abonnement Unibet Coolblue
pi_90921102
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 01:22 schreef EddyAlbena het volgende:

edit: zie nu dat er staat dat online inchecken alleen mogelijk is voor binnenlandse vluchten, dat ik dat nog mee mag maken...

En zijn nog genoeg maatschappijen waarbij je überhaupt niet online kan inchecken. :)
Knapen die storneren willen moeten mannen met automatische incasso's zijn
pi_90922546
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 13:41 schreef belegingnewbie het volgende:

Weet iemand waar ik nu precies recht op heb? en of ma echt nalatig is geweest als het gaat om het niet op de hoogte zijn van de sneeuwbuien?
Zelfs al zou Maleisie Airlines op de hoogte zijn van de sneeuwbuien. Wat hadden zij dan volgens jou moeten doen ?
  vrijdag 7 januari 2011 @ 20:42:59 #178
128088 Masanga
Hakuna matata!
pi_90993963
Niet echt een vraag, maar wel hallucinant in mijn ogen. Voor Brussels Airlines is de Afrikaanse markt erg belangrijk (waar KLM nu aan wil afknabbelen :( ). Daarbij werken ze steeds met driehoeksvluchten. Brussel-Bestemming A-Bestemming B-Brussel.
Éen van de belangrijkste bestemmingen was/ is Dakar (dat overigens steeds als bestemming A geldt, met Banjul/Conakry/Freetown als bestemming B). Maar nu liet de Senegalese regering één dag voor de maatregel van kracht werd weten dat Brussels Airlines niet meer uit Senegal naar een andere Afrikaanse bestemming mocht vliegen. Deze maatregel moet protectionistisch werken voor Air Senegal, een maatschappij dat met de hulp van Emirates wil uitgroeien tot een speler op de Afrikaanse markt.
Aangezien Brussels Airlines geen widebody's op overschot heeft vliegt het nu tijdelijk op Dakar met een A319 |:( en via Malaga voor een technische tussenstop. Maar wat er moet gebeuren op korte termijn met de passagiers/Cargo die uit Dakar naar Banjul/Conakry/Freetown moet en al een ticket hebben..
Fin, ik denk dat er momenteel heel wat diplomatieke cables gemaakt worden tussen Dakar en Brussel :)
When all things seem to end, the future still remains..
pi_91191618
Zo, gisteren teruggekomen van 3 weken weg. 7 vluchten in 3 weken is best een hoop. Alles gevlogen met Continental Airlines, tot tevredenheid mag ik zeggen!

We hadden geboekt: AMS-EWR (Newark NewYork) -San Jose-EWR-AMS via Fox, voor een vakantie in Costa Rica. Op de heenreis een stopover van 7 dagen waarin we op eigen gelegenheid van EWR naar Seattle en v.v. zijn gevlogen om daar de Kerstdagen bij familie door te brengen.

Inchecken: bij het in checken in Amsterdam was het de vraag hoe ze e.e.a. met onze bagage zouden gaan labellen. De bagage moest natuurlijk naar Seattle aankomen, maar de vluchten waren los van elkaar geboekt. Eerste deel via Fox, tweede deel zelf. Bij het inchecken bleek dat doorlabellen wel mogelijk was, label moest alleen handmatig worden uitgeschreven.
(natuurlijk moest de bagage in EWR eerst van de band af, security check etc en weer op de volgende band)

Overstaptijd op EWR was ruim, maar voor reizigers met krappe schema's: na 35 minuten waren we door alle checks en immigratie/custums heen en stond de bagade weer op de volgende band etc.

Aankomst in Seattle was prima, mede dankzij een tijdige geboekte, relatief betaalbare upgrade naar business class!
Aankomst bagage was echter minder. Van mijn mooie Samsonite was de gehele rechter onderhoek van de koffer verdwenen, met wiel en al! Handvat gescheurd alsmede de zijkant waar het polyhuppeldepup materiaal geheeld was gescheurd. Inmiddels van het 12 uur 's nachts dus humeur begon een beetje te verminderen. Echter: binnen 15 minuten stond ik weer buiten het Continental kantoortje, met een spiksplinter nieuwe Coleman koffer van exact zelfde inhoud. Beetje flabbergasted waren we wel :-)

Kerstdagen in Seattle waren leuk, tot de berichten dat alle 3 de New York airports met Kerst vanwege de sneeuw gingen sluiten. Gelukkig ging het goed. Wij vlogen de 29e dec terug van SEA naar EWR om met een gescedulede overstaptijd van ong. 2 uur weer ruimte tijd te hebben op EWR voor onze vlucht naar Costa Rica.

Op deze vlucht naar Costa Rica bleken 53 mensen standby te staan. Al deze mensen kwamen nog van de gecancelde vluchten van 2 dagen daarvoor. Het leverde een vertraging van 1 uur op, omdat het grondpersoneel op EWR moeite had met zoveel standby-ers (ook ivm de bagage etc van deze mensen).

In Seattle was het me gelukt om de door Fox geboekte reis aan mijn Continental OnePass account te linken. Voordeel hiervan: kon tijdig stoelen voor de terugreis reserveren! Dus voordat we inline incheckten! Wel wat extra betaald, maar zowel op SJO-EWR als EWR-AMS hadden we nu exit-row stoelen, dus: extra beenruimte.

Bij vertrek in San Jose hadden we in het hotel al online ingechecked en via de hotelreceptie boerdingpassen laten printen. Meestal heeft dat op vakantiebestemmingen weinig voordeel en moet je gewoon achteraan de incheckrijen aansluiten om je bagage alsnog kwijt te kunnen. Zo ook in San Jose. Lange rijen omdat er 3 Continental vluchten vlak achter elkaar vertrokken. Totdat een wachtrijbegeleidermannetje onze geprinte boardingpassen zag. Hij dirigeerde ons naar een aparte (lege) rij en we mochten voor alles en iedereen langs om onze bagage af te gooien. Dit tot grote woede van een man in de íncheck'wachtrij die dacht net aan de beurt te zijn. Solly!

Veel gereist, maar ook veel genoten!

Ook blij verrast met de Continental iPod app, waar je ook op kon inchecken etc. Handig dingetje.
Never assume that loud is strong and quiet is weak.
It’s the lion’s silence that signals danger not his roar.
pi_91388770
Iemand ervaring met Air Asia? Heb vanmiddag twee vluchten geboekt en kreeg ook direct een boekingsnummer maar heb wel nog geen bevestigingsmail ontvangen. Heb op de airasia site ook een account aangemaakt maar ook daar staan mijn vluchten niet tussen. Duurt het bij deze maatschappij soms wat langer met de verwerking?
  zaterdag 15 januari 2011 @ 23:49:18 #181
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_91390819
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 23:13 schreef Terpentin07 het volgende:
Iemand ervaring met Air Asia? Heb vanmiddag twee vluchten geboekt en kreeg ook direct een boekingsnummer maar heb wel nog geen bevestigingsmail ontvangen. Heb op de airasia site ook een account aangemaakt maar ook daar staan mijn vluchten niet tussen. Duurt het bij deze maatschappij soms wat langer met de verwerking?
:) Prima maatschappij, voor de vernieuwing van de infrastructuur op de website kreeg ik direct na de boeking een email ter bevestiging.
Na de vernieuwing :') van de infrastructuur duurt dit tegenwoordig een dag. Mij is het onduidelijk waarom, maar het is tot nu toe altijd nog goed gegaan.

Een ander puntje, als je voor de vernieuwing een account had aangemaakt met als nationaliteit Nederlander, ben je na de vernieuwing nu Netherlands-Antilles. Dit kan je wijzigen op de website, maar kost een kleine fee. Zo klein dat het de naam niet waard is om te noemen, maar ik ben zo principieel ingesteld dat ik een fout van Air Asia natuurlijk niet ga belonen, tot op heden nog geen problemen gehad met geboekte vluchten.

Sowieso, Air Asia is opzich prima, een Hot Seat is opzich wel aan te raden als het toestel wat voller zit, op die manier heb je wat de ruimte.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_91402447
Ook nog even een vraagje, ik wil van zaterdag tot zaterdag naar Istanbul, het liefst vanaf A'dam.

Nu heb ik een mooie vlucht gevonden voor 170 euro met Austrian Airlines. (goede maatschappij volgens mij) Deze vlucht heeft echter wel een overstap, zowel heen als terug.

De tijd is 1:25 op Vienna Airport en 1:20 op Zurich.

Volgens mij wordt de bagage toch gewoon geregeld, dat moet op tijd kunnen? En voor de rest, moet ik nog door de douane? En als we het vliegtuig door vertraging missen regelen ze gewoon een hotel voor je en een volgende vlucht?

Bvd
pi_91402521
quote:
1s.gif Op zondag 16 januari 2011 11:07 schreef SirMatthew het volgende:
Ook nog even een vraagje, ik wil van zaterdag tot zaterdag naar Istanbul, het liefst vanaf A'dam.

Nu heb ik een mooie vlucht gevonden voor 170 euro met Austrian Airlines. (goede maatschappij volgens mij) Deze vlucht heeft echter wel een overstap, zowel heen als terug.

De tijd is 1:25 op Vienna Airport en 1:20 op Zurich.

Volgens mij wordt de bagage toch gewoon geregeld, dat moet op tijd kunnen? En voor de rest, moet ik nog door de douane? En als we het vliegtuig door vertraging missen regelen ze gewoon een hotel voor je en een volgende vlucht?

Bvd
Ja, binnen Europa wordt bagage altijd doorgelabeled, geen probleem. En als de overstaptijd langer dan 45 minuten is, dan zal de bagage ook met hetzelfde vliegtuig als waar jij in zit meegaan.

En, als er vertragingen zijn, dan regelt de luchtvaartmaatschappij inderdaad een vervangende vlucht voor je.
pi_91403191
Op de heenweg ga je op Wenen door de grenscontrole en bij aankomst op Istanbul na nog een grenscontrole en 15 euro betaald te hebben voor een visum langs de douane. Grenscontrole op Wenen wil nog wel eens erg druk lijken doordat het vliegveld wat verouderd en krap is. Blijf voor erg goed de borden volgen, want wees niet verbaasd als je voor deze vlucht door een gat in de muur een trap af moet, om in een tijdelijk wachtruimte onder de bestaande terminal te moeten wachten op de bus.

Op de terugreis kom je in ieder geval op Istanbul en Schiphol de grenscontrole tegen, omdat je buiten de EU bent in Zwitserland.

Vlucht wordt omgeboekt als je 'm door toedoen van de luchtvaartmaatschappij mist en je bagage gaat gewoon overal met je mee. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Kijk overigens ook eens op corendon.nl , daar betaal je misschien iets minder als je er meteen een pakketreis van maakt. Let wel op dat zij naar een andere luchthaven vliegen bij Istanbul die lastiger te bereiken is als de luchthaven waar Austrian naar toe vliegt.
pi_91416785
Ik wil waarschijnlijk mijn vlucht naar de vs boeken via klm. Nu zou het super zijn als ik de nooduitgang stoelen kan krijgen. Is het zo bij de klm dat je bij het online inchecken kan kiezen waar je wil zitten ? Dus voor de vs 24 uur van tevoren ? Dan zou ik dus 24uur van te voren snel moeten inchecken en hopen ?!

En ik zie op seatguru zie ik dat er een aantal economy confort class stoelen zouden zijn. Weet iemand waar je die kan boeken, en hoeveel dat extra zal kosten ?

[ Bericht 21% gewijzigd door copyfile op 16-01-2011 16:49:48 ]
pi_91419433
Stoelen reserveren kun je bij KLM volgens mij al in het boekingsproces doen, als het tenminste een echte KLM vlucht is. Bij KLM betaal je wel zo'n 50 euro extra dan voor speciale stoelen. Ligt er ook een beetje aan waar je naartoe vliegt. Start gewoon het boekingsproces en zolang je niet betaald hebt, kun je altijd even rondkijken. Of je belt KLM.
Economy plus is bij KLM de oude bussiness class op korte vluchten (en op lange vluchten de basic economy class met iets ruimere stoelen). Dan zit je achter een gordijntje. voorin het toestel, meestal op dezelfde stoelen en krijg je een iets luxere maaltijd voor ca 3-5x de normale ticketprijs.
pi_91420771
Heb even het hele proces doorlopen tot op het moment van het invoeren van je gegevens en het enige dat ik kan kiezen is een stoel voorkeur (Gangpad of raam). Ligt het misschien hieraan ?: "U reist in klasse V met tariefbasis VLPRONL."
pi_91420849
Volgens mij kun je bij KLM alleen maar stoelen reserveren bij het inchecken. En voor stoelen bij de nooduitgang moet je tegenwoordig betalen!
pi_91420873
Dat klinkt inderdaad alsof je het bij het reisbureau moet laten boeken. Als je dat het de extra euro's echt waard vindt. Of even KLM bellen/mailen/twitteren
pi_91421727
Zodra u heeft geboekt, kunt u inloggen op Manage mijn Boeking. Daar kunt u vanaf 90 dagen tot 48 uur voor vertrek van uw intercontinentale vlucht uw voorkeur voor een bepaalde stoel aangeven of wijzigen.

Wilt u extra comfort? U kunt een stoel in de Economy Comfort-zone, een stoel met extra beenruimte of een stoel in een rij van 2 reserveren.

van klm.nl
pi_91422484
Had het toevallig net ook gevonden. Vindt het de extra kosten eigenlijk wel waard voor zo'n lange vlucht. Kan alleen niet van te voren zien dus of deze plekken nog beschikbaar zijn. Beetje jammer. Mail de klm dus nu maar even wat ik het beste kan doen aangezien mijn data/tijden nu nog helemaal flexibel zijn binnen 1 maand.
pi_91426386
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 23:49 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

:) Prima maatschappij, voor de vernieuwing van de infrastructuur op de website kreeg ik direct na de boeking een email ter bevestiging.
Na de vernieuwing :') van de infrastructuur duurt dit tegenwoordig een dag. Mij is het onduidelijk waarom, maar het is tot nu toe altijd nog goed gegaan.

Een ander puntje, als je voor de vernieuwing een account had aangemaakt met als nationaliteit Nederlander, ben je na de vernieuwing nu Netherlands-Antilles. Dit kan je wijzigen op de website, maar kost een kleine fee. Zo klein dat het de naam niet waard is om te noemen, maar ik ben zo principieel ingesteld dat ik een fout van Air Asia natuurlijk niet ga belonen, tot op heden nog geen problemen gehad met geboekte vluchten.

Sowieso, Air Asia is opzich prima, een Hot Seat is opzich wel aan te raden als het toestel wat voller zit, op die manier heb je wat de ruimte.
Je had gelijk. Ik kreeg ook ineens iets van tien bevestigingen. :D
  zondag 16 januari 2011 @ 20:28:16 #193
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_91427806
quote:
1s.gif Op zondag 16 januari 2011 20:06 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Je had gelijk. Ik kreeg ook ineens iets van tien bevestigingen. :D
Toevallig vandaag weer met Air Asia wat vluchten geboekt, niet super budget, maar voor 2 personen vor 200 euro retour van Hong Kong naar Bangkok is ook weer niet al te veel geld.

Het was alweer een tijd geleden dat ik geboekt had bij Air Asia, en zowaar deed mijn Rabocard het op de Air Asia site, hoewel ik mij afvraag waarom ik bij de 1ste boeking wel, en bij de 2de boeking niet naar Mastercard Securcodepagina van Rabobank werd geleid, beide boekingen zijn wel confirmed.
Wel naar dat mijn profiel aangeeft Netherlands, bij het boeken dit standaard op Netherlands-Antilles wordt gezet, dat kan je aanpassen, maar dan ben je gelijk al je telefoonnummers kwijt.

Bevestigingen dit keer overigens binnen 2 uur binnen, opmerkelijk snel.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  Moderator maandag 17 januari 2011 @ 20:47:20 #194
45833 crew  Fogel
pi_91484078
Is KLM eindelijk van hun 3 nachten regel af of is het een tijdelijke iets op sommige bestemmingen? Keek net voor een retour Brussel van woensdag-vrijdag en de prijs was maar ca 600¤ (tov ca 1800 normaal)...
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_91711112
Begin mei wil ik binnen een week retour vliegen van A'dam naar Sao Paulo..
Wat kan ik het beste doen? Nu boeken of wachten?

M.a.w. is er iets als 'vroegboekkorting' en 'lastminute' op normale lijnvluchten?
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_91711871
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 17:10 schreef Kluupkluup het volgende:
Begin mei wil ik binnen een week retour vliegen van A'dam naar Sao Paulo..
Wat kan ik het beste doen? Nu boeken of wachten?

M.a.w. is er iets als 'vroegboekkorting' en 'lastminute' op normale lijnvluchten?
Nu boeken! Last minutes zijn er niet echt meer, en hoe vreoger je boekt, hoe voordeliger het meestal is..
  zaterdag 22 januari 2011 @ 18:41:05 #197
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_91715148
Weet niet of dit het juiste topic is, maar ik heb een vraagje over vliegen via Katowice, Polen.

Als mijn 1e vlucht een landigstijd heeft van 19:45 op Katowice, en mijn connecting flight vertrekt om 21:10 ook vanaf Katowice ... haal ik dat dan?
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
pi_91716200
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 18:41 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Weet niet of dit het juiste topic is, maar ik heb een vraagje over vliegen via Katowice, Polen.

Als mijn 1e vlucht een landigstijd heeft van 19:45 op Katowice, en mijn connecting flight vertrekt om 21:10 ook vanaf Katowice ... haal ik dat dan?
Is het als één reis geboekt, met dezelfde maatschappij? Of heb je zelf twee vluchten aan elkaar geplakt?
Ohh, you touch my tralalala
Mhh, my ding ding dong...
Naamtopic.
pi_91716344
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 18:41 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Weet niet of dit het juiste topic is, maar ik heb een vraagje over vliegen via Katowice, Polen.

Als mijn 1e vlucht een landigstijd heeft van 19:45 op Katowice, en mijn connecting flight vertrekt om 21:10 ook vanaf Katowice ... haal ik dat dan?
Als je vluchten geen vertraging hebben, vast. Ik ben er nog nooit geweest, maar kan me niet voorstellen dat eht een heel groot vliegveld is. Als je eerste vlucht wel vertraging heeft, dan wordt het lastig. Als je de vluchten met dezelfde maatschappij geboekt hebt, of in 1 reis, dan moeten ze je vervangend vervoer aanbieden.
  zaterdag 22 januari 2011 @ 19:14:23 #200
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_91716431
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 19:09 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:

[..]

Is het als één reis geboekt, met dezelfde maatschappij? Of heb je zelf twee vluchten aan elkaar geplakt?
Weliswaar met dezelfde maatschappij, maar omdat dit WizzAir is kun je het beschouwen als aan elkaar geplakte reizen ...
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')