abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 21 april 2010 @ 15:03:32 #26
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_80560803
registreer om deze reclame te verbergen
wat opgeschoten ... foto's volgen.

Eergisteren alles opgeschuurd met rondschuurmachiene en p60 schuurplaatjes ... wat een hel van een werk ... als ik het nog ooit eens doe ... schuur ik de platen vlak na het zagen en voor het zetten terwijl ze nog plat liggen. De muren schuren ging vrij goed ... maar de dak schuinte is een echt rotwerk! Spierpijn, trillende armen etc.

Gisteren alles goed stofvrij gemaakt en alles geverf ... daarbij heb ik een enorme gok gedaan ... om te besparen en gewoon omdat het kan.

Tegen beter weten in heb ik niet gekozen voor primer en houtverf. Ik ben gegaan voor de extra dikke muurverf van Gamma. Dit nadat ik paar mensen gevonden hebben die dit ook gedaan hebben en het al ettelijke jaren in huis hebben. Ben ook gaan kijken naar iemand die dit in een garage had en ook daar was het resultaat volstrekt ok!

Ik heb dan gisteren dus 2 lagen aangebracht. We hebben gekozen voor eischaal wit. De dikke verf maakt de OSB plaat minder ruw van relief. De naden zijn wel lichtjes zichtbaar ... heel lichtjes maar ... als je er bv met een spot op schijnt :-) Wil je dat niet meer dan moet je of wel echt schuren als een gek of wel licht schuren en dan renovatievlies over zetten ... de aftekening is niet echt van uitsteken of van spleetje ... maar eerder gewoon de rechte naad die op valt dus best gaan voor renovatie vlies. De dikke verf maakt wel dat de minder grote gaatjes echt wel gevuld zijn zelfs schroefgaatjes waarbij de schroef niet te diep is geschroefd zin niet meer zichtbaar.

Het verven ging goed en de verf pakte ook zeer goed op de platen dus zeker in orde!

De begroting ... 90 euro grote pot 45 euro kleine pot. 2 lagen gedaan met 2 grote en 1 kleine pot en nog overschot voor bij te werken (ongeveer helft kleine pot) Groot is 10 liter denk ik en klein 5 dus een 25 liter moet je rekenen voor 150 vierkante meter. totale prijs is dus 225 euro. Merkelijk minder dan de 600 euro voor primer en houtverf. Is het even goed ? Time will tell maar als ik het achter 5 jaar opnieuw moet verven ... is het nog altijd goedkoper en het ziet er ok uit, het bladert niet!

Stuk mouse ondervloer ook al gelegd en nu worden het dus mouse, balkjes, afkitten tegen de zeiwanden en dan weer glaswol er tussen voor het geluid ... dan osbplaten in de groef geniet dus zonder schroefgaatjes.

Fotootjes volgen spoedig Datakabel vergeten Doh.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_80561376
quote:
Op woensdag 21 april 2010 15:03 schreef HaerdenC het volgende:
daarbij heb ik een enorme gok gedaan ... om te besparen en gewoon omdat het kan.

Het verven ging goed en de verf pakte ook zeer goed op de platen dus zeker in orde!
Mooi dat het goed is uitgepakt! Ben benieuwd naar de foto's!
  woensdag 21 april 2010 @ 17:36:17 #28
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_80566383
U heeft het over Hallo geen lampjes maar ik kan ze wel zien
Voor de rest ziet het er prima uit
  donderdag 22 april 2010 @ 11:46:09 #29
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_80591254
registreer om deze reclame te verbergen
zoals beloofd ... een foto verslag. Van het schuren heb ik geen foto's gemaakt daar kan iedereen zich wel wat bij voorstellen en de foto's zouden identiek uitzien gewoon wat meer rondvliegend stof ...

maar dan van de verfwerken ...


Deze foto geeft een beetje een overzicht van hoe het er gaat uit zien. onderaan heb ik een naad tussen twee platen maar das mijn eigen fout ... dat komt omdat de onderste platen verkeerd om gezet zijn maar dit is in de kast en wordt nog uitgevuld schroefgaatjes en nog paar kleine groefjes worden ook bijgevuld en dan nog snel oververfd.


Hier kan je duidelijk zien hoe ik de balkjes allemaal op maat maak en dus ook gleufjes uit haal voor de leidingen. Een fijn werkje zal je denken maar het valt best mee... even aanduiden met een stiftje, 2 gleufjes zagen en even met de platte schroevendraaier klikken ... blokjes komen er dan mooi uit. Tussen de ramen komt uiteraard nog glaswol, er ligt gewoon even een plaat op om te laten zien hoe het zal uitzien


andere hoek


Dit zal dus ongeveer het eind resultaat zijn.


En de inbouwspotjes zitten er dus ook mooi in ... ik verwacht de LED RGB lampjes vandaag of morgen zeer spannend !!! Direct als ik ze binnen heb zal ik hier update doen. De wifi access point is ook onderweg.


Hier nog met de Halogeenlampjes aan geeft al beetje idee.


Hier zie je dat er nog wat opvulwerk aan de randen is maar ook dit komt wel in orde vulmiddel is al thuis maar dat is dus een werkje voor in het weekend. Eindresultaat volgt uiteraard!


kijk op de balken en het plafond ... nog paar verf ongelukjes bovenaan corrigeren


Blik op de muur plus dakschuining. Dagkanten worden ook nog gemaakt in mdf ...


eindresultaat ben ik best tevreden over ... als je hier dus renovatievlies zou over zetten is het perfect glad ... wij gaan dit niet doen aangezien we zeer tevreden zijn met het resultaat, Het extra werk zou voor ons niet veel aan verschil maken en niet echt bijdragen. De naadjes zijn bijna niet zichtbaar tenzij je er echt op gaat schijnen met een sterke lamp. Dan vallen ze gewoon op ondat ze zo recht lopen.


25 liter verf en er is nog genoeg over om na het uitvullen de gaatjes snel te overschilderen, dagkantjes te doen en hier en daar wat correcties die nog nodig zijn zoals de schouwrand.


Uitzicht uit het zolder raam... veld mooi geploegd en gerold, onze fruitbomen (1 kersenboom, 1 appelboom, 1 perenboompje, 1 pruimenboom) staan mooi in bloei heel er mooie tijd!


en een uitzicht op de straat
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_80591333
Mooi! (Zowel uitzicht als zolder!)
  maandag 26 april 2010 @ 15:41:26 #31
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_80730004
Update na het weekend ... het lijkt niet zo veel vordering maar het is toch flink wat werk geweest.

Eerst en vooral zijn de RGB leds geinstalleerd ... ziet er super uit maar daar ben ik vergeten foto's van te nemen zal voor morgen zijn ik ga ze wel nog tweaken met plexi voorkantje ipv aluminium om een beter bereik van de remote control te bekomen! Ingebouwd is het nl flink mikken


Hier zie je de eerste banen isolatie en dan ook het derde rijtje in het houten vloerframe ... het uitzagen van kabeldoorgangen heeft flink wat tijd in beslag genomen maar dit is het zwaarst bekabelde stuk van de zolder dus het ergste is achter de rug Tevens ook even 4 luidspreker kabels getrokken.


En voila ... hier ben ik even aan bezig geweest! 3 stopcontacten, 1 schakelaar voor de stopcontacten, RJ45 utp kabel (opbouwaansluiting moet ik nog zetten) Telefoonkabel (nog aan te sluiten en dan doorgan voor de 4 luidspreker kabels die in de 4 hoeken van de ruimte uit komen. Op deze plaats komt er een 19" rack met daarin de wifi, draadloze telefoon, versterker en misschien nog wat andere dingen zoals naderhand een servertje en zo. Alle stroom buiten de hoofdverlichting is nu klaar (daarvoor moet eerst nog wat muur gemetseld worden of zo.


andere hoek :-) tevens reeds direct in gebruik voor het laden van de boormachines


Ik was gaan kijken voor niko inbouw doosjes voor de luidsprekers ... 35 euro per stuk zonder afdekplaatje ... ik heb dan maar gekozen voor deze oplossing ... aansluitingen die eigenlijk gebruikt worden om aansluiting te maken in luidsprekers ... werkt perfect 2.5 euro per stuk en hebben een banaan + schroef fitting die dingen van niko is met van die rotte veertjes en steek pennen die nogal eens durven stuk gaan ... kortweg 150 euro bespaard en een beter product ingebouwd resultaat is best ok!


