Ik heb die saeco gevoeld bij de mediamarkt, maar dan ben ik toch blij dat het uiteindelijk een even dure Gaggia Evolution is geworden, heeft toch een wat beter binnenwerk. Een collega van me heeft een siemens volautomaat, en daar is hij an sich wel blij mee, maar een jura kan je bijvoorbeeld helemaal uit elkaar halen, dat kan bij zijn siemens niet, dat is 1 klomp mechaniek waar je behalve het reguliere schoonmaakprogramma verder weinig zelf aan kan doen.quote:Op zondag 9 november 2008 20:22 schreef LePetitColonel het volgende:
ik ben bezig om een espresso apparaat te kopen, en weet niet meer wat ik wil.
volautomaat klikt wel makkelijk soms heb ik sochtends weining tijd en dan is zon automaat wel handig, ook altijd automatisch verse gemalen bonen.
maarja als ik zo her en der de reacties lees kan ik qua smaak beter een halfautomaat kopen.
ik heb een aantal apparaten op de radar, ik hoop dat iemadn wat sense in me kan schoppen..
http://www.kieskeurig.nl/(...)lvia/reviews/122937/
http://www.kieskeurig.nl/(...)inox/reviews/109544/
http://www.casabarista.nl/index.php?id=523
http://www.wehkamp.nl/w2/Winkelen/KenmerkAdviseurArtikel.aspx?CC=C06&SC=U0G&KAC=UG6&ArtikelNummer=730340&AI=6
Mijn ervaring is juist andersom. De Jura's van tegenwoordig zijn zonder gereedschap niet meer te demonteren en schoon te maken. Tegenover de siemens, die uit de Nivona fabriek komt, waar je de zetgroep er al zelf uit kan halen zonder gereedschap. Oudere jura's hadden die mogelijkheid ook.quote:Op maandag 10 november 2008 10:42 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Ik heb die saeco gevoeld bij de mediamarkt, maar dan ben ik toch blij dat het uiteindelijk een even dure Gaggia Evolution is geworden, heeft toch een wat beter binnenwerk. Een collega van me heeft een siemens volautomaat, en daar is hij an sich wel blij mee, maar een jura kan je bijvoorbeeld helemaal uit elkaar halen, dat kan bij zijn siemens niet, dat is 1 klomp mechaniek waar je behalve het reguliere schoonmaakprogramma verder weinig zelf aan kan doen.
Ik snap nog steeds niet waarom je niet makkelijk te legen/verwisselen bonenresevoirs in die volautomaten hebt. Ik ken ze alleen op de Jura X9, maar die is een beetje groot, lomp en duur om thuis neer te zetten. Voor 5600 euro kan je een leuk setje machine en maler voor kopen.quote:Met een halfautomaat ben je wat flexibeler qua koffie, bij een volautomaat moet je eerst alle oude bonen er uit peuteren, en er dan weer nieuwe in doen. (en de wat goedkopere hebben ook geen flexibele waterafgifte, daar kan je bij een halfautomaat ook mee experimenteren) Als je gewoon redelijk vlot een lekkere bak koffie wil is een volautomaat een handig ding, als je echt wilt gaan experimenteren en elke laatste gram smaak en aroma uit een koffieboon wilt hebben is een half-automaat wat je moet hebben, puur om alles in eigen hand te kunnen houden. (maar dan moet je er ook weer een goede molen bij hebben enzo)
Wat bonen er uit peuteren betreft, gebruik gewoon een stofzuiger Doen wij op het werkt iig.quote:Op maandag 10 november 2008 20:05 schreef Fixers het volgende:
[..]
Mijn ervaring is juist andersom. De Jura's van tegenwoordig zijn zonder gereedschap niet meer te demonteren en schoon te maken. Tegenover de siemens, die uit de Nivona fabriek komt, waar je de zetgroep er al zelf uit kan halen zonder gereedschap. Oudere jura's hadden die mogelijkheid ook.
[..]
Ik snap nog steeds niet waarom je niet makkelijk te legen/verwisselen bonenresevoirs in die volautomaten hebt. Ik ken ze alleen op de Jura X9, maar die is een beetje groot, lomp en duur om thuis neer te zetten. Voor 5600 euro kan je een leuk setje machine en maler voor kopen.
Gewoon lekker laten zitten denk ik.... zolang je er niet in gaat boren, is er niks aan de hand.quote:Op woensdag 12 november 2008 21:53 schreef Mark_Boelen het volgende:
Hoe krijg je dat asbest eruit mark_v?
Het is alleen maar de isolatie van de boiler, dus zolang je die laat zitten, is er niks aan de hand.quote:Op woensdag 12 november 2008 22:19 schreef LePetitColonel het volgende:
asbest in je koffie ?? lijkt me niet echt lekker.
weet iemand trouwens waar ik die bottomless portafilters voor een gaggia classic kan kopen ?
Mjah, op zich geen verkeerde molen, maar ik zou eigenlijk (als je hem kan plaatsen) liever voor een 2dehands professionelere molen gaan (aan molens kan nou echt NIETS kapot).quote:Op donderdag 13 november 2008 22:14 schreef LePetitColonel het volgende:
iemand ervaring met deze molen ?
http://www.koffiediscount(...)emolen-art-13744.htm
Het hangt van de soort bonen af. Ik heb zelf altijd de Roma en die malen ze op 2,5 voor de Gaggia Classic.quote:nou ik via marktplaats een gaggia classic gekocht, ik kreeg ook een zak DE espresso mee met vervaldatum 2006.
ik had verder nog niks in huis dus dit maar gebprobeerd en het was nog best te zuipen maar niet echt wat ik hoopte.
nu zit ik op de site van simon levelt en heb ik geen idee welke maling ik moet hebben, ze hebben het over mailg 2 voor espressopotje en maling 3 voor espresso machines..
ik wil ook nog een molen kopen maar ter overbrugging wil ik eerst wat gesneden bonen kopen.
Hoeveel doorlooptijd heb je dan? Ik ken de Gaggia Classic niet, maar vrijwel alle espresso-machines die ik ken hebben even fijn of fijner dan een Rancilio Silvia nodig. Ik heb 1x gamalen koffie bij Simon Levelt gehaald (had toen nog een silvia), die hadden ze op 2 gemalen, maar dat was iets te grof.quote:Op vrijdag 14 november 2008 10:55 schreef Eva-Lotta het volgende:
[..]
Het hangt van de soort bonen af. Ik heb zelf altijd de Roma en die malen ze op 2,5 voor de Gaggia Classic.
Die Cremina ziet er mooi uit, gefeliciteerd!quote:Op woensdag 12 november 2008 20:28 schreef Mark_V het volgende:
Ik heb me weer eens niet kunnen inhouden....
Zojuist een 67 cremina op ebay gescoord.... helemaal functionerend enzo, maar waarschijnlijk nog wel met asbest erin
Ik ben verliefd
[ link | afbeelding ]
Hij moet uit Zwitserland komen, iemand een idee hoe dat zit met douane enzo?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |