metaal is een goede geleider van warmte een flanellen deken is een goede isolator van warmte.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 20:47 schreef moeilijkgeval het volgende:
Vraag :
Een flanellen deken voelt veel warmer aan dan (laten we zeggen een stuk metaal als je die aanraakt. Ook al hebben ze beide eenzelfde temperatuur van laten we zeggen 20 graden celcius.
Ben ik de enige die dat heeft en moet ik me zorgen maken ?
Als meer mensen er last van hebben , hoe werkt dat dan ?
Dus als mijn lichaamstemperatuur 37 graden is, en de omgevingstemperatuur ook 37 graden, dan zou ik geen temperatuurverschil voelen tussen fluweel en metaal ?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 21:30 schreef Mr.44 het volgende:
[..]
metaal is een goede geleider van warmte een flanellen deken is een goede isolator van warmte.
metaal geleid daardoor de warmte van je hand weg als je een stuk metaal vasthoud en je huid afkoelt
de flanellen deken neemt heel moeilijk je warmte over waardoor je de warmte in je lichaam houd en je huid warm blijft.
correctquote:Op vrijdag 21 februari 2014 21:38 schreef moeilijkgeval het volgende:
[..]
Dus als mijn lichaamstemperatuur 37 graden is, en de omgevingstemperatuur ook 37 graden, dan zou ik geen temperatuurverschil voelen tussen fluweel en metaal ?
Yep. En andersom werkt het ook: als de omgevingstemperatuur hoger is dan 37 graden dan voelt metaal warmer aan dan fluweel.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 21:38 schreef moeilijkgeval het volgende:
[..]
Dus als mijn lichaamstemperatuur 37 graden is, en de omgevingstemperatuur ook 37 graden, dan zou ik geen temperatuurverschil voelen tussen fluweel en metaal ?
Je kunt juistheid van wiskunde niet compleet beschrijven, want of de leugenaars paradox wordt erin beschreven en dan is het niet juist, of de leugenaars paradox kan er niet in beschreven worden en dan is het dus niet compleet.quote:Op woensdag 12 maart 2014 19:16 schreef Discombobulate het volgende:
Niet echt een puur wetenschappelijke vraag, maar is er iemand die mij zo simpel mogelijk Gödel's onvolledigheidsstellingen uit kan leggen?
De leugenaars-paradox snap ik wel, maar bij de onvolledigheidsstellingen lukt het mij niet echt om er een touw aan vast te knopen.
Kookvertraging... je hebt een soort van oneffenheid nodig in de vloeistof waar de eerste bel zich vormt als die bel gevormd is dan kunnen andere bellen vormen aan het oppervlakte van die bel enz. Zo kan het dus voorkomen dat in een heel gladde container (meestal glas) de vloeistof pas gaat "koken" als iets de eerste bel triggert, zoals een beweging.quote:Op woensdag 9 juli 2014 11:31 schreef Molurus het volgende:
Ok... ik had net een vreemd effect: kopje koffie (met melk) opgewarmd in de magnetron (ja vers is beter, ik ben lui). Toen ik het kopje uit de magnetron haalde kookte het niet. Pas toen ik het kopje op tafel zette (ik vermoed door de schok van het neerzetten) begon het zaakje ineens te koken.
Wat gebeurt daar precies?
Duidelijk. Het was inderdaad een mok van gekleurd glas.quote:Op woensdag 9 juli 2014 11:36 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Kookvertraging... je hebt een soort van oneffenheid nodig in de vloeistof waar de eerste bel zich vormt als die bel gevormd is dan kunnen andere bellen vormen aan het oppervlakte van die bel enz. Zo kan het dus voorkomen dat in een heel gladde container (meestal glas) de vloeistof pas gaat "koken" als iets de eerste bel triggert, zoals een beweging.
Bij zuivere vloeistoffen komt het veel voor, in zoiets als koffie zal het zeldzaam zijn omdat meestal de bellen zich wel vormen aan de slecht opgeloste stoffen.quote:Op woensdag 9 juli 2014 11:37 schreef Molurus het volgende:
[..]
Duidelijk. Het was inderdaad een mok van gekleurd glas.
Of kooksteentjes zo heb ik het altijd geleerd op de laboratorium schoolquote:Op woensdag 9 juli 2014 15:03 schreef FrankRicard het volgende:
Daarom kun je beter een metalen lepeltje in een vloeistof die je opwarmt zetten.
Kooksteentjes in de koffie, moet je er niet uit vergeten te halenquote:Op woensdag 9 juli 2014 15:35 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Of kooksteentjes zo heb ik het altijd geleerd op de laboratorium school
Idd je kunt ook een roervlo gebruiken.. maar sowieso koffie opwarmen in de magnetron ik moet er niet aan denken brrrrquote:Op woensdag 9 juli 2014 15:38 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Kooksteentjes in de koffie, moet je er niet uit vergeten te halen
Ik zou geen lepeltje in de magnetron doen.quote:Op woensdag 9 juli 2014 15:03 schreef FrankRicard het volgende:
Daarom kun je beter een metalen lepeltje in een vloeistof die je opwarmt zetten.
Gaat prima hoor. Sterker nog, dat is (een van) de punten waarop fabrikanten hun magnetron testen; een poosje een glas water met een lepeltje in de magnetron laten draaienquote:Op woensdag 9 juli 2014 15:54 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Ik zou geen lepeltje in de magnetron doen.
God straft jequote:Op woensdag 9 juli 2014 11:31 schreef Molurus het volgende:
Ok... ik had net een vreemd effect: kopje koffie (met melk) opgewarmd in de magnetron (ja vers is beter, ik ben lui). Toen ik het kopje uit de magnetron haalde kookte het niet. Pas toen ik het kopje op tafel zette (ik vermoed door de schok van het neerzetten) begon het zaakje ineens te koken.
Wat gebeurt daar precies?
Apart, ik deed ooit een keer per ongeluk een metalen bakje in m'n magnetron en dat begon dusdanig te vonken en knisperen dat ik met een sprong de deur weer zo snel mogelijk opende.quote:Op woensdag 9 juli 2014 16:05 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Gaat prima hoor. Sterker nog, dat is (een van) de punten waarop fabrikanten hun magnetron testen; een poosje een glas water met een lepeltje in de magnetron laten draaien
Een metalen bakje is wat anders dan een lepeltje in een glas waterquote:Op woensdag 9 juli 2014 16:09 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Apart, ik deed ooit een keer per ongeluk een metalen bakje in m'n magnetron en dat begon dusdanig te vonken en knisperen dat ik met een sprong de deur weer zo snel mogelijk opende.
Was dat niet toevallig een aluminium bakje, zo'n heel dunnetje? Daar heb je het wel bij, net als bij die pakjes boter die in aluminium zijn verpakt Dat vonkt lekker!quote:Op woensdag 9 juli 2014 16:09 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Apart, ik deed ooit een keer per ongeluk een metalen bakje in m'n magnetron en dat begon dusdanig te vonken en knisperen dat ik met een sprong de deur weer zo snel mogelijk opende.
In aanvulling op de reacties hierboven, Siemens raadt het zelfs aan om een lepeltje in een vloeistof te zetten. Zie onderaan deze pagina: http://www.gebruikershand(...)64884.html?page=0008quote:Op woensdag 9 juli 2014 15:54 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Ik zou geen lepeltje in de magnetron doen.
Ik heb wel eens een deken van aluminiumoxide vastgehouden, die meer dan 100 graden Celsius warm was. Geen enkel probleem. Dat spul heeft een hele lage geleidingscoefficient. Andersom doen je vingers pijn als je een blokje koper van 41 graden Celsius vastpakt.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 20:47 schreef moeilijkgeval het volgende:
Vraag :
Een flanellen deken voelt veel warmer aan dan (laten we zeggen een stuk metaal als je die aanraakt. Ook al hebben ze beide eenzelfde temperatuur van laten we zeggen 20 graden celcius.
Ben ik de enige die dat heeft en moet ik me zorgen maken ?
Als meer mensen er last van hebben , hoe werkt dat dan ?
Maar niet het lepeltje vastpakken dan. Toen ik 10 jaar was ofzo heb ik een keer een metalen lepeltje in een mok melk (voor warme choco) laten zitten, pakte het daarna vast om de poeder er doorheen te roeren, schroeiden mijn halve vinger weg volgens mij zo gloeiend heet was dat ding. Ik had gelijk de les geleerd om geen metaal in de magnetron te stoppen...quote:Op donderdag 10 juli 2014 11:47 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
In aanvulling op de reacties hierboven, Siemens raadt het zelfs aan om een lepeltje in een vloeistof te zetten. Zie onderaan deze pagina: http://www.gebruikershand(...)64884.html?page=0008
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |