quote:Op maandag 26 juli 2010 17:27 schreef Kaza het volgende:
Waar: V.d. Valk te Nuland
Wat: Begonnen met een garnalencocktail. Was best aardig, een schaaltje voor de helft gevuld met garnalen met een wiskeysaus, de andere helft bestond uit veldsla en onder de garnalen nog krulsla. Al die sla had van mij niet gehoeven.
Daarna een "plate de la Maison", oftewel 4 verschillende soorten vlees (kip piri piri, biefstukje in stroganoffsaus, stukje varkenshaas in champignon-roomsaus en een lamskoteletje in een soort dikke jus).
Daarbij een schaaltje patat/friet, schaaltje gebakken aardappelen, schaaltje sperzieboontjes en schaaltje broccoli. En nog een schaaltje sla.
Kip en varkenshaas waren prima, lamskoteletje zat zoveel vet om/aan dat er net 2 minihapjes over bleven om te eten, biefstukje had de bakplaat bijna niet geraakt zo rauw was die. De broccoli was knetterhard en overduidelijk niet gaar, en het verbaasde me dat de meneer aan het tafeltje naast ons precies dezelfde schaaltjes met patat en groentes had als wij (we hadden dus niet dubbel zoveel).
Mijn man pakte als eerste wat sla, waarna de enige druppel dressing op zijn bord terecht kwam en er slechts wat kale sla restte.
Verder was de bediening vriendelijk, ook toen ik ze wees op het rauwe biefstukje, de opscheplepels die dwars over het vlees met saus heen lagen zodat ze tot aan het uiteinde onder de saus zaten, het ontbreken van de servetten.
Dit alles voor ¤ 62,50 voor 2 personen, inclusief 1 frisdrankje per persoon.
Cijfer: 5 . Ik ga er nu nooit meer heen. De schnitzels die ik van vroeger (met m'n ouders) in m'n herinnering had zitten bleken niet meer leverbaar (holsteinerschnitzel, zo eentje met een gebakken eitje erop die amper op het bord pastte).
Had nog nooit van dit concept gehoord maar het was heerlijk, ik weet niet of er iets dergelijks bestaat in Nederland maar het is een aanrader als je van vlees houdtquote:Long skewers of succulent beef, chicken, pork, lamb, ribs and fish are basted with traditional marinades and gently roasted over a pit of glowing coals.
There is no ordering or waiting, just relax and savour the moment while knife-wielding waiters slice sizzling hot
skewered meats directly onto your plate, in quantities that flow on and on.
Als je het zo leest dan klinkt het inderdaad niet...quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:13 schreef RobinOok het volgende:
Als het zo goed was, waarom was het dan de laatste keer?
quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:43 schreef RobinOok het volgende:
Ja leuk, dat editten. En nu sta ik voor lul.
Jammer dat ze niet aan de standaard konden voldoen die je er van verwachtte.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
-knip-
Totaal cijfer een magere 7
Wel grappig dat het dus waarschijnlijk een KWEEK-vis is.quote:De beekridder (Arctische forel of Arctic char = Salvelinus alpinus) is een soort die op bijna het gehele noordelijk halfrond voorkomt, met name in de berggebieden en rond de Poolcirkel.
De bronforel (American brook trout of Eastern brook trout = Salvelinus fontinalis) is een soort die oorspronkelijk alleen in het oosten van de USA en Canada voorkwam.
Beide soorten zijn zodanig verwant dat er vruchtbare kruisingen (Elzasser Saibling) in de kwekerij tot stand kunnen worden gebracht. Dit type wordt vaak op forelvijvers uitgezet. Met deze kruisingen doorfokken, levert meestal in de F2 en F3 fase misvormingen e.d. op.
Begrijp me goed, het was zeker niet vies. Maar als je op dit niveau gaat eten verwacht je ten eerste dat de gerechten echt subliem zijn, en dat het allemaal subliem is. Jean Claude krijgt dat voor elkaar im Schiffchen, maar dit was slechts nu en dan op dit niveau (de soep, de riddervis (dank voor de vertaling) en het nagerecht waren het zeker.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Jammer dat ze niet aan de standaard konden voldoen die je er van verwachtte.
Er zitten wel een paar op papier erg lekkere gerechten bij.
Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
Denk niet dat het die was.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:48 schreef golfer het volgende:
Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
Denk het wel. De kweekversie dus.quote:
Ah, dank voor de aanvulling, had nog niet gegoegeld. Voor een zoetwater kweekvis smaakte die heel erg goed, had absoluut niet dat gronderige wat zoetwater en vooral kweek heeft. Wildgevangen forel heeft dat ook niet, als ie uit bergbeken komt.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:51 schreef RobinOok het volgende:
Was even nieuwsgierig naar de vis, ik denk dat het de Elsässer Saibling was? Dat is een kruising tussen de beekridder (Salvelinus alpinus) en de bronforel (Salvelinus fontinalis) en heeft in het Nederlands volgens mij geen naam.
[..]
Wel grappig dat het dus waarschijnlijk een KWEEK-vis is.
Idd, en bij andere twee sterren restaurants was dat tot nu toe het geval.quote:Verder snap ik je kritiek op die 2 sterren. Dat het ene restaurant met 1 ster het andere restaurant met 1 ster niet is kan ik dan nog snappen. Maar bij 2 sterren zou elke hap inderdaad "oh-mijn-god" moeten zijn. Kan me voorstellen dat het lekker was, maar de sterren en rekening niet in verhouding.
Uit jouw bron:quote:
Volgens mij weinig hoge alpenmeren in de Elzas.quote:Nu vinden we hem behalve in Noorwegen ook nog in de Finse zeewateren, bij Rusland en Ijsland.
In het wild komt de riddervis ook nog voor in, merkwaardig genoeg, hooggelegen Alpenmeren en in het Engelse Lakedisrtrict"
Tegenwoordig dus ook in Nederland.quote:
Nee, dat is een Bachforelle, is ook een zalmachtige, maar een ander beest.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:02 schreef Windigo het volgende:
Is het niet gewoon een beekforel geweest?
Dat ben ik dan weer helemaal niet met je eens. Een goede, authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is juist heel makkelijk te overtreffen.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Als je in de buurt bent,quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Wij hopen binnenkort in de Toscane daar weer van te mogen genieten.
Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
Voordat ik begin, wat ik in de kritiek schrijf is op basis ervan dat het restaurant 2 Michelin sterren heeft, dus ik beoordeel op basis daarvan, de verwachting ligt dan anders als bij de bistro om de hoek.
Prijs, 2 personen ¤ 454,70 (ex tip) inclusief drank
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:18 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?
In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:25 schreef Windigo het volgende:
[..]
In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.
Ik doe het wel. Althans in de 2- en 3-sterrententen waar ik tot nu toe heb gegeten rond ik het altijd ruim naar boven af.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:33 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....
Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
Kan ik zo niet zeggen, ligt ook aan mijn humeur. Ze moeten gewoon hun best doen. Ongemotiveert personeel dat alleen brengt kan het dak op.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:36 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?
Dat wat ik gegeten heb, had ik opgeschreven, de wijnen echter niet.quote:Op zondag 1 augustus 2010 14:43 schreef The_Hives het volgende:
dat je nog precies weet wat je twee jaar geleden at (met de details)
En voor de achtergrond informatie:quote:Op zondag 1 augustus 2010 19:49 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond een spontane aktie op weg naar huis :
IJmuiden aan Zee : lekker buiten achter glas gegeten bij Zilt aan zee.
Menukaart :
[ afbeelding ]
golfer nam de kabeljauwfilet :
[ afbeelding ]
en ik de zeebaars :
[ afbeelding ]
En het uitzicht :
[ afbeelding ]
Erbij ieder een lekker glaasje witte wijn, geserveerd met donkerbruin warm brood met een lekkere korianderdip o.i.d.
Het was rustig, bediening vriendelijk, het smaakte prima en we waren 50 ¤ kwijt.
Ja, enquote:Op zondag 1 augustus 2010 19:58 schreef Godtje het volgende:
En voor de achtergrond informatie:
De uitbater/eigenaar is de vorige uitbater/eigenaar van Fortuyn in Haarlem.
Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos.quote:Op zondag 1 augustus 2010 20:58 schreef Stereotomy het volgende:
Lekker zeg B&G
Vind het esthetisch alleen wat jammer van de bos rucola die op beide gerechten is gegooid?
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.quote:Op zondag 1 augustus 2010 22:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos.
goeie tip! schrijf een brief!quote:Op maandag 2 augustus 2010 14:52 schreef Gripper het volgende:
[..]
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding..quote:Op dinsdag 27 juli 2010 01:36 schreef NoCigar het volgende:
Ik wil daar altijd wel eens uit nieuwsgierigheid weer eens gaan eten: om te kijken hoe het is. Maar gelukkig zijn er bersprekingen van mensen als Kaza (dank) om me daarvan tegen te houden.
Hoewel, ik heb wel eens gehoord dat elke Van de Valk anders is en sommigen beter zijn? Is dat zo?
Vroeger was gewoon tvp genoeg.
Voor meer dan een incidentele (zaken)lunch kom ik niet bij Van der Valk......quote:Op maandag 2 augustus 2010 15:00 schreef fruityloop het volgende:
[..]
V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding..
Dankjewel voor deze uitgebreide recensies.quote:Op maandag 2 augustus 2010 22:08 schreef linpunt het volgende:
de MiZu en Librije in Zwolle zijn echt heel goed.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |