abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 2 maart 2011 @ 16:50:05 #101
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93545216
Piet heb bij mijn vleesboer varkenswangen meegenomen, prachtig gemarmerd vlees.
Kan ik ze beter bakken of stoven?
  woensdag 2 maart 2011 @ 17:10:02 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93546221
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 16:50 schreef Erasmo het volgende:
Piet heb bij mijn vleesboer varkenswangen meegenomen, prachtig gemarmerd vlees.
Kan ik ze beter bakken of stoven?
Goed aanbraden in een pan en dan stoven, smoren of garen in de oven (ca 90 minuten bij 140 graden)
Is lekker vlees, voor het laatst in Winterswijk gegeten bij de gulle waard
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93546329
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 16:50 schreef Erasmo het volgende:
Piet heb bij mijn vleesboer varkenswangen meegenomen, prachtig gemarmerd vlees.
Kan ik ze beter bakken of stoven?
Oeh bereiden als draadjesvlees :9

Mijn vaste portugese/Kaap verdiaanse tent hier in Rdam heeft met enige regelmaat varkenswangen :D
  woensdag 2 maart 2011 @ 17:22:53 #104
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93546804
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed aanbraden in een pan en dan stoven, smoren of garen in de oven (ca 90 minuten bij 140 graden)
Is lekker vlees, voor het laatst in Winterswijk gegeten bij de gulle waard
Zou maar zo kunnen dat ze bij dezelfde boer vandaan komen :P

Ik zal het vanavond uitproberen, ze zien er iig heerlijk uit zo gemarmerd als ze zijn. Heb je nog suggesties voor kruiden die er goed bij kunnen?
  woensdag 2 maart 2011 @ 17:25:07 #105
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_93546908
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kapucijners uit blik opentrekken, en goed spoelen, alle prut moet er vanaf.
Spekkies uitbakken, Kapucijners opwarmen met klein beetje water in de pan spekkies met vet over de Kapucijners . Serveren met piccalilly, amsterdamse uitjes, augurkjes, eventueel wat mosterd.
Oeh, dat doet denken aan vroeger. Dank!
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 2 maart 2011 @ 18:19:55 #106
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_93549408
Picalilly. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 2 maart 2011 @ 18:20:35 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93549439
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 18:19 schreef Isegrim het volgende:
Picalilly. :9
Ook lekker op de frieten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 maart 2011 @ 18:25:45 #108
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_93549691
Patat bedoel je. :{w
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 2 maart 2011 @ 18:29:05 #109
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93549873
Wangetjes liggen nu in de pan met wildkruiden en een teentje knoflook.
  woensdag 2 maart 2011 @ 18:32:10 #110
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_93550019
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ook lekker op de frieten
Ja! gebakken aardappeltjes serveren bij de plettertjes! (kapucijners)
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 2 maart 2011 @ 18:49:27 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93550940
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 18:25 schreef Isegrim het volgende:
Patat bedoel je. :{w
slashme doet een baksteen in zijn handtasje...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 maart 2011 @ 00:45:47 #112
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_93623476
http://nl-nl.forum.ibood.(...)sche_antiaanbaklaag/
Hoe denk je over dit soort koekenpannen dan?
  vrijdag 4 maart 2011 @ 07:44:51 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93626950
quote:
99s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 00:45 schreef ErkendFokker het volgende:
http://nl-nl.forum.ibood.(...)sche_antiaanbaklaag/
Hoe denk je over dit soort koekenpannen dan?
Heb nog nooit met keramische koekenpannen gewerkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 maart 2011 @ 12:25:59 #114
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_93635398
Het lijkt me een stuk krasvaster dan teflon.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 4 maart 2011 @ 15:22:57 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93643210
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 12:25 schreef Isegrim het volgende:
Het lijkt me een stuk krasvaster dan teflon.
Heb hier een paar titanium gecoate antiaanbakpannen, van de aldi, doen het tot nu toe prima, eitje kan je bakken zonder vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 maart 2011 @ 01:44:52 #116
337571 Djake
Eens moet je toch beginnen
pi_93714510
Behandel een gietijzeren pan net zoals een nieuwe stalen wok, "droog" op het vuur ff wachten en dan olie der in. Deze goed door de pan circuleren tot dat de hele pan bedekt is met olie ( aan de binnen kant wel te verstaan ) en wachten dat de olie redelijk walmt. Pan van het vuur en met een oude doek of papier droog wrijven.
Daarna gereed voor gebruik en nooit meer afwassen alleen schoonmaken met doek of papier.

Dit is mijn verteld door de chinees bij onze toko, mijn stalen wok is nu mooi zwart van binnen en aanbakken is verleden tijd ;-)

Kan geen teflon- titanium - keramische pan tegen op.
  zondag 6 maart 2011 @ 01:49:56 #117
337571 Djake
Eens moet je toch beginnen
pi_93714640
Hoi allemaal, "tis volgens mij of topic maar pik probeer het toch :-)

Ik ben sinds kort een amateur alcohol stoker :-) en ik ben op zoek naar likeur en kruidenbitter recepten. Het liefst de echte ouderwetse smaken, moderne mag natuurlijk ook .

Ook de zelf gebrouwen bitters en likeuren zijn ook ZEER welkom.

Dus mochten jullie recepten voor me hebben , mail ze me aub !

Grt.

Jack
  zondag 6 maart 2011 @ 11:05:43 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93719850
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93721293
En aan de DM te zien had je deze al gevonden:

Kruidenbitter maken

:)

Huidige bitter zit iets meer steranijs en kardemom in, iets meer kaneel en zoethout, en een beetje venkelzaad.
  maandag 7 maart 2011 @ 14:58:11 #120
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93770562
Piet hoe smaakt de zuurkool trouwens? :P
pi_93773163
Piet, hoe maak ik nou écht goede hutspot?
Ik wil de wortels wel fijn zacht hebben zonder dat alle smaak in het water gaat zitten maar dat lijk tot nu toe onmogelijk.
  maandag 7 maart 2011 @ 16:17:47 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93773892
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 16:02 schreef _Loki het volgende:
Piet, hoe maak ik nou écht goede hutspot?
Ik wil de wortels wel fijn zacht hebben zonder dat alle smaak in het water gaat zitten maar dat lijk tot nu toe onmogelijk.
Minder water gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93774093
Ik gebruik al niet heel veel, tot het net onder staat. ;(
  maandag 7 maart 2011 @ 16:24:59 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93774234
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 16:22 schreef _Loki het volgende:
Ik gebruik al niet heel veel, tot het net onder staat. ;(
Je zou ze ook kunnen stomen, of in boter en witte wijn koken als je het echt lekker wilt doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93774555
Stomen is inderdaad wel een idee. Dat ik daar zelf niet op kwam :') En in boter ga ik ook eens proberen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')