abonnement Unibet Coolblue
  maandag 26 juli 2010 @ 20:30:24 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84519019
Omdat Piet Verdriet de vorige sloot en geen nieuwe opende doe ik het maar.

Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .


Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?



De laatste culinaire 'topper' die geplaatst werd was:

quote:
Op maandag 26 juli 2010 17:27 schreef Kaza het volgende:
Waar: V.d. Valk te Nuland
Wat: Begonnen met een garnalencocktail. Was best aardig, een schaaltje voor de helft gevuld met garnalen met een wiskeysaus, de andere helft bestond uit veldsla en onder de garnalen nog krulsla. Al die sla had van mij niet gehoeven.
Daarna een "plate de la Maison", oftewel 4 verschillende soorten vlees (kip piri piri, biefstukje in stroganoffsaus, stukje varkenshaas in champignon-roomsaus en een lamskoteletje in een soort dikke jus).
Daarbij een schaaltje patat/friet, schaaltje gebakken aardappelen, schaaltje sperzieboontjes en schaaltje broccoli. En nog een schaaltje sla.
Kip en varkenshaas waren prima, lamskoteletje zat zoveel vet om/aan dat er net 2 minihapjes over bleven om te eten, biefstukje had de bakplaat bijna niet geraakt zo rauw was die. De broccoli was knetterhard en overduidelijk niet gaar, en het verbaasde me dat de meneer aan het tafeltje naast ons precies dezelfde schaaltjes met patat en groentes had als wij (we hadden dus niet dubbel zoveel).
Mijn man pakte als eerste wat sla, waarna de enige druppel dressing op zijn bord terecht kwam en er slechts wat kale sla restte.

Verder was de bediening vriendelijk, ook toen ik ze wees op het rauwe biefstukje, de opscheplepels die dwars over het vlees met saus heen lagen zodat ze tot aan het uiteinde onder de saus zaten, het ontbreken van de servetten.

Dit alles voor ¤ 62,50 voor 2 personen, inclusief 1 frisdrankje per persoon.

Cijfer: 5 . Ik ga er nu nooit meer heen. De schnitzels die ik van vroeger (met m'n ouders) in m'n herinnering had zitten bleken niet meer leverbaar (holsteinerschnitzel, zo eentje met een gebakken eitje erop die amper op het bord pastte).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_84519986
Da's nog behoorlijk veel geld voor v/d Valk, zeg! Brrr, zonde.
pi_84533075
Ik wil daar altijd wel eens uit nieuwsgierigheid weer eens gaan eten: om te kijken hoe het is. Maar gelukkig zijn er bersprekingen van mensen als Kaza (dank) om me daarvan tegen te houden.
Hoewel, ik heb wel eens gehoord dat elke Van de Valk anders is en sommigen beter zijn? Is dat zo?
Vroeger was gewoon tvp genoeg.
anonieme razernist
pi_84535092
denk het ook. Heb hetzelfde als jij; wil het ook eens proberen. Ik ga n keer naar Vd Valk in Alphen, checken :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84536876
tvp
  woensdag 28 juli 2010 @ 08:14:28 #6
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_84577397
ik heb afgelopen weekend in een braziliaans bbq restaurant gegeten
quote:
Long skewers of succulent beef, chicken, pork, lamb, ribs and fish are basted with traditional marinades and gently roasted over a pit of glowing coals.
There is no ordering or waiting, just relax and savour the moment while knife-wielding waiters slice sizzling hot
skewered meats directly onto your plate, in quantities that flow on and on.
Had nog nooit van dit concept gehoord maar het was heerlijk, ik weet niet of er iets dergelijks bestaat in Nederland maar het is een aanrader als je van vlees houdt
hier het menu van bovengenoemd restaurant
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:09:02 #7
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_84720817
Vorige keer gegeten bij de Flintstones in Hilversum.

Geweldige tent! Het idee alleen al om de Flintstones na te bootsen in een restaurant is super!
De menukaart is uit steen gebeiteld, de stoelen zijn van massief steen(niet te tillen dus!) en de serveerster roep je door 'Willlmaaaaaaa' te schreeuwen. Drinken komt in stenen bekertjes en je wordt bediend door serveersters in echte tijgervelpakjes.

Eten was echt super! Matig aanbod van voorgerechten en toetjes maar die heb je eigenlijk ook niet nodig. Onbeperkt steengrillen is de hoofdmaaltijd. Je krijgt een ruim aanbod aan vlees, groenten, salades, sausjes, brood met kruidenboter, frietjes en alles wat erbij hoort. Je kunt onbeperkt bijbestellen, keuze uit ruim 12 soorten vlees. Van worstjes en hamburgers tot biefstuk en saté. Alles van superkwaliteit, we hebben super gegeten!
Als ik een minpuntje moet bedenken is het visaanbod, er zit geen vis bij het aanbod. Wel kun je voor een flinke prijs een klein garnaaltje bijbestellen, dat vond ik een tegenvaller. Viseters kunnen beter een andere eetplek zoeken. Gelukkig ben ik zelf een vleeseter! :9~

Bediening was erg vriendelijk, leuke meiden die met een glimlach alles netjes voor je verzorgen. Gingen vol en met een fijn gevoel naar huis, we hebben heerlijk gegeten, de sfeer was super!

Afrekenen was iets meer dan 50 euro p.p. inclusief voorgerecht en toetje en een flink aantal drankjes inclu. koffie na. Kwamen er later achter dat ze ook arangementen hebben, voor 49 euro heb je dan voorgerecht, steengrillen, een toetje en onbeperkt drinken.

Van mij krijgt Flintstones een dikke 9! Sfeer goed, eten goed, bediening goed, prijs is prima gezien de service en het eten. We gaan zeker terug! Enige verbeterpuntjes zijn uitbreiding van voorgerechten en deserts en het visaanbod. M.i. niet nodig maar kan voor andere een minpuntje zijn. Zeker een aanrader!
Zal ook erg leuk zijn voor een vrijgezellenavond voor de mannen, de hele avond 'Willmaaaaaaaaa' roepen is wel erg leuk.

[ Bericht 0% gewijzigd door Paarse_Kiwi op 31-07-2010 23:38:33 ]
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:13:53 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84721022
Als het zo goed was, waarom was het dan de laatste keer?
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:38:14 #9
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_84722086
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:13 schreef RobinOok het volgende:
Als het zo goed was, waarom was het dan de laatste keer?
Als je het zo leest dan klinkt het inderdaad niet... :|W
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:43:14 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84722302
Ja leuk, dat editten. En nu sta ik voor lul. :s)
pi_84722719
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:43 schreef RobinOok het volgende:
Ja leuk, dat editten. En nu sta ik voor lul. :s)
:') :*

Waar? Wagamama te Groningen
Wanneer? Een tijdje terug
Wat at je? De chilli squid, steak salad & chocoladetaart.
Impressie? Erg leuk restaurant, vriendelijke bediening. Geen topnotch, maar daar betaal je dan ook niet voor. Wel een groot nadeel was dat het eten geruime tijd na elkaar werd opgediend, waardoor de één al uitgegeten was toen de rest nog moest beginnen.. Verder wel erg lekker eten :9 en uiteindelijk waren we met z'n vieren 85 euro kwijt, waarbij we twee voorgerechtjes deelden, twee desserts deelden, allemaal een hoofdgerecht hadden uiteraard :') en ieder 2 drankjes.

Wat ik wel erg jammer vond is dat het heel licht is in het restaurant, romantisch dineren zit er dus niet echt in.. Maar dat zal in de winter weer anders zijn!

Ik geef het een 7, het eten was erg lekker maar het feit dat de hoofdgerechten zover uit elkaar kwamen was nogal jammer.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:25:51 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84732448
Hummerstubchen, Duesseldorf.
Voordat ik begin, wat ik in de kritiek schrijf is op basis ervan dat het restaurant 2 Michelin sterren heeft, dus ik beoordeel op basis daarvan, de verwachting ligt dan anders als bij de bistro om de hoek.

