dat is waar heul vroeger de kibbeling van gemaakt werd, van wangetjes van kabeljauw.quote:Op woensdag 11 februari 2009 22:35 schreef krakkemieke het volgende:
Vissewangetjes.
Als je een forel of een vis met kop op je bord krijgt, zit er naast de kieuw een wang. Dat is heel lekker mals vlees.
Koeientong...gekookt en dan lekker op brood met roomboter, heerlijkquote:Op donderdag 12 februari 2009 00:30 schreef MinderMutsig het volgende:
Standaard spul eigenlijk. Koeientong, kikkerbilletjes, springbok, kangoeroe, emoe, struisvogel e.d.
Oh en sprinkhanen in chocolade.
Mja dit was koeientong bereid door iemand die denkt dat biefstuk suddervlees is en kruiden maar onzin vindt dus het was niet echt een plezante ervaring.quote:Op donderdag 12 februari 2009 00:43 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Koeientong...gekookt en dan lekker op brood met roomboter, heerlijk
Sprinkhaan wil ik graag proberen maar dan gefrituurd en het liiefst pikant gekruid.
Oesters, niet bijzonder maar nog nooit gehad....
Ossenstaartsoep en ossenstaartpuntjes kun je ook in veel restaurants eten denk ik!quote:Op donderdag 12 februari 2009 14:46 schreef Beelzebufo het volgende:
σουτζούκος (souzoukkos), amandelen aan een touwtje geregen en daarna vele malen in een soort pap van druivensap gedoopt tot het een beetje op een kaars lijkt. Kwa smaak niet héél bijzonder, maar het werd ter plekke voor ons gemaakt door de oma van een gezin waar we spontaan werden uitgenodigd en niet zonder veel wijn en hapjes wegkwamen. Inlandse Cyprioten zijn écht hele aardige en gastvrije mensen!
De dame van ons hotel ( Mrs. Papa ) kookte geweldig en maakte zelf Γλυκό (glykós), ofwel gesuikerde vruchten. Haar walnoten waren geweldig! Ze wilde alleen niet vertellen hoe ze dat maakte...
In Tibet hebben we yak gegeten in vele varianten, tot een yak-burger aan toe.
Op Bali een soep die als 'oxtail soup' vertaald op de menukaart stond -> soep waarin een koeie-staart ronddreef...
In Polen: Oscypec. Gerookte en gepekelde schapenkaas. Tip: probeer het te vermijden.
Slakken koop je bij elke willekeurige supermarkt, is niet zo heel bijzonder.quote:Op woensdag 11 februari 2009 22:14 schreef Janstersons het volgende:
Ik heb zelf nog nooit echt iets bijzonders gegeten, maar mijn vader heeft ooit slakken gegeten en vond het nog lekker ook. Ik zou het in ieder geval niet eten.
Baaaaaaaaaaaaaaah moet je die dingen rauw eten? Zie ze altijd bij de viswinkel, brrrr!!quote:Op donderdag 12 februari 2009 18:05 schreef Skv het volgende:
[..]
Slakken koop je bij elke willekeurige supermarkt, is niet zo heel bijzonder.
Op het moment van dit schrijven eet ik overigens een mini-inktvis op (1 bij 1 cm).
Dat is best ziek. Maar ik begrijp dat dat noodzaak was? Hoezo dat? Klinkt als een goed verhaalquote:Op donderdag 12 februari 2009 19:01 schreef Thorical het volgende:
Hond en haai, slang en leguaan, beer en kat ik ben blij dat ik geen mens heb moeten eten om te overleven.
Wat is er eigenlijk ziek aan het eten van kat, als je wel met goed fatsoen konijn kan eten?quote:Op donderdag 12 februari 2009 19:03 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Dat is best ziek.
Poolse pizzaquote:Op donderdag 12 februari 2009 14:25 schreef LoudGirl het volgende:
Ik heb in Polen een keer een pizza gekregen met spruitjes erop
quote:Op donderdag 12 februari 2009 17:54 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
[..]
En Yak die zijn veel te harig en knuffelbaar om te eten ! Smaakte het naar koe trouwens?
De rug? Krijg je niet meestal een vleugel? En hoe smaakte dat?quote:Op donderdag 12 februari 2009 21:13 schreef Oblivion het volgende:
De rug van een rog.
Ik ben niet van de speciale vlees en snotterige eetbare dingen.
quote:Op donderdag 12 februari 2009 21:20 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
De rug? Krijg je niet meestal een vleugel? En hoe smaakte dat?
Ik wil het wel proberen, maar ik heb ooit roggen geaaid en dat was wel heel schattig.......
Wangvlees wordt ook wel eens verkocht als vlees van een duurdere vis.quote:Op woensdag 11 februari 2009 22:35 schreef krakkemieke het volgende:
Vissewangetjes.
Als je een forel of een vis met kop op je bord krijgt, zit er naast de kieuw een wang. Dat is heel lekker mals vlees.
Dat hoort zo.quote:Op donderdag 12 februari 2009 21:11 schreef krakkemieke het volgende:
Er komen steeds meer herinneringen boven..... In Frankrijk andouillette, oftewel verse worst van pens. Naar we later hoorden, was de pens ws toch echt niet schoongemaakt, want het stonk als een beerput.
Ohh, ja, ik ken dat. Alleen heette dat bij ons Wodka-Jello shooters... ronde blokjes gelei, rood gekleurd die naar wodka smaakten.quote:Op vrijdag 13 februari 2009 16:37 schreef NoralyZ het volgende:
Gefrituurde meelwormen ofzo. Was best lekker.
Wat niet echt bijzonder qua ingredienten maar qua uitvoering was: wodka-geleiblokjes...
Was een tussengerecht om je smaak even op te frissen ofzo, ik weet niet meer precies wat er op mn bord lag maar o.a. dus kleine blokjes gelei met wodka. Zo'n weirde ervaring.. Je stak zo'n klein dobbelsteentje in je mond en het smaakte preciessss als wodka. Het brandde zelfs een beetje in je keel.
Wel leuk alternatief voor een feestje.. een grote berg wodka-gelei neerzetten
Ik lust 'tripes' , mits goed gestoofd, maar hoe smaakt rauwe octopus? Uit zijn vel rukken en serveren?quote:Op vrijdag 13 februari 2009 17:27 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik eet eigenlijk altijd wel iets bijzonders als ik het tegenkom, of soms bestel ik maar wat waarvan ik niet weet wat het is. Struisvogel, krokodil, kikker, percebes, stierenballen, rauwe octopus, gekookte varkenshoef, tong, alleen op pensachtige dingen ben ik niet dol. De rest is het proberen waard. Ortolaan moet ik nog eens proberen.
Het meest bijzondere is denk ik schilpaddensoep. Dat kan namelijk echt niet meer. Ik ben blij dat ik het als kind ooit geproefd heb, maar dat is gewoon over, en terecht.
Het was gewoon een tapa, een mootje van zo'n arm met zuignappen en dan met paprikapoeder en wat andere kruiden op een prikker. Wel lekker. Maar het smaakt gewoon naar ...octupus. Net als die kleintjes gebakken of gekookt, alleen de structuur is wel apart als het zo'n grote unit is.quote:Op woensdag 25 februari 2009 01:56 schreef voyeur het volgende:
Ik lust 'tripes' , mits goed gestoofd, maar hoe smaakt rauwe octopus? Uit zijn vel rukken en serveren?
Rauw orgaanvlees lijkt me niet de meest veilige keuze en het zal allicht wat gevoeliger zijn voor bederf.quote:Op woensdag 25 februari 2009 10:25 schreef Innocence het volgende:
Toet, klinkt echt super!
Zitten daar nog gevaren aan, dat rauwe vlees?
Als het in een restaurant of iets dergelijks is, eet ik het in ieder geval gewoon op. In de supermarkt kopen en zo opeten zou ik echter nooit doen... Ik weet er zelf te weinig van om zoiets te beoordelen, dus het hangt ervan af of er een kok is die dat wel kan :pquote:Op woensdag 25 februari 2009 10:25 schreef Innocence het volgende:
Toet, klinkt echt super!
Zitten daar nog gevaren aan, dat rauwe vlees?
Ik heb volgensmij nog nooit wat bijzonders op
Qua niet-dagelijkse dingen wel slakken, oesters, fazant en geit. Maar niet echt iets exotisch...
Nog geen hond?quote:Op zaterdag 28 februari 2009 12:08 schreef missy_c het volgende:
Soep getrokken met een gedroogde Gecko (hagendis)...
Dit heb ik ook gegeten, maar eigenlijk niet zo bijzonder:
Varkensdarmen/ oren/ snuit
Koeienmaag (op z'n Chinees en op z'n Italiaans)
Kwal
Eendentong
Eendenpootjes (met vlies tussen de teentjes)
Vogeltjesspuug "birdsnest"
en nog wel meer "aparte" dingen.. maar als je Chinees ben vind je niet zo snel dingen meer apart
Alles waar poten onder zit behalve de tafels en de stoelen is daar toch het motto?quote:Op zaterdag 28 februari 2009 12:08 schreef missy_c het volgende:
en nog wel meer "aparte" dingen.. maar als je Chinees ben vind je niet zo snel dingen meer apart
quote:
Het heeft niet echt een specifieke smaak, maar dat komt waarschijnlijk ook door de marinade dat er door zit. Het wordt niet gewoon zo geserveerd, maar als garnering bij een bepaalde varkensvlees gerecht, zitten wat sesamzaadjes tussen en is lekker knapperig.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 16:58 schreef LoudGirl het volgende:
Waar smaakt het naar?
In de Chinese keuken heb je dit vaak. Het ziet er misschien niet smakelijk uit, maar het kan enorm lekker zijnquote:
Dit was niet echt een succes, maar iig been there done thatquote:Op zondag 1 maart 2009 14:41 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
In de Chinese keuken heb je dit vaak. Het ziet er misschien niet smakelijk uit, maar het kan enorm lekker zijn
quote:Op zondag 1 maart 2009 15:46 schreef Sjonnjoop het volgende:
[..]
Dit was niet echt een succes, maar iig been there done that
WIE KOOKT ZOIETS????quote:Op maandag 2 maart 2009 01:22 schreef MinderMutsig het volgende:
Een pasta met een soort van tomatensaus met ham, tonijn, gekookte eieren, ananas, courgette en augurk.
Zelden zoiets vies gegeten.
De man van mijn normaal gesproken best wel culinair verantwoorde zus. Ze is zwanger, hopelijk heeft dat er iets mee te maken. Maar anders begin ik spijt te krijgen dat ik niet geprotesteerd heb toen ze gingen trouwen.quote:
Aloe Vera is ook cactus toch?quote:Op maandag 2 maart 2009 12:24 schreef Hik het volgende:
Cavia
Alpaca (soort Lama)
Cactus (bladeren en bloemen)
Gefrituurde sprinkhanen
Parelhoen
Eland
Die heb ik idd ook een keer gegeten. Best lekker, maar het botjes eruit zuigen vond ik dusdanig apart dat het bij die ene keer is gebleven.quote:Op zondag 1 maart 2009 16:01 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Black bean chicken feet
Aloe vera is een soort vetplant. Heeft wel wat weg van een cactus. Maar dus wel anders dan de bladeren en bloemen die ik heb gegeten.quote:Op maandag 2 maart 2009 14:43 schreef missy_c het volgende:
[..]
Aloe Vera is ook cactus toch?
Parelhoen is dat raar?
Rest van het het lijstje vind ik wel apart
Stukje eland.. hmmm
Droop er ook zo het vet vanaf? Lijkt me wel lekker!quote:Op dinsdag 3 maart 2009 19:46 schreef keienlegger het volgende:
Speenvarken aan het spit. Het leek wel een soort mini-Asterix-en-Obelix-einde.
Wel heel mals vlees!
Ter illustratiequote:Op zondag 1 maart 2009 14:32 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Het heeft niet echt een specifieke smaak, maar dat komt waarschijnlijk ook door de marinade dat er door zit. Het wordt niet gewoon zo geserveerd, maar als garnering bij een bepaalde varkensvlees gerecht, zitten wat sesamzaadjes tussen en is lekker knapperig.
Het vet droop het er van af en het speenvarken had zelfs een klein appeltje in zijn mond!quote:Op dinsdag 3 maart 2009 20:03 schreef -Peach het volgende:
Droop er ook zo het vet vanaf? Lijkt me wel lekker!
Parelhoen is gewoon gevogelte. Kan je in de Belgische supermarkt ook kopen.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 18:36 schreef Hik het volgende:
[..]
Aloe vera is een soort vetplant. Heeft wel wat weg van een cactus. Maar dus wel anders dan de bladeren en bloemen die ik heb gegeten.
Parelhoen is niet heel raar. Heb het in Nederland nooit op de kaart zien staan alleen. In West Afrika is het echter een lekkernij. En het is ook echt heel lekker. In pindasaus...
Zie mijn vorige post! Dat spul wordt volgens mij ook verwerkt in sushi en het vrouwtje dat het klaarmaakte was iets Aziatisch . Misschien heb je wel geoduck gegetenquote:Op maandag 16 maart 2009 14:17 schreef UIO_AMS het volgende:
Een topic naar mijn hart. Heb redelijk wat tijd doorgebracht in Azië en Zuid Amerika, dus daar komen veel gerechten uit onderstaande opsomming vandaan die elders als bijzonder worden ervaren.
Divers ondefinieerbaar zeevoedsel in de Kantonregio
Gefermenteerde haring. En nee, dat klinkt niet een stuk goorder dan het werkelijk is. Een blik met dat spul mag niet eens per vliegtuig vervoerd worden. Of binnenshuis geopend. Zelden zoiets goors geprobeerd weg te werken.quote:
Geoduck is een redelijk normaal gerecht dat ik wel zou herkennen.quote:Op maandag 16 maart 2009 15:01 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Zie mijn vorige post! Dat spul wordt volgens mij ook verwerkt in sushi en het vrouwtje dat het klaarmaakte was iets Aziatisch . Misschien heb je wel geoduck gegeten
Nooit gegeten. Wel haring met slagroom, is ook iets typisch zweeds. Ik vind de gefermenteerde/veredelde zalm wel heel lekker heb je die weleens geproefd?quote:Op maandag 16 maart 2009 15:14 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Gefermenteerde haring. En nee, dat klinkt niet een stuk goorder dan het werkelijk is. Een blik met dat spul mag niet eens per vliegtuig vervoerd worden. Of binnenshuis geopend. Zelden zoiets goors geprobeerd weg te werken.
Haring in room (met zalmkaviaar) ken ik dan weer wel uit Zweden. Erg lekker. Veredelde zalm heb ik nooit gegeten en na de surstromning geloof ik het wel met de gefermenteerde vissen.quote:Op maandag 16 maart 2009 15:17 schreef tonja het volgende:
Nooit gegeten. Wel haring met slagroom, is ook iets typisch zweeds. Ik vind de gefermenteerde/veredelde zalm wel heel lekker heb je die weleens geproefd?
quote:Op maandag 16 maart 2009 13:59 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Iemand hier toevallig een keer geoduck gegeten? Ben echt heel benieuwd!
[ afbeelding ]
Moest gewoon ff een plaatje ervan neerzetten hoor, ziet er zo smerig maar toch interessant uit
Er staat toch wat het is, moet iemand het nog een keer spellen??quote:
Het lijkt op een kuikentje wat in het ei is overleden vlak voor het oud genoeg was om uit het ei te kruipen.quote:
Ik wil volgend jaar naar Azië en ik ga toch wel erg mijn best doen geen kat te eten.quote:Op maandag 16 maart 2009 14:17 schreef UIO_AMS het volgende:
Een topic naar mijn hart. Heb redelijk wat tijd doorgebracht in Azië en Zuid Amerika, dus daar komen veel gerechten uit onderstaande opsomming vandaan die elders als bijzonder worden ervaren.
Kat (waarschijnlijk, de Chinees aan tafel die besteld had wilde niet zeggen wat het was)
Doornhaai was dat nou echt zo smerig?quote:Op maandag 16 maart 2009 23:19 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Er staat toch wat het is, moet iemand het nog een keer spellen??
Doornhaai kan ik afraden, echt niet lekker.
Ik vond het gewoon echt niet lekker, kan je de smaak ook niet goed omschrijven. Het is wel stevig 'vlees' en die van mij was gegrild.quote:Op zondag 5 april 2009 21:08 schreef Thorical het volgende:
Doornhaai was dat nou echt zo smerig?
Ik zoek namelijk een recept. Want het kost soms bijna niets.
Bij haai is het heel belangrijk dat ie superspartelextravers van de boot is. Haai (net als rog) breekt snel af en dan maakt het vlees ammonia aan, en stinkt dan nogal. Dat doet ie erg snel.quote:Op zondag 5 april 2009 21:08 schreef Thorical het volgende:
[..]
Doornhaai was dat nou echt zo smerig?
Ik zoek namelijk een recept. Want het kost soms bijna niets.
Heb je dat bloed gedronken? Wij kregen het ook aangeboden, maar bloed drinken zag ik toch echt niet zitten.quote:Op maandag 6 april 2009 17:50 schreef 49euro het volgende:
Slang in China, de slang werd geslacht voor onze ogen, het bloed moesten we drinken, het bracht geluk. De slang zelf smaakte opzich best goed hoewel het een beetje weinig was.
Ja het werd ons min of meer gedwongen, hoewel we wel een gids bij ons hadden die bevestigde dat het gezond is. Het was niet echt smaakvol maaar ach je wilt zo'n man niet teleurstellen.quote:Op maandag 6 april 2009 17:52 schreef tonja het volgende:
[..]
Heb je dat bloed gedronken? Wij kregen het ook aangeboden, maar bloed drinken zag ik toch echt niet zitten.
Hoe smaakte dat dan? Haggis was opzich best te doen..quote:Op maandag 6 april 2009 18:45 schreef Cobra4 het volgende:
- Haggis
- Hond
- Gefrituurde Mars. (Die Schotten gooien echt alles in het vet)
[ afbeelding ]
Als een warme stroperige mars met een krokant laagje (zelfde beslag waar de vis in gaat) er om.quote:Op maandag 6 april 2009 19:23 schreef theKiD het volgende:
[..]
Hoe smaakte dat dan? Haggis was opzich best te doen..
Piet! Je leeft!quote:Op maandag 6 april 2009 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb het recent ook gegeten, en moet zeggen dat zo een gesmolten mars eigenlijk best lekker is (erg he?)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |