abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 2 augustus 2012 @ 11:48:59 #126
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_114989151
Kort bakken en nagaren in de oven?
pi_114993795
Als je van de voorkant van de filet een stuk koopt kun je het dunne flapje omvouwen zodat het vel om de hele filet heen zit. Als je er dan voorzichtig een heleboel schuine sneetjes in maakt en met een touwtje het 'pakketje' dichtknoopt kun je hem perfect krokant bakken in een grillpan.
  donderdag 2 augustus 2012 @ 13:45:55 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114994365
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 13:35 schreef Hagelkaas het volgende:
Als je van de voorkant van de filet een stuk koopt kun je het dunne flapje omvouwen zodat het vel om de hele filet heen zit. Als je er dan voorzichtig een heleboel schuine sneetjes in maakt en met een touwtje het 'pakketje' dichtknoopt kun je hem perfect krokant bakken in een grillpan.
Dan moet je wel een "filet" met huid hebben.
Op de huid bakken kan idd ook. Huid wat insnijden en de filet zouten en bloemen. Op de huid bakken maar de filet niet draaien, maar met een lepel de hete boter er over gieten. Pan niet te heet zodat de boter niet verbrand.
Na het bakken de vis voorzichtig uit de pan nemen, vuur uitzetten, jus blussen met wat citroensap, veel gehakte peterselie, kappertjes en wat klontjes boter en dit over de vis gieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115001175
Beste Piet,

Hoe maak je verse spinazie klaar?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 2 augustus 2012 @ 15:55:44 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115001271
quote:
5s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:54 schreef Hallojo het volgende:
Beste Piet,

Hoe maak je verse spinazie klaar?
Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115001855
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bakken is lekker, maar bij verse kabeljauw lastig omdat ie vlokt. Wat je zou kunnen doen is voorzichtig en kort pocheren in half witte wijn, half visbouillon. Hollandaise erbij, smullen.
bouillon/wijn aan de kook brengen. Vis erin. Pan van het vuur en de vis na 10 minuten eruit halen. Is dat voldoende?
pi_115002566
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.
In een wok of koekepan, of in een kookpan?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_115003394
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan moet je wel een "filet" met huid hebben.
Op de huid bakken kan idd ook. Huid wat insnijden en de filet zouten en bloemen. Op de huid bakken maar de filet niet draaien, maar met een lepel de hete boter er over gieten. Pan niet te heet zodat de boter niet verbrand.
Na het bakken de vis voorzichtig uit de pan nemen, vuur uitzetten, jus blussen met wat citroensap, veel gehakte peterselie, kappertjes en wat klontjes boter en dit over de vis gieten.
Je koopt filet toch altijd met huid? Er vanuit gaande dat je niet die slijmerige bakjes van de AH koopt.. Nadeel van een gewone kabeljauwfilet tov een rugfilet is inderdaad wel dat er een lijn graten doorheen loopt. Maar die zijn zo groot dat je je er moeilijk in kan verslikken :P
pi_115004063
quote:
5s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:54 schreef Hallojo het volgende:
Beste Piet,

Hoe maak je verse spinazie klaar?
Wassen, droogslingeren en een dressing maken. Als je het in de pan gooit dan vind ik heel kort heet bakken het lekkerst.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115006022
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 16:32 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Je koopt filet toch altijd met huid? Er vanuit gaande dat je niet die slijmerige bakjes van de AH koopt.. Nadeel van een gewone kabeljauwfilet tov een rugfilet is inderdaad wel dat er een lijn graten doorheen loopt. Maar die zijn zo groot dat je je er moeilijk in kan verslikken :P
Zoals in m'n eerste post al staat, ze zijn in de bonus. Dus ja dat zijn die slijmerige bakjes van de AH zonder huid.
  donderdag 2 augustus 2012 @ 17:41:40 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115007136
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 16:16 schreef Hallojo het volgende:

[..]

In een wok of koekepan, of in een kookpan?
Kan allemaal,maar in wok of koekenpan beetje bij beetje doen. Ik gebruik een grote soeppan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115007358
Ik roerbak spinazie altijd met een teentje knoflook. Heerlijk.
pi_115017831
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 17:13 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Zoals in m'n eerste post al staat, ze zijn in de bonus. Dus ja dat zijn die slijmerige bakjes van de AH zonder huid.
Ah :P

In dat geval kun je ze omwikkelen met pancette, satéprikker erdoor en dan bakken. Serveren met een toef creme fraiche erop waar je eerst wat fijngeknipte munt doorheen lepelt.
pi_115087999
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 17:47 schreef Bleie het volgende:
Ik roerbak spinazie altijd met een teentje knoflook. Heerlijk.
En wij doen er in de wok een scheut vissaus bij: :9~ dan nog even heel hoog vuur.
Zout kan je dan weglaten natuurlijk.
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 10:45:27 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115088141
Ik roerbak paksoi en chinese kool altijd met oestersaus, gember en vissaus of met mushroom soy van pearl river
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115125560
Piet ik heb hier een geweldig stuk biologische texelse lamsbout in de vriezer maar weet me er even geen raad mee. Heb in dit huis geen oven en heb de laatste tijd zo veel lamsvlees bereid dat ik er een beetje uitgekeken op ben. Heb jij een tip om het stuk (+- 1,2 kg) klaar te maken zonder oven en met een verassende receptuur? Ik wil het stuk liever niet uitbenen en kleinsnijden omdat ik het daar te mooi voor vindt. Hoe experimenteler hoe beter!
  zondag 5 augustus 2012 @ 09:10:59 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115128287
Ga daar even over nadenken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 augustus 2012 @ 09:54:58 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115128706
Wat je zou kunnen doen is het ophangen voor een laag vuur en het zo langzaam grillen. Sate is altijd lekker maar je wilt het niet snijden zei je.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 augustus 2012 @ 16:54:00 #144
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115142628
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2012 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat je zou kunnen doen is het ophangen voor een laag vuur en het zo langzaam grillen. Sate is altijd lekker maar je wilt het niet snijden zei je.
Is het dan niet handiger om het dan in dunne plakken te snijden?
Dan maak je er een dikke lamsshoarma-spies van.
pi_115253291
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.
Hoe lekker is dit! :9~ En zo simpel! ^O^

Heb het net gemaakt met olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zout. Ik was nooit echt een fan van spinazie, maar het komt nu met stip op 1 in mijn lijst van favoriete groentes.

Volgende keer alleen een beetje beter wassen :') Iemand nog tips hiervoor, want het valt niet mee met zo'n grote hoeveeldheid bladeren in je vergiet...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_115254189
Hi Piet, hoe maak je ook alweer de lekkerste aardbeien sorbet? Vind overal recepten met suikerstroop e.d. maar er stond me iets bij van gewoon aardbeien blenderen met suiker?
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 20:19:22 #147
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115255643
750 gram aardbeien, 150 gram suiker, blenderen, voorkoelen in de koelkast en dan de ijsmachine in.
pi_115258849
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 19:35 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Hoe lekker is dit! :9~ En zo simpel! ^O^

Heb het net gemaakt met olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zout. Ik was nooit echt een fan van spinazie, maar het komt nu met stip op 1 in mijn lijst van favoriete groentes.

Volgende keer alleen een beetje beter wassen :') Iemand nog tips hiervoor, want het valt niet mee met zo'n grote hoeveeldheid bladeren in je vergiet...
Gewoon in de gootsteen, veel water, even laten staan zodat het zand naar de bodem zakt. En ik gebruik altijd de slascentrifuge om het geheel een beetje droog te krijgen (in etappes - spinazie voor 2 personen past daar niet in één keer in).
pi_115258946
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 21:16 schreef Bleie het volgende:

[..]

Gewoon in de gootsteen, veel water, even laten staan zodat het zand naar de bodem zakt. En ik gebruik altijd de slascentrifuge om het geheel een beetje droog te krijgen (in etappes - spinazie voor 2 personen past daar niet in één keer in).
Slacentrifuge? Ik heb er alleen een voor mijn wasgoed... ;(
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_115260132
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 21:18 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Slacentrifuge? Ik heb er alleen een voor mijn wasgoed... ;(


Als je regelmatig spinazie eet, best een aanrader om aan te schaffen hoor.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')