abonnement Unibet Coolblue
pi_80740473
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_80740596
Volgens mij heb ik 'em twee keer geopend, maar ik kan ze beide niet vinden in de lijst... zal wel aan mij liggen...
Mama van 2 lieve meiden :)
  Moderator maandag 26 april 2010 @ 20:44:49 #3
5428 crew  miss_sly
pi_80741129
Ik zie maar een topic, Nijna

Stiemie, wat lastig zeg. Enig idee hoe nu verder?

WupWup, ik zag jou ergens iets posten over hoe vlees volgens Gil Rapley werd geintroduceerd? Ik vind het idd in het boek van Kleintjes wat summier en aangezien wij hier geen vegetariers zijn, zou ik daar best wat meer over willen weten
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_80742403
Nou de sperzieboon is zeg maar (naast de felbegeerde liga) het enige dat niet meteen weggegooid of uitgespuugd wordt. Eigenlijk weet ik niet zo goed meer wat we nog meer kunnen proberen...

Boterham heeft ze 1x gegeten, ongeveer een halve boterham, maar dat ging met zoveel drama en dwingen dat het voor ons allebei akelig was. Liga met fruit gemixt wilde ze ook niet. Fruit pureren of rapley maakt niks uit. Lepeltjes zijn helemaal leuk, zelfs nog bij de eerste hap, maar daarna is het DRAMA.

Ik probeer me er nu maar gewoon bij neer te leggen (voor zover dat gaat omdat haar gewicht nou ook niet super was) en probeer vooral alle horrorstories te negeren (Oh dat deed je broertje ook, ja hoor precies zo en die lust nu alleen frikandellen. Oh maar zo at het broertje van de zus van de zwager van de groentenman ook en die lust nog alleen maar brood etc )
pi_80743346
Stiemie, dat is dan in elk geval sperzieboon... kan me voorstellen dat je het niet zo goed meer weet.
Wat zegt het CB? Hebben die nog advies?
Fruit zo fijn maken dat ze het kan drinken, doet ze dat wel? Dus er een soort sapje/smoothie achtig iets van maken? Dan zou ze misschien aan wat smaken kunnen wennen...
Of het aanbieden en maar zien wat ze ermee doet. Proeft of eet ze is het helemaal super en is het niks, nou ja dan maar niet... Al lijkt het me lastig als ze zoveel dingen afwijst om dan je schouders op te halen en te denken: andere keer misschien weer .

Ik geef Iris voornamelijk nog zelfgemaakte prutjes, stukken erin worden steeds groter, als er vlees doorheen gaat dan vermaal ik dat wel (wist je dat vermalen kipfilet eruit ziet als kokos... ). Weet niet zo goed hoe je dat ala rapley aan kan bieden, zeker als kind nog geen tanden heeft...
Ik zit te denken of ik niet toch Iris meer mee kan gaan laten eten met ons, ik heb niet zo'n zin om steeds weer de keuken in de duiken om weer vriezervulling te maken zeg maar .
We gaan maar eens proberen hoe dat gaat denk ik.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_80744980
Stiemie, zo ging het ook 2-3 maanden bij ons, en ineens heeft hij het te pakken, hij eet bijna alles.
Behalve die lekkere groenteomelet die ik laatst voor hem gebakken heb. Geen hap.

Misschien gewoon blijven aanbieden en niet te snel veel resultaat willen. En vaak sperzieboon geven.

Kobus houdt van geitenkaas, heel veel!
Dus moest ik even een foto maken van het staan in de stoel van enthousiasme.
Maar voor ik het wist lag de kaas inclusief mes en stukjes op de grond.
Meneer had alles van tafel getrokken om nog meer te pakken te krijgen.



Die rijstwafel erbij, dat was puur voor de show, hij heeft er 1 hap van genomen.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_80746736
stage kindje volgt de rapley methode
ziee er voor maar ook veel nadelen aan

hij is1 jaar en een paar maanden
-
pi_80751112
quote:
Op maandag 26 april 2010 20:44 schreef miss_sly het volgende:
Ik zie maar een topic, Nijna

Stiemie, wat lastig zeg. Enig idee hoe nu verder?

WupWup, ik zag jou ergens iets posten over hoe vlees volgens Gil Rapley werd geintroduceerd? Ik vind het idd in het boek van Kleintjes wat summier en aangezien wij hier geen vegetariers zijn, zou ik daar best wat meer over willen weten
Over vlees schrijft ze het volgende:
Het is het best om te beginnen met vlees aan te bieden in stukken die makkelijk vastgehouden kunnen worden en zo op gekauwd of gezogen worden. Kip is als eerste waarschijnlijk het makkelijkst te managen, vooral wanneer het nog aan het bot zit om op te knauwen. Kippepootjes zijn het beste omdat die makkelijk zijn vast te houden en minder kruimelen dan kippenborst. Verwijder alle kleine splinterbotjes en alle kraakbeen voordat je het aanbiedt aan je baby.
Als je vlees stooft in plaats van bakt, wordt het zachter. Je hoeft niet iedere keer grote stukken te geven. Je zult snel zien dat je baby gehakt goed kan oppakken met zijn vingers.
Varkensvlees, rundvlees en lamsvlees kun je makkelijker kauwbaar maken door het dwars door de vezels te snijden, terwijl je het voor gevogelte beter met de vezels mee kunt snijden (anders wordt het kruimelig).
Een baby heeft geen tanden nodig om vlees te handelen. Door erop te zuigen, krijgt hij de sappen binnen die rijk zijn aan ijzer. Als het vlees zou worden voorgekauwd, krijgt hij meer van de proteïnen binnen, maar minder aan ijzer.

Sorry voor de evt kromme zinnen, ik heb het even snel vertaald en het is al laat Hou er rekening mee dat Gill Rapley vrijwel niet aan introductieschema's doet, dus als je dat belangrijk vindt, zul je er zelf even over na moeten denken wanneer je vlees wilt aanbieden.
  Moderator dinsdag 27 april 2010 @ 07:30:32 #9
5428 crew  miss_sly
pi_80754257
quote:
Op maandag 26 april 2010 22:40 schreef Esmerallda17 het volgende:
stage kindje volgt de rapley methode
ziee er voor maar ook veel nadelen aan

hij is1 jaar en een paar maanden
Ik ben erg benieuwd wat volgens jou de nadelen zijn

Wup, dank je! Senna is nu ruim 9 maanden en krijgt al wel eens een klein beetje vlees, bijvoorbeeld omdat het ergens door zit (kip in de nasi ofzo). Wij volgen het introductieschema van Kleintjes, in het begin wat strenger, maar aangezien schaap en ik geen ankele allergie hebben en Senna ook nergens op reageert, doen we het inmiddels een beetje vrijer.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_80857622
Wat zouden jullie doen? Esmee eet nog steeds vrijwel niks (ze wil het vaak nog niet eens proeven). Nu durf ik nog niet zo goed met zaken als diksap te beginnen omdat ik bang ben dat het ten koste van de 4 a5 flessen gaat die ze per dag nog drinkt. Lijkt me dat ze dat hard genoeg nodig blijft hebben als ze er niks naast eet of moet ik dat niet zo zien?

Moet over 3 weken weer naar het cb en vorige keer was ze in 2 maanden maar 600 gram aangekomen en dat was dus eigenlijk niet echt genoeg
pi_80859298
Pff Stiemie wat lastig Je wilt haar laten proeven zodat ze aan smaken kan wennen, maar als ze dat niet wil... Dwingen werkt alleen maar averechts ben ik bang, dan krijgt ze een negatieve associatie met eten. Ik denk dat ze op deze leeftijd ook al wel aanvoelt dat jij ermee zit dat ze niet wil proeven. Heb je al eens geprobeerd wat ze doet als je er helemaal geen aandacht aan besteedt of ze eet of niet, gewoon zelf lekker verder eten?
Oeke schreef dat Kobus ook pas de laatste weken echt aan het eten is, misschien krijgt Esmee ook wel ineens de smaak te pakken
Wat voedingsstoffen betreft, bijvoeding is het eerste jaar echt bijvoeding, ook als je de fles geeft toch. Maar als ze echt meer calorieën binnen moet krijgen kun je haar misschien meergranenpap geven? Of wil ze dat ook niet?
<a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank">Niels</a> en <a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank">Sam</a>
pi_80872223
Die Ko!

Stiemie, ik weet niet precies wat je al geprobeerd hebt, maar is bijvoorbeeld het maken van een milkshake geen optie? Dan kan ze wennen aan de smaak van bijvoorbeeld banaan en wil ze misschien ook eerder een stuk banaan proeven?

Esmee is van 17 september, dus ze is een krappe 7,5 maand oud. Ik zou me wat dat betreft absoluut geen zorgen maken om het nog niet willen proeven, want Kleintjes is er vrij duidelijk over dat kinderen in hun eigen tempo leren ontdekken. "Vanaf 6 maanden" is een richtlijn om het te kunnen proberen, maar het is geen moment waarop het allemaal maar moet lukken. De flessen lijken me nu de hoogste prioriteit hebben.

Wij zijn nog niet echt begonnen, maar hebben Ivan vandaag bij wijze van experiment een stuk rijstwafel gegeven. Groot succes! We begonnen (over)moedig met Ivan in zijn kinderstoel, maar dat was niks. Hij bleef maar onderuit en heen en weer glijden en ik zie hem er de komende maanden niet veilig in zitten. (Nu wil ik ECHT een TrippTrapp.) Al gauw zette ik hem op mijn schoot, maar het werd zo'n geklieder! Toen hebben we ook maar zijn slab uit de kast getrokken.









Ik kon trouwens in de winkel geen "normale" rijstwafel vinden. Zijn er dingen die echt niet mogen? In deze rijstwafels (de biologische van de AH) zit bijvoorbeeld een heel klein beetje sesam en ook een heel klein beetje zout.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_80872390
Jeeej!! Ivan aan de rijstwafel! Wat leuk
Niels heeft er net ook eentje vermorzeld en hij vond het nu best lekker.
Heel klein beetje zout zou ik me niet zo druk om maken want een broodkorst mogen ze ook al en in brood zit veel meer zout. Met sesamzaadjes moet je eigenlijk wel nog even wachten want die zijn sterk allergeen. De meeste sterk allergene voedingsmiddelen worden vanaf 9 maanden geïntroduceerd.

haha dat dressoir hebben wij net vanmorgen uit elkaar gehaald omdat het teveel ruimte innam in de huiskamer
<a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank">Niels</a> en <a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank">Sam</a>
pi_80872460
Claudia, Huup heeft volgens mij eens uitgebreid vergeleken en bleken de Euroshopper-rijstwafels het beste (dacht ik)
Lotte!
Noah!
pi_80872494
Owja daar zat 0,2% zout in dacht ik, die hadden wij eerst. Wij hebben nu rijstwafels van Lima, die zijn zoutloos.
<a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank">Niels</a> en <a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank">Sam</a>
pi_80872535
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 13:36 schreef Twinkly het volgende:
Jeeej!! Ivan aan de rijstwafel! Wat leuk
Niels heeft er net ook eentje vermorzeld en hij vond het nu best lekker.
Heel klein beetje zout zou ik me niet zo druk om maken want een broodkorst mogen ze ook al en in brood zit veel meer zout. Met sesamzaadjes moet je eigenlijk wel nog even wachten want die zijn sterk allergeen. De meeste sterk allergene voedingsmiddelen worden vanaf 9 maanden geïntroduceerd.
Hm, ik was al bang voor zoiets. Ach ja, hij heeft toch niet zoveel binnengekregen. Ik zal eens in mijn eigen supermarkt kijken wat ze daar zoal hebben liggen. Oh wacht, ik fiets anders aankomende week wel even langs de natuurvoedingwinkel, die heeft vast wel goed spul liggen.
quote:
haha dat dressoir hebben wij net vanmorgen uit elkaar gehaald omdat het teveel ruimte innam in de huiskamer
Een Lundia-achtig ding? (Ik weet eigenlijk niet eens of het Lundia is, maar het is wel zo'n "handig" systeem.)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_80872569
Zijn er dan geen baby-rijstwafeltjes?
Ik zat laatst ook al eens te kijken, maar zag alleen kleine rijstwafeltjes vanaf 8 maanden?
wie met beide benen op de grond blijft staan....komt niet ver
pi_80872584
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 13:41 schreef Twinkly het volgende:
Owja daar zat 0,2% zout in dacht ik, die hadden wij eerst. Wij hebben nu rijstwafels van Lima, die zijn zoutloos.
In deze zit ook 0,2% zout. Dat lijkt niet veel, maar zelfs ik vind ze al te zout smaken.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_80872637
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 13:44 schreef XXXKarinXXX het volgende:
Zijn er dan geen baby-rijstwafeltjes?
Ik zat laatst ook al eens te kijken, maar zag alleen kleine rijstwafeltjes vanaf 8 maanden?
Volgens mij is dat vanaf 8 maanden met oog op de stukjes
Lotte!
Noah!
pi_80872645
Ivan eet trouwens met geluid! "Waa waa waa waa."
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator vrijdag 30 april 2010 @ 14:14:59 #21
5428 crew  miss_sly
pi_80873235
Die Ivan

Ik ben helemaal niet zo babyvoedingminded, maar ik heb wel de bambix-rijstwafeltjes. Ze zijn namelijk lekker klein en handzaam en er zit idd geen zout in. Eentje is genoeg voor een tussendoortje. Die grote ging ik telkens in stukjes breken en dan brak het altijd weer in onhandige te grote en veel te kleine stukjes en dan kon ik de helft weggooien.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 30 april 2010 @ 19:33:23 #22
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_80880557
Ivan aan de rijstwafel!

Shakes hebben we al eens gemaakt, maar dat vond ze ook niks. En de gewone fles die daarna kwam wilde ze in 1e instantie ook niet hebben. Dus daarna maar niet meer gedaan. Zelf een stukje banaan eten wil ze ook niet.

Fruit verdunnen met water en sapje van maken vond ze ook helaas geen succes.

Claudia ik maak me er niet echt zorgen om hoor. Ze heeft nog tijd genoeg. Het is meer dat we met Linde zo verwend zijn. Die was net zo'n hongerig vogeltje. Bij alles wat in de buurt kwam, ging het snaveltje open
  Moderator vrijdag 30 april 2010 @ 20:11:35 #23
5428 crew  miss_sly
pi_80881621
Het kan bij kinderen ook heel snel veranderen, Stiemie. Senna wilde eerst geen gekookte aardappel en vandaag vond ze dat ineens wel weer prima.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_80915346
Stiemie, wat lijkt het me moeilijk.. Maar inderdaad, geef het tijd, waarschijnlijk draait ze vanzelf bij

Ow Ivan aan de rijstewafel
trippel trappel trippel trap
Die slabbertjes van de Ikea zijn heel erg veelste groot voor Mette, beetje jammer.. Even een vraag: zijn er ergens kleinere te koop?

Hier hebben het de afgelopen week even wat anders aangepakt. Ze heeft 2 dagen geprakte wortel op en 2 dagen geprakte banaan (we gaan hier niet streng Rapleyen, af en toe ook een prakkie). Ze begint nu eindelijk te snappen dat voedsel achterin je keel echt niet raar is en dat dat ook doorgeslikt kan worden. Dus dit gaat er nu zonder kokhalzen in. Zo schattig ze pakt zelf het lepeltje mee vast en stopt het in haar mond.

Vandaag waren we zelf aan het lunchen en toen werd ze helemaal wild, dus hebben we haar een halve liga gegeven, dit was een succes. Lekker sabbelen, bij grote stukken in de mond, geen paniek maar werd wel het meeste weer naar buiten gewerkt. Toch is er het een en ander doorgeslikt.

Morgen denk ik iets broccoli of bloemkool en dan maar eens alla Rapley.

Met Koninginnendag had ze erg toepasselijk een 'oranje' poepluier van de wortel

nomnomnom met een liga
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
  zaterdag 1 mei 2010 @ 23:19:08 #25
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_80917222
Is het lekker Mette? Van Silly Billy heb je verschillende maatjes slabben met mouwen. Het fijne is dat het fleece al het vocht opneemt en dat dat er dus niet zo afloopt op het broekje!

Vandaag een poging gedaan met boterham met heeeel dun pindakaas boterham gedoopt in flesvoeding en peer Voor wie dacht dat het luchtalarm afging, wees gerust, het was mijn dochter maar

Helaas hebben we na de reflux-medicijnen nu weer een "moetje" dat we nogal dwingend moeten geven: hoestdrank anders hoest ze zo haar hele fles er weer uit...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')