Niet als je hem op lagere temp gaart. In de oven bij bv 120 gradenquote:Op zaterdag 4 februari 2012 15:00 schreef lipper het volgende:
[..]
Als ik hem nu insmeer met een honing/mosterd mengsel gaat dat dan goed tijdens het bakken?
Verbrand die honing niet dan?
Goedzo! Beetje zoete ketjap en citroensap doen het ook altijd goed.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 15:59 schreef lipper het volgende:
Nou ik heb maar een marinade op de gok gemaakt.
Beetje mosterd, honing, zeezout, zwarte peper, sjalotje en een beetje knoflook.
Dat is mooi want dat heb ik in huis.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goedzo! Beetje zoete ketjap en citroensap doen het ook altijd goed.
160 is wat laag, drie kwartier ook erg snel doe recept eens? Ik bedoel, hoeveel eieren enzoquote:Op zaterdag 4 februari 2012 16:46 schreef Sorella het volgende:
Piet, als ik een hartige taart maak met prei en ham bv. en daar kaas,room en ei overheen gooi dan blijft het zo nat net alsof het ei niet wil stollen. 160 graden en dan 45 minuten is dat te heet of tekort of kan ik beter cremefraiche er doorheen doen inplaats van room ?.
Ham uit de marinade halen, dan de oven in.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 17:45 schreef lipper het volgende:
Piet, kan die ham zo met de marinade de oven in?
Af en toe bestrijken?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ham uit de marinade halen, dan de oven in.
Ik zou 6 eieren gebruiken, ze scheiden, de room met de dooiers kloppen en het wit apart.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 19:31 schreef Sorella het volgende:
ff denken
Gehakt bakken, spekjes erbij dan prei erbij todat de prei half gaar is dan wat peper, bakblik bekleden met bladerdeeg, gaatjes erin prikken, prei/gehaktmengels erin. 3 of 4 eieren kloppen (ligt eraan of ik middel of groot heb) room erbij (250ml ) kaas erbij en dan over de prei gieten. Daar boven op plakjes tomaat en dan in de oven op 180 (geen 160 wat ik dacht) voor ongeveer 45 minuten.
Ik doe het in een lage schaal met van die ribbeltjes aan de zijkant.
Ik maak forel graag naar een recept van Jamie Oliver:quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet. Wat zou jij met een forel doen?
quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:50 schreef Isegrim het volgende:
Kookroom is een stom product. Gewoon lekker echte room gebruiken.
QFTquote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:50 schreef Isegrim het volgende:
Kookroom is een stom product. Gewoon lekker echte room gebruiken.
Oh, ja, ik gebruik een springvorm, van de appeltaart zeg maar, het wordt luchtiger er lekkerder daardoor, dat stijfslaanquote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Sorella het volgende:
Ik gebruik altijd kookroom dus gewone slagroom gebruiken.
Wordt dat niet erg veel eiwit en slagroom dan als alles stijf geklopt wordt of zakt het dan gewoon in ?.
Ik heb nu visioenen dat ik een soeppan moet gebruiken
en middel eieren neem ik aan ? oja we zijn met zijn drieen.
Pocheren in witte wijn?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet. Wat zou jij met een forel doen?
200 cc roomquote:Op zondag 5 februari 2012 09:40 schreef Holy_Goat het volgende:
Ik wilde laatst eens proberen creme brulee te maken, maar er staan zo veel verschillende verhoudingen room eieren melk in dat ik t niet meer weet. En 'room' is toch gewoon slagroom?
Anyway, Wie heeft een Goed recept? Ik heb helaas wel alleen beschikking over een hete lucht oven (en gas brander)
Wat Piet zegt, door de bloem halen en bakken in boter.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet. Wat zou jij met een forel doen?
Maar doe je dat ook met velletje dan? Ik heb hele forellen. Dacht dat je alleen filets door de bloem haalde om te bakken.quote:Op maandag 6 februari 2012 19:29 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Wat Piet zegt, door de bloem halen en bakken in boter.
Regelmatig in de buikholte kijken. Zodra die aan beide kanten ondoorzichtig wit is, uit de pan halen. Dan is de vis gaar en zitten de graten nog vast genoeg om makkelijk te kunnen eten.
Ja, ook met vel. Dan plakken ze ook minder snel vast. En degenen die vel willen eten, hebben een korstje.quote:Op maandag 6 februari 2012 19:30 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Maar doe je dat ook met velletje dan? Ik heb hele forellen. Dacht dat je alleen filets door de bloem haalde om te bakken.
Ik bereid zelden vis.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |