Hm, gorgonzola?quote:Op donderdag 24 mei 2012 19:36 schreef MaximusTG het volgende:
Pizzaatje gebakken;
[ link | afbeelding ]
De breedte... ik vergelijk het dan met pizzeria pizza's.quote:Zo hoort dat ook. Bedoel je breed of hoog trouwens?
Wat kost die steen los dan?quote:Op zaterdag 26 mei 2012 11:10 schreef kloink het volgende:
Voor de gene met een Ferrari...
Vorige week geprobeerd een Cinnemon broodje te maken. Billetje deeg...suiker...beetje boter...weer dichtstoppen aan de bovenkant..iets lagere temperatuur en gaan..
Ging prima tottttdat er een klein gaatje in het deeg/broodje ontstond en er boter op de steen kwam...een klein beetje werd wat meer en voor ik het weet was het een plek van een cm of 8.
Door het vet is de steen simpelweg verpest. Wel nog proberen te schuren etc maar niets hielp want op de plek waar het vet zat verband het deeg. Ook de steen al omgedraaid maar ook dat hielp niet echt. En tot overmaat van ramp zag ik gister een barst ontstaan..
Inmiddels een nieuwe besteld bij importeur ....
moraal van het verhaal...na ja ik hoef het nog geen eens te zeggen haha
Nee, ik keek even snel en volgens mij zijn de plaatjes die hij heeft bijgevoegd voor een ander model.quote:Op maandag 28 mei 2012 20:19 schreef bobbee het volgende:
@basic
is het gelukt met de thermostaat? let op dat je hem niet teveel opvoert. niet meer dan en kwartslag. anders kan de thermostaat het begeven. ik heb berichten gelezen waardoor iemand zijn pizza bakker hierdoor is kapot gegaan.
Het is inderdaad een ander model maar zou wel hetzelfde qua thermostaat moetne zijn....Ik ga die van mij ook binnenkort aanpakken. Zal dan wel even wat foto's maken....quote:Op dinsdag 29 mei 2012 11:44 schreef Basic_ het volgende:
[..]
Nee, ik keek even snel en volgens mij zijn de plaatjes die hij heeft bijgevoegd voor een ander model.
Het is gewoon ontzettend belangrijk dat de bovenste spiraal blijft aanstaan, anders worden de randen ruk. Eergister weer gemerkt...
Absoluut. Als ik een dezer dagen tijd heb. Zal waarschijnlijk pas van het weekend zijn.quote:zo heb ik het gedaan:
Grote ovenschalen van alu bij de action halen, 2 stuks voor 1 euro. Het randje eraf knippen en de schaal plat tikken met een hamer. Dan om bijvoorbeeld een rol plakband tikken van ongeveer 16cm diagonaal en 4cm hoog. Gaatje in het midden maken en in je deksel schroeven.
Succes ermee en we horen het wel als je het erin hebt toch?![]()
Moet je die nog doorlussen of alleen loskoppelen? Heb geen plaatje van hoe het onder de kap eruit ziet...quote:Op dinsdag 29 mei 2012 14:41 schreef Milan7 het volgende:
Daarom heb ik de bovenverwarming losgekoppeld van de thermostaat. Hij brandt nu doorlopend. Dat scheelt ook weer in de aanlooptijd om hem gloeiend te krijgen.
Maar die vuurvaste vezels, zou daarvan een gevaarlijke concentratie in je bestron circuleren? En dat die dan neerslaan op je pizza? Het gaat allemaal om de dosis. Ik weet het ook niet, maar ik denk dat het meevalt. Zit ook nog die alu-meuk omheen. En het verlies aan warmte bij opendoen? De meeste warmte zit in de steen en de stralingswarmte is instant. Hoe lang zou het duren voordat het kleine volume lucht na sluiting van het deksel weer op temperatuur is? Bovendien heeft de bestron ventilatiegaten. Die ga je ook niet afsluiten. Zou je hem echt hermetisch kunnen afsluiten, dan krijg je denk ik aparte fenomenen. Zeer hoge luchtdruk, extreme temperaturen. Soort snelkookbestron of een fragmentatiebom. Interesting...quote:Op donderdag 31 mei 2012 12:19 schreef bobbee het volgende:
Hmmmm, bij nader inzien toch niet zo'n goexd idee....
http://www.gezondheidsraa(...)te-keramische-vezels
http://www.arboonline.nl/(...)evaarlijke%20stoffen
Dan maar geen donkere korst.
Ja dat wel, oh mag dat nietquote:Op vrijdag 1 juni 2012 17:38 schreef NutKees het volgende:
Zelfgemaakt? Je deeg ziet er nogal prefab uit eerlijk gezegd...
Volgende keer probeer ik dat ook wel. Lijkt me wel wat dat ronddraaien en het tegen het plafond plakkenquote:Op vrijdag 1 juni 2012 17:42 schreef motorbloempje het volgende:
![]()
!
Nou ja, niet mogen, niet mogen.. maar dit topic gaat eigenlijk nog meer over het maken van het perfecte deeg voor de perfecte bodem en korst dan om het beleg ervandus dan is 't wel het leukste als je ook zelf je deeg maakt enzo
![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |