abonnement Unibet Coolblue
pi_63084619
ik kan alleen over de eerste 2 apparaten meepraten. Ik had eerst een saeco en een een rancilio en dat is een wereld van verschil. De Rancilio is in alles meer machine alles is degelijker uitgevoerd en de boiler is beter dan de saeco. De Rancilio is verder een recht-toe-recht-aan apparaat zonder veel franje en mijns inziens vooral erg goed in het zetten van espresso. Dit zie je terug in de prijs, gezien je andere opties naast de Saeco mag het meer kosten dus indien mogelijk zou ik het niet laten.

Over de andere 2 machines kan ik geen oordeel geven.
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_63090779
de opwarmtijd met een aluminium boiler is vele malen sneller dan met een koperen boiler of niet?

ik heb s'ochtend vaak weining tijd, en wil wel graag mn shot hebben kan ik dan beter een machine met aluminium boiler nemen ipv. koper?
pi_63096437
er zijn trucjes voor om de Rancilio sneller te gebruiken zie bijvoorbeeld http://www.coffeekid.com/archived/rancilio/cheatsilvia

Een andere optie is een tijdstekker, kost geen zak en werkt perfect
pi_63096830
quote:
Op zondag 9 november 2008 20:22 schreef LePetitColonel het volgende:
ik ben bezig om een espresso apparaat te kopen, en weet niet meer wat ik wil.
volautomaat klikt wel makkelijk soms heb ik sochtends weining tijd en dan is zon automaat wel handig, ook altijd automatisch verse gemalen bonen.
maarja als ik zo her en der de reacties lees kan ik qua smaak beter een halfautomaat kopen.
ik heb een aantal apparaten op de radar, ik hoop dat iemadn wat sense in me kan schoppen..
http://www.kieskeurig.nl/(...)lvia/reviews/122937/
http://www.kieskeurig.nl/(...)inox/reviews/109544/
http://www.casabarista.nl/index.php?id=523
http://www.wehkamp.nl/w2/Winkelen/KenmerkAdviseurArtikel.aspx?CC=C06&SC=U0G&KAC=UG6&ArtikelNummer=730340&AI=6
Ik heb die saeco gevoeld bij de mediamarkt, maar dan ben ik toch blij dat het uiteindelijk een even dure Gaggia Evolution is geworden, heeft toch een wat beter binnenwerk. Een collega van me heeft een siemens volautomaat, en daar is hij an sich wel blij mee, maar een jura kan je bijvoorbeeld helemaal uit elkaar halen, dat kan bij zijn siemens niet, dat is 1 klomp mechaniek waar je behalve het reguliere schoonmaakprogramma verder weinig zelf aan kan doen.

Met een halfautomaat ben je wat flexibeler qua koffie, bij een volautomaat moet je eerst alle oude bonen er uit peuteren, en er dan weer nieuwe in doen. (en de wat goedkopere hebben ook geen flexibele waterafgifte, daar kan je bij een halfautomaat ook mee experimenteren) Als je gewoon redelijk vlot een lekkere bak koffie wil is een volautomaat een handig ding, als je echt wilt gaan experimenteren en elke laatste gram smaak en aroma uit een koffieboon wilt hebben is een half-automaat wat je moet hebben, puur om alles in eigen hand te kunnen houden. (maar dan moet je er ook weer een goede molen bij hebben enzo)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_63097625
ik kwam deze ook nog tegen lijkt me ook best een mooi machientje, maar kan weining reviews vinden over deze.
http://www.kieskeurig.nl/(...)chards/47507/232915/
pi_63103002
Als je een echte espresso wil met een echte crema en geen schuim dan begint het met de eerder genoemde Gaggia Evolution of een Classic Coffee. Goedkopere machines van Krups Saeco enz kunnen geen echte goede espresso maken. Waarom niet? De boiler en de zetgroep zijn te klein en te licht om de benodigde stabiele temperatuur te leveren. Kijk eens rond op Marktplaats een Gaggia Evolution scoor je nog wel eens onder de 100 euro met wat geluk. Daarnaast MOET je een molen hebben. Veel mensen denken dat zoiets onzin is maar echt de resultaten van voorgemalen koffie zijn bedroevend. Ten eerste is de versheid na een dag weg en ten tweede kan je niet een maling op tientallen verschillende machines afstellen.
Goedkoopste goede espressomolen is een Iberital Challenge van 159 Euro of kijk ook op Marktplaats.
Het is even investeren maar bedenk dat een goed onderhouden machine lang mee kan gaan. Veel langer dan een volautomaat die na 6 jaar vaak wel op is. Je moet er alleen wel zin in hebben. Een pistonmachine vraagt tijd en aandacht en het is gewoon meer ''gedoe'' maar na oefening ben je er wel heel gelukkig mee. Wil je dat niet dan koop een volautomaat.
pi_63110966
quote:
Op maandag 10 november 2008 10:42 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Ik heb die saeco gevoeld bij de mediamarkt, maar dan ben ik toch blij dat het uiteindelijk een even dure Gaggia Evolution is geworden, heeft toch een wat beter binnenwerk. Een collega van me heeft een siemens volautomaat, en daar is hij an sich wel blij mee, maar een jura kan je bijvoorbeeld helemaal uit elkaar halen, dat kan bij zijn siemens niet, dat is 1 klomp mechaniek waar je behalve het reguliere schoonmaakprogramma verder weinig zelf aan kan doen.
Mijn ervaring is juist andersom. De Jura's van tegenwoordig zijn zonder gereedschap niet meer te demonteren en schoon te maken. Tegenover de siemens, die uit de Nivona fabriek komt, waar je de zetgroep er al zelf uit kan halen zonder gereedschap. Oudere jura's hadden die mogelijkheid ook.
quote:
Met een halfautomaat ben je wat flexibeler qua koffie, bij een volautomaat moet je eerst alle oude bonen er uit peuteren, en er dan weer nieuwe in doen. (en de wat goedkopere hebben ook geen flexibele waterafgifte, daar kan je bij een halfautomaat ook mee experimenteren) Als je gewoon redelijk vlot een lekkere bak koffie wil is een volautomaat een handig ding, als je echt wilt gaan experimenteren en elke laatste gram smaak en aroma uit een koffieboon wilt hebben is een half-automaat wat je moet hebben, puur om alles in eigen hand te kunnen houden. (maar dan moet je er ook weer een goede molen bij hebben enzo)
Ik snap nog steeds niet waarom je niet makkelijk te legen/verwisselen bonenresevoirs in die volautomaten hebt. Ik ken ze alleen op de Jura X9, maar die is een beetje groot, lomp en duur om thuis neer te zetten. Voor 5600 euro kan je een leuk setje machine en maler voor kopen.
pi_63116104
nou ik via marktplaats een gaggia classic gekocht, ik kreeg ook een zak DE espresso mee met vervaldatum 2006.
ik had verder nog niks in huis dus dit maar gebprobeerd en het was nog best te zuipen maar niet echt wat ik hoopte.
nu zit ik op de site van simon levelt en heb ik geen idee welke maling ik moet hebben, ze hebben het over mailg 2 voor espressopotje en maling 3 voor espresso machines..
ik wil ook nog een molen kopen maar ter overbrugging wil ik eerst wat gesneden bonen kopen.
pi_63116317
je moet maling 2 hebben ook al zeggen ze anders... eventueel 1.5 maar zeker geen 3
pi_63116336
overigens die DE is veeeel te grof gemalen, absoluut geen goede espresso mee te zetten
pi_63169537
Ik heb me weer eens niet kunnen inhouden....

Zojuist een 67 cremina op ebay gescoord.... helemaal functionerend enzo, maar waarschijnlijk nog wel met asbest erin

Ik ben verliefd


Hij moet uit Zwitserland komen, iemand een idee hoe dat zit met douane enzo?
  woensdag 12 november 2008 @ 20:31:41 #212
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_63169685
quote:
Op maandag 10 november 2008 20:05 schreef Fixers het volgende:

[..]

Mijn ervaring is juist andersom. De Jura's van tegenwoordig zijn zonder gereedschap niet meer te demonteren en schoon te maken. Tegenover de siemens, die uit de Nivona fabriek komt, waar je de zetgroep er al zelf uit kan halen zonder gereedschap. Oudere jura's hadden die mogelijkheid ook.
[..]

Ik snap nog steeds niet waarom je niet makkelijk te legen/verwisselen bonenresevoirs in die volautomaten hebt. Ik ken ze alleen op de Jura X9, maar die is een beetje groot, lomp en duur om thuis neer te zetten. Voor 5600 euro kan je een leuk setje machine en maler voor kopen.
Wat bonen er uit peuteren betreft, gebruik gewoon een stofzuiger Doen wij op het werkt iig.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_63173152
Hoe krijg je dat asbest eruit mark_v?
pi_63173602
quote:
Op woensdag 12 november 2008 21:53 schreef Mark_Boelen het volgende:
Hoe krijg je dat asbest eruit mark_v?
Gewoon lekker laten zitten denk ik.... zolang je er niet in gaat boren, is er niks aan de hand.

Eventueel goed natmaken en dan met een stofkap op verwijderen. Staat genoeg over op internet.... (zie bijv. cg/hb):
http://www.home-barista.c(...)-asbestos-t3307.html

Of misschien huur ik gewoon een pool in
pi_63174366
asbest in je koffie ?? lijkt me niet echt lekker.

weet iemand trouwens waar ik die bottomless portafilters voor een gaggia classic kan kopen ?
pi_63175816
quote:
Op woensdag 12 november 2008 22:19 schreef LePetitColonel het volgende:
asbest in je koffie ?? lijkt me niet echt lekker.

weet iemand trouwens waar ik die bottomless portafilters voor een gaggia classic kan kopen ?
Het is alleen maar de isolatie van de boiler, dus zolang je die laat zitten, is er niks aan de hand.

espressoxxl.de verkoopt bottomless portafilters van alle merken voor ongeveer 35 euro. Eventueel kan je jouw portafilter gewoon uitzagen (als je toch nooit de double spout gebruikt).
pi_63204584
iemand ervaring met deze molen ?
http://www.koffiediscount(...)emolen-art-13744.htm
pi_63213951
quote:
Op donderdag 13 november 2008 22:14 schreef LePetitColonel het volgende:
iemand ervaring met deze molen ?
http://www.koffiediscount(...)emolen-art-13744.htm
Mjah, op zich geen verkeerde molen, maar ik zou eigenlijk (als je hem kan plaatsen) liever voor een 2dehands professionelere molen gaan (aan molens kan nou echt NIETS kapot).

De markt voor molens is echter erg dun, ik ben bijvoorbeeld 2 maanden bezig geweest om mijn oude oversized molen te verkopen, maar aan de andere kant zie ik op dit moment ook geen molens op marktplaats staan die mij zouden aanspreken.

Op zich maakt het ook niet superveel uit welke molen je koopt, in dezelfde prijsklasse presteren ze meestal wel vergelijkbaar. Zorg alleen zeker dat je GEEN (ik herhaal GEEN) messenmolen koopt. Zelfs oude voorgemalen koffie levert een beter resultaat op dan op een dergelijke manier gemalen koffie.

Een kennis van mij (in bezit van Silvia+Gaggia MDF) vroeg mij om voor hem wat ongebrande bonen mee te bestellen bij ongebrand.nl, die ik dan om de zoveel tijd gebrand bij hem zou afleveren. Nu heeft zijn vrouw besloten dat die mdf te groot is, en voor hem een Braun molen van 5 gulden gekocht. Iedere keer barst ik weer bijna in tranen uit als ik zie wat een koffie dat oplevert (ook met mijn techniek). Bijna alles goed, bonen goed, branding goed, leeftijd goed, maling @#$@#$, tamp goed, silviatechniek goed.... koffie niet te zuipen

[ Bericht 34% gewijzigd door Mark_V op 14-11-2008 10:23:08 ]
pi_63215055
quote:
nou ik via marktplaats een gaggia classic gekocht, ik kreeg ook een zak DE espresso mee met vervaldatum 2006.
ik had verder nog niks in huis dus dit maar gebprobeerd en het was nog best te zuipen maar niet echt wat ik hoopte.
nu zit ik op de site van simon levelt en heb ik geen idee welke maling ik moet hebben, ze hebben het over mailg 2 voor espressopotje en maling 3 voor espresso machines..
ik wil ook nog een molen kopen maar ter overbrugging wil ik eerst wat gesneden bonen kopen.
Het hangt van de soort bonen af. Ik heb zelf altijd de Roma en die malen ze op 2,5 voor de Gaggia Classic.
pi_63217435
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 10:55 schreef Eva-Lotta het volgende:

[..]

Het hangt van de soort bonen af. Ik heb zelf altijd de Roma en die malen ze op 2,5 voor de Gaggia Classic.
Hoeveel doorlooptijd heb je dan? Ik ken de Gaggia Classic niet, maar vrijwel alle espresso-machines die ik ken hebben even fijn of fijner dan een Rancilio Silvia nodig. Ik heb 1x gamalen koffie bij Simon Levelt gehaald (had toen nog een silvia), die hadden ze op 2 gemalen, maar dat was iets te grof.

Ik heb net wat Costa Rica gebrand. Ging opeens erg hard, binnen een halve minuut ging het van first crack naar vienna. Erg vaag....

Net even geprobeerd, maar ben totaal niet onder de indruk, maar dit zal ook komen doordat ik ze eigenlijk veel te donker (naar mijn mening) heb gebrand.
pi_63220596
quote:
Op woensdag 12 november 2008 20:28 schreef Mark_V het volgende:
Ik heb me weer eens niet kunnen inhouden....

Zojuist een 67 cremina op ebay gescoord.... helemaal functionerend enzo, maar waarschijnlijk nog wel met asbest erin

Ik ben verliefd
[ link | afbeelding ]

Hij moet uit Zwitserland komen, iemand een idee hoe dat zit met douane enzo?
Die Cremina ziet er mooi uit, gefeliciteerd!
Zwitserland, 1 keer wat gekocht (Bizerba/Ditting maalschijven), moest btw betalen en inklaringskosten (+- 10 euro)
pi_63223928
Leuk ding die Cremina. Kan je goede resultaten mee halen. Laat gebrande bonen eens drie dagen rusten dan smaken ze echt heel anders. Stel een eigen profiel in op die Iroast dat heeft mij veel geholpen.
pi_63233694
Mjah dat van die BTW zuigt wel enorm natuurlijk, zeker omdat er in 1976 al een keer BTW over is betaald. BTW+inklaringskosten+BTW over verzendkosten komt al snel uit op 80 euro ofzo.... Ik kan hem er bijna beter persoonlijk gaan ophalen, die gast woont vlakbij Kloten (vliegveld van zurich)....

Klacht: Zwitserland is geen EU-lid
Subklacht: Douane+BTW+invoerrechten
pi_63304334


Ok jongens, geef mij eens 10 redenen om deze niet te kopen:
http://link.marktplaats.nl/208986694

Hij is zo mooi

Hier zie je de 2008-versie:


maar ik heb er ab-so-luut geen tijd voor
pi_63305798
Erg leuk
Hij moet inderdaad wel schoongemaakt worden
Iemand zin om te klussen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')