Restaurant is gelegen in een woonwijk, en niet erg groot, tegelijk een klein hotel.
Bediening erg correct, vriendelijk en ter zake kundig - 9

Begonnen met een glaasje champagne, een van de lekkerdere, helaas het merk is me ontschoten.

Kregen een 3 tal amuse bouche, noordzeegarnaaltjes in een cupje, kalfs tartaar op roggebrood en een tonijn mouse met rauwe tonijn. Lekker, hoewel wat koud. Er werd een mandje met 4 soorten brood gebracht en gezouten boter, die was koelkast koud en niet smeerbaar. Eenmaal ontdooit smaakte die verder goed en het brood was verder okay, maar niet bijzonder.
Hierbij een glas Riesling auslese, erg lekker

Hierna kwam een stukje Saibling op de huid gebakken met een safraansaus, de huid was knapperig en de vis precies goed klaargemaakt. Ik weet niet hoe de vis in het Nederlands heet, het is een zalmachtige en hij kwam uit de elzas, aan de smaak te oordelen wild gevangen en geen kweek.
erg lekker
Hierbij een glas Grauburgunder

Gebraden ganzelever gecarameliseerd met rietsuiker, met geglaseerde abrikozen en een schijfje Brioche.
Lekker stuk lever, niets mis mee, maar ook niet iets bijzonders of opmerkelijk.
Hierbij een glaasje beerenauslese

Vervolgens 3 soorten kreeftensoep.
1. Een kreeften consomé, gruwelijk lekker, echt ongelofelijke knaller, super.
2. Champagne kreeften roomsoep, lekker
3. Koude meloensoep met een roomijs van kreeft erin, erg lekker

Vervolgens een gebraden Langustine op parelgort gekookt in een kalfsboullion met groene asperges en australische wintertruffels. Een lekker gerecht, niets mis mee.

Hierbij een glas Riesling.

Vervolgens een Bretonse steenbot op artischokken met gesmoorde tomaten en een ricotta tortellini met een basilicum/kappertjes saus.
Lekker, maar niet meer dan dat.

Hierna een tranche van Wagyu Roastbeef, op bonen causolet, met wilde hanekam en sjalotjes in rode wijn.
Het was erg zout naar mijn smaak, waardoor je er verder niet veel van proeft, het vlees was wat taai en mager, niet wat ik verwacht van Wagyu.
Hier bij een glas Duraton

dessert
Een Souffle van Valrhona Couverture met walnoten. Goddelijk, werkelijk heel erg lekker daarbij een mangoragout en Sabayone en wat Guanaja Chocolade ijs. Een erg mooi en lekker desert.
Glas Juracon Symphony de Novembre, een soort Eiswein uit frankrijk, super.

Afgesloten werd het geheel met een schaal met 10 verschillende bonbons, een espresso en een Grappa de Vin Santo.

Prijs, 2 personen ¤ 454,70 (ex tip) inclusief drank

Het restaurant was rustig hoewel de rust nogal verstoord werd door de koeling die regelmatig aansloeg. Brrrrroemmmmmmmmbbbbrbrrbrbbrbrbrbrbbrbr

Laat ik eerlijk zijn, we hebben goed gegeten, maar snappen niet waarom dit restaurant 2 sterren heeft. Heb (veel) beter gegeten bij restaurants met 1 ster, Mario Gamba in München, Rigi in Wenen (geen aanrader meer, de kok is inmiddels weg en de ster is ze afgenomen), Schulten Huus in Zutphen, (die hard op weg zijn naar een tweede ster volgens mij verdienen ze dat binnenkort.)
Er waren een aantal zaken echt verschrikkelijk goed, maar lang niet alles. Als ik bij Schiffchen (ook in Duesseldorf) eet is iedere gang een oh mijn god ervaring, zelfs de boter bij het brood (dat fenomenaal beter is) is zo top dat je de bediening alleen voor de boter al een compliment geeft.
Ik snap dus niet dat Schiffchen 2 sterren heeft net als dit restaurant, in mij opinie verdient het Hummerstubchen er nauwelijks 1 als ik het met andere restaurants vergelijk die 1 ster hebben.

Wijnen waren erg goed, pasten ook goed bij de gerechten.

Totaal cijfer een magere 7
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:42:36 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84732918
A tavola, Wallstrasse Duesseldorf
Dit maal waren we met ons vieren, een bevriend echtpaar meegenomen naar mijn lievelingsitaliaan in Duesseldorf. Bediening is zeer italiaans, oudere heren die het al erg lang doen en er lol in hebben. De zaak is een pijpenlade met voor de sfeer italiaanse kranten als behang, naast het gewone behang. In de zomer kan je er ook buiten zitten op een klein terrasje aan de overkant van het steegje waar het zit.

Vooraf een glaasje prosecco,
Een mand italliaans landbrood aan hompen en een bord met gekruide olijfolie komt altijd standaard als begeleiding.

Ik had vooraf een Vitello tonato, roze gebraden en dun gesneden kalfsvlees met een tonijnsaus. Was perfect, eenvoudig maar erg goed klaargemaakt, mijn gezelschap had een carpaccio, erg goed en verder een gemengde salade en het vierde voorgerecht was tortelini gevuld met ricotta en spinazi.
Alles vers gemaakt en erg lekker

Als hoofdgerechten hadden we Lamscarre en filetsteak met groene peper (niet als 1 gerecht, maar dit waren de hoofdgerechten.)
Steak was perfect gebraden, lam was mals en sappig, voor mij had het net een tikkie meer roze gemogen maar voor de rest, erg lekker.

Had zelf hierbij een glas Chianti Classico.

toetjes:
Ik nam een Semifrido Torroncino, een soort halfbevroren amandelijs, heerlijk.
Gezelschap namen een mousse au chocolat (erg lekker) een tiramisu (zo moet ie smaken) en een glas desertwijn met amandelgebak. (smullen)

Daarna espresso en de rekening, waren 159 Euro kwijt, inclusief drank.
een 8 1/2
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:48:07 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84733076
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
-knip-

Totaal cijfer een magere 7
Jammer dat ze niet aan de standaard konden voldoen die je er van verwachtte.
Er zitten wel een paar op papier erg lekkere gerechten bij.

Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:51:56 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733176
Was even nieuwsgierig naar de vis, ik denk dat het de Elsässer Saibling was? Dat is een kruising tussen de beekridder (Salvelinus alpinus) en de bronforel (Salvelinus fontinalis) en heeft in het Nederlands volgens mij geen naam.

quote:
De beekridder (Arctische forel of Arctic char = Salvelinus alpinus) is een soort die op bijna het gehele noordelijk halfrond voorkomt, met name in de berggebieden en rond de Poolcirkel.
De bronforel (American brook trout of Eastern brook trout = Salvelinus fontinalis) is een soort die oorspronkelijk alleen in het oosten van de USA en Canada voorkwam.
Beide soorten zijn zodanig verwant dat er vruchtbare kruisingen (Elzasser Saibling) in de kwekerij tot stand kunnen worden gebracht. Dit type wordt vaak op forelvijvers uitgezet. Met deze kruisingen doorfokken, levert meestal in de F2 en F3 fase misvormingen e.d. op.
Wel grappig dat het dus waarschijnlijk een KWEEK-vis is. })

Verder snap ik je kritiek op die 2 sterren. Dat het ene restaurant met 1 ster het andere restaurant met 1 ster niet is kan ik dan nog snappen. Maar bij 2 sterren zou elke hap inderdaad "oh-mijn-god" moeten zijn. Kan me voorstellen dat het lekker was, maar de sterren en rekening niet in verhouding.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:53:00 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84733193
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Jammer dat ze niet aan de standaard konden voldoen die je er van verwachtte.
Er zitten wel een paar op papier erg lekkere gerechten bij.

Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
Begrijp me goed, het was zeker niet vies. Maar als je op dit niveau gaat eten verwacht je ten eerste dat de gerechten echt subliem zijn, en dat het allemaal subliem is. Jean Claude krijgt dat voor elkaar im Schiffchen, maar dit was slechts nu en dan op dit niveau (de soep, de riddervis (dank voor de vertaling) en het nagerecht waren het zeker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:53:11 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733198
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:48 schreef golfer het volgende:

Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
Denk niet dat het die was. :N
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:54:29 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84733235
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:53 schreef RobinOok het volgende:


Denk niet dat het die was. :N
Denk het wel. De kweekversie dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:58:37 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84733344
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:51 schreef RobinOok het volgende:
Was even nieuwsgierig naar de vis, ik denk dat het de Elsässer Saibling was? Dat is een kruising tussen de beekridder (Salvelinus alpinus) en de bronforel (Salvelinus fontinalis) en heeft in het Nederlands volgens mij geen naam.
[..]

Wel grappig dat het dus waarschijnlijk een KWEEK-vis is. })
Ah, dank voor de aanvulling, had nog niet gegoegeld. Voor een zoetwater kweekvis smaakte die heel erg goed, had absoluut niet dat gronderige wat zoetwater en vooral kweek heeft. Wildgevangen forel heeft dat ook niet, als ie uit bergbeken komt.
quote:
Verder snap ik je kritiek op die 2 sterren. Dat het ene restaurant met 1 ster het andere restaurant met 1 ster niet is kan ik dan nog snappen. Maar bij 2 sterren zou elke hap inderdaad "oh-mijn-god" moeten zijn. Kan me voorstellen dat het lekker was, maar de sterren en rekening niet in verhouding.
Idd, en bij andere twee sterren restaurants was dat tot nu toe het geval.
De rekening was voor 2 personen trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:59:00 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733355
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:54 schreef golfer het volgende:
Denk het wel. De kweekversie dus.
Uit jouw bron:
quote:
Nu vinden we hem behalve in Noorwegen ook nog in de Finse zeewateren, bij Rusland en Ijsland.
In het wild komt de riddervis ook nog voor in, merkwaardig genoeg, hooggelegen Alpenmeren en in het Engelse Lakedisrtrict"
Volgens mij weinig hoge alpenmeren in de Elzas.
En de kweek is in Noorwegen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:00:36 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84733395
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:59 schreef RobinOok het volgende:
[quote]
En de kweek is in Noorwegen.
Tegenwoordig dus ook in Nederland.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:01:29 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733417
Hoe dan ook was 'm dat niet. :+
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:02:03 #23
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84733434
Is het niet gewoon een beekforel geweest?
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:04:33 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84733497
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Wij hopen binnenkort in de Toscane daar weer van te mogen genieten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:06:16 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84733541
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:02 schreef Windigo het volgende:
Is het niet gewoon een beekforel geweest?
Nee, dat is een Bachforelle, is ook een zalmachtige, maar een ander beest.

http://www.lfl.bayern.de/(...)2638/linkurl_0_3.pdf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:06:59 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733556
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Dat ben ik dan weer helemaal niet met je eens. Een goede, authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is juist heel makkelijk te overtreffen.

(en nu ga'k maar gauw even wat anders doen, voor ik het hele topic vol blijf kliederen :D )
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:08:57 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84733611
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Wij hopen binnenkort in de Toscane daar weer van te mogen genieten.
Als je in de buurt bent,
http://www.ristorantearchimede.it/
erg goede gerechten gegeten, Houtduif in de as van houtvuur gegrilled, Steak Florentine, jummie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84733864
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
Voordat ik begin, wat ik in de kritiek schrijf is op basis ervan dat het restaurant 2 Michelin sterren heeft, dus ik beoordeel op basis daarvan, de verwachting ligt dan anders als bij de bistro om de hoek.


