quote:
Op maandag 26 april 2010 20:44 schreef miss_sly het volgende:Ik zie maar een topic, Nijna
Stiemie, wat lastig zeg. Enig idee hoe nu verder?
WupWup, ik zag jou ergens iets posten over hoe vlees volgens Gil Rapley werd geintroduceerd? Ik vind het idd in het boek van Kleintjes wat summier en aangezien wij hier geen vegetariers zijn, zou ik daar best wat meer over willen weten
Over vlees schrijft ze het volgende:
Het is het best om te beginnen met vlees aan te bieden in stukken die makkelijk vastgehouden kunnen worden en zo op gekauwd of gezogen worden. Kip is als eerste waarschijnlijk het makkelijkst te managen, vooral wanneer het nog aan het bot zit om op te knauwen. Kippepootjes zijn het beste omdat die makkelijk zijn vast te houden en minder kruimelen dan kippenborst. Verwijder alle kleine splinterbotjes en alle kraakbeen voordat je het aanbiedt aan je baby.
Als je vlees stooft in plaats van bakt, wordt het zachter. Je hoeft niet iedere keer grote stukken te geven. Je zult snel zien dat je baby gehakt goed kan oppakken met zijn vingers.
Varkensvlees, rundvlees en lamsvlees kun je makkelijker kauwbaar maken door het dwars door de vezels te snijden, terwijl je het voor gevogelte beter met de vezels mee kunt snijden (anders wordt het kruimelig).
Een baby heeft geen tanden nodig om vlees te handelen. Door erop te zuigen, krijgt hij de sappen binnen die rijk zijn aan ijzer. Als het vlees zou worden voorgekauwd, krijgt hij meer van de proteïnen binnen, maar minder aan ijzer.
Sorry voor de evt kromme zinnen, ik heb het even snel vertaald en het is al laat
Hou er rekening mee dat Gill Rapley vrijwel niet aan introductieschema's doet, dus als je dat belangrijk vindt, zul je er zelf even over na moeten denken wanneer je vlees wilt aanbieden.