abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 24 mei 2012 @ 16:04:35 #51
374892 bobbee
Bob's House
pi_111973904


[ Bericht 100% gewijzigd door bobbee op 24-05-2012 16:04:56 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † donderdag 24 mei 2012 @ 19:36:36 #52
91830 MaximusTG
pi_111984612
Wow! Mijn favoriet zo te zien: tomaat kaas, champignon en... wat ? Salami?

Zo te zien was de rand ook lekker "chewy"?

hmmm...
pi_111985260
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 19:36 schreef MaximusTG het volgende:
Pizzaatje gebakken;

[ link | afbeelding ]
Hm, gorgonzola?
  † In Memoriam † donderdag 24 mei 2012 @ 21:00:22 #55
91830 MaximusTG
pi_111986152
Nee, geraspte mozzarella :). En verder idd salami, tomatensaus, champignons en paprika. Deeg was met desem en had ik dinsdag laat al gemaakt. Maar het was al iets te ver gerezen, volgende keer dat ik met desem maak en zo lang in de koelkast zet doe ik ook niet meer dat kleine beetje gewone gist erbij. Rijst zonder ook prima :).
pi_112000831
Ziet er lekker uit. Je bent wel van de dikke randen valt mij op Maximus.
  † In Memoriam † donderdag 24 mei 2012 @ 23:47:47 #57
91830 MaximusTG
pi_112001146
Zo hoort dat ook. Bedoel je breed of hoog trouwens? Zo breed zijn ze namelijk niet hoor. Laat denk ik 2,5 cm vanaf de rand vrij van saus. Hoogte is niet zozeer dat daar veel deeg zit, dat is lucht in het deeg he, dat zwelt op.
pi_112007970
@bobbee wow, wat is je steen nog mooi schoon! Dat was ie bij mij alleen in de eerste week;-)

@MaximusTG de 'bruiningsgraad' op de foto's verschilt inderdaad nogal. Ik heb ze al wel in alle tinten gebakken. Met harde bloem wordt de rand minder snel bruin (maar de pizza's zijn er niet minder smakelijk om). En als ik foto's maak, ben ik nogal eens geneigd om de oven te openen voor een tijdens-plaatje. Ik ben in elk geval niet ontevreden met de resultaten. Wat onverlet laat dat een echte houtoven natuurlijk het mooiste resultaat in korte tijd geeft. Wat dat betreft zijn mijn verwachtingen van de elektrische oventjes ook iets minder hoog.

Op de BBQ heb ik nog niet proberen te bakken. Kan me voorstellen dat dat ook lekker is.
Liesje kookt het
  † In Memoriam † vrijdag 25 mei 2012 @ 10:17:54 #59
91830 MaximusTG
pi_112008636
Die steen wordt vanzelf schoon als je je oventje heet genoeg laat worden:



Bruinen van de korst heeft ook te maken het hoeveelheid simpele suikers in het deeg (toevoegen van suiker zorgt ook vaak voor bruinere korst, maar lang laten rijzen heeft zelfde effect)

BBQ is wel leuk, vorig jaar gedaan, maar had niet genoeg tijd/gereedschap om het te verbeteren.
Had dit gebouwd op basis van commercieel (USA) verkrijgbaar opzetstuk voor kogelbbqs:

pi_112017428
quote:
Zo hoort dat ook. Bedoel je breed of hoog trouwens?
De breedte... ik vergelijk het dan met pizzeria pizza's.
pi_112037804
Maar @bobbee en @maximus: Werken de hitteschilden een beetje? Wat doet die omgekeerde asbak in het deksel precies? Ik heb nog 2 oldskool bestrons staan, dus ik ben best geïnteresseerd.


Edit: Ik zie het al. De hittestraling van de spiralen meer naar de randen sturen. Mooi. Ga ik ook doen.

[ Bericht 12% gewijzigd door Yvesss op 25-05-2012 23:20:27 ]
  vrijdag 25 mei 2012 @ 23:54:44 #62
374892 bobbee
Bob's House
pi_112039334
Vanochtend een gist deegje gemaakt met 100% "00" meel en alleen vandaag kunnen rijzen in de koelkast. Ondanks dat het deeg dan niet goed bruint wel een goed resultaat met de aanpassing van het alu bakje in de deksel! Ik ben er alleen nog niet helemaal uit of ik het wel lekkerder vind...de rand is weliswaar meer gebakken maar het midden minder, wel gesmolten. Ik heb het idee dat de smaken nu wat minder intens zijn dan bakken zonder het alu bakje.
De asbak zal minimaal effect hebben omdat die niet in het midden van de deksel zit en de lage hoogte van de asbak ook niet de warmte zal leiden naar de rand...maar goed als je de oldskool pizza bakker hebt van bestron (dld9016) kan hij er zo in!
Zo heb ik het gedaan:
Grote ovenschalen van alu bij de action halen, 2 stuks voor 1 euro. Het randje eraf knippen en de schaal plat tikken met een hamer. Dan om bijvoorbeeld een rol plakband tikken van ongeveer 16cm diagonaal en 4cm hoog. Gaatje in het midden maken en in je deksel schroeven.
Succes ermee en we horen het wel als je het erin hebt toch? :Y


P1000460

P1000451

P1000455

Volgende stap is morgen een 50% "00" + 50% basic bloem deegje maken met alleen zuurdesem en 4 dagen in de koelkast.

@ pizzaliesje:
Ja, op de hoogste stand van het oventje wordt je steen inderdaad weer mooi schoon. Dat wist ik ook niet omdat ik het al een x had geprobeerd maar dat lukte dus niet omdat het 1e oventje wat ik heb de 400c niet haalt en dan niet schoon brand. En die van jou haalt volgens mij ook die 400c! ^O^ :s)

[ Bericht 11% gewijzigd door bobbee op 26-05-2012 21:05:55 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_112046523
Voor de gene met een Ferrari...

Vorige week geprobeerd een Cinnemon broodje te maken. Billetje deeg...suiker...beetje boter...weer dichtstoppen aan de bovenkant..iets lagere temperatuur en gaan..

Ging prima tottttdat er een klein gaatje in het deeg/broodje ontstond en er boter op de steen kwam...een klein beetje werd wat meer en voor ik het weet was het een plek van een cm of 8.

Door het vet is de steen simpelweg verpest. Wel nog proberen te schuren etc maar niets hielp want op de plek waar het vet zat verband het deeg. Ook de steen al omgedraaid maar ook dat hielp niet echt. En tot overmaat van ramp zag ik gister een barst ontstaan..

Inmiddels een nieuwe besteld bij importeur ....

moraal van het verhaal...na ja ik hoef het nog geen eens te zeggen haha
pi_112054978
Nu heb ik ook dat de korst niet echt bruin wordt (ik heb een G3 Ferrari Napoli). De kost aan de onderkant wordt goed/lekker krokant, maar aan de bovenkant dus niet bruin genoeg. Ik kan niet zo'n bakje in het midden maken, omdat bij deze oven het bovenste element de vorm van een hoefijzer heeft.

Volgens de beschrijving moet je hem op stand 2,5 zetten en als ie warm is, twee minuten de klep open, zodat het element weer aanslaat en dan de pizza in 5 minuten bakken. De oven kan tot stand 3 (iets verder zelfs). Hoe heet hebben jullie hem meestal staan? Iemand tips? Misschien de oven hoger zetten als de pizza erin gaat? Hoewel dat als je meerdere achter elkaar wil bakken, misschien niet zo handig is?
pi_112057915
Ik heb ook een ferrari oven. Ik verwarm op 2,5 voor, dan open zetten tot het bovenste spiraal weer gaat branden. Ik leg de pizza op de steen en doe over het gedeelte waar vulling ligt aluminium folie. Bij mij worden ze bruin (goed bruin) in ongeveer 5 minuten.
pi_112081207
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 11:10 schreef kloink het volgende:
Voor de gene met een Ferrari...

Vorige week geprobeerd een Cinnemon broodje te maken. Billetje deeg...suiker...beetje boter...weer dichtstoppen aan de bovenkant..iets lagere temperatuur en gaan..

Ging prima tottttdat er een klein gaatje in het deeg/broodje ontstond en er boter op de steen kwam...een klein beetje werd wat meer en voor ik het weet was het een plek van een cm of 8.

Door het vet is de steen simpelweg verpest. Wel nog proberen te schuren etc maar niets hielp want op de plek waar het vet zat verband het deeg. Ook de steen al omgedraaid maar ook dat hielp niet echt. En tot overmaat van ramp zag ik gister een barst ontstaan..

Inmiddels een nieuwe besteld bij importeur ....

moraal van het verhaal...na ja ik hoef het nog geen eens te zeggen haha
Wat kost die steen los dan?
Bij mij is de steen ook smerig geworden, maar ja. Hij doet het nog :)
pi_112081743
Overigens erg interessant, die modificaties. Ik heb het nieuwere model van de G3, dus met een inkeping in de spiraal.
De modificatie die ik dus zou moeten doen is een platte ronde plaat monteren over de inkeping heen.

Iemand ook ideeën om de thermostaat hoger te zetten?
Oh wacht eens, dat staat volgens mij bij de tweede link die je geeft. Zo zou het er dan uit moeten zien als ik de kap eraf haal? Vanmiddag ff proberen denk.

[ Bericht 22% gewijzigd door Basic_ op 27-05-2012 10:31:59 ]
  maandag 28 mei 2012 @ 20:19:53 #68
374892 bobbee
Bob's House
pi_112138814
@kloink
Zo,dat is zeker balen. ben ook wel benieuwd wat zo'n steen nieuw kost. in duitsland kun je geglazuurde stenen oid kopen. dan heb je dat niet.
www.tomishop.de/pizzaofen(...)illstein-p310-2.html
bij de bestron heb ik ook nog een anti aanbakpan erbij. daar maak ik weleens een focaccia in maar al die broodjes bakken eigenlijk veels te hard....

@sjanette
dat van de alu folie heb ik ook gezien. schijnt ook te werken alleen plakt er dan nog weleens wat topping aan de folie.

@basic
is het gelukt met de thermostaat? let op dat je hem niet teveel opvoert. niet meer dan en kwartslag. anders kan de thermostaat het begeven. ik heb berichten gelezen waardoor iemand zijn pizza bakker hierdoor is kapot gegaan.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_112142352
@bobbee
Ik leg de folie niet plat op de pizza, maar als een soort van omgekeerde schaal. Dan kan je de folie er zo van af halen.
pi_112160671
quote:
1s.gif Op maandag 28 mei 2012 20:19 schreef bobbee het volgende:

@basic
is het gelukt met de thermostaat? let op dat je hem niet teveel opvoert. niet meer dan en kwartslag. anders kan de thermostaat het begeven. ik heb berichten gelezen waardoor iemand zijn pizza bakker hierdoor is kapot gegaan.
Nee, ik keek even snel en volgens mij zijn de plaatjes die hij heeft bijgevoegd voor een ander model.
Het is gewoon ontzettend belangrijk dat de bovenste spiraal blijft aanstaan, anders worden de randen ruk. Eergister weer gemerkt... :(
pi_112167915
Daarom heb ik de bovenverwarming losgekoppeld van de thermostaat. Hij brandt nu doorlopend. Dat scheelt ook weer in de aanlooptijd om hem gloeiend te krijgen.
  dinsdag 29 mei 2012 @ 21:33:59 #72
374892 bobbee
Bob's House
pi_112189724
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 11:44 schreef Basic_ het volgende:

[..]

Nee, ik keek even snel en volgens mij zijn de plaatjes die hij heeft bijgevoegd voor een ander model.
Het is gewoon ontzettend belangrijk dat de bovenste spiraal blijft aanstaan, anders worden de randen ruk. Eergister weer gemerkt... :(
Het is inderdaad een ander model maar zou wel hetzelfde qua thermostaat moetne zijn....Ik ga die van mij ook binnenkort aanpakken. Zal dan wel even wat foto's maken....
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_112198359
quote:
zo heb ik het gedaan:
Grote ovenschalen van alu bij de action halen, 2 stuks voor 1 euro. Het randje eraf knippen en de schaal plat tikken met een hamer. Dan om bijvoorbeeld een rol plakband tikken van ongeveer 16cm diagonaal en 4cm hoog. Gaatje in het midden maken en in je deksel schroeven.
Succes ermee en we horen het wel als je het erin hebt toch? :Y

Absoluut. Als ik een dezer dagen tijd heb. Zal waarschijnlijk pas van het weekend zijn.
  woensdag 30 mei 2012 @ 10:15:47 #74
130803 Gripper
Get a grip
pi_112205401
Er staan 2 bakjes deeg in de koelkast voor vanavond, gisteravond gemaakt.
Straks de in 2 stukken gebrokken pizzasteen maar weer eens opstoken. (Ik heb m pas op de BBQ doormidden gebrand, zo'n simpele ronde van Cadac, gemaakt voor een skottelbraai)

Iemand nog tips voor een stevige steen die vuur-proof is?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † woensdag 30 mei 2012 @ 11:47:11 #75
91830 MaximusTG
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')