Prijs, 2 personen ¤ 454,70 (ex tip) inclusief drank


Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?
Quinn Dexter
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:24:44 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84734083
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:18 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:25:39 #30
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84734109
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.
pi_84734367
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:25 schreef Windigo het volgende:

[..]

In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.
Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....
Quinn Dexter
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:36:21 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84734433
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:33 schreef Quinn_Dexter het volgende:


Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....
Ik doe het wel. Althans in de 2- en 3-sterrententen waar ik tot nu toe heb gegeten rond ik het altijd ruim naar boven af.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:36:49 #33
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_84734450
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:42:15 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84734633
Twee jaar geleden at ik bij Schiffchen in Dusseldorf het Volgende

Voorafje: Een mousse van rode bietjes met rauwe tonijn, Mouse van Heilbot

Franse variant op Sushi, een eischuim gevuld met oa oesters en kokkels, gehuld in zeewier, gepocheerd, geserveerd met een Beurre blanche met piment en een saus van Wasabi

Ganzelever in een huiddunne taco Shell met cacao en bladgoud

*Op Cederhout gerookte bretonse kreeft met ingelegde mango en thai kruiden

Een wantan van Keizergranat met kruiden, thee van tonijnvlokken met Yuzu citroen*

Gegrillde moot van zeewolf met asiatische saus

Met zwezerik gevulde raviolie in selderij met zwarte tricastin truffels

Reebokrug met bospaddestoelen

After eight
Manjari-chocolade grand cru
Pfeffermunt Sorbet

Verschillende kazen van de wagen

Verschillende chocolade mousjes, huisgemaakte bonbons, caramels en chocolade fudge

Digestivenen, espresso
Weet niet meer precies wat we kwijt waren, was wat meer als bij het Hummerstubchen, rond de 500 euro. Hadden er ook geweldig wijnmenu bij, maar dat heb ik destijds niet opgeschreven.
Ieder, letterlijk IEDER gerecht was een Oh Mijn God ervaring, van de boter tot het brood, de kazen van de wagen waren letterlijk elk bijna een ervaring alsof de maagd maria verschijnt of zoiets. Perfectie in het klaarmaken en alles op hetzelfde hoge niveau. De bediening was een absolute 10.
Enige nadeel is daar dat de tafels dichter op elkaar staan en de zaak geen airco heeft. We zaten daar tijdens de Europa cup finale dus het was heerlijk rustig. Vergeleken bij de (hele goede) zaken met één ster was dit werkelijk een duidelijke klasse beter.

We gaan binnenkort weer eens bij het Schulten Hues eten, zal dan ook aantekeningen maken voor een kritiek hier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:45:03 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84734743
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:36 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?
Kan ik zo niet zeggen, ligt ook aan mijn humeur. Ze moeten gewoon hun best doen. Ongemotiveert personeel dat alleen brengt kan het dak op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 14:43:00 #36
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_84736724
dat je nog precies weet wat je twee jaar geleden at :o (met de details)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 1 augustus 2010 @ 14:43:57 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84736762
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 14:43 schreef The_Hives het volgende:
dat je nog precies weet wat je twee jaar geleden at :o (met de details)
Dat wat ik gegeten heb, had ik opgeschreven, de wijnen echter niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84746178
Vanavond een spontane aktie op weg naar huis :
IJmuiden aan Zee : lekker buiten achter glas gegeten bij Zilt aan zee.

Menukaart :


golfer nam de kabeljauwfilet :



en ik de zeebaars :



En het uitzicht :



Erbij ieder een glaasje witte wijn, geserveerd met donkerbruin warm brood met een lekkere korianderdip o.i.d. :9
Het was rustig, bediening vriendelijk, het smaakte prima en we waren 50 ¤ kwijt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 01-08-2010 20:06:33 ]
pi_84746470
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 19:49 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond een spontane aktie op weg naar huis :
IJmuiden aan Zee : lekker buiten achter glas gegeten bij Zilt aan zee.

Menukaart :
[ afbeelding ]

golfer nam de kabeljauwfilet :

[ afbeelding ]

en ik de zeebaars :

[ afbeelding ]

En het uitzicht :

[ afbeelding ]

Erbij ieder een lekker glaasje witte wijn, geserveerd met donkerbruin warm brood met een lekkere korianderdip o.i.d. :(
Het was rustig, bediening vriendelijk, het smaakte prima en we waren 50 ¤ kwijt.
En voor de achtergrond informatie:

De uitbater/eigenaar is de vorige uitbater/eigenaar van Fortuyn in Haarlem.
  zondag 1 augustus 2010 @ 20:38:48 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84748044
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 19:58 schreef Godtje het volgende:


En voor de achtergrond informatie:

De uitbater/eigenaar is de vorige uitbater/eigenaar van Fortuyn in Haarlem.
Ja, en :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 20:58:37 #41
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_84748931
Lekker zeg B&G :9

Vind het esthetisch alleen wat jammer van de bos rucola die op beide gerechten is gegooid? :?
Confidence through competence
  zondag 1 augustus 2010 @ 22:42:56 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84753770
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 20:58 schreef Stereotomy het volgende:
Lekker zeg B&G :9

Vind het esthetisch alleen wat jammer van de bos rucola die op beide gerechten is gegooid? :?
Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_84773321
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 22:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos. :{w
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_84773445
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 14:52 schreef Gripper het volgende:

[..]

Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
goeie tip! schrijf een brief! :Y)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84773632
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 01:36 schreef NoCigar het volgende:
Ik wil daar altijd wel eens uit nieuwsgierigheid weer eens gaan eten: om te kijken hoe het is. Maar gelukkig zijn er bersprekingen van mensen als Kaza (dank) om me daarvan tegen te houden.
Hoewel, ik heb wel eens gehoord dat elke Van de Valk anders is en sommigen beter zijn? Is dat zo?
Vroeger was gewoon tvp genoeg.
V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding.. :r
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_84783395
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 15:00 schreef fruityloop het volgende:

[..]

V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding.. :r
Voor meer dan een incidentele (zaken)lunch kom ik niet bij Van der Valk......
Quinn Dexter
pi_84790988
[quote]Op maandag 2 augustus 2010 15:00 schreef fruityloop het volgende:

[..]

V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding.. :r
[/quoteIk ga het toch maar niet doen, was het ook niet echt van plan trouwens, want die paar keer dat ik min of meer noodgedwongen in een wegrestaurant eet, valt het me toch altijd zwaar tegen.
anonieme razernist
pi_84791016
de MiZu en Librije in Zwolle zijn echt heel goed.

Librije hoef ik volgensmij niet uit te leggen maar de MiZu heeft vooral wat Oosterse/Wereld-gerechten. Voor een acceptabel bedrag heb je "verassing van de chef" en dan krijg je 3 voorgerechten, 4 hoofdgerechtjes en 5 toetjes. O+ O+ O+
  maandag 2 augustus 2010 @ 22:10:07 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84791070
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 22:08 schreef linpunt het volgende:
de MiZu en Librije in Zwolle zijn echt heel goed.
Dankjewel voor deze uitgebreide recensies. :D
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 19:43:05 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84983591
De gelaarsde kat
Een bistro in Zutphen. De beste steak van de regio.
Had vooraf een half dozijn oesters, mijn gezelfschap een gebakken geitenkaasje op salade.
Hoofdgerecht franse Tbone steak met friet en sla, voor mij zonder saus. Mijn gezelschap (mijn ex) nam een rode wijn saus.
Hierbij dronken we 2 flessen Rose
Als toetje koffie en grappa, en nog meer grappa.
Heerlijk eten, goed klaar gemaakt zonder pretenties. De gelaarsde kat is precies wat het is, een prima bistro waar je heen gaat om een perfecte steak te eten.
Wat waren we kwijt? Ik heb geen idee, werd uitgenodigd, maar de Tbone koste geloof ik 25 euro en de oesters 9,50, de wijn zal rond de 20 euro de fles zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')