abonnement Unibet Coolblue
  maandag 3 oktober 2011 @ 20:55:46 #101
243385 Flappe-du-Pomme
Flap des Appels
pi_102664110
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 20:41 schreef Isegrim het volgende:
Het is toch ook niet raar om bij de supermarkt alleen één appel te halen ofzo? :P
Nee, maar ik dacht dat een traiteur echt bedoeld was om hele gerechten te kopen, niet zozeer een kaasje ;)
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:05:42 #102
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102664725
Buffelmozzarella kun je bij de meeste supermarkten wel krijgen.
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:07:31 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102664837
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:14:57 #104
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102665277
Je kan het trouwens ook prima zelf maken.
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:21:34 #105
243385 Flappe-du-Pomme
Flap des Appels
pi_102665705
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
Ik vind de structuur en de hele subtiele smaak (samen met tomaat, basilicum en olijfolie) erg lekker!
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:25:39 #106
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102665956
Goeie mozzarella vind ik erg lekker, de structuur vooral.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:28:16 #107
168739 Red_85
'echt wel'
pi_102666138
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
Romig Piet, da's lekker. En in combinatie met:

quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 21:21 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:

[..]

Ik vind de structuur en de hele subtiele smaak (samen met tomaat, basilicum en olijfolie) erg lekker!
Is het koning. De smaak van koningskruid, tomaat, bufala, peper en een beetje olie is voor mij.. jawel, koning.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:32:33 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102666423
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
Ik snap niet waarom het ene zo geliefd is en andere zo gehaat.
Ik vind beide wel wat hebben.
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:40:48 #109
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102666899
Ik vind ook beide lekker. Silken tofu. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:43:18 #110
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102667049
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 21:25 schreef Isegrim het volgende:
Goeie mozzarella vind ik erg lekker, de structuur vooral.
Ik ook. Maar ik heb er wel woede mee weten op te wekken. Een Italiaanse boerenseun bracht eens flink een paar bollen voor me mee. Ik deed er een beetje zout op. Hij vond het echt een zware belediging voor zijn Mozzarella en werd boos. :D.

Ja, jammer dan. Ik vind dat gewoon lekker met een klein beetje zout.

Tofu, heb ik geen plezierige ervaringen mee. Maar ik heb me er dan ook echt nooit in verdiept om dat lekker klaar te maken.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  maandag 3 oktober 2011 @ 22:09:02 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102668636
Goede tofu hoef je net zo min lekker te maken als goede mozzarella.
  maandag 3 oktober 2011 @ 22:15:17 #112
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102668973
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 22:09 schreef RobinOok het volgende:
Goede tofu hoef je net zo min lekker te maken als goede mozzarella.
Dat was echt heel goede Mozzarella. Vandaar de boosheid van die jongen. Het is mijn smaak. Ik vind dat lekker.
En Tofu, tja. ik zou het niet eens kunnen beoordelen. Nooit in verdiept en dat gaat er wrs. ook nooit van komen. Ieder zijn voorkeur.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102670117
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 22:09 schreef RobinOok het volgende:
Goede tofu hoef je net zo min lekker te maken als goede mozzarella.
Goede tofu als in reeds gekruid?
  maandag 3 oktober 2011 @ 22:46:03 #114
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102670600
Nee, goede tofu is ook ongekruid lekker. :Y Is echt heel wat anders dan die harde, smakeloze blokken die de super heeft.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 oktober 2011 @ 22:49:05 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102670795
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2011 22:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Goede tofu als in reeds gekruid?
Nee, goede tofu als in vers en zacht en smeuïg zonder bijsmaakjes.
pi_102687022
Piet? Hoe kan ik kwarktaart maken zonder kwark? Ik ben lactosa-intollerant.
Zou ik bijvoorbeeld soya-yoghurt in een theedoek een nacht kunnen hangen en het daarmee maken? Ala hangop manier dus?
pi_102687061
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 22:46 schreef Isegrim het volgende:
Nee, goede tofu is ook ongekruid lekker. :Y Is echt heel wat anders dan die harde, smakeloze blokken die de super heeft.
Waar haal jij die dan?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 14:39:32 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102687719
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 14:20 schreef DrukVout het volgende:
Piet? Hoe kan ik kwarktaart maken zonder kwark? Ik ben lactosa-intollerant.
Zou ik bijvoorbeeld soya-yoghurt in een theedoek een nacht kunnen hangen en het daarmee maken? Ala hangop manier dus?
Klinkt als een goed idee. Maar in kwark zit trouwens nauwelijks lactose, net als in kaas.
Je zou ook Tofu kunnen gebruiken, dat is in principe soya kwark
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 14:43:23 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102687856
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2011 22:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, goede tofu als in vers en zacht en smeuïg zonder bijsmaakjes.
En heeft totaal geen smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102688080
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klinkt als een goed idee. Maar in kwark zit trouwens nauwelijks lactose, net als in kaas.
Je zou ook Tofu kunnen gebruiken, dat is in principe soya kwark
Jammerlijke is dat ik zelfs op harde boter reageer waar ook weinig in zit. Als ik een boterham met kaas eet knort mijn maag de rest van de dag met alle gevolgen van dien.

Maar ik ga het proberen ben benieuwd!

Zoek trouwens nog steeds een goede vervanger van harde boter voor in bijv. taarten. De vloeibare boter geeft niet altijd eenzelfde recept. Roomboter is uit den boze ofc en van soja heb ik het nog niet gevonden :(
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 15:19:42 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102689427
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 14:49 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Jammerlijke is dat ik zelfs op harde boter reageer waar ook weinig in zit. Als ik een boterham met kaas eet knort mijn maag de rest van de dag met alle gevolgen van dien.

Maar ik ga het proberen ben benieuwd!

Zoek trouwens nog steeds een goede vervanger van harde boter voor in bijv. taarten. De vloeibare boter geeft niet altijd eenzelfde recept. Roomboter is uit den boze ofc en van soja heb ik het nog niet gevonden :(
In harde kaas zit helemaal geen lactose
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 4 oktober 2011 @ 15:40:23 #122
91830 MaximusTG
pi_102690268
Nou ja, dit staat op wiki:

Cheeses. Traditionally made hard cheese (such as Emmental) and soft ripened cheeses may create less reaction than the equivalent amount of milk because of the processes involved. Fermentation and higher fat content contribute to lesser amounts of lactose. Traditionally made Emmental or Cheddar might contain 10% of the lactose found in whole milk. In addition, the traditional aging methods of cheese (over 2 years) reduces their lactose content to practically nothing.[25] Commercial cheese brands, however, are generally manufactured by modern processes that do not have the same lactose reducing properties, and as no regulations mandate what qualifies as an "aged" cheese, this description does not provide any indication of whether the process used significantly reduced lactose.


Dus je hebt wel gelijk, maar je kan er niet vanuit gaan dat wat je in de supermarkt koopt geen lactose bevat, dan wordt het per kaas een experiment :+
pi_102690689
Maakt op zich niet uit wie wat zegt. Veel mensen zeggen tegen mij ook dat er in harde kazen niks zit. Lees ik wikipedia dan zeggen ze weer van wel.

Maar denk dat de beste test ikzelf ben. Eet ik kaas heb ik last. Eet ik geen kaas heb ik geen last. Simpel zat.
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 15:57:43 #124
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102691100
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 14:21 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Waar haal jij die dan?
Chinese supermarkt / toko.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 15:59:59 #125
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102691201
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 15:48 schreef DrukVout het volgende:
Maakt op zich niet uit wie wat zegt. Veel mensen zeggen tegen mij ook dat er in harde kazen niks zit. Lees ik wikipedia dan zeggen ze weer van wel.

Maar denk dat de beste test ikzelf ben. Eet ik kaas heb ik last. Eet ik geen kaas heb ik geen last. Simpel zat.
Kan ook tussen je oren zitten. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')