Veel aandacht ook hier voor de isolatie. Het mag dan wel hoofdzakelijk geluidsisolerend zijn ... we doen het toch goed.


Dit geeft een heel pril beeld van hoe het eindresultaat gaat worden! Witte muren met osb vloer is best wel mooi eigenlijk!


Kabeltv aansluiting ook gemaakt. Hier komt ook nog een module van 4 stopcontacten dus dat is weer een uur of 2 werk maar dan is alles van bekabelen klaar. Rest van de vloer zal dus merkelijk sneller gaan!
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_80730980
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op maandag 26 april 2010 15:41 schreef HaerdenC het volgende:
Witte muren met osb vloer is best wel mooi eigenlijk!
Laten jullie de vloeren ook zo? Ik ken mensen die dat op hun zolder/slaapkamer ook hebben gedaan en dat is eigenlijk best mooi geworden (met een lakje er op ofzo)...
  maandag 26 april 2010 @ 17:35:09 #33
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_80733973
we gaan kijken als het af is ... mogelijk doen we een whitewash en dan vernis of wel gewoon zo laten en vernissen ... we lopen er nooit met schoenen dus op zich slijten en zo zal het allemaal wel niet
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 29 april 2010 @ 10:05:50 #34
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_80833453
En opnieuw een update zoals beloofd ... Gisteren na mijn werk nog 2 uurtjes gewerkt aan de vloer ... langzaam maar zeker schiet het op.


Even testen en springen! Jaja het kan er tegen


zo ziet het stuk uit waar de TV en DVD speler zal komen... tweede luidspreker aansluiting is ook ingebouwd


zo kan je zien tot waar ik geraakt ben ... 3 plaatbreedtes


zo ziet het uit als je wat dichter van op de vloer een foto maakt ... geeft beetje weer wat het eindresultaat is


Zo zien de ingebouwde spotjes dus uit met RGB ledjes ... ik ga wel nog ander frontje maken zodat de IR bediening beter werkt nu is het een beetje mikken


Ieder ledje heeft een eigen kleur dus ... nu het is lastig om te fotograferen :-( dit is rood


Wit wordt gemaakt door de kleuren samen aan te doen echt RGB


Resultaat tegen de muur ... hoe sterk zijn ze ... wel als je ze op wit zet verbruiken ze 5.2 watt (snel opgemeten) de door mij geschatte licht opbrengst is ongeveer 30 a 35 watt halogeen. Zet je slechts 1 kleur aan is de opbrengst eerder sfeerverlichting te noemen ... perfect voor wat hier het doel is dus

Er is niet zo heel veel reactie maar ik blijf toch mijn updates posten
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_80833497
Ow wat leuk die spotjes
Is niet echt heel overdreven en wel heel sfeervol!
Mooie zolder geworden hoor
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_80834417
quote:
Op donderdag 29 april 2010 10:05 schreef HaerdenC het volgende:
Er is niet zo heel veel reactie maar ik blijf toch mijn updates posten
Ik volg je topic (incl. het andere topic over de zonnepanelen) al een tijdje en ik lees de vorderingen altijd met veel plezier. Ik denk dat je zo weinig reacties hebt omdat je werk eigenlijk altijd solide en goed doordacht is. Er valt niks over te bitchen...geen "Wat doe je nu? GEVAAR!" of een "Ja maar dat voldoet op geen enkele manier aan de NEN xxxx" (hoe heten de NEN in Belgi eigenlijk, is dat de BEN? )

Ik kan alleen maar zeggen: ga/post zo door!
pi_80835579
Die spotjes zijn gaaf! Dat wilde ik ook heel graag, maar is er niet van gekomen... Ben dus enigszins jaloers Echt heel mooi! En wat leuk dat wit gemaakt wordt door rgb samen! (Je weet wel dat het zo werkt, maar toch leuk om gedemonstreerd te zien!)
pi_80835942
heel erg gaaf die lichten en dat uitzicht...
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  vrijdag 30 april 2010 @ 10:46:36 #39
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_80867210
dit weekend is er slechter weer verwacht dus ik zal op de zolder zitten hopelijk krijg ik de vloer klaar klaar dat zal desondanks spannend worden want is toch wel wat werk
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator vrijdag 30 april 2010 @ 12:07:43 #40
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_80869892
Mooie verbouwing ! Zijn zulke RGB ledjes eigenlijk duur ? En heb je die gekocht bij een lokale bouwmarkt of bij een keten die ook in Nederland opereert ?

Waarom kies je er trouwens voor om alle wandcontactdozen apart te plaatsen en niet onder een gezamelijk raampje ? Dat lijkt veel strakker en veel minder druk.
  maandag 3 mei 2010 @ 07:56:38 #41
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_80958054
De RGB lampjes komen van bij cdrwinkel

http://www.cdrwinkel.com/(...)ndsbediening_VI.html

21.81 euro per stuk ... dus ja als je er 5 wil kost het best wel wat centjes een dikke 100 euro zeg maar ... fitting is gewoon gu.

waarom apparte wand dozen?
- de enkele stopcontacten zijn veel goedkoper
- ze staan 2 cm uit mekaar daardoor kan je ook dikkere transfo's en zo plaatsen zonder dat je dan het stopcontact er langs niet meer kan gebruiken

de stopcontacten (4 naast mekaar) komen onder de bureau's dus die zie je dan toch praktisch niet.

Hopla foto verslag

en nog maar balkjes leggen ... tevens een halve dag verloren met extra balkjes halen ... ik heb toch meer gebruikt dan ik initieel uitgerekend had dus 2 pakken bijgehaald


Alle dozen afgewassen ... tv geinstalleerd en alles op het reeds afgewerkte stuk gezet


Wifi access point aangekomen ... installeren is nog niet voor direct eerst nog 19" rack kopen


Even een korte demonstratie van zonder veel stof, zonder electriciteit en toch snel een kabelgleuf maken ... eerst aftekenen


Dan met de handzaag (ik heb alles met de handzaag gedaan buiten de gaten voor stopcontacten. Alle balkwerk en plaatwerk is volledig met de hand gezaagd ... gewoon omdat dat eigenlijk sneller gaat en minder stof/lawaai maakt.


Schroevendraaier er tussen (een oude afgedankte welliswaar) en wrikken


Voila blokjes breken er mooi uit


Eindresultaat


Vordering vloerplaten en glaswol


Hier heb ik een frame gemaakt rond de trapopening ... deze is extra breed zodat we naderhand makkelijk een afscherming rondomrond kunnen zetten ... dus direct te verschroeven in de grondplaat en de onderliggende balken


2 opbouwstopcontacten aan de achterkant van de balken ... deze stonder vroeger op andere plaatsen op de zolder en aangezien we ze toch hebben ... ook maar geplaatst uit het zicht altijd fijn om zo een leeslampje met knipklem op een balk te zetten.Stopocontacten heb je zowieso nooit te veel
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_80973310
Moooi! Die spotjes zijn echt gaaf!

Wat ik me wel afvraag met je verf direct op je plaatmateriaal: gaat al dat hout niet werken waardoor je over een paar maanden zit met een hoop scheuren op de naden? Ik geloof dat je het wel gekit hebt, waardoor je hopelijk wel iets beschermd hiertegen bent, maar is dit genoeg?
  dinsdag 4 mei 2010 @ 11:14:27 #43
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81000200
Alles is inderdaad met kit aan mekaar gezet en de kit is ook al wit op zich (ik heb witte kit gebruikt omdat al beslist was om de ruimte wit te verven dus ik denk dat zelfs als het wat uitrekt er echt niets van te zien gaat zijn. Nu op zich de platen zelf (OSB PLATEN) werken niet omdat dit houtdelen zijn die kruislings over mekaar zitten wat wel kan zijn de balken die een beetje werken maar ook dat valt wel mee denk ik hoor ... extreme temperatuurwissel is er niet aangezien de balken aan de binnenkant staan. Tevens houden we de vochtigheid van onze woning constant met een ionisatie bevochtiger.

Ik hou jullie alleszins op de hoogte over dit gegeven en of er bastjes komen of niet.

Dan een update ... niet spectaculair ... de vloer schiet gewoon steeds meer op.


schouwhoek aansluitend gemaakt


ook rond de balken is het klaar

Ik ben eigenlijk al een baan verder maar daar heb ik vergeten foto van te maken ... deze week de vroege shift dus kan in de namiddag fijn paar uur doorwerken.

Onderschatting ...
ik ga heel eerlijk zijn ik dacht dat de vloer echt wel snel vooruit ging maar ... mouse, balkjes, stukjes uithalen, glaswol snijden en leggen, platen op maat maken, platen monteren, platen nagelen ... je bent er toch ettelijke uren mee bezig Nu tegen het einde van de week zal de vloer zeker er in liggen! En dat ... is echt weer een grote stap vooruit ...

wat komt er dan ... wel vloer lichtjes opschuren en paar lagen vernis Balken verder afschuren en ook vernissen.

Tussendoor nog even de UTP priesjes en telefoonpriesjes aansluiten, hopelijk is de rack er dan ook ... luidsprekers en alles klaar maken om te plaatsen.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 6 mei 2010 @ 09:43:22 #44
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81076718

werkhandschoentjes voor kids ... en ze worden gebruikt! 3.5 jaar en klopt perfect nageltjes! Zonder er langs te kloppen. Papa fier!


en toen was er nergens nog beton te zien was echt wel grote stap voor mij. Zo van het einde is in zicht


trapgat rondomrond ... het lijkt makkelijk maar om dit in platen juist en passend te krijgen is toch wel een prutswerkje er komt dus nog een bovenbouw op maar we weten nog niet goed wat de schakelaar zal dus direct bedienbaar zijn aan de bovenkant van de trap aangezien er een soort zwembad laddertje komt in plaats van de schuiftrap.


Resultaat van de balken en de vloer is echt wel goed gelukt. Alles sluit ook goed aan dus weinig opvullen!


Hier zie je dat de stopcontacten mooi verborgen zijn aan de achterkant. Vloer is echt mooi vlak. Kraakt praktisch niet en het loopgeluid wordt echt goed gedempt met de isolatie matten er onder.


Na het werken, het wassen! Heeft er niets mee te maken maar vond het wel leuk geen k3 of andere onzin .. neen wij luisteren Metal
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_81077021
Hahaha...
Nou, dat ziet er allemaal al strak uit! En bijna af dus!
  donderdag 6 mei 2010 @ 10:26:27 #46
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_81077843
Hahaha, geweldig die laatste foto!

Wordt mooi zeg! Wat voor vernis ga je gebruiken op de vloer? Mat of glans?
Het is niet mijn smaak want ik zou de vloer zelf schilderen of met laminaat bedekken, maar ben wel heel erg benieuwd hoe het eruit gaat komen te zien.

Ik las laatst iets over een ganzentrap, die erg ruimtebesparend is, is dat niet iets voor jullie i.p.v. een zwembadtrap? Da's zo klote aan je voeten als je naar boven/beneden wilt.
Met ganzentrap bedoel ik dit:

Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 6 mei 2010 @ 12:12:01 #47
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81081580
ganzentrap is ook geen optie trapgat komt midden in de gang uit en de gang is 1m20 breed :-) maar we hebben een oplossing nl

dat is dus een zogenaamde mezanine trap ... vaak gebruikt in lofts en dergelijke we weten alleen nog geen prijs!

Dan verven van de vloer ga ik niet doen omdat je na verloop van tijd echt gaat zien waar je veel loopt ... we gaan de platen vernissen dus ... mat of glanzend dat moet ik eens aan de vrouw des huizes vragen ... ik ben vooral uitvoerende macht zij eerder de wetgevende.

Het was eigenlijk de bedoeling om over de osb platen nog grenen planken vloer te leggen, op te schuren, lichte whitewash en dan te vernissen ... maar we hebben beslist dat voor de zolderkamer deze vloer zeker in deze fase perfect voldoet we gaan eerst centjes investeren in het uitslijpen en opvoegen van de buitengevels, vervangen dakgoten, zandstralen gevels en het inspuiten met een beschermer ... de kans is niet onbestaand dat er achter x tijd wel planken vloer in komt.

Kliklaminaat heb ik een hekel aan ... we hebben dat dus op de beneden verdieping en in de slaapkamers ... en ik vind dat echt een rommel product ... zelfs de duurdere.
- Statisch geladen en trekt stof aan
- je kijkt naar hout en loopt op een plastiekje met een printje
- redelijk slecht voor de natuur

kliklaminaat is zo een product wat iedereen wel gebruikt maar eigenlijk als je 5 minuten verder kijkt kan je een 10 maal aangenamer en beter product krijgen voor een lagere prijs. Grenen vol houten planken met tand / groef die je vernist kosten per vierkante meter evenveel als een middenmoot kliklaminaat ... waarom zou je dan in hemelsnaam laminaat leggen? Als je voor de echt goedkope gaat kan ik het wel begrijpen maar dan louter budgetair of omdat het zo makkelijk te poetsen is want verder vind ik er echt niks aan.

enkele voorbeeldjes vol grenen


[ Bericht 7% gewijzigd door HaerdenC op 06-05-2010 12:18:54 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_81082735
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 12:12 schreef HaerdenC het volgende:
kliklaminaat is zo een product wat iedereen wel gebruikt maar eigenlijk als je 5 minuten verder kijkt kan je een 10 maal aangenamer en beter product krijgen voor een lagere prijs. Grenen vol houten planken met tand / groef die je vernist kosten per vierkante meter evenveel als een middenmoot kliklaminaat ... waarom zou je dan in hemelsnaam laminaat leggen? Als je voor de echt goedkope gaat kan ik het wel begrijpen maar dan louter budgetair of omdat het zo makkelijk te poetsen is want verder vind ik er echt niks aan.
Eens! Lekker voor echt hout gaan! Ik heb ook overal grenen liggen (meeste lag er al), is heel mooi en kost geen drol...
  donderdag 6 mei 2010 @ 13:13:19 #49
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_81084035
Ben het met je eens hoor Haerdenc, hier beneden lag al een grenen vloer (gemaakt oude brede daklatten van een oude boerderij hier uit de buurt), we hebben hem laten schuren, beitsen en olin en da's echt mooi geworden
Grenen is ook een mileuvriendelijke houtsoort, alleen wat zacht maar ik hou wel van wat deukjes en krasjes, hoort bij hout.
Boven hebben we laminaat neergelegd, puur omdat het makkelijk te leggen en schoon te maken is. Overigens wel leuk laminaat, met houtstructuur en nerven/butsen, zodat het niet zo neppig lijkt.
We zijn er erg blij mee, zowel de grenen vloer als de nep eiken laminaat vloer
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 6 mei 2010 @ 13:47:14 #50
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_81085467
nep eiken die goed uit ziet zal ook wel centje gekost hebben

er is trouwens ook volhouten klikvloer verkrijgbaar! dus zelfde kliksysteem ... voor als je echt geld te veel hebt.


nu dat kost dus echt 4 keer wat je betaald voor tand en groef ... en als je tand en groef planken mooi en voorzichtig in de groef nagelt is het resultaat identiek

om je een idee te geven ... blank eik in klik parket volhout 43 euro / vierkante meter zonder btw!
Minds are like parachutes, they work best when open!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')