*jaloers is*quote:Op vrijdag 5 september 2008 10:47 schreef Nembrionic het volgende:
Dit weekend mensen
http://www.weekenddelabiere.be/
Ik ga er straks heen
Enige GROTE minpunt is dat je een 15 cl glas krijgt en daarmee de verschillende bieren moet ''proeven''quote:
zondag 7 september '08
4e Int. Bierfestival
'Bruisend Apeldoorn'
van 12.00 tot 20.00 uur
* Brouwerijen met meer dan 100 speciale bieren.
* Restaurants met culinaire hapjes op basis van bier.
* Verschillende cafés met hun eigen speciaal bier.
* Feestelijke muziek.
* Mega terras.
* Toegang gratis.
Dat is inderdaad wel een minpunt ja.quote:Op vrijdag 5 september 2008 11:33 schreef blessed19 het volgende:
nog van de site van www.bruisendapeldoorn.nl/bierfestival/
[..]
Enige GROTE minpunt is dat je een 15 cl glas krijgt en daarmee de verschillende bieren moet ''proeven''
Ja, het bier IS normaal gezien al hergist op de fles. Dus je kunt hem gewoon direct opdrinken volgens mij.quote:Op vrijdag 5 september 2008 12:08 schreef Helgi het volgende:
Leuk topic! Ik heb een vraagje.. ik zag laatst een speciaal biertje staan (Westmalle volgens mij? iets van 7 procent alcohol), maar er stond op de achterkant van de fles dat het biertje nog een paar dagen moest doorgisten in de fles?? Ik dacht dan haal ik die maar niet. Maar als ik nou zegmaar straks dat biertje haal kan ik die dan gewoon vanavond opdrinken?
Edit: naam toegevoegd.
Alle tripels zijn eigenlijk bedoeld om een tijdje rechtop in een kelder, oid, na te laten gisten. Hoe langer je wacht, des een andere smaak je zult krijgen. Ook is het zo dat door vervoeren e.d. de gist door de fles gaat ''vliegen''. Om je biertje dan zonder de gist te drinken is het verstandig om je flesje een dag of 1/2 te laten staan, zodat je hem makkelijk *rustig* kan inschenken en het laatste restje (het gist) te laten staan voor wat het is.quote:Op vrijdag 5 september 2008 12:08 schreef Helgi het volgende:
Leuk topic! Ik heb een vraagje.. ik zag laatst een speciaal biertje staan (Trippel ofzo? ben de naam kwijt, iets van 7 procent alcohol), maar er stond op de achterkant van de fles dat het biertje nog een paar dagen moest doorgisten in de fles?? Ik dacht dan haal ik die maar niet. Maar als ik nou zegmaar straks dat biertje haal kan ik die dan gewoon vanavond opdrinken?
barbaar...quote:Op vrijdag 5 september 2008 12:19 schreef David het volgende:
[..]
Ja, het bier IS normaal gezien al hergist op de fles. Dus je kunt hem gewoon direct opdrinken volgens mij.
Ik heb nu ook maar eens een brigand gekocht. op wat voor een temperatuur vind jij hem het lekkerst?quote:Op vrijdag 5 september 2008 11:33 schreef ursel het volgende:
Ik blijf toch bij mijn brigandje, mijn Duchesse du bourgogne en mijn TVP-tje..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |