abonnement Unibet Coolblue
pi_62809800

Welkom op De Beursvloer! Dit is het [AEX]-topic waarin je live met mede-FOK!kers alle wereldwijde beurzen kunt volgen en over de laatste economische nieuwtjes kunt discussiëren. Op De Beursvloer is een beetje slowchat best toegestaan. Heb je trouwens een link die kan worden toegevoegd aan de OP? Super! Post 'm alsjeblieft in het Feedback-topic van AEX of stuur 'm naar italodancer -at- fok.nl. De OP voor het openen van een nieuw topic staat hier. Voeg alsjeblieft helemaal onderaan in de Wiki het zojuist gesloten topic toe, sla de pagina op en copy-paste het dan naar je nieuwe topic op FOK!
Veel plezier op De Beursvloer


Het Financieele Dagblad
De Financiële Telegraaf
BNR Nieuwsradio
Bloomberg
CNBC
MarketWatch (Dow Jones)
Briefing.com (incl. economische kalenders)
RTL Z (streaming TV)
CNBC Europe TV (streaming TV, alleen 's ochtends)
Bloomberg TV [2] (streaming TV)


AEX-fondsen
Beurs.nl - Delayed
De Financiële Telegraaf - Delayed

Intraday AEX-index




Europese Indices
Yahoo - Streaming / Delayed (zie tijd)
US Markets - Real-time
ProFinance - Streaming indices
IG Index - Streaming FTSE 100 (spread betting)
RTS (Moskou)

Intraday DAX (Duitsland)


Intraday CAC-40 (Frankrijk)


Intraday BEL-20 (België)


Intraday FTSE-100 (Verenigd Koninkrijk)


Intraday RTS-index (Rusland)




Amerikaanse Indices
Yahoo! Dow Jones Indices - Streaming
Yahoo! S&P Indices - Streaming
Yahoo! Nasdaq Indices - Streaming
Google Finance - Real-time
MarketWatch - Real-time
IG-Index - Dow Jones-index (fair value) streaming (spread betting)

Amerikaanse Futures
ProFinance - Streaming S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
CNN Money - Delayed S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
US Markets - S&P- en Nasdaq-futures Semi-real-time

Federal Funds Futures (indicatie van aankomende rentebesluiten, info)
CBOT - Federal Funds Futures - Semi-real-time

Amerikaanse fondsen
Google Finance - Streaming
Google Finance (belangrijkste bankaandelen) - Streaming / Real-time
MarketWatch - Delayed

Intraday Dow Jones-index


Intraday S&P 500-index


Intraday Nasdaq Composite


Intraday Dow, S&P, Nasdaq (dagverschil in percentage)




Wereldwijde Indices
Yahoo! Azië - Streaming / Delayed
Yahoo! Brazilië, Mexico, Argentinië - Streaming / Delayed
AME Info (Midden-Oosten) - Delayed

Intraday Nikkei (Japan)


Intraday Hang Seng (Hong Kong, China)


Intraday SSE Composite (Shanghai, China)


Intraday Bovespa (Brazilië)




Koersen
FXStreet - Streaming valuta
ProFinance - Streaming valuta en commodities
ProFinance - Streaming grafieken valuta, commodities, indices
Rohstoff Tool - Streaming commodities
US Markets - Semi-real-time goud, zilver en olie

Intraday Euro-Dollar


Intraday Olieprijs


Intraday Goud en Zilver



Ask - Vraagprijs of laatprijs. De prijs die door de ‘markt’ wordt gevraagd -‘gelaten’- voor de verkoop van een bepaald effect.

Bestens order - Een order om effecten te kopen of te verkopen zonder limiet, dus zonder maximumprijs voor een kooporder of zonder minimumprijs voor een verkooporder. Een bestens order wordt ook wel marktorder genoemd. Een bestens order kan altijd worden uitgevoerd.

Bid - Biedprijs. De prijs die door de ‘markt’ wordt geboden voor de aankoop van een bepaald effect.

Calloptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Commodities - Engelse term voor (bulk)goederen. Termijncontracten en opties op commodities worden onder andere verhandeld op de optiebeurs van Euronext.

Dagorder - Een gelimiteerde order die uitsluitend gedurende de dag van opgave kan worden uitgehandeld. Niet uitgevoerde orders vervallen automatisch bij het sluiten van de handel.

Delayed - Koersen worden vertraagd doorgegeven. Meestal is de vertraging 15 of 20 minuten.

Dividend - Een winstuitkering in de vorm van geld (cashdividend) of aandelen (stockdividend) aan de houder van een aandeel. De hoogte van de dividenduitkering is doorgaans gerelateerd aan de hoogte van de behaalde winst.

Expiratie - Het ophouden te bestaan,‘expireren’, van een optie of een future. Een optie heeft altijd een beperkte looptijd, na het bereiken van de einddatum (expiratiedatum) bestaat de optie niet meer.

FTI - De future op de AEX-index.

Future - Termijncontract. Er zijn futures op o.a. indices, aandelen, valuta en commodities. Anders dan bij opties hebben bij futures zowel de koper als de verkoper een verplichting en er is geen premiebetaling.

Hedgen - Engelse term voor afdekken. Hedging is het afdekken van risico’s door het aangaan van een andere positie. Een belegger die callopties schrijft, kan deze shortpositie afdekken door het kopen van de onderliggende waarde.

In-the-money optie - Een optie is in-the-money als deze intrinsieke waarde heeft. Callopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Koers - De waarde van een effect op een bepaald moment. Koersen van effecten zijn variabel.

Koers-winstverhouding - Een cijfer waarmee de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel wordt uitgedrukt. Als de koers van een aandeel ¤ 100 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt ¤ 5, dan is de koers-winstverhouding 20.

Limit order - Het bij een beursorder opgeven tegen welke maximale koers men wenst te kopen of tegen welke minimale koers men wenst te verkopen.

Liquideren - Het (gedwongen) afbouwen van een effectenpositie. Dit kan door een clearingorganisatie, bank of commissionair worden afgedwongen als een belegger bijvoorbeeld niet aan zijn margin-verplichtingen kan voldoen.

Longpositie - Een ander woord voor een kooppositie. Men krijgt een longpositie door het kopen van een effect.

Looptijd - Opties en futures hebben een beperkte levensduur, de zogeheten looptijd. De meeste optieklassen hebben een maximale looptijd van negen maanden, een aantal maximaal vijf jaar. Futures hebben een maximale looptijd van twaalf maanden.

Mandje - Pakket van verschillende aandelen die gezamenlijk worden verhandeld. Een mandje kan bijvoorbeeld het pakket aandelen zijn waaruit een index is samengesteld.

Margin - De margin is een vereist geldbedrag dat als onderpand fungeert voor eventuele verliezen op de termijn- en optiemarkten.

Onderliggende waarde - Een product waarop een optie of een future wordt verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, een index, valuta, (edel)metaal of een bulkgoed (commodity) zoals aardappelen, graan of goud.

Openingsveiling - Alle orders die 's morgens voor de opening zijn binnengekomen worden verzameld in het orderboek. Bij de opening is dus een verhoudingsgewijs grote liquiditeit voorhanden. Direct bij de opening vindt een veiling plaats waarbij orders daar waar mogelijk worden gekoppeld aan de in het orderboek aanwezige tegenorders en zo mogelijk uitgevoerd. Dit gebeurt in het NSC-systeem, het verloopt volgens vaste regels en is volledig geautomatiseerd.

Optiepremie - De prijs van een optie. De optiepremie bestaat uit de intrinsieke waarde plus de tijd- en verwachtingswaarde. De optiepremie is uiteraard variabel.

Out-of-the-money optie - Een optie zonder intrinsieke waarde wordt out-of-the-money genoemd. Een calloptie is out-of-the-money wanneer de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde. Een putoptie is out-of-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. De premie van een out-of-the-money optie bestaat alleen uit tijd- en verwachtingswaarde. Door een sterke koersbeweging kan een out-of-the-money optie intrinsieke waarde ontwikkelen en dus at-the-money of zelfs in-the-money worden.

Putoptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Real-time - Koersen zijn (zo goed als) actueel. Je zult alleen moeten F5-en voor een nieuwe stand.

Scheefzitten - Een belegger zit ‘scheef’ als zijn effectenpositie op (een nog ongerealiseerd) verlies staat.

Schrijven - Het verkrijgen van een shortpositie in een optie door een openingsverkoop.

Shortpositie - Effectenbeurs: indien een belegger effecten heeft verkocht die hij op dat moment niet in bezit heeft. Optiebeurs: een positie aangegaan door een openingsverkoop waarbij schrijver de verplichting neemt de onderliggende waarde te leveren of af te nemen.

Slotveiling - Om de slotkoersen niet af te laten hangen van orders die toevallig de laatste zijn is er voor het slot een korte handelsonderbreking van 5 minuten. Gedurende deze tijd worden de orders verzameld waarna er een slotveiling plaats vindt die een breed gedragen slotkoers oplevert.

Spread - Het verschil tussen de bied- en laatprijs. Als de markt ¤ 22,50 biedt en ¤ 23 laat, dan is de spread dus ¤ 0,50.

Streaming - Koersen zijn actueel. Ze worden live op je scherm geüpdate.

Technische analyse - Een methode waarbij met behulp van koersgrafieken en rekenmodellen wordt getracht een trend op de beurs te voorspellen. Er wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen kopers en verkopers. In feiten tracht men met technische analyse het (massa)gedrag van de beleggers te doorgronden om daaruit de mogelijke richting van de markt te voorspellen.

Tracker - Een tracker is feitelijk een aandeel op een index. Een tracker volgt nauwkeurig de koersontwikkeling van de index, inclusief de dividenduitkering.

Turbo - Een turbo (ook bekend als speeder) is een beleggingsproduct dat beleggers de mogelijkheid geeft met een hefboom te beleggen in verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, beursindices of valuta.

Volatility - Engels voor beweeglijkheid of volatiliteit. Met het begrip volatility wordt de beweeglijkheid van de koers van een effect aangeduid. Een hoge volatility betekent dat de koers van een fonds sterk stijgt en daalt binnen een relatief korte periode. Volatility is mede een indicator voor het risico dat een belegger loopt met een bepaald fonds. Volatility is een belangrijke factor bij de waardebepaling van een optie.


De Beursvloer #1: Beurzen duiken weer in het rood
De Beursvloer #2: Wall Street weer in achtbaan
De Beursvloer #3: Beurzen kelderen tot 10%
De Beursvloer #4: Could've been worse
De Beursvloer #5: Bloedbad Azië; trekt Europa mee
De Beursvloer #6: Wall Street maakt duikvlucht in laatste kwartier
De Beursvloer #7: Wall Street sluit 11% hoger
De Beursvloer #8 - 5e grootste dagwinst ooit voor AEX
pi_62809880
Hier weer verder. Laatste post #8:
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 13:39 schreef rvlaak_werk het volgende:

[..]

FF wachten op de groei/krimp cijfers van KW3 (US) om 14:30....
  donderdag 30 oktober 2008 @ 13:57:15 #3
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62810307
We gaan weer wat omhoog. Check de DJI futures

Dow Jones +311.00 9165.00 10/30 8:44am

tvp
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 14:00:53 #4
151456 Tokamak
Bad shrooms...
pi_62810417
Krimp van 0,3%
pi_62810525
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 14:00 schreef Tokamak het volgende:
Krimp van 0,3%
In Europa of US?
  donderdag 30 oktober 2008 @ 14:05:11 #6
151456 Tokamak
Bad shrooms...
pi_62810555
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 14:04 schreef rvlaak_werk het volgende:

[..]

In Europa of US?
US
  donderdag 30 oktober 2008 @ 14:09:25 #7
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62810661
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 14:05 schreef Tokamak het volgende:

[..]

US
Zou iets dergelijks niet al ingeprijsd zitten? Als je de futures bekijkt ziet het er nar uit de Dow gaat knallen vandaag. Wat was de verwachting?
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 14:10:27 #8
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62810690
quote:
Amerikaanse economie krimpt minder dan verwacht

30-10-2008 14:06:33

Brussel (tijd) - De Amerikaanse economie kromp in het derde kwartaal van 2008 met 0,3 procent, de scherpste daling in zeven jaar tijd. Toch hadden analisten een sterkere daling verwacht.

Vooral de afgenomen consumentenbestedingen (-3,1%) en de investeringen in bedrijven (-5,5%) wogen op het groeicijfer. Er wordt gesnoeid in uitgaven uit schrik voor recessie.

Onder andere de overheidsbestedingen (+5,8%) en de export (+1,1%) remden de inkrimping af.

Technisch gezien zijn de VS nog niet in recessie, aangezien in het vorige kwartaal de Amerikaanse economie nog een groei kende van 2,8 procent. In het eerste kwartaal kromp het Amerikaans bbp echter al wel.
Gevonden op binck. Dat meevallen zou een positieve beurs tot gevolg kunnen hebben. MAar de export zla met de relatief sterkere dollar wel weer klappen kunnen krijgen. Zeker als de ECB over een tijdje de rente verlaagt.
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 14:12:25 #9
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62810746
Aegon al +7.24%

Dow Jones +369.00 9223.00 10/30 9:01am

Ik zou long gaan nu de AEX nog twijfelt
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_62810838
De FED geeft geld met korting weg, ik moet er ff over nadenken wat daar precies de gevolgen van zijn.
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  donderdag 30 oktober 2008 @ 14:16:44 #11
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62810882
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 14:15 schreef PietjePuk007 het volgende:
De FED geeft geld met korting weg, ik moet er ff over nadenken wat daar precies de gevolgen van zijn.
Bron
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_62810904
blijft weer een een zwak dagje..
pi_62810920
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 14:15 schreef PietjePuk007 het volgende:
De FED geeft geld met korting weg, ik moet er ff over nadenken wat daar precies de gevolgen van zijn.
De beurs-dude van RTLZ liet net zien dat er bij de depressie vorige eeuw ook een kedietbubbel was. En nu is de grafiek nog steiler.

Uitzending van 14:00

Het koersverloop van vandaag is idioot... Enkel op de cijfers van Shell en Unilever...
pi_62810986
Wat is de Nederlandse tijd dat de DJ opent?
  donderdag 30 oktober 2008 @ 14:21:08 #15
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62811014
Over 10 minuten
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_62811016
Dankje!
  donderdag 30 oktober 2008 @ 14:30:35 #17
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62811293
Dow open. +2.5%

[ Bericht 6% gewijzigd door star_gazer op 30-10-2008 14:36:18 ]
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_62811471
tvp
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  donderdag 30 oktober 2008 @ 14:41:14 #19
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_62811596
Oke LONG was een goede keuzen
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 14:42:42 #20
138668 SjonLok
Veel voor weinig
pi_62811636
DNB Wellink: NL economische groei 2009 eerder 0% dan 1%

30-10-2008 14:28:00

AMSTERDAM (Dow Jones)--De economische groei in Nederland zal in 2009 "dichter bij 0% dan bij 1%" uitkomen. Dat zegt de president van De Nederlandsche Bank (DNB) Nout Wellink donderdag tegen leden van de Tweede Kamer, die vragen stelden over de financiele crisis.

Wellink stelt dat de financiele crisis de reele economie begint te beinvloeden. Hij verwacht dat de impact van de crisis op de Nederlandse economische groei groot zal zijn.

"Het ziet er niet rooskleurig uit", aldus Wellink.

De economische situatie is op dit moment slechter dan een maand geleden, meent Wellink. Met name het faillissement van de zakenbank Lehman Brothers heeft de kredietcrisis in een stroomversnelling gebracht.

De Amerikaanse overheid besloot Lehman niet te redden, omdat het geen 'systeembank' zou zijn, die bij faillissement het hele financiele systeem zou destabiliseren. Achteraf gezien was Lehman echter veel meer een systeembank dan vooraf was gedacht, stelt Wellink.

Volgens de DNB-voorzitter, die tevens bestuurder is van de Europese Centrale Bank, lijken de geldmarkten inmiddels weer iets beter te functioneren, als gevolg van de garanties die overheden in de afgelopen weken hebben afgegeven voor interbancaire leningen. Hierdoor durven banken weer meer geld aan elkaar uit te lenen.

Volgens Wellink is het echter onzeker in hoeverre het herstel van het vertrouwen op de geldmarkt structureel is, of slechts een gevolg is van de tijdelijke garantiestellingen door overheden.
pi_62811953
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 14:41 schreef appelsientje het volgende:
Oke LONG was een goede keuzen
Dat ligt toch aan het koersverloop?
  donderdag 30 oktober 2008 @ 15:17:36 #22
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_62812702
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 14:52 schreef rvlaak_werk het volgende:

[..]

Dat ligt toch aan het koersverloop?
Ik doel hierop
FOK! Wall Street-spel #3 [Post je inzet vóór 13:30]
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_62812758
AEX nog op 0.77%... ben benieuwd of we het drooghouden.

Raar dat ING zoveel stijgt trouwens, terwijl elke gek weet dat er nog veel meer miljarden worden afgeschreven.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 15:19:48 #24
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62812760
AEX gaat richting de min
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_62812935
DJ staat ook een stuk lager nu...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')