abonnement Unibet Coolblue
pi_85668336
BBQ-ers!

Ik wil een keer zelf een BBQ-Chicken pizza maken, met BBQ-saus.
Maar wat is/hoe maak ik een een lekkere BBQ-saus?
  woensdag 25 augustus 2010 @ 20:19:15 #252
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85702295
zelf maken, kan wat lastig zijn, aan bbq saus zit een rooksmaakje, en dat kan je doen door er liquid smoke (concetraat uit een flesje) aan toe te voegen, maar dat is niet echt een succes vind ik. je zou uiteraard de saus een tijd op de bbq kunnen zetten met wat rookhout, maar dat is weer veel meer werk. sommige albert heijn(s) (en)?! verkopen hickory bbq saus van DEN, maar die vind ik erg chemisch en veel te rokerig smaken, je zou kunnen kijken wat je er van vind. een erg lekkere saus, maar daar verschillen de smaken ook over is sweet baby ray's, maar daar is weer lastig aan te komen in nederland. ik zou op google eens bbq saus intikken.
pi_85702586
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 20:19 schreef macferret het volgende:
zelf maken, kan wat lastig zijn, aan bbq saus zit een rooksmaakje, en dat kan je doen door er liquid smoke (concetraat uit een flesje) aan toe te voegen, maar dat is niet echt een succes vind ik. je zou uiteraard de saus een tijd op de bbq kunnen zetten met wat rookhout, maar dat is weer veel meer werk. sommige albert heijn(s) (en)?! verkopen hickory bbq saus van DEN, maar die vind ik erg chemisch en veel te rokerig smaken, je zou kunnen kijken wat je er van vind. een erg lekkere saus, maar daar verschillen de smaken ook over is sweet baby ray's, maar daar is weer lastig aan te komen in nederland. ik zou op google eens bbq saus intikken.
Dat op google heb ik geprobeerd, en op foodgawker, maar ik zie door de bomen het bos niet meer ;)
Hoop dat ik hier de goede richting opgestuurd kan worden, hier is immers veel ervaring ;)
  woensdag 25 augustus 2010 @ 21:09:22 #254
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85704266
Als je makkelijk wilt gaan koop dan DEN BBQsaus of de BBQsaus van Heinz (kleine flesjes). Doe 2/3 BBQ saus en 1/3 honing bij elkaar en flink roeren. eventueel op te spicen met wat pittig paprika poeder of chili poeder. Probeer het maar eens, je gasten gaan allemaal vragen waar je die saus hebt gekocht.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85704403
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 21:09 schreef Schranseman het volgende:
Als je makkelijk wilt gaan koop dan DEN BBQsaus of de BBQsaus van Heinz (kleine flesjes). Doe 2/3 BBQ saus en 1/3 honing bij elkaar en flink roeren. eventueel op te spicen met wat pittig paprika poeder of chili poeder. Probeer het maar eens, je gasten gaan allemaal vragen waar je die saus hebt gekocht.
Dat kan ik eenvoudig eens proberen! Dank!
  woensdag 25 augustus 2010 @ 21:55:16 #256
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85706592
LieLie, proef de DEN maar eens zonder honing.... tip van schransemans is een goeie!
pi_85706679
Als ik google op DEN bbq saus, krijg ik niets trouwens.
Wat zoek ik precies, en waar?
  woensdag 25 augustus 2010 @ 22:57:47 #258
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85710115
Laat die DEN maar zitten. Smaakt allemaal hetzelfde, dus met veel Liquid smoke. De Heinz BBQ saus is ook goed te doen
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 26 augustus 2010 @ 13:31:19 #259
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_85727835
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_85729876
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 16:35 schreef Xlarge het volgende:
Aanstaande vrijdag wil heb ik weer een bbq, en nu wil ik rundvlees met chimichurri maken.
Nu heb ik niet zoveel tijd om bv beef briskit oid te maken.

Ik zoek dus een stuk rundvlees van ongeveer 1.5 kilo, wat ik eventueel iets rood kan eten met de chimichurri.
Heeft iemand tips welk stuk rundvlees klaar te maken ?
Ik zou ongeveer voor de rundvlees 2 uur de tijd hebben.
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 17:40 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kilo
Toch geen ezeltje of achtermuis.
Bij de Makro is nu de runderhaas in de aanbieding, en daar wil ik een stuk van 1.5 kilo morgen van gaan halen.
Voor het eerst dat ik een groot stuk rund ga maken wat aardig rood mag blijven, vooral dat zo'n stuk van dik naar dun uiloopt zal wel enigszins vervelend zijn.
Zelf dacht ik aan even direct aanbakken, waarna hij indirect gaat.

Weet iemand de kerntemperatuur voor runderhaas roze vlees ?
Of natuurlijk andere tips

bvd :)
pi_85736028
Bij gebrek aan bbq-saus van heinz heb ik nu dit recept ongeveer gevolgd.
Best lekker! Wel pittig!
pi_85736184
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 16:52 schreef LieLie het volgende:
Bij gebrek aan bbq-saus van heinz heb ik nu dit recept ongeveer gevolgd.
Best lekker! Wel pittig!
Ik vind zijn blog echt leuk :) Supersimpel recept trouwens.
pi_85737368
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 16:56 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik vind zijn blog echt leuk :) Supersimpel recept trouwens.
Ja, was ook al verder aan het neuzen, had hem gevonden via foodgawker, toen ik de bbq chicken pizza zocht :)
  donderdag 26 augustus 2010 @ 18:32:07 #264
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85739289
runderhaas medium=54C wel even nageren in de alufolie
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85743734
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 18:32 schreef Schranseman het volgende:
runderhaas medium=54C wel even nageren in de alufolie
Thanks, dan stel ik mijn thermometer in op 54 graden, dan kan hij me waarschuwen wanneer het zover is.
Ik ben nu alvast de spareribs aan het uitkoken in de knoflook boulion, dan gaan ze een nachtje + dag in de marinade, dan hoeven ze morgen niet zo lang.
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 09:22:03 #266
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85761430
tip voor de runderhaas, omdat ie spits toeloopt is de punt eerder gaar, als je de punt voor je begint ombuigt en bijbind met een stuk slagerstouw is de haas over de hele lengte even dik en even gaar.

via google zo de DEN gevonden
hier bij de grote albert heijn
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 10:05:20 #267
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85762564
Ik vindt da tpuntje wel handig. Hier zijn er altijd wel een paar die graag schoenzolen eten omdat ze rood vlees eng vinden :-)

ps.
Probeer eens een keer spareribs te maken zonder ze te koken.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85763308
We willen morgen de bbq aansteken, maar het weer krijgt maar een 4 :(
pi_85763466
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 09:22 schreef macferret het volgende:
tip voor de runderhaas, omdat ie spits toeloopt is de punt eerder gaar, als je de punt voor je begint ombuigt en bijbind met een stuk slagerstouw is de haas over de hele lengte even dik en even gaar.

via google zo de DEN gevonden
[ afbeelding ] hier bij de grote albert heijn
Ik ga hem inderdaad omslaan en met keukentouw vastbinden, maar bedankt voor de tip.
Ik zit er zelfs aan te denken om er twee tegenover elkaar op te binden, ik heb alleen niet zo gek veel eters, dus dat zou qua hoeveelheid wel een beetje overdreven zijn :)
pi_85764034
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 10:05 schreef Schranseman het volgende:


ps.
Probeer eens een keer spareribs te maken zonder ze te koken.
Dat doe ik ook wel hoor Schranseman, ze gaan dan op de roker voor een uurtje of 6.
Maar ik moet gewoon werken vandaag, en ben pas om 15:00 thuis, en de gasten komen 2 uurtjes later.

Ik moet zeggendat ze uitgekookt ook best lekker zijn, zo vlak voor het opdienen gaat er een laatste laag, Ketjap/honing /mosterd er over heen.

Maar het bereidingsproces zonder koken is toch wel leuker, maar dat gaat alleen wanneer ik overdag's thuis bent
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:02:21 #271
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85905661
Gister terug gekomen van het Belgisch kampioenschap BBQ, wat een feest was dat zeg, echt een aanrader om als bezoeker of als team mee te doen volgend jaar. We zijn van de 30 teams 23ste geworden, wat voor een amateurteam zonder wedstrijdervaring goed is, we zijn er in ieder geval erg blj mee. De meeste andere teams bestaan uit profesionele koks en dat is te zien :-)

even wat sfeer foto's






























[ Bericht 8% gewijzigd door macferret op 31-08-2010 16:50:17 ]
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 16:33:21 #272
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85915138
Mooie plaatjes Ferret. En gefeliciteerd met de 23ste plek
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 2 september 2010 @ 09:18:54 #273
141104 Patje1987
Madre me quiero un frikandel.
pi_85976488
Ik moest me hier melden.

Wij vormen tezamen gezellig een schaar.
Sportief zijn wij allen en voor elkaar.
Ons doel en ons streven is vriendschap en vree
Aan ons de victorie aan RKC!
pi_86063504
Hoe steek je een kleine kant en klare BBQ van de supermarkt nou het beste aan?
pi_86063762
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 16:35 schreef ilona-scuderia het volgende:
Hoe steek je een kleine kant en klare BBQ van de supermarkt nou het beste aan?
Ik ga gewoon beginnen, als het niet lukt dan is het jullie schuld hoor! :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')