abonnement Unibet Coolblue
pi_113903184
maak een cake, snijd doormidden, slagroom en fruit erop en poedersuiker erboven.
En dan kan je in principe elke eenvoudige cakerecept gebruiken.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_114015887
Een vriendin is geslaagd en komt morgen bij me eten. Ze vroeg of ik een monchoutaart wilde maken dus dat wordt het toetje. Staat nu op te stijven in de koelkast :9.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 16 juli 2012 @ 17:46:09 #53
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_114278173
Drie cakes aan het bakken. Eentje met limoenrasp, eentje met cacao & kokos en eentje met twee eetlepels oploskoffie. Die laatste is erg lekker (het beslag althans 8-) ).

Als ik eraan denk maak ik ff een fotootje als ze klaar zijn. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_114283160
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 17:46 schreef Isegrim het volgende:
Drie cakes aan het bakken. Eentje met limoenrasp, eentje met cacao & kokos en eentje met twee eetlepels oploskoffie. Die laatste is erg lekker (het beslag althans 8-) ).

Als ik eraan denk maak ik ff een fotootje als ze klaar zijn. :)
Ze zullen nu toch wel klaar zijn? O-)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  maandag 16 juli 2012 @ 19:53:45 #55
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_114283409
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 19:48 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Ze zullen nu toch wel klaar zijn? O-)
Ja, ze zijn ook klaar, maar ze zijn niet helemaal perfect geworden. }:| Wel gaar, maar een beetje te compact van binnen. Ze smaken wel goed, alle drie al geproefd. Vriend maakt straks wel ff foto's. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 21 juli 2012 @ 10:30:27 #56
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_114490290
Die cakepop maker van de blokker...is dat wat?????
pi_114492081
Help :'( Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
pi_114492903
Was je suiker op de juiste temperatuur? Ik maak zelf altijd swiss merengue, omdat dat volgens mij veel makkelijker is. Je verwarmt de eiwitten samen met de suiker au-bain-marie tot alle suiker is opgelost. Stijfkloppen en klaar!
pi_114493994
En suiker aan de rand toevoegen. Niet erin gieten
pi_114495577
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 12:31 schreef Dragonberry het volgende:
Was je suiker op de juiste temperatuur? Ik maak zelf altijd swiss merengue, omdat dat volgens mij veel makkelijker is. Je verwarmt de eiwitten samen met de suiker au-bain-marie tot alle suiker is opgelost. Stijfkloppen en klaar!
Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het moment :')
Kun je't wel gewoon 'normaal' afbakken?
pi_114495596
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 13:09 schreef Estolan het volgende:
En suiker aan de rand toevoegen. Niet erin gieten
Aha! :) Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?
pi_114497597
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 14:06 schreef Sts het volgende:

[..]

Aha! :) Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?
Yup

Moet rond de 120graden zijn ongv
  zaterdag 21 juli 2012 @ 15:20:51 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114498024
Ben een tulband aan het bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114498200
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 15:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben een tulband aan het bakken.
Lekker :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 21 juli 2012 @ 15:28:20 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114498273
quote:
6s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 15:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Lekker :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114498305
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 14:05 schreef Sts het volgende:

[..]

Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het moment :')
Kun je't wel gewoon 'normaal' afbakken?
Zo krijg je gewoon hele mooie merengue die je als schuimpjes kan bakken of verder verwerken tot botercreme(wat ik meestal doe). Ik gebruik dan 40 gram suiker per eiwit.
  zaterdag 21 juli 2012 @ 16:46:50 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114500897
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help :'( Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Doe de suiker in een steelpan en een eetlepel of 2 water erbij, verhit dit tot de suiker een dikke doorzichtige siroop is.
Terwijl de eiwitten in de standmixer stijf zijn laat je deze lopen en giet er in een dun straaltje de siroop bij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114504055
Zo citroenvlaai maken, hopen dat het lekker is :)
  zaterdag 21 juli 2012 @ 18:07:23 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114504099
Burps. De tulband is al weer bijna op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 juli 2012 @ 18:29:42 #70
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_114504683
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help :'( Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Als ik meringue maak, doe ik gewoon eiwitten en suiker meteen bij elkaar en een klein beetje frambozenazijn. Lukt altijd.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_115571734
Nú op BBC 2: the Great British bake-off! *O*
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  dinsdag 14 augustus 2012 @ 21:07:00 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115571831
Yes! Zelfs als je niet zelf bakt leuk om te kijken!
pi_115586224
Ik heb gisteren een boterkoek gemaakt. Best aardig gelukt.
pi_115587312
Ik trap aardig kont wat betreft het maken van cake (Pound-cake), maar toch smaakt 'ie niet zoals bij de bakker in het dorp ;(

Hoe ik 'm maak:
500 gr suiker
500 gr boter
500 gr eieren
500 gr zelfrijzend bakmeel
merg van 2 vanillestokjes
2 eetlepels citroensap
snufje zout

Koude methode, en dan bakken in de oven op 160 graden voor een uur (hetelucht)

Hoe maken jullie cake? :)
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_115591716
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help :'( Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Deze gaat bij mij altijd goed http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')