FOK!forum / Flora & Fauna / Gastgezin Redcat; De eerste kittens!
Poekemaandag 7 april 2008 @ 22:34
Even een lang verhaal ter introductie.

Sinds enige tijd ben ik vrijwilliger voor de Dierenbescherming maar had het idee dat ik toch iets extra's wilde doen voor dieren. Via via ben ik terecht gekomen bij Stichting Redcat en heb mezelf opgegeven als gastgezin.



Info over Redcat:
quote:
....Het doel van RedCat is om zorg te dragen voor een goede opvang van zieke, verwaarloosde en jonge dieren. Deze dagelijkse zorg wordt geboden door gastgezinnen. Zij geven de dieren extra aandacht en medische zorg, zodat ze als een goed gesocialiseerd en gezond katje of hondje geplaatst kunnen worden in een nieuw thuis. Er worden jaarlijks zo'n 800 dieren opgenomen en geplaatst.
Momenteel houdt Redcat zich vooral bezig met regio Zuid-Oost Brabant maar het uiteindelijk doel is om zo veel mogelijk dieren door heel Nederland op te vangen, te socialiseren bij een gastgezin (ipv te laten opgroeien in het asiel) en uiteindelijk onder te brengen bij een gezin dat graag een huisdier wil. Tot voor kort was dit vooral van toepassing op katten (vooral kittens) maar sinds kort worden er dus ook honden (o.a. puppies) bemiddeld

Stichting Redcat plaatst dus o.a. katten (kittens en moederpoezen) bij mensen die ze kunnen socialiseren totdat er een nieuwe gezin voor gevonden is. Als gastgezin is het afhankelijk van hoeveel je thuis bent of je een pasgeboren kitten krijgt, een al wat oudere of misschien een moederpoes.

Aangezien ik fulltime werk kwam ik niet in aanmerking voor een kitten omdat je dan hele of halve dagen vrij moet zijn maar ik kwam wel in aanmerking voor een moederpoes (een moeder kan de hele dag zelf voor haar kittens zorgen, in tegenstelling tot een kitten(s) alleen)

Info van zwangere poezen van de website van Redcat:
quote:
Zwangere poezen en moederpoezen met kittens worden ook door gastgezinnen opgevangen. Daar krijgen ze alle tijd om rustig te bevallen en hun kroost groot te brengen. Als ze acht weken oud zijn, mogen ze geadopteerd worden door een nieuw thuis. De moederpoes wordt daarna gesteriliseerd om een volgend ongewenst nestje te voorkomen en ook voor haar wordt een nieuwe eigenaar gezocht. Verwilderde moederpoezen worden niet opgevangen, omdat de overgang naar een gastgezin teveel stress oplevert. Ze laten hun kittens hierdoor vaak links liggen of bijten ze zelfs dood.

Moederpoezen kunnen echter niet rechtstreeks naar Redcat worden gebracht. Zij gaan eerst naar het dierenasiel. Door de medewerkers daar wordt er contact opgenomen met RedCat zodat we een geschikt gastgezin kunnen zoeken.
De kittens van een moederpoes blijven na de geboorte dus minimaal 8 weken bij het gastgezin terwijl er potentiele baasjes kunnen reageren/komen kijken. Als er interesse is in een kitten kan de toekomstige baas 120,- betalen aan Stichting Redcat (bij het asiel) en daarvoor mogen ze een gesocialiseerd, geënt, gechipt, ontwormd, ontvlooit en sociaal kitten mee naar huis nemen (die later ook nog binnen hetzelfde bedrag gesteralieerd/gecastereerd wordt)

Oke, Dat was alle uitleg wat betreft Redcat, nu mijn verhaal:.

Van huis uit heb ik altijd dieren gehad, verschillende katten, een hond, konijnen, ratten, vogels etc.. dus wat dat betreft ben ik wel het een en ander gewend..Heb momenteel zelf 2 schatten van katten en heb besloten dat, ondanks dat ik het geweldig zou vinden er nog een (of twee, of drie, of eigenlijk allemaal ) bij te nemen, het beter zou zijn om gastgezin te worden zodat ik ze kan doorgeven aan gezinnen die heel graag een lieve welopgevoede kitten willen.

Vandaag kreeg ik (eindelijk kon niet wachten!) telefoon dan er een moederpoes is die een paatsje ndig heeft tot haar kittens worden geboren en gesocialiseerd zijn en herplaatst kunnen worden.

Moederpoes is Sterre genoemd; is ongeveer 1,5 jaar oud en 4 weken zwanger. Morgen kan ik haar ophalen het asiel en dan zal ze hier blijven tot over een maand of 3 wanneer de kittens 8 weken zijn en kunnen worden opgehaald en mams kan dan worden gesteriliseerd en ook voor haar wordt een nieuw thuis gezocht.

De reden dat ik hier dit hele verhaal neerzet:

Ondanks mijn redelijke ervaring met dieren is het toch best apart een potentiele moederpoes in huis te halen. (Tis immers voor mij de eerste keer. Ik heb gelukkig een uitgebreide handleiding gekregen van redcat)
Heb nog zo'n vijf weken om zo'n band met haar op te bouwen. (Zodat ze me aan haar kittens kan laten komen enzo) Maar denk dat ik zowel in de periode voor/ tijdens/na de bevalling en tijdens het socialiseren van de kittens wel wat tips nodig heb..

Tevens moeten er natuurlijk namen worden bedacht en moeten er schattig foto's worden geplaatst op de site van Redcat (waar de adoptiegezinnen kijken) dus ideeen zijn welkom rond die tijd zeer welkom.

Morgen komt Sterre, dan komt de eerste foto!

Ps: vind het best wel heeeel spannend...
Pss. Dit topic is allersinds niet bedoelt als spam maar voor wie meer wil lezen over Redcat: www. redcat.nu

[ Bericht 0% gewijzigd door Poeke op 08-04-2008 09:27:09 (typfoutjes eruit gehaald) ]
eleusismaandag 7 april 2008 @ 23:52
Ik dacht voor Red_cat die haar huis uit moet...

Tevens tvp, leuk hoor!
oh-ohdinsdag 8 april 2008 @ 09:02
Supergoed werk en zeker nu al die pretnesten weer opduiken.
Ben heel benieuwd naar dit topic
Lllauradinsdag 8 april 2008 @ 09:31
Wat goed zeg!

Maar zijn er mensen die 120 euro voor een kat betalen terwijl ze gratis worden aangeboden op Marktplaats?
oh-ohdinsdag 8 april 2008 @ 09:46
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 09:31 schreef Lllaura het volgende:
Wat goed zeg!

Maar zijn er mensen die 120 euro voor een kat betalen terwijl ze gratis worden aangeboden op Marktplaats?
Gelukkig wel!
In het asiel betaal je ook.
Dat zijn die mensen die doorgaans ook net iets beter nadenken over de aanschaf van een huisdier en graag katten in nood willen helpen. Bovendien krijg je daar doorgaans dan ook wel gezonde kittens voor, die nagekeken zijn, ontwormd, geënt en mss zelfs wel gechipt?
Poekedinsdag 8 april 2008 @ 10:05
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 09:31 schreef Lllaura het volgende:
Wat goed zeg!

Maar zijn er mensen die 120 euro voor een kat betalen terwijl ze gratis worden aangeboden op Marktplaats?
kijk voor de grap eens op www.gratiskitten.nl
nokwandadinsdag 8 april 2008 @ 10:09
Als mammapoes goed voor haar kitjes zorgt is het eigenlijk beter om ze iets langer bij je te houden.
Fokkers doen dat tot wel 16 weken, maar 12 weken is ook echt fijn. ze leren in die 4 weken tussen de 8 en 12 zoveel van moeder.
Tevens een tvp
Lllauradinsdag 8 april 2008 @ 10:13
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 10:05 schreef Poeke het volgende:

[..]

kijk voor de grap eens op www.gratiskitten.nl
Mij hoef je niet te overtuigen hoor. Maar veel mensen helaas wel.
Poekedinsdag 8 april 2008 @ 10:21
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 10:09 schreef nokwanda het volgende:
Als mammapoes goed voor haar kitjes zorgt is het eigenlijk beter om ze iets langer bij je te houden.
Fokkers doen dat tot wel 16 weken, maar 12 weken is ook echt fijn. ze leren in die 4 weken tussen de 8 en 12 zoveel van moeder.
Tevens een tvp
Heb je gelijk in maar Redcat houdt 8 weken aan en daar moet ik me aan houden. Ik weet niet precies waarom ze die periode hebben gekozen maar het zal ermee te maken hebben dat ze dan makkelijker te plaatsen zijn en omdat zodra Sterre met kittens weer weg zijn er wel meteen weer een moederpoes zal komen. (te veel poezen/kittens, te weinig gastgezinnen)
Barbaafdinsdag 8 april 2008 @ 10:26
Ontzettend onverkapte terugvindpost
nokwandadinsdag 8 april 2008 @ 11:10
Hou er inmiddels zelf al een miniasiel op na, maar OMG, wat is de verleiding groot.
Poekedinsdag 8 april 2008 @ 16:44
Ja, daar hou ik rekening mee maar ik kan ze gewoonweg niet houden... En dat is maar goed ook.
Etoiledinsdag 8 april 2008 @ 18:08
Spannend en leuk joh! Lijkt me heel dankbaar werk om te doen!

Hoe denk je dat de andere katten zullen reageren op de nieuweling? Ik kan me voorstellen dat het in het kader van socialisatie van de kittens positief kan uitwerken, maar dat het ook maar moet 'klikken' tussen jouw katten en de moederpoes.
Frappelsiendinsdag 8 april 2008 @ 18:50
Tvp!
Noekdinsdag 8 april 2008 @ 19:39
* Leuk, gaat meelezen!
Poekedinsdag 8 april 2008 @ 22:25
Oké.. tijd voor een update:

Vanavond Sterre opgehaald in het asiel, alles ging prima. Ze was in het asiel al aanhankelijk in de kooi, en heb haar een beetje kunnen bekijken voordat ze mee ging: Wat is ze dik! Als dit 4,5 week is (door de dierenarts van het asiel gisteren vastgesteld) dan wil ik niet weten hoe ze er over 4,5 week uitziet. Ze is een kleine poes dus haar buik is nu al huge!. Toen het tijd was om weg te gaan vond ze het het reismandje iets minder dus ze heeft even "ingehaakt" op de stagiaire van het asiel. tot bloedens toe

Thuis aangekomen heb ik de "kraamkamer" in orde gebracht oftewel de logeer/rommelkamer omgebouwd tot uitgebreide kattenkamer met speeltoestel, een mandje, kattenbak, eten en drinken en vervolgens mevrouw vrijgelaten. In het begin kroop ze wel een beetje weg maar toen ik ging zitten en een beetje tegen haar begin te praten kwam ze meteen naar me toe en dat heb ik geweten heb vervolgens een uur kopjes en knuffels moeten ondergaan, poor me

Heb het advies gekregen Sterre zo veel mogelijk met rust te laten de eerste dagen maar mijn eigen katten (Belle, 7 jaar en Herman, 3 jaar) hadden meteen door dat er wel een heel aparte geur ineens binnen was dus die waren niet weg te slaan bij de deur van de "kraamkamer" en ook Sterre was nieuwsgierig naar het gemiauw wat ze hoorde, dus een korte confrontatie volgde (alleen even neuzen door een kier van de deur)

Het effect? Sterre bleef redelijk relaxed, wel oren naar achter en keek me een beetje schaapachtig aan. Belle daarintegen heeft nog nooit zo hard geblazen en Herman vond het vooral nog steeds erg interessant. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren over een paar dagen als ik haar ga proberen "los" te laten lopen. Als het teveel stress geeft voor Sterre houdt het op, dan blijft ze apart en ga ik er gewoon vaak bijzitten.

This threat is worthless without pics dus:

Mevrouw vertikt het om stil te zitten dus van de 50 (!) foto's die ik gemaakt heb, zijn dit de beste:





Jammie.. eten, ik heb honger (tis waarschijnlijk niet te zien, maar haar buik is echt groot hier )



Bovenaanzicht:



Mevrouw heeft haar mandje gevonden:



Dat was het weer voor nu, ik ga nog even knuffelen met mijn logeetje en dan moet ze wachten tot morgen. Updates komen wanneer er wat te melden valt om nou 4,5 week elke dag te updaten dat ze nog steeds zwanger is is ook zo onzinnig maar als ik iets merk of weet of wil vertellen, horen jullie het.

Weer een ps: Sorry van die lange verhalen, tis mijn eerste nestje voor Redcat en wil graag het een en ander vastleggen en dit leek me een goede plek zodat iedereen die wil kan meelezen

[ Bericht 2% gewijzigd door Poeke op 09-04-2008 00:36:25 ]
Poekedinsdag 8 april 2008 @ 22:34
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 18:08 schreef Étoile het volgende:
Spannend en leuk joh! Lijkt me heel dankbaar werk om te doen!

Hoe denk je dat de andere katten zullen reageren op de nieuweling? Ik kan me voorstellen dat het in het kader van socialisatie van de kittens positief kan uitwerken, maar dat het ook maar moet 'klikken' tussen jouw katten en de moederpoes.
Ja, dat is dus ook een van de redenen waarom ik dit topic ben gestart, ik heb advies nodig. Katten wennen over het algemeen wel aan elkaar en ik vind het zielig om haar 4 weken op te sluiten in de zogenaamde "kraamkamer" voordat het zover is.

De ontmoeting vanavond vond ik niet heel erg dramatisch maar van Belle (mijn poes) weet ik het zo net nog niet. Ik ga het nog één keer proberen over een paar dagen als Sterre's geur hier een beetje hangt maar het mag geen gevaar opleveren voor de zwangerschap.

Hoe zijn jullie ervaringen met het introduceren van een nieuwe kat/kitten? (even afgezien van de zwangerschap; gewoon in het algemeen)
nokwandadinsdag 8 april 2008 @ 22:52
Niet bekijken met menselijke ogen. het heeft te maken met hun eigen hierarchie die zij zelf onderling moeten bepalen.
Korte tijd in een andere kamer waardoor de geuren wel mengen is op zich niet zo slecht, maar ze moet wel de kans krijgen om haar feromoontjes overal aan te koppen omdat er anders nooit gewend zal worden.

Hier had ik er 4 toen Purrr kittens kreeg. Purrr was net zo'n poesje als Sterre. zelfde soort uiterlijk ook en ook een kleine poes. Ze was al een paar maanden bij ons toen ze zwanger raakte. Maar zelfs de meeste "valse" poes waarvan je nooit wist wat ze zou doen heeft haar tijdens de bevalling met rust gelaten en de kittens nooit iets gedaan. Was er zelfs bijna lief tegen. Ik heb hier regelmatig nieuwe katten. Er gaat er een dood, er komt een andere asielzoeker bij.... ik blijf er twee dagen bij en de derde dag ga ik de hort op voor een paar uurtjes. En dat bouw ik op. Het huis staat er gewoon nog.
GreatWhiteSilencedinsdag 8 april 2008 @ 23:06
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 22:25 schreef Poeke het volgende:

Jammie.. eten, ik heb honger (tis waarschijnlijk niet te zien, maar haar buik is echt groot hier )

[ afbeelding ]

Hate to blow your bubble, maar het is echt wel duidelijk te zien...
Poekedinsdag 8 april 2008 @ 23:29
Ga morgen even bellen met de DA. Misschien verwacht hij een groot nest en is ze daarom zo groot.

Heb net nog even bij haar gezeten en heb het voor elkaar gekregen om mijn hand op haar buik te leggen (vindt ze niet leuk dus het moest heel voorzichtig) en voel echt op verschillende plekken af en toe stompjes Kan een kitten vanaf 4 weken al schoppen ?
Noekwoensdag 9 april 2008 @ 08:17
Als je echt leven voelt dan zijn ze vaak wel verder heen. Alleen zou ik geen echo of wat dan ook laten maken. Ik denk dat moeders eerst even bij jou moet wennen zonder stress want dat is niet goed voor haar of de kittens.
je_ouwe_moerwoensdag 9 april 2008 @ 08:55
Wat een goed initiatief! Ik wou juist geen kitten uit het asiel omdat ik bang was dat die niet goed gesocialiseerd waren, maar dit is natuurlijk perfect.
En om te doen natuurlijk ook super, je hebt het plezier van steeds weer kittens over de vloer, maar zonder schuldgevoel over het plaatsen
Veel plezier en wel veel foto's posten he!
nokwandawoensdag 9 april 2008 @ 08:55
Heb destijds bij Purrr in de laatste 2,5 tot 3 weken echt op die manier leven gevoeld.
ustoopiawoensdag 9 april 2008 @ 19:29
Poeke, je bent goed bezig!! hulde
Poekedonderdag 10 april 2008 @ 00:26
Sterre is de nacht goed doorgekomen, niets gehoord van gemiauw etc.
Vanmorgen had Sterre alleen in haar kattenmand gepoept (:? Stank, bah!) maar volgens de zorgcoördinator komt het door de stress. Ze leek in de loop van de avond wel de bak te vinden dus volgens mij komt dat wel goed.

Heb ook even gebeld over dat ze zo dik is en dat ik schopjes voelde: Het kan best zo zijn dat ze al veel verder is dan verwacht dus ik moet het in de gaten houden.

Vanavond ook weer een korte confrontatie met mijn katten georganiseerd; Herman en Belle zaten in de deuropening terwijl Sterre in de kraamkamer lag; beetje kijken en beetje gegrom maar vooralsnog geen problemen. Morgenavond sluit ik mijn katten op op zolder en dan mag Sterre het huis een beetje verkennen.

Heb vandaag ook een beetje proberen te voelen naar de kittens maar heb maar 1 schopje gevoeld, dat hand op de buik is en blijft onprettig voor haar blijkbaar en ik wil niet aandringen.
Litsodonderdag 10 april 2008 @ 01:31
Goed topic
Leuik beestje ook, en die buik is toch echt wel flink hoor

Ik ben benieuwd hoe het met Belle gaat lopen, maar dat moet je gewoon wat tijd geven
Poekevrijdag 11 april 2008 @ 19:35
Mevrouw voelt zich thuis en wilde op de foto vandaag:



De buik!

je_ouwe_moervrijdag 11 april 2008 @ 20:42
Ah, wat ligt ze er al gezellig bij na zo'n korte tijd! Volgens mij gaat dat helemaal goed komen!

Lijkt het je niet heel moeilijk om haar dan over een tijdje weer te moeten laten gaan?
Poekevrijdag 11 april 2008 @ 20:51
Momenteel valt het mee, ze ligt veel bij me maar ik weet dat ik haar weg moet doen dus hou ondanks het knuffelen bewust afstand.

Tis overigens echt een schatje... haar komende baasje heeft echt heel veel geluk, wat een heerlijk knuffeldier.

Het is pas 3 dagen... ik durf niet te beweren dat het makkelijk gaan worden
Cat-astrophezaterdag 12 april 2008 @ 18:01
Wat een mooi initiatief!

Ik woon in de buurt van Eindhoven, heb twee katten en wil allang iets meer aan vrijwilligerswerk gaan doen. Ik denk dat ik er een mailtje richting Redcat aan waag.
MissBlisszondag 13 april 2008 @ 14:29
Ooooh, wat leuk zeg! Ze heeft echt al een dikke buik

Ik zou dat ook wel willen doen zeg
Poekezondag 13 april 2008 @ 20:09
Vandaag hebben we een verjaardagsfeestje gehad en heb mams bewust mee naar beneden genomen om haar een beetje te laten wennen aan meerdere mensen. Ze heeft de hele dag lekker bij me gelegen en kennisgemaakt met familie en vrienden en Belle heeft haar uitgebreid besnuffeld (toen ze het niet door had , ze lag met haar koppie in mijn hand) en ook dat ging goed dus heb nu alle deuren gewoon open staan. Wat dat betreft hebben ze gelukkig genoeg ruimte hier.

So far so good..
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 18:01 schreef Cat22 het volgende:
Wat een mooi initiatief!

Ik woon in de buurt van Eindhoven, heb twee katten en wil allang iets meer aan vrijwilligerswerk gaan doen. Ik denk dat ik er een mailtje richting Redcat aan waag.
Leuk zeg

Als je je aanmeld krijg je eerst een intakegesprek om te kijken of je geschikt bent en wat voor soort kat/kitten er eventueel geplaatst kan worden. Als dat goed is, is het afwachten. Je kunt contact opnemen via www.redcat.nu
Poekezondag 13 april 2008 @ 20:16
quote:
Op zondag 13 april 2008 14:29 schreef MissBliss het volgende:
Ooooh, wat leuk zeg! Ze heeft echt al een dikke buik

Ik zou dat ook wel willen doen zeg
Ja ze is inderdaad al echt heel dik, ze kan zich niet fatsoenlijk meer wassen o.a. Wat ik zo durf in te schatten (ik heb nog nooit een zwangere poes gehad dus pin me er niet op vast) denk ik dat ze er 3 of 4 heeft, en dat ze nog een week of 2 moet.. ik hou het op 1 mei

Waar woon je? Misschien kun je in de buurt ook zo'n initiatief vinden of woon je dichtbij genoeg om misschien ook gastgezin te worden
Cat-astrophezondag 13 april 2008 @ 20:17
quote:
Op zondag 13 april 2008 20:09 schreef Poeke het volgende:

[..]

Leuk zeg

Als je je aanmeld krijg je eerst een intakegesprek om te kijken of je geschikt bent en wat voor soort kat/kitten er eventueel geplaatst kan worden. Als dat goed is, is het afwachten. Je kunt contact opnemen via www.redcat.nu
Heb ik al gedaan. En al antwoord terug!
Men vindt me in principe geschikt, maar we moet samen even kijken of de reisafstand (woon 30 km van Eindhoven) en mijn andere katten geen probleem zijn. Er volgt dus nog een afspraak voor het intakegesprek.

Leuk dat het goed klikt tussen jouw katten en mams zeg! Het zou fijn zijn als dat hier ook zo gaat, anders blijf ik maar op en neer aan het lopen tussen kamers en me schuldig voelen over de achterblijver(s).

[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 13-04-2008 20:24:06 ]
je_ouwe_moerzondag 13 april 2008 @ 20:29
Wat tof dat er door dit topic meer mensen op het idee komen om het te doen! Ik zou het ook graag willen, maar ik heb niet genoeg ruimte en ik denk ook dat mijn poes niet zo ruimdenkend is (die jaagt alles op 4 poten het huis uit)
Poekezondag 13 april 2008 @ 20:32
quote:
Op zondag 13 april 2008 20:17 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Heb ik al gedaan. En al antwoord terug!
Men vindt me in principe geschikt, maar we moet samen even kijken of de reisafstand (woon 30 km van Eindhoven) en mijn andere katten geen probleem zijn. Er volgt dus nog een afspraak voor het intakegesprek.

Leuk dat het goed klikt tussen jouw katten en mams zeg! Het zou fijn zijn als dat hier ook zo gaat, anders blijf ik maar op en neer aan het lopen tussen kamers en me schuldig voelen over de achterblijver(s).
Ow echt Heel goed Als je het leuk vindt, pm me effe je msn.

Sterre ligt nu naast me en mag inmiddels uitgebreid aan haar buik zitten. Voel echt schoppen en draaien, ze heeft net gegeten de de babys zijn druk

Over dat schuldig voelen; Ik hou in gedacht dat als Redcat er niet zou zijn ze in haar eentje in een asiel zou moeten bevallen, dus al zou ze niet overweg zou kunnen met je katten heeft ze altijd nog iemand die elke dag tijd voor haar heeft en meer dan 1 m2 ruimte..

[ Bericht 5% gewijzigd door Poeke op 13-04-2008 20:59:31 ]
MissBlisszondag 13 april 2008 @ 22:14
quote:
Op zondag 13 april 200820:16 schreef Poeke het volgende:

[..]

Ja ze is inderdaad al echt heel dik, ze kan zich niet fatsoenlijk meer wassen o.a. Wat ik zo durf in te schatten (ik heb nog nooit een zwangere poes gehad dus pin me er niet op vast) denk ik dat ze er 3 of 4 heeft, en dat ze nog een week of 2 moet.. ik hou het op 1 mei
Spannend hoor!
quote:
Waar woon je? Misschien kun je in de buurt ook zo'n initiatief vinden of woon je dichtbij genoeg om misschien ook gastgezin te worden
Amsterdam, maar ik denk niet dat ik geschikt zou zijn, omdat ik een oude poes heb die niet echt sociaal is naar andere katten en ik heb ook geen ruimte om ze eventueel apart te houden... Jammer Maar misschien ooit wel, het lijkt me iig heel fijn 'werk' om te doen
Cat-astrophedonderdag 17 april 2008 @ 18:20
En, hoe is het met moeders-to-be?

Ik krijg woensdag mijn intake.
neindonderdag 17 april 2008 @ 18:26
Oww, ben benieuwd, en ook naar de integratie met de 2 huidige poezen en moederpoes!
oh-ohdonderdag 17 april 2008 @ 21:12
Wat leuk dat het zo goed gaat!
Ik denk dat ze niet meer zo lang moet als 2 hele weken hoor.
Bij honden is het meestal zo dat vanaf dat je de pups echt goed kan voelen het meestal 10 dagen of minder is tot aan de bevalling...
Poekedonderdag 17 april 2008 @ 21:32
Cat22: Echt leuk zeg Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen. Ik hoop goed...

Volgens mij is het weer tijd voor een update dus bij deze:

Aangezien ik overdag werk heb ik 's avonds 2 x keer geprobeerd mams bij me op de slaapkamer op bed te nemen, zodat ze zich veilig voelt en dan mijn katten los te laten lopen. Geen succes, veel geblaas en gegrom vanuit haar terwijl mijn katten alleen maar wilde kennismaken. Heb het beide keren na een half uurtje opgegeven want wil de kittens niet in gevaar brengen. Het is blijkbaar een echte eenling of ze probeert haar zwangerschap te beschermen.? Ze is in ieder geval wel heel erg gericht op mensen (als we de kattenkamer binnen komen, laat ze zich uitgebreid aaien en komt ze echt naar je toe)

Ze is helaas inmiddels niet meer zo blij als je haar buik wil aaien, pas nadat ik enige tijd (minimaal 30 minuten of zo ) met haar geknuffeld heb, wil ze het nog wel eens toelaten en voel dan gelukkig nog genoeg beweging

Ze is alleen echt dik.. zie echt verschil met een week terug. Heb echt het idee dat ze uit elkaar gaat klappen maar ze moet volgens de DA nog 20 dagen (Ze zit nu ongeveer op 41 dagen volgens hem) Ik zal dadelijk wat foto's maken.

Heb inmiddels gelezen dat er minimaal een 2e topic moet komen voordat de kittens komen dus we kunnen er nog wel even tegenaan denk ik

Ik ga nu met mijn laptopje elke avond een uurtje of anderhalf bij haar zitten voor het gezelschap, beetje aaien en knuffelen
jora23donderdag 17 april 2008 @ 22:59
Ik heb je topic een beetje gevolgd en heb even een vraagje. Misschien heb ik er wel gewoon overheen gelezen, maar is moederpoes wel getest op aids en leukemie? Het is namelijk wel een goede instelling van je, maar als je een kat tijdelijk opvangt en deze ook met je eigen katten in contact laat komen, is het wel fijn als je weet of ze ook dodelijke en besmettelijke ziekten heeft.
Poekedonderdag 17 april 2008 @ 23:18
Goede vraag hoor

Voordat je uberhaupt gastgezin mag worden moet je bewijs overleggen aan RedCat dat je eigen katten gezond en en geent zijn tegen alle bekende ziekten. (paspoort met entingbewijs overleggen) Tevens heb ik haar opgehaald in het asiel (er is een samenwerking tussen RedCat en het asiel voor zwangere poezen en kittens) waar ze, voor het plaatsen, is onderzocht is door een DA.

Natuurlijk hou je haar ook zelf op meer "onschuldige" dingen in de gaten als ze bij je thuis is, zoals op vlooien, schimmel, wormen, oormijt en andere parasieten.
jora23donderdag 17 april 2008 @ 23:19
Maar is er dan ook een bloedonderzoek gedaan, dat zij geen aids of leukemie heeft? Aangezien ze natuurlijk wel door een kater is gedekt en op deze manier de ziektes over te brengen zijn?
Hekatesvrijdag 18 april 2008 @ 10:56
hardstikke mooi initiatief! (en tvp natuurlijk)
Barbaafvrijdag 18 april 2008 @ 11:08
Nog 20 dagen met zo'n buik, is er een Maine Coon overheen geweest? Of zitten er acht kittens in
Poekezaterdag 19 april 2008 @ 08:09
Ik wist het! de DA zat er dus 3 (!) weken naast. Zojuist is Sterre moeder geworden van 4 piepkleine wezentjes

Vannacht toen ik thuis kwam van een feestje dacht ik dat het misschien fijn zou zijn om Sterre vannacht eens bij me laten slapen, anders zit ze de hele week zo alleen in de kattenkamer. Zo gezegd, zo gedaan; Mijn eigen katten opgesloten, de hele boel naar boven verhuist. Mevrouw lag eerst naast me maar wilde toen liever onder het bed, ook goed en ik ben in slaap gevallen....

Tot half 6 ik in een plas water greep en mevrouw tegen me aan lag te bevallen Geen kik heeft ze gegeven maar daar was de eerste, de 2e volgde snel, ff pauze, 3 en 4 vlak na elkaar.. Ze deed alles wat ze moest doen, een echte moederpoes..

Heb de kattenmand erbij gepakt en ze daar ingelegd; vond ze ook goed.

Inmiddels zijn we 2,5 uur later en hoop ik dat ze klaar is. Ze ademt nog wel snel maar ze ligt naast me dus als er iets is, dan weet ze me te vinden.

Preview:

Straks volgt meer; ik ben doodop dus ga nog ff proberen te slapen.

PS: Wil een mod de TT veranderen naar Gastgezin Redcat; De eerste kittens! aub? aangezien ze zich niet aan de het-2e-topic-komen-de-kittens-regel heeft gehouden?
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 08:29
Goed van vertrouwen die poes, dat ze gewoon naast je gaat liggen bevallen.
SHEzaterdag 19 april 2008 @ 08:42
Poesies bevallen idd graag in bed. Ze heeft je al snel goed ogevoed!
Meer pics!
Poekezaterdag 19 april 2008 @ 08:52
En dat te bedenken dat ik haar net 10 dagen heb...

Kan niet slapen dus heb effe gecheckt; (straks belangrijk voor het plaatsen):

Kitten 1: Rood-wit; herkenkenbaar door de witte streep op de rug. Woog voor het voeden 116 gram, na het voeden 123. So far so good.
Kitten 2: Rood wit: herkenbaar doordat ie geen witte streep heeft Woog voor het voeden 117, na het voeden 125.
Kitten 3: Zwart-wit, een kleintje vergeleken met de anderen; woog 101 voor het voeden, 109 na. (moest een beetje helpen met het zoeken van een tepel want er zat niet zoveel fut in)
Kitten 4: Grijs-wit-cypers: Voor het voeden 109, nu 114 gram..

En nu ga ik echt slapen, foto's volgen vanmiddag

[ Bericht 2% gewijzigd door Poeke op 19-04-2008 09:06:23 ]
Noekzaterdag 19 april 2008 @ 09:41
Wat een verrassing!
Litsozaterdag 19 april 2008 @ 13:40
Wow, wat een verrassing! En wat lief!
Cat-astrophezaterdag 19 april 2008 @ 13:40
Wat een verhaal zeg! Poezen doen dus ook aan telepatie.
En wat een mooie poesjes heeft ze gebakken. Mocht je denken dat er geen belangstelling voor foto's is: FOUT!

Fotooooos!! Please?

En ik wil ook moeder en kittens en nu meteen en zo. Alleen vervelend dat ik eind mei een paar dagen wegga, dus als alles doorgaat met Redcat komt daarna pas een nestje.

Ah toe, mogen we mee namen verzinnen?
jora23zaterdag 19 april 2008 @ 14:10
Nou gefeliciteerd, mooi nestje.
Alleen jammer dat ik verder geen antwoord heb op mijn vraag van bloedonderzoek op aids en leukemie.
Dit is mijn ogen ook heel belangrijk voor jou om te weten ivm je eigen katten...
neinzaterdag 19 april 2008 @ 14:51
owww..foto's!! En feli!
Die zwart witte lijkt (hoe ik t nu zie) sprekend op mijne destijds..awwwwww
MissBlisszaterdag 19 april 2008 @ 14:58
Heeey, wat leuk! Wat een verrassing! Gefeliciteerd!
Poekezaterdag 19 april 2008 @ 15:30
Wat een leuke reacties allemaal Vananavond ga ik een hele berg foto's posten; moet eerst even naar de winkel en zo,

Voor jora, heb het de afgelopen dagen druk gehad, zelfs om foto's te posten zoals ik eerder had beloofd maar geef graag antwoord op je vraag:

Nee, ze wordt in het asiel niet getest op aids en leukemie, dat doen ze met geen enkele kat die wordt gebracht. De kat wordt onderzocht; gechipt, ontwormt, ontvlooit en ge-ent tegen de ziekten zoals aids en leukemie. Enten bij een zwangere moederpoes gebeurd niet omdat dat gevaarlijk is voor de kittens maar als de kittens oud genoeg zijn wordt mams gesteralieerd en ook meteen ge-ent. Net als de kittens overigens.

Wat betreft mijn eigen katten; Zoals aangegeven moet je, voordat je in aanmerking komt om gastgezin te worden, ervoor zorgen (en zelfs bewijzen) dat je eigen katten gezond en ge-ent zijn. Zij lopen dus geen gevaar.

Ik hoop dat ik antwoord heb gegeven op je vraag.

Voor iedereen: OMG wat een schattige hummeltjes zijn het!! Ik ben verliefd...

(ja, ze gaan straks allemaal weg.. I know )
Fhazaterdag 19 april 2008 @ 16:49
Oh... wat zijn het een lieverds!!
Cat-astrophezaterdag 19 april 2008 @ 20:25
Het is al avond en ik zie nog geen foto's.

oh-ohzaterdag 19 april 2008 @ 20:41
Oh gefeliciteerd, wat leuk dat ze er al zijn ( ik wist t wel dat ze eerder kwamen ).
En wat goed zeg, dat ze net toevallig bij jou lag.
Ben ook heel benieuwd naar meer foto's!
SHEzaterdag 19 april 2008 @ 20:41
Ik zit hier ook weer te wippen van ongeduld, want ik heb rode poesies gezien.

Bring it on
Fhazaterdag 19 april 2008 @ 21:18
Ik wil ook foto's zien inderdaad!!
Poekezaterdag 19 april 2008 @ 22:38
Oke oke oke.... sorry!

Zoals vermeld had ik wat foto's etc willen posten van hoe dikker ze was geworden in een week tijd. Deze foto's waren van gisteravond










En toen werd ik om half 6 wakker en was zo verbaast dat ik vergeten ben meteen foto's te gaan maken maar deze:





Net geboren de derde


Vervolgens kwam de 4e en daarna mama met kittens verhuist naar de kraammand, daar is dat ding immers voor (ipv mijn ikea dekbedovertrek )

Nog even een schattige foto nadat mams klaar was met likken en de eerste voeding kon beginnen:



In de loop van de dag (ik stel voor dat iedereen zijn geluid uitzet voor de filmpjes.. Het is goed om tegen moederpoezen te praten; dat geeft ze vertrouwen maar het klinkt enorm dom )









"Give me food, NOW!"



Mams heeft ontbijt op bed gehad vandaag en eet en drinkt zelf goed.

Nog wat schattige beelden:







"Mijn tepel, wat doe je!!"





Mams vertrouwt het allemaal wel en gaat eens kijken wat er te doen is in de rest van de kamer dus mooie kans om de kittens uitgebreid te checken:





Heb ze inmiddels weer gewogen en het gaat goed.. De kleine zwart-witte kan nu prima de tepel vinden en piept het hardst van allemaal als er iets is wat hem niet zint.
Het is me niet gelukt om te bepalen wat voor geslacht ze hebben want heb er geen ervaring mee. Ik denk dat de twee rode en de zwart-witte poesjes zijn en de cypers een katertje maar kan er zo naast zitten.

Het leek me leuk om elk nestje een eigen letter te geven en aangezien dit mijn eerste is en ik hoop dat er nog veel meer komen beginnen we met A. Wie suggeties heeft, post ze maar
SHEzaterdag 19 april 2008 @ 22:44
Aya Asumi voor een meisje

Aritomo voor een jongen, Arie, for short
neinzaterdag 19 april 2008 @ 22:58
zoooooooooo wat een stapel foto's
Leuk dat alle kittens (voorzover ik zie) een wit buikje hebben
Poekezaterdag 19 april 2008 @ 23:04
Het was beloofd toch..

Ze liggen net zo lekker dus ga dat over het buikje niet checken nu, morgenochtend moeten ze weer gewogen worden en dan check ik het
nokwandazaterdag 19 april 2008 @ 23:36
Wat een vertrouwen. Zo bijzonder.
Er is trouwens op internet wel info te vinden met een handige schematische weergave van het mannelijk en vrouwelijk geslacht en met groeischema's en de te verwachten ontwikkeling.
Poekezaterdag 19 april 2008 @ 23:50
Ja die weergave heb ik van Redcat ook gehad maar ik zie echt geen verschil, der zit teveel haar in de weg Volgende week komt er iemand van redcat even kijken voor het geslacht.
nokwandazaterdag 19 april 2008 @ 23:52
Jij hebt trouwens een leuke stem
Poekezondag 20 april 2008 @ 00:14
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 23:52 schreef nokwanda het volgende:
Jij hebt trouwens een leuke stem
Bedankt.. denk ik
Litsozondag 20 april 2008 @ 01:23
Wat gruwelijk lief!
En die arme moederpoes
Panthera1984zondag 20 april 2008 @ 11:05
Amon, Anke, Aniek, Avis, Abby, Amy, Ayreon Anthony, Annabel (het word niets zonder jou!)... Welke richting zocht je namen?
Cat-astrophezondag 20 april 2008 @ 11:45
*smelt*

Wat een schetige kittens! En ik zie nu pas dat Sterre de meest prachtige groene ogen heeft.

Misschien is het leuk om de kittens naar sterren, kometen etc. te noemen, gezien de naam van mams. Ik ga een lijstje opzoeken. brb.
Isegrimzondag 20 april 2008 @ 11:46
Andromeda

Cat-astrophezondag 20 april 2008 @ 11:58
Oké, ik heb een paar van sterrenbeelden gevonden:
Andromeda (ned. naam: Andromeda) -> was al voorgesteld
Antlia (Luchtpomp )
Apus (Paradijsvogel)
Aquarius (Waterman)
Aquila (Arend)
Ara (Altaar)
Aries (Ram)
Auriga (Voerman)

Ze zijn toch minder indrukwekkend dan ik dacht.
je_ouwe_moerzondag 20 april 2008 @ 16:08
Oooooh wat zijn ze schattig zo met z'n vijfjes bij elkaar
Wat een lieve tamme poes als ze na zo'n korte tijd al bij je op bed komt bevallen, en ze is ook absoluut niet achterdochtig als je aan haar kittens zit. Een goed teken!
Je klinkt helemaal niet stom op die video's hoor, ik weet zeker dat iedereen hier tegen z'n katten praat. Wat leuk die eerste, dat ze lekker tevreden ligt te spinnen met haar kleintjes bij zich.
Ik word er helemaal blij van!

Ik denk trouwens dat je op zo'n babynamensite heel veel ideeën kunt vinden nog.
Hartstikke leuk hoor, hou je ons op de hoogte?

PS: arme kitjes. Ben je net geboren, is het eerste dat je hoort Paul de Leeuw
Poekezondag 20 april 2008 @ 20:45
Ach, ze moeten het nog leren hé.. Paul de Leeuw, je weet wel... ... De Leeuw. (Sorry, flauw grapje )

Natuurlijk hou ik iedereen op de hoogte. Mijn doel is om, totdat ze weggaan, regelmatig te updaten en hetzelfde te blijven doen bij toekomstige nestjes; hoe meer mensen weten van RedCat. hoe beter toch

Vannacht is alles wel goed gegaan, mams gaat af en toe bovenop der kittens liggen en dat wordt er hard gepiept en af en toe heb ik maar ingegrepen want ze maakte geen aanstalte om op te staan Waarschijnlijk kunnen ze er wel tegen maar durfde het risico niet te nemen.

Verder wordt er, al zijn ze pas 2 dagen oud, druk gevochten om tepels Met 3 tepels aan de ene en drie aan de andere kant moet er altijd eentje onderaan liggen en schijnbaar vinden ze dat niet leuk

Volgens een vriendin die al eerder kittens heeft gehad zijn de twee rode en de cypers katertjes en de kleine zwart witte een poesje. We zullen zien.

Idee van die sterrenamen is wel erg origineel Ik was zelf erg gecharmeerd van "Asta" (betekenis "Opstanding") voor de kleine zwart witte aangezien die in eerste instantie niet wilde en een stuk kleiner is als de rest maar nu het hardst piept van allemaal.
En voor de cypers zat ik te denken aan "Andreios" afgekort "André" (wat mannelijk en dapper betekent ) want dat is de grootste.

Er is niet veel verandert sinds gisteren maar bij deze nog twee fotootjes:





De eerstvolgende foto's komen wanneer de oogjes open gaan, volgens de planning over nu nog 7 a 8 dagen dus zondag of maandag a.s. Als ik tussendoor nog leuke foto's kan maken, dan plaats ik ze natuurlijk.
warrelzondag 20 april 2008 @ 20:45

Wat een toffe poes! Ik ben benieuwd naar de foto's die nog komen!
Oh, er was al een 2e pagina..
nokwandazondag 20 april 2008 @ 20:50
Die roze voetjes
je_ouwe_moerzondag 20 april 2008 @ 21:24
Oooh die kleine kattenvoetjes
Marietje_34zondag 20 april 2008 @ 21:34
Zucht!
Cat-astrophezondag 20 april 2008 @ 21:40
kopje

voetjes

En alles wat ertussenin zit!
je_ouwe_moerzondag 20 april 2008 @ 22:02
Echt zo schattig hoe bij kittens de oortjes nog bijna niet uitsteken, zodat ze van die perfect ronde bolletjes hebben
Hekatesmaandag 21 april 2008 @ 10:51
Awwww, zo lief!!!


Thuis de videotjes kijken, dan wil op mijn werk niet
Hekatesdinsdag 22 april 2008 @ 09:53
Gisteravond de videotjes bekeken, echt super zeg!

off-topic: Bedankt voor je PM met meer info over redcat enzo. Ik heb je een reply terug gestuurd gisteren maar weet niet of je die nog hebt kunnen lezen. Mijn persoonlijke email heb ik voorlopig toegevoegd aan mijn profiel. Als je wilt kunnen we via dat adres verder praten.
je_ouwe_moerdinsdag 22 april 2008 @ 14:26
Maak je nou ook voor jezelf een fotoboek met al je Redcat-nestjes erin? Leuke herinneringen
Poekewoensdag 23 april 2008 @ 00:20
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 09:53 schreef Hekates het volgende:
Gisteravond de videotjes bekeken, echt super zeg!

off-topic: Bedankt voor je PM met meer info over redcat enzo. Ik heb je een reply terug gestuurd gisteren maar weet niet of je die nog hebt kunnen lezen. Mijn persoonlijke email heb ik voorlopig toegevoegd aan mijn profiel. Als je wilt kunnen we via dat adres verder praten.
Er was iets met het PM systeem gisteren (AHUM!...) dus heb nog geen mogelijkheid gehad om te antwoorden. Ik zal morgen even checken. Nu ff korte update;

Zie groeien als kool:

Kitten 1 (rood wit streep op de rug katertje)

Dag 0: 116 gram
Dag 1: 128 gram
Dag 2: 147 gram
Dag 3: 163 gram
Dag 4: 185 gram

Kitten 2 (rood wit zonder streep katertje)

Dag 0: 117 gram
Dag 1: 125 gram
Dag 2: 141 gram
Dag 3: 165 gram
Dag 4: 177 gram

Asta (mijn zwart-witte kleintje (poesje) )

Dag 0: 109 gram
Dag 1: 125 gram
Dag 2: 142 gram
Dag 3: 157 gram
Dag 4: 175 gram

André (cypers katertje )

Dag 0: 114 gram
Dag 1: 126 gram
Dag 2: 142 gram
Dag 3: 165 gram
Dag 4: 185 gram

Fotootje van het nest, de kittens worden sterker en kruipen de hele mand rond, heb inmiddels het instap-gedeelte met karton en laken moeten dichtmaken want er is al meer dan eens een kitten uitgekropen/gerold en mams weet niet goed wat ze met al dat gepiep moet Geen risico's dus.



Piepklein koppetje




Cat 22, gisteren kwam de helft van mijn berichten via msn niet bij je aan dus misschien moeten we het nog een keer proberen van de week.


[ Bericht 0% gewijzigd door Poeke op 23-04-2008 01:02:30 ]
Poekewoensdag 23 april 2008 @ 00:21
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 14:26 schreef je_ouwe_moer het volgende:
Maak je nou ook voor jezelf een fotoboek met al je Redcat-nestjes erin? Leuke herinneringen
Ik dacht dat ik ik fok daarvoor zou gaan misbruiken, elk nestje een eigen topic of zo
nokwandawoensdag 23 april 2008 @ 09:20
Wil je Asta houden?
Poekewoensdag 23 april 2008 @ 10:15
quote:
Op woensdag 23 april 2008 09:20 schreef nokwanda het volgende:
Wil je Asta houden?
Zou wel willen, maar het is geen optie. Ze is gewoon mijn favorietje
Spankinwoensdag 23 april 2008 @ 12:22
Wat een ukkies...

(tevens tvptje om vanavond filmpjes te kunnen kijken)
Cat-astrophewoensdag 23 april 2008 @ 20:28
Ze doen het supergoed zeg!

Mijn intake is twee dagen uitgesteld, de zorgcoördinator had een nestje flessekittens binnengekregen en dus geen tijd om op en neer te komen.
je_ouwe_moerdonderdag 24 april 2008 @ 01:20
Dat kleine bolletje
Ikookdonderdag 24 april 2008 @ 13:39
Wat een lieverds zeg!
Goed werk doe je! Heb er ook over gedacht een katje te nemen via RedCat en ben zelfs bij een pleegmoeder gaan kijken. Maar ik wilde het kitten wel goed opvoeden en had er toch te weinig tijd voor, ook al kon ik veel thuis studeren destijds. Dus nu hebben we een volwassen kat en daar heb ik zeker geen spijt van!
Keep up the good work!
Qweavrijdag 25 april 2008 @ 14:24
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 15:30 schreef Poeke het volgende:
Wat een leuke reacties allemaal Vananavond ga ik een hele berg foto's posten; moet eerst even naar de winkel en zo,

Voor jora, heb het de afgelopen dagen druk gehad, zelfs om foto's te posten zoals ik eerder had beloofd maar geef graag antwoord op je vraag:

Nee, ze wordt in het asiel niet getest op aids en leukemie, dat doen ze met geen enkele kat die wordt gebracht. De kat wordt onderzocht; gechipt, ontwormt, ontvlooit en ge-ent tegen de ziekten zoals aids en leukemie. Enten bij een zwangere moederpoes gebeurd niet omdat dat gevaarlijk is voor de kittens maar als de kittens oud genoeg zijn wordt mams gesteralieerd en ook meteen ge-ent. Net als de kittens overigens.

Wat betreft mijn eigen katten; Zoals aangegeven moet je, voordat je in aanmerking komt om gastgezin te worden, ervoor zorgen (en zelfs bewijzen) dat je eigen katten gezond en ge-ent zijn. Zij lopen dus geen gevaar.

Ik hoop dat ik antwoord heb gegeven op je vraag.

Voor iedereen: OMG wat een schattige hummeltjes zijn het!! Ik ben verliefd...

(ja, ze gaan straks allemaal weg.. I know )
Ik ga me er even tegenaan bemoeien ;

Het si toch debiel dat ze daar niet op gecontroleerd worden. Je kan een kat toch niet enten tegen aids. Of denk je nou werkelijk dat als de kat aids heeft dat wel even spontaan verdwijnt na zo'n enting?
Poekevrijdag 25 april 2008 @ 22:12
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 14:24 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ik ga me er even tegenaan bemoeien ;

Het si toch debiel dat ze daar niet op gecontroleerd worden. Je kan een kat toch niet enten tegen aids. Of denk je nou werkelijk dat als de kat aids heeft dat wel even spontaan verdwijnt na zo'n enting?
Dat mag

Nee, dat weet ik. Ik weet eerlijk gezegd niet waarom het asiel niet test, waarschijnlijk is het een dure test en het geld is er gewoonweg niet of wordt de kans klein geacht dat er besmetting zal plaatvinden onder "tamme" katten. Wat betreft RedCat; zij hebben hier geen stem in, aangezien hun functie louter alleen is de kittens sociaal op te (laten) voeden.

Het kan zijn dat het asiel de kans dat ze een besmet dier krijgen klein achten aangezien er geen wilde katten meer worden opgevangen in het asiel. Er loopt in Eindhoven namelijk via de dierenbescherming een project (waar ik dus vrijwilliger van ben) waar wilde katten worden gevangen. Voorheen werden deze wilde katten in het asiel opgevangen, tegenwoordig worden ze ondergebracht op een aparte locatie en komen ze niet meer in aanraking met de tamme katten uit het asiel en is de besmettingskans veel kleiner. De katten worden overigens gesteraliseerd/gecastereerd en terug geplaatst.

Als ik naar het asiel moet om de kittens te laten chippen e.d. zal ik eens informeren over hoe dit zit. Ik kom erop terug dus
jora23vrijdag 25 april 2008 @ 22:29
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 22:12 schreef Poeke het volgende:

[..]

Dat mag

Nee, dat weet ik. Ik weet eerlijk gezegd niet waarom het asiel niet test, waarschijnlijk is het een dure test en het geld is er gewoonweg niet of wordt de kans klein geacht dat er besmetting zal plaatvinden onder "tamme" katten. Wat betreft RedCat; zij hebben hier geen stem in, aangezien hun functie louter alleen is de kittens sociaal op te (laten) voeden.

Het kan zijn dat het asiel de kans dat ze een besmet dier krijgen klein achten aangezien er geen wilde katten meer worden opgevangen in het asiel. Er loopt in Eindhoven namelijk via de dierenbescherming een project (waar ik dus vrijwilliger van ben) waar wilde katten worden gevangen. Voorheen werden deze wilde katten in het asiel opgevangen, tegenwoordig worden ze ondergebracht op een aparte locatie en komen ze niet meer in aanraking met de tamme katten uit het asiel en is de besmettingskans veel kleiner. De katten worden overigens gesteraliseerd/gecastereerd en terug geplaatst.

Als ik naar het asiel moet om de kittens te laten chippen e.d. zal ik eens informeren over hoe dit zit. Ik kom erop terug dus
Ik ga me er ook even mee bemoeien
Ik werk zelf bij een dierenarts en weet dus heel goed dat er juist heel veel 'tamme' katten zijn die aids en of leukemie hebben.
We zien bijna wekelijks een nieuw geval bij een huiskat. En dat dus alleen bij dieren die we toevallig testen. Zelfs gecastreerde dieren krijgen dit. Dit heeft niks met wilde katten te maken. Voor de kosten hoeven ze het niet te laten. Zo;n test kost eens 15 euro ofzo en dan heb je gelijk aids en leukemie getest.
We hebben laatst meegemaakt dat een kat uit het asiel aids had en hier aan dood is gegaan. Die kat liep daar in een grote groep in het asiel. Die mensen hebben de kat meegenomen en bij hun eigen katten gehad.
Deze hadden dus ook dood kunnen gaan!
Wat is de moeite om hier op te testen?? Dan de prijs maar 15 euro omhoog.
Ps als jouw moeder kat iets heeft brengt ze het over op haar kittens. Deze gaan ongesteriliseerd/ongecastreerd weg en brengen het ook over.

Waarom worden de poezen niet gesteriliseerd tijdens het begin van de dracht? Kittens voelen niks en het zijn weer een paar katten minder en zo kan er weer een volwassen poes uitgeplaatst worden die anders evt afgemaakt wordt.

Ik hoor het wel als je hierover wilt discussieren. Ik heb iig geval mijn mening gegeven.
nokwandavrijdag 25 april 2008 @ 22:35
Eigenlijk ligt die vraag bij RedCat of liever nog bij de DA die de katten checkt als ze zwanger en wel bij RedCat terecht komen. Of zit ik er nu helemaal naast?
Poekevrijdag 25 april 2008 @ 22:50
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 22:29 schreef jora23 het volgende:

[..]
Wat is de moeite om hier op te testen?? Dan de prijs maar 15 euro omhoog.
Zoals aangegeven; ik ga hier op terugkomen. Ik kan er nu gewoonweg geen antwoord op geven
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 22:29 schreef jora23 het volgende:

Ps als jouw moeder kat iets heeft brengt ze het over op haar kittens. Deze gaan on gesteriliseerd/on gecastreerd weg en brengen het ook over.
De kittens worden zodra het kan gesteriliseerd/gecastreerd. De mensen die een kitten nemen betalen hiervoor in de aankoopprijs. Zij maken dus een bewuste keuze dat zij willen dat hun kat geen nabestaanden krijgen.
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 22:29 schreef jora23 het volgende:

Waarom worden de poezen niet gesteriliseerd tijdens het begin van de dracht? Kittens voelen niks en het zijn weer een paar katten minder en zo kan er weer een volwassen poes uitgeplaatst worden die anders evt afgemaakt wordt.
Wat is het verschil of de poes aan het begin van de dracht of na 5 weken na de geboorte wordt gesteriliseerd? Een nieuw nestje komt er niet en de kittens en moeder komen zo niet in gevaar wat betreft narcose e.d.
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 22:29 schreef jora23 het volgende:

Ik hoor het wel als je hierover wilt discussieren. Ik heb iig geval mijn mening gegeven.

Ik wil er best over discussieren, maar ben wel van mening dat je je misschien van te voren beter kunt inlezen in het hele topic ...

Er komt overigens zo een update aan met foto's e.d.
Poekevrijdag 25 april 2008 @ 22:57
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 22:35 schreef nokwanda het volgende:
Eigenlijk ligt die vraag bij RedCat of liever nog bij de DA die de katten checkt als ze zwanger en wel bij RedCat terecht komen. Of zit ik er nu helemaal naast?
Ze is uitgebreid onderzocht, ontwormt en gechipt door de DA, als hij het verstandig heeft geacht om haar te laten opnemen door een gastgezin van RedCat vertrouw ik daarop. Ik ga ervan uit dat zo iemand zijn verantwoording kent.
Poekevrijdag 25 april 2008 @ 23:05
UPDATE:

Ze zijn nu 7 dagen oud, Alles gaat nog steeds prima; Sterre is een echte moeder ten voete uit en doet alles wat ze behoort te doen. ik ben er inmiddels achter dat moederpoezen gerust met het hele gewicht op die kleine kittens kan gaan liggen; ze wurmen zichzelf er wel onderuit De navelstrengetjes van 3 van de 4 kittens zijn, volledig volgens schema, eraf gevallen:

Heb vandaag de namen gekozen:

Katertje 1: Abel



Bij geboorte 116 gram; na 7 dagen: 222

Katertje 2: Astro



Bij geboorte 117 gram; na 7 dagen: 225

Poesje 3: Asta



Bij geboorte 109 gram; na 7 dagen: 218


Katertje 4: André



Bij geboorte 114 gram; na 7 dagen: 231

De trotse moeder:



Wat andere ontzettend lieve foto's





[ Bericht 0% gewijzigd door Poeke op 26-04-2008 01:50:55 ]
Hekatesvrijdag 25 april 2008 @ 23:59
awww! Het zijn echt snoepies!
ustoopiazaterdag 26 april 2008 @ 00:14
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 23:59 schreef Hekates het volgende:
awww! Het zijn echt snoepies!
idd. erg leuke foto's! goed bezig
Cat-astrophezaterdag 26 april 2008 @ 19:29
Leuke namen en leuke foto´s.
Zag ik het goed dat bij André een oogje al een beetje open qaat?

Ik heb vrijdag mijn intake gehad. En (zoals stiekum wel verwacht obv het telefoongesprek vooraf) ben ik ´aangenomen´. Waarschijnlijk komt de eerste poes in juni, omdat ik eind mei een paar dagen weg ben. Word ik ook één van de 70 gastgezinnen die vorig jaar in totaal 800 kittens hebben opgevangen! Ik ben benieuwd hoe het gaat!
Marietje_34zaterdag 26 april 2008 @ 19:37
damn wat een cuties en dat roodwitte babybuikje ook
jora23zaterdag 26 april 2008 @ 22:19
Ik bedoel het allemaal goed. Ik werk zelf bij een kattenopvang en zie wat er allemaal gebeurd. Redcat doet heus goede dingen, maar het kan zoveel beter en dat wil ik gewoon aangeven. Voor die 800 kittens die zijn geboren, zijn heel veel volwassen katten afgemaakt. Als een poes wordt gesteriliseerd op het moment dat ze binnenkomt bij een asiel, ook al is ze dan drachtig, scheelt dat enorm veel kittens.
Ik krijg in dit topic de indruk dat mensen zo;n moederpoes in huis nemen om de kittens en om dat mee te maken.
En ja ik heb dit hele topic gelezen. Waar geef ik de indruk dat ik dit niet heb gedaan?
Maar blijkbaar kan ik hier beter geen kritiek geven en alleen maar oh en aah zeggen.
Ja ik vind de kittens lief, maar het kan beter ook wat aids en leukemie betreft.
Je zal er anders over denken als je eigen kat het krijgt via je opvangpoes, wat ik niet hoop natuurlijk....
Het was gewoon advies en interesse.
Weltrusten

Ps en met steriliseren in begin van de dracht bedoel ik castreren en abortus. Oftewel hele baarmoeder verwijderen.
Cat-astrophezaterdag 26 april 2008 @ 23:10
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 22:19 schreef jora23 het volgende:
Ik bedoel het allemaal goed. Ik werk zelf bij een kattenopvang en zie wat er allemaal gebeurd. Redcat doet heus goede dingen, maar het kan zoveel beter en dat wil ik gewoon aangeven. Voor die 800 kittens die zijn geboren, zijn heel veel volwassen katten afgemaakt. Als een poes wordt gesteriliseerd op het moment dat ze binnenkomt bij een asiel, ook al is ze dan drachtig, scheelt dat enorm veel kittens.
Ik krijg in dit topic de indruk dat mensen zo;n moederpoes in huis nemen om de kittens en om dat mee te maken.
En ja ik heb dit hele topic gelezen. Waar geef ik de indruk dat ik dit niet heb gedaan?
Maar blijkbaar kan ik hier beter geen kritiek geven en alleen maar oh en aah zeggen.
Ja ik vind de kittens lief, maar het kan beter ook wat aids en leukemie betreft.
Je zal er anders over denken als je eigen kat het krijgt via je opvangpoes, wat ik niet hoop natuurlijk....
Het was gewoon advies en interesse.
Weltrusten

Ps en met steriliseren in begin van de dracht bedoel ik castreren en abortus. Oftewel hele baarmoeder verwijderen.
Ik weet niet precies hoe alles loopt bij Redcat, maar wat ik wel weet is het volgende:
Er zijn vorig jaar 800 kittens opgevangen. Deze kittens worden NIET allemaal in de opvang geboren. Een aantal worden gedumpt bij het asiel, de bestuurleden of andere vrijwilligers. Of ze worden in een doosje gevonden aan de kant van de weg. Als ze ´geluk´ hebben is de moeder er nog bij, maar vaak niet. Deze kittens worden dus met de fles groot gebracht.
Aantallen heb ik niet, maar ik wilde het beeld dat er 800 kittens die in de opvang geboren worden en (dus?) ook voortijdig geaborteerd hadden kunnen worden wel nuanceren.

Daarnaast zijn er dus katten die zwanger binnen komen en bij een gezin worden geplaatst, zoals bij TS en binnekort bij mij. Mijn gevoel daarbij is dat als een kat binnen een paar weken moet bevallen, het me geen goede actie lijkt om dan nog een abortus uit te voeren, dat is dan meer een vroeggeboorte.
Je redenatie dat er, door niet te steriliseren in elke fase van de zwangerschap, meerdere volwassen katten worden afgemaakt begrijp ik niet goed. De kittens die uit een niet afgebroken zwangerschap geboren worden, worden door Redcat gesteriliseerd, net als de moeder. De adoptie van deze kittens gaat heel snel en ik denk niet dat mensen anders voor een volwassen kat zouden kiezen, dan gaan ze wel naar een boerderij om een niet ingeent kitten af te halen. En als je bij een opvang werkt waar volwassen katten worden afgemaakt omdat er teveel kittens zijn en de adoptie van volwassen katten dus traag loopt, dan zou er goed naar de organisatievisie moeten worden gekeken! Ik hoop dat dit niet zo is en dat ik je punt verkeerd heb begrepen. Wederom, het is een vraag, ik begrijp je redenatie niet goed en probeer deze te volgen.

Dat ik moederpoes en kittens in huis haal om het een keer mee te maken, daar heb je helemaal gelijk in.
Maar je zult het met me eens zijn dat ik dat beter op deze manier kan doen dan zelf maar in het wilde weg een nestje te gaan kweken. Dat druist tegen mijn gevoel in en zou ik ook nooit doen, mijn beide katten zijn gesteriliseerd zodra het kon en ik vind het beleid van Redcat hierin en de waarborgen die ze inbouwen bij de adoptie om sterilisatie te garanderen erg goed.
Ik kan ervoor kiezen geen katten op te gaan vangen, wat betekent dat Redcat een gastgezin minder heeft en een extra kat dus in het asiel haar jongen moet grootbrengen. Dan vind ik dit toch een charmantere oplossing. Kat blij, ik blij.

Ik heb ook nagedacht over het risico op overdracht van ziekte. Maar heb bij Redcat het gevoel dat zij hier ook aandacht aan besteden. En met 70 gastgezinnen, waarvan heel veel met eigen katten, dan zou je het allang gehoord hebben als er een uitbraak van leukemie of aids zou zijn. Deze ziektes zijn, zoals je wel zult weten omdat je in de opvang werkt, ook alleen overdraagbaar als ze met elkaar gaan vechten en uiteraard ben ik er altijd bij als ze elkaar zien om in te grijpen als het dreigt mis te gaan. Verder hebben zijn mijn eigen katten hun entingen gehad voor andere veel voorkomende andere ziektes, daar staat Redcat op en dat wordt bij het kennismakingsgesprek gecontroleerd.

Als je nog meer vragen hebt over bedrijfsvoering, aantallen etc. dan zou ik je aanraden om contact op te nemen met het bestuur (de link staat in de OP, meen ik). Van ons krijg je de gebruikerskant te horen.

Goed dat je meedenkt en je draagt ook belangrijke punten aan, maar het is niet dat TS en ik daar niet over hebben nagedacht. En we hebben beide de keuze gemaakt om toch voor het gastouderschap te gaan. Zo proberen wij de wereld voor zwerfkatten een stukje beter te maken, jullie doen dat blijkbaar op een andere manier. Ook prima, als het maar het gewenste resultaat oplevert: gelukkige katten die een nieuw huis vinden.

Ik ben wel benieuwd hoe het gaat bij jullie opvang. Worden daar blijkbaar katten die (zeg) bijna uitgedragen zijn nog gesteriliseerd (als ik je betoog goed lees). Daar krijg ik een beetje een vervelend gevoel bij, moet ik zeggen.....
Werken jullie ook met gastgezinnen en hoe doen jullie dat dan ivm de door jou genoemde risico´s? En, als jullie niet met gastgezinnen werken, hoe worden de katten dan opgevangen? Het is lastig om ze genoeg persoonlijke aandacht te geven in een asielsetting en veel katten bij elkaar levert vaak stress op.

Nee, dan vind ik de gastgezin politiek toch prettiger.
nokwandazondag 27 april 2008 @ 09:57
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 23:10 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ik weet niet precies hoe alles loopt bij Redcat, maar wat ik wel weet is het volgende:
Er zijn vorig jaar 800 kittens opgevangen. Deze kittens worden NIET allemaal in de opvang geboren. Een aantal worden gedumpt bij het asiel, de bestuurleden of andere vrijwilligers. Of ze worden in een doosje gevonden aan de kant van de weg. Als ze ´geluk´ hebben is de moeder er nog bij, maar vaak niet. Deze kittens worden dus met de fles groot gebracht.
Aantallen heb ik niet, maar ik wilde het beeld dat er 800 kittens die in de opvang geboren worden en (dus?) ook voortijdig geaborteerd hadden kunnen worden wel nuanceren.

Daarnaast zijn er dus katten die zwanger binnen komen en bij een gezin worden geplaatst, zoals bij TS en binnekort bij mij. Mijn gevoel daarbij is dat als een kat binnen een paar weken moet bevallen, het me geen goede actie lijkt om dan nog een abortus uit te voeren, dat is dan meer een vroeggeboorte.
Je redenatie dat er, door niet te steriliseren in elke fase van de zwangerschap, meerdere volwassen katten worden afgemaakt begrijp ik niet goed. De kittens die uit een niet afgebroken zwangerschap geboren worden, worden door Redcat gesteriliseerd, net als de moeder. De adoptie van deze kittens gaat heel snel en ik denk niet dat mensen anders voor een volwassen kat zouden kiezen, dan gaan ze wel naar een boerderij om een niet ingeent kitten af te halen. En als je bij een opvang werkt waar volwassen katten worden afgemaakt omdat er teveel kittens zijn en de adoptie van volwassen katten dus traag loopt, dan zou er goed naar de organisatievisie moeten worden gekeken! Ik hoop dat dit niet zo is en dat ik je punt verkeerd heb begrepen. Wederom, het is een vraag, ik begrijp je redenatie niet goed en probeer deze te volgen.

Dat ik moederpoes en kittens in huis haal om het een keer mee te maken, daar heb je helemaal gelijk in.
Maar je zult het met me eens zijn dat ik dat beter op deze manier kan doen dan zelf maar in het wilde weg een nestje te gaan kweken. Dat druist tegen mijn gevoel in en zou ik ook nooit doen, mijn beide katten zijn gesteriliseerd zodra het kon en ik vind het beleid van Redcat hierin en de waarborgen die ze inbouwen bij de adoptie om sterilisatie te garanderen erg goed.
Ik kan ervoor kiezen geen katten op te gaan vangen, wat betekent dat Redcat een gastgezin minder heeft en een extra kat dus in het asiel haar jongen moet grootbrengen. Dan vind ik dit toch een charmantere oplossing. Kat blij, ik blij.

Ik heb ook nagedacht over het risico op overdracht van ziekte. Maar heb bij Redcat het gevoel dat zij hier ook aandacht aan besteden. En met 70 gastgezinnen, waarvan heel veel met eigen katten, dan zou je het allang gehoord hebben als er een uitbraak van leukemie of aids zou zijn. Deze ziektes zijn, zoals je wel zult weten omdat je in de opvang werkt, ook alleen overdraagbaar als ze met elkaar gaan vechten en uiteraard ben ik er altijd bij als ze elkaar zien om in te grijpen als het dreigt mis te gaan. Verder hebben zijn mijn eigen katten hun entingen gehad voor andere veel voorkomende andere ziektes, daar staat Redcat op en dat wordt bij het kennismakingsgesprek gecontroleerd.

Als je nog meer vragen hebt over bedrijfsvoering, aantallen etc. dan zou ik je aanraden om contact op te nemen met het bestuur (de link staat in de OP, meen ik). Van ons krijg je de gebruikerskant te horen.

Goed dat je meedenkt en je draagt ook belangrijke punten aan, maar het is niet dat TS en ik daar niet over hebben nagedacht. En we hebben beide de keuze gemaakt om toch voor het gastouderschap te gaan. Zo proberen wij de wereld voor zwerfkatten een stukje beter te maken, jullie doen dat blijkbaar op een andere manier. Ook prima, als het maar het gewenste resultaat oplevert: gelukkige katten die een nieuw huis vinden.

Ik ben wel benieuwd hoe het gaat bij jullie opvang. Worden daar blijkbaar katten die (zeg) bijna uitgedragen zijn nog gesteriliseerd (als ik je betoog goed lees). Daar krijg ik een beetje een vervelend gevoel bij, moet ik zeggen.....
Werken jullie ook met gastgezinnen en hoe doen jullie dat dan ivm de door jou genoemde risico´s? En, als jullie niet met gastgezinnen werken, hoe worden de katten dan opgevangen? Het is lastig om ze genoeg persoonlijke aandacht te geven in een asielsetting en veel katten bij elkaar levert vaak stress op.

Nee, dan vind ik de gastgezin politiek toch prettiger.
jora23zondag 27 april 2008 @ 12:29
Kijk maar even op www.makatsi.nl.
Daar zie je hoe wij werken. Wij maken geen katten af. Dat gebeurt in een gemiddeld asiel. Alleen bij drachtige poezen die ongeveer in de eerste 6 weken zitten doen wij een abortus. En nee dat is niet zielig, Op het moment dat je narcose geeft zijn ze vaak al weg. Voor de moederpoes ook een mindere belasting dan een volledige dracht en zogende jongen.
Leukemie is niet alleen via vechten over te brengen, maar ook via elkaar likken enz. En als katten elkaar leuk vinden, poetsen ze elkaar. En ze eten soms ook uit 1 bakje en daar komt ook speeksel in.
En wat je zegt over 70 gastgezinnen en geen uitbraak van ziektes. Dat is mooi, maar er hoeft maar 1 kat te zijn die het wel heeft en tsjakka en vaak kom je er pas een paar maanden tot een jaar achter dat je kat ziek is.

Wat betreft onze opvang, wij testen alle dieren die binnenkomen en voor ze in de groep komen op aids en leukemie. Simpel niet duur en veilig. Wij werken niet met gastgezinnen, we hebben zelf de ruimte.
De beheerder is de dierenarts zelf. Enkele mede fokkers kennen haar wel en weten dat zij alles doet in het belang van de katten, incl soms abortus. Bij hoogdrachtige katten laten we de kittens komen.

We werken met contracten voor de nieuwe eigenaar dat het kitten binnen de leeftijd van 5 a 6 maanden gecastreerd moet worden, anders behouden wij het recht om de kat terug te halen.
jora23zondag 27 april 2008 @ 12:38
Ps ik laat dit topic verder zo, deze is voor baby fotootjes kijken, maar nogmaals het was om jullie duidelijk te maken dat het anders kan. Voor de veiligheid van jullie katten.
Als iemand vragen heeft dan graag pm ofzo.
Kittens groeien mooi
Cat-astrophezondag 27 april 2008 @ 12:47
quote:
Op zondag 27 april 2008 12:29 schreef jora23 het volgende:
Kijk maar even op www.makatsi.nl.
Daar zie je hoe wij werken. Wij maken geen katten af. Dat gebeurt in een gemiddeld asiel. Alleen bij drachtige poezen die ongeveer in de eerste 6 weken zitten doen wij een abortus. En nee dat is niet zielig, Op het moment dat je narcose geeft zijn ze vaak al weg. Voor de moederpoes ook een mindere belasting dan een volledige dracht en zogende jongen.
Leukemie is niet alleen via vechten over te brengen, maar ook via elkaar likken enz. En als katten elkaar leuk vinden, poetsen ze elkaar. En ze eten soms ook uit 1 bakje en daar komt ook speeksel in.
En wat je zegt over 70 gastgezinnen en geen uitbraak van ziektes. Dat is mooi, maar er hoeft maar 1 kat te zijn die het wel heeft en tsjakka en vaak kom je er pas een paar maanden tot een jaar achter dat je kat ziek is.

Wat betreft onze opvang, wij testen alle dieren die binnenkomen en voor ze in de groep komen op aids en leukemie. Simpel niet duur en veilig. Wij werken niet met gastgezinnen, we hebben zelf de ruimte.
De beheerder is de dierenarts zelf. Enkele mede fokkers kennen haar wel en weten dat zij alles doet in het belang van de katten, incl soms abortus. Bij hoogdrachtige katten laten we de kittens komen.

We werken met contracten voor de nieuwe eigenaar dat het kitten binnen de leeftijd van 5 a 6 maanden gecastreerd moet worden, anders behouden wij het recht om de kat terug te halen.
Bedankt voor je antwoord, heel duidelijk en ik ben blij te lezen dat ik je vorige post verkeerd begrepen had wb aborteren. Ik ken je dierenarts inderdaad via dit forum, heb zelf nog gedoneerd aan de Jochem Actie. En jullie doen goed werk daar, al zullen jullie uiteraard nooit het aantal jonge katten kunnen evenaren dat Redcat opvangt. Da's dan weer het voordeel van gastgezinnen.
En dat voordeel wordt weer extra benadrukt door jullie oproep op de site: arme Pablo die zo hard op zoek is naar een eigen huisje. Zo zie je maar weer dat iedere methode van opvang zijn voor- en nadelen heeft en, zoals jij aangeeft, ook bepaalde risico's met zich mee kan dragen.
Maar hoe de opvang ook georganiseerd is: je geeft er katten een kans mee en daar gaat het om!

En nu wil ik lieve kitten foto's zien!
Fhazondag 27 april 2008 @ 17:09
Ik wil ze ik wil ze ik wil ze!!! *smelt*
Qweazondag 27 april 2008 @ 17:23
quote:
Op zondag 27 april 2008 12:47 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Bedankt voor je antwoord, heel duidelijk en ik ben blij te lezen dat ik je vorige post verkeerd begrepen had wb aborteren. Ik ken je dierenarts inderdaad via dit forum, heb zelf nog gedoneerd aan de Jochem Actie. En jullie doen goed werk daar, al zullen jullie uiteraard nooit het aantal jonge katten kunnen evenaren dat Redcat opvangt. Da's dan weer het voordeel van gastgezinnen.
En dat voordeel wordt weer extra benadrukt door jullie oproep op de site: arme Pablo die zo hard op zoek is naar een eigen huisje. Zo zie je maar weer dat iedere methode van opvang zijn voor- en nadelen heeft en, zoals jij aangeeft, ook bepaalde risico's met zich mee kan dragen.
Maar hoe de opvang ook georganiseerd is: je geeft er katten een kans mee en daar gaat het om!

En nu wil ik lieve kitten foto's zien!
de Jochem kerst actie Wat een succes
Poekezondag 27 april 2008 @ 17:57
Uhm, ik zie dat er een hoop gebeurd is sinds mijn laatste post, dus zal vanavond alles goed lezen en reageren. Natuurijk dan ook nieuwe foto's!

Bij de weg: vandaag is het eerste oogje opengegaan aw

[ Bericht 0% gewijzigd door Poeke op 27-04-2008 18:11:27 ]
Cat-astrophezondag 27 april 2008 @ 20:19
Ik gok: Andé? Doe dan maar geen close-up van het opengegane oogje. Arm oogje, opeens in de schijnwerpers.

Foto's zonder flits zijn ook heeeeel erg leuk natuurlijk.
Barbaafzondag 27 april 2008 @ 21:56
quote:
Op zondag 27 april 2008 17:57 schreef Poeke het volgende:Bij de weg: vandaag is het eerste oogje opengegaan aw
Pics or it didn't happen

Poekezondag 27 april 2008 @ 23:23
quote:
Op zondag 27 april 2008 21:56 schreef Barbaaf het volgende:

[..]

Pics or it didn't happen


Sorry sorry sorry, kwam vanavond van alles tussen dus heb geen tijd gehad te updaten.

Als bewijs : Het allereerste oogje.. (zonder flits natuurlijk) de rest komt snel..



[ Bericht 5% gewijzigd door Poeke op 27-04-2008 23:37:55 ]
je_ouwe_moermaandag 28 april 2008 @ 00:15
Vreugde!
wat een ontzettend schattig pluizig bolletje met een klein roze tongetje en 1 piratenoog
nokwandamaandag 28 april 2008 @ 11:52
Abel
Fhamaandag 28 april 2008 @ 16:12
Arrrr!! hihi wat lief
Cat-astrophemaandag 28 april 2008 @ 20:09
Piratenpoes

Meerrrrrrr foto's graag!
Poekemaandag 28 april 2008 @ 21:28
Vooraf aan een grote update: Om even kort terug te komen op het eerdere ge-discussieer:

Ik ben dit topic absoluut niet alleen gestart om alleen lieve foto's en leuke verhalen te posten; een discussie is welkom en ga ik zeker niet uit de weg.

Ik geloof alleen dat Cat22 alles al gezegd heeft voor me dus heb er weinig op toe te voegen behalve dat de zwangere poezen die via het asiel komen in de eerste tijd inderdaad geaborteerd worden. Pas wanneer de
zwangerschap "verder" is dan mogen de kittens komen en op dat moment komt RedCat in beeld.
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 22:19 schreef jora23 het volgende:

...

Ik krijg in dit topic de indruk dat mensen zo;n moederpoes in huis nemen om de kittens en om dat mee te maken.
En ja ik heb dit hele topic gelezen. Waar geef ik de indruk dat ik dit niet heb gedaan?

Ps en met steriliseren in begin van de dracht bedoel ik castreren en abortus. Oftewel hele baarmoeder verwijderen.
Ik heb hier thuis de deal gesloten dat als we geen 3e kat zouden nemen, we gastgezin zouden kunnen worden. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik een nestje kittens niet eens mee zou willen maken, het is immers de eerste keer voor me, maar gastgezin zijn is niet voor één keer, je maakt een keuze voor een 2e, 3e en ook de 20e, and so on.. Ik kan me voorstellen dat na het zoveelste nestje het nieuwe er wel vanaf is (al blijft het lief natuurlijk) en dat staat nog even los van de kopzorgen en problemen die er kunnen ontstaan (problemen met de bevalling, kittens die ziek worden, agressieve moeders etc. Feit is dat je er voor kiest om gastgezin te worden, al is het niet alleen maar rozegeur en maneschijn.

Ik kreeg de indruk dat je niet het hele topic had gelezen wat betreft het steriliseren/casteren maar je PS verduidelijkte je punt.
quote:
Op zondag 27 april 2008 12:29 schreef jora23 het volgende:
...

We werken met contracten voor de nieuwe eigenaar dat het kitten binnen de leeftijd van 5 a 6 maanden gecastreerd moet worden, anders behouden wij het recht om de kat terug te halen.
Het adopteren van de kitten verloopt via het asiel en werkt op dezelfde manier, mensen betalen een aanzienlijk bedrag inclusief casteren/steriliseren en het asiel behoud het recht een kat terug te halen wanneer niet aan de voorwaarden wordt voldaan.

Wat betreft het Aids/leukemie, ik heb nog niet geďnformeerd maar zodra ik in het asiel kom, zal ik ernaar vragen.
Poekemaandag 28 april 2008 @ 21:57
Nou, zoals verteld was het eerste oogje, van Abeltje, (klopt nokwanda! ) gister open. Vanmiddag toen ik thuis kwam waren er al 5 open. Twee van Abeltje, twee van Asta, eentje van André en helaas blijft Astro nog een beetje achter, nog geen oogjes open maar wel al tekenen dat het niet lang meer gaat duren.

Het opengaan van de oogjes is trouwens wel een rare ervaring, ik dacht dat ze op een gegeven moment gewoon open zouden gaan, maar het gaat stukje bij beetje, net alsof ze aan elkaar geplakt zitten en pas langzaam van elkaar afkomen.

Ze wilden vandaag niet echt op de foto maar ik heb mijn best gedaan.


Astro; nog geen oogjes open





Bij Asta zie je het al een piepklein beetje.




Andre wilde zijn ogen niet opendoen maar het is de rechter (voor de kijkers links )




Abelje is al iets verder:





Met de kittens gaat alles goed dus moeders gaat regelmatig van het nest. Maar ook dan liggen ze er overigens overheerlijk bij. Vooral Asta ligt prinsheerlijk tussen haar grote broers:




Op een rijtje (abeltje houdt het stiekem al in de gaten




Oeh, wat een lekkere warme deken.




MAAR: Als er dan wat is, dan is Sterre niet ver weg:




De eerste puberkuren laten ook niet meer lang op zich wachten; André houdt er niet van door zijn moeder betutteld te worden



Een dag uit het leven van de Familie Sterre

[ Bericht 0% gewijzigd door Poeke op 28-04-2008 22:02:20 ]
nokwandamaandag 28 april 2008 @ 22:15
whaaaa, dat melkbekkie van Asta
Maar Andre is mijn favoriet.

Weet je... ik denk dat het nooit went, babykattebekkies. Het blijft smelten, hoe vaak je het ook ziet.
Poekemaandag 28 april 2008 @ 23:05
quote:
Op maandag 28 april 2008 22:15 schreef nokwanda het volgende:
whaaaa, dat melkbekkie van Asta
Maar Andre is mijn favoriet.

Weet je... ik denk dat het nooit went, babykattebekkies. Het blijft smelten, hoe vaak je het ook ziet.
Ik vrees hetzelfde.....

Ik heb onmiddels ook een webcam-verbinding voor overdag voor als ik op mijn werk ben. Mochten er mensen nog mee willen kijken; PM me ff
Poekedinsdag 29 april 2008 @ 12:01
Nog 2



Poekedinsdag 29 april 2008 @ 12:01
Dubbel

[ Bericht 56% gewijzigd door Poeke op 29-04-2008 12:12:58 ]
Cat-astrophedinsdag 29 april 2008 @ 17:30
Dubbele foto's is helemaal niet erg hoor. Ik pb je over de kit-cam, wil ook spieken! In het kader van uhm.. huiswerk als mijn pleegpoes komt.
Marietje_34donderdag 1 mei 2008 @ 17:08
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 17:30 schreef Cat22 het volgende:
Dubbele foto's is helemaal niet erg hoor. Ik pb je over de kit-cam, wil ook spieken! In het kader van uhm.. huiswerk als mijn pleegpoes komt.
een mens kan maar goed voorbereid zijn
Poekevrijdag 2 mei 2008 @ 22:41
Tis weer veel te rustig hier dus tijd voor wederom een update:

Met de poezen gaat alles goed. De ogen zijn open (die van Asta eerst ) en die van Astro het laatst (1 oogje zit nog een beetje dicht) De oortjes zijn ook open dus als ik iets zeg dan gaan de oogjes wijd open (ookal zien ze nog niets) Echt te schattig..

Qua gewicht zitten ze ver boven het gemiddeld dus de melk is lekker. Moeders drinkt en eet nog steeds perfect.

Fotootjes en filmpjes van de afgelopen dagen:




Als ik niet uitkijk rollen ze uit het nest, dus als ik er niet bij ben, zit er met karton een verhoging voor de instap van de mand. Als ik er wel bij ben mogen ze een beetje rondkruipen en dat gaat goed.







Het zijn nog echte babies: Nog helemaal wankel op de pootjes, hoofd te zwaar





Owja.. ze ontdekken inmiddels pootjes en oortjes en van allerlei andere dingen om op te sabbelen. Ook doen ze een poging zichzelf te wassen

Cat-astrophevrijdag 2 mei 2008 @ 23:35
Poezepootjes die gewassen worden
Poezenpiepjes

Het zijn en blijven heerlijke hoopjes. Pas maar op: binnenkort beklimmen ze je benen!

Had je mijn PM trouwens nog gezien?
Poekevrijdag 2 mei 2008 @ 23:49
quote:
Op vrijdag 2 mei 2008 23:35 schreef Cat22 het volgende:
Poezepootjes die gewassen worden
Poezenpiepjes

Het zijn en blijven heerlijke hoopjes. Pas maar op: binnenkort beklimmen ze je benen!

Had je mijn PM trouwens nog gezien?
ja sorry, de kitcam lag er vanmiddag ineens uit, ik kon zelf ook niet meer checken vanaf 12 uur of zo. Ik ga een vast ip adres instellen en hopelijk is de cam, maandag wanneer ze weer in de kraamkamer liggen, wel bereikbaar. Adres blijgt hetzelfde overigens
Sannezaterdag 3 mei 2008 @ 08:21
Wat een lievies!!!
Cat-astrophezaterdag 3 mei 2008 @ 12:17
quote:
Op vrijdag 2 mei 2008 23:49 schreef Poeke het volgende:

[..]

ja sorry, de kitcam lag er vanmiddag ineens uit, ik kon zelf ook niet meer checken vanaf 12 uur of zo. Ik ga een vast ip adres instellen en hopelijk is de cam, maandag wanneer ze weer in de kraamkamer liggen, wel bereikbaar. Adres blijgt hetzelfde overigens
Hekateszondag 4 mei 2008 @ 23:22
JAAAA, meer foto's en filmpjes

Geweldig schattige updates Poeke!
Viking84maandag 5 mei 2008 @ 10:36
Terug Vind Poes .
Poekemaandag 5 mei 2008 @ 14:31


[ Bericht 100% gewijzigd door Poeke op 05-05-2008 14:32:52 (Verkeerde topic) ]
Cat-astrophemaandag 5 mei 2008 @ 14:45
Kittencam is up!

En ze slapen zo lekker bij mamma.
Raissamaandag 5 mei 2008 @ 15:12
Goed dat je dit doet Poeke! En wat een schatjes zijn het!
ymmemaandag 5 mei 2008 @ 16:31
Wat een schatjes
Poekemaandag 5 mei 2008 @ 18:29
quote:
Op maandag 5 mei 2008 15:12 schreef Raissa het volgende:
Goed dat je dit doet Poeke! En wat een schatjes zijn het!
Thnx
Poekemaandag 5 mei 2008 @ 19:09
Ik ben altijd nogal fanatiek en perfectionistisch met dingen dus heb natuurlijk een excelbestand bijgehouden. Hieronder het grafiekje van het gewicht van de kittens.



Het gaat goed
Hekatesdinsdag 6 mei 2008 @ 08:11
Die gemiddeld lijn komt me een beetje raar over.... Moet die niet tussen de lijntjes van je kittens vallen als hij daar het gemiddelde van geeft?
GreatWhiteSilencedinsdag 6 mei 2008 @ 08:39
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 08:11 schreef Hekates het volgende:
Die gemiddeld lijn komt me een beetje raar over.... Moet die niet tussen de lijntjes van je kittens vallen als hij daar het gemiddelde van geeft?
Ik denk dat dit het gemiddelde is van een 'standaard kitten', niet van de kittens in dit specifieke nest.
Barbaafdinsdag 6 mei 2008 @ 11:09
't Is een stelletje vetkleppen
Poekedinsdag 6 mei 2008 @ 11:48
Gemiddelde lijn is het gewicht wat kittens normaal zouden moeten wegen idd. Tis wel de lijn van RedCat en misschien gebaseerd op moederloze kittens.

update:

Een trosje jongen poesjes:




Onschuldige Abel:




Slaaaaapen...



Nog een beetje wankel op de pootjes

MissBlissdinsdag 6 mei 2008 @ 13:17
Ooooh, wat zijn ze leuk!
Poekezaterdag 10 mei 2008 @ 21:38
Vandaag zijn ze 3 weken oud dus weer tijd voor fotootjes en filmpjes:

Abeltje kijkt helder uit zijn oogjes:




Andre ook:





De broertjes Astro en Abel samen (duidelijk verschil)




En mijn droppie Asta die ondanks dat ze de kleinste is, het meest op onderzoek gaat. Ze was ook de eerste die beide ogen open had en een beetje normaal begon te lopen ipv kruipen.



Broer en zus saampjes:




Natuurlijk drinken ze nog uitgebreid bij moeders, al is het nu echt duwen en trekken voor een plekje:






Tegenwoordig is het ook geen koek en ei meer, ze hebben speelkameraadjes gevonden dus er wordt wat af gestoeid.






Vanaf vandaag mogen de kittens door iedereen geknuffeld en aangehaald worden dus ga ze vanaf morgen naar de huiskamer verhuizen als ik thuis ben.
Al met al gaat het dus perfect. Nog 2 weken en dan gaan ze op de site van RedCat, nog 5 weken en dan mogen ze weg.
Poekezaterdag 10 mei 2008 @ 22:33
Ow.. en toen was ik de leukste foto vergeten:

Astro heeft vanmiddag 20 minuten zo geslapen in mijn hand

nokwandazaterdag 10 mei 2008 @ 22:35
Dat is echt zooooo vreselijk snel al. Te snel.

Grappig, die twee broeders naast elkaar. Het lijkt net alsof er een klein konijnenkopje op het voorhoofd van Astro staat getekend.
je_ouwe_moerzondag 11 mei 2008 @ 03:03
Oooh wat zijn ze leuk
Die lieve snoetjes, en dan dat wankele loopje met zo'n nieuwsgierig staartje als een antenne de lucht in
MissBlisszondag 11 mei 2008 @ 07:24
Die foto!
Cat-astrophezondag 11 mei 2008 @ 11:39
Wat een schetige foto's en filmpjes!

Fijn dat het zo goed gaat, over een paar weken mag ik ook. Mijn neefje van 4 kan niet wachten tot de babypoesjes er zijn.

Hoe gaat het met moeder en je andere katten?
mrcoolzondag 11 mei 2008 @ 12:11
Erg goed principe dat Redcat-gebeuren! Mooie kittens ook, wat een lieve kleine kopjes! Lijkt me wel moeilijk om deze weer af te staan. Ik zou me erg gaan hechten aan die kleintjes denk ik.
Fhazondag 11 mei 2008 @ 12:41
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 22:33 schreef Poeke het volgende:
Ow.. en toen was ik de leukste foto vergeten:

Astro heeft vanmiddag 20 minuten zo geslapen in mijn hand

[ afbeelding ]
Zeer begrijpelijk, het ziet er ontzettend comfortabel uit
Wat zijn ze ontzettend leuk allemaal
#ANONIEMmaandag 12 mei 2008 @ 14:29
Goed iniatief van Redcat, helaas dat ze 8 weken maar hanteren.
Cat-astrophedinsdag 13 mei 2008 @ 21:40
Update????
Poekewoensdag 21 mei 2008 @ 11:08
Schandalig! 8 dagen zonder update !! dus UPDATE !! UPDATE !! UPDATE !!

Allereerst:

Eerder in dit topic is er een discussie geweest wat betreft het testen op kattenziekte. Ik heb inmiddels contact gehad met iemand van RedCat/asiel en zij heeft het me uitgelegd. Heb ook contact gehad met mijn eigen dierenarts en die vertelde hetzelfde:

Een kat wordt niet vooraf getest omdat dit simpelweg niet kan.

Een kat die besmet is met kattenziekte maakt antistoffen aan en daar is de test op gebaseerd. Het maken van antistoffen duurt even dus het kan zo zijn dat als een kat net besmet is maar nog geen anti-stoffen heeft en dus negatief test terwijl ie wel ziek is. Daartegenover staat dat katten die door een vorig baasje ge-ent zijn, die antistoffen juist in hun bloed hebben door de enting (door de enting worden de antistoffen aangemaakt die ze vervolgens beschermen net zoals vaccinatie bij mensen) en daardoor vals positief testen. De test voor kattenziekte wordt daarom door de meeste dierenartsen alleen uitgevoerd wanneer een kat al ziek is en ze een diagnose willen stellen.

De test overigens ook erg duur wanneer dit door een lab moet worden onderzocht is me verteld door mijn dierenarts.

Ik hoop dat dit antwoord geeft op de vraag van Jora23
Hekateswoensdag 21 mei 2008 @ 11:14
En nu foto's?
Barbaafwoensdag 21 mei 2008 @ 11:31
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 11:14 schreef Hekates het volgende:
En nu heel veel foto's en filmpjes!
Poekewoensdag 21 mei 2008 @ 12:02
Inmiddels zijn ze 4 weken en 5 dagen.

Ze drinken goed en groeien als kool. Inmiddels zijn ze volop op onderzoek uit en zijn begonnen aan eten uit het etensbakje en drinkensbakje van mama. Andre was de eerste, hij begon 3 weken al aan zijn eerste hapjes en de rest volgde deze week. Het principe van oppervlaktespanning van het bakje water begrepen ze in eerste instantie nog niet. Ze roken het water wel maar bij het proberen te drinken, staken ze hun neus vol in het water en verslikte zich.. (aw.. ) Na 3 keer proberen kregen ze het gelukkig door. Regelmatig staan er pootjes en andere kittenledematen in het bakje dus tis een beetje een kliederzooi.

Heb de kittenkattenbak neergezet zodat Sterre ze kan leren hoe ze zinnelijk moeten zijn. Bij de eerste introductie hebben ze vooral geprobeerd de korrels te eten (zo erg dat ik s avonds stukjes grind tussen de lippen en tandjes heb moeten wegpeuteren die zaten vastgeplakt ) maar vanmorgen leken ze er iets meer van te begrijpen; bij het neerzetten van een schone bak (mams had hem zelf maar gebruikt) rende ze er allemaal op af en begonnen te graven.

Andre heeft (waarschijnlijk omdat hij de eerste was met eten) paar dagen terug voor het eerst ontlasting gehad en dat was een uhm... aparte ervaring voor hem. Hij liep een beetje rond te struinen, ineens blijft ie staan, begint heeel hard te mauwen/piepen en ineens kwam het.. Natuurlijk niet op de bak, want die begrijpt hij nog niet, dus heb het moeten opruimen.

In de kattenkamer gaan ze alle kanten op en laten ze zich door niets en niemand meer tegenhouden. Er wordt gerent, ge-stoeit, gebeten, geklommen. Het dagritme is heel duidelijk; Eerst eten, dan slapen, dan stoeien, dan weer eten etc. 's Nachts slapen ze door maar als het enigszins licht wordt (6 uur) dan zijn ze niet meer te stuiten.

Het opvoeden is ook begonnen; ze worden door Sterre ook prima gecorrigeerd; als er eentje haar teveel aan het vervelen is, of teveel aan het aandringen is dat hij/zij wil drinken dan worden ze semi-hard gebeten en vervolgens in een houtgreep schoongelikt. Als ze allemaal bij ons zijn (s avonds) mogen ze niet in handen of voeten bijten/krabben, en worden in dat geval resoluut opzij gezet. Wel mogen ze spelen met speeltjes, balletjes, elkaar etc. dus dat komt goed.

Foto's

Allemaal bij elkaar:




Asta ligt lekker




Andre aan het eten




Stoeien:




Of liever toch relaxen?








Mini (en vlijmscherpe ) poezentandjes:

Poekewoensdag 21 mei 2008 @ 12:09
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 11:14 schreef Hekates het volgende:
En nu foto's?
Ik zal vanavond meer en betere foto's maken want over een week of wat moeten ze met verhaaltje en foto op de site van RedCat zodat er een nieuw baasje gevonden kan worden. Als er leuke tussenzitten zal ik ze hier ook neerzetten.
je_ouwe_moerwoensdag 21 mei 2008 @ 15:21
Superlief
leuk dat het zo goed gaat. Slim dat je ze niet op je handen of voeten laat jagen. Ik zie veel mensen dat doen met een kitten omdat het zo schattig is, maar als die kat dan volwassen is snapt 'ie niet dat 'ie dat opeens niet meer mag, en heb je een kat die geleerd heeft dat jagen op handen acceptabel is...
Ik heb er bij mijn (toen ik haar kreeg al bijna volwassen) kat best tijd aan moeten besteden om haar dat af te leren.
Cat-astrophewoensdag 21 mei 2008 @ 18:57
Cute-overload!

Ik wil dit weekend komen kijken! (als het je uitkomt)
Je krijgt vanavond telefoon.

Vrijdag vindt er een mini verbouwing bij me plaats zodat ik helemaal klaar ben als mijn moederpoes arriveert over een week of twee.
lyndadonderdag 22 mei 2008 @ 17:38
Die katjes op hun rug.. *Verliefd is*
Ik wou dat mijn kat weer ipv 5 kilo maar 500 gram was

Het is een ECHTE kater, groot en een bonk spier dus niet dik!
Poekevrijdag 23 mei 2008 @ 10:31
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 18:57 schreef Cat22 het volgende:
Cute-overload!

Ik wil dit weekend komen kijken! (als het je uitkomt)
Je krijgt vanavond telefoon.

Vrijdag vindt er een mini verbouwing bij me plaats zodat ik helemaal klaar ben als mijn moederpoes arriveert over een week of twee.
We zien elkaar morgen. Ben benieuwd naar je mini verbouwing.
Poekevrijdag 23 mei 2008 @ 10:55
Gisteren de eerste fotosessie gehad, en dat valt niet mee met 4 kittens die niet stil willen zitten. Vooral Andre was erg wispelturig dus die staat er het minst goed op.

By the way: Ik maak de foto's met mijn Nokia N73 dus ondanks dat die prima foto's maakt duurt het heel lang voordat ie "klikt" dus dan zijn de kittens al 26 keer weggelopen/ gedraaid/ongeďnteresseerd net effe in slaap gevallen etc. Ik heb wel een fatsoenlijke digitale camera maar daar zijn de batterijen van leeg, dadelijk maar even langs de MediaMarkt.

Toch zijn er een aantal mooie uitgekomen Hieronder te vinden met het verhaaltje op de site van RedCat erbij

Abeltje:

Mieuw… Ik ben Abeltje. Ik ben het eerste katertje uit een nestje van vier. Ik kijk meestal eerst de kat uit de boom voordat ik ergens aan begin, maar als mijn broers en zus vinden dat iets veilig is ga ik meteen mee op onderzoek uit. Als ik je iets wil vertellen doe ik dat meteen. Ik heb een brutaal rood vlekje op mijn neus en een grote witte streep op mijn rug tussen al dan rood.






Astro (die is erg fotogeniek en die oooogen!!! blauwer kunnen ze niet volgens mij... )

Miauw… ik ben Astro, als tweede katertje geboren uit een nestje van 4 en ik ben de grootste van mijn broers en zusje. Ik ben ook de stoerste want ik ga altijd als eerste overal op af maar stiekem ben ik ook erg aanhankelijk want in je armen kan ik heerlijk in slaap vallen. Met mijn rood witte symmetrisch getekende velletje lijk ik wel een beetje op een tijger.








Asta:

Piep.. Ik ben Asta, ik ben de derde uit een nest van 4 en het enige meisje dus ik heb moeten vechten voor mijn plaatsje. Af en toe sta ik nog wat onzeker op mijn pootjes wanneer mijn grote broers me omduwen maar ik kan rennen en spelen als de beste! Het mooiste aan mezelf vind ik het vlekje op mijn lip waar je me aan kan herkennen.








Andre:

Prrr… ik ben André. Als laatste geboren uit een nestje van 4 was ik het jongste katertje maar dat houdt me niet tegen om te groeien als een echte kater. Ik hou ervan om op onderzoek uit te gaan maar kan ook op de meest schattige manier in slaap vallen. Ook kan ik spinnen als de beste! Ik vind het zwarte lijntje om mijn rechteroog erg stoer staan.

Hekatesvrijdag 23 mei 2008 @ 12:02
WOOOT! Wat een super lieve en schattige foto's weer. =D Mijn lunchpauze is weer helemaal goed. ;-)
Cat-astrophevrijdag 23 mei 2008 @ 12:05
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 10:31 schreef Poeke het volgende:

[..]

We zien elkaar morgen. Ben benieuwd naar je mini verbouwing.
De mini verbouwing is in volle gang. M'n vader is aan het boren en timmeren... en ik zit achter de pc.
Maar op sommige momenten is een beetje afstand juist goed.

Die foto van Astro met z'n snuitje op de rug van mamma is En leuke tekstjes hoor! Ik weet zeker dat de adoptieouders in de rij staan.

Tot morgen!
Poekedinsdag 27 mei 2008 @ 19:09
Kleine update zonder foto's dit keer

Ze zijn nu 5 weken en 4 dagen.. Nog een krappe 2 weken en dan mogen ze weg maar goed.. ik bereid me erop voor...en het is voor een goed doel.

Ze groeien als kool, ik zal ze vanavond weer eens wegen. De ontwikkelingen zijn goed; ze rennen en springen en klimmen en besluipen... eigenlijk gaat het dus gewoon perfect

Afgelopen zaterdag zijn er mensen komen kijken voor André. Hij heeft een nieuw huisje samen met een ander poesje uit een ander nestje van RedCat. (De nieuwe eigenaren werken beide dus dan is het verplicht om 2 kittens te nemen zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden) Ik heb er een goed gevoel over

Vanavond komt er iemand kijken voor Astro dus so far so good...

Donderdagmorgen heeft Sterre een afspraak (via het asiel) bij de dierenarts en wordt ze gesteriliseerd dus ook dat is geregeld.
Cat-astrophewoensdag 4 juni 2008 @ 18:46
Dit topic is al een week update-loos!

Vorige week zaterdag ben ik bij Poeke en de poezen op bezoek geweest. Het was erg gezellig en de kittens zijn ontzettend schetig. Sterre was het niet zo eens met de verhuizing van haar kinders naar de woonkamer en heeft tot twee keer toe een kitten mee terug naar boven gesleept.

Ik ben nu in blijde afwachting van mijn eerste moederpoes. Kom op Redcat: bellen!
Cat-astrophevrijdag 13 juni 2008 @ 12:33
Psst.... Gastgezin Redcat: Cat's 1e nestje!
Simone_1986vrijdag 13 juni 2008 @ 16:00
Wat een lieverds, Leuk dat je de kittens opvangt.
Ik vang zelf ook kittens op en vindt het erg leuk en dankbaar werk
F_rdinsdag 17 juni 2008 @ 18:13
Bij ons in helmond zag ik vandaag een zwerfpoes met 2 kittens. Ik neem aan een zwerfpoes omdat ze in de stad loopt met de kittens ik schat 6 a 8 weken oud. vangen jullie die ook op? Bij mezelf is niet mogelijk ivm eigen katten.
Voor de rest een goed inititatief het opvangen en laten opgroeien in gast gezinnen.
Poekewoensdag 25 juni 2008 @ 00:53
Zoals men wellicht gelezen heeft heeft Cat22 n.a.v. dit topic besloten om ook gastgezin te worden voor RedCat



Omdat we graag aandacht willen geven aan deze stichting die helemaal draait op vrijwilligers en de bereidheid van gastgezinnen en anderen die bijdragen aan het socialiseren van kittens willen we er graag een topicreeks van maken dus dat gaan we doen inclusief originele OP.

Cat22 heeft inmiddels ook een moederpoes en haar eigen topic:

Gastgezin Redcat: Cat's 1e nestje!
Poekewoensdag 25 juni 2008 @ 01:26
UPDATE!! UPDATE!! UPDATE

De kleintjes zijn groot geworden en mochten vorige week allemaal weg. Er zijn verschillende mensen komen kijken en als ze eenmaal zo'n kleintje zien kunnen ze toch geen nee meer zeggen dus ze waren snel geplaatst.

Abeltje en Asta zijn naar een jong gezin met kleine kinderen, Astro (later Boris genoemd ) is naar een echtpaar die al katten hebben en Andre is naar een stelletje die ook een katje uit een ander gastgezin hebben genomen.

Voor dat ze we gingen heb ik nog een leuke fotoserie gemaakt :

Een trosje niet meer zo kleine poesjes:




Nog even slapen bij mijn grote broers:




Abeltje is alleen klaarwakker:




"Wat kijk je nou?"




André kijkt zijn favo serie:




De kittens wogen allemaal over 1 kg toen ze weggingen.

De nieuwe gezinnen hebben me beloofd op de hoogte te houden van hoe het ze vergaat dus mochten er nog nieuwtjes zijn dan post ik ze.


Hoe is het nou met moederpoes Sterre dan?

Zoals wel uit dit topic bleek heb ik een hele aparte band met Sterre en haar terugbrengen naar het asiel was wel het moeilijkste wat ik moest doen ...... dus heb het niet gedaan . mijn moeder heeft in de tijd dat Sterre hier was heel vaak met haar gekroeld en geknuffeld en ze kon het niet over haar hart verkrijgen dat ik haar terug moest brengen dus zij en haar vriend hebben haar in huis genomen. Afgelopen weekeind zijn we naar het asiel gegaan om haar te betalen en hebben haar bij mij thuis opgehaald en naar hun gebracht. Heb natuurlijk wel verteld dat dat niet met elke kat kan gebeuren...


En nu?

Maandag heb ik aan RedCat doorgegeven dat ik weer beschikbaar was als gastgezin en vandaag al ging de telefoon weer! Voor dat verhaal verwijs ik je graag naar het volgende topic:

Gastgezin Redcat: Poeke's 2e nestje! - Niesziekte :(