Ze zullen nu toch wel klaar zijn?quote:Op maandag 16 juli 2012 17:46 schreef Isegrim het volgende:
Drie cakes aan het bakken. Eentje met limoenrasp, eentje met cacao & kokos en eentje met twee eetlepels oploskoffie. Die laatste is erg lekker (het beslag althans ).
Als ik eraan denk maak ik ff een fotootje als ze klaar zijn.
Ja, ze zijn ook klaar, maar ze zijn niet helemaal perfect geworden. Wel gaar, maar een beetje te compact van binnen. Ze smaken wel goed, alle drie al geproefd. Vriend maakt straks wel ff foto's.quote:
Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het momentquote:Op zaterdag 21 juli 2012 12:31 schreef Dragonberry het volgende:
Was je suiker op de juiste temperatuur? Ik maak zelf altijd swiss merengue, omdat dat volgens mij veel makkelijker is. Je verwarmt de eiwitten samen met de suiker au-bain-marie tot alle suiker is opgelost. Stijfkloppen en klaar!
Aha! Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?quote:Op zaterdag 21 juli 2012 13:09 schreef Estolan het volgende:
En suiker aan de rand toevoegen. Niet erin gieten
Yupquote:Op zaterdag 21 juli 2012 14:06 schreef Sts het volgende:
[..]
Aha! Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?
Lekkerquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 21 juli 2012 15:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
LekkerSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Zo krijg je gewoon hele mooie merengue die je als schuimpjes kan bakken of verder verwerken tot botercreme(wat ik meestal doe). Ik gebruik dan 40 gram suiker per eiwit.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 14:05 schreef Sts het volgende:
[..]
Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het moment
Kun je't wel gewoon 'normaal' afbakken?
Doe de suiker in een steelpan en een eetlepel of 2 water erbij, verhit dit tot de suiker een dikke doorzichtige siroop is.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Als ik meringue maak, doe ik gewoon eiwitten en suiker meteen bij elkaar en een klein beetje frambozenazijn. Lukt altijd.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Deze gaat bij mij altijd goed http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/quote:Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |