ze? Ik rijdt op hetzelfde tempo als 6 heren die kop over kop rijden?

En maar janken bij de trainer dat we met zijn 6en aan der binnenkant langs knallen in de bocht :') O+
Nezhizaterdag 28 juli 2012 @ 19:56

Wat een vette clip...
n00cL30nzaterdag 28 juli 2012 @ 21:22
Dat filmpje is een vette reclame voor SSM (Shima Skate Manufacturing), waarin ze dit SSM Montre Livingston Pro Model gebruiken:
ssm-montre-livingston.jpg

Als ik nu op het punt had gestaan om skates te kopen, had ik waarschijnlijk gekozen tussen deze lichting:

SSM Jon Bolino
ssm-john-bolino.jpg


Remz HR1.2
remz-hr-12.jpg


USD Carbon IV:
usd-carbon-iv-black.jpg


USD Carbon III (Dom Bambrick):
usd-carbon-iii-bambrick.jpg


USD Carbon II (Olive Limited Edition):
usd-carbon-ii-olive.jpg

[ Bericht 16% gewijzigd door n00cL30n op 28-07-2012 21:31:32 ]
testje318zondag 29 juli 2012 @ 21:29
Vandaag weer een rondje geskeelered. Ik krijg nu alleen last van een blaar aan de binnenkant van mn rechterhak. Zeg maar schuin onder mijn enkel. Iemand enig idee wat ik kan doen om dit te voorkomen? Ik heb eens gelezen dat je moet proberen de voet zo vast mogelijk te zetten en dat het been daarbij niet uit maakt. Helaas lukt het bij mijn skates niet om dit goed te krijgen.

Het gaat om deze skates:
IMG_0006_large.jpg?1292318489

Er zit dus veters bij de voet en een clipje bij het scheenbeen.

Heeft er iemand een oplossing?
n00cL30ndinsdag 31 juli 2012 @ 12:29
Zie start post.
Luxuriadinsdag 31 juli 2012 @ 13:05
En hebben jullie nog veel geskate de laatste tijd?
Ik helaas niet.
n00cL30ndinsdag 31 juli 2012 @ 13:50
Ik helaas ook niet zo, ik denk dat ik maar weer eens in mijn oldschool 'mooi weer skaten is voor wimps' modus ga.

Lookbehinddinsdag 31 juli 2012 @ 14:09
Voor mij is het ook alweer twee weken geleden, maar hopelijk zal ik later deze week mijn leven beteren.
n00cL30ndinsdag 31 juli 2012 @ 18:02
Jups... Raak zeer geïnspireerd als ik dit zie:
of dit:
testje318woensdag 1 augustus 2012 @ 21:19
quote:
99s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 12:29 schreef n00cL30n het volgende:
Zie start post.
Daar staat de oplossing voor mijn probleem niet in hoor.
n00cL30ndonderdag 2 augustus 2012 @ 01:11
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 21:19 schreef testje318 het volgende:

[..]

Daar staat de oplossing voor mijn probleem niet in hoor.
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 16:39 schreef Lindstrøm. het volgende:
Handige tips

• Last van je bovenvoet?
Je skates hoeven alleen maar heel strak bij je enkels en je tenen. Bovenop hoeven ze niet persé tot het maximale te worden dichtgetrokken.

• Last van tintelende voeten, of een brandend gevoel?
Kijk of dit na een aantal keer nog steeds het geval is. Het kan zijn dat je voeten nog moeten wennen aan de skate.Mocht het echter aanhouden, kijk dan of een inleg/steunzooltje een uitbrengst kan zijn.
Probeer deze twee eens.

Wat jaartjes terug, toen de FCOs nog de ideale beginnersskates waren, had je zogeheten Powerstraps van het merk Lazzy Legs of het merk Crank Strap.
images?q=tbn:ANd9GcSWGEi_-vA7C1j4brqM2bNHQF9rsz9C_v3Ci7-ISNg11z7UT7RKDyj_X2w
d71f3de1ec3d4bc49ca4b8d50c642b7d.jpg

Deze zorgden ervoor dat je op en rond je enkel veel beter in je skate zat.
Tegenwoordig heb je vaak dat dit rechtgetrokken wordt door betere binnenschoenen of dat er al een powerstrap geïntegreerd zit in de skate zelf.
usd-carbon-ii-olive.jpg

Misschien kun je hier iets mee.
testje318donderdag 2 augustus 2012 @ 23:36
quote:
99s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 01:11 schreef n00cL30n het volgende:

[..]

[..]

Probeer deze twee eens.

Wat jaartjes terug, toen de FCOs nog de ideale beginnersskates waren, had je zogeheten Powerstraps van het merk Lazzy Legs of het merk Crank Strap.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Deze zorgden ervoor dat je op en rond je enkel veel beter in je skate zat.
Tegenwoordig heb je vaak dat dit rechtgetrokken wordt door betere binnenschoenen of dat er al een powerstrap geïntegreerd zit in de skate zelf.
[ afbeelding ]

Misschien kun je hier iets mee.
De OP had ik gelezen, maar die tip over het onderste deel van je voet vastzetten lukt niet met mijn skates. Een zool heb ik niet voor handen, maar ik heb niet het idee dat dat werkt. Die powerstraps lijken me dan wel weer wat, want dat is precies het stuk van mijn voet wat te weinig ondersteuning krijgt lijkt het. Bedankt! Binnenkort eens kijken of dit nog te koop is ^O^

Zojuist nog een stukje wezen skaten, had maar een pleister op die blaar gedaan. Op zich geen pijn gevoeld maar de blaar is wel groter geworden gek genoeg.
n00cL30nvrijdag 3 augustus 2012 @ 12:37
Succes!
n00cL30nvrijdag 3 augustus 2012 @ 21:41
Oef, was vandaag even in Zandvoort, zag weer een hoop ledges van vroeger, waardoor ik echt de neiging kreeg om thuis de skates weer op te halen. :)
Nezhizaterdag 11 augustus 2012 @ 13:17
Muisraketzaterdag 11 augustus 2012 @ 13:28
Ik kreeg de eerste keren ook blaren, al zaten de meeste blaren wel iets hoger. Ik denk dat in jouw geval dus een powerstrap de beste oplossing is. Mocht je dat niet vinden, ik merkte dat ik ook minder ruimte over had in mijn skeelers door de combinatie van een zooltje en daarnaast normale sokken aan te doen met lange (bij korte krijg ik alsnog blaren op mijn bovenbeen) sportsokken daar overheen. :) Beetje primitieve oplossing, maar tot nu toe werkt het. :P
n00cL30nzaterdag 11 augustus 2012 @ 16:04
quote:
Heerlijk filmpje die aantoont dat je niet altijd 4 grote wieltjes onder je skates hoeft te hebben om op een leuke manier te rollen. :)

Als je dit soort filmpje leuk vindt, kan ik je www.theconference.org aanraden. (Ze passeren hier nog wel eens de revu, ook al is dat meestal meer op de merken USD en Xsjado gespitst is. ;) )
n00cL30nzaterdag 11 augustus 2012 @ 16:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2012 13:28 schreef Muisraket het volgende:
Ik kreeg de eerste keren ook blaren, al zaten de meeste blaren wel iets hoger. Ik denk dat in jouw geval dus een powerstrap de beste oplossing is. Mocht je dat niet vinden, ik merkte dat ik ook minder ruimte over had in mijn skeelers door de combinatie van een zooltje en daarnaast normale sokken aan te doen met lange (bij korte krijg ik alsnog blaren op mijn bovenbeen) sportsokken daar overheen. :) Beetje primitieve oplossing, maar tot nu toe werkt het. :P
Naast deze oplossing, kan ik je ook een andere twee oplossingen meegeven:

Het aanbrengen van een enkele sok tussen de tong en de wreef.
Deze sok leg/verdeel je over de gehele lengte van de voet met als extra focuspunten de wreef en enkels

Het aanbrengen van een extra tong tussen veters en tong
Je neemt een onderdeel als deze:
usd-tong.jpg
En stopt hem er in zoals een van deze twee voorbeelden:
usd-tong.jpg
of
usd-tong.jpg

Het klinkt misschien als een raar tweetal oplossingen, maar ze werkten vroeger als een tierelier, zonder dat je een powerstrap nodig had.
n00cL30ndonderdag 16 augustus 2012 @ 23:33
Om weer een leuke profile op te gooien, hier een aggressive skater met wat parcour neigingen.

Nezhidonderdag 16 augustus 2012 @ 23:39
Ik zag vandaag een jochie fietsen, en zijn vreemde schoenen vielen op. Ik dacht "wtf draagt hij?"
Zie ik opeens dat het een USD throne is met twee wieltjes :D
n00cL30nvrijdag 17 augustus 2012 @ 00:26
Haha, nice... Ja dan zat hij op freestyle frames te rijden. Dat konden er een paar van deze zijn:

Kizer - Type M:
kizer-type-m-zwart.jpg

Kaltik - Freestyle:
kaltik-freestyle-white.jpg

Ground Control - Featherlite 2 Freestyle:
ground-control-featherlite-freestyle-wit.jpg
Dale.vrijdag 17 augustus 2012 @ 17:29
En nu ook in de krant... http://www.ed.nl/regio/ei(...)a-stopt-met-zaak.ece
n00cL30nvrijdag 17 augustus 2012 @ 17:31
Helaasch!
Nezhizaterdag 18 augustus 2012 @ 21:15
Waarschijnlijk de Kizer Type M, ja.
Lette er verder niet veel op, vond het gewoon grappig. Ik fietste er nooit mee, maar deed ze in de tas en deed ze dan aan waar ik ging skaten :)

n00cL30nzondag 19 augustus 2012 @ 02:48
Fiets, brommer, volgens mij heb ik zelfs nog eens gekeken hoe de koppeling ging in de auto, onder een frame-pje. :')
hugsy33maandag 20 augustus 2012 @ 22:42
Leuk om te zien dat mijn banner nog steeds gebruikt word :D

Ben hier al een tijdje niet meer geweest omdat ik ivm de gezondheid niet heb kunnen skaten.

Heb nu in Vraag en Aanbod een paar stuntskates en een compleet onderstel in de verkoop staan, allebei slechts enkele keren gebruikt.

Misschien iemand hier interesse?

[TK] Opruiming....
n00cL30ndinsdag 21 augustus 2012 @ 09:49
Sorry te horen Hugs, als ik het te koop topic lees, ga je wel verder met kleinere wielen en bijbehoren frame?
n00cL30ndonderdag 6 september 2012 @ 17:20
Vandaag weer eens heerlijk een klein rondje gereden, ongeveer 10 km. Was weer even top. :)

Moest op sommige punten toch een beetje aan dit filmpje denken:
n00cL30ndonderdag 6 september 2012 @ 18:47
En omdat we het niet af kunnen leren:

Een leuk skate filmpje van Ariel Hurun, die lekker Powerbladend door New York kachelt en zelfs nog oud aggressive skate gediende Dave Ortega gebruikt om vooruit te komen.

Verder zijn hebben mijn skates vandaag weer lekker hun diensten bewezen zoals op bovenstaand filmpje en mogen ze weer even rusten.

539363_181796405278977_729867406_n.jpg
n00cL30nwoensdag 12 september 2012 @ 06:39
Voor de aggressive skatende mensen onder ons die nogal van sneaker houden, USD komt waarschijnlijk begin volgend jaar met deze skate:

386211_438294642883188_637215944_n.jpg

Het gaat om de achterste boot, hieronder zullen zogeheten UFS frames passen.

Zoals bijvoorbeeld deze Salomon 250CC FSK frames:
$T2eC16ZHJHEE9ny2sYsfBQT,qFLl)w~~60_12.JPG

Of deze frames:
556387_400635899989853_1630758353_n.jpg

[ Bericht 48% gewijzigd door n00cL30n op 12-09-2012 06:44:10 ]
Nezhizaterdag 15 september 2012 @ 13:37
Waar kun je die losse frames halen? die onderste lijkt me wel vet
n00cL30nzaterdag 15 september 2012 @ 21:31
Die onderste durf ik niet zeker te zeggen, als ik mij niet vergis zijn dit de 'gewone' Rollerblade Fusion X3 frames.
(http://www.aggressivemall(...)te-p/rb-skate-x3.htm)

Hier de dealer:
TCK SPORTS GROUP
Benelux sporting goods distribution
Lowa Benelux BV|Tornado Sport BV|X-Function Benelux BV

Koperslager 7
NL-6422 PR Heerlen
n00cL30nmaandag 1 oktober 2012 @ 00:18
Eindelijk weer mijn 72mm wieltjes gevonden, nu nog een manier vinden dat ik ze onder mijn skates kan krijgen.

156293_186439411481343_1746970052_n.jpg
eigendeegcookiemaandag 1 oktober 2012 @ 16:15
Mooi he dit : zo tussen de duiven en touristen en kinderen met fietsjes en honden,
in alle jaargetijden,
altijd alleen....
n00cL30nvrijdag 5 oktober 2012 @ 00:36
Het enige wat ik wel continue zie is dat de dezelfde patronen tot treurens aan toe herhaald worden.

HIer een preview filmpje van wat footage dat geschoten is tijdens Wax&Bombing, dat vorige week gehouden werd in Barcelona.
Het was een weekje georganiseerd door en voor Powerbladers en deze kwamen ook echt van over de hele wereld binnen vliegen.


De mannen en vrouwen hebben zich heerlijk vermaakt.
Kandijfijnvrijdag 5 oktober 2012 @ 02:37
Afgelopen dinsdag ff keihard lopen raggen met 2 vrienden en mijn broer. Zo dicht achter elkaar lopen rijden dat we elkaars handen ongeveer konden kussen.

Hele stukken of spiegelglad beton/asfalt en meerdere malen over de 40 getikt. De laatste 12 km. uiteindelijk een gemiddelde van 34 km/u gereden. Gekkenwerk echt waar maar geeft wel een enorme kick als je extreem aan elkaar gewaagd bent.
n00cL30nvrijdag 5 oktober 2012 @ 17:16
Nice!
n00cL30nvrijdag 26 oktober 2012 @ 17:13
Hier een edit van het Waxing & Bombing (powerblade) event wat onlangs in Barcelona is gehouden.


Volgend jaar schijnt het een tour door Engeland te gaan worden. (Ben benieuwd, misschien dat ik ook wel mee ga doen!)
n00cL30nvrijdag 26 oktober 2012 @ 18:47
Dit filmpje neemt me weer helemaal terug naar de tijd dat ik elke dag 3 uur op mijn skates stond:


Leon Blades door Danny Beer

Heerlijke edit van Danny Beer waarin Leon Blades van Shop Task Team Canada centraal staat.
n00cL30nwoensdag 14 november 2012 @ 23:37
Wederom doet Canada zich weer gelden:


Beautiful sights on a great day for powerblading in the heart of the Canadian Rockies feat. Kenny T and Darren P
n00cL30ndinsdag 18 december 2012 @ 23:39
Ja ja, 33 dagen dat hier niet gepost is.

Om de reeks toch nog een beetje open te houden, hier maar weer eens een luchtig Powerblade filmpje van een paar jongens uit Cambridge, geschoten deze zomer.

Ganzzwoensdag 19 december 2012 @ 21:33
Helaas is het skate seizoen een beetje over, met nat wegdek en pekel vind ik het te link en zonde van mijn skates :(
Miendientjewoensdag 19 december 2012 @ 22:33
Hier gaan we meestal nog op oudjaarsdag langs oliebollenkraampjes maar dan doe ik wel mijn oude lagers erin
n00cL30nwoensdag 19 december 2012 @ 23:38
Gewoon hard doorklunen, smeren en nog eens doorklunen zodat alle bagger er uit gereden wordt. :)
n00cL30nwoensdag 19 december 2012 @ 23:39
Ik moet maar weer eens setje kniebeschermers kopen, merk dat ik door de afwezigheid van deze toch wat minder stabiel sta dan dat ik kan. (psychische factor, ik weet het.)
Ganzzwoensdag 19 december 2012 @ 23:56
net toch maar even de oude skates aan gedaan in 18km geskate :s)

lekker donker, niemand op de weg! _O_

n00cL30ndonderdag 20 december 2012 @ 00:30
Niiiiiiiiiice!

Ik zeg, goed bezig!

Ik denk dat ik morgen ook maar eens ga kijken of ik weer een klein afstandje kan klunen. :)
n00cL30ndonderdag 7 maart 2013 @ 13:06
Kijk, het weer wordt weer beter, en dit soort filmpjes nodigen uit om lekker de skates uit de winterslaap te halen:

Susterendonderdag 7 maart 2013 @ 14:28
quote:
99s.gif Op donderdag 7 maart 2013 13:06 schreef n00cL30n het volgende:
Kijk, het weer wordt weer beter, en dit soort filmpjes nodigen uit om lekker de skates uit de winterslaap te halen:

Vet!

Doet iemand van jullie streethockey op skates? Ken er maar weinig die t ook doen
Luxuriadonderdag 7 maart 2013 @ 14:34
Het is weer perfect weer om te gaan skeeleren!
n00cL30ndonderdag 7 maart 2013 @ 14:47
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 14:28 schreef Susteren het volgende:

[..]

Vet!

Doet iemand van jullie streethockey op skates? Ken er maar weinig die t ook doen
Heb dit een tijdje gedaan op het Venemaplein in Zandvoort. Was wel een leuke bezigheid.
(In principe zie je dat beoefenaars van ijshockey dit meestal met eigen team doen zodra het zonnetje begint te schijnen. :)

quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 14:34 schreef Luxuria het volgende:
Het is weer perfect weer om te gaan skeeleren!
Jaaaaaa, lekker he?
Susterendonderdag 7 maart 2013 @ 14:48
quote:
99s.gif Op donderdag 7 maart 2013 14:47 schreef n00cL30n het volgende:

[..]

Heb dit een tijdje gedaan op het Venemaplein in Zandvoort. Was wel een leuke bezigheid.
(In principe zie je dat beoefenaars van ijshockey dit meestal met eigen team doen zodra het zonnetje begint te schijnen. :)

[..]

Jaaaaaa, lekker he?
Ik doe zelf ijshockey maar bijna iedereen uit m'n team doet streethockey zonder skates :{
Luxuriadonderdag 7 maart 2013 @ 15:24
quote:
99s.gif Op donderdag 7 maart 2013 14:47 schreef n00cL30n het volgende:

[..]

Jaaaaaa, lekker he?
Ooh heerlijk! Ik was al de hele winter aan het wachten totdat het weer eens wat minder koud en droog zou worden. Helaas heb ik deze week geen tijd gehad om te gaan :'(
Hopelijk volgende week! Kan ik mijn records weer allemaal steeds weer gaan verbeteren :9
Dimitri_donderdag 7 maart 2013 @ 16:39
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 14:28 schreef Susteren het volgende:

[..]

Doet iemand van jullie streethockey op skates? Ken er maar weinig die t ook doen
Ik deed vroeger echt heel veel streethockey, vrijwel iedere dag. Daardoor heb ik leren hockeyen eigenlijk.

Naar aanleiding van dit topic net maar weer eens de skeelers afgestoft.. Lekker even een rondje gedaan. Voelt goed! :)
Ganzzdonderdag 7 maart 2013 @ 22:04
Ik ben hier ook weer begonnen, het weer is (was) heerlijk! :d
Kandijfijnvrijdag 8 maart 2013 @ 12:32
Ik mag dus niet meer skeeleren van de dokter 8)7 :(
n00cL30nvrijdag 8 maart 2013 @ 12:54
Urgh.... echt helemaal nooit meer, of alleen maar voor een periode?
n00cL30nvrijdag 8 maart 2013 @ 16:13
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 14:48 schreef Susteren het volgende:
[..]
Ik doe zelf ijshockey maar bijna iedereen uit m'n team doet streethockey zonder skates :{
Ah, okee... Ik ken toevallig iemand uit een utrechts team, en iemand die in Roelofarendsveen woonde. Die hadden allebei teams die dit wel deden zover ik mij kan herinneren. ;)
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 15:24 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Ooh heerlijk! Ik was al de hele winter aan het wachten totdat het weer eens wat minder koud en droog zou worden. Helaas heb ik deze week geen tijd gehad om te gaan :'(
Hopelijk volgende week! Kan ik mijn records weer allemaal steeds weer gaan verbeteren :9
Volgende week kun je beter weer de ijzers ombinden ben ik bang... :'(

Maarja, daarna komt het weer goed hoop ik. ;)
quote:
7s.gif Op donderdag 7 maart 2013 16:39 schreef Dimitri_ het volgende:

[..]
Naar aanleiding van dit topic net maar weer eens de skeelers afgestoft.. Lekker even een rondje gedaan. Voelt goed! :)
Goed bezig man! :)

quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 22:04 schreef Ganzz het volgende:
Ik ben hier ook weer begonnen, het weer is (was) heerlijk! :d
Goed bezig! :)
Luxuriavrijdag 8 maart 2013 @ 19:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 12:32 schreef Kandijfijn het volgende:
Ik mag dus niet meer skeeleren van de dokter 8)7 :(
:o Why?
Miendientjezaterdag 9 maart 2013 @ 00:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 12:32 schreef Kandijfijn het volgende:
Ik mag dus niet meer skeeleren van de dokter 8)7 :(
Heb je ruzie met de dokter?

SPOILER
Flauw, Herman Finkers
Kandijfijnzaterdag 9 maart 2013 @ 10:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 19:01 schreef Luxuria het volgende:

[..]

:o Why?
Te vaak teveel last van mijn rug :'(,.. i.c.m. met staand werk heb ik te weinig rustmomenten voor mijn rug :(.

Wordt zoeken naar een andere hobby dus :{w
n00cL30nzaterdag 9 maart 2013 @ 22:46
Oei.. Dat is een hele nare man... Heel erg jammer!
n00cL30nmaandag 25 maart 2013 @ 14:50
En omdat het weer weer wat op lijkt te pikken, weer eens een filmpje van mensen die het naar hun zin hebben op de skates:

Mushroom Blading 6.66 suckitaggressive

heywooduzondag 7 april 2013 @ 15:02
Ik kom er net achter dat mijn skeelers 2 wielen van 80mm hebben (voor) en 2 van 84mm (achter). Nu wilde ik ze eens verwisselen, omdat ik las dat dat goed is tegen het slijten. Beetje laat aangezien het rechtervoorwiel al helemaal afgesleten is aan 1 kant, maar goed, daar zal ik bij volgende wielen/skeelers beter op gaan letten.

Nu had ik een schema gevonden voor het wisselen:
2vA7G

Maar ik vraag me nu dus af of het kwaad kan om het op die manier te wisselen, gezien de verschillende grootte van de wielen voor en achter :P
n00cL30nzondag 7 april 2013 @ 17:58
Voer de pijlen wel uit als tweewegverkeer, anders hou je een skate over zonder wielen. ;)
heywooduzondag 7 april 2013 @ 18:01
Ja dat had ik door :+

Ik heb nu de voorste wielen met elkaar "gekruisd", hetzelfde voor de achterwielen. Leek me toch niet heel handig om met die formaten te gaan zitten klooien :P
n00cL30nmaandag 8 april 2013 @ 00:23
Juh.. zolang je maar zorgt dat je nu de andere "wanden" van de wieltjes slijt, komt het allemaal goed. ;)

(Soms helpt het al door de wielen gewoon 180 graden te draaien. Deed ik vroeger ook nog wel eens tijdens een tocht als ik met te zachte wieltjes aan het rijden was.)
Kandijfijnmaandag 8 april 2013 @ 00:31
quote:
99s.gif Op maandag 8 april 2013 00:23 schreef n00cL30n het volgende:
Juh.. zolang je maar zorgt dat je nu de andere "wanden" van de wieltjes slijt, komt het allemaal goed. ;)

(Soms helpt het al door de wielen gewoon 180 graden te draaien. Deed ik vroeger ook nog wel eens tijdens een tocht als ik met te zachte wieltjes aan het rijden was.)
Mjah, met stuntskates kom je daar nog mee weg. Vooral met raceskates wordt het zwaarder bestraft helemaal als je vaak en veel op een 400 meter baan reed -O-
dopmaandag 8 april 2013 @ 07:14
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 15:02 schreef heywoodu het volgende:

Nu had ik een schema gevonden voor het wisselen:
[ afbeelding ]

dit is gewoon een basic schema wat meestal wel werkt
maar je kunt naar gelang hoe ze slijten ook op andere manieren wisselen zolang de binnenkant maar de buiten kant word en je wielen die het meest slijten op een plek komen die minder slijt.

tekeningetje zegt weinig maar als je gewoon met verstand naar de slijtage kijkt snap je vanzelf waar ze moeten
Luxuriamaandag 22 april 2013 @ 21:37
Ben zaterdag weer 19 km geweest en vanavond 18 km.
Was heerlijk!
Maisnondinsdag 23 april 2013 @ 11:45
Ik ga deze zomer nieuwe skates kopen na jaren op mn oude versleten koffiemolens gereden te hebben, wat is het belangrijkste waar ik op moet letten? Mijn budget is zo rond de 150 euro denk ik, beetje realistisch?
Kandijfijndinsdag 23 april 2013 @ 13:10
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 april 2013 11:45 schreef Maisnon het volgende:
Ik ga deze zomer nieuwe skates kopen na jaren op mn oude versleten koffiemolens gereden te hebben, wat is het belangrijkste waar ik op moet letten? Mijn budget is zo rond de 150 euro denk ik, beetje realistisch?
Voor een paar leuke fitsnesskates voldoende. (100 voldoet ook).

Voor serieuze skeelers, nee
Maisnondinsdag 23 april 2013 @ 14:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 13:10 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Voor een paar leuke fitsnesskates voldoende. (100 voldoet ook).

Voor serieuze skeelers, nee
Maar als je het dan over serieuze skeelers hebt, waar moet ik dan aan denken? Vriend waarmee ik ga skeeleren vaak heeft echt van die noren, lage schoen, grote wielen, dat is voor mij net een beetje too much

Ik wil denk ik telkens 20 - 25 km skeeleren, dat deden we 2 zomers terug ook :P
Kandijfijndinsdag 23 april 2013 @ 15:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 14:56 schreef Maisnon het volgende:

[..]

Maar als je het dan over serieuze skeelers hebt, waar moet ik dan aan denken? Vriend waarmee ik ga skeeleren vaak heeft echt van die noren, lage schoen, grote wielen, dat is voor mij net een beetje too much

Ik wil denk ik telkens 20 - 25 km skeeleren, dat deden we 2 zomers terug ook :P
Zulke had ik ook, totdat het niet meer mocht van de dokter 8)7. Als je dezelfde als hem wilt moet je aan minstens 300-350 euro denken.

Gewone fitnesskates kosten ongeveer 100 euro, daar tussen zit gewoon een enorm vacuum.
Maisnondinsdag 23 april 2013 @ 16:13
Ja ik heb er wel eens opgereden, razendsnel maar doodeng en mn schenen en enkels, bwaohhh

Maar dat vacuum is dan denk ik het probleem, want dan ben ik geneigd om high end van de lage klasse te zitten (maar is het dan het extra geld waard?) of low end van de hoge klasse (maar hoe is de kwaliteit dan?)

Ik heb niet echt het idee dat ze bij de sportwinkel hier in de buurt me er echt meer over kunnen vertellen :P
Susterendinsdag 23 april 2013 @ 16:15
De fit van hockeyskates is superieur tov fitnesskates imho, ben verliefd om m'n bauers :D
n00cL30ndonderdag 25 april 2013 @ 21:28
Ik ben heel erg tevreden over de pasvorm van mijn USD Carbon2 skates, tevens ben ik ook benieuwd naar een nieuw merk dat Kore heet. Die schijnen ook iets leuks te gaan leveren.

Maareuh, Bauer/Nike/Easton, als ik het allemaal goed heb, schijnen superieur te zijn inderdaad.
n00cL30ndonderdag 25 april 2013 @ 23:22
Wat doe je trouwens, als je team rijder bent van team SEBA en je krijgt nieuwe skates ter beschikking?

Juist ja, je gaat naar India. :')

https://vimeo.com/64682584

Heerlijk filmpje
Susterendonderdag 9 mei 2013 @ 14:09
Wie heeft zin om eens met mij te gaan skaten? In mijn vriendengroep skate eigenlijk vrijwel niemand, en de paar die het doen kunnen er niks van helaas.

Maakt vrij weinig uit waar, wil er heus wel voor reizen om een dagje te skaten (mits lekker weer natuurlijk ;) ).

Eergister trouwens filmpje geschoten van streethockey
SPOILER
Susterendonderdag 9 mei 2013 @ 14:18

Blijft vet ^O^
n00cL30nmaandag 13 mei 2013 @ 20:25
Er komen binnenkort weer een hoop edits aan, doordat er alweer een paar leuke/mooie dagen zijn geweest. ;)

En wat skaten betreft... helaas even te weinig tijd.
Luxuriamaandag 13 mei 2013 @ 21:06
Ik baal echt dat het zo hard waait, dan is skaten gewoon niet te doen ;(
En dat blijft de komende dagen ook nog zo..
Luxuriamaandag 13 mei 2013 @ 21:07
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 14:09 schreef Susteren het volgende:
Wie heeft zin om eens met mij te gaan skaten? In mijn vriendengroep skate eigenlijk vrijwel niemand, en de paar die het doen kunnen er niks van helaas.

Maakt vrij weinig uit waar, wil er heus wel voor reizen om een dagje te skaten (mits lekker weer natuurlijk ;) ).

Eergister trouwens filmpje geschoten van streethockey
SPOILER
Waar woon je ergens dan?
Susterenmaandag 13 mei 2013 @ 21:11
quote:
5s.gif Op maandag 13 mei 2013 21:07 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Waar woon je ergens dan?
Ik woon in mijn username, Limburg ;)

Maar kan gewoon met het ov reizen
Luxuriadinsdag 14 mei 2013 @ 08:23
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 21:11 schreef Susteren het volgende:

[..]

Ik woon in mijn username, Limburg ;)

Maar kan gewoon met het ov reizen
Hmm dat is redelijk dicht bij mij, ik woon in Venlo :P
Susterendinsdag 14 mei 2013 @ 15:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 08:23 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Hmm dat is redelijk dicht bij mij, ik woon in Venlo :P
Aaah okey! Dm maar als als je eens wilt gaan skaten!
Ganzzzondag 2 juni 2013 @ 14:23
Vandaag weer heerlijk skate weer!
n00cL30nmaandag 3 juni 2013 @ 20:15
Misschien morgen even nog een klein rondje skaten. :)
Dale.maandag 3 juni 2013 @ 20:43
Is hier ook iemand die rond Eindhoven skate? Ik zoek nog altijd een skate maatje O-)
Luxuriamaandag 3 juni 2013 @ 20:58
Al drie dagen achter elkaar lekker geweest!
Pien85maandag 3 juni 2013 @ 21:01
Hier toevallig mensen in Zwolle die eens zin hebben een rondje te rijden? Ik heb al bijna 2 jaar niet meer geskate en heb zó geen zin om het in m'n eentje weer op te bouwen... Motivatie mist dan een beetje denk ik ;)
Susterenmaandag 3 juni 2013 @ 21:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 08:23 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Hmm dat is redelijk dicht bij mij, ik woon in Venlo :P
Waar blijft die dm haha ;)
Ganzzmaandag 3 juni 2013 @ 22:38
Ik zit hier bij Utrecht, dus als iemand in de buurt een rondje wil gaan, DM maar!
Susterenmaandag 3 juni 2013 @ 22:54
quote:
7s.gif Op maandag 3 juni 2013 20:43 schreef Dale. het volgende:
Is hier ook iemand die rond Eindhoven skate? Ik zoek nog altijd een skate maatje O-)
Wil best wel eens naar eindhoven gaan in 't weekend, kan wel niet knoeperhard met m'n hockey skates (wel lekker wendbaar though ;) ).
ZAPYEMSwoensdag 5 juni 2013 @ 21:56
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen, ik ben opzoek naar skates waarmee ik langere afstanden af kan leggen maar ook meer kan stunten als ik dat zou willen. Mijn vraag is vooral of je met ''street/stunt'' skates langere afstanden kan afleggen of zijn ze daar niet fijn voor? Heb weinig ervaring met skaten maar wil het graag meer gaan doen alleen de juiste skates onbreken nog ghehe
sharrwoensdag 5 juni 2013 @ 23:15
Hey, ik hoop dat iemand dit herkent of weet waar het aan kan liggen: Ik heb skates gekocht met 4x100m wielen (Nijdam) maar op de ene skate sta ik ongelooflijk scheef (naar binnen geklapt, alsof ik een x-been heb). Nu zag ik dat de schoen ook wel een beetje scheef op het frame zat, maar ik weet niet of ik me dit verbeeld (zou een paar mm uitmaken). Kan het zijn dat je scheef staat doordat het 100mm wieltjes zijn of zou het echt aan die scheefheid kunnen liggen?

Ik heb (binnen) even een rondje getest en het skeeleren is bijna niet mogelijk omdat die linkervoet zo naar binnen klapt, dus het is wel een tegenvaller. De maat is prima, trouwens.
Kandijfijndonderdag 6 juni 2013 @ 01:57
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 23:15 schreef sharr het volgende:
Hey, ik hoop dat iemand dit herkent of weet waar het aan kan liggen: Ik heb skates gekocht met 4x100m wielen (Nijdam) maar op de ene skate sta ik ongelooflijk scheef (naar binnen geklapt, alsof ik een x-been heb). Nu zag ik dat de schoen ook wel een beetje scheef op het frame zat, maar ik weet niet of ik me dit verbeeld (zou een paar mm uitmaken). Kan het zijn dat je scheef staat doordat het 100mm wieltjes zijn of zou het echt aan die scheefheid kunnen liggen?

Ik heb (binnen) even een rondje getest en het skeeleren is bijna niet mogelijk omdat die linkervoet zo naar binnen klapt, dus het is wel een tegenvaller. De maat is prima, trouwens.
Geen lichaam is symmetrisch geen techniek is perfect. Om dat te compenseren kan je bij skeelers in die prijscatogorie ze vaak verstellen.

Daarmee bedoel ik dus hoe de skeeler (de schaats) staat ten opzichte van de schoen. In het begin zal ik ze kaasrecht recht onder je schoen zetten. Dan aanpassen naar je gevoel (symmetrisch) en zodra je wat verder bent in je techniek je eventueel aanpassen per schoen.

Het meest verstandige is ervaring van je trainer of een ervaren rijder in te roepen. 100mm is trouwens heel erg groot rijden vooral voor een vrouw. De kleinste fouten in je techniek en afstelling worden dus 3-4 keer zo hard afgestraft als met bijvoorbeeld 84mm.
sp3cdonderdag 6 juni 2013 @ 12:11
ben voorzichtig weer begonnen, vanmiddag een paar rondjes door het zuiderpark (Den Haag) doen denk ik :)
Kandijfijndonderdag 6 juni 2013 @ 18:42
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 12:11 schreef sp3c het volgende:
ben voorzichtig weer begonnen, vanmiddag een paar rondjes door het zuiderpark (Den Haag) doen denk ik :)
Ik ben nu heel hard krachttrainingen aan het doen en stabiliteitstrainingen om te kijken als ik heel misschien mijn rug sterk genoeg zal kunnen krijgen :).

Al die extra massa zal alleen wel ten koste gaan van mijn duurvermogen vrees ik :(. Nu al 5 kg erbij :o
n00cL30ndonderdag 6 juni 2013 @ 19:15
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 12:11 schreef sp3c het volgende:
ben voorzichtig weer begonnen, vanmiddag een paar rondjes door het zuiderpark (Den Haag) doen denk ik :)
Misschien dat ik in mijn pauzes maar eens een rondje door Scheveningen ga wagen. :)
Susterendonderdag 6 juni 2013 @ 19:46
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 21:56 schreef ZAPYEMS het volgende:
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen, ik ben opzoek naar skates waarmee ik langere afstanden af kan leggen maar ook meer kan stunten als ik dat zou willen. Mijn vraag is vooral of je met ''street/stunt'' skates langere afstanden kan afleggen of zijn ze daar niet fijn voor? Heb weinig ervaring met skaten maar wil het graag meer gaan doen alleen de juiste skates onbreken nog ghehe
Ik doe met mijn hockey skates ook vrij lange afstanden. Toegeven: als je naast iemand met 5/6 wielen skate zul je merken dat je veel meer slagen moet maken om het zelfde tempo te skaten, maar voordeel is natuurlijk dat je lekker wendbaar bent (en tricks kunt doen). Zo'n agressive stunt skates zou ik niet aanraden voor langere afstanden, daar zijn de wieltjes gewoon te klein voor.
ZAPYEMSdonderdag 6 juni 2013 @ 20:05
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 19:46 schreef Susteren het volgende:

[..]

Ik doe met mijn hockey skates ook vrij lange afstanden. Toegeven: als je naast iemand met 5/6 wielen skate zul je merken dat je veel meer slagen moet maken om het zelfde tempo te skaten, maar voordeel is natuurlijk dat je lekker wendbaar bent (en tricks kunt doen). Zo'n agressive stunt skates zou ik niet aanraden voor langere afstanden, daar zijn de wieltjes gewoon te klein voor.
Okeee bedankt! =D Ik ga morgen even in de shop in de buurt kijken wat ze allemaal hebben hopelijk kom ik met een paar mooie skates thuis =D
n00cL30ndonderdag 6 juni 2013 @ 22:42
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 19:46 schreef Susteren het volgende:

[..]Zo'n agressive stunt skates zou ik niet aanraden voor langere afstanden, daar zijn de wieltjes gewoon te klein voor.
Ligt er wel aan wat voor een frames je er onder zet.

Tegenwoordig is Powerblading een begrip. Grotere en beter ontworpen frames waarmee je eindelijk weer 72mm, 76mm of 80mm onder je skates kunt binden.
Je ziet ook tegenwoordig vaker dat er een aggressive boot op een freeskate (UFS) frame gezet wordt.

Leuke dingen waardoor je echt op hoge snelheid een soort van freerun taferelen op skates kunt verwachten.

[ Bericht 5% gewijzigd door n00cL30n op 06-06-2013 22:53:32 ]
sp3cvrijdag 7 juni 2013 @ 17:20
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 18:42 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Ik ben nu heel hard krachttrainingen aan het doen en stabiliteitstrainingen om te kijken als ik heel misschien mijn rug sterk genoeg zal kunnen krijgen :).

Al die extra massa zal alleen wel ten koste gaan van mijn duurvermogen vrees ik :(. Nu al 5 kg erbij :o
doe het eigenlijk voor de longinhoud (hele slechte longen en ik wil weer gaan ijshockeyen na lange tijd en dat gaat echt een probleem worden vrees ik) maar ik weet niet of het wel effect heeft op de longen _O-

vind het ook gewoon leuk natuurlijk maar het is heel anders dan schaatsen _O- :)

quote:
99s.gif Op donderdag 6 juni 2013 19:15 schreef n00cL30n het volgende:

[..]

Misschien dat ik in mijn pauzes maar eens een rondje door Scheveningen ga wagen. :)
oeh, ik wil misschien wel een keertje meedoen als je zin hebt en ik het weer een beetje kan :)
ligt daar veel asfalt?

was gister van huis (vlakbij Elandstraat) naar het Zuiderpark gerolt, heb daar 2 rondjes gedaan en ben daarna weer teruggerolt

prima te doen, kan wel langer in het park denk ik maar ik ga helemaal stuk op die fucking klinkertjes in mijn wijk, was echt helemaal kapot toen ik eenmaal bij een normaal stuk asfalt aan was gekomen _O- :')
n00cL30nvrijdag 7 juni 2013 @ 21:12
Ik heb nog niet echt gekeken, ik werk sinds kort in het Statenkwartier, maar moet de buurt nog even een beetje verkennen aldaar.
sp3czondag 9 juni 2013 @ 13:38
vanmiddag/vanavond weer naar het zuiderpark

ik doe het slimmer dit keer, ik wandel naar het asfalt en dan trek ik daar mijn schaatsjes aan en rol ik naar het zuiderpark, daar wil ik 4 rondjes (10.000 meter) doen en dan rol ik weer terug

dat wil ik 3x per week doen voorlopig
n00cL30nmaandag 10 juni 2013 @ 00:14
Goed bezig.

Wil eerst nog even Kizer Level2 frames kopen. Dan heb ik tenminste weer 76mm waarop ik kan rollen. ;)

[ Bericht 5% gewijzigd door n00cL30n op 10-06-2013 00:31:39 ]
n00cL30nzaterdag 15 juni 2013 @ 21:25
En weer even een inspirationeel filmpje:

n00cL30nzaterdag 29 juni 2013 @ 10:03
Xcaliburzondag 14 juli 2013 @ 20:26
Ik heb gisteren skates gekocht (Fila Plume), en gisteren en vandaag mijn eerste, voorzichtige, stapjes gemaakt :D

Ik kom op zich al aardig van m'n plek, ben hard aan het oefenen met remmen, bochten, en op 1 been skaten... alleen na een kwartier ofzo krijg ik al kramp in m'n (linker)voet, maar daar hebben meer mensen last van kennelijk :) ... schijnt voor een verkeerde houding te komen, teveel rechtop?

Morgenavond maar weer eens proberen en op letten :)
Zal blij zijn als ik het goed genoeg kan dat ik er niet meer over na hoef te denken, dan wordt het meteen een stuk leuker volgens mij!
n00cL30nzondag 14 juli 2013 @ 21:11
Voor de kramp verschijnselen, lees even de spoilers in de start post van dit topic.

Kan zijn dat je hiel niet genoeg in de schoen gedrukt wordt. ;)
Xcaliburzondag 14 juli 2013 @ 21:26
Ah, thanks :)
Ga ik eens checken!
Nezhizondag 4 augustus 2013 @ 15:13
Ik heb het steeds een paar keer geprobeerd, maar helaas trekken mijn voeten/enkels het niet als ik langer dan 30 minuten erop sta. Blijkbaar heb ik artrose op 20-jarige leeftijd :') skates gaan dus de verkoop in.

V&A / [TK] K2 Fatty Pro 2012 stuntskates / aggressive skate maat 39

Hebben jullie trouwens dit plaatje al eens gezien? Skates rond 1910 :7
Roller_skates%2C_1910.jpg
Evertjanzondag 4 augustus 2013 @ 17:43
ondertussen is Swings lekker bezig in Columbia

http://www.sporza.be/cm/s(...)_Swings_afvalling_20
Luxuriazondag 4 augustus 2013 @ 17:56
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 15:13 schreef Nezhi het volgende:
Ik heb het steeds een paar keer geprobeerd, maar helaas trekken mijn voeten/enkels het niet als ik langer dan 30 minuten erop sta. Blijkbaar heb ik artrose op 20-jarige leeftijd :') skates gaan dus de verkoop in.

V&A / [TK] K2 Fatty Pro 2012 stuntskates / aggressive skate maat 39

Hebben jullie trouwens dit plaatje al eens gezien? Skates rond 1910 :7
[ afbeelding ]
:D
Luxuriazondag 4 augustus 2013 @ 17:59
Is het eigenlijk een optie om zo'n tape om de voeten te doen ter versteviging?
Op de een of andere manier drukken de skates op mijn enkelbot waardoor die pijn gaan doen. De skates losser doen is ook niet echt een optie.
n00cL30nmaandag 5 augustus 2013 @ 00:05
Extra dikke sokken geen optie, of tape in de liner van de skate?
AlbinoBambimaandag 26 augustus 2013 @ 17:36
:W

Ik ben vandaag voor het eerst in tijden weer eens gaan skaten, en meteen heel ambitieus 10 kilometer (dat was ook niet echt de bedoeling, maarja). Nu heb ik al sinds ik thuis ben (half uur geleden) erg last van mijn kuiten. Als ik ze strek steekt het en erop lopen is echt niet heel leuk.
Ik kan me nog herinneren dat ik dit de vorige keer dat ik ging skaten ook had. Na een tijdje trekt het wel weg, maar helemaal goed lijkt het me niet.
Weet iemand hier waar dit aan zou kunnen liggen? Begin ik gewoon te enthousiast of kan het ook in de skates of mijn techniek zitten?
Luxuriamaandag 26 augustus 2013 @ 18:28
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 17:36 schreef AlbinoBambi het volgende:
:W

Ik ben vandaag voor het eerst in tijden weer eens gaan skaten, en meteen heel ambitieus 10 kilometer (dat was ook niet echt de bedoeling, maarja). Nu heb ik al sinds ik thuis ben (half uur geleden) erg last van mijn kuiten. Als ik ze strek steekt het en erop lopen is echt niet heel leuk.
Ik kan me nog herinneren dat ik dit de vorige keer dat ik ging skaten ook had. Na een tijdje trekt het wel weg, maar helemaal goed lijkt het me niet.
Weet iemand hier waar dit aan zou kunnen liggen? Begin ik gewoon te enthousiast of kan het ook in de skates of mijn techniek zitten?
Als je het lang niet meer gedaan hebt, kan het inderdaad zijn dat je kuiten het niet meer gewend zijn.
Doe je ook wel goed strekken na afloop? Dat kan ook schelen.
AlbinoBambidinsdag 27 augustus 2013 @ 23:32
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2013 18:28 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Als je het lang niet meer gedaan hebt, kan het inderdaad zijn dat je kuiten het niet meer gewend zijn.
Doe je ook wel goed strekken na afloop? Dat kan ook schelen.
Ik kon niet meer strekken. :') Voel mijn kuiten ook nog steeds wel, dus denk dat i kgewoon te enthousiast ben geweest idd.
Luxuriawoensdag 28 augustus 2013 @ 08:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 23:32 schreef AlbinoBambi het volgende:

[..]

Ik kon niet meer strekken. :') Voel mijn kuiten ook nog steeds wel, dus denk dat i kgewoon te enthousiast ben geweest idd.
Ik weet niet, ik vind het wel vreemd eigenlijk want bij skaten worden je kuiten eigenlijk juist best wel ontzien :P
De meeste spanning staat op je bovenbenen.

Gisteren heb ik 24 km geskate, was heerlijk, de laatste km kreeg ik wel echt last van mijn knieen.
n00cL30nzaterdag 21 september 2013 @ 22:14
Ligt er toch aan hoe je je skates hebt aangetrokken, hoe je in je skates staat en dergelijken.

Mijn broer heeft precies hetzelfde gehad, nadat deze de clips en de powerstrap had herzien, werd het tijd om toch nog op zijn houding te letten en telkens weer bij te schaven tot hij het niet meer vergat.

Hij bleef continue terug gaan naar een schansspring- skihouding, mega naar voren gebogen in je skates hangen.

Misschien is dit onbewust ook bij jou het geval?
AlbinoBambizaterdag 21 september 2013 @ 22:19
quote:
99s.gif Op zaterdag 21 september 2013 22:14 schreef n00cL30n het volgende:
Ligt er toch aan hoe je je skates hebt aangetrokken, hoe je in je skates staat en dergelijken.

Mijn broer heeft precies hetzelfde gehad, nadat deze de clips en de powerstrap had herzien, werd het tijd om toch nog op zijn houding te letten en telkens weer bij te schaven tot hij het niet meer vergat.

Hij bleef continue terug gaan naar een schansspring- skihouding, mega naar voren gebogen in je skates hangen.

Misschien is dit onbewust ook bij jou het geval?
Ik sta naar mijn idee best wel heel erg recht op. Mja, we zien wel, thanks voor het meedenken in ieder geval. :)
n00cL30nzondag 22 september 2013 @ 00:28
Graag gedaan, ik hoop dat dit helpt.

Maar zorg in iedergeval dat jouw hiel goed vast zit in de skate en de buckle boven de enkel, bovenaan de skate ook lekker strak zit. (Niet te, want dan klem je die af wat er ook voor kan zorgen dat je daar last van krijgt.)
Ganzzzondag 13 oktober 2013 @ 12:10
Ik kijk naar buiten en besef dat het skate seizoen wel aan zijn einde is gekomen... ;(
Luxuriazondag 13 oktober 2013 @ 12:14
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 12:10 schreef Ganzz het volgende:
Ik kijk naar buiten en besef dat het skate seizoen wel aan zijn einde is gekomen... ;(
Ja echt balen ;(
n00cL30nvrijdag 3 januari 2014 @ 22:53
Oef, ik praat alweer een tijdje met een aantal online maatjes om in september een weekje Barcelona onveilig te gaan maken.

Als ik dan dit weer zie.... begint het toch wel een beetje te kriebelen, ondanks dat het niet het beste weer is. ;)

sp3cvrijdag 3 januari 2014 @ 23:05
en ik maar huilen over die klinkertjes _O_ _O_ _O_

die muziek moet ik wel van huilen trouwens _O-
n00cL30nzaterdag 4 januari 2014 @ 01:27
Hahahaha, had hem ng niet eens met geluid bekeken. :')

Maareuh, met wieltjes > 70mm gaat het allemaal een stukje makkelijker hoor. ;)
Ganzzzondag 5 januari 2014 @ 23:02
Vandaag toch weer een stukkie gedaan. Nat asfalt is goed te doen, je moet vooral wegblijven van de klinkers etc. Ik gebruik voor dit weer mijn oude skeelers met vrij zachte wielen terwijl juist harde wielen beter zijn op nat wegdek. Alleen vind ik het zonde om door de blubber te gaan met mijn nieuwe skates ;-)

In totaal toch 18km gereden, met een gemiddelde van 17km/uur.
n00cL30nmaandag 6 januari 2014 @ 00:02
Heel begrijpelijk hoor, dat doe ik het liefste ook niet.
Wel netjes, 18km. Moet er zelf ook maar weer eens een beetje aan gaan trekken. ;)
Ganzzzondag 26 januari 2014 @ 19:30
Alweer mijn lagers naar de klote!

Nat wegdek blijft killing, ik zit nu te kijken naar alternatief, maar ik kan eigenlijk geen goede reviews vinden. Ik zat zelf te denken aan een set keramische lagers, mogelijk met eventueel speciale 'regen' wielen. (zoals MGP storm) http://mpcspeedskating.com/2009/06/storm-surge/

Iemand hier ervaringen mee?
n00cL30nmaandag 27 januari 2014 @ 00:04
Keramische lagers zijn altijd gaaf, maar zolang je maar frequent skate, of goed schoonmaakt, mok je al een heel end.

De regenwielen, geen ervaring mee. Ik weet wel dat skaten op ijzel een grappige ervaring was. ;)
Ganzzmaandag 27 januari 2014 @ 14:53
Ik skate in de wintertijd toch wel 1 keer in de week. Echt in de regen skaten doe ik niet, maar wel met nat wegdek. Ik droog mijn skates wel af, maar lagers echt schoon maken elke keer lukt niet. Ik vervang nu regelmatig lagers..

Ik zag dat je zowel full als half keramische lagers hebt. De full kosten 30,- ps, dat is iets teveel van het goede, een half keramische is ongeveer 100,- voor een set. Ik denk dat ik zoiets maar ga aanschaffen.
n00cL30ndinsdag 28 januari 2014 @ 00:25
Als het alleen maar om het roesten gaat, probeer deze dan eens?(Mocht je dit nog niet gedaan hebben?)

http://thisissoul.nl/en/b(...)tproof-bearings.html

Net geen 30 euro voor 8 lagers, dus voor 60 euro ben je dan klaar.
Ganzzdinsdag 28 januari 2014 @ 23:32
Ik heb nog niet specifieke rustproof lagers getest, wel veel verschillende; powerslide twincam, bones, no-name, met speciale rubber seals etc.

Op de gok heb ik net een set keramische lagers via Ebay besteld. Via een Chinese leverancier voor een nette prijs (60e voor 18 stuks) met volgens de advertentie:

ceramic Si3N4 (in plaats van het goedkopere ZrO2) ZrO2 kogels zijn wit, Si3N4 zijn zwart
nylon ball retainers (in plaats van stainless steel)
beide kanten rubberen seals
inner en outer ring zijn niet gespecificeerd, maar dat is waarschijnlijk gewoon stainless steel.

bearing_exploded-lg.jpg

Daarnaast heb ik ook een set MPC storm surge wielen gekocht. Als alles binnen is zal ik eea aan foto's laten zien.
Ganzzzondag 9 februari 2014 @ 12:20
kapot

Ik verwacht alle nieuwe onderdelen tegen eind van de maand. Op dit moment iets minder actief vanwege een knieblesure :(
n00cL30nwoensdag 12 februari 2014 @ 00:47
Dat zijn je keramische lagers? :o
Ganzzwoensdag 12 februari 2014 @ 20:33
Nee, die zijn zojuist binnen!

6xya86.jpg

30uzupt.jpg

We mooi om zo het overzicht te zien, je hebt echt veel soorten lagers:
abec rating (hier ligt van alles, van abec 5 tot en met abec 9, maar ook de andere standaard)
construction (halfopen, open of gesloten)
Shield material (Zowel metaal als rubber)
balls (vershillend materiaal, steel, stainless steel, keramisch ZrO2(wit) of Si3N4(zwart) en verschillend aantal)
cage (crown, 2 ribbon)
cage material (steel, nylon)
Inner ring material
Outer ring material

Wat ik nu gekocht heb zijn gesloten lagers met rubberen shields. Daarnaast heb ik 7 Si3N4 keramische lagers. De cage is van het crown type, en gemaakt van nylon. Verder is de inner en outer ring van stainless steel.

Deze lagers waren relatief goedkoop. Ik ben benieuwd hoelang ze mee gaan. Ik wacht nog op 2 90mm MPC STORM SURGE wielen en dan kan ik testen. Het weer is er in ieder geval geschikt voor :')
n00cL30nwoensdag 19 februari 2014 @ 00:21
Als ik dit filmpje uit 2012 zie, krijg ik echt weer zin om de skates te pakken:

Ganzzdonderdag 20 februari 2014 @ 08:41
Vet,

Maar dat is echt heel ver van mijn kunnen ;-)
n00cL30nzaterdag 22 februari 2014 @ 01:41
In principe heb ik alleen wat problemen met die geavanceerde powerslides, maar de rest is echt wel te doen hoor.

Ziet er vele malen meer spectaculair uit, dan dat het moeilijk is om te doen. ;)
Piperidinedonderdag 27 februari 2014 @ 22:26
Weet iemand een goede winkel voor inline skates (recreatief/fitness) in de omgeving van Amsterdam?
n00cL30nzaterdag 1 maart 2014 @ 00:40
Recreatie en fitness... Nope sorry, daar ben ik niet zo heel erg begaan mee.
Ik ga meestal naar thisissoul.nl.

En om maar weer in een bui te komen:

Powerslide Skatenight 2013 door Powerslide TV
MassApealzondag 2 maart 2014 @ 12:29
Na eindelijk weer eens te hebben geschaatst sinds ongeveer 12 jaar toch stiekem wel zin om het inline skaten weer op te pakken! Op de basisschool en middelbare school enorm veel gedaan, maar daarna compleet aan de kant geschoven.

Iemand nog tips voor omgeving Rotterdam qua goede winkel voor inline skates (recreatie/fitness)? :)
Zelf lijkt me een stukje langs de maas nog het meest voor de hand liggend, maar helaas fiets ik die al dagelijks naar de uni en stage, dus ben wel benieuwd naar andere suggesties. Is er richting Rotterdam noord nog iets gaafs?

Edit: Twee winkels gevonden! Uit de OP begrijp ik dus dat ik het beste voor Fitness Skates met grotere wielen kan gaan i.e., 85+ mm met een gemiddelde hardheid als ik reacreatief wil skaten. Correct?

[ Bericht 20% gewijzigd door MassApeal op 02-03-2014 13:25:54 ]
Piperidinezondag 2 maart 2014 @ 21:00
Nergens een winkel te vinden (gisteren veel sportwinkels bezocht, maar niks), denk dat ik toch de gok moet nemen om via internet te bestellen.

Heb deze op het oog, is dat volgens jullie een goede keuze voor een beginner met als doel verbeteren van conditie en natuurlijk voor de leuk bij mooi weer.

http://www.skatepro.nl/119-6182.htm
Ganzzzondag 2 maart 2014 @ 21:26
In de winkel ligt nu inderdaad weinig, te vroeg voor het seizoen. Je moet er specifiek om vragen of echt naar de specialist.

Ik heb vandaag mijn regenwielen goed getest. Het geeft meer grip maar is zeker nog niet heilig op nat wegdek. Ze zijn wel echt een stuk harder om mee te skaten, dat is minder comfortabel. Als het echt zomer is, wissel ik weer terug voor mijn soft wielen ;)
Factdonderdag 6 maart 2014 @ 15:07
Hey!

Zijn hier mensen bekend met Freeline Skates? Ik ben hier nu een klein maandje mee bezig, het is echt supergaaf. Ik heb alleen nog nooit iemand anders met de skates gezien.

Ik woon in Groningen, en het lijkt me gaaf om een keer te freeline skaten met andere mensen.

Skunko3ovrijdag 7 maart 2014 @ 13:11
1x in een video gezien maar die zat ze alleen maar af te kraken xD
maar het ziet er wel tof uit en het trek zeker de aandacht.
laiveneertiekjevrijdag 7 maart 2014 @ 14:08
Ik heb in Bremen een jaar of 2 geleden geloof ik wel zoiets gezien. Ik vond het wel geinig. Maar in Groningen nog niemand mee gezien, en ook niemand over gehoord.
n00cL30nzaterdag 15 maart 2014 @ 01:27
Zin om weer te skaten als ik dit zie:

stephano1990vrijdag 21 maart 2014 @ 14:32
Heerlijk skate weer geweest deze week, en is het uitgerekend op vrijdag koud en regenachtig! :(

Maargoed, het seizoen begint bij mijn vereniging over twee weken! :)
Heb sinds afgelopen weekend nieuwe skates en ik ben er weer helemaal klaar voor! :D
n00cL30nzondag 23 maart 2014 @ 02:04
fIgXMVsclvg.jpg

Blijven toch heel erg fijne skates.
Piperidinemaandag 24 maart 2014 @ 11:07
Kan iemand mij mooie kniebeschermers aanbevelen die er niet uit zien als een soort stratenmakerbescherming? :D.
n00cL30nmaandag 24 maart 2014 @ 13:33
Je wilt kniebeschermers die je onder je broek kan dragen en niet je broek stukscheuren als je er op valt?
Piperidinemaandag 24 maart 2014 @ 13:50
Als dat zou kunnen :P.

Nee, gewoon een paar die goede bescherming bieden, liefst zwart en niet ontiegelijk groot zijn.
n00cL30nmaandag 24 maart 2014 @ 15:07
In principe zijn deze al goed genoeg en kosten niet al te veel.
9200000019258123.jpg

http://www.bol.com/nl/l/s(...)284188184/index.html

Wil je iets meer gaan uitgeven omdat je ook echt zware vallen gaat maken, lees als je gaat vert skaten en drops van meer dan twee meter maken, dan zou je eens kunnen kijken naar dit werk:

sp-knee-gasket.jpg

http://thisissoul.nl/en/p(...)sp-knee-gasket.html#

Ik heb deze vroeger altijd gehad, ben ze alleen tijdens een verhuizing verloren. :s
maxxxxxmaandag 31 maart 2014 @ 20:43
op welke site halen jullie goede skeeler routes vandaan? ik heb vandaag mijn skeeler bescherming aangedaan maar ze jeuken nogal, tijd dat ik maar s nieuwe ga halen (deze komen uit 2002) welke pols,knie en elleboog bescherming is aan te raden?
n00cL30nwoensdag 2 april 2014 @ 21:02
Elleboog doe ik eigenlijk nooit.... Ben een hele tijd alleen maar met kniebescherming in de weer geweest, de triple8 beschermers van hierboven.

Maar nu ik wat ouder wordt, en mijn polsen bijna continue kraken als ik ze ronddraai, ben ik toch maar weer aan het kijken naar of eentje van Scribe, Roces of een willekeurige andere polsbeschermert.

http://thisissoul.nl/en/p(...)gon-wristbrace.html#
http://thisissoul.nl/en/protection/583-roces-roces-glove.html#
http://thisissoul.nl/en/protection/396--protec-wristguards.html#
http://thisissoul.nl/en/protection/1724-ennui-city-brace.html#
http://thisissoul.nl/en/p(...)eet-wristguard.html#
maxxxxxzondag 6 april 2014 @ 18:10
ik draag tot nu toe alleen polsbescherming
n00cL30nmaandag 7 april 2014 @ 00:36
Voor afstanden alleen, zou polsbescherming ook wel meer dan zat moeten zijn.

En om de bekende #selfies en #shoefies een nieuwe twist te geven, hier een #skatefie:

1979739_323500734441876_1420349005_n.jpg
maxxxxxmaandag 7 april 2014 @ 18:21
haha :P
n00cL30nmaandag 7 april 2014 @ 21:07
Jups, de kleinere wieltjes voor stabielere basis he? ;)
maxxxxxdonderdag 10 april 2014 @ 21:10
ja ik heb 76 mm wieldikte

[ Bericht 9% gewijzigd door maxxxxx op 11-04-2014 22:53:23 ]
n00cL30nzaterdag 12 april 2014 @ 00:51
En omdat ik het niet kon laten, de #skatefie van vanavond.

10259740_325687217556561_1769018959781562874_n.jpg
maxxxxxzaterdag 12 april 2014 @ 13:15
haha mooie skates
n00cL30nzaterdag 12 april 2014 @ 16:20
Thanks, ben er ook heel erg blij mee!

Wil er alleen nog iets grotere frames onder gaan plaatsen, zodat ik er ook wat grotere wielen onder kan zetten.
Een beetje a la dit idee:
prodzoomimg2222.jpg

Plaats anders ook lekker #skatefies of foto's van je skatesessies joh. (Dan is er tenminste nog wat activiteit op dit draadje. ;) )
maxxxxxzaterdag 12 april 2014 @ 20:19
jaa zal ik doen haha het is hier wel stil xd hoeveel mm zijn jou wielen
Luxuriazaterdag 12 april 2014 @ 20:22
Ik wil ook weer gaan beginnen met skaten, het is er heerlijk weer voor! Alleen ik heb een beetje weinig tijd.
maxxxxxzaterdag 12 april 2014 @ 22:26
ik ook heb veel toetsen waar ik voor moet leren :(
maxxxxxzaterdag 12 april 2014 @ 22:30
$_84.JPG heb even een foto op internet gevonden van mijn skeelers
n00cL30nzondag 13 april 2014 @ 10:34
Af en toe lekker en eindje knallen is well goed om je even af te reageren. ;)

Zit zelf nu op 58mm in deze frames, met een beetje wrikken zou 60mm mogelijk moeten zijn.

Ik wil echter weer naar 72mm of 76mm.

Dan kun je nog net een fijn midden hebben tussen harder gaan en stunten.
n00cL30nzondag 13 april 2014 @ 10:36
Maar, volgens mij zijn jouw Bauers wel ontzettend comfortabel, maxxxxxxx?
maxxxxxzondag 13 april 2014 @ 14:05
nee hoor ze zitten en rijden perfect met 76mm wielen, als ik een keer niks tedoen heb en geen toetsen heb ga ik lekker na het avondeten een rondje van 3-5km skeeleren alleen wel een irritante (stenen) afdaling waar aan t einde een drukke weg is :( dus draag daarom polsbescherm mocht ik vallen haha xd
(draag over het algemeen geen helm)

[ Bericht 41% gewijzigd door maxxxxx op 13-04-2014 22:32:10 ]
n00cL30nzondag 13 april 2014 @ 23:38
Netjes.

Poslbescherming moest ik ook maar weer eens aan gaan schaffen, aangezien mijn polsen te kust en te keur knakken...
maxxxxxmaandag 14 april 2014 @ 14:15
haha :p skeeler jij vaak?
n00cL30nmaandag 14 april 2014 @ 14:41
Niet zo veel meer als vroeger, waar ik gemiddeld drie uur per dag op de skates doorbracht.

Tegenwoordig knijp ik mijn handen bij elkaar als ik drie uur per week red.
supernigermaandag 14 april 2014 @ 15:26
quote:
1s.gif Op zondag 13 april 2014 14:05 schreef maxxxxx het volgende:
nee hoor ze zitten en rijden perfect met 76mm wielen, als ik een keer niks tedoen heb en geen toetsen heb ga ik lekker na het avondeten een rondje van 3-5km skeeleren alleen wel een irritante (stenen) afdaling waar aan t einde een drukke weg is :( dus draag daarom polsbescherm mocht ik vallen haha xd
(draag over het algemeen geen helm)
Waarom niet? :{
maxxxxxmaandag 14 april 2014 @ 16:49
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2014 15:26 schreef superniger het volgende:

[..]

Waarom niet? :{
wat niet? een helm?

[ Bericht 0% gewijzigd door maxxxxx op 14-04-2014 17:59:09 ]
supernigermaandag 14 april 2014 @ 18:29
quote:
1s.gif Op maandag 14 april 2014 16:49 schreef maxxxxx het volgende:

[..]

wat niet? een helm?

Waarom geen helm dragen
maxxxxxmaandag 14 april 2014 @ 18:35
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2014 18:29 schreef superniger het volgende:

[..]

Waarom geen helm dragen
zie hier niemand met een helm skeeleren dus als k er een draag val je op en sta je voor gek
supernigermaandag 14 april 2014 @ 18:36
quote:
1s.gif Op maandag 14 april 2014 18:35 schreef maxxxxx het volgende:

[..]

zie hier niemand met een helm skeeleren dus als k er een draag val je op en sta je voor gek
Prima, maar dan moet je ook niet gaan huilen als je een keer je schedel breekt :)
maxxxxxmaandag 14 april 2014 @ 18:36
draag jij er wel een? bij rondjes van 3-4km????

[ Bericht 3% gewijzigd door maxxxxx op 14-04-2014 20:59:37 ]
n00cL30ndinsdag 15 april 2014 @ 01:14
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2014 18:36 schreef superniger het volgende:

[..]

Prima, maar dan moet je ook niet gaan huilen als je een keer je schedel breekt :)
Als ik met aggressive skaten praktisch nooit een helm heb gedragen, waarom zou je het dan überhaupt een helm nodig moeten hebben met afstandjes rijden?
maxxxxxdinsdag 15 april 2014 @ 15:06
quote:
99s.gif Op dinsdag 15 april 2014 01:14 schreef n00cL30n het volgende:

[..]

Als ik met aggressive skaten praktisch nooit een helm heb gedragen, waarom zou je het dan überhaupt een helm nodig moeten hebben met afstandjes rijden?
klopt als je valt val je voorover toch?
n00cL30ndinsdag 15 april 2014 @ 18:41
Als je goed met de val mee rolt raak je niets met je hoofd.

maxxxxxdinsdag 15 april 2014 @ 20:46
ja idd maar t is wel veilig maar vind het onnodig om hem tedragen (heb er wel een) ik draag soms polsbescherming misschien doe ik kniebescherming erbij (was vandaag hard gevalle van de fiets doordat een sukkel tegen mijn voorwiel aanklapte) -,-

[ Bericht 49% gewijzigd door maxxxxx op 15-04-2014 21:33:49 ]
n00cL30nwoensdag 16 april 2014 @ 08:52
Ik gebruikte er eigenlijk alleen maar een tijdens vert skaten, waar ik echt niet best in was, of in het skatepark als deze verplicht was.

(bijna nooit gedragen dus)
maxxxxxwoensdag 16 april 2014 @ 17:26
als bijna iedereen een gaat dragen , draag ik er miss ook een
maxxxxxwoensdag 16 april 2014 @ 22:29
quote:
99s.gif Op woensdag 16 april 2014 08:52 schreef n00cL30n het volgende:
Ik gebruikte er eigenlijk alleen maar een tijdens vert skaten, waar ik echt niet best in was, of in het skatepark als deze verplicht was.

(bijna nooit gedragen dus)
ja idd maar als er bijv meer mensen er een dragen val je niet zo op als je de enige bent die er een draagt vind ik

[ Bericht 0% gewijzigd door maxxxxx op 17-04-2014 18:45:07 ]
n00cL30nvrijdag 18 april 2014 @ 20:15
Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik een helm lang niet zo lekker vind zitten als een petje of gewoon helemaal niets.
maxxxxxvrijdag 18 april 2014 @ 22:01
een helm zit wel lekker hoor maar wel voorschut
n00cL30nvrijdag 18 april 2014 @ 23:58
Meestal heb ik moeite met helmen in mijn maat. ;)
maxxxxxzaterdag 19 april 2014 @ 16:07
ik ben geen voorstander maar ook geen tegenstander om een helm tedragen
maxxxxxdinsdag 22 april 2014 @ 19:31
in de mei vakantie is mijn doel om 50 km te skeeleren :)
n00cL30ndinsdag 22 april 2014 @ 20:50
Ik hoop dit jaar nog mee te doen aan een Harlem Night Skate.

We hebben leuke doelen uitgezet dus. :)
Nurse86vrijdag 25 april 2014 @ 11:46
Hallo,
Ik ben onlangs begonnen met inline skaten als herintreder. Nu vooral voor recreatief/fitness doeleinden.
Ik heb roces skates gekocht van net over de ¤100. Op zich prima dingen, behalve dan dat ik de wielen al heb moeten vervangen omdat die met mijn gebruik erg snel sleten.

Nu heb ik 84mm 85A wielen er op en daarmee maak ik ongeveer 3x in de week een tochtje van +/- 25km. Hierbij is mijn gemiddelde snelheid ongeveer rond de 20km/u en topsnelheden van rond de 25km/u (lekker stuk asfalt, windstil).

Ik weet dat er technisch nog wel wat winst te behalen valt maar, ik heb nu al het idee dat ik het maximale eruit haal en ik misschien al de overstap kan maken naar inline speedskates met 100mm wielen.

Heeft iemand hier ervaring mee?
maxxxxxvrijdag 25 april 2014 @ 18:32
nee ik gebruik76mm maar ik ga voortzo ook denk overstappen naar grotere wielen
n00cL30nzaterdag 26 april 2014 @ 10:53
Kijk ook eens naar het wiel zelf. Het kan ook zijn dat de samenstelling van onder andere de gebruikte materialen en core to wheel ratio nadelig zijn.

Hiernaast moet je inderdaad hard hameren op de afzet techniek. Hier zijn meestal wel flink wat verbeteringen in te maken en ook winst te behalen.
Nurse86zaterdag 26 april 2014 @ 11:33
Wat houdt core to wheel ratio dan precies in?

Ik heb wel gemerkt dat met deze wielen meer energie wordt overgebracht dan met de standaard wielen.
Ik heb minder afzet nodig voor meer snelheid maar dat zal vooral aan de hardheid liggen en misschien in mindere mate aan het iets grotere wiel.
Bij de hogere snelheden begin het wel ietsjes te zwabberen waar dit aan ligt kan ik nog niet echt de vinger op leggen. Wellicht iets te maken met het relatief korte frame en misschien ook minder stijf aluminium?

Dus vooral hierdoor vraag ik me af of het dan niet verstandig is om over te stappen op 100mm en skates in iets hogere prijsklasse omdat me die meer geschikt lijken voor het doel dat ik voor ogen heb. (langere afstanden/toertochten van 50km en langer)
n00cL30nzaterdag 26 april 2014 @ 13:46
Hoe groter de kern, hoe beter de snelheid.

Hoe groter de hardheid, hoe beter de snelheid. (zachtere wielen zorgen voor meer grip)

Let ook op de vorm van de wielen, meer recht/vierkant van vorm is vaak wat stabieler. Spits toelopend zorgt voor minder contact met /weerstand van het wegdek, dus ook weer meer snelheid.
Nurse86zaterdag 26 april 2014 @ 18:59
Deze wielen zitten er nu op.

Powerslide84.jpg

[ Bericht 46% gewijzigd door Nurse86 op 26-04-2014 22:41:00 ]
maxxxxxzaterdag 26 april 2014 @ 19:10
nice k ga morgen denk 8 km skeeleren weet niet wat ik aan zal doen trainsbroek of spijkerbroek en welke beschermers
Nurse86maandag 28 april 2014 @ 14:26
Vandaag een rondje van 10km gereden op techniek. 18km/u gemiddeld. 24km/u topsnelheid.
Buitenkanten leren rijden (voor double push) en wat bochtenwerk.

Volgende keer laat ik mijn cuff erg los om een beetje te wennen aan wat minder ondersteuning.
maxxxxxmaandag 28 april 2014 @ 22:29
netjes hoor
maxxxxxzaterdag 3 mei 2014 @ 16:20
zijn er hier mensen die uit noord-brabant komen?
Unclezondag 4 mei 2014 @ 12:08
quote:
99s.gif Op zaterdag 26 april 2014 13:46 schreef n00cL30n het volgende:
Hoe groter de hardheid, hoe beter de snelheid. (zachtere wielen zorgen voor meer grip)
Gewoon Matter G13 wielen kopen. Sneller is er momenteel niet te krijgen ;)
maxxxxxzondag 4 mei 2014 @ 14:05
quote:
1s.gif Op zondag 4 mei 2014 12:08 schreef Uncle het volgende:

[..]

Gewoon Matter G13 wielen kopen. Sneller is er momenteel niet te krijgen ;)
zijn ook wel duur denk?
n00cL30nzondag 4 mei 2014 @ 14:41
quote:
1s.gif Op zondag 4 mei 2014 12:08 schreef Uncle het volgende:

[..]

Gewoon Matter G13 wielen kopen. Sneller is er momenteel niet te krijgen ;)
Ze zijn er wel hoor, wees maar niet bang. ;)

Matter is wel een hele fijne wiel, dat absoluut. Ik ben alleen een die een wat vlakkere wiel wil, in verband met stabiliteit.

Voor mij zal het meer zoiets zijn als:
http://hedonskate.com/p/w(...)pecials#.U2Y3OoDDo4x
https://www.ioffer.com/i/(...)-set-4-ajs-170057229
http://www.oneblademag.com/gear/rb-hydrogen-wheels-reviewed/

En deze, schijnen zelfs iets makkelijker te rollen in vergelijk met Matter Juice:
Atom_One_80mm_82A_800.jpg
(Atom ONE)

[ Bericht 21% gewijzigd door n00cL30n op 04-05-2014 15:00:59 ]
Unclezondag 4 mei 2014 @ 18:47
quote:
99s.gif Op zondag 4 mei 2014 14:41 schreef n00cL30n het volgende:

En deze, schijnen zelfs iets makkelijker te rollen in vergelijk met Matter Juice:
De matter juice compound is nauwelijks te vergelijken met de G13 wielen... Sneller, slijtvaster en wel een stuk duurder helaas :{w Setje 110mm wielen kost tegenwoordig ong. 180 euro. Belachelijk geld :')
maxxxxxzondag 4 mei 2014 @ 19:09
van 180euro kan ik mooie skeelers kopen :D
Unclezondag 4 mei 2014 @ 20:05
niet de mijne :')
Luxuriazondag 4 mei 2014 @ 20:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 19:31 schreef maxxxxx het volgende:
in de mei vakantie is mijn doel om 50 km te skeeleren :)
Dat zal wel zwaar worden op jouw skates :P
maxxxxxzondag 4 mei 2014 @ 21:05
morgen denk een rondje van 5-8km maken
n00cL30nzondag 4 mei 2014 @ 22:29
quote:
1s.gif Op zondag 4 mei 2014 20:46 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Dat zal wel zwaar worden op jouw skates :P
Blij dat mijn skates rond de kilo per stuk wegen.
Unclezondag 4 mei 2014 @ 22:47
Black and yellow O+

13921025238_0f890f0bfd_b.jpg

Gele Juice op de indoor, Witte G13's op de outdoor ^O^
n00cL30nzondag 4 mei 2014 @ 23:05
Niiiiice!

Wel leuk om te zien dat er meer en meer #skatefies geplaatst worden! :)
Nurse86dinsdag 6 mei 2014 @ 10:45
Gisteren rondje gereden van 20km.
Gemiddelde 19km/u en nieuwe top van 27km/u. Hield ik alleen niet heel lang vol.
Maar ik denk dat wel een beetje de max zal blijven.
maxxxxxdinsdag 6 mei 2014 @ 23:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 10:45 schreef Nurse86 het volgende:
Gisteren rondje gereden van 20km.
Gemiddelde 19km/u en nieuwe top van 27km/u. Hield ik alleen niet heel lang vol.
Maar ik denk dat wel een beetje de max zal blijven.
netjes hoor
maxxxxxwoensdag 7 mei 2014 @ 19:44
vandaag 5km gereden met een gemiddelde snelheid van 15km/h alleen hard gevalle :(
n00cL30ndonderdag 8 mei 2014 @ 20:34
Urgh... Je kon nog wel verder gaan?
maxxxxxzaterdag 10 mei 2014 @ 13:05
ja was gelukkig al dicht bij huis dee over 2km 20min
n00cL30nzaterdag 10 mei 2014 @ 17:00
Kak, dat klinkt echt naar!

Facepizza on the pavement?
maxxxxxzaterdag 10 mei 2014 @ 17:56
facepizza, eigenlijk een kinpizza
n00cL30nzaterdag 10 mei 2014 @ 17:57
Urgh... Ken er een paar die toen de kin dicht moeten hebben laten hechten... :{

Geen lekkere plek om op terecht te komen dus....
maxxxxxzaterdag 10 mei 2014 @ 22:59
nee tis alleen een erge schaafwond shit happens
Crashcatzondag 1 juni 2014 @ 15:28
Hey,

Heeft er iemand ervaringen met Doop Swift? Zag dat ze in de aabieding zijn en leek me ideal voor stedelijk transport en af en toe wat langere stukken naar de plassen.
n00cL30nvrijdag 6 juni 2014 @ 21:22
Ik hoor alleen maar positieve geluiden over de Swifts.

Het enige is, dat je nog wel eens wat kracht wil verliezen in je slag. Met andere woorden, ze zullen wat langzamer zijn als normale afstand skates.
maxxxxxwoensdag 11 juni 2014 @ 15:48
toen was het stl hier haha
n00cL30nvrijdag 13 juni 2014 @ 00:19
Te druk met skaten? :P
Crashcatdonderdag 19 juni 2014 @ 20:25
Bedankt N00cL30n.
Ga begin juli de Swift maar aanschaffen. Ik vind het wel prettig om zonder extra schoenen de deur uit te gaan.
n00cL30nvrijdag 20 juni 2014 @ 17:08
Dat is netjes. :)
Andyyvrijdag 20 juni 2014 @ 20:35
Iemand die de FNS in Utrecht wel eens doet?
n00cL30nzaterdag 21 juni 2014 @ 09:11
Ik niet.
DeHeerdinsdag 1 juli 2014 @ 11:05
Zo'n 10 jaar terug voor het laatst op skates gestaat, Rollerblades toen. Dat was toen met zo'n hard plastic schaal boven je voet en voor je enkels, met drie clips waarmee alles strak zat. Ging na verloop van tijd wel pijn doen, dan zette je ze wat losser. Ik kon het trouwens niet echt ;)

Vorig jaar kwam ik een leuke set Rollerblades tegen in de aanbieding, mooi met aluminium frame, en een veterschoen met bovenin wel een clip en klittenband. Mooi comfortabel dacht ik, maar ben er niet aan toe gekomen ze te gebruiken. Tot vorig weekend.

Twee dingen vallen me op: mijn hele beeld trilt op en neer, ik zie echt geen reet als ik er op sta. Ik kan me niet herinneren dat ik dat vroeger ook had. Gewenning lijkt me?

Ik zwabber enorm op de skate. Ze zitten maximaal vast, maar ik krijg het niet voor elkaar er echt op te staan, als ik recht sta dan knippen de skates naar buiten alsof ik x-benen heb. Mijn eerste gedachte is dat de skate gewoon te groot is (zooltje?) of dat ik gewoon die harde-schaal skates had moeten kopen.

Wat denken jullie, ligt dit aan de skate, aan mij, of gewenning, opbouw van spieren, of iets anders? Volgende keer niet gelijk iets kopen maar me laten adviseren? :o)

Thanks alvast!
poesjesdinsdag 1 juli 2014 @ 23:07
Oeh, awesome! Een skate-topic.

Ergens vorig jaar heb ik, zonder research Spex skates gekocht. Hoor er weinig goeds over maar mij zitten ze goed.

Ik heb er weinig tijd voor gehad destijds maar ben nu maar eens begonnen met rijden, 2 week geleden zonder basis of conditie een tocht van 20km gedaan. Geen blaren en ze zitten heerlijk. Daarna nog 2 keer een iets minder grote ronde gedaan maar de wielen zijn nu al zo goed als versleten.

Is het normaal dat ze zo snel slijten?
Uncledinsdag 1 juli 2014 @ 23:25
De goedkope standaard wieltjes zijn vrijwel altijd rommel. Setje goede wielen erin en je rolt een stuk beter en het slijt ook een stuk minder hard!
Susterendinsdag 1 juli 2014 @ 23:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 23:25 schreef Uncle het volgende:
De goedkope standaard wieltjes zijn vrijwel altijd rommel. Setje goede wielen erin en je rolt een stuk beter en het slijt ook een stuk minder hard!
Yo Uncle, eens skaten?
ichangedmymindwoensdag 2 juli 2014 @ 00:01
Vandaag ook weer wat kilometers afgelegd! Helaas alleen, niemand uit mijn vriendengroep deelt deze hobby. ;(
Unclewoensdag 2 juli 2014 @ 06:59
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 23:56 schreef Susteren het volgende:

[..]

Yo Uncle, eens skaten?
Ik ga te hard voor jou man ;)
poesjeswoensdag 2 juli 2014 @ 07:36
In welke prijsklasse zit je dan, met een set goede wielen? Eens kijken of het de moeite waard is om als student zijnde geld uit te geven hier aan :o.
Unclewoensdag 2 juli 2014 @ 08:21
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 07:36 schreef poesjes het volgende:
In welke prijsklasse zit je dan, met een set goede wielen? Eens kijken of het de moeite waard is om als student zijnde geld uit te geven hier aan :o.
Welke maat moet je hebben? Ik heb nog wel 2 dozen wielen op zolder staan. Mogen voor een prikkie weg ;) Met MOD garantie :P
poesjeswoensdag 2 juli 2014 @ 08:43
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:21 schreef Uncle het volgende:

[..]

Welke maat moet je hebben? Ik heb nog wel 2 dozen wielen op zolder staan. Mogen voor een prikkie weg ;) Met MOD garantie :P
Altijd goed, MOD garantie!

Ik check dit even wanneer ik vanavond thuis kom. :)
Susterenwoensdag 2 juli 2014 @ 10:08
quote:
1s.gif Op woensdag 2 juli 2014 06:59 schreef Uncle het volgende:

[..]

Ik ga te hard voor jou man ;)
Dat klinkt als een uitdaging.
Unclewoensdag 2 juli 2014 @ 10:36
quote:
99s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:08 schreef Susteren het volgende:

[..]

Dat klinkt als een uitdaging.
Totaal niet.

Blijkbaar nog niet bekend met mijn skeelergeschiedenis (en heden)?

Op de eerste tien meter ga jij wel winnen trouwens ;)
Susterenwoensdag 2 juli 2014 @ 13:53
quote:
1s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:36 schreef Uncle het volgende:

[..]

Totaal niet.

Blijkbaar nog niet bekend met mijn skeelergeschiedenis (en heden)?

Op de eerste tien meter ga jij wel winnen trouwens ;)
Nope, ben ik niet mee bekend. Maar jij gaat op lange afstand sowieso wel winnen, maar korte afstand ben ik wel benieuwd. ;)

En wendbaarheid (4 kleine vs grote wieltjes) is in een stad natuurlijk ook een factor.
Susterenwoensdag 2 juli 2014 @ 13:54
Hoe starten jullie eigenlijk een sprintje? Van ijshockey ben ik gewend een korte crossover naar achter om momentum te creëren, dan 3x kort hakken vooruit en dan pas beginnen met strides.
Susterenwoensdag 2 juli 2014 @ 13:55
En wie weet nog chille skate evenementen? In Utrecht heb je zo'n parade, lijkt me wel gaaf.
poesjeswoensdag 2 juli 2014 @ 20:08
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:21 schreef Uncle het volgende:

[..]

Welke maat moet je hebben? Ik heb nog wel 2 dozen wielen op zolder staan. Mogen voor een prikkie weg ;) Met MOD garantie :P
Zijn wel kleine wielen, 78mm

mcEvSni.jpg

Als je iets hebt, dm mij dan maar! Dan spreken we het verder af :).
Unclewoensdag 2 juli 2014 @ 21:49
quote:
1s.gif Op woensdag 2 juli 2014 20:08 schreef poesjes het volgende:

[..]

Zijn wel kleine wielen, 78mm

[ afbeelding ]

Als je iets hebt, dm mij dan maar! Dan spreken we het verder af :).
Das wel heel klein.. :{ Ik heb vanaf 80mm t/m 110 :7
poesjeswoensdag 2 juli 2014 @ 21:52
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 21:49 schreef Uncle het volgende:

[..]

Das wel heel klein.. :{ Ik heb vanaf 80mm t/m 110 :7
Ja dat dacht ik al. Verwachtte dat deze ook 80 waren, maar jammer genoeg dus net niet. :P

Is het trouwens niet zo dat 80mm wel op deze skates passen, of zal dat problemen met zich meebrengen?
Unclewoensdag 2 juli 2014 @ 22:03
Hangt er vanaf hoe dicht je wielen op elkaar zitten, en hoe dicht op je schoen/frame... Als je aan alle kanten een minimaal een mm over hebt dan gaat het wel passen om er 80's in te zetten!
n00cL30nwoensdag 2 juli 2014 @ 23:00
quote:
1s.gif Op woensdag 2 juli 2014 20:08 schreef poesjes het volgende:
[..]
Zijn wel kleine wielen, 78mm
hahahaha, 78mm en klein?

IMG_20140402_221829.jpg
Ik rij de hele tijd op 59mm, en ga binnenkort hopelijk over op 76mm. ;)

[ Bericht 13% gewijzigd door n00cL30n op 03-07-2014 01:08:32 ]
poesjesdonderdag 3 juli 2014 @ 07:34
quote:
99s.gif Op woensdag 2 juli 2014 23:00 schreef n00cL30n het volgende:

[..]

hahahaha, 78mm en klein?

[ afbeelding ]
Ik rij de hele tijd op 59mm, en ga binnenkort hopelijk over op 76mm. ;)
Maar is dat niet eerder voor stunt bijvoorbeeld? :P Ik heb er zelf geen verstand van hoor!
n00cL30nvrijdag 4 juli 2014 @ 11:41
Heb je helemaal gelijk in.
n00cL30nvrijdag 4 juli 2014 @ 12:18
Alleen doe ik tegenwoordig meer afstandjes afleggen.
Rockiejjmaandag 7 juli 2014 @ 11:52
Zo ik heb ze naar een jaar ook weer uit de kast getrokken, vanmiddag eens kijken of het nog gaat!!
Aljosjenkazondag 13 juli 2014 @ 22:10
Laat ik beginnen met mij eerst voor te stellen ; De naam is Aljosja, ben 43 jaar, en woonachtig in Noord-Holland, en sinds een maand of 3 bezig met skaten.

En dan nu mijn vraag ; Hoe lang duurt het zo'n beetje voordat je echt vertrouwt op de skates staat ? Ik merk wel dat het beetje bij beetje beter gaat, maar het gaat nog steeds niet echt 'vanzelf' , om het maar zo te noemen... Ik denk dan ook dat het vooral een kwestie van zelfvertrouwen op de skates kweken is, maar het valt mij tegen hoe lang dat wel niet duurt..

Iedere tip is welkom ,en alvast bedankt ;-)
n00cL30nmaandag 21 juli 2014 @ 00:13
Hoie en welkom in deze reeks.

Het vertrouwd raken is verschillend per persoon.
Ik heb er zelf toentertijd een paar weken over gedaan, maar toen stond ik ook elke dag minimaal 3 uur op mijn skates te stunten.(was meer van het trappetjes rijden/springen en muurtjes glijden)

De belangrijkste tips zijn te vinden in de openingspost, als ik mij niet vergis.
Waar heb je het meeste last mee?
Aljosjenkazondag 27 juli 2014 @ 22:15
Ik merk dat het vooral een gebrek aan zelfvertrouwen is .. De ene dag gaat het beter dan de andere, maar voor mijn gevoel duurt het gewoon veels te lang voordat ik het enigzins onder de knie heb. Het gekke is, als ik in huis, in de woonkamer heen en weer rol , en ook in de gang beneden in de boxruimtes, het prima gaat. Daar voel ik mij vertrouwd, maar zodra ik buiten ben, is dat weg, en gaat het alweer een stuk houtiger...Dan ben ik al weer langer bezig om enigzins vertrouwd te raken..

Wat ik wel onderhand weet ,is dat het stukje bij beter al beter gaat ,maar het duurt mij gewoon te lang ! Ik kijk uit naar onbezorgd skaten, en dan doet de snelheid er niet eens toe, maar het moet gewoon gaan als fietsen, namelijk zonder erbij na te denken. Hoe dan ook , ik ga niet opgeven, hoewel ik daar al vaak dicht tegenaan heb gezeten, maar vandaag had ik weer een redelijke dag, dus dat is al bemoedigend ...

Ohja, het meest vervelende is, is dat ik al na een km of 2, de spieren in mijn bovenbenen beginnen te protesteren.. Ik denk dat het nog gewoon een kwestie van gewenning is, of misschien doe ik het nog te krampachtig, maar da's wel het meest vervelende ..

Hoe dan ook, iedere tip is welkom, en wat ik wel al weet ; de aanhouder wint, en naar dat moment kijk ik dan ook uit
n00cL30ndonderdag 7 augustus 2014 @ 22:47
Kijk hier.... Een leuk skate filmpje vanuit Rome:

n00cL30ndonderdag 7 augustus 2014 @ 22:51
En een ander aanradertje, City Explorer: Rotterdam

_Hestia_dinsdag 9 september 2014 @ 15:25
Ik was op zoek naar zo'n topic als dit, maar kon hem niet vinden. Niet zo gek als er al ruim een maand niet in gepost is. Maar goed, even copy paste dan maar ;)

quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 22:02 schreef Sylvana het volgende:
Naast het sporten in de sportschool of baantjes trekken in het zwembad wil ik ook graag wat buiten in de frisse lucht gaan doen. Hardlopen kan ik niet ivm mijn enkels, dus daarom zit ik erover te denken om te gaan inline skaten. Vroeger als kind had ik skeelers waar ik me de hele middag mee kon vermaken. Maar toen vond ik het vooral leuk om naar beneden te gaan in tunneltjes, omhoog te skeeleren en weer naar beneden te gaan enz ;)
Voor nu wil ik gewoon recreatieve tochten maken, niet te lang, gewoon, half uurtje tot een uur ofzo.

Maar goed, waar te beginnen? Op de site van Perry Sport hebben ze verschillende inline skates van het merk Roces, bijvoorbeeld deze of deze.
Maar aangezien ik er verder geen verstand van heb vraag ik jullie om tips. Waar kan ik ze het beste kopen, welke merken zijn goed, waar moet ik op letten en aan welke prijs moet ik een beetje denken? (Bij Perry Sport kosten ze tussen de 90-120 euro zo'n beetje)
Daarnaast natuurlijk nog knie-, pols- en elleboogbeschermers. En is een helm echt nodig?

Hier in de stad heb je wel een schaats- en skeelerclub, maar ik kan zo snel niet vinden of ze ook een basiscursus ofzo geven. Zoiets lijkt me wel handig, maarja als het er niet is, is het er niet.

Dus, wie helpt me op weg? :)
n00cL30nwoensdag 10 september 2014 @ 21:24
Roces is een heel fijn merk, heb wat jaren in dit merk skates rondgereden. Over het algemeen zijn deze skates heel fijn als je een hoge wreef hebt.
Heb je een brede voet, dan zou ik wegblijven bij Roces. Het kan dan zijn dat je een tintelend gevoel in voet over kunt houden, tijdens en na het skaten.

In dit geval kun je kijken naar Rollerblade. Aanradertje mijner zijds, de Twister 80w of de Fusion x3 modellen.

Ook zijn Seba hele fijne (urban/freeskate) skates, alleen vaak aan de wat meer prijzige kant.
n00cL30nwoensdag 10 september 2014 @ 21:36
Wat helmen betreft... niet zo heel erg nodig.

Ikzelf ben er door de jaren heen achtergekomen dat de polsbeschermers het belangrijkst zijn. Misschien zelfs nog belangrijker dan kniebeschermers.

Vandaar mijn advies, kijk eerst naar pols en kniebeschermers.

Helmen, alleen als je gemiddelde snelheid boven de 30 km/u komt op de langere tochten.

Kijk ook of je je kniebeschermers onder of over je broek wilt dragen.

Dit heeft te maken met een kniebeschermer met kevlar/kunststof kap, of een kniebeschermer die alleen maar uit padding bestaat.
Volgens mij staan mijn aanbevelingen ook eerder genoemd in dit topic. ;)
Unclewoensdag 10 september 2014 @ 22:50
quote:
99s.gif Op woensdag 10 september 2014 21:36 schreef n00cL30n het volgende:
Wat helmen betreft... niet zo heel erg nodig.
Dus jij breekt liever je schedel dan je pols?

Wat een onzin zeg. Dat een helm niet hip is kan ik nog inkomen (hoewel ook onzin), maar adviseren dat je beter polsbeschermers dan een helm kunt dragen slaat echt helemaal nergens op. Je hoeft niet hard te gaan om hoofdletsel op te lopen. Gebroken polsen genezen over het algemeen een stuk beter dan een hersenbeschadiging...

http://www.dumpert.nl/med(...)_hou_van_helmen.html

[ Bericht 8% gewijzigd door Uncle op 11-09-2014 09:56:30 ]
n00cL30ndonderdag 11 september 2014 @ 17:38
Gast, onzin..?! Misschien moet je even je ongefundamenteerde mening lekker voor je houden!

"Helm niet hip[..]", helm is in mijn ervaring niet tot bijna niet nodig als je afstanden aflegt.

JA, ik weet waar ik over praat. Ruim 20 jaar ervaring in aggressive inline skaten en afstandjes afleggen doet mij dit zeggen.

Maar goed, loop jij maar lekker met gebroken polsen rond, aangezien dit een veel voorkomende blessure gaat wezen en kennelijk jouw voorkeur heeft.
De keren dat jij in je hele leven op je schedeltje kneitert, kan ik op een hand tellen. (Ook omdat dit mij in mijn twintig jaar nog NIET is gebeurd)
De keren dat jij op je polsen klapt in een paar weken bij lange na niet.

Nogmaals, ik adviseer je dringend om dat denigrerende regeltje "maar adviseren dat je beter polsbeschermers dan een helm kunt dragen slaat echt helemaal nergens op. " te herzien.
Aangezien het bij jou om een voorkeur gaat en kennelijk niet om ervaring.

Vraag het aan skate shops, deze zullen het beamen; polsen en knieën zijn het meest blessuregevoelig.

Voordat je het weet ga je ook over het belang van helmen op de fiets of tijdens wandelingen aanpraten. :')

[ Bericht 1% gewijzigd door n00cL30n op 11-09-2014 17:44:56 ]
_Hestia_donderdag 11 september 2014 @ 18:12
Dankjulliewel voor jullie reacties iig. Ik heb juist een smalle voet, dus dan zal Roces vast wel goed zijn.
Bij de Perry Sport hebben ze een set met alledrie de beschermers erin (knie, pols en elleboog).
Ik verwacht niet dat ik snelheden van boven de 30 km/u zal halen. Maar ga nog wel even denken over een helm dan.
En zal de rest van het topic nog even lezen :)
n00cL30ndonderdag 11 september 2014 @ 20:27
Helemaal goed!

En...Bijna iedereen is ooit met dat knie,pols en elleboog setje begonnen. (Ik had ze alledrie van Roces. ;) )

quote:
Veilige valtechnieken

Probeer als je valt altijd eerst op je knieën te vallen.
Glijd vervolgens via je polsen door naar je ellebogen.
Met de juiste beschermingsmiddelen is dit de meest veilige manier om de klap van je val op te vangen. Probeer tijdens de val je vingers naar voren te strekken en leg je hoofd in je nek.

Val je naar achteren?
Buig je hoofd dan naar voren met je kin op je borst en maak je zo klein mogelijk. Steek daarbij nooit 1 arm (gestrekt) uit en ga niet met je armen zwaaien. Dit heeft geen zin. De kans dat je verkeerd op je polsen terechtkomt is groter.
Probeer op beide handen tegelijkertijd te landen en strek daarbij je armen niet.
Hier de rest van de tips die je ter harte kunt nemen als je valt:
http://voorkomblessures.v(...)en-bij-inline-skaten
Uncledonderdag 11 september 2014 @ 20:58
quote:
99s.gif Op donderdag 11 september 2014 17:38 schreef n00cL30n het volgende:
Gast, onzin..?! Misschien moet je even je ongefundamenteerde mening lekker voor je houden!

"Helm niet hip[..]", helm is in mijn ervaring niet tot bijna niet nodig als je afstanden aflegt.

JA, ik weet waar ik over praat. Ruim 20 jaar ervaring in aggressive inline skaten en afstandjes afleggen doet mij dit zeggen.

...

De keren dat jij in je hele leven op je schedeltje kneitert, kan ik op een hand tellen. (Ook omdat dit mij in mijn twintig jaar nog NIET is gebeurd)
De keren dat jij op je polsen klapt in een paar weken bij lange na niet.

Aangezien het bij jou om een voorkeur gaat en kennelijk niet om ervaring.
Was niet denigrerend bedoeld. Ik vind het onzin. Dat mag ik vinden. Overigens heb ik ook geen gebrek aan ervaring met skaten ;) al 20 jaar wedstrijdrijder Waarvan 3 jaar bij de A-rijders ;)

Aantal keren dat je valt is niet relevant bij bescherming wat mij betreft. Hoe vaak valt een gemiddelde motorrijder in zijn leven? Die hebben toch ook een helm op. Hoe vaak heb jij een auto ongeluk? Hopelijk wel altijd een gordel om.

1x verkeerd op je hoofd vallen is genoeg. Heb ik van dichtbij meegemaakt. Inderdaad op snelheid. Maar met weinig snelheid op je hoofd vallen kan ook voor dramatisch veel ellende zorgen. En inderdaad breek ik liever een pols dan mijn schedel!

Wat mij betreft is knie en polsbeschermers een keuze, een helm zou verplicht moeten zijn.

Dat je het daar niet mee eens bent, helemaal prima. Maar noem mij niet denigrerend. Ik weet zeker waar ik over praat. ik vind het gewoon onverantwoord om mensen te adviseren geen helm te dragen. Zelfs als JIJ al 20 jaar niet op je hoofd bent gevallen...
n00cL30ndonderdag 11 september 2014 @ 21:28
Feit blijft, jij doet alleen maar snelheid en rondjes rijden. Zo ideaal mogelijke situaties opzoeken.

Niet bedoeld als ik ben meer macho, arrogant of wat dan ook, maar ik zocht het gevaar meer op, met van daken en trappen springen, muurtjes en trapleuningen glijden, aan bussen, trams, auto's en vrachtwagens hangen en zo snel mogelijk door het verkeer gaan (skitchen) en ga zo maar door.

Frequentie op vallen ligt hierdoor veel hoger. Leer je hoe je moet vallen, heb je met pols- en kniebescherming al meer dan genoeg.

Ik bedoel, je loopt toch ook niet met je bouwhelm buiten de bouwput omdat er misschien een steen uit de lucht kan komen te vallen?

Nogmaals, ja ik heb heus wel een helm gedragen, maar dat was meer als ik bezig was met flips, bios, saults en handplants.
Tijdens deze truukjes was er een verhoogde kans op hoofdschade.

Dit staat wars tegenover een beginnend skater/skatester die net begint met skaten.
Als die gelijk leert hoe hij/zij het evenwicht moet bewaren en vervolgens hoe te vallen, hoeft deze zich echt niet bang te maken voor hoofd schade.
n00cL30ndonderdag 11 september 2014 @ 21:34
En even weer wat oldschool vermaak:


Dima Makrushin Moscow ?ity door Life Steeze Media
Unclevrijdag 12 september 2014 @ 09:12
quote:
99s.gif Op donderdag 11 september 2014 21:28 schreef n00cL30n het volgende:
Als die gelijk leert hoe hij/zij het evenwicht moet bewaren en vervolgens hoe te vallen, hoeft deze zich echt niet bang te maken voor hoofd schade.
Maar zo werkt het gewoon niet...

Een helm gewoon heel on-Nederlands. Er zijn genoeg landen waar een helm inderdaad voor iedereen verplicht is op de fiets. Of iedereen er gewoon een draagt terwijl het helemaal niet verplicht is. En kijk eens op een gemiddelde ski-piste, bijna iedereen een helm op, behalve de Hollanders (hoewel daar inmiddels wel een kentering te zien is).

Het is al ruimschoots aangetoond dat een helm het grootste deel van hoofdletsel had kunnen voorkomen.

Een helm is als een soort hoofdverzekering. Je betaalt je jaren lang scheel terwijl er niets gebeurt. Maar je hebt het niet voor de 100 miljoen keer dat het goed gaat maar die ene keer dat het mis gaat. Daarnaast zou het geen kansrekening moeten zijn. Het gaat bijna altijd (en jij gebruikte in een eerdere reactie lachen woord bijna) goed want ik ben heel goed DUS is het bijna nooit nodig en DUS hoeft het maar niet.

Vallen hoeft ook helemaal niet je eigen schuld te zijn he! Net iemand anders die even niet oplet, een overstekende hond als je op openbare weg bent, een takje/steentje) tussen je wiel (en dan heeft valtrainkng écht geen zin), etc

En tenslotte mag jij ook best denken dat jij het niet nodig hebt hoor! Maar ik zou alsnog NOOIT adviseren aan een andere om er geen te dragen. Uiteindelijk moet iedereen zelf de keuze maken om er wel of geen te dragen, maar de enige verstandige keuze is ik het wel te doen. Je wilt het niet op je geweten hebben iemand gezegd te hebben dat het niet nodig is en die de rest van zijn leven door een rietje moet eten, omdat het bijna nooit nodig is!

En ik zie in een jaar meer kapotte helmen dan gebroken polsen. En dat zijn allemaal goed geoefende en getrainde skaters!! ;)
n00cL30nvrijdag 12 september 2014 @ 13:40
Ik heb niet gezegd dat iemand hem niet hoeft te dragen, het enige dat ik geadviseerd heb, ga eerst voor pols- en kniebeschermers. ;)
n00cL30nmaandag 6 oktober 2014 @ 20:50
n00cL30ndonderdag 16 oktober 2014 @ 23:01
eline-xyxvrijdag 24 oktober 2014 @ 21:22
Hallo skaters!
Zijn er hier ook jonge mensen ong 17-23 jaar ( zelf bijna 18) die gewoon lekker beetje lange afstanden skaten?
Ik zou graag weleens samen willen skaten, regio utrecht. Maar doordeweeks zou ik ook wel ergens anders heen kunnen, studentenreisproduct :)
Dus iemand die het leuk lijkt samen te skaten?
n00cL30nzaterdag 8 november 2014 @ 12:58
Ook in Barcelona geven we skatelesjes.

Wel even allemaal de benodigde beschermers aan allemaal...
http://instagram.com/p/vItUqCtPcV/
n00cL30nzondag 9 november 2014 @ 20:57
En wat krijg je als je vrije expressie koppelt aan skaten met grote wielen?
Juist, mushroom blading...

http://vimeo.com/m/111296572
Andyyzondag 9 november 2014 @ 21:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 21:22 schreef eline-xyx het volgende:
Hallo skaters!
Zijn er hier ook jonge mensen ong 17-23 jaar ( zelf bijna 18) die gewoon lekker beetje lange afstanden skaten?
Ik zou graag weleens samen willen skaten, regio utrecht. Maar doordeweeks zou ik ook wel ergens anders heen kunnen, studentenreisproduct :)
Dus iemand die het leuk lijkt samen te skaten?
Wat zijn lange afstanden? In de zomer kun je meeskaten met de USP, maar daar heb je nu niks aan :P
eline-xyxmaandag 10 november 2014 @ 13:11
quote:
Wat zijn lange afstanden? In de zomer kun je meeskaten met de USP, maar daar heb je nu niks aan :P
Hahah jaa daar heb ik nu niets aan maar ik zal het volgend jaar maar eens in de gaten houden :) thankx voor de tip. Verder is er niemand geïnteresseerd I guess..
laiveneertiekjemaandag 10 november 2014 @ 13:23
Heeft de USP geen facebookgroep? Misschien dat een oproepje daar wat meer respons geeft..
Andyymaandag 10 november 2014 @ 23:20
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 13:11 schreef eline-xyx het volgende:

[..]

Hahah jaa daar heb ik nu niets aan maar ik zal het volgend jaar maar eens in de gaten houden :) thankx voor de tip. Verder is er niemand geïnteresseerd I guess..
Niet in de kou iig, zit wel vlakbij Utrecht
yvette1982maandag 2 februari 2015 @ 14:53
Ik wil gaan beginnen met skeeleren, om te testen zou ik wel graag eerst een keer of twee skeelers willen huren. Weet iemand waar dat mogelijk is? En eventueel ook een lesje of 2.
Defenestratievrijdag 13 februari 2015 @ 21:49
Hallo skaters! Ik ben Sander (22 jaar) en ik kom uit de omgeving van Rotterdam/Dordrecht en ben op zoek naar een maatje of maatjes om mee te skeeleren. Niet dat ik koos vriendloos ben, maar mijn vrienden skaten helaas niet.

Zelf heb ik twee paar skates, één paar is om wat beweeglijker te zijn. Dit komt meer in de buurt van urban skaten. Daarnaast heb ik ook nog een paar om afstanden te skeeleren, dit vind ik ook leuk.

Ik vind het ook niet erg om een stukje te reizen (Studenten OV), op die manier kan ik ook skeeleren in andere steden :D.

Ik ben op het moment van schrijven maar net lid, dus een PM zit er denk ik nog niet in. Reageren in dit topic kan wel. Hoop ik.
Crashcatzaterdag 7 maart 2015 @ 23:58
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 14:53 schreef yvette1982 het volgende:
Ik wil gaan beginnen met skeeleren, om te testen zou ik wel graag eerst een keer of twee skeelers willen huren. Weet iemand waar dat mogelijk is? En eventueel ook een lesje of 2.
Vraag even rond bij jouw lokale skate shop? Daar weten ze vast wel of er workshops worden gehouden.

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 21:49 schreef Defenestratie het volgende:
Hallo skaters! Ik ben Sander (22 jaar) en ik kom uit de omgeving van Rotterdam/Dordrecht en ben op zoek naar een maatje of maatjes om mee te skeeleren. Niet dat ik koos vriendloos ben, maar mijn vrienden skaten helaas niet.

Zelf heb ik twee paar skates, één paar is om wat beweeglijker te zijn. Dit komt meer in de buurt van urban skaten. Daarnaast heb ik ook nog een paar om afstanden te skeeleren, dit vind ik ook leuk.

Ik vind het ook niet erg om een stukje te reizen (Studenten OV), op die manier kan ik ook skeeleren in andere steden :D.

Ik ben op het moment van schrijven maar net lid, dus een PM zit er denk ik nog niet in. Reageren in dit topic kan wel. Hoop ik.
Bij Rotterdam Blaak is er een skate park, waar veel rondhangen, misschien kan je daar een keertje kijken om nieuwe gezichten te ontmoeten?
Defenestratiezondag 8 maart 2015 @ 11:40
quote:
0s.gif [b]
Bij Rotterdam Blaak is er een skate park, waar veel rondhangen, misschien kan je daar een keertje kijken om nieuwe gezichten te ontmoeten?
Klopt inderdaad, volgens mij ben ik daar wel eens langs gereden. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen. Maar als ik het goed heb is dat wel meer het aggressive/stunt skaten toch?
Crashcatmaandag 9 maart 2015 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 11:40 schreef Defenestratie het volgende:

[..]

Klopt inderdaad, volgens mij ben ik daar wel eens langs gereden. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen. Maar als ik het goed heb is dat wel meer het aggressive/stunt skaten toch?
Dat is wel zo, maar volgens mij wordt het ook veel als ontmoetingsplek gebruikt.
Ben zelf een beginnend skater, dus ik probeer zelf maar eerst eens voorzichtig rondje Maas of Kralingse Plas te doen.
Defenestratiedinsdag 10 maart 2015 @ 08:23
Nou, ik ga eens kijken. Las ook op het internet dat ze dat park gaan verbouwen en uitbreiden. In ieder geval bedankt! ;) Ik houd dit topic in ieder geval in de gaten.
Defenestratiewoensdag 11 maart 2015 @ 12:42
Naar aanleiding van de titel van dit topic.. Slecht nieuws, de WeSkate in Rotterdam gaat dit jaar niet door.

quote:
PERSVERKLARING
Onderwerp: Wednesday Night Skate Rotterdam
Delft, 11 maart 2015
Beste perscontact,
Graag brengen wij u, middels dit schrijven, op de hoogte van het volgende nieuwsfeit:
De Wednesday Night Skate in Rotterdam gaat deze zomer niet door.
Het evenement in Rotterdam brengt al jaren iedere zomer duizenden mensen op de been om samen vijf woensdagavonden te skaten via een uitgezette route door de binnenstad van Rotterdam.
Belangrijke reden voor het niet doorgaan van de editie van 2015 is de financiële onzekerheid. Door het uitblijven van een hoofdsponsor, afnemende sponsorbijdragen, verlaagde subsidie van de gemeente en toenemende organisatiekosten zijn wij helaas genoodzaakt om de komende editie te schrappen. Voldoende financiële middelen zijn nodig om een veilig en verantwoorde skatetocht te organiseren voor de duizenden skaters die jaarlijkse mee rollen met de Wednesday Night `Skate. Wij nemen deze beslissing met pijn in ons hart.
Via deze weg bedanken wij onze hoofdsponsors van de afgelopen jaren: Bram Ladage, Europese Verzekeringen, Metro Nieuws & Fit For Free en onze huidige sponsoren: Ladage Events, Woonstad Rotterdam, Radio Decibel, RSI, Rollerblade en Skate Fever voor hun vertrouwen, inzet en enthousiasme. Ditzelfde geldt ook voor de vele tientallen vrijwilligers die wekelijks klaar stonden om de Wednesday Night Skate mede mogelijk te maken. Tot slot danken wij alle skaters die de afgelopen jaren iedere desbetreffende woensdagavond klokslag half acht op de Binnenrotte stonden om te vertrekken.
Desalniettemin hopen wij, als organisatie van de Wednesday Night Skate, in 2016 op een terugkeer van het evenement.


[ Bericht 0% gewijzigd door Defenestratie op 11-03-2015 12:53:26 ]
Crashcatvrijdag 13 maart 2015 @ 18:49
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 12:42 schreef Defenestratie het volgende:
Naar aanleiding van de titel van dit topic.. Slecht nieuws, de WeSkate in Rotterdam gaat dit jaar niet door.

[..]

Ah ja, dat had ik gelezen ja. Wilde dit jaar meedoen, maar helaas pindakaas.
Zag er altijd gezellig uit als ze hier langs kwamen.
Defenestratiedinsdag 17 maart 2015 @ 12:41
Er is volgens mij nog wel een andere groep die iets probeert te organiseren. Ben benieuwd of dat iets wordt. Wil sowieso eender deze dagen een keer naar Rotterdam om daar te skaten door de stad. Genoeg leuke stukjes volgens mij! :)
Dagoduckmaandag 20 april 2015 @ 17:10
Einde.