abonnement Unibet Coolblue
pi_62343779
Vind Ainsley en Nigella wel ontzettend normale en makkelijke recepten hebben anders erg fijn om te gebruiken

Gordon Ramsay heeft iets chiquer gerechten, maar ook daaruit zal ik wel 's wat maken, zoals bijvoorbeeld een recept voor eend wat me ontzettend doet watertanden
Ja doei.
pi_62344489
Ben ik hier dan de enige die de Pastabijbel op de plank heeft staan?? Dat is echt een geniaal leuk boek
pi_62344503
ik heb genoeg aan "De Zilveren Lepel"
Ja doei.
pi_62351182
Bij de AH komen er weer nieuwe kookboekjes, "hip kip" en "oven open", vanmiddag eens even kijken of die wat zijn
pi_62351334
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 10:04 schreef motorbloempje het volgende:
ik heb genoeg aan "De Zilveren Lepel"
Ja? Hoe vaak gebruik je m?

Ik heb de Pastabijbel ook, hoor.
Kijk maar:
Show je keuken!
pi_62351346
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 10:04 schreef motorbloempje het volgende:
ik heb genoeg aan "De Zilveren Lepel"
ik heb die bij mijn zus doorgebladerd maar ik vond het maar een droog dor boek..
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62351415
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 14:44 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja? Hoe vaak gebruik je m?

Ik heb de Pastabijbel ook, hoor.
Kijk maar:
Show je keuken!
ik zie het!! had er helemaal overheen gekeken

Leuke collectie
pi_62351492
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 14:44 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja? Hoe vaak gebruik je m?

Ik heb de Pastabijbel ook, hoor.
Kijk maar:
Show je keuken!
niet 4 keer per week, maar trek 'm toch wel 2 a 3 keer per maand uit de kast om te bladeren
Maar nu ik mn pastamachientje en deeg heb vind ik het ook de moeite waard om er eens iets uit te gaan maken.

maar als ik 'm uit heb moet ik natuurlijk wel op zoek naar andere leuke boeken
Ja doei.
pi_62351686
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 14:48 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

niet 4 keer per week, maar trek 'm toch wel 2 a 3 keer per maand uit de kast om te bladeren
Maar nu ik mn pastamachientje en deeg heb vind ik het ook de moeite waard om er eens iets uit te gaan maken.

maar als ik 'm uit heb moet ik natuurlijk wel op zoek naar andere leuke boeken
Don't get me wrong: ik vind het een razend leuk boek om door te bladeren. Maar ik heb er nog nooit iets uit gemaakt Het is niet echt dé classic van de Italiaanse keuken voor mij; ik hint mijn vent al maanden dat ik de Artusi wil
pi_62351721
ik zie er toch een hoop dingen in staan die ik érg graag wil maken..
Ja doei.
pi_62352513
Ik heb wel een grote afrader. Van mijn lieve moeder gekregen toen ik op kamers ging: Het kookboek van de C1000 met alle recepten uit 2004.

In geen enkel gerecht zit een culinaire uitdaging (zoals bij allerhande nog wel eens is). Zelfs aanwezig een "recept" voor broodje shoarma. Verder duidelijk geschreven door een auteur die 20 jaar heeft geslapen en een partner heeft die niet eet wat hij niet kent.
quote:
Nog 1 recept eruit dan
Broodje zalm:
Bak de broodjes af
Snij ze open
Leg de zalm erin
Mayo + peper erover

klaar.
  maandag 13 oktober 2008 @ 17:38:00 #62
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_62356053
Iemand ervaring met de pastabijbel?
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_62356091
voila
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 10:04 schreef Sunnythesun het volgende:
Ben ik hier dan de enige die de Pastabijbel op de plank heeft staan?? Dat is echt een geniaal leuk boek
Ja doei.
pi_62356441
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 17:38 schreef Cutebutpsycho het volgende:
Iemand ervaring met de pastabijbel?
Ja. Wat wil je weten?
pi_62357829
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 17:38 schreef Cutebutpsycho het volgende:
Iemand ervaring met de pastabijbel?
*meldt zich*
  maandag 13 oktober 2008 @ 23:45:49 #66
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_62366041
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 17:55 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja. Wat wil je weten?
Is het wat?

Ben opzoek naar eenvoudige gerechten die toch wel een beetje apart zijn .

(Gaat me ook niet echt om het pasta-zelfmaak gedeelte, maar gewoon gerechten maken MET (kant en klare) pasta en .... heb ik dan wat aan dit boek?)
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_62366123
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 23:45 schreef Cutebutpsycho het volgende:

[..]

Is het wat?

Ben opzoek naar eenvoudige gerechten die toch wel een beetje apart zijn .
Eerlijk? Nah. Ik vind de recepten vaak wat rommelig en vlak van smaak. De simpelste gerechten zijn het beste in dat boek, vind ik (denk: spaghetti met olie en knoflook, met gepofte knoflook, met citroen, dat soort dingen). Maar daar heb je dan weer echt geen pastabijbel voor nodig.
pi_62368573
Nou.. de pasta met doperwten, parmaham roomsaus is errug lekker. En er zit er een met krab in die heel goed is (heb nog niet alles geprobeerd..). Persoonlijk vind ik het een erg leuk boek juist. De recepten bieden ruimte voor persoonlijke invulling en daar hou ik wel van
Ik ga binnenkort eens aan de slag met de pastamachine die ik heb en een lekker raviolirecept oid.. ben benieuwd
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 08:37:50 #69
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_62368750
Ik heb net Anthony Bourdain's Les halles cookbook, geweldig kookboek voor klassiek frans bistro eten
Hij is mijn favoriete chef Heb bijna alles van hem.

From Publishers Weekly
A celebrity with a high-profile position as executive chef at New York bistro Les Halles, and bestselling author of Kitchen Confidential and A Cook's Tour, Bourdain doesn't intend to break new ground. The dishes do exactly as the subtitle notes and include such solid classic fare as Onion Soup Les Halles, Steak au Poivre, Boeuf Bourguignon, Coq au Vin and Chocolate Mousse. Nearly all recipes are within reach of competent home cooks, and those that are more complicated or time-consuming—Bouillabaisse, Cassoulet and Roulade of Wild Pheasant—are thoroughly spelled out to calm most jitters. Foie gras, duck fat and dark veal stock are frequent components, but a list of suppliers makes just about every ingredient available. Even though many of the dishes can be found in other cookbooks, what sets this one apart is Bourdain's signature wise-ass attitude that pervades nearly every recipe, explanatory note and chapter introduction. Profanity adds frequent color. If Aunt Doris would blanche at pearl onions being called "little fuckers," a cook who prefers boneless meat in Daube Provençal a "poor deluded bastard," or a person nervous about making these recipes a "dipshit," this book is not for her. Photos.
Copyright © Reed Business Information, a division of Reed Elsevier Inc. All rights reserved.
pi_62379115
quote:
Op dinsdag 14 oktober 2008 08:37 schreef Windigo het volgende:
Ik heb net Anthony Bourdain's Les halles cookbook, geweldig kookboek voor klassiek frans bistro eten
Hij is mijn favoriete chef Heb bijna alles van hem.
Heb ik ook Lag volgens mij bij De Slegte.
pi_62380521
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 14:48 schreef motorbloempje het volgende:


niet 4 keer per week, maar trek 'm toch wel 2 a 3 keer per maand uit de kast om te bladeren
Maar nu ik mn pastamachientje en deeg heb vind ik het ook de moeite waard om er eens iets uit te gaan maken.

maar als ik 'm uit heb moet ik natuurlijk wel op zoek naar andere leuke boeken
Ken je het Pastamachine kookboek al?
Fok!bejaarde
  woensdag 15 oktober 2008 @ 19:56:17 #72
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62413703
Ik heb n.a.v dit topic die van Artusi besteld en ik vind m tof.
Erg leuk geschreven en er staan echt zo veel recepten in. Het zijn ook echt de huiselijke recepten en niet dat wat je in een restaurant krijgt, precies wat ik leuk vind.
Het is wel voor degene die zich al aardig thuisvoelt in de keuken aangezien er geen hoeveelheden bijstaan, mij stoort het niet omdat ik me toch nooit aan hoeveelheden van kookboeken houd.

Het enige dat ik wel een beetje lastig vind, is dat er geen rijtje met ingrediënten bij het recept staat, niet echt overzichtelijk. Volgens mij was die Artusi een chaotische man
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62413788
quote:
Op dinsdag 14 oktober 2008 16:37 schreef Anosmie het volgende:

[..]

Ken je het Pastamachine kookboek al?
nee!

Maar hij gaat in mn favorieten leuk cadeau-idee
Ja doei.
  woensdag 15 oktober 2008 @ 19:59:26 #74
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62413807
En heb net de BBQ bible van Ainsley Harriot ook besteld.

Meer creativiteit in het bereiden van vlezen is nooit mis en ik verwacht bovendien dat ik er mijn vent zo nu en dan mee kan verleiden
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62413985
die is goed! Ainsley ik heb 'm ook en wil zo snel mogelijk weer BBQ-en
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')