Rodenbach en Duchesse de Bourgogne . Smaken verschillen gelukkigquote:Op woensdag 16 december 2009 17:16 schreef Nembrionic het volgende:
Oh, die op eiken/beukenhout gerijpte bieren vind ik echt helemaal niets
Idd.. een van de betere bieren..quote:Op woensdag 16 december 2009 18:12 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Rodenbach en Duchesse de Bourgogne . Smaken verschillen gelukkig
Rodenbach heb ik hier ook nog liggen. Nog nooit een gelegenheid gevonden om me daaraan te wagen.quote:Op woensdag 16 december 2009 18:12 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Rodenbach en Duchesse de Bourgogne . Smaken verschillen gelukkig
Dan moet je JUIST naar een speciaalbierwinkel gaan.quote:Op donderdag 17 december 2009 12:09 schreef bear87 het volgende:
Dus, iemand tips? La trappe, Westmalle, en dat soort dingen zijn me soms namelijk net iets te universeel van smaak.
Ik zal um vanavond wel ff testen voor je..quote:Op maandag 21 december 2009 13:50 schreef Chielus het volgende:
Hm, die Samurai trekt wel mn interesse. Was het wat qua smaak?
Liever dat dan andersomquote:Op maandag 21 december 2009 13:54 schreef ursel het volgende:
[..]
Ik zal um vanavond wel ff testen voor je..
Probleem is eigenlijk dat mijn aanvoer van bier een wat hoger tempo heeft met de feestdagen dan de verwerking ervan..
Heb het ook gelezen, en nu hebben ze niks mee omdat ze alles hebben weggegeven tijdens proeverijen.quote:Op dinsdag 19 januari 2010 15:12 schreef SwiffMeister het volgende:
Ik las een tijdje terug iets over het bewaren van donker bier.
Zo zou volgens de brouwer de Hertog Jan Grand Prestige makkelijke 12 jaar bewaard kunnen worden. Omdat het een bier is van een hoge gisting verandert de smaak in de loop van de tijd.
De fles dient dan wel op een donkere plek opgeslagen te worden bij de goede temperatuur.
Een fles HJ Grand Prestige uit 1991 zou een tijdje terug geveild zijn voor 1700 euro. Het ging hier om een fles uit een vergeten voorraad die dus al erg lang lag.
Dit stond een tijdje terug in een bijlage van het Brabants Dagblad.
Iemand ervaring met het bewaren van bier?
Ik zal het vanavond even voor je proevenquote:Op dinsdag 19 januari 2010 15:03 schreef Q.E.D. het volgende:
Ursel, waar smaakt Denver Pale Ale naar? Dat komt dus uit Colorado? Kan niet veel soeps zijn dan?
Ik heb laatst die Iki geprobeerd, plaats ik in dit rijtje, maar ik vond de groene thee-smaak te dominant.quote:Op dinsdag 19 januari 2010 15:37 schreef ursel het volgende:
[..]
Ik zal het vanavond even voor je proeven
Die sumarai was niet heel speciaal vond ik zelf. Toevallig laatst in Emmen ook een chinees rijste biertje op. Die sumarai was wel beter, maar meer gewoon richting pils.
Goed planquote:Op dinsdag 19 januari 2010 15:48 schreef Nembrionic het volgende:
Je moet het dus wel heeeel lang lang staan en er niet aankomen
Ik zou ook de Quadrupple en wellicht een Chimay proberen. En als je slim bent, dan koop je ieder half jaar/jaar een paar flessen. Dan heb je niet de pech dat het heel lekker is over 10 jaar en daarna moet je weer 10 jaar wachten
Ik heb een flesje Quadrupel staan die ik in februari 2006 heb gekocht, met precies het idee van rjipen in het achterhoofd. Als dat bevalt (ga em op z'n vroegst in 2011 opdrinken) ga ik misschien een grotere voorraad halen, dan ook van verschillende soortenquote:Op dinsdag 19 januari 2010 15:48 schreef Nembrionic het volgende:
Je moet het dus wel heeeel lang lang staan en er niet aankomen
Ik zou ook de Quadrupple en wellicht een Chimay proberen. En als je slim bent, dan koop je ieder half jaar/jaar een paar flessen. Dan heb je niet de pech dat het heel lekker is over 10 jaar en daarna moet je weer 10 jaar wachten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |