abonnement Unibet Coolblue
pi_59790728
graag!

[ Bericht 65% gewijzigd door Miyanou op 01-07-2008 09:59:58 ]
pi_59791210
quote:
Op maandag 30 juni 2008 02:29 schreef Mark_Boelen het volgende:
We hadden een speciale gast in het Feithhuis vandaag euhhh gister
En wie was dat dan wel niet??? Roos of Liesbeth?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  maandag 30 juni 2008 @ 12:39:16 #228
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59791393
De speicale gast heeft zich al bekend gemaakt in dit topic
Beter lezen Tim

Ik verheug me trouwens op onze afspraak W1ZZ!
En blij dat de koffie goed was!!
pi_59808333
Ik ben nu 3 pakken melk verder en nog geen schuim, dat frothing wil totaal niet lukken. Het is een stoompijp met 4 gaten, zal dit het probleem misschien zijn of ligt het echt aan mij?
pi_59811255
I hate to say it maar het ligt waarschijnlijk aan jou
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59811669
quote:
Op maandag 30 juni 2008 23:47 schreef Ino het volgende:
Ik ben nu 3 pakken melk verder en nog geen schuim, dat frothing wil totaal niet lukken. Het is een stoompijp met 4 gaten, zal dit het probleem misschien zijn of ligt het echt aan mij?
misschien helpt dit:

http://coffeegeek.com/guides/frothingguide/steamguide
pi_59812705
Hoe zit het met de boiler temperatuur? Ik liet mijn Rancilio vaak niet goed opwarmen de eerste dagen (ongeduldig you know).
pi_59814667
Mark: krijgen jullie nog een pak van die koffie die derde is geworden op de WBC? Ik ben erg benieuwd eigenlijk...

En nu weet ik ook wie die speciale gast was. Heb je hem Ottimo ristretto gegeven? I(even te lui om terug te zoeken naar jullie melanges) Is echt net als een bonbonnetje vind ik zelf... En hoe vindt Mr. w1zz de koffie verhouden tov de Kaldi koffies?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 1 juli 2008 @ 13:25:30 #234
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59817402
W1ZZ heeft inderdaad een Ottimo ristretto gehad
Tim woont ook in Groningen?
We krijgen zeer binnenkort wel een testpak van die koffie Tim!!
pi_59820454
tim: om zo'n oordeel te kunnen vellen heb ik eerst heel wat meer ervaring met de peezekoffie nodig. Van de twee ristretto's die ik heb gehad was er één heel goed, de tweede was minder. Dit kwam omdat de tweede van koffie gezet werd die al een tijdje daarvóór gemalen was. Ook van de versheid van de Peezekoffie heb ik geen idee. Heb niet het idee dat ie oud was overigens.

Mark: heb m'n brander inmiddels opgestuurd.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59822634
De koffie van Peeze gaat meestal binnen een week de deur uit, zeker de bonen. Verder wordt ie met CO2 begast en als ik me niet vergis zit er een aromaselectief ventiel op. Maar ja, zodra de boon gemalen is, gaat de koffie snel achteruit.

Ik woon vlakbij Parijs, dus even langskomen zit er niet in. Als ik die ene keer per jaar in Groningen ben (mijn ouders wonen bij Ter Apel) drink ik uiteraard mijn koffie in 't Feithhuis!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59822751
Als de koffie van Peeze binnen een week de deur uitgaat is de versheid gemiddeld beter dan die van Kaldi (Smit & Dorlas). Volgens mij houden die grotere voorraden aan waardoor de koffie later (en dus minder vers) de branderij verlaat.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  woensdag 2 juli 2008 @ 03:16:35 #238
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59833127
Er zit inderdaaad een aromaselectief ventiel op de zakken van peeze.
Onze koffie heeft z'n grote doorstroom dat de koffie die wij malen niet oud kan zijn
@ W1ZZ - mooi dat ie de deur uit is!! Ik heb er zin in om voor het eerst in mijn leven is bonen te branden!!!
pi_59833972
Mark, de koffie kan prima al oud zijn op het moment dat ie bij jullie aankomt. Daar heeft het Feithhuis geen controle over.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  woensdag 2 juli 2008 @ 13:59:26 #240
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59841263
Ik hoop dat dan klopt wat tim zegt
pi_59845785
Dat lijkt me ook geen probleem. Kwestie van fatsoenlijk voorraadbeheer en ik geloof graag dat Peeze dat gewoon op orde heeft. Ik heb in een eerder topic al eens vermeld dat het ook geen probleem mag zijn, de slager en de melkboer weten hun producten immers ook gewoon vers te leveren
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  woensdag 2 juli 2008 @ 17:32:24 #242
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59846258
Daarom
Gister was het trouwens uizonderlijk druk voor een dinsdagavond
Lekker weer he
pi_59873460
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 22:28 schreef W1ZZ het volgende:
Mijn overall favoriet (dus voor americano/espresso/cappuccino) is de Barista's Choice, maar de Sicilian is wel makkelijker te zetten (consistenter resultaat). Voor pure espresso heb ik het liefst wel de evening delight, mild en zoetig maar toch sterk omdat ik altijd dubbele ristretto's drink ipv espresso's. Ben geen fan van de java en de guatemala. Colombia is ook prima en de Kenia vind ik zelf erg lekker maar die's is erg friszuur, moet je van houden. Brazil kun je overslaan, saaie bak. Ethiopische Mocha vind ik ook niets weghebben van echte Ethiopische koffies.
Vandaag begonnen met de Silician blend. Je merkt echt dat er een robusta doorheen zit. Ik vind hem duidelijk pittiger dan de Evening Delight. Voor de laatste studiedagen een aangename koffie!

Overigens een vraag voor de kenners, ik krijg de laatste tijd veel koffiegruis in mijn shots. Waar kan dit aan liggen? De maalschijven van mijn maler, techniek?
  donderdag 3 juli 2008 @ 22:02:05 #244
97745 Thorical
finding a way
pi_59876090
Weet iemand hoe de maling voor een french press er uit moet zien?
Nu ziet die er van mij uit alsof ik er met een hamer op geslagen heb. Maar met een snelfilter maling vind ik het ook niets.
pi_59877024
French Press moet heel grof. Op een schaal van 1 tot 10 is espresso ong. 2, snelfilter ong. 5 en french press 8-9.

Underdoggy: meestal is de binnenkant van je piston dan gewoon vuilig of je hebt per ongeluk wat koffiegruis aan je tuitjes zitten.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59877508
Maak inderdaad je filterdrager is een keer grondig schoon, waarschijnlijk is het probleem dan wel weer opgelost
Morgen mag ik weer aan de slag
pi_60034365
Volgens een Italiaanse collega is Illy helemaal niet zo populair in Italie, men drinkt liever Lavazza. Ik heb me dan ook laten verleiden om (ook!) een Lavazza Rosso te kopen, voornamelijk voor als ze op bezoek komt. Maar ik lees net op deze pagina dat er 45% robusta in zit. Nou ja, als ze maar langskomt zullen we maar zeggen.

En hier nog een erg interessante test. De italiaanse merken komen er helemaal niet zo goed uit. net als bij pasta (zie aldaar) de vraag of het komt of de amerikaanse koffies gewoon beter zijn, de exportpartijen (cq. locale productie) voor amerika slechter zijn, de amerikaanse merken op de amerikaanse smaak is gemaakt (en vv)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_60034368
dubbelpost
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_60034782
Een gemiddelde amerikaan weet helemaal niet hoe koffie smaakt of hoort te smaken. M'n pa gaat regelmatig naar de USA en die klaagt altijd over de koffie die hij daar krijgt. En dat is absoluut geen fijnproever
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_60035734
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 04:09 schreef tim2308 het volgende:
En hier nog een erg interessante test. De italiaanse merken komen er helemaal niet zo goed uit. net als bij pasta (zie aldaar) de vraag of het komt of de amerikaanse koffies gewoon beter zijn, de exportpartijen (cq. locale productie) voor amerika slechter zijn, de amerikaanse merken op de amerikaanse smaak is gemaakt (en vv)
Die test is grote onzin. Ze zetten verse Amerikaanse koffies rechtstreeks van de brander tegenover Italiaanse koffies uit de supermarkt die daar al ik weet niet hoe lang hebben gelegen. De test is er heel erg op geënt om de Amerikaanse koffies te laten winnen en dit is weer omdat die Coffeegeeks het niet konden verkroppen dat Ken Davids de Italiaanse koffies beter had genoemd. Dit zou alleen een eerlijke test zijn geweest als de Italiaanse koffies ook vers waren geweest